Hoe vloog de bal – 21 september 2019

Hoe vloog de bal ….. t/m zaterdag 21 september 2019.

Het is maandagavond 21.00 uur (sluitingstijd voor het wedstrijdverslag en/of het scoreverloop) en helaas niets ontvangen van het 3e, MW1, A1, A2, B1, C3, D1, D2, D3, E1 en F1. Gelukkig hebben MW1, B1, D1, E1 en F1 alsnog een stukje ingeleverd, blijven over: het 3e, A1, A2, C3, D2 en D3 ….. Jammer, kleine moeite, groot plezier. Wedstrijdverslag en/of scoreverloop (maak ik er een verslagje van) doormailen naar s.slingerland@planet.nl voor maandagavond 21.00 uur!!!

We zijn voor de meeste teams op de helft van de 1e helft veldcompetitie aangekomen. Als het RegioBankschoolkorfbaltoernooi achter de rug is heb ik wat meer tijd om weer een overzicht van de 1e helft veldcompetitie te maken. Ook dit keer hou ik het kort. Van de 24 gespeelde wedstrijden werden er9 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er liefst 14 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van C1 dat in Maassluis met 0-18 van de plaatselijke C1 wist te winnen. Topscoorder van de week werd Benjamin Slingerland uit C1 met 6 doelpunten. De resultaten:

Tjoba 1 – IJsselvogels 1   13-12     Afgelopen zaterdag stond Tjoba op het programma om het eerste slachtoffer te worden van IJsselvogels 1. Na een zure nederlaag van vorige week wilden we het tij keren. We wisten dat Tjoba voornamelijk aanvallende dames had en dat we hen moesten uitschakelen om tot een overwinning te komen. Met Wietze en Leon in de basis i.v.m. de afwezigheid van Mike en Victor begonnen wij aan de wedstrijd. Ondanks de waarschuwing van Mark, waarbij ons verteld werd dat we een wedstrijd vaak met een snelle achterstand beginnen, kwamen we direct op een 1-0 achterstand middels een vrije bal. Enorm balen, maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijden maakte de aanval daarna meteen de gelijkmaker. Dit ging om-en-om tot een stand van 3-3. We wisten daarna verdedigend onze tegenstanders uit te schakelen en de aanvallen goed te organiseren waardoor we de stand in ons voordeel naar 3-5 konden trekken. Nu was het moment om door te drukken en de wedstrijd in een vroeg stadium al te beslissen! Tjoba gaf zich echter niet gewonnen en ging in de tegenaanval waardoor ze weer tot op gelijke hoogte kwamen door verdedigende missers van onze kant (6-6). Hetgeen ons vorig jaar vaak niet lukte, lukte deze wedstrijd wel: koppies omhoog houden en blijven strijden om tot een voorsprong te komen en de wedstrijd naar ons toe te trekken. De verdediging zorgde ervoor dat Tjoba niet tot scoren kon komen waardoor de aanval de tijd kreeg om goede aanvallen op te zetten. Middels een korte kans van Sam en een schot van Eva kwamen we weer op voorsprong vlak voor rust (6-8). Tjoba gaf zich echter nog niet gewonnen en scoorde na een invlieger van onze kant een doorloopbal. Daarmee gingen we met een kleine, maar hoopvolle voorsprong de rust in (7-8). Na een motiverende speech van Mark waarin voornamelijk de positieve kanten uitgelicht werden, begonnen we gemotiveerd aan de tweede helft. Christiaan wist direct de voorsprong op te rekken naar 7-9 met een doorloopbal. Daarna begon echter een moeilijke fase in de wedstrijd. De aanval kreeg grote moeite om lange en dynamische aanvallen op te zetten, resulterend in pass-fouten waardoor de verdediging continu aan de bak moest om hun tegenstanders uit te schakelen. Zolang er door ons niet gescoord wordt, is het wachten op een tegengoal die geheid gaat vallen. Helaas mondde dit uit in drie tegengoals waardoor we, op de eerste minuut na, voor de eerste keer tegen een achterstand hikten (10-9). Dit was het moment dat Mark voelde dat hij moest ingrijpen en met succes: Tamara mocht het veld betreden en scoorde direct haar befaamde omdraaibal (10-10). Verdedigend kregen we het weer op de rit waardoor Leon in de aanval tweemaal wist te scoren waardoor we weer voor kwamen (10-12). Helaas kreeg ik daarna een flinke bodycheck waardoor ik niet verder kon spelen en de wedstrijd niet meer heb kunnen zien. Jammer genoeg blijkt dat Tjoba middels twee vrije ballen en een schot uiteindelijk nipt de zege naar zich toe getrokken heeft (13-12). Onwijs zuur voor ons dat wij, net zoals vorige week, de zege konden ruiken, maar opnieuw hebben verloren. Echter, we hebben onwijs knap Tjoba op 13 doelpunten weten te houden, terwijl zij er vorige week 22 wisten te scoren. Opnieuw hebben we te weinig gescoord waardoor wij het onszelf moeilijk hebben gemaakt. Toch kunnen we met een positieve blik terugkijken op wat wij hebben gepresteerd de afgelopen twee wedstrijden en moeten we die koers blijven voortzetten. Er zijn genoeg positieve punten uit deze wedstrijd die wij mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd. Ik heb er alle vertrouwen in en ik hoop jullie ook! Volgende week zaterdag spelen wij uit tegen Twist in Vlaardingen, een bekende tegenstander tegen wie wij twee jaar geleden onder leiding van Mark Glissenaar succesvol hebben gestreden tegen degradatie. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarbij wij alle support kunnen gebruiken. Als je nog niets te doen hebt of ons naar de overwinning wilt supporten, zouden wij dat enorm waardering. Hopelijk tot volgende week! Kimberley

