Hoe vloog de bal – zaterdag 22 februari 2020

Hoe vloog de bal …… zaterdag 22 februari 2020.

Deze week een heel beperkt wedstrijdprogramma vanwege de voorjaarsvakantie, maar 3 teams kwamen in actie. Het 4e behaalde een uiterst moeizame overwinning op het laaggeplaatste Good Luck 2 uit Middelharnis waardoor het nu alleen aan de leiding gaat, een bijzonder knappe prestatie. D3 deed het eveneens uitstekend door kampioenskandidaat De Voltreffers D1 met liefst 16-10 te verslaan terwijl F3 de overgespeelde wedstrijd tegen Kinderdijk F3 helaas niet in winst kon omzetten. Verder stond er deze dag een beachkorfbaldag in Aalsmeer op het programma, hoe verzin je het, in februari, buiten stormde en regende het en IJsselvogels deed met een B-, C- en een E-team mee aan het N.K. Beachkorfbal. En met succes want de B behaalde een fraaie 1e prijs terwijl de C- en de E-ploeg beslag wisten te leggen op de 3e prijs, alle drie de teams vielen dus in de prijzen, gefeliciteerd!

IJsselvogels 1 speelt zaterdagavond in Kudelstaart om 20.35 uur in de Proosdijhal tegen VZOD 1 waarvan thuis werd gewonnen met maar liefst 38-13`. Volgens mij heeft de tegenstander nog wat goed te maken zaterdagavond, denk er zeker niet te makkelijk over. Koploper Weidevogels 1 speelt uit tegen nr. 3 DSO 1 in Alkmaar, ook voor jullie een interessante wedstrijd. Komen jullie, bij winst, naast Weidevogels 1 aan de leiding of groeit het gat met nr. 3 tot 6 punten met nog 4 wedstrijden te gaan. Succes in ieder geval!

IJsselvogels 4 – Good Luck 2   15-14     Vandaag stond voor het 4e de inhaalwedstrijd tegen Good Luck op het programma, waardoor we 2 weken achter elkaar dezelfde tegenstander troffen. Nadat vorige week in Middelharnis met moeite de punten opgehaald waren, wisten we wat ons vandaag te wachten stond. De wedstrijd start voortvarend en binnen no-time dienen de eerste kansen zich al aan. Het duurt echter even voordat het eerste doelpunt valt, maar na 6 minuten pakken we door Jelle R. de 1-0 voorsprong. Het lijkt wel of Good Luck dat nodig had, want direct daarna valt de 1-1. We hebben het daarna wat lastig, want bij ons wil die bal er maar niet in, terwijl bij de tegenstander de gekste ballen erin waaien. Gevolg: een 1-4 achterstand. Hierna beginnen we weer een beetje mee te scoren, maar de rest van de eerste helft blijven we achter de feiten aanlopen en we gaan de rust in met een 5-8 stand. De tweede helft komen we goed uit de startblokken, want binnen een paar minuten scoren Karen en Lisanne, waardoor we nog maar 1 punt achter staan. Vervolgens wordt het erg spannend, want hoewel de doelpunten nu makkelijker vallen bij ons, geeft Good Luck zich niet zomaar gewonnen. Als wij scoren, scoren zij bijna direct daarna. Met nog 2 minuten op de klok scoorde Thirza de 14-13, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. De 15-13 van Loisanne voelde bevrijdend en ik dacht dat de punten wel binnen waren, maar… weer scoorde Good Luck direct de 15-14. De wedstrijd duurde gelukkig geen seconde te lang en door doelpunten van Karen (5x), Loisanne (4x), Jelle R. (3x), Melvin (2x) en Thirza (1x) bleven de punten dus toch in Moordrecht. Wederom geen makkelijke wedstrijd, maar we zijn nog steeds ongeslagen en we staan nu eindelijk ook echt bovenaan! Karen, Loisanne, Thirza en Marijn bedankt voor het meedoen en Edwin bedankt voor het coachen! Laura.

