Hoe vloog de bal – 19-01-2019

Hoe vloog de bal …… zaterdag 19 januari 2019.

IJsselvogels 1 –Ados 1     21-10     Oude tijden herleefden. Wat was dat eindelijk weer eens genieten geblazen in de Zuidplas. Alles viel deze middag eigenlijk op zijn plaats. De nieuwjaarsreceptie, de sjaaltjes-actie, heel veel vaders en moeders met kinderen, een heerlijke (sportieve) sfeer op de tribune en dan laat het 1e zich ook nog eens van zijn/haar beste kant zien. Het kon niet op allemaal. Ados 1 uit Hoorn stond met 7 uit 5 in de bovenste regionen terwijl ons 1e met 2 uit 5 juist in de onderste regionen bivakkeerde. Ados 1, een totaal onbekende tegenstander waar nog nooit, door wat voor team van ons dan ook, tegen gespeeld is. Via Kimberley en Mike A. nam het 1e al snel een 2-0 voorsprong die even later was omgetoverd in een 2-3 achterstand. Hierna ging het gelijk op en via de weer herstelde Peter (blij dat je weer kan korfballen!!!) 3-3, Eva 4-4, Kimberley 5-4 en Christiaan 6-6 werd de rust bereikt. De 1e helft gaf weinig doelpunten en weinig spektakel te zien. Na de rust liet de formatie van Glenn de Vries zien waartoe het werkelijk in staat is. Mike 7-6, Kimberley 8-6 en Christiaan 9-6 zorgden voor het eerste gaatje. En toen na 9-7 Mike 10-7, Kimberley 11-7, Eva 12-7, Christiaan 13-7 en nogmaals Mike 14-7 scoorden was het definitieve gat geslagen, mede doordat Ados nog 2x vanaf de stip een strafworp mis zag gaan. Ados liet de moed zakken terwijl ons 1e er nog een schepje bovenop deed om uiteindelijk dankzij nog 2 doelpunten van Lieke en Eva en 1 van Anouk (het wilde maar niet lukken maar gelukkig kreeg je je verdiende goal), Mike en Daan met maar liefst 21-10 te zegevieren. De eerste overwinning is binnen en als jullie de resterende wedstrijden ook zo spelen als in de 2e helft dan gaan we nog mooie dingen beleven. Wat is korfbal toch een rare sport, 1e helft 6-6 / 2e helft 15-4, ra, ra, ra. Trainer/coach Glenn zag Mike A. 5x, Kimberley en Eva 4x, Christiaan 3x, Lieke 2x en Anouk, Peter en invaller Daan 1x scoren. A.s. Zaterdag wacht om 20.50 uur (belachelijke aanvangstijd voor een 1e maar dat is mijn mening) in Nieuw-Vennep koploper KIOS 1 dat door winst op Refleks 1 de koppositie van deze ploeg heeft overgenomen, maak je borst maar nat 1e maar we weten nu waar jullie toe in staat zijn, succes!

IJsselvogels 2 – Ados 2   14-8     Het 2e kon afgelopen zaterdag uitstekende zaken doen als het thuis van het een plaats hoger staande Ados 2 wist te winnen. Tamara opende de score, 1-0, waarna Ados 2 weer op gelijke hoogte wist te komen. Jeffrey zette met 2 doelpunten het 2e op een 3-1 voorsprong en eigenlijk is de voorsprong daarna niet echt meer in gevaar gekomen. Wietze 4-2, Jeffrey 5-3, Wietze 6-3, Karlijn 7-4, Stan 8-5 en Mike D. zorgden met hun doelpunten voor een 9-6 ruststand. Na de rust waren de doelpunten iets schaarser maar dankzij nog 3 doelpunten van de goed op schot zijnde Jeffrey en 2 van Stan werd het 14-9, op de uitslagenlijst staat 14-8. Maakt niet uit, de punten zijn binnen. Jeffrey 6x, Stan 3x, Wietze 2x en Tamara, Karlijn en Mike D. 1x namen de productie voor hun rekening. Door de overwinningen van Reeuwijk 2 op EKVA 2 en van het nog puntloze Triaz 2 op GKV 2 is alles nog wat dichter op elkaar gekropen. Zaterdag wacht in Nieuw-Vennep koploper KIOS 2 dat zaterdag voor het eerst een punt afstond aan medekoploper Refleks 2, succes!