Tjoba 2 – IJsselvogels 2   16-14     Met de Zeeuwse bolussen op zak (met dank aan Marianne) en onze broekjes lekker opgetrokken, maakten we ons klaar voor de reis naar het oh zo pittoreske ‘s Heer Hendrikskinderen. Naast wat schapen en mosselen, is hier ook korfbalclub Tjoba gevestigd. Wat we wisten van Tjoba, is dat het een fysieke en ook lange ploeg zou zijn. Tjoba stond, samen met Tilburg en IJsselvogels op de gedeelde 1e plek; het beloofde dus weer een uitdagende en spannende wedstrijd te worden. Met het scherpe zonnetje op ons bolletje en 2 bolussen in elk buikje, begonnen we aan de wedstrijd. Tjoba begon met scoren, en al snel stond de stand op 2-0. Coen wilde die Zeeuwen niks kado geven, dus bracht maar snel 2 mooie goals in: 2-2. Jeffrey en Jesse maakten vervolgens ook allebei een goal, waarop de stand kwam op 2-4. Helaas begon Tjoba ook wat mee te liften op onze vibe, en scoorden er vervolgens 4, om op een 6-4 voorsprong te komen. Tot de 10-9 leek Tjoba wel de overhand te hebben, maar opgeven… Dat staat niet in ons IJsselvogels Woordenboekje! We bleven mee scoren, en liepen van de 10-9, naar de 11-10, naar de 12-11 en toen naar de 12-12… Nog zo’n 5 minuten te spelen. Wij kregen in de aanval een aantal kansen, maar maakten deze helaas niet af. Toen de bal bij Tjoba in het vak kwam, scoorden zij al snel de 13-12 en in de laatste minuut nog de 14-12. Het welbekende dekseltje bleef voor ons op het mandje, waarop de wedstrijd eindigde met een stand van 14-12. Het is echt zuur, maar ik vind zeker dat we geen slechte wedstrijd hebben gespeeld. Na het binnenseizoen krijgen we Tjoba thuis, en dan mogen zij op ons vertrouwde Moordrechtse kunstgrasveldje nog maar even hun Zeeuwse krachten laten zien. Een verlies is hard, maar zoals ze in Zeeland zeggen: “Lukt ‘et vandaege nie, dan lukt ‘et merrege”. Om het even te vertalen voor de taalfanaten onder ons: “Al lukt het vandaag niet, dan lukt het morgen wel”. Dus: op naar volgende week, waar wij weer mogen vechten voor de 2 punten. Wij zullen om 14.00 uur spelen bij Twist in Vlaardingen & elke aanmoediging en/of support is van harte welkom! Goals door: Coen 3x, Jesse 3x, Anouk 2x, Stan 2x, Dyonne 1x en Jeffrey 1x. Anouk de Jong.

