Hoe vloog de bal – t/m dinsdag 24 april 2018

Hoe vloog de bal …… t/m dinsdag 24 april 2018.

Een behoorlijk vol wedstrijdprogramma voordat de vakanties weer losbarsten.  Alleen voor de wedstrijdteams is er zaterdag een compleet wedstrijdprogramma, het breedtekorfbal (oftewel recreatiekorfbal) heeft zaterdag vrij. Jammer dat het 1e en 2e geen punten uit Den Haag konden meenemen waardoor de situatie bij beide teams zorgelijk blijft, wie weet a.s. zaterdag als zowel het 1e als het 2e uit in Westzaan tegen Roda spelen, succes in ieder geval allebei! Van de 24 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 13 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van ons jongste team, F3 wist in Reeuwijk met liefst 1-23 te winnen van Reeuwijk F1 en wie de jeugd heeft die …….., alleen jammer dat zowel F1 als F2 beiden een flink pak op hun broek kregen. Topscoorder van de week werd Sam Meijer die in A1 liefst 8x wist te scoren. De resultaten:

Futura 1 – IJsselvogels 1   21-15     Vorige week speelde IJsselvogels tegen Tjoba 1. Het was een spannende wedstrijd en Tjoba had moeite met het tactisch trage spel wat door IJsselvogels gespeeld werd en wonnen tegen de verwachtingen in met 20 – 19. Zaterdag 21 april moest IJsselvogels 1 tegen Futura 1. Futura is nog steeds koploper in de competitie. Met een goed gevoel van vorige week en een lekker zonnetje gingen we van start bij Futura. In het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Door goals van Mike en Eva nam IJsselvogels een voorsprong van 3 – 5. Helaas kon IJsselvogels deze voorsprong niet vasthouden en kwam Futura terug en nam de voorsprong over. De eerste helft eindigde met een ruststand van 13 – 8. Deze achterstand kon IJsselvogels niet meer inhalen, door een goed verdedigend Futura was het lastig om tot goede kansen te komen en om het spel te spelen. Futura liep uit tot 18 -11 en deze achterstand kon IJsselvogels niet meer inhalen en Futura liep steeds verder uit. De eindstand was 21 -15. De doelpunten werden gescoord door: Christiaan 4x, Mike 3x, Lieke, Leon en Eva 2x en Kimberley en Hannah 1x. Van Eva.

Futura 2 – IJsselvogels 2   11-9     Een belangrijke wedstrijd voor ons 2e dat de punten hard nodig heeft om zich te handhaven. Binnen 4 minuten maakte Coen 0-1 en 0-2 en na 2-2 was het opnieuw Coen die in de 13e en 14e minuut 2-3 en 2-4 scoorde. En toen Marina in de 15e minuut 2-5 scoorde leek een verrassing in de maak. Helaas werd er hierna 20 minuten niet gescoord waardoor Futura de 2-5 achterstand kon ombuigen in een 8-5 voorsprong waarna Mike de ruststand op 8-6 bepaalde. Na de rust was het Futura dat als eerste scoorde, 9-6, Wietze scoorde in de 6e minuut 9-7 waarna Coen, met zijn 5e doelpunt, in de 13e minuut voor 9-8 zorgde. Hierna werd er weer 15 minuten lang niet gescoord en daar lag deze wedstrijd het grote manco. In de 28e minuut scoorde Wietze de 10-9 en met nog 7 minuten te spelen hing de gelijkmaker in de lucht. Helaas was het Futura dat de eindstand op 11-9 bepaalde waardoor er helaas geen punten mee naar Moordrecht gingen.

KOAG 3 – IJsselvogels 3   gestaakt i.v.m. blessure scheidsrechter. Ongeveer 5 minuten voor het einde van de 1e helft, bij de stand 5-4 blesseerde de scheidsrechter zich. Wedstrijd zal, als het goed is, in zijn geheel worden overgespeeld.