Beachkorfbaltoernooi in Aalsmeer B1/B2 – Hieronder een verslag van het toernooi van zaterdag van de B. Zaterdag 22 februari gingen en 3 teams van IJsselvogels naar het indoor beachkorfbal toernooi in Aalsmeer. Een E, C en B team speelden dit snelle, zware maar leuke spelletje van 4 tegen 4  op het zand. En gestreden om elke bal werd er! Voor mij de taak om het team van de B zo nodig te coachen en begeleiden. Het team bestond uit Lieneke, Iris, Yana, Cécile, Isa, Willem en Sander. Prima op tijd en na zelf afspraken gemaakt te hebben over wisselen verscheen onze B in de 1ste wedstrijd tegen Telstar. Daar in die eerste wedstrijd werd voor de spelers duidelijk dat het toch echt wel weer even heel anders spelen is als op het veld of in de zaal. Manier van verplaatsen, afzetten en balans zijn zaken die het verschil maken. Conditioneel gezien is het na 3 á 4 minuten in het zand hard gaan, voor sommige echt tijd voor de wisselbeurt. Er worden 2 goals gemaakt door Lieneke en Willem maar we krijgen er ook 3 tegen. Eindstand 3-2 verlies. Even 10 minuten rust en de volgende wedstrijd tegen Atlantis begint. Dit ging beter, we scoren er 10 en krijgen er 5 tegen. Eindstand 10-5 winst. Iedereen heeft nu gescoord behalve Isa, terwijl hij topscorer wil worden. Dus er is nog een doel te behalen. In de derde wedstrijd tegen DeetosSnel scoort Isa zijn 1ste en hij is blij! Alle andere spelers scoren ook weer. Deze wedstrijd wordt gewonnen met 8-6. We spelen een dubbele competitie dus we gaan weer een rondje van 3 potjes van 10 minuten door. Wedstrijd 4 tegen Telstar, waar we eerst nog 3-2 van verloren, winnen we nu door een goal van Willem en 2 van Cécile met 3-2. Dit wordt nog echt spannend. Er wordt gerekend en punten geteld en regels nagelezen met elkaar. En tussendoor ook wat gegeten en gedronken want dat is wel nodig met deze inspanning. Gezonde fruitbakjes en koekjes worden genuttigd. Op naar wedstrijd 5 tegen Atlantis. Hier is Isa op dreef en scoort er 4, Sander 3, Willem 1, Lieneke 2 en Cécile 2. We krijgen er 5 tegen, eindstand 12-5 winst. Lekker hoor! Nu de laatste om Nederlands kampioen indoor beachkorfbal te worden. Deze gaat weer tegen DeetosSnel. De vermoeidheid slaat wel toe waardoor er minder gecounterd wordt. De tegenstander heeft er ook last van en maakt er maar 1. Wij 4…….. dat betekent winst in deze poule voor IJsselvogels B. Er wordt met elkaar opgeruimd en dan naar de prijsuitreiking. Samen met de C groep naar het podium. De C voor een 3de plek, na 2 winst, 1 gelijk ( had zeker een winst moeten zijn na vele kansen) en 1 verlies ( met 1 puntje). En de B voor de hoogste trede op het podium namelijk 1ste plek NK beach indoor. Een beker en vele foto’s later gaan we terug in de auto’s naar Moordrecht. De ouders van Sander en Cécile heel erg bedankt voor jullie support en vervoer! Zonder ouders zijn we nergens, bedankt. Ik heb genoten van iedereen die plezier beleefde aan het spelletje en zich vol op de bal “ stortte” en bikkelde tot het einde! Hopelijk mogen we daar binnenkort vaker getuige van zijn! Groetjes Christa.

IJsselvogels D3 – De Voltreffers D1   16-10     D3 ontving thuis het sterke De Voltreffers D1 uit Oosterhout dat bij winst op gelijke hoogte zou komen met koploper Reflex D1 uit Woerden. Uit werd met 14-10 van deze tegenstander verloren maar D3 is de laatste tijd in goede doen en had zelfs koploper Reflex D1 z’n eerste (en enige) nederlaag toegebracht. Met Patrick en Rens langs de lijn als coach begon D3 goed aan de wedstrijd. Na 0-1 waren het Jeremy en Iris die D3 op een 2-1 voorsprong zetten. Na 2-2 scoorde Blessing 3-2 en na 3-3 liet D3 zien een gevaarlijke tegenstander te zijn ondanks de wat lage positie op de ranglijst. Iris scoorde 4-3 gevolgd door Jeremy (5-3) en 2x Blessing (6-3 en 7-3). Het gaatje was geslagen maar niet voor lang want De Voltreffers D1 knokte zich terug in de wedstrijd en bracht de achterstand terug tot 7-6. Invaller Sil maakte 8-6 en na 8-7 ook de 9-7. Hierna opnieuw een ijzersterke periode van D3 dat dankzij 2 doelpunten van Blessing en Iris en 1 van Jeremy uitliep naar een riante 14-7 voorsprong. Helaas staat achter de 15-7 geen naam ingevuld. Na 15-8 scoorde Blessing 16-8 waarna De Voltreffers de eindstand op 16-10 bepaalde. Opnieuw een bijzonder knappe overwinning van D3 dat steeds beter begint te spelen en vooral de kansen beter afmaakt. Ga zo door en wie weet waar dit gaat eindigen. De coaches Patrick en Rens noteerden 6 doelpunten van Blessing, 4 van Iris, 3 van Jeremy en 2 van Sil en zagen Ruben en Tim uitstekend spelen hoewel ze dan wel niet scoorden. Helaas ontbreekt 1 doelpunt, misschien wel van Ruben of Tim, wie weet. Wim.