IJsselvogels 3 – KVS / Maritiem 4     20-16     Het 3e wist al voor aanvang van de wedstrijd tegen het lastige KVS / Maritiem 4 uit Scheveningen dat koploper KOAG 4 verloren had van Fiks 3. Bij winst kon het 3e dus weer medekoploper worden samen met KOAG 4 en laat nu net de tegenstander zijn in de laatste wedstrijd van de 1e helft zaalcompetitie. Na een gelijk opgaand begin werd het dankzij doelpunten van achtereenvolgens Bas, Erwin, Kirsten, Edwin, Anne, Victor en nogmaals Bas 7-7. Daarna brak een ijzersterke periode aan van het 3e waarin de tegenstander niet meer wist waar het het zoeken moest. Erwin 8-7, Victor 9-7, Bas 10-7 en 11-7, Victor 12-7, Erwin 13-7, Anne 14-7 en Kirsten 15-7. Het gat was geslagen. Nog even een laatste stuiptrekking van KVS door terug te komen tot 15-10 maar via nog 2 doelpunten van Victor en Edwin en 1 van Anne stond er aan het eind van de wedstrijd een keurige 20-16 overwinning op het scorebord. Victor 5x, Bas 4x, Anne, Erwin en Edwin 3x en Kirsten 2x scoorden vandaag de doelpunten. Dat kan zaterdag een mooie wedstrijd worden in Krimpen ad IJssel waar het 3e om16.10 uur om de koppositie speelt tegen medekoploper KOAG 4. Op het veld hebben jullie ze al een keer verslagen dus ……., succes a.s. zaterdag!

Meervogels / Fisica 4 – IJsselvogels 4    15-15    Het was voor IJsselvogels 4 zaak om de draad weer op te pakken en weer voor de punten te gaan spelen. Voordat Meervogels 4 door had dat de wedstrijd was begonnen stond het reeds 0-4 voor IJsselvogels 4 (0-1 Rob, 0-2 Rob, 0-3 Wilco, 0-4 Melvin), gedurende de 1e helft bleef IJsselvogels 4 het gat van 4 punten behouden en was de betere ploeg in het veld (1-5 Rob, 2-6 Melvin, 3-7 Stef, 3-8 Marina, 5-9 Rob). Het strijdplan van Meervogels 4 voor de 2e helft werd een stuk uitgevoerd dan de bedoelingen van IJsselvogels 4. De 7-9 werd nog gepareerd door Stef (7-10), maar daarna was het de weg even kwijt, wat resulteerde in een 13-10 achterstand. De frustratie van 6 goals tegen en zonder zelf te scoren, werd door de dames goed gemaakt (13-11 Marina, 13-12 Manon, 13-13 Leonie) waarna Wilco weer de voorsprong op het scorebord zette (13-14). Meervogels 4 gaf zich niet gewonnen en maakte de 14-14. Rob dacht de winnende te hebben gemaakt (14-15), maar helaas was het laatste woord aan Meervogels 4 (15-15). Balen na afloop omdat de goede 1e helft door een zeer matige 2e helft werd afgesloten met een gelijkspel, waarbij het gevoel overheerste dat er meer in had gezeten dan 1 punt. Volgende week tegen Korbis 3 kan de 3e plaats weer terug verovert worden, waar IJsselvogels 3 voor gaat dit zaalseizoen. De doelpunten werden gemaakt door Rob (5), Wilco (2), Melvin (2), Stef (2), Marina (2), Manon (1), Leonie (1). Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 was vrij maar komt komende zaterdag 2x in actie als het in Barendrecht speelt tegen Movado G1 en WION G2 en laten dat nu net de 2 ploegen zijn die boven jullie staan. Maak er met elkaar iets moois van. Ik vond het heel leuk dat jullie afgelopen zaterdag in grote getale aanwezig waren bij de thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 en de aansluitende nieuwjaarsreceptie. Ik zag ook dat jullie allemaal werden verwend door jullie sponsor Teun van der Nat van Regio-glasvezel en werden getrakteerd op een lekkere traktatie (etentje) in de Zuidplas. Tevens een extra bedankje aan Elle Berlijn die voor alle G’s een mooie IJsselvogelssjaal in petto had. Ik denk (weet zeker) dat alle aanwezige G’s kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd uitje, bedankt allemaal!