GKV / Enomics 3 – IJsselvogels 3   12-11

IJsselvogels 4  – Twist 4   11-11     Na de mooie punten van vorige week stond er weer een wedstrijd op het programma tegen “lange” mannen en vandaag was Twist 4 de tegenstander met in de gelederen oud trainer/coach van IJsselvogels René Zwets  Dat het een lastige wedstrijd zou worden stond al vast, maar zouden wij geleerd hebben van de wedstrijd tegen Excelsior 5? Het begin was uitermate zwak van onze kant en in no-time stond het 0-3. Pas na 15 minuten scoorde Jelle de 1-3, welke werd vervolgd met een sterkere fase met doelpunten van Cindy (2-4), Jelle (3-4) en weer Cindy (4-5). De ruststand werd bepaald door Twist 4 (4-6). Dat het beter moest in de 2e helft stond als een paal boven water, maar ook het begin van de 2e helft was wisselvallig, Jelle scoorde nog wel de 5-7, maar Twist liep uit naar 5-9, wedstrijd gespeeld zul je zeggen. Maar in de laatste 20 minuten stond het verdedigend weer uitstekend en kreeg het aanvalsvak de tijd om de doelpunten te maken. Jelle scoorde met zijn 4e & 5e doelpunt (6-9 & 7-9) voor de gewenste aansluiting en op het moment dat Manon de 8-9 maakte, kreeg iedereen het geloof dat er gewonnen kon worden. Wilco scoorde de 9-9 en Thirza de 10-10, waardoor IJsselvogels 4 na een zeer zwakke start van de wedstrijd en een gat van 4 punten had goedgemaakt en volledig in de wedstrijd zat. Toen Wilco de 11-10 scoorde net voor tijd, hoop je dat je deze stand over de streep kan trekken, maar helaas scoorde Twist 4 direct uit de volgende aanval en was de euforie van korte duur en moesten er nog ruim 1 minuut gespeeld worden. Vorige week het extra punt behaald en nu werd het punt gekoesterd, eindstand 11-11. IJsselvogels 4 handhaaft zich in de middenmoot door dit resultaat en neemt de “leer” momenten mee naar volgende week om tegen het nog ongeslagen HKC 4 te spelen. Er zal het e.e.a. nog beter moeten dit veldseizoen, maar we zijn echt op de goede weg voor handhaving in de 3de klasse. Het verschil tussen de 4e klasse en 3e klasse is groot en ervaren dit nog elke week. De doelpunten kwamen vandaag van: Jelle (5), Cindy (2) Wilco (2) en invallers Manon (1) en Thirza (1). Marco.

Meervogels / Física 6 – IJsselvogels 5     3-10     IJsselvogels 5 mocht zich vandaag bewijzen tegen Meervogels 6. Meervogels stond in de stand gelijk met het 5e. De wedstrijd kon dus alle kanten op. Het 5e heeft altijd wat moeite als de temperaturen boven de 20 komen (helemaal in de zon). Gelukkig hebben de tegenstanders er over het algemeen ook moeilijk mee. Het 5e kwam helaas aan het begin van de wedstrijd al met 1-0 achter. Gelukkig was het ook IJsselvogels die ondanks de temperaturen toch liet zien dat ze konden scoren. Zo werden er 4 punten gescoord over 10 á 15 minuten door Remon 2x, Karlijn en Peter. Meervogels wist toch ook te scoren en maakte de 2-4. Tom wist echter ook weer te scoren en zette zo de stand op 2-5. De klok naderde de rust, dit wist Meervogels dan ook nog te gebruiken om hun 3e en tevens laatste punt te scoren. Zo werd de ruststand 3-5. In de rust werd het een en ander besproken, maar over het algemeen ging het heel goed, het belangrijkste was dan ook om de stand met in ieder geval 2 punten verschil te houden. Na de rust werd het punten maken erg eentonig en eindigde de eindstand op 3-10. De eindstand is bij elkaar gesprokkeld door 4x Remon, 3x Tom, Karlijn, Peter en Mick. Op naar volgende week waar we dezelfde tegenstander thuis mogen ontvangen. Van Boas.