IJsselvogels 4 – KCR 5   11-18    Zonder Rob, Leonie en Carlo trad IJsselvogels 4 tegen KCR 5. Over de uitwedstrijd kunnen wij kort zijn, lange mannen korfbal en geen vuist kunnen maken. Zou het in de returnwedstrijd wel lukken? Qua lengte viel het mee maar ervaring stond er zeker in het veld. Voor IJsselvogels 4 is het tijd om de draad uit de zaal weer op te pakken en wedstrijden weer te winnen. Na de 0-2 bracht Joost de 1-2 op het scorebord, maar dit werd direct beantwoord 1-3 voordat Tom de scoorde (2-3). Joost bracht de 3-4 op het bord, maar nog in dezelfde minuut scoorde KCR weer (3-5) en dit gebeurde helaas ook na de score van Laura (4-5) en KCR liep direct uit naar 4-9 binnen 6 minuten. Wilco scoorde nog wel de 5-9 maar wij hadden geen antwoord op het redelijk fysieke spel van KCR in één vak. Bij de rust stond het 5-12 en wisten dat het anders en beter moest in de 2e helft. Tom prikte direct de 6-12 erin en werd gevolgd door Roos (7-13) en Wilco (8-13). Na de 9-14 van Joost werd er 10 minuten niet gescoord en dat gaf helaas de doorslag, want KCR scoorde 2x en kwam weer op een onoverbrugbare stand (9-16). De eindstand 11-18 werd bereikt door goals van Tom (10-16) en Stef (11-16). De doelpunten werden gemaakt door Tom (3), Joost (3), Wilco (2), Laura (1), Roos (1), Stef (1). Karlijn sterkte met je hand!! Merel en Joost bedankt voor het invallen! Marco .

IJsselvogels 5 – Ten Donck 4   11-10     Op de warme zaterdag 21 april speelde IJsselvogels 5 thuis tegen Ten Donck 4. IJsselvogels startte sterk en kwam al snel met 1-0 voor te staan. Helaas verzwakte IJsselvogels en kwamen ze met 1-3 achter te staan. Ondanks de warmte ging IJsselvogels door en probeerde de achterstand te beperken, waardoor zij met 6-8 de rust in gingen. Na de rust pakte IJsselvogels de leiding terug en kwam al snel gelijk te staan. De tweede helft gingen de clubs gelijk op en was het tot het laatste moment spannend wie er met de winst vandoor zou gaan. IJsselvogels ging er volledig voor om er met de winst vandoor te gaan en dat is gelukt. IJsselvogels won met 11-10. Goals gemaakt door: Peter en Lotte 3, Dennis 2, Louanne 1, Boas 1 en 1 onbekend. Groetjes, Lisa.

IJsselvogels MW1 – Twist MW1   15-18     Met een overwinning en een nederlaag op zak stond woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Twist MW1 uit Vlaardingen op het programma. In tegenstelling tot ons Midweekteam is Twist een op elkaar ingespeeld team dat jarenlang op zaterdag speelde als Twist 4 (gaan ze volgend seizoen weer in spelen) terwijl bij ons de helft van het team pas op (veel) latere leeftijd is gaan korfballen.  Matthijs scoorde vanaf de stip 1-0 waarna Twist de achterstand omboog in een 1-4 voorsprong. Marijn scoorde van afstand 2-4 en na 2-5 waren het Hendrik en opnieuw Marijn die de spanning weer enigszins terug brachten, 4-5. Opnieuw liep Twist uit naar 4-8 waarna Yael een strafworp meekreeg die door Matthijs werd benut, 5-8, ruststand 5-9. Na de rust scoorde Ineke 6-9, Yael 7-11 en Hendrik 8-12 waarna Twist uitliep naar 8-14. Katja en Ruud van afstand en Marijn vanaf de stip brachten de achterstand terug tot 11-14 en na 11-15 was het Hendrik die 12-15 scoorde. Helaas lukte het niet dichterbij te komen en ondanks de 13-17 van Marijn, 14-18 van Matthijs en de 15-18 van Sandra werd dit ook de eindstand, jammer dat het laatste doelpunt van Yael net na (of in) het laatste fluitsignaal viel. Al met al een vrij goede wedstrijd met heel veel (mooie) doelpunten hetgeen vertrouwen geeft voor de uitwedstrijd die over 6 dagen op dinsdagavond op het programma staat. Deze wedstrijd scoorde Marijn 4x, Matthijs en Hendrik 3x en Ineke, Yael, Katja, Ruud en Sandra 1x.

