Hoe vloog de bal – zaterdag 20 oktober 2018

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 20 oktober 2018.

Na nog een smeekbede aan diverse teams om iets in te leveren is het helaas bij onderstaande gebleven. Het is nu woensdagochtend 7.26 uur en ik moet over 4 minuten met Cécile vertrekken naar Deetos in Dordrecht waar zij aan een Regiotoernooi deelneemt dat tot vanavond 18.30 uur duurt. Dus ……. helaas ……

IJsselvogels 1 – ONDO (G) 1   20-18     Wat alweer de zoveelste mooie zaterdag op rij was, was voor IJsselvogels 1 een schitterende dag. Na weken hard knokken, trainen, wedstrijden steeds beter te spelen, was het zaterdag zover. Een strijd onderin de poule: IJsselvogels 1 – ONDO 1. Er moest gewonnen worden, en dat deden we ook! Deze wedstrijd werd tactisch gespeeld. Dame 6, samen met heer 12 moesten uitgeschakeld worden in deze wedstrijd. Indien we deze lam legden, dan hadden we ze in de tang. En dat lukte ook! Bovendien werd aanvallend in het vak van Lieke de tactiek om 3-1 te spelen, want daar lag ons overwicht. Lieke speelde een uitstekende wedstrijd door enorm sterk en waardevol te zijn in en rondom de korf. We startten de wedstrijd een keertje zelf met een mooie actie naar binnen van Kimberley, 1-0. Helaas bleek de 1e aanval niet gelijk de 2-0 erin te kunnen prikken zodat we die voorsprong konden gaan uitbreiden. ONDO antwoordde 1-1. Eva scoorde daarna de 2-1 waarna bij ONDO Tessa scoorde 2-2. Van 2-2 naar 5-3 en zelfs naar 7-4, pakten wij stevig door, want ONDO heeft hier niks te zoeken. Helaas kon ONDO terugkomen door wat fouten in de verdediging vlak voor rust tot zelfs 8-7. Heel zonde, want we hadden net dat verschil gemaakt! In de rust werd Glenn boos op ons. En terecht. We geven onze voorsprong weg! Geen fouten maken in de laatste minuut! Goed, boosheid voorbij. Tijd voor de 2e helft en doorgaan met scoren, want we zijn echt beter, we voelen het allemaal. En we luisterden ook, want we pakten van 8-7 gelijk door naar 12-7 door goals van Mike, Leon 2x en weer Eva. Zo bleef de voorsprong de hele tijd ongeveer 3-5 goals voor, totdat de 15-12 aanbrak. Wij gingen stoppen met scoren, en ONDO begon met scoren. Oh nee, het zal toch niet? 15-12, 15-13, 14, 15, 16, 17. 15-17! Wat zijn we aan ’t doen? Met nog 6 minuten op de klok leken we wel overbluft! Gelukkig door een aantal wissels in te zetten werden de schijven beter verdeeld en kwamen we goed terug, want wat ONDO van minuut 12 tot minuut 6 heeft gedaan, deden wij in de laatste 6 minuten door wel 5x te scoren! Eva, Lieke, Chris, Kim, Leon, boem, boem, boem! Heerlijk. 20-18. Terecht gewonnen! Maar het had niet zo spannend hoeven te worden! Volgende week dit herhalen tegen GKV en dan kunnen we met een aantal punten de zaal in. Coen.

IJsselvogels 2 – Nieuwerkerk 4   8-11     Na twee goede wedstrijden liet het 2e afgelopen zaterdag na definitief afstand te nemen van de onderste regionen. Van het begin af aan tegen een achterstand aan gekeken en geen moment in de wedstrijd geweest en dat tegen Nieuwerkerk 4. Juist een ploeg die jullie op definitieve achterstand hadden kunnen zetten. Na 3-5 achter scoorden Jesse 4-5 en Joëlle 5-5. Het tweede aanvalsvak had veel moeite de korf te vinden hetgeen resulteerde in een 6-8 achterstand in de rust. Dit werd in de 2e helft zelfs 6-10. Daan en Jeffrey brachten de achterstand terug tot 8-10 waarna het tweede aanvalsvak opnieuw niet tot scoren kon komen, eindstand 8-11. Daan 3x, Jesse 2x en Stan, Joëlle en Jeffrey scoorden de doelpunten voor het 2e. A.s. Zaterdag de laatste wedstrijd uit tegen OZC 2 waar tegen thuis een onnodige nederlaag werd geleden. Bij winst staan jullie in de middenmoot, bij verlies …….., succes zaterdag!