IJsselvogels MW1 – Vriendenschaar (B) MW1   9-13     Je bent het vast al vergeten maar vorige week was het nog mooi weer. Op woensdag avond mochten we weer de wei in. De tegenstanders stelde 8 oud 1e spelers op. Slik… een aantal van ons korfballen pas een jaartje of 4. Zo begin je toch minder zelf verzekerd aan een wedstrijd. Het was ook te merken. De tegenstander scoorde 3 keer. Patrick kreeg een paar korte kansen en zowaar lukte het om er één in te krijgen. Daarna scoorde de tegenstander weer 3 keer. Mmmm 1-6 achter, dit wordt een zware avond. Gelukkig wisten we daarna toch een aantal kansen te benutten. Al lukte het niet de aansluitingstreffer te maken, toch konden we aardig bij blijven. Bijna iedereen pakte zijn score mee. In de volgende volgorde Marieke, Christa, Sandra (natuurlijk, want dat deed ze vorige week ook), Joost (stip, maar er hadden er meer in gemogen), Rinske, José, Ruud (gelukkig weer terug van vakantie) en last but not least, good old Casper. Dan missen we nog Marloes, maar die speelde niet mee. Mick weer bedankt voor het invallen en de volgende keer mag je ook gewoon scoren hoor  Sascha scoorde niet, maar die bewaart de scores voor komende dinsdag tegen Korbis. Groetjes, Patrick.

Movado G1 – IJsselvogels G1   6-4     Zonder de vakantiegangers net genoeg mensen om de wedstrijden te kunnen spelen. Movado – IJsselvogels was een spannende, pittige wedstrijd. Na de 1 – 0 achterstand kwamen we met een doelpunt van Issam en Janita met 2- 1 voor. Met de wissel stonden we 3 – 2 achter. Al snel scoorde Movado in de 2e helft 4 – 2. Mariëlle en Ruud zorgde voor de 4 – 4 waarna Movado nog 2 keer scoorde. Eindstand Movado – IJsselvogels 6 – 4.

IJsselvogels G1 – Dijkvogels G3   0-2     De 2e wedstrijd tegen Dijkvogels was een leuke, sportieve wedstrijd. Volgens Sven (van Dijkvogels) zijn we gewoon 2 topploegen.  Jammer genoeg geen doelpunten van IJsselvogels. IJsselvogels – Dijkvogels 0 – 2. Petra.

KOAG A1 – IJsselvogels A1   15-13

ODO A2 – IJsselvogels A2   10-4

Meervogels / Física B2 – IJsselvogels B1   1-16     Zaterdag moesten we tegen Meervogels B2, de vorige zaterdag moest Meervogels tegen VEO waarbij VEO er met de winst vandoor ging met een grote score van 14-5 terwijl wij met een prima score hadden gewonnen van VEO, maar we mochten ze niet onderschatten. Stan en Jesse konden er niet bij zijn door hun eigen wedstrijd dus kwam Karlijn ons deze keer coachen. Na de eerste paar minuten wisten we al genoeg van de tegenstanders, het was veel minder dan we hadden verwacht. Bijna elke bal konden we afpakken en doordat we zo erg vrij werden gezet hadden we erg veel schot kansen. Die benutte we ook waardoor we in de 1ste helft met 0-9 al voorstonden. Als eerste een afstandsschot van Tim S, daarna een doorloopbal van Marijn, korte kans van Yana, afstandsschot van Isa, doorloopbal van Cécile, doorloopbal van Tim S, afstandsschot van Isa, stip van Tim P, en als laatste doelpunt van de 1ste helft een afstandsschot van Tim S. Met een goed humeur gingen we de 2de helft in. Dat leverde weer veel doelpunten op. Een afstandsschot van Tim S, een bal onder de korf van Tim P, een afstandsschot van Anne, een doorloopbal van Cécile, Helaas kwam hierna de enige tegendoelpunt dat de stand op 1-13 zette. Daarna gingen wij weer verder met een afstandsschot van Tim P, een bal onder de korf van Yana en als laatste doelpunt van de wedstrijd een bal onder de korf van Cécile wat de eindstand op 1-16 bracht. Het was geen moeilijke wedstrijd ook al hadden we zelfs met nog meer doelpunten kunnen winnen. Volgende week weer tegen Meervogels dus dan gaan we weer knallen! Tim S 4x, Tim P en Cécile 3x, Isa en Yana 2x en Marijn en Anne 1x. Cécile.

