Hoe vloog de bal – 21 mei 2016

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 21 mei 2016).

IJsselvogels D4 kampioen! Door thuis met 9-4 te winnen van Vlaardingen D1 werd D4 onbereikbaar voor de concurrentie. Helaas verloor zowel F1 als F2 van resp. Nieuwerkerk F2 en F4 waardoor hun kampioenskansen in rook opgingen. A.s. Zaterdag kunnen daar nog B1 en D1 bij komen zodat het aantal kampioensteams deze 2e helft veldcompetitie heel beperkt is, dat scheelt weer in de kosten. Het 1e speelde zich veilig door thuis met 20-16 van nr. 2 WION 1 te winnen terwijl het 3e een dure 11-12 overwinning boekte op ONDO 2. A.s. Zaterdag moet het 3e nog een keer aan de bak als ze thuis tegen Tjoba 2 spelen en laat die nu net moeten winnen om zaterdag kampioen te kunnen worden.
Het was voor IJsselvogels geen al te beste zaterdag want van de 20 gespeelde wedstrijden werden er maar 6 gewonnen en leden er liefst 14 een nederlaag waarbij vooral de vele (flinke) nederlagen in de onderste regionen opvielen. Topscoorder van de week werd Hans Brouwer die in zijn afscheidswedstrijd in het 1e maar liefst 9x scoorde (waarvan 6 strafworpen). De resultaten:

Ik heb zondag alle leiders en leidsters (en soms ook spelers) een mail gestuurd om te vragen om een (kort) wedstrijdverslag of het scoreverloop zodat ik een wedstrijdverslag kan maken. De wedstrijden waarbij alleen de stand is ingevuld hebben degene die gemaild zijn helaas niet de moeite genomen iets in te sturen, jammer! Kleine moeite, groot plezier!

Om zich definitief in veiligheid te spelen moest IJsselvogels 1 thuis tegen nr. 2 WION 1 uit Ommoord minimaal een punt in de wacht slepen. Van het begin af aan liet IJsselvogels 1 zien dat er maar één ploeg aanspraak mocht maken op de overwinning. Toch duurde het even eer echt afstand kon worden genomen van de tegenstander. Na 8-5 duurde het heel lang eer er gescoord werd en nadat Jeanine 9-5 had gescoord was het Eva die vlak voor het rustsignaal de 10-5 binnen schoot. In de 2e helft werd er binnen 9 minuten ook 9x gescoord waardoor er een 15-9 voorsprong op het scorebord kwam te staan. WION was rijp voor de sloop maar het 1e verzuimde door te drukken en het was aan Hans Brouwer te danken dat de voorsprong gehandhaafd bleef tot het eind van de wedstrijd. Hij wist deze wedstrijd alle 6 zijn strafworpen te benutten waardoor zijn totaal deze wedstrijd op 9 kwam. Hij kreeg 5 minuten voor het einde een publiekswissel maar dat was mede omdat dit “voorlopig” de laatste wedstrijd van Hans voor IJsselvogels 1 was. Gelukkig blijft hij wel betrokken bij IJsselvogels. Hans vond ik altijd één van de weinige spelers die het in zich had om anderen beter te laten spelen en zelf gewoon mee bleef scoren. Hans bedankt voor je jarenlange inzet en ik hoop dat IJsselvogels nog veel plezier aan je mag beleven op welke wijze dan ook. Helaas weet ik niet wie er allemaal scoorden.

1e

IJsselvogels 2 ontving thuis het op de 2e plaats staande KCR 3 uit Ridderkerk. Het werd voor ons 2e de wedstrijd van de gemiste kansen. Wat was de eindstand geweest als de kleine kansjes en zeker alle strafworpen waren benut? Na 2-3 sloeg KCR een gat naar 2-8 en leek de wedstrijd al vroegtijdig gespeeld. Het 2e gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam goed terug tot 6-8, ruststand 6-9. Na de rust scoorde Coen 7-9 maar daarna liep KCR weer uit naar een 9-15 voorsprong mede dankzij 3 gemiste strafworpen aan onze zijde. Opnieuw bleek het 2e over de juiste mentaliteit te beschikken door terug te komen tot 14-15 en 15-16 om uiteindelijk toch met 15-18 te verliezen. Coen 4x, Jary en invaller Noël 3x, Peter 2x en Deborah, Hannah en Kimberley 1x scoorden de doelpunten voor het 2e.

