Hoe vloog de bal – 23-02-2019

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 23 februari 2019.

Afgelopen zaterdag maar 3 wedstrijden en allemaal tegen onze buren in Nieuwerkerk, de reiskosten bleven dit keer binnen het budget. A.s. Zaterdag komen er 4 teams in actie, opnieuw allemaal uit. Het 1e en 2e spelen uit in Almere tegen EKVA 1 en 2  (aanvang 2e om 17.05 uur, aanvang 1e om 18.25 uur in sporthal Fanny Blankers-Koen). Het 5e speelt als koploper een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk 9 (aanvang 18.15 uur) terwijl A2 het in Den Haag tegen Alo A3 (aanvang 16.00 uur). Iedereen kan dus zaterdag lekker uitslapen. Van de 3 gespeelde wedstrijden keurig allemaal een wedstrijdverslag ontvangen, dank je wel Marijn, Jesca en Mark.

Nieuwerkerk C2 – IJsselvogels C2   10-5    Ruststand was 3-0, eindstand 10-5. Eerste helft was verdedigend redelijk, maar aanvallend niet zo erg sterk. We wisten geen vuist te maken in de aanval en alleen maar met losse flodders te schieten. Geen verzorgde aanvallen, waarbij we niet wisten hoe de aanval opgebouwd moest worden. Eenvoudig paalpositie pakken, met 2e steun ervoor werd niet goed genoeg verzorgd. 2e helft was gelukkig beter. Helaas was Nieuwerkerk wel een maatje te groot en wisten zij vanaf aanvang 2e helft al direct weer te scoren. Helaas onoplettendheid, waardoor zij direct vanaf het fluitsignaal weer tot scoren kwamen. Het werd zo wel erg moeilijk om dichterbij te komen. Qua aanvallen hadden we het iets beter onder controle dan 1e helft, maar er is echt wel voldoende te verbeteren. Iets om op te trainen komende weken. Benjamin 3x, Isa en Stijn zorgden voor de doelpunten. Vanwege vakanties en blessures waren er redelijk wat invallers nodig. Benjamin, Isa, Lucas en Sven, hartstikke bedankt voor het invallen. En omdat coaches Karlijn en Sam er ook niet waren, mocht ik als invalcoach opdraven. Vorige keren nog als supporter en scheidsrechter, nu dus coachend langs de lijn. Wellicht volgende keer meespelen? Marijn .

Nieuwerkerk C4 – IJsselvogels C3   2-6     Na een wat moeilijk vertrek, (spelers die er niet waren, een team dat niet ingeschreven was) vertrokken we naar Nieuwekerk. Daar kwamen we aan met vijf heren en drie dames, maar dat mocht niet baten. IJsselvogels scoorde namelijk snel met een mooie doorloopbal van Justin. Een paar minuten daarna scoorde Eline een prachtig afstandsschot. Vlak daarna werd het meteen 1-2 en ik moest wel een beetje billen knijpen. Zouden ze nou echt verliezen? Gelukkig niet, want vlak daarna scoorde Noa een schot. De rest van de eerste helft werd er niet gescoord door beide ploegen.  -Rust- Na wat drinken en een uitleg van invalcoach André, gingen ze weer de wedstrijd in. Het duurde even, maar Justin scoorde een goede omdraaibal, nadat hij de bal had afgevangen. De verdediging had het best wel zwaar, dus scoorde Nieuwerkerk de 2-4. Daarna werd er weer heel lang niet gescoord. In de laatste 7 minuten kwam er een stip. Storm nam hem, maar miste hem jammer genoeg. Maar gelukkig werd de bal goed afgevangen en konden ze dooraanvallen. Storm wist zichzelf weer te herpakken en scoorde een schot. Nadat de verdediging de bal snel had teruggebracht naar de aanval en door een fout van de tegenstander kwam er een tweede stip. Die scoorde Storm wel. De laatste paar minuten werd er jammer genoeg niet meer gescoord. Iedereen speelde goed (vond ik) en de winst was verdiend. IJsselvogels was simpelweg de betere ploeg. Super bedankt, invallers Eline en Timo (D1). De doelpuntenmakers zijn: Justin en Storm 2x en Eline en Noa 1x. Jesca

Nieuwerkerk F4 – IJsselvogels F2   5-3     F2 had jammer genoeg een off day tegen een slim spelend Nieuwerkerk en een niet sterk fluitende scheidsrechter ( grote kinderen hingen sterk over hun kleine tegenstander, verdedigen is met je handen hoog dacht ik zo… ) Begonnen het eerste kwart nog goed, Nieuwerkerk kreeg wel de kansen maar uiteindelijk met 1 uitbraak wist Timo fraai te scoren. En eindigde het eerste kwart in een 0-1 voorsprong , helaas in het tweede kwart konden we de concentratie niet volhouden elk verdedigingsfoutje werd feilloos afgestraft en kwamen we 4-1 achter enkel nog voor het einde van de eerste helft maakte Wessel nog een aansluitingstreffer 4-2 … begin derde kwart ging behoorlijk gelijk met aan beide kanten veel missers toch door een mooie score van Elin werd het nog 4-3 , dan zou je denken IJsselvogels het kan nog , maar begin laatste kwart besliste Nieuwerkerk de wedstrijd met 5-3 … waardoor onze F2 geknakt was…. F2 kop op lekker met zijn alle vakantie vieren en lekker uitrusten want jullie maakte een vermoeide indruk, want waar we normaal bijna alle vrij worpen erin gooien werd er nu maar 1 gemaakt en verloren wij die ook met 3-1. Met vriendelijke groet, Mark Langerak          .