KCC / SO natural B2 – IJsselvogels B2   7-12     Yes, we hebben gewonnen! De eerste 2 punten gingen mee naar huis. In de eerste helft kwamen we al snel 1 – 0 achter, waarop Rosanne gelijk antwoord gaf door een korte kans. Sander liet ook niet lang op zich wachten en zorgde voor 1 – 2. waarna Kcc ook weer 2 doelpunten scoorden en Willem de ruststand bepaalde op 3 – 3. Na een flinke peptalk van mij,(Lieneke) gingen ze met goede moed de 2e helft in. Lisa en Wesley kwamen erin voor Noa en Storm. Lisa liet meteen zien dat ze er voor ging en maakte een prachtig afstandsschot.! 3 – 4. Kcc weer 4 -4.  Willem scoorde de 4 – 5.  kcc 5 – 5. Tot hier ging het gelijk op. Toen: Sander 5 – 6. Nils 5 – 7. Wesley 5 – 8. Willem 5 – 9. 2x kcc dus 7 -9. Willem met een stip en een schot: 7 – 11.  Hierna miste kcc 2 stippen en Nils bepaalde de eindstand met een mooie doorloopbal op   7 – 12. Ik ben ontzettend trots op jullie, want jullie hebben laten zien dat jullie het kunnen! Onthoud wat ik tegen jullie heb gezegd en ga a.s. zaterdag weer je best doen! Wesley bedankt voor het invallen. Willem 5, Sander en Nils 2 en Lisa, Rosanne en Wesley 1. Groetjes Lieneke en de moeder van Rosanne en de vader van Thirza.

Maassluis C1 – IJsselvogels C1   0-18    De wedstrijd tegen het puntloze Maassluis. Vooraf zorgen over de blessure van Flo (enkel) maar ze kon gelukkig wel meedoen. Dan de wedstrijd maar even doornemen en eigenlijk kunnen we daar erg kort over zijn, het was namelijk geen wedstrijd. Een onmachtig Maassluis was niet opgewassen tegen de verdediging druk en aanvalsdrift van IJsselvogels C1. Was dat meteen vanaf het begin duidelijk, nou ja en nee. Verdedigend (voorverdedigen!) stond het meteen als een huis maar het  aanvalsvak had toch 9 minuten nodig om de eerste goal door de mand te werken. Wesley brak deze ban met een mooi schot. Hierna ging het snel en was het wederom Wesley die snel de 2-0 op het scorebord zette met een fraaie doorloopbal. De doelpunten volgden elkaar nu snel op door Benjamin en Lucas (schot en doorloper), Stijn en Wesley (schot en doorloper) en Benjamin die de ruststand op 0-7 bracht. De door coach Kirsten geëiste voorsprong van 7 doelpunten zodat zij met een goed gevoel de auto in kon voor haar eigen wedstrijd was behaald. In de rust vooral aangegeven dat deze wedstrijd alleen leuk wordt als je jezelf uitdaagt en blijft doordrukken en scoren en deze opdracht werd de tweede helft netjes uitgevoerd. Doelpunten van wederom Benjamin, Jescsa en Flo (waarmee de dames ook het scorebord bevolkten), Rosa en Benjamin, Stijn en Jesca, 2x Benjamin en het slotakkoord door de ingevallen Finn en Wesley. Tussendoor de meegekomen wissels ook even laten spelen en dat resulteerde in een doelpunt van Finn en bijna doelpunten van Luna. Ook Sven mocht nog even enkele minuten maken in de wedstrijd wat een lichte golf van opwinding veroorzaakte bij de meegekomen ouders Marloes en Pieter (?). En ondanks deze wissels lukte het Maassluis niet om veel kansen te creëren en een doelpunt te maken. De einduitslag derhalve 0-18. Een goede generale voor de topper tegen medekoploper Deetos volgende week. Dank aan de invallers Luna, Sven en Finn! Dank voor de Christa voor het gedetailleerd bijhouden van de doelpunten en reserves(ook de activiteiten in de rust zijn minutieus bijgehouden. En ik citeer nu: Rust,’ Pieter haalt een heerlijk bakkie thee en koffie. Correcte afhandeling. Wat een topouders langs de kant!’). Op naar volgende week waar een echte wedstrijd wacht. André.

IJsselvogels C2 – Korbis C2   8-9    Doelpunten 3x Finn, 2x Justin, 1x Mink, 1x Jesse, 1x Suus. Het was een warme dag afgelopen zaterdag, maar ondanks het warme weer bleven we vechten voor de overwinning. De hele wedstrijd was spannend. De tegenstander zette veel druk waardoor wij veel onnodige plaats fouten maakten en ballen zo weer weg gooiden. We hebben nooit meer dan 2 doelpunten verschil gestaan. Helaas was dat wel altijd achter. Ruststand 3-5, Eindstand 8-9. Sijmen.

