Hoe vloog de bal – 23 november 2013

Hoe vloog de bal  verslag …… (zaterdag 23 november 2013)

Omdat ik lang niet alle wedstrijdverslagen heb ontvangen alleen korte verslagen van de wedstrijden waarvan ik wel wat heb ontvangen.

TOP (A) 1 – IJsselvogels 1   30-27

TOP (A) 2 – IJsselvogels 2     22-12

Het nog ongeslagen IJsselvogels 3 ontving thuis Phoenix 4 uit Zoetermeer. Door blessures in het 2e kon o.a. topscoorder Erwin Kruiswijk niet meespelen en dat scheelt bij het 3e meer dan de bekende slok op een borrel. Tot 2-2 gelijke tred kunnen houden maar daarna constant achter de feiten aangelopen. Van 4-6 liep de tegenstander uit naar een 4-11 ruststand en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Ondanks 3 doelpunten van Berry, 2 van Pieter en Bas en 1 van Brenda en Laura werd er met 9-18 verloren. Weg taart! Doel voor jullie is handhaving en met 4 punten uit 3 wedstrijden doen jullie het zonder meer goed.

Het begin van de wedstrijd IJsselvogels 4 – Maassluis 4 heb ik gezien en dat zag er goed uit. Veel doelpunten en twee gelijkwaardige ploegen die niet voor elkaar onderdeden. Gezien de 18-18 eindstand is het inderdaad een doelpuntrijke wedstrijd geworden waarin ik naast diverse doelpunten van Erwin T. ook Sijmen, Matthijs en Stef zag scoren. Helaas ontbreekt op dit moment verdere informatie.

Gemini 4 – IJsselvogels 5   9-8

In Hardinxveld-Giessendam speelde IJsselvogels A1 de uitwedstrijd tegen HKC A1. Tot 5-5 kon de tegenstander jullie bijhouden, toen werd het beslissende gaatje geslagen en via 5-8, 9-14 en 12-17 werd er een 14-21 eindstand bereikt. Trainer/coach Peter noteerde 4 doelpunten van Jeanine en Coen, 3 van Hannah, Kimberley en Aron en 2 van Yoran en Schalk. Koploper KCC A2 liet het eerste puntje liggen dus ……

IJsselvogels A2 ontving thuis ONDO A2 uit ’s Gravenzande. Met enkele invallende dames was het even wennen en dat was ook te zien aan de 2-5 achterstand. Daarna pakte A2 het goed op en wist liefst 7x achter elkaar te scoren waardoor de ruime 2-5 achterstand werd omgebogen in een ruime 9-5 voorsprong dankzij 3 doelpunten van Stan, 2 van Christiaan en Leon en 1 van Alex en invalster Aniek waarna ONDO A2 de eindstand op 9-7 bepaalde. Weer 2 dure puntjes A2!

IJsselvogels A3 was vrij.

In Vlaardingen moest IJsselvogels A4 aantreden tegen Vlaardingen/Ridderhof A1, daar had op het veld onze A3 al van verloren. Tot 5-3 deed A4 uitstekend mee en de 7-3 ruststand was ook nog om over naar huis te schrijven. Ook in de 2e helft bleef A4 tot 11-6 gewoon mee scoren maar toen was het over en sluiten, eindstand 19-8. Tot 16-6 is het scoreverloop bijgehouden, daar stonden 3 doelpunten van Daan en 1 van Mick, Kim en Jodie op.

Doordat de coaches Stef, met het 4e, en Victor, met het 2e, IJsselvogels B1 niet konden coachen werd mij gevraagd dit een keer te doen. In Sliedrecht was Merwede B2 de tegenstander en hoewel ze nog puntloos waren was het zeker geen slechte tegenstander. De 1e helft was van een goed gehalte en leverde een 6-8 voorsprong op waarbij moet worden opgemerkt dat 4 doelpunten in de paalzone niet nodig waren. In de 2e helft liep B1 uit naar 6-10 en 7-11 en leek de wedstrijd gespeeld. Merwede B2 scoorde meteen na de wissel 8-11 en bleef erin geloven. B1 speelde wat rommelig, pakte niet de juiste kansen en zag de tegenstander naderen tot 10-11. Gelukkig werd dit ook de eindstand. De goed spelende Anouk scoorde 3x, Laura, Jeffrey en Noël 2x en Jelle en Jesse 1x. Het was leuk jullie een keer te mogen coachen maar een team wat je zelf niet traint en dit seizoen nog niet heb zien spelen bleek toch lastiger dan verwacht. Succes verder!

