Hoe vloog de bal – zaterdag 18 oktober 2014

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 18 oktober 2014.

IJsselvogels D1 kampioen. En dat was nummer 3, na F1 en E2 was het afgelopen zaterdag D1 dat zich als kampioen mocht laten huldigen. Er was een heel beperkt wedstrijdprogramma met maar 9 wedstrijden waarvan er 3 werden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 4 verloren. De grootste zege was voor D1 dat thuis met 12-2 van Vriendenschaar D2 won. Helaas vielen bij de nederlagen grotere uitslagen te noteren, wat dacht je van A1, 3-17, en A3, 5-19. De resultaten:

IJsselvogels 1, 2, 3 en 4 waren vrij.

In Almkerk speelde IJsselvogels 5 de topper tegen ongeslagen koploper ACKC 4, bij winst van het 5e zouden beide teams herfstkampioen zijn. Na 2-0 achter brak voor het 5e een uitstekende fase aan en wisten ze een 3-6 voorsprong te nemen dankzij 3 doelpunten van Remon, 2 van Tom en 1 van Dennis. Helaas houdt bij 4-6 het wedstrijdverslag op en weet ik alleen dat het 9-9 is geworden mede dankzij 2 onterechte doelpunten van de zijde van ACKC dat door dit resultaat alleen herfstkampioen werd. Jammer want anders waren jullie gedeeld herfstkampioen geweest. Toch de complimenten voor jullie eerste jaar als seniorenploeg en dan gelijk om het kampioenschap meedoen is gewoon netjes!

IJsselvogels 6 speelde thuis tegen nr. 2 DSO 6 uit het Zeeuwse Klundert. Ondanks het mooie weer waren de doelpunten schaars en werd er na een 1-2 ruststand met 3-4 verloren. De invallers Jeffrey 2x en Daan 1x namen de productie voor hun rekening en dat terwijl het 6e er vorige week nog 15 scoorde. Was topscoorster Denise niet aanwezig? Jullie zijn als 5e geëindigd.

IJsselvogels G1 was vrij.

De wedstrijd IJsselvogels A1 – Swift A1 zag ik tot 2-5 en toen zag ik A1 redelijk goed tegenstand bieden aan de koploper. Ik kon de 3-17 eindstand dan ook nauwelijks geloven toen ik het wedstrijdverslag onder ogen kreeg. Jullie hadden tot dan toe bijna het minst aantal doelpunten doorgelaten in jullie afdeling. Maar ja …., Swift A1 is niet voor niets koploper en jullie staan niet voor niets net boven de degradatiestreep. Stan, Noël en invaller Jeffrey scoorden, snel vergeten deze wedstrijd en op naar de zaal waar jullie (denk ik) nog zwaarder zijn ingedeeld!

IJsselvogels A2 was vrij.

IJsselvogels A3 kwam er thuis niet aan te pas tegen Movado A2 uit Dordrecht dat direct uitliep naar een 0-6 voorsprong. Na een 3-11 ruststand werd het uiteindelijk 5-19 ondanks 2 doelpunten van Kim en 1 van Bas en Jodie terwijl achter het 5e doelpunt helaas geen naam stond. In de zaal zitten jullie lager ingedeeld dus nu maar hopen dat de tegenstanders daar wat gelijkwaardiger zijn.

IJsselvogels B1 was vrij.

Waar was de coach bij IJsselvogels B2? Terwijl meer als de helft van de teams niet speelde ontbrak bij B2 een coach langs de lijn, een kwalijke zaak. Gelukkig werd dit door het team zelf opgelost maar leuk is het niet. Dankzij 2 doelpunten van Louanne en 1 van Siebe, Jelle en Juliëtte stond B2 in de rust al met 5-1 voor tegen hekkensluiter Vriendenschaar B3 uit Bodegraven. De 2e helft was van duidelijk minder niveau en alleen invaller Sam lukte het om nog een doelpunt te scoren terwijl er kansen voldoende waren. Vriendenschaar scoorde ook nog 2x waardoor de eindstand 6-3 werd.

IJsselvogels C1 was vrij.

In Bodegraven speelde IJsselvogels C2 een spannende wedstrijd tegen Vriendenschaar C2. Na 0-1 en 0-2 door Casper en Thirza dacht C2 blijkbaar al dat de buit binnen was maar niets was minder waar. Vriendenschaar C2 herstelde zich goed en boog de 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Gelukkig schrok C2 op tijd wakker en via Patrick en invaller Dano werd er toch nog met 3-4 gewonnen waardoor jullie op een gedeelde 4e plaats zijn geëindigd.

IJsselvogels C3 en C4 waren vrij.

IJSSELVOGELS D1 KAMPIOEN!!! Door thuis met 12-2 van Vriendenschaar D2 te winnen liet D1 er geen twijfel over bestaan wie in deze afdeling de sterkste was. De 1e helft leverde al een 7-0 voorsprong op terwijl het spel nog geen eens echt  “super” was maar voor een goede wedstrijd heb je ook een betere tegenstander nodig. In de 2e helft ging D1 rustig door en dankzij 3 doelpunten van Lieneke en Dano, 2 van Cécile en David en 1 van Sijmen en Evi werd het uiteindelijk 12-2 voor D1. Yana en Kris maken D1 compleet samen met de trainer/coaches Kevin en Nathan. Nu maar hopen dat jullie in de zaal wat sterkere tegenstanders treffen, daar gaan jullie zelf ook beter van spelen. Gefeliciteerd!

In Vlaardingen speelde IJsselvogels D2 om de 2e plaats tegen Vlaardingen D1. Bij winst zouden beide teams op een gedeelde 2e plaats eindigen. Met Jeffrey en Noël langs de lijn nam Vlaardingen een 2-0 voorsprong voor Iris 2-1 scoorde. Na 3-1 scoorde opnieuw Iris, 3-2. Helaas lukte het niet op gelijke hoogte te komen want Vlaardingen liep weer uit naar 4-2 waarna Kirsten de eindstand op 4-3 bepaalde waardoor jullie op de 4e plaats zijn geëindigd.

IJsselvogels D3, E1, E2, E3, E4 en E5 waren vrij.

IJsselvogels E6 speelde z’n laatste wedstrijd in Waddinxveen tegen Korbis E5. Het werd 1-1 in de wedstrijd terwijl er met korfschieten met 3-2 werd verloren. Helaas heb ik geen verslag ontvangen dus moet ik jullie de doelpuntenmakers schuldig blijven.

Van de 9 wedstrijden heb ik alleen een kort wedstrijdverslag ontvangen van het 5e, A3 (heel kort) en B2. Van de overige teams, 6e, A1, C2, D1, D2 en E6 heb ik helaas niets ontvangen.

Wim Slingerland.