IJsselvogels C3 – KCC / SO natural C2   8-6

IJsselvogels D1 – Nieuwerkerk D2   7-5     De streekderby tegen Nieuwerkerk….altijd lastig……. IJsselvogels begon goed door snel overspel. Na een schot een goede afvang van Luc. Waarna Sven kon scoren van afstand 1-0. Het voorverdedigen blijkt lastig in het begin, maar na wat aanwijzingen van de coaches begint het voorverdedigen door IJsselvogels. Helaas wordt een uitverdedigings foutje direct afgestraft door Nieuwerkerk, 1-1. Een ver schot van Luc gaat net mis, Na een aanval van Nieuwerkerk wordt de bal in een razend tempo uitgebracht naar het aanvalsvak. Een korte kans van Sven mist net de korf maar een latere doorloper van Luna gaat er prachtig in. 2-1. Door beter voorverdedigen (Nora lijkt wel een tijgerin) verspeelt Nieuwerkerk snel de bal. Door het vele loopwerk van Lara creëert ze ruimte voor de anderen en wordt een vrije bal veroorzaakt. Luna scoort prachtig….maar helaas verdedigd. Het strakke verdedigen van IJsselvogels levert wederom de bal op. De felheid van Timo zorgt ervoor dat de bal nog geen 2 seconden in het aanvalsvak van NK is. Luna probeert een omdraaibal en veroorzaakt hiermee een stip die helaas wordt gemist. Dan is het al weer tijd om te draaien van vak. Sterk verdedigend werk, voorverdedigen van Lara! Een lange aanval met de dames goed in de vang en de steun, een doorloper van Marnick net mis, een mooie vrije bal van Timo stuit er net uit, wat een pech. Wederom Lara fel in de verdediging (Manon juicht ) wel een vrije bal tegen maar die wordt gemist. Afstandsschot van Nora, net op de rand, prachtig schot van Floortje die net mis ging door een wiebelpaal, maar ze vallen er helaas allemaal net niet in……. Goed verdedigingswerk levert snel de bal weer op, maar het uitverdedigen wil niet lukken. Snel balverlies voor IJsselvogels in de aanval, goede overname van Sven, maar helaas een doelpunt voor Nieuwerkerk 2-2. Nora schiet van ver, net over de korf, korte kans voor Timo, net mis, Timo veroorzaakt een stip en ja hoor…. Daar is de lang verwachte 3-2! Nu doorpakken en al snel is daar de 4-2, een fraaie doorloper van Marnick. RUST De verdediging gaat fel uit de startblokken, maar door plaatsfoutjes toch de bal weer voor NK. De bal blijft maar over en weer gaan. Het snelle doorgooien levert mooie acties op maar helaas geen doelpunten. Een rommeltje onder de korf en dan weet u het al, daar is Sven met een korte kans 5-2. De boel wordt goed dichtgehouden. Een prachtige doorloper van Luna was helaas snijden. Marnick stuitert nog een keer flink hard tegen het kunstgras maar speelt dapper verder. Applaus voor Nieuwerkerk die keurig wachten tot Marnick weer staat. Na snelle verovering de bal naar de aanval en daar is ie dan toch nog, de doorloper van Luna 6-2 vak wissel. De bal gaat over en weer met goede en minder goede acties. NK profiteert hiervan en het is 6-3. Floortje krijgt nog een mooie kans, helaas verdedigd. Nora schiet net over de korf, goede afvang en een doorloper van Timo, 7-3. Snelle aanval NK 7-4. Wederom een schot van Nora net mis (blijven schieten hij gaat vanzelf vallen Nora) Een botsing van Timo, snelle aanval NK 7-5. Wordt het toch nog even spannend. Snel spel aan beide kanten. Floortje komt prachtig vrij, maar neemt geen omdraaibal, blijft keurige in de steun voor een doorloper van Marnick die helaas net mis gaat. Een spannend einde keurig uitgespeeld. Met verdiende winst voor IJsselvogels D1. Sandra.