IJsselvogels B2 ontving thuis Maassluis B2 en nam via Wietze een 2-0 voorsprong. Helaas was hierna de koek op want ik zag een 2-5 eindstand op het wedstrijdformulier staan. Dat zou betekenen dat er bijna 3/4 van de wedstrijd geen doelpunt meer is gemaakt.

IJsselvogels B3 blijft het goed doen en blijft in de race om de 100% taart. Dankzij Dani nam het een 2-0 voorsprong thuis tegen Nieuwerkerk B4 dat voor de rust nog tegen scoorde, ruststand 2-1. Nadat Nieuwerkerk 2-2 had gescoord was het opnieuw Dani die B3 weer op voorsprong zette waarna Martijn en Maarten de eindstand op 5-2 bepaalden. Volgens het verslag was het een leuke wedstrijd en werd er bij vlagen goed gespeeld.

In Leiden was het onbekende Sporting Trigon C1 de tegenstander en ook deze tegenstander bleek weer groot en fysiek sterk. Korfbaltechnisch kan C1 het aardig bijbenen maar met veel lengte tegen krijgt de tegenstander gewoon meer schotkansen dan wij omdat zij veel meer afvangen en door kunnen gaan met hun aanval. Alleen bij 0-1 voorgestaan, verder steeds tegen een achterstand aangekeken. Doelpunten van Sam, Stefan, Angela en de goed spelende Dyonne konden de 6-4 nederlaag niet voorkomen.

IJsselvogels C2 was vrij.

IJsselvogels C3 ontving thuis Korbis C3 en dat was ook op het veld al een te sterke tegenstander. Ook nu kwam C3 met 0-5 achter en hoewel Kim nog wel de eer wist te redden door 1-5 te scoren bepaalde Korbis de eindstand op 1-6. Het wachten is bij jullie nog op het eerste puntje, goed trainen en wie weet de volgende wedstrijd.

IJsselvogels D1 speelde thuis tegen KCR D2. In het begin nam KCR een 0-2 voorsprong maar gelukkig herstelde D1 zich goed en stond het in de rust al weer met 4-3 voor. Na de rust liep D1 uit naar 6-4 maar dankzij enkele wissels uit hogere teams wist KCR terug te komen tot 6-6. Met nog 2 minuten te spelen leek Remmert het winnende doelpunt te scoren maar helaas was het KCR dat een halve minuut later de eindstand op 7-7 bepaalde. Dano 3x en Remmert en Kris 2x namen de productie voor hun rekening. Volgens de coaches Aron en Leon verdienden jullie te winnen, misschien de volgende keer, hoewel …… Maassluis D1 ……

Gemini D1 – IJsselvogels D2   3-5

In Capelle ad IJssel kreeg IJsselvogels D3 het altijd lastige KCC/Delta Logistiek D3 als tegenstander. In de 1e helft was IJsselvogels heer en meester maar vergat het te scoren hetgeen ze in de 2e helft opbrak. Alleen Giovanni lukte het een keer te scoren, ruststand 0-1. In de 2e helft ging het allemaal wat moeizamer en begon KCC ineens beter te spelen en ondanks doelpunten van Giovanni en Tom werd er helaas met 3-2 verloren.

IJsselvogels E1 had het thuis moeilijk tegen Maassluis E1 dat net wat meer inhoud had. Ze waren net wat langer, ouder, balvaardiger en sneller en dan is het lastig spelen. Na 0-2 achter scoorde Evi het eerste doelpunt in deze zaalcompetitie waarna Maassluis E1 de eindstand op 1-5 bepaalde. Toch was het zeker geen slechte wedstrijd, de kleine (domme) foutjes eruit proberen te halen dan gaat het iedere week beter.