Twist MW1 – IJsselvogels MW!   7-8     Op een dinsdagavond mocht het midweekteam om 19:00 uur vertrekken voor de return in Vlaardingen bij Twist MW1. Een week eerder was op een bijna zomerse avond met 18-15 verloren van deze ploeg, maar wie wist wat deze avond zou brengen. De selectie vanavond: Christa, Ineke, Katja, Marloes, Sandra en Yael / Hendrik, Joost, Matthijs, Patrick en Ruud. Simone – die nog geen uitwedstrijd miste als supporter, leuk! – zat ook in Vlaardingen weer op de bank. In elk geval een groot veld (dan zijn wij toch weer spekkoper met onze mooie kleine velden) en veel zijwind over het veld. Gedurende de wedstrijd bleek daarom ook dat de doelpunten duur waren en aangezien er fanatiek werd achterverdedigd door Twist en er in 70 minuten slechts 1 vrije bal en 0 strafworpen waren, moest van afstand de korf gevonden worden. Na een 1-0 achterstand maakte Matthijs van afstand 1-1 en na 2-1 duurde het 10 minuten voordat het volgende doelpunt viel, gelukkig voor IJsselvogels in de goede korf: Sandra maakte 2-2, helaas direct gevolgd door de 3-2 van Twist. De schoten van IJsselvogels vielen niet binnen en na weer ruim 10 minuten zonder doelpunt viel toch de 4-2. De ingevallen Katja counterde meteen door van afstand de 4-3 binnen te schieten, dit werd ook meteen de ruststand. Weinig goals, weinig tegengoals en na een slok thee en water de tweede helft in. Katja scoorde wederom van afstand (4-4) maar Twist wist ook nu weer direct tegen te scoren (5-4). Met Patrick in de ploeg (hij maakte zijn debuut in een officieel duel) kwam er een boel nieuwe energie de ploeg in die na veel aanvallen leidde tot de 5-5 van Christa. Ondanks goed verdedigen viel de score voor MW1 niet meer binnen hierna en via 6-5 werd het 7-5 voor Twist met nog 10 minuten te spelen. IJsselvogels wisselde nog een paar keer door, Yael scoorde van afstand direct tegen (7-6) en nu was het een kwestie van dichthouden en zelf nog wel scoren. Patrick bekroonde zijn debuut door een magistrale doorloopbal door de korf te gooien (7-7) en toen was alles weer mogelijk. Hendrik scoorde 2 minuten voor tijd van afstand de 7-8 en de wedstrijd werd binnengesleept. We hebben 2 minuten voorgestaan deze wedstrijd, maar wel de 2 minuten waar het om ging. De overwinning voelt als bonuspunten, maar was zeer welkom. De tweede overwinning van MW1 (nadat het eerste veldseizoen alles is verloren), dus de stemming is goed. Op 16 mei (20:00) spelen we thuis tegen de buren van Gemini MW1! Matthijs.