In ’s-Gravenzande behaalde IJsselvogels 3 een uiterst dure 11-12 overwinning op ONDO 2. Bij een nederlaag was het 3e gedegradeerd. Het staat nog steeds 7e met nog maar 1 punt achterstand op Albatros 3 en ONDO 2 en 2 punten op Swift 3. A.s. Zaterdag speelt het 3e om 15.30 uur thuis tegen koploper Tjoba 2 uit ’s Heer-Hendrikskinderen dat dan al de uitslag weet van Swift 3 – Fortis 2 die al om 12.30 uur spelen. Mocht Fortis 2 verliezen dan is Tjoba 2 bij voorbaat al kampioen. Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen ONDO 2 heb ik verder helaas niets ontvangen.

IJsselvogels 4 en 5 waren vrij en spelen beiden a.s. zaterdag hun laatste wedstrijd.

IJsselvogels Recreanten deden vrijdagavond van zich spreken door in Pijnacker in een veld van 8 deelnemers de 1e prijs voor zich op te eisen. Het verslag van speler Patrick v.d. Ham gaat als volgt:

Recreantentoernooi Avanti

Op vrijdag 20 mei hadden de recreanten een toernooi bij Avanti. Na de winst van vorig jaar waren we er op gebrand om te laten zien dat we geen eendagsvlieg zijn.

Vol goede moed vertrokken we met 7 heren en 5 dames naar Pijnacker. Na een kleine versnapering, omkleden en warmlopen, even ingooien en de eerste pot kon beginnen.

Binnen twee minuten stonden we weer met beide benen op de grond. 0-1 achter. Daarna miste Christa een aantal mooie kansen, maar toen scoorde Christa toch de gelijkmaker, 1-1. René maakt met één hand een mooi punt. In de tweede helft, na een complete teamwissel, begonnen we stroef. Maar uiteindelijk maakten Marijn en Joost nog een punt. Eindstand 4-1

Onze tweede pot was tegen Avanti1. Met thuis voordeel liep Avanti1 uit naar een 0-4 voorsprong. Daar gingen onze aspiraties. Gelukkig scoorden Joost en Marijn nog en werd de eindstand 2-6.

Na deze deceptie was het tijd om het vochtpijl aan te vullen en de adviezen aan te horen van de coaches.

Laatste poule wedstrijd. Marijn zorgde met twee doelpunten voor een veilige voorsprong. De tegenstander scoorde, waarna Petra met een mooi schot voor de 3-1 zorgde. Joost kon natuurlijk niet achter blijven en scoorde ook twee keer. Waarna Rob de laatste scoorde. 6-1.

Door creatief boekhouden mochten we de finale spelen tegen Avanti2. We mochten aantreden in het groen met Hulk Ruud.

3 21

Natuurlijk scoorde Ruud in zijn superstrakke pakkie het eerste punt. Waarna Rob voor het tweede punt zorgde. Het bleef daarna nog spannend maar dit bleef de eindstand. 2-0.

Weer kampioen. Knap gedaan vrouwen en mannen. Daarna was het tijd voor de beroemde bitterballen.

Patrick van der Ham

IJsselvogels G1 heeft pas 1 wedstrijd gespeeld en komt a.s. zaterdag in Maasdijk 2x binnen de lijnen. Om 11.30 uur spelen ze tegen  Dijkvogels G2 en om 12.00 uur tegen Merwede / GKV G2, succes!

Met een uitgedunde spelersgroep werd er door IJsselvogels A1 afgereisd naar Oranje Wit. 3 A1 heren waren uitgeleend aan het 3e (met goed gevolg) en Jeffrey, Daan en Jesse in de basis stond de A1 voor een leuke opgave. Hoe stop je een scorende ploeg af? Achterverdedigen was de opdracht, maar de schutters van Oranje Wit A2 waren op dreef en konden alleen proberen bij te blijven. Dat lukte tot 7-7 maar moesten helaas rusten met een 10-7 achterstand. Een zeer goed spelende Jesse op ’t Land scoorde direct de 10-8, maar de tegenstander liep direct uit naar 15-10 / 20-13. De A1 herpakte zich en perste er een slot offensief uit en tilde de stand naar 22-17 welke ook de eindstand was. Dave vd Berg maakte zijn debuut in de A1 en zag de volgende spelers scoren: Jesse op ’t Land (6), Noel op ’t Land (5), Daan de Looff (3), Else Pijpers (2) en Jeffrey Berlijn (1). Moet als coach (Marco) een groot compliment maken over de inzet en vooral onverzettelijkheid van de A1 afgelopen zaterdag!