IJsselvogels E2 verloor op het veld thuis nog met 0-6 van KCC/Delta Logistiek E2 maar daar was nu zeker geen sprake van. Marijn scoorde 1-0 van onder de korf waarna 2 benutte strafworpen van KCC de ruststand op 1-2 bepaalden. Als E2 meer op de lange bal gaat spelen dan krijgen jullie veel meer kansen, daar lag zoveel ruimte maar niemand die een lange bal durft te spelen. In de 2e helft scoorde Marijn 2-2 maar toch was het KCC dat er met een 2-4 overwinning vandoor ging. Jammer want jullie waren qua spel zeker niet de mindere. Meer rust in het spel, beter en sneller plaatsen en volgende week zijn de punten weer voor jullie.

In Reeuwijk speelde IJsselvogels E3 bijna een avondwedstrijd. Eigenlijk moesten ze halverwege de ochtend spelen maar de intocht van Sinterklaas was natuurlijk ook wel heel leuk om mee te maken. Gelukkig lukte het Anne om de wedstrijd te verplaatsen naar laat op de middag. Helaas werd er met 7-0 verloren en met korfschieten met 5-5 gelijk gespeeld maar jullie schieten helemaal geen korf meer. Toch leuk om weer eens mee te maken en te juichen met scoren.

IJsselvogels F1 ontving thuis “buur” Nieuwerkerk F1 waarvan op het veld met 5-2 werd gewonnen. Ook nu leek het die kant op te gaan want dankzij 2 doelpunten van Willem en 1 van Jesca stond het in de rust al 3-0. In de 3e periode bracht Nieuwerkerk de achterstand terug tot 4-2 maar in de vierde en laatste periode stelde F1 weer orde op zaken en liep het dankzij 2 doelpunten van Benjamin en 1 van Willem en Jesca uit naar een 7-2 voorsprong waarna Nieuwerkerk de eindstand op 7-3 bepaalde. Het korfschieten eindigde in 3-3 met doelpunten van Jesca, Dominique en Benjamin. A.s. Zaterdag wacht de topper tegen het eveneens nog ongeslagen KCC/Delta Logistiek F1, succes!

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels F2, volgens de leidsters Maaike en Lisa, geen al te leuke wedstrijd tegen KOAG F1. Scheidsrechter die te laat is, geen minuut rust neemt tussen de 1e en 2e periode, gewoon door laat spelen als de zoemer gaat waarna KOAG gewoon een doelpunt mag maken, liefst 3 strafworpen tegen geeft, KOAG een doelpunt cadeau geeft terwijl het al 8-1 stond. Snel vergeten. De jarige Finn redde de eer. Het korfschieten werd gelukkig wel gewonnen want dankzij 2 doelpunten van Stijn en 1 van Finn, Rosa en Rianne werd het 4-5 voor onze F2.

Ook IJsselvogels F3 speelde in Krimpen ad IJssel en hier was KOAG F3 de tegenstander. Gelukkig bleek F3 zelf ook te kunnen scoren en niet alleen maar van invallers afhankelijk te zijn want dankzij 3 doelpunten van Simone en invaller Nils en het eerste doelpunt van Levi (klasse Levi) werd er met maar liefst 0-7 gewonnen. Keurig gedaan F3, de leidsters waren heel erg tevreden want bijna alles (het gooien en vangen) ging goed. Het korfschieten eindigde in 4-4 met 2 doelpunten van Simone en 1 van Esther en Levi.

IJsselvogels F4 speelde thuis de zware wedstrijd tegen Oranje Wit F2 dat er samen met OZC F1 (1-12 verlies) bovenuit steekt. F4 weerde zich goed en scoorde zelfs 2x want Storm maakte eerst 1-2 en even later ook de 2-3. Daarna lukte het helaas niet meer om te scoren waardoor de eindstand 2-8 werd. Het korfschieten werd 3-3 en hier waren het Quinty 2x en Lienke 1x die scoorden. Voorlopig als het goed is wat gelijkwaardiger tegenstanders.