Merwede / GKV G2 – IJsselvogels G1   3-3     De eerste wedstrijd was Merwede G2 – IJsselvogels G1. Merwede en IJsselvogels zijn gelijkwaardige tegenstanders van elkaar en dat kwam ook naar voren in de uitslag. IJsselvogels begon goed met een 1 – 0 voorsprong door een mooi afstandsschot van René.
Daarna kwam Merwede weer terug, 1-1. Daarna werd er twee keer gescoord door Merwede, maar dankzij een goed verdedigende Kardy werden beide doelpunten afgekeurd. In de tweede helft scoorde Paul met een korte kans de 2-1 en waar Merwede weer een antwoord op had en het weer gelijkspel maakte 2-2. Paul was weer degene die met een mooi schot IJsselvogels weer op voorsprong bracht, 3-2. Na een spannende laatste paar minuten wist Merwede nog te scoren en bracht de eindstand op 3 -3.

IJsselvogels G1 – Vriendenschaar G1   3-1     De tweede wedstrijd was tegen Vriendenschaar G1. Helaas had Vriendenschaar spelers tekort, maar vond IJsselvolgels het niet erg om 3 tegen 3 te spelen. De eerste helft van de wedstrijd werd er helaas niet gescoord, maar werden er wel goede kansen gecreëerd. De tweede helft was het Paul die voor maar liefst 3 doelpunten zorgde, 3- 0. IJsselvolgels stond goed te verdedigen, maar Vriendenschaar wist in de laatste minuut nog een doelpunt te scoren, wat de eindstand bracht op 3-1.

IJsselvogels A1 – Nieuwerkerk A2   19-12     Zaterdag de wedstrijd tegen hekkensluiter Nieuwerkerk A2. Al in het begin bleek dat wij verreweg het betere team waren. Helaas gingen wij zelf teveel mee in het tempo van de tegenstander. Na een 11-5 ruststand volgde een zeer matige tweede helft. De wedstrijd was al gespeeld en Nieuwerkerk kwam nog tot 3 verschil maar in de slotfase stelden we orde op zaken en liepen we uit om vervolgens ruim te winnen. Eindstand 19-12. Twee heel belangrijke punten. Door deze overwinning staan we weer op de veilige zesde plaats. Goals werden gemaakt door Sam 8x Laura 3x Jesse, Merel, Karlijn en Roos 2x. Op naar de volgende overwinning. Door Sam.

IJsselvogels A2 – KOAG A1   14-20     De A2 mocht het weer opnemen tegen KOAG A1. KOAG A1 is een bekende ploeg want zowel op het veld als in de zaal zitten we in dezelfde poule. Tot heden hebben we er nog niet van gewonnen dus werd het een keer tijd voor een echte revanche. We begonnen aardig en kwamen zelfs op een kleine voorsprong, 2-1, maar in de rust stonden we alweer met 6-8 achter. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en zo konden we dankzij een paar doelpunten van Lars op een 13-12 voorsprong komen, maar een stip die de 14-12 zou moeten maken ging mis, met gevolg dat KOAG terug kwam in het spel en in de slotfase gooide ze er ook nog een paar ballen in, waardoor het opeens 14-20 stond. Alweer verloren. Doelpuntenmakers: 4x Lars, 3x Dave, 2x Dyonne en Sam en 1x Luc en Esmee. Van Stefan.

IJsselvogels A3 was vrij.

NIO B1 – IJsselvogels B1   18-11    We hebben nog geen punt gehaald en daar hoopte we vandaag verandering in te brengen. Aan het weer kon het niet liggen. Alleen even op Cécile wachten die de 2e helft met C1 tegen Nieuwerkerk C1 heeft laten schieten om met B1 mee te doen. Ontzettend bedankt weer dat je mee wilde doen. De start ging gelijk op al was NIO wel beter. Na een tiental minuten hadden we de geest gevonden. Vlot spel snel aansluiten en ook de afronding was goed. De rust brak aan met 7-7. Dan de 2e helft. Deze was eigenlijk helemaal niet zo verkeerd, maar aan de gezichten na de wedstrijd leek het daar niet op. Een uitslag van 18-11 is een beetje vertekend maar wel de realiteit. Als wij toch die 4 doorloopballen en 3 korte kansen afmaken loopt het heel anders. Helaas. Maar het spelbeeld was zoveel beter dan de laatste 2 wedstrijd dat we weer op de goede weg zijn. Nu een paar weekjes niks en dan weer er tegen aan. Doelpunten kwamen van: Evi 3x, Dano 3x, Annelies 2x, Cécile 1x, Kris 1x en Tim 1x. Tim, Marijn en Yana bedankt voor het invallen allen heel goed gedaan. Berry .