Korbis D2 – IJsselvogels D2   8-2

IJsselvogels D3 – Trekvogels D1   4-16

IJsselvogels E1 – WION E1   8-6    Het is een vroege zaterdagochtend met een prima weertje. Vandaag moest de E1 tegen Wion E1. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De E1 begon niet zo goed aan de wedstrijd. De verdediging was slecht en het gooien ging ook niet goed. De tegenstander was erg lang waardoor aanvallen lastig voor ons werd. We kregen niet al te veel kansen maar de kansen die we kregen werden dan wel benut. Verdedigend ging het niet heel goed. We liepen maar een beetje achter onze tegenstander aan en alle ballen die ze schoten vingen ze meestal ook zelf weer af. Na 40 minuten spelen tegen een gelijke tegenstander werd het uiteindelijk 8-6 voor onze E1. Niet onze beste wedstrijd maar gelukkig toch gewonnen. Op naar volgende week en dan uit tegen Wion E1! Groetjes Dano.

IJsselvogels E2 – Nieuwerkerk E5   6-3     Vandaag een iets makkelijkere tegenstander ( nou ja, dat dachten we ? ) De kinderen waren gebrand om te winnen, maar lieten dat de eerste minuten helaas nog niet zien, waardoor Nieuwerkerk al snel op een 0-2 voorsprong kwam. Dat was jammer, maar gelukkig scoorde Sid vrij snel een mooie bal en ook Eline schoot er 1 raak! 2-2.. Nog net voor de grote rust maakt Lucas een mooie doorloopbal en staan we voor, maar helaas scoorde Nieuwerkerk gelijk daarna de gelijkmaker 3-3. In de rust hebben we ze streng toegesproken dat we dit echt niet mochten verliezen! Want wij waren veeel beter! En wat hebben ze dat goed opgepakt. Na de rust alleen nog maar gescoord en niks doorgelaten! Klasse. Sid, Lilly en Eline waren de doelpuntmakers. Eindstand 6-3 gewonnen. Deze wedstrijd was al zoveel beter dan vorige week. Wat hebben we hard getraind op gooien en vangen en dan vooral lange ballen gooien en die ballen dan ook klemmen en niet op de grond laten vallen! En dat hebben we ook echt terug gezien vandaag in de wedstrijd. 3 trotse coaches hier! Elke week zien we verbetering ? Volgende week nog een keer tegen Nieuwerkerk en dan pakken we ze gewoon nog een keer! Thirzaa

IJsselvogels E3 – Vitesse E2   3-6     Vandaag speelden we tegen Vitesse E2. We verwachtten een moeilijke wedstrijd net als vorige week dus moesten we scherp beginnen. Na de eerste 10 minuten stonden we 0-1 achter. Beide teams waren goed aan het verdedigen waardoor we beide ook weinig kansen kregen om te scoren. De volgende 10 minuten ging een stuk beter! We wisten een 0-1 achterstand binnen 10 minuten om te buigen in een 3-1 voorsprong! Met doelpunten van Noortje, Ayub en Thijme. Het stond er dus halverwege de wedstrijd goed voor! Helaas ging het daarna heel moeizaam. We konden moeilijk meer vrijkomen en schieten. De tegenstander wist wel veel doelpunten te scoren. In 10 minuten tijd kregen we 5 doelpunten tegen, 3-6. We hadden nog 10 minuten te spelen en we wisten dat het erg moeilijk ging worden om nog op gelijke hoogte te komen. Iedereen baalden erg van de 5 tegendoelpunten oprij. Van 2 punten voor staan na 3 punten achter. Toch moesten we nog 10 minuten ons best doen om misschien toch nog een doelpunt te maken. Dat lukte helaas niet, maar we hebben ook niks meer doorgelaten door met z’n alle nog even goed verdedigd te hebben! Volgende week de herkansing tegen Vitesse en gaan we weer ons best doen om punten te pakken! Dyonne.