KOAG A1 – IJsselvogels A1   22-14     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. A1 bewees zichzelf een slechte dienst door in Krimpen ad IJssel het belangrijke degradatieduel tegen het op gelijke hoogte staande KOAG A1 met ruime cijfers te verliezen, het werd uiteindelijk 22-14. A.s. Zaterdag speelt A1 om 14.00 uur thuis tegen het nog puntloze Korbis A1 uit Waddinxveen, succes A1!

IJsselvogels A2 was vrij.

GKV / Enomics B1 – IJsselvogels B1   11-11     Stan en Jesse konden deze zaterdag niet mee met de B1. Helaas kon er geen andere coach gevonden worden en daarom mocht ik deze week niet alleen mee voor het vervoer maar ook als “begeleider” van de B1. Niet echt een ideale situatie: de B1 heeft denk ik meer behoefte aan een echte (technische) coach dan aan een “blij ei” (“goed zo”, “mooie bal”, “goed gedaan” etc.) langs de kant maar het was niet anders. In de auto waren de vooruitzichten voor vandaag – op basis van de standen in de ranglijst – niet hoopvol. Verder was er verbazing in de auto m.b.t. de uitslag van KCC tegen OVVO: KCC had eerder op de dag voor een verrassing gezorgd door van OVVO te winnen. Stan en Jesse hadden instructies gestuurd voor de vak indelingen en de tactiek en deze zijn voor de wedstrijd met de B1 besproken. Belangrijkste instructie: help elkaar tijdens de wedstrijd door veel te praten: wat kan beter/wat moet anders? De laatste boodschap voordat de wedstrijd begon: “doe je zelf en het team een plezier en maak er een verrassing van” (als KCC het kan dan kunnen wij dat misschien ook wel). Dano opende de wedstrijd door de 0-1 te scoren. Daarna werd het 2-1 voor GKV. Cecile maakte de gelijkmaker 2-2. GKV liep uit naar 4-2 waarna Evi 4-3, GKV 5-3 en Yana 5-4 scoorde. Vlak voor rust scoorde Dano 5-5 maar deze goal werd helaas afgekeurd en GKV maakte er net voor de rust 6-4 van. In de rust heeft de B1 zelf besproken hoe het anders/beter kon. Na de rust maakte David de 6-5, GKV de 7-5 en Dano uit een strafworp de 7-6. De ploegen bleven dicht bij elkaar: GKV 8-6, Evi 8-7, GKV 9-7 en weer Dano met een strafworp voor 9-8. Vervolgens 10-8 voor GKV en 10-9 door Cecile. De laatste goal van GKV leidde tot 11-9. In de laatste 3 minuten maakte Dano en Annelies er 11-11 van. Tegen alle verwachtingen in: een punt mee naar Moordrecht (verrassing!)! De doelpuntenmakers op een rijtje: Dano 4x, Evi en Cecile 2x, Yana, David en Annelies 1x. Lieneke, ik weet dat je het jammer vond dat je zaterdag niet bij de B2 kon spelen. Bedankt dat je bij de B1 wilde invallen. Patrick ook jij bedankt voor het invallen. Berry bedankt voor de coaching (vanaf de bank) in de tweede helft. B1, ik heb tot nu toe al jullie veld- en zaalwedstrijden gezien en ik vind dat jullie steeds beter worden. Afgelopen zaterdag hebben jullie het met elkaar moeten regelen en dat hebben jullie goed opgepakt. Daarnaast hebben jullie niet opgegeven en bleven jullie tot het laatste fluitsignaal met veel inzet korfballen: de 11-11 was een mooie en terechte beloning. B1, succes met de rest van de competitie enne………blijf voor verrassingen zorgen! Tot zaterdag (maar dan wel weer vanaf de tribune ). Lizanne.