IJsselvogels 3 – Merwede / Multiplaat 4   21-17     Thuis tegen koploper Merwede / Multiplaat 4 uit Sliedrecht speelde het 3e één van zijn betere wedstrijden na een mindere periode. Na 2-0 door Dirk ging het lange tijd gelijk op om via 3x Dirk en Erwin en 2x Edwin met een 8-9 achterstand de rust in te gaan. Na de rust een herboren 3e dat via Dirk,, Heidi, Edwin en Jelle de 8-9 achterstand omboog in een 12-9 voorsprong.om uiteindelijk met 21-17 te zegevieren dankzij 6 treffers van Dirk, 5 van Edwin, 4 van Erwin, 2 van Heidi en Jelle en 1 van Leonie.

Vitesse 4 – IJsselvogels 4   11-18     Na de domper tegen KCR 2 weken geleden, stond de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse 4 op het ochtend programma, eerder vertrekken dan de Vrolijke Vogels, dat was voor sommige spelers ietsepietsie aan de vroege kant. Inzet van de wedstrijd was Vitesse op de ranglijst op dusdanige achterstand zetten dat de strijd om de promotieplekken zou gaan tussen de sterkste 3 ploegen in de poule. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren niet goed, we werden goed vastgezet door Vitesse waardoor de schoten onder veel druk genomen werden. De kansen die we kregen werden niet benut en of het ongeloof was dat we 4-0 achter stonden of narrig waren door dit resultaat, een onderbreking gaf IJsselvogels 4 de gelegenheid om zichzelf weer te herpakken en Stef scoorde direct 4-1 en 4-2. Na de 4-3 van Wilco en in de opvolgende aanval scoorde Laura de 4-4 en was het weer een wedstrijd. In de fase erna werd er om & om gescoord, Cindy 5-5, Wilco 6-6 en na de 7-6 was het verdedigende lek boven. Vitesse werd volledig vastgezet en dit gaf aanvallend ook het vertrouwen om het tempo in de aanvallen op te schroeven. In de laatste 10 minuten van de 1e helft scoorde Manon (7-7), invaller Marijn (7-8), Wilco (7-9), Rob (7-10) en Manon (7-11). En was een eerste tikkie uitgedeeld. Na de rust het verschil op 4 houden en Vitesse niet in de wedstrijd laten komen. De 8-11 werd beantwoord door Laura (8-12) en Manon (8-13) en de 9-13 door Marijn (9-14) en Wilco (9-15). De 2e helft werd heel volwassen uitgespeeld en konden via Marijn (11-16), Wilco (11-17) en Rob (11-18) een hele goede wedstrijd afsluiten. Doordat KCR 5 en KCC 6 ook hun wedstrijden wonnen, staat IJsselvogels 4 gedeeld op de 1e plaats met KCR 5 en KCC 6 staat op 1 punt van beide koplopers. Indien wij a.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen Meervogels 4 winnend afsluiten, dan kunnen wij ons gaan opmaken voor een spannend slot van de veldcompetitie volgend jaar. De doelpunten kwamen deze wedstrijd van: Wilco (5), Manon (3), invaller Marijn (3), Laura (2), Stef (2), Rob (2) en Cindy (1). Wederom een teamprestatie en op naar iets moois. Mvrg, Marco.