KCR E2 – IJsselvogels E4   7-3     Vandaag speelde de E4 tegen KCR E2. We begonnen de wedstrijd goed met een voorsprong van 0-2 door een doelpunt van Thijmen en Nienke. Daarna kwam KCR terug met 4 doelpunten waardoor het toen 4-2 stond. Daarna was het Thijmen met nog een mooi schot waardoor het 4-3 stond. Toen had KCR een aantal goede schoten waardoor de uiteindelijke stand 7-3 werd. De E4 heeft een hele goede wedstrijd gespeeld, helaas verloren. Maar er was zeker een verbetering! Ook bedankt voor het invallen Mike, je hebt een hele goede wedstrijd gespeeld ook al was het je eerste wedstrijd! Met het korfschieten werd het 3-2 door een mooi schot van Jayson en Mike. We zullen de volgende training aan de verbeterpunten werken en naar een overwinning werken.
Groetjes van Tom en Edo

Nieuwerkerk E11 – IJsselvogels E5   0-10     Afgelopen zaterdag 21 september speelde IJsselvogels E5 een wedstrijd tegen Nieuwerkerk E11. We gingen de wedstrijd in met het idee: Nieuwerkerk die moeten we verslaan. Na een succesvolle wedstrijd van de week daarvoor gingen we de wedstrijd met dezelfde tactiek en erg veel enthousiasme in. Dit bleek deze week weer te werken. De wedstrijd begon en wij als coaches hadden het vermoeden dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Het team bewees het tegendeel. Niet veel later scoort Mila namelijk het eerste doelpunt. Het snel doorgooien van de bal wat vorige keer ook al succesvol was werkte deze keer weer. Zo scoorden Timo en Daan beide drie doelpunten. Elin en Mila scoorden 1 doelpunt. Carice scoorde er twee. Alle kinderen uit de E5 hebben het dus weer voor elkaar gekregen om een doelpunt te maken en we zijn weer erg trots op de E5. Hopelijk maken we er volgende week tegen Vriendenschaar weer zo’n succes van. Annelie en Lotte.

DeetosSnel F1 – IJsselvogels F1   8-7     IJsselvogels begon goed aan de wedstrijd en het stond 0-2 voor ons (Eva en Wessel). Helaas wist Deetossnel nog in het 1ste kwart terug te komen en gingen we de 1ste rust in met 1-2. We speelde redelijk alleen maakte we onze kansen niet af. Het 2de kwart begon en we wisten al snel de score uit te breiden naar 1-5 (Wessel scoorde 3 keer). Deetossnel kwam nog wel met de 2-5 maar Floris scoorde een belangrijke goal en het stond weer 2-6. Helaas wist Deetossnel nog te scoren en stond het 3-6. We waren op de helft, het ging steeds beter en we dachten er te makkelijk over waardoor we slordiger gingen spelen en dat zie je ook wel aan de stand. Het 3de kwart was best saai met maar 1 goal in 10 minuten, en die werd gemaakt door Deetossnel waardoor het weer 4-6 stond. Laatste kwart we moesten en nog aan de bak, maar Deetossnel wist dat ook en scoorde er 3 waardoor ze 7-6 voor stonden. Nog denk 2 minuten en we moesten er nog minimaal 1 scoren voor gelijkspel en dat deden we ook, Wessel scoorde een korte kans waardoor het weer 7-7 stond. Met nog 1 minuut te spelen en we hadden er een gelijkspel uitgehaald maar helaas wist Deetossnel in de slotseconde nog te scoren en bepaalde zei de eindstand op 8-7. Het korfschieten werd dan wel dik gewonnen met 2-5, Wessel scoorde daar 2 keer, Eva scoorde 1 keer, Floris scoorde 1 keer en Tamara scoorde 1 keer. Helaas weer punten verspeeld in de laatste seconden van de wedstrijd, dat is iets waar we echt op moeten gaan trainen om niet te verslappen maar daar leren we ook weer van! Iris.

IJsselvogels F2 – KCR F1   2-30     Vandaag wedstrijd tegen KCR. Aan de hand van eerdere uitslagen was van te voren al de verwachting dat dit een zware dobber ging worden. Vandaar hadden we met elkaar afgesproken dat het deze wedstrijd niet ging om het aantal tegendoelpunten, maar om het aantal gescoorde doelpunten. Des ondanks was het nog wel lastig om de moed erin te houden als de tegenstander de een na de ander scoort. Kyra wist 2 hele mooie doelpunten te scoren. De laatste tien minuten nog een beloning gelegd op het scoren van een derde doelpunt (Annemarie en Nikki zouden gaan dansen langs de lijn & Erwin zou op zijn handen gaan staan), helaas hebben we dat niet meer kunnen aanschouwen haha. De afspraak blijft staan hoor jongens; bij het eerste doelpunt volgende week hebben jullie een circusact langs de lijn. Nikki.