IJsselvogels A2 was vrij.

IJsselvogels A3 moest helemaal naar Hillegom om tegen SDO A1 te spelen. Thuis werd het een nipte 12-13 nederlaag, wat zou het vandaag worden. Tot 1-1, gescoord door Louanne, kon A3 het bijbenen maar daarna liep SDO uit naar een 12-1 voorsprong. Door doelpunten van de beide invalsters Karlijn en Anna werd de ruststand 12-3. Na de rust was het geloof eruit en bleek de 4e klasse, een klasse hoger dan tot nu toe, duidelijk te hoog gegrepen, eindstand 22-3. Snel vergeten! Leidster Laura wil nog wel Anna en Karlijn bedanken voor het invallen en ook de anderen die al eens ingevallen hebben. Frank viel na 20 minuten uit met een enkelbreuk: beterschap!

Van leider Stef ontving ik het volgende verslag over IJsselvogels B1: Vandaag was er een belangrijke wedstrijd tegen Avanti B2. De B1 speelde met veel inzet en straalde duidelijk uit dat ze deze wedstrijd wilde winnen. Helaas resulteerde dit niet in veel doelpunten en stond de B1 met 1 doelpunt achter in de rust (4-5). In de 2e helft werd er geconcentreerder verdedigd en gingen de aanvallen ook beter lopen. Toch bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend,. Gelukkig speelde B1 het slim uit en resulteerde dit in een welverdiende 10-8 overwinning dankzij 3 doelpunten van Sam Kl., 2 van Roos en Sam M. en 1 van Stefan, Angela en Dyonne. A.s. Zaterdag 28 mei om 10.00 uur in Capelle ad IJssel de kampioenswedstrijd  tegen KCC B2.

IJsselvogels B2 – PKC/SWKGroep B6     9-10

IJsselvogels B3 speelde vandaag in Hendrik-Ido-Ambacht tegen DVS ’69 B2, op papier geen moeilijke tegenstander aangezien zij nog geen enkel punt hadden gepakt. Daar aangekomen bleek dat de B3 op kunstgras mocht spelen. Een meevaller, aangezien wij van gras uitgingen. De wedstrijd begon en verdedigend waren wij er nog niet bovenop. Binnen 10 minuten stonden wij 2-0 achter, weggegeven, zonde. Daarna was de verdediging prima. Het grootste probleem bleek de aanval. De B3 zocht te veel, gooide niet goed genoeg en ving ook niet optimaal. De B3 leek onder de indruk van de tegenstander en niet bezig met het eigen spel. Gelukkig was daar Lisa die de stand voor rust op 2-1 wist te zetten. Na de rust is de bal erg rommelig uitgenomen, was dat een teken? Na rust kwam al snel de 3-1 maar ook Edo die de 3-2 wist te maken. DVS’69 zette de stand op 4-2 en IJsselvogels bleef aanvallend zwak. Wij stonden veel stil met grote vraagtekens in onze ogen en als wij een kans hadden maakten wij die niet af. Gelukkig was daar Lotte (mee als reserve) die de stand op 4-3 zette en Sylvia die vlak voor het einde de stand zelfs gelijk wist te maken. En dan is het knap om met nog geen vijf minuten op de klok veel pech te hebben én er toch niet voldoende voor te gaan waardoor er met 6-4 terecht is verloren. Super zonde. Dit was een verslag van de coaches Wouter en Bas.