Tempo MW1 – IJsselvogels MW1   10-6    Het slotstuk van het midweekteam in de najaarscompetitie was een uitwedstrijd bij Tempo. In de thuiswedstrijd bleek Tempo een ploeg met veel oud-korfballers, veel lengte en verloren we met 7-14. In de tussentijd was Tempo kampioen geworden, nog voordat de laatste wedstrijdronde gespeeld werd. Viel er iets te halen voor MW1? Het gevoel in de laatste weken was dat het beter ging en wie weet dat Tempo al met de gedachten in de zaal zou zitten. Na aankomst in Alphen (velen waren hier nog nooit geweest, ondanks dat het redelijk dichtbij is, is Tempo in regio Noordwest ingedeeld en wij in Zuidwest, dus komen de verenigingen elkaar niet zo vaak tegen) werden we vriendelijk begroet door oude bekende: Yoran Marck. Na warmlopen en inschieten konden we het veld in: Sandra, Christa, Rieke, Rinske, José, Ineke en Marloes vormen het damesdeel van de selectie, de opgetrommelde Marijn vormde samen met Erwin, Joost, Ruud en Matthijs het herendeel. De wedstrijd is in evenwicht en we spelen rustig om de lange mannen van Tempo een beetje te omzeilen. Na 1-0 door Tempo wordt het 1-1 door Ineke. Het tweede aanvalsvak weet ook te scoren (Matthijs 1-2 en Joost 1-3) en een ongekende luxe op het scorebord. Ondanks goed spel, zowel verdedigend als aanvallend, komt Tempo terug tot 4-3. Helaas wordt de 4-4 van Matthijs afgekeurd, zodat we met een achterstand de rust in gaan. Na rust 10 minuten geen treffers, maar daarna wel: 5-3 door Tempo, een (makkelijke) stip voor IJsselvogels betekent 5-4 door Erwin en na 6-4 en 7-4 komen we terug door schoten van Marijn en een schotje van Ruud (7-6). De goal is op video vastgelegd en een aanrader voor elk team en elke trainer/coach. Heel lang blijft het scorebord op 7-6 staan, de verdediging staat als een huis en Tempo wisselt nog maar eens een paar lange mannen het veld in om de klus te klaren. De goal bij MW1 viel niet meer en na 8-6 is het aanvallend overleg verdwenen en loopt Tempo in de slotminuten naar een 10-6 eindstand. De kampioensfoto van Tempo hebben we nog geprobeerd te manipuleren door eerst 10-7 en daarna 10-11 op het scorebord te zetten op de achtergrond van hun foto. De (prima) scheidsrechter was echter onvermurwbaar en liet nog even weten dat het echt 10-6 was geworden. Zes verschillende doelpuntenmakers vandaag: Ineke, Matthijs, Joost, Marijn, Erwin en Ruud vonden de korf. Vijf punten uit zes wedstrijden en waarschijnlijk de tweede plaats in de poule bereikt. Prima prestatie, in het voorjaar zijn er weer competitiewedstrijden. Voor alle geblesseerden ruim de tijd om weer fit te worden en dat is nogal een lijstje: René, Hendrik, Patrick en Casper zitten in de lappenmand terwijl Katja vanwege aanhoudend blessureleed heeft besloten definitief te stoppen bij de MW. Tot in het voorjaar, in de zaal trainen we in Stolwijk! Matthijs.

Vriendenschaar (B) A1 – IJsselvogels A1   19-11

Avanti C1 – IJsselvogels C1   4-11

Korbis D1 – IJsselvogels D1   13-3

IJsselvogels D3 – Ten Donck D1   9-0     Er is alsnog een wedstrijdverslag van trainer/coach Remon binnengekomen: Afgelopen zaterdag moest de D3 weer tegen Ten Donck D1. De D3 kwam met opgeheven hoofd het veld op na de 0-6 winst de vorige keer. De D3 startte de wedstrijd in de aanval niet sterk. Hierdoor bleef het een lange tijd 0-0 staan. Vlak voor het eind van de eerste helft scoorden Wilmer 2x en Sven 1x waardoor we de rust in gingen met 3-0. De tweede helft begon de D3 vlijmscherp. De doelpunten vlogen de tegenstander om de oren. Ze waren niet opgewassen tegen de snelheid en de goed scorende spelers! Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 9-0 overwinning! De doelpuntenmakers waren: 4x Sven, 3x Wilmer, 2x Wessel. De D3 heeft een erg goede wedstrijd gespeeld. Naast de 9 doelpunten die we hebben gemaakt hebben we ook nog eens de nul gehouden! De verdediging was op en top ? Op naar het zaalseizoen! Groetjes, Remon.