Futura B2 – IJsselvogels B2   6-2     Zaterdag reisde de B2 zonder coach Coen en zonder wisselspelers (Lieneke deed mee met de B1) af naar Den Haag. IJsselvogels speelde slordig. Veel pass- en communicatiefouten waardoor een 2-0 achterstand ontstond. Tips van Coen werden duidelijk gemist. Tim wist voor de rust de 2-1 te maken, maar gelijk daarna werd het 3-1. Na de rust scoorde Futura 3x en Sander maakte het 2e punt voor IJsselvogels. Einduitslag 6-2. Door deze nederlaag raakt de B2 helaas de koppositie kwijt aan Futura. Maar er is nog van alles mogelijk. Op naar volgende week voor de thuiswedstrijd tegen Twist. Hopelijk met een volledig team en de eigen coach. Sandra.

Korbis C1 – IJsselvogels C1   7-11     Poeh, zoals voor de trouwe volgers al gewoon, dit was van de C1 weer een typisch C1-duel. Klamme handjes, zwemmende oksels, hartslag ongezond, en…., 2 punten. Voor hen die wat meer op afstand staan: C1 is een alleraardigst team met het nodige talent, een berg enthousiasme, met (te) veel ideale schoonzonen & -dochters, dat op het één na hoogste niveau korfbalt en wekelijks centimeters en kilo’s te kort komt t.o.v. de tegenstander. Dat te kort wordt gecompenseerd door strak te verdedigen en we proberen sneller en creatiever te zijn in de aanval. Dat laatste lukt helaas nog onvoldoende in de wedstrijd. De meeste wedstrijden verlopen via een vast patroon: een taaie 1e helft waarin de tegenstander hun sterkste troeven weet te gebruiken, ongeveer een gelijke stand met de rust, tactische aanpassingen, wissels die goed uitpakken, een goede fase en een (kleine) overwinning. Zo ook deze zaterdag bij de buren in Waddinxveen. Natuurlijk afgesproken om nu wel goed te beginnen……., zucht, 2-0 achter binnen een paar minuten en een eerste aanval die zichzelf voorbij rent en overspelen tot kunst heeft verheven. De 2e aanval start gelukkig wel goed en scoort direct, de 3-1 valt weliswaar, maar de 1e verdediging heeft het daarna prima voor elkaar. Ondanks dat het moeizaam blijft bij de 1e aanval, vallen er 2 schoten binnen en staat het weer gelijk. Uiteindelijk 4-5 voorsprong bij de rust. Na de pauze loopt het verder gelijk op tot 6-6 en dan ineens valt het 5 minuten samen en worden de punten binnen geharkt. Geheel volgens de traditie gooit Invaller Willem de eerste beste bal bovenhands binnen uit een 2e kans, 4 aanvallen verder staat het 6-10 en wedstrijd binnen. Nog 13 minuten, wederom houdt de 1e verdediging het lang droog waardoor we met 7-11 afsluiten, pfffffffffffffff. Complimenten aan de 1e verdediging voor het spel en aan het hele team voor de inzet, die is altijd goed! Op de trainingen verder schaven aan het aanvallen om gemiddeld naar de 12-15 goals te gaan. Dat wordt een spannende 2e competitiehelft met veel teams die dicht bij elkaar zitten qua niveau. Oh ja, ik denk dat Joran 3x, Rosa en Tim 2x, Jesca, Wesley, Benjamin en Willem 1x gescoord hebben. Groet, Edwin.

IJsselvogels C2 – KOAG C2   9-12     Afgelopen zaterdag moest de C2 tegen KOAG C2. In 1ste helft ging het gelijk op. KOAG scoorde al snel, maar IJsselvogels scoorde direct de 1 – 1 uit een vrijebal door Finn. De C2 kwam daarna op een voorsprong door een doorloopbal van Stijn. KOAG maakt de 2-2 waarna Finn er 3-2 van maakt. KOAG maakt er dan weer 3-3 van. Suus scoort een korte kans en maakt er van 4-3. Net voor rust scoort KOAG nog 2 doelpunten en staat het met rust 4-5. In de 2e  helft laat IJsselvogels C2 de wedstrijd een beetje gaan. Er is veel balverlies. Er wordt nog wel wat gescoord,  maar KOAG loopt verder uit. KOAG wint uiteindelijk de wedstrijd met 9-12, ondanks de doelpunten van Suus (1x), Quinty (1x), Finn (2x) en Stijn (1x). Van Finn.