Merwede C1 – IJsselvogels C1     17-6

Een rare dag om een wedstrijd te spelen, maar IJsselvogels C2 moest na het lange Pinksterweekend toch echt aan de bak bij Movado. De wedstrijd begon met een mooi schot van Corné, maar al snel kwam Movado met een antwoord: 1-1. Nadat invaller Thomas meerdere malen zijn tegenstander het bos in stuurde en daaruit twee doorloopballen scoorde, zaten we goed in de wedstrijd en wisten ook Tom en invalster Evi de korf te vinden. In de rust (stand 2-5) waren er toch wat punten van aandacht. Met name verdedigend was het nog wel eens slordig en ook lang niet elke aanval werd goed opgezet. Het is belangrijk dat we in de verdediging niet te makkelijk denken en dat ging de tweede helft een heel stuk beter. Ook aanvallend was het beter, ondanks dat er minder goals uit kwamen; komt vanzelf! In de tweede helft wisten we het verdedigend helemaal dicht te houden en aanvallend wisten Remon (korte kans) en Lotte (stip, de aanhouder wint!) nog te scoren. Eindstand 2-7, goed gedaan C2!

KCR D1 – IJsselvogels D1     7-11

Jullie spelen a.s. zaterdag thuis om 11.00 uur de kampioenswedstrijd tegen KOAG D1, succes!

Korbis D1 – IJsselvogels D2     15-6

Het piepjonge IJsselvogels D3 (eigenlijk onze E1 en E2) ontving afgelopen zaterdag één van de kampioenskandidaten Eureka D1 uit IJsselmonde. Die waren inderdaad wel erg groot, nietwaar Simone? Die paste bijna 2x in haar tegenstandster. In zo’n wedstrijd merk je duidelijk het verschil in leeftijd (en lengte). Na een 1-6 ruststand werd er uiteindelijk met 5-14 verloren ondanks 3 doelpunten van Benjamin (2 stippen en een vrije bal) en 1 van Dominique (stip) en Stijn (afstandsschot). Nu nog 1 wedstrijd tegen koploper HKC D1 en dan zijn jullie keurig op de 5e plaats (van de 7 teams) geëindigd.

D4b
D4 kampioen!

IJSSELVOGELS D4 KAMPIOEN! Dit gezelligheidsteam, met dank aan de coaches Daan en Mike, had nog 1 punt nodig om zich kampioen te mogen noemen. D4 had tot nu toe alles nog, met flinke cijfers, gewonnen en wilde voor het talrijk aanwezige publiek ook deze wedstrijd met een positief resultaat afsluiten. D4 speelde goed samen waardoor iedereen kansen kreeg om te scoren. Na 3-0 scoorde Vlaardingen D1 3-1 waarna D4 weer uitliep naar een ruime 7-1 voorsprong. Aan het eind kwam de tegenstander nog een klein beetje terug maar dankzij 2 doelpunten van Amber, Nils en de invalsters Rosa en Jesca en 1 van Cars werd er keurig met 9-4 gewonnen. Na de wedstrijd kwamen de ouders met een glas “champagne” voor hun zoon of dochter het veld op, was heel leuk om te zien. Uit wie bestond IJsselvogels D4 dit seizoen: dames: Thirza de Baat, Amber Bakker, Rosanne Bakker en de vandaag helaas afwezige Rosa Rijkaart, heren: Jens de Bruijn, Duncan Buis, Cars Lansink en Nils Rijkaart van Cappellen en de trainer/coaches Daan de Looff en Mike Admiraal, gefeliciteerd D4! Bekijk hier nog meer foto’s.

IJsselvogels E1 (eigenlijk E3) is gisteren flink afgemaakt door Nieuwerkerk E4 met 22-1. Na de eerste tien minuten stonden we al 7-0 achter en zo bleef het eigenlijk doorgaan. IJsselvogels E1 was totaal niet aanwezig in de wedstrijd, en daar kon Nieuwerkerk goed gebruik van maken door snel naar de overkant te gooien en tot schot te komen. Daarbij konden ze ook gratis doorloopballen nemen. Verder maakte de E1 zelf veel plaatsfouten, waar Nieuwerkerk fel genoeg op reageerde, zodat er niet goed en rustig aangevallen kon worden door de E1. Kansen zat,  maar het enige doelpunt aan de kant van IJsselvogels werd pas in de laatste 10 minuten gescoord, door Storm. Snel vergeten en volgende week de laatste wedstrijd tegen Vriendenschaar E1. Van leidster Jeanine.