Nieuwerkerk C1 – IJsselvogels C1   11-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. C1 speelde de zware uitwedstrijd tegen buur en koploper Nieuwerkerk C1. Helaas ben ik er niet bij geweest, wel weet ik dat C1 een uitstekende 1e helft speelde en daarin met 4-6 voorstond. Helaas moest in de rust Cécile weg om bij B1 in te vallen en gezien de 7-1 stand in de 2e helft en de 11-7 nederlaag in totaal was dat een cruciale wissel. Ook sneu voor C1 dat iedere week hard traint en dan iemand moet afstaan aan een andere ploeg, jammer!

Vriendenschaar C1 – IJsselvogels C2   10-7     Beide ploegen hadden hun eerste twee wedstrijden verloren.  Vriendenschaar C1 opende met een lange aanval mede door een goede rebound maar gelukkig kwamen ze niet tot scoren. Het eerste schot van Iris betekende gelijk 0-1 even later gevolgd door de 0-2 dankzij een fraaie doorloopbal van Wesley. De tweede aanval had duidelijk meer moeite om een goede aanval op te zetten, laat staan af te ronden. Vriendenschaar begon er steeds beter in te komen en boog de 0-2 achterstand om in een 5-2 voorsprong. Een schot van Benjamin betekende 5-3 en na 6-3 was het Wesley die in de laatste minuut een strafworp verzilverde, 6-4, hetgeen ook de ruststand leek te worden. In de resterende 10 sec. profiteerde Vriendenschaar van een slordige fout in de verdediging waardoor we met een 7-4 achterstand de rust in gingen. Na de rust liep Vriendenschaar C1 verder uit naar 10-4 waarna Benjamin eerst uit een vrije bal en even later vanaf de stip 10-5 en 10-6 scoorde gevolgd door een mooi afstandsschot van Wesley die zo de eindstand op 10-7 bepaalde. Jammer dat er nog 2 strafworpen en enkele kleine kansjes werden gemist, thuis zijn er op zaterdag 12 mei zeker mogelijkheden om beide punten thuis te houden.

IJsselvogels C3 – KOAG C4   7-9    Op 21/04/18 speelde IJsselvogels C3 tegen KOAG C4. Vrij snel in de 1e helft maakt KOAG 0-1 en daarna ook nog de 0-2. Het spel gaat verder en na een tijdje maakt storm een korte kans waardoor het 1-2 staat. Maar KOAG maakt er daarna 1-3 en 1-4 van. Met een stand van 1-4 begint de rust. In het begin van de 2e helft word Noa gewisseld voor invaller Stijn en Lucas scoort met een doorloopbal 2-4. Na een soort doorloopbal van Nina staat het 3-4. KOAG maakt vervolgens de 3-5, 3-6 en 3-7. Na een schot van Storm staat het 4-7, en na nog een mooi afstandsschot van storm staat het 5-7, waarna KOAG er 5-8 van maakt. Vervolgens word Suus met Noa gewisseld, en scoort Stijn een afstandsschot. Hierna duurde het even tot er gescoord werd (En ondertussen was Suus alweer in het spel voor Rosanne) maar uiteindelijk scoort Nina een doorloopbal waardoor het 7-8 staat. Met nog 2 minuten speeltijd moet IJsselvogels voor het gelijke spel nog minimaal 1 keer scoren. Maar in de laatste minuut maakt KOAG er 7-9 van wat ook dan de eindscore is. Invallers Stijn & Lucas bedankt voor het invallen! Geschreven door geblesseerde Nils.