Beachkorfbal in Aalsmeer E1/E2 – Afgelopen zaterdag was het dan zover. Om half 10 vertrokken we richting Aalsmeer voor ons eerste Beach korfbal binnen. Ze hadden er zin in, het team bestond uit David, Lucas, Sid, Lieke en Lilly. Coach Sam en Christa. Het was best een stukje rijden maar ze hadden al veel plezier in de auto…. Spannend vonden ze het ook wel omdat ze niet zo goed wisten wat er ging gebeuren. Aangekomen bij de Beach korfbal hal was het al gezellig druk. We kregen door dat we 6 wedstrijdjes van 10 minuten mochten spelen. Lijkt weinig maar op zand best pittig. De eerste wedstrijd: The E team – IJsselvogels E. En wat gingen ze goed van start. Het was een gelijkwaardige wedstrijd waar goed in gescoord werd. Ze hadden snel door dat je voor elke bal moest gaan….. dus duiken naar die bal. Leek soms wel rugby. Snel spel en goed overgooien was wat ze lieten zien. 0-1 door Lucas 1-1 maar al snel weer 1-2 door Lilly maar The E team liet het er niet bij zitten 2-2 maar daarna 3-2 door David….. maar ook snel weer 3-3 wat was het spannend maar gelukkig door goed doorgaan en samenspelen 3-4 gewonnen. Tweede wedstrijd: IJsselvogels E – EKVA E – Deze wedstrijd ging wat makkelijker. Mede omdat ze erg goed en snel samenspeelde. En weer goed en snel naar elke bal doken. 1-0 Lieke 2-0 Lilly 3-0 Lucas en 4-0 Lieke. Derde wedstrijd: Supervisjes E – IJsselvogels E – Ze waren zeer gedreven en hadden het al over de eerste plaats. Maar de supervisjes boden weerstand. Erg leuk om te zien dat ze goed samenspeelde en iedereen vol bleef houden ook al was het na twee wedstrijden best zwaar aan het worden. 1-0 1-1 Lilly 1-2 Sid 1-3 Lucas 1-4 David niets aan de hand zou je denken maar ze kwamen weer terug. 2-4 3-4 maar om de spanning wat weg te halen 3-5 David ( met een doorloopbal van David met zijn ogen dicht door het zand vertelde hij later). Tja 3 x gewonnen nu werden ze pas echt enthousiast. Vierde wedstrijd: IJsselvogels E – ONDO E – Helaas hier konden we niet tegenop. Ze waren gewoon net iets beter. Toch deden ze erg hun best maar de korf zat op slot. De ballen wilden er deze wedstrijd niet in. Eindstand 0-4. Ze waren wel teleurgesteld maar naar wat positieve input van Sam en Christa gingen ze er weer voor in de vijfde wedstrijd. Vijfde wedstrijd: IJsselvogels E – Koog Zaandijk E – Ondertussen waren ze wel wat vermoeid maar daar had de tegenstander ook vast last van. 1-0  Lilly 1-1 en 1-2 ….. Even wat energie erbij en 2-2 Lilly 3-2 David en 4-2 Lilly. Wat een doorzettingsvermogen zeg. Mooie acties snel voetenwerk en allemaal vrijlopen. Top. Zesde wedstrijd: Top E – IJsselvogels E – Deze wedstrijd ging om de tweede en derde plaats. Dus aan elkaar gewaagd. 1-0 voor Top E die best van ver raak schoten 1-1 Lilly 2-1 en 2-2 David maar toen viel er een gaatje voor Top E 3-2 en 4-2… maar ze hielden vol 4-3 Lilly maar helaas net te weinig tijd om gelijk te komen. Maar prima gedaan. 3e plek behaald en ze waren supertrots en wij natuurlijk ook. Sam en Christa bedankt en eens kijken of we volgend jaar met meer teams kunnen gaan. Was echt heel leuk. Barbara.

IJsselvogels F3 – Kinderdijk F3   5-10    Zaterdag als een van de weinige IJsselvogels teams mocht de F3 aantreden tegen Kinderdijk. Deze wedstrijd was al eens eerder thuis gespeeld. Deze wedstrijd is door de KNKV ongeldig verklaard, omdat Kinderdijk met een te oud team speelde. Vorige keer hadden we verloren, waardoor vandaag dan ook een kans was om wel de punten te pakken. De wedstrijd ging voortvarend van start met een mooie goal van Kyra. De omschakeling naar het verdedigen hierna verliep iets stroever, waardoor Kinderdijk de stand weer wist om te buigen naar 1-2. Quinten liet het hier niet bij zitten en scoorde twee mooie goals, waardoor we met 3-2 voorsprong de rust in gingen. Na de rust nam Kinderdijk de overhand in het spel en liep de score snel uit naar 3-6. Onze superspeler bracht nog wat pit in het spel. Hierdoor wisten wederom Kyra en Quinten te scoren. Stand 5-6. Helaas bleek dit niet genoeg te zijn en werd de wedstrijd afgesloten met een stand van 5-10. Doelpunten: Quinten 3x en Kyra 2x. Nikki.