IJsselvogels C3 – Gemini C2   11-1     C3 speelde thuis tegen buur Gemini C2 uit Gouda dat nog geen punt had behaald terwijl C3 alles heeft gewonnen en in de race om de 100% taart is. Via Lucie, Willeke, Noa en Nina nam C3 een 4-0 voorsprong voor Gemini iets terug kon doen, 4-1, waarna Justin de ruststand op 5-1 bepaalde. Na de rust bleef C3 het betere van het spel houden en via 2x Levi, Lucie, Justin en 2x Nina werd er uiteindelijk met 11-1 gewonnen waardoor C3 ongeslagen aan de leiding blijft op ruime afstand gevolgd door VEO C3 en Korbis C4. De trainer/coaches Lieke en Eva zagen Nina 3x, Lucie, Justin en Levi 2x en Willeke en Noa 1x scoren, ga zo door C3!

Nog steeds voor taart!

Deze zaterdag moest de C3 thuis tegen Gemini C2. De wedstrijd begon met goede focus en in de aanval kwamen veel mooie kansen. Daar waar er 1 schoot ging de rest vangen en ook de diepe ballen worden steeds beter gebruikt in de wedstrijden die voor goede kansen zorgen. Al snel nadat de wedstrijd was begonnen was scoorde Lucie met 1 hand een doorloopbal, gevolgd door een doorloopbal/korte kans van Willeke die de stand op 2-0 bracht. Dit zette de meiden in het andere vak direct door er nogmaals twee ballen in  te gooien. Een korte kans door diep te lopen van Noa en ver schot van Nina bracht de stand dus op 4-0. Verdedigend zaten gaven we druk en bleven we er voor waardoor het duidelijk lastig was voor de tegenstander om kansen te vormen. De ene na de andere bal werd onderschept. Het moment dat we ze net even iets meer ruimte gaven ver van de korf gooide Gemini er een mooi afstandsschot in. Kon gebeuren en gelijk werd er weer dichtbij verdedigd. Met 4-1 gingen we de rust in. Tijdens de bespreking lieten de coaches weten dat we nu de rust en focus moesten houden. Iets wat we de vorige wedstrijd lastig hadden gevonden waardoor de tegenstander weer heel dichtbij was gekomen. Toen de tweede helt begon bleek de felheid er nog goed in te zitten. De bal was het veld nog maar net in toen Lucie in de steun kwam en Justin hierdoor een flinke aanloop had naar de korf. De doorloopbal die hij hieruit creëerde werd er soepeltjes ingegooid waardoor de stand op 5-1 kwam. Hierna bleek dat het team wel degelijk had geluisterd naar al die lange verhalen van hun coaches in de rust want ze pakte zo door dat het duidelijk was dat we de pot niet meer zouden gaan verliezen. Hierdoor werden soms wat gekkere ballen gegooid, maar wat leuk was om te zien was dat er gedurfd werd naar elkaar te kijken en dat van de 7 goals in de tweede helft er 6 waren gecreëerd rondom de korf. 2 korte kansen voor Levi die nog even wilde scoren voor zijn vader die zat te kijken, maar zo weg moest. Over motivatie gesproken ?. Een ver schot van Lucie die de stand naar 8-1 bracht. Nog een doorloopbal van Justin, en als laatste 2 goals een korte kans en stip van Nina. Geen ballen meer doorgelaten in de tweede helft, dus koppies erbij gehouden, en echt samengespeeld. Goed gedaan C3! Trotse coaches Eva en Lieke

Meervogels / Fisica D1 – IJsselvogels D1   4-10     Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels D1 uit tegen Meervogels D1. We vertrokken met veel supporters maar helaas was Lieke er niet bij. In het begin van de wedstrijd was het erg spannend want steeds als wij scoorden, kregen we er ook 1 tegen. In de rust stond het 3 tegen 3, maar gelukkig deden we het na de rust beter. Misschien kwam het omdat de paal te laag stond in de eerste helft… In de tweede helft werd de paal hoger gezet en ging het scoren vooral bij ons een stuk beter. Uiteindelijk hebben we met 4 tegen 10 gewonnen en speelde iedereen een goede wedstrijd met een aantal mooie schoten en doorloopbalen. Achteraf bleek dat de nummers 1 en 2 in de poule hadden verloren waardoor alles nog mogelijk is. De doelpunten werden gemaakt door: Lucas 4x, Sven 3x, Timo 2x en Eline 1x. Groetjes Lucas.

IJsselvogels D2 – KOAG D2   10-8     D2 ontving thuis KOAG D2 uit Krimpen ad IJssel en gezien de stand op de ranglijst moesten de punten in Moordrecht gehouden kunnen worden. KOAG nam een 0-1 voorsprong maar 3 doelpunten van invalster Luna bogen de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Na 3-2 was het Sahra die 4-2 scoorde en na 4-3 scoorde Luna opnieuw hetgeen 5-3 betekende en wisselen van functie. De verdediging hield het goed dicht en in de aanval wisten zowel Ayoub als Julian een keer te scoren waardoor D2 met een ruime 7-3 voorsprong de rust in ging. De 2e helft gaf een ander beeld te zien, KOAG scoorde 7-4, 7-5 en 7-6 zonder dat onze D2 daar iets tegenover kon stellen – wisselen – KOAG scoorde opnieuw en weg was de mooie voorsprong, 7-7. Gelukkig toonde D2 haar ware gezicht. Julian zette D2 weer op een 8-7 voorsprong waarna Maya 9-7 scoorde. Nog één keer kwam KOAG terug tot 9-8 waarna Julian, met zijn 3e doelpunt, de eindstand op 10-8 bepaalde en de scheidsrechter affloot. Dat werd toch nog even knap spannend. Doordat Avanti D3 ook geen punten laat liggen staan jullie samen met 9 uit 5 op de 1e plaats. Ga zo door D2!

Terda D1 – IJsselvogels D3   5-19     Vandaag moest IJsselvogels D3 uit spelen tegen Terda D1. Hier moesten we vorige week ook al tegen spelen. Deze wedstrijd werd toen door de D3 gewonnen met een uitslag van 11-5. Om kwart voor 9 moest de D3 al verzamelen bij de Zuidplas om te vertrekken richting Breda. Met iets wat slaperige ogen vetrokken we. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen had de D3 de slaap uit hun ogen gewreven en begonnen ze ijzersterk aan de wedstrijd. Met een tussenstand van 3-11 gingen we de rust in! Er werd door IJsselvogels erg goed gespeeld. Vooral de omschakeling tussen aanvallen en verdedigen verliep erg soepel waardoor we vaker konden scoren vanuit de counter. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met een uitslag van 5-19! Wat een top prestatie. De doelpuntenmakers waren: 9x Sven!!, 5x Maya, 3x Wilmer en 2x Wessel. Maya erg bedankt voor het invallen bij de D3. Remon.

IJsselvogels E1 – Gemini E1   10-8     Helaas is Lara geblesseerd, ze zit in het gips. Maar ze laat haar team niet in de steek, ze staat aan de kant van het veld en moedigt haar team goed aan. E1 is goed en fel van start gegaan. Voor de winst gaat E1 altijd, maar dit keer gaat het ook echt gebeuren !!! Floortje maakt al snel Yes de kop is eraf en nu door 1-0 Al scoort Gemini 1-1 Maar E1 blijft alert en benut iedere kans Luc schiet van ver af 2-1 mooi om te zien hoe blij en trots ze zijn. Gemini maakt 2-2. Korte rust, ze krijgen goede tips van Sam en Dano. Na de Rust gaat het als een trein zo snel. 3-2 Floortje, 4-2 David, 4-3 Gemini, 4-4 Gemini, 5-4 Floortje. Dan maakt Floortje een kleine overtreding. Stip voor Gemini, gelukkig gaat de bal er niet in. E1 knalt weer door. 6-4 Floortje, 7-4 David. Sil mooie bal maar helaas is deze verdedigd Rust, nog wat goede tips en complimentjes. Snel weer korf schieten, warm en gefocust blijven. Luc heeft de smaak te pakken en schiet de bal er steeds van veraf is. Luc 8-4, 8-5 Gemini. 8-6 Gemini. Sil mooi bal helaas weer verdedigd, jammer zeg. Weer zo’n mooie verre bal van Luc, 9-6. David maakt een geweldig schot 10-6. Korte Rust – 10-7 Gemini, 10- 8 Gemini. Op de tribune dachten we zelfs 11-8 maar vast te enthousiast als ouders. E1 wint met 10-8 wat zijn ze ontzettend blij. Trainers ouders iedereen is blij, het dak gaat eraf. En nu vasthouden en door naar de volgende wedstrijd. Sanne.

IJsselvogels E2 – Korbis E2   7-1     Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels E2 thuis tegen koploper Korbis E2. Korbis had alles gewonnen en we verwachtten een lastige pot. In het praatje werd gezegd dat we alles op alles moesten zetten om toch te gaan winnen. We merkten gelijk dat Korbis een felle tegenstander was maar we wisten ons goed staande te houden. Lieke schoot er al snel een afstandsschot in. Ook Korbis kreeg veel kansen maar ze hadden pech. Lieke daarentegen bleef maar scoren waardoor we op een 4-0 voorsprong kwamen in de eerste kwart. De tweede kwart gebeurde er niet veel waardoor de stand gelijk bleef. In de rust het praatje gehouden dat we het echt zo vol moesten blijven houden en om elke bal moesten strijden. En dat deden ze met z’n allen! Floortje en Senne wisten er heel wat ballen tussen uit te vissen en Lieke schoot er nog een bal in. Floortje scoorde een mooie kans en ook Evy gooide er nog een bal in door een diepe pass van Sid. Iedereen stond goed te verdedigen waardoor Korbis bijna geen goede kansen meer kreeg, alleen aan het einde scoorde zij er nog een. Eindstand 7-1. Super E2, hier hebben jullie met z’n allen voor geknokt. Jullie hebben de ouders en coaches trots gemaakt! Dit beloofd veel goeds voor de komende wedstrijden! Loisanne.

IJsselvogels E3 was vrij.

Nieuwerkerk E8 – IJsselvogels E4   8-5     IJsselvogels E4 moest tegen Nieuwerkerk E8. Het zou een moeilijke pot worden want we stonden met punten gelijk en het aantal wedstrijden ook. Het begon verrassend goed en kwamen al gauw op een 0-1 voorsprong door Eline waarna Nieuwerkerk gelijk ook scoorde maar gelukkig maakte Jeremy en Eline allebei een doelpunt daarna waardoor we op een 1-3 voorsprong stonden. Eline was op dreef vandaag en scoorde na Nieuwerkerk haar derde erin en zorgde voor 2-4 rust. Tom en ik zagen het positief in en hadden weinig te zeggen totdat de E4 het vergooide en hele slordige fouten ging maken. Waardoor we op een eindstand van 8-5 kwamen. We gaan hard trainen maandag en vrijdag zodat we voortaan onze voorsprong kunnen behouden. Patrick.

IJsselvogels E5 was vrij.

KCC / SO natural E3 – IJsselvogels E6   14-0     In Capelle ad IJssel zou het wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden tussen E6 en KCC / SO natural E3 dat 5 uit 4 had tegen ons 4 uit 4. Gezien de eindstand, 14-0, was er van enige spanning geen sprake, daarvoor was het klasse verschil veel te groot. Jullie zijn nog maar net begonnen met korfballen en hebben gewoon iemand in het team nodig die al wat langer korfbalt en die de lijnen een beetje uitzet dan zijn jullie tot veel in staat. Volgende keer beter en deze wedstrijd maar snel vergeten.

IJsselvogels F1 – Korbis F1   25-26     Vandaag de eerste wedstrijd met een compleet team (5 spelers). Vanaf deze week doet Ayub met ons mee, heel erg leuk! Tevens was het vandaag de wedstrijd tegen een tegenstander (Korbis) die ook alle voorgaande wedstrijden al had gewonnen. Hierdoor stonden alle 5 de spelers iets wat gespannen in het veld. Dit was ook terug te zien in het spel. Eerste helft waren we niet zo fel als we normaal waren. Daarnaast was het schakelen tussen aanval en verdedigen best lastig. De tegenstanders maakte hier goed gebruik van door veel snelle en lange ballen over en weer te gooien. Desondanks wisten wij ook vaak het gat van de korf te vinden. Zo gingen we de rust in met 10-16. De eerste 10 minuten van de tweede helft ging eigenlijk door zoals we in de eerste helft speelde, stand 15-24. Toen ik de F1 in de korte pauze vroeg “hoeveel gaan we er in de laatste 10 minuten scoren”, gaven zij vol overtuiging aan dat we er 10 gingen scoren. Ik moest het nog maar zien gebeuren.. Maar de kids gingen wel weer met een doel het veld in, namelijk 10 doelpunten. Eigenlijk is toen echt de wedstrijd vanuit onze kant begonnen. Iedereen werd fel, ving de ballen bij de korf af, stond snel en goed te verdedigen en scoorde veel meer. Hierdoor werd het op het einde echt nog erg spannend (vooral voor de coach en ouders)! Uiteindelijk is de wedstrijd met 25-26 afgesloten. Ik zeg: doel van 10 doelpunten gehaald & super gespeeld het laatste stuk jongens! Volgende keer gaan we hopelijk de punten pakken in Waddinxveen. Punten van; Ayub 2x, Noortje 8x, Daan 2x en Thijme 10x (sorry niet alle doelpunten genoteerd (wegens de spanning denk ik)).

IJsselvogels F2 – Excelsior F3   10-8     Eerste van het jaar ??. Jongens: Timo en Wessel Meisjes : Kyra, Elin en Nienke. Start 09:00 1e kwart – Wessel, Timo, Kyra en Nienke 0-1, 0-2, 1-2 Nienke, 2-2 Wessel en 2-3 – 2e kwart – Timo, Wessel, Nienke, Elin 2-4. 2-5, Superspeler Kyra, 3-5 Kyra, 3-6 superspeler Kyra, 4-6 Timo – Rust – 3e kwart – Timo, Wessel, Kyra en Elin F2 begint aan een comeback Wessel (speelt een prima eerste wedstrijd) gaat de lange bal spelen waardoor Timo aan de bal komt. 5-6 Timo, 6-6 Timo, 7-6 Timo ….we staan voor … wat gebeurd er – Rust – 4e kwart – 8-6 Wessel, 8-7, 9-7 Timo, 10-7 Timo, 10-8. Wat een wedstrijd … F2 wat is het toch leuk om te zien dat we elke keer een beetje beter worden in het spel… vooral de meiden Elin, Nienke en Kyra wat staan jullie toch goed te verdedigen … en Wessel ga zo door want  je debuut was veel belovend en wat gaat de F2 toch veel plezier aan jou beleven. The end 🙂 Strafworpen: 1-0 Elin, 1-1, 2-1 Nienke, 2-2, 2-3, 3-3 Nienke, 4-3 Elin, 4-4. Schrijver Nikki Rosberg. Met vriendelijke groet Mark Langerak.

IJsselvogels F3 – Gemini F1   3-13     Afgelopen zaterdag moest de F3 tegen Gemini F1 die op de 2e plaats stond. Ze waren erg lang dus daar keken we erg tegenop. We begonnen gelijk met een achterstand van 0-4. Even later maakte Quinten een mooie doelpunt waardoor het 1-4 werd. Gemini maakte daarna de 1-5 en de 1-6. Quinten was erg goed op schot dus scoorde ook de 2-6. Er zaten bij Gemini  2 erg lange en goede meisjes die veel overspeelden en schoten waardoor we het erg moeilijk hadden, want ook al stonden we goed te verdedigen, ze schoten gewoon over ons heen. Daardoor liep Gemini uit tot 2-12. Daarna scoorde Carice nog een mooi doelpunt waardoor het 3-12 werd en tot slot scoorde Gemini de 3-13 als eindstand. Met het korfschieten ging het stukken beter dan de wedstrijd. We begonnen gelijk met de 1-0 door een mooi doelpunt van Mila dat gevolgd werd door een mooi schot door Quinten die de 2-0 maakte. Daarna scoorde Eva de 3-0 en tot slot scoorde Carice de 4-0 waardoor we dik hebben gewonnen met het korfschieten! We hebben goed gespeeld alleen was het balen dat ze verdedigd mochten schieten, want we zaten er vaak hartstikke goed bij. We gaan nog wel even oefenen met verdedigen zodat we aan de goede kant staan te verdedigen en we gaan ook nog leren om lange ballen er overheen te gooien zodat we niet op een meter om de bal vragen. Verder hebben we naar een leuke wedstrijd gekeken en we hebben gezien dat jullie er plezier in hadden en daar gaat het om! Goed gedaan! Iris en Cécile.