KCC SO natural D1 – IJsselvogels D1   8-9     Een midweekse wedstrijd omdat vrijdag de vakantie al is begonnen en we geen representatief team bij elkaar kregen voor zaterdag. Gelukkig wilde KCC meewerken en werd deze dinsdag op het laatste moment nog gevonden om te spelen. En bij het inschieten was het eigenlijk al merkbaar…  ik moet het woord ‘serieus’ de laatste tijd steeds vaker gebruiken. Dit team fladdert de laatste weken door de trainingen en wedstrijden heen en hebben met elkaar de grootste lol maar vergeten soms dat er nog genoeg te leren valt. De wedstrijden werden tot vandaag relatief makkelijk gewonnen en dat droeg ook niet bij tot een meer serieuze instelling. Maar de basis van elke wedstrijd is dat je meer wil winnen dan de tegenstander en dat je bereid bent om daar je stinkende best voor te doen. Uit die basis komen de kwaliteiten van de spelers tot zijn recht en maak je die goals met elkaar vanzelf. Valt die basis weg dan kun misschien allemaal best aardig korfballen maar win je geen wedstrijd meer. En zo was het in de eerste helft.. nog een 1-0 voorsprong door een vrije worp van Jesca maar daarna gaan we volledig mee in het (veel) te langzame spel van de tegenstander. Plaatsingsfouten, veel (domme)overtredingen, slecht verdedigen en alleen maar stilstaande spelers.. En dan sta je ineens volkomen terecht 3-1 achter en maakt vlak voor rust Olivier gelukkig de 3-2 aansluitingstreffer. Ik weet niet of er rond 18.30 melding is gedaan van onweer maar dat was de ‘donder’ speech van de coach. De tweede helft gelijk een goal van KCC (4-2) en was dat dan de nekslag? Gelukkig niet en ineens wordt de rug gerecht en gaat het tempo vele stappen omhoog en komen we door schoten van Dominique en Finn een strafbal van Jesca en schoten van Olivier en Finn op een 4-7 voorsprong. Na de 5-8 van Olivier lijkt het dan met een sisser af te lopen met nog 5 minuten te spelen. Maar deze gedachte was ook bij de spelers opgekomen en waarom zou je daar ook niet aan toegeven? Zo gezegd zo gedaan en we krijgen in 5 minuten gewoon 3 doelpunten tegen voor 8-8. Het is dat KCC zo blij is met de gelijkmaker dat ze vergeten dat er gewisseld moet worden en staat Stijn helemaal alleen bij de korf om de 8-9 erin te prikken. De punten alsnog gestolen maar wat was het vandaag slecht. Na de vakantie zullen we uit een ander vaatje moeten tappen om tegen Maasluis, ONDO en KOAG een kans te kunnen maken… Overigens nog dank aan de reserves en invallers Luna en Benjamin, beide prima ingevallen en dat was best moeilijk in dit ‘nogal moeizaam’ draaiende team. Even de hoofden leeg maken komende week en dan weer knallen op de training om weer goede wedstrijden te gaan spelen! André.

Twist D1 – IJsselvogels D2   7-3     Vandaag, zoals heel veel teams, een wedstrijd in de volle zon. Voor de ouders en de coaches erg lekker, maar de D2 had er wel wat last van. De felheid stond vandaag op een laag pitje. In de verdediging waren we vaak te laat en in de aanval wisten we niet goed vrij te komen. Na veel tips vanaf de kant en enkele tips onderling hebben we toch drie mooie doelpunten weten te scoren. Lotte scoorde een mooi afstandsschot, Justin maakte een mooie doorloopbal & invalster Lucie wist er nog een korte kans in te prikken. Helaas wist Twist, ondanks de felle zon, het gaatje van de korf iets vaker te vinden. Hierdoor stond er bij het eindsignaal 7-3 op het scorebord. Komende zaterdag moeten we weer tegen Twist, dan gaan we even laten zien wat we echt kunnen ! Van Nikki.