Vlaardingen E2 – IJsselvogels E2 (eigenlijk E4)     12-7

Hierbij het verslag van leidster Myrthe over de wedstrijd Vlaardingen E3 – IJsselvogels E3 (eigenlijk E5) zonder de doelpuntenmakers. Laura heeft de stand bijgehouden en die zit nu in Londen, en heeft nog steeds niet gereageerd op mijn berichtje. Afgelopen zaterdag heeft de E3 het mogen opnemen tegen Vlaardingen E3. De ploegen gingen heel gelijk op, maar na 10 minuten stonden we gelukkig 2 punten voor door David zijn mooie goals. Daarna mochten we ook invaller Lienke inbrengen, die samen met David ons op 2-6 heeft gezet. Daarna begon ook Vlaardingen mee te scoren en lieten wij het helaas liggen… Na een spannend einde mochten we helaas geen punten mee naar huis nemen en is de wedstrijd verloren met 10-8.

E4
E4 – Eureka E1.

IJsselvogels E4 (eigenlijk E6) speelde thuis tegen Eureka E1 uit IJsselmonde waarvan in de zaal volgens mij een keer gewonnen en verloren werd. Deze wedstrijd was E4 niet in goeden doen en liep het heel de wedstrijd achter de tegenstander aan. Het (korte) wedstrijdverslag van de leidsters Aniek en Linda was kort en krachtig: Vandaag speelde de E4 thuis tegen Eureka E1. Over de eerste 30 minuten gaan we het NOOIT meer hebben. De laatste 10 minuten hebben we gewonnen. Dankzij 2 doelpunten van Nina en 2 van Justin. Eind uitslag vergeten. (Even voor de duidelijkheid, na 30 minuten 0-11, na 40 minuten 4-12). Korfschieten werd helaas ook verloren met 3-4. Doelpunten van Sahra, Luna en Justin. Bedankt voor het invallen dames.

IJsselvogels F1 kon nog (gedeeld) kampioen worden maar dan moest het wel thuis van ongeslagen koploper Nieuwerkerk F2 winnen. Na een 0-1 achterstand scoorde Flo 1-1 en na 1-4 was het Sahra die 2-4 scoorde. Daarna liep Nieuwerkerk F2 uit naar een 2-8 voorsprong en een 5-11 ruststand met nog 2 doelpunten van Luna en 1 van Flo. Na de rust scoorde Tiddo 6-11 en na 6-13 waren het Luna en Flo die 7-13 en 8-13 scoorden. Hierna liep Nieuwerkerk F2 uit naar liefst 8-20 waarna Sahra de eindstand op 9-20 bepaalde waardoor Nieuwerkerk F2 zich de terechte kampioen mag noemen. Het korfschieten werd met 4-5 verloren met 2 doelpunten van Timo en 1 van Luna en Sahra.

Ook voor IJsselvogels F2 stond er veel op het spel. Bij winst zou F2 de koppositie overnemen van Nieuwerkerk F4 dat met 1 punt voorsprong aan de leiding ging. Van moeder Marloes ontving ik via de mail het volgende verslag: Spannende wedstrijd! Kansen aan 2 kanten. Stip tegen. Werd gelukkig niet gescoord! IJsselvogels F2 begon sterk en daar schrok Nieuwerkerk een beetje van… 1-0 Sven mooi schot vanaf de zijkant uit beweging! Mooie poging Jayden, helaas mis. 2-0 Flo. Na de pauze was Nieuwerkerk scherp na de flinke speech van hun coach en boog het de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Nu schrok F2 toch wel een beetje. Gelukkig schrokken ze wakker en wist Sven door goed overspel, een mooie bal van Lieke, weer te scoren! 3-4 Sven. Bij 3-6 werd het tijd voor de superspeler: Timo. 4-6 Flo scoorde gelijk, van onder de korf. Goed gedaan!  4-7 en Timo mocht er als superspeler gelijk weer in. 5-7 (wie er scoorde weet ik niet meer), 5-8 en Flo erin als superspeler, 6-8, 6-9 Hele verre bal van Sven op Flo. En Flo scoorde hem gelijk! Mooi overgespeeld! 7-9 Flo en na 7-11 werd het  8-11 door Flo. Eindstand 8-12, Nieuwerkerk is kampioen geworden. Korfschieten 5-3, Sven 1, Jayden 2x, Lieke 1 en Timo 1.