Hoe vloog de bal – zaterdag 21 februari 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 21 februari 2015).

IJsselvogels F2 kampioen en IJsselvogels E4 virtueel kampioen!! In verband met de voorjaarsvakantie een heel beperkt wedstrijdprogramma met maar 5 wedstrijden en een zeldzame 100% score want alle 5 de wedstrijden werden gewonnen en hoe ….. De resultaten:

IJsselvogels 5 had in Zwijndrecht nog wat goed te maken tegen het lager geplaatste Albatros 9 waarvan thuis onnodig werd verloren. Een 0-4 voorsprong nemen speelt toch wat makkelijker dan met 0-6 achter komen zoals in de thuiswedstrijd. De voorsprong werd in de 1e helft uitgebouwd naar een riante 3-11 ruststand. Na de rust werd direct uitgelopen naar 3-16 en hoewel Albatros hierna begon mee te scoren werd de eindstand 8-19. Peter scoorde deze wedstrijd liefst 6x, Tom 4x, de invallers Daan en Jeffrey 3x, Mike 2x en Nikki 1x. Jullie liggen goed op koers voor de 2e plaats.

In Gouda had IJsselvogels D1 opnieuw weinig medelijden met het arme Gemini D1 dat na een 0-10 ruststand met 0-23 werd verslagen. Zonder Evi en Dano maar met Iris (D2) en Tim (E1) ging D1 goed van start waarbij zowel Iris (0-1) als Tim (0-5) het eerste doelpunt in hun vak scoorden. Ook in de 2e helft bleef D1 goed spelen en dankzij 5 doelpunten van Sijmen, 3 van Cécile en Lieneke, 2 van Kris, Yana en invaller Tim en 1 van invalster Iris stond het met nog 6 minuten te spelen al 0-18. De coaches Kevin en Nathan wisselden toen een bijna compleet vak. Alleen Yana bleef staan en zus(je) Jesca, Willem en Benjamin (allen uit E2) mochten de laatste 6 minuten opdraven. Dankzij nog een benutte strafworp van Yana (haar 3e doelpunt) en Benjamin en 2 doelpunten van Willem en 1 van Jesca kwam er een 0-23 eindstand op het scorebord te staan. Alle invallers scoorden en worden weer bedankt voor het goede invallen.

IJsselvogels E4 virtueel kampioen! Dankzij een 7-12 overwinning op Nieuwerkerk E4 kan E4 het kampioenschap niet meer ontgaan. Met 2 punten voorsprong op Gemini E1 en nog 1 wedstrijd te gaan heeft E4 in de laatste wedstrijd op 7 maart (aanvang 10.00 uur) tegen Vriendenschaar E2 aan 1 punt genoeg om alleen kampioen te worden. In de eerste periode nam E4 al een 0-5 voorsprong en was de wedstrijd feitelijk al beslist. Nieuwerkerk begon hierna wel mee te scoren maar IJsselvogels hield het gat groot genoeg. De leidsters Anouk en Tamara noteerden 5 doelpunten van Olivier en invaller Wesley en 2 van Isa. Ook hier de invallers Dominique en Wesley bedankt voor het goede invallen voor Amber (blessure) en Finn (vakantie).

IJSSELVOGELS F2 KAMPIOEN!!! F2 kon in een tijdsbestek van 15 uur maar liefst 4 punten aan haar totaal toevoegen. Vrijdagavond werd de belangrijke inhaalwedstrijd gespeeld tegen concurrent DVS ’69 F1 uit Hendrik Ido Ambacht dat 1 punt meer had maar ook 1 wedstrijd meer had gespeeld. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd met leuk veldspel en aan beide kanten veel kansen. Het grote verschil was dat wij Sahra in onze ploeg hadden die rond een meter van de korf loepzuiver was en deze wedstrijd liefst 7x scoorde. Ook de andere kinderen deden ontzettend hun best en dankzij nog 3 doelpunten van David, 2 van Mink en 1 van Flo werd er met 13-10 gewonnen, jammer dat Tiddo het gaatje niet kon vinden maar die had ze bewaard tot zaterdagochtend zo bleek achteraf. Het korfschieten eindigde in 3-3 met doelpunten van Mink, Sahra en Tiddo. De leidsters Myrthe en Laura waren erg in hun nopjes met deze zwaar bevochten overwinning en konden hierna rustig op vakantie gaan. Precies 13.00 uur na deze wedstrijd stond F2 al weer bij de Zuidplas om naar Krimpen a.d. IJssel af te reizen waar ze tegen KOAG F4 moesten spelen. Léonie, de moeder van Flo, nam langs de lijn de plaats in van Myrthe en Laura. In de 1e periode kreeg F2 kans op kans en via 3 doelpunten van Tiddo en 1 van Mink en Sahra stond het na 10 minuten al 0-5. Af en toe lukte het KOAG ook een doelpunt te maken maar dankzij 4 doelpunten van Tiddo en Sahra, 3 van Mink en David en 1 van Flo wist F2 deze wedstrijd met 5-15 te winnen. Eigenlijk zijn jullie al kampioen maar omdat de leidsters Myrthe en Laura niet bij de kampioenswedstrijd aanwezig konden zijn hebben we deze uitgesteld naar zaterdag 7 maart als jullie om 9.00 uur thuis tegen datzelfde KOAG F4 spelen. Het korfschieten werd met 5-2 verloren ondanks doelpunten van Tiddo en Sahra.