Vriendenschaar D2 – IJsselvogels D3   uitgesteld.

IJsselvogels E1 – KOAG E1   10-9     E1 had in KOAG E1 een tegenstander die het moest kunnen hebben maar ook een ploeg die in de zaal het enige puntje tegen …….. IJsselvogels E1 behaalde. Na 0-1 achter scoorde Marnick de 1-1 waarna Timo de 2-1 voor zijn rekening nam. Na de 2-2 was het opnieuw Timo die 3-2 scoorde waarna KOAG de eerste periode afsloot met een 3-4 voorsprong. In de tweede periode zat het verdedigend goed in elkaar terwijl Timo met scherp schoot en met 3 doelpunten de achterstand wist om te buigen in een 6-5 voorsprong in de rust. Na de rust scoorde Marnick 7-5 en voor het eerst was E1 een “beetje” los. Het werd 7-6, Marnick scoorde 8-6, het werd 8-7, Timo scoorde 9-7, einde 3e periode. Dit mocht toch niet meer worden weggegeven. In de laatste periode was er nog van alles mogelijk. KOAG scoorde 9-8, KOAG scoorde 9-9, maar gelukkig was het opnieuw Marnick die de 10-9 wist te scoren waardoor de punten in Moordrecht bleven. Timo 6x en Marnick 4x waren vandaag de doelpuntenmakers.

IJsselvogels E2 – KOAG E2   12-2     Op zaterdag 21 april speelde IJsselvogels E2 thuis tegen KOAG E2. IJsselvogels maakte een goede start en nam duidelijk de leiding. Al snel stond het thuisfront 5-0 voor. Ook KOAG wist toen een doelpunt te maken waardoor het 5-1 werd. IJsselvogels liet zich niet afschrikken door het ene punt en ging door zoals ze begonnen waren. In de wedstrijd zijn er een hoop doelpunten gevallen. Met behulp van Marnick die halverwege spontaan inviel wegens blessure kon de wedstrijd worden afgemaakt. IJsselvogels E2 heeft uiteindelijk met 12-2 gewonnen. Doelpunten door: Julian 6, Timo 2, Marnick 2 en Floortje en Lara ieder 1. Van Lisa.

IJsselvogels E3 – Vriendenschaar E1   9-1     Zaterdag 21 april speelde IJsselvogels E3 tegen Vriendenschaar E1. Na een paar minuten stonden we al 1-0 voor. De tegenstander had het lastig tegen ons waardoor wij een paar mooie doelpunten hadden gemaakt. Na de rust zakte we iets in. Sil maakte een mooi schot. Daarna vielen allen ballen. Eindstand 9-1 doelpunten zijn gemaakt door. Luc 3x, Sil 4x, Jayden 1x en nog 1 eigen doelpunt door de tegenstander. Van Angela.

Nieuwerkerk E5 – IJsselvogels E4   1-11   IJsselvogels E4 speelde deze zaterdag in Nieuwerkerk een wedstrijd tegen de E5.  De eerste 5 minuten van de wedstrijd begon moeizaam. We liepen niet goed genoeg vrij waardoor we weinig kansen creëerden. Gelukkig scoorde Ayoub na 5 minuten toch 2 doelpunten waardoor we na de eerste 10 minuten op een 0-2 voorsprong stonden. In de volgende 10 minuten speeltijd was dus de opdracht om beter en sneller vrij te lopen omdat we anders geen kansen kunnen creëren om te scoren. Dat lukte de E4 en meer doelpunten kwamen snel. Ayoub maakte de 0-3 met vervolgens een doelpunt van Wessel en Sarah. In de 3e 10 minuten speeltijd wilde Rico ook nog graag een doelpunt scoren dus pakte hij zijn doelpunt mee met een mooi afstandsschot. De E4 ging steeds beter spelen en Ayoub wist nog 2 doelpunten te scoren. In de laatste 10 minuten wist Rico nog 3 doelpunten te scoren en tot slot van de wedstrijd maakte ook Nieuwerkerk toch nog een doelpunt. De wedstrijd is uiteindelijk geëindigd in 1-11! Met doelpunten van: Ayoub(5), Rico(4), Sarah en Wessel. Groetjes Dyonne.

IJsselvogels E5 – Maassluis E4   1-10    Alweer de 3e wedstrijd van IJsselvogels E5. Zaterdag speelden ze tegen Maassluis E4. Dit was Tess eerste wedstrijd en Tims eerste wedstrijd met zijn eigen team. Allebei hebben ze het top gedaan. Zoals traditie is geworden voor IJsselvogels E5 tegenwoordig scoorden zij heel snel in de eerste minuut de 1-0 door een goal van Jael. Helaas ging je daarna steeds meer zien dat de tegenstander net wat beter was en werd het aan het einde van de wedstrijd 1-10. Helaas verloren maar jullie hebben het goed gedaan en worden per wedstrijd steeds weer beter. M.v.g. Sanne .

Nieuwerkerk F1 – IJsselvogels F1   19-0    Een kort verslagje over de F1. Zonder David naar Nieuwerkerk F1. Het werd een drama. 19-0! Ze waren veel beter, sneller en slimmer. De laatste 10 minuten wel goed gespeeld , maar helaas niet gescoord. Het korfschieten 3-3 gelijk gespeeld. Suzan 2x en Eline 1x.  Vanaf nu doet David weer mee en gaan we gewoon weer winnen! Groetjes Léonie  .

KOAG F1 – IJsselvogels F2   19-5     Vandaag mocht de F2 tegen KOAG F1 spelen. Het was heerlijk korfbalweer. Aan het begin van de wedstrijd ging het erg goed. We verdedigden goed en zelf schoten we veel. Zo bleef het in de eerste 10 minuten gelijk op gaan met KOAG. Na de eerste 10 minuten stond het 4-3 met 2 doelpunten van Thijme en 1 van Lilly. Toen we aan de tweede 10 minuten begonnen, zagen we KOAG al veel scoren. Zo konden zij heel erg veel uitlopen, dit kwam mede doordat een heel erg lang meisje er heel erg veel scoorde. Thijmen verdedigde dit meisje elke keer hartstikke goed, maar dit meisje schoot over de handen van Thijmen heen en scoorde elke raak. Nu we wat verder achter stonden, speelden we ook wat slordiger; de ballen vingen we minder goed af, er werd maar gegooid zonder te weten waarheen en vangen ging niet altijd meer zo goed. Dit zijn wat puntjes om op te trainen. In de laatste (2 keer) tien minuten zagen we in dat winnen niet meer ging lukken, maar ondanks dat zijn we goed doorgegaan! De eindstand is uiteindelijk 19-5 geworden met doelpunten van Thijme (2x), Lilly (1x), Florian (1x) en Daan (1x). Het korfschieten is gelijk geworden (3-3) met 2 doelpunten van Thijme en 1 van Daan. Deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende! Amber.

Reeuwijk F1 – IJsselvogels F3   1-23     Deze week heeft de F3 tegen Reeuwijk gespeeld, en gewonnen!
Het begon met 0-3  door Luuk, Timo en Lieke. Maar na de rust kwamen ze in het spel en scoorde ze 8 keer door Lieke 1x, Timo 2x, Evy 3x en Luuk 2x. Toen ze aan de derde helft begonnen stond het 0-11, en aan het eind van de derde helft 1-19! De tegenstander had 1 keer gescoord maar wij ook. Evy 2 keer en Lieke en Luuk allebei 3 keer. Nu moest alleen Jildou nog scoren, en dat deed ze! Ze scoorde 2 keer. Voor de rest scoorden Lieke en Timo ook nog. De uiteindelijke stand werd 1-23. Wij als coaches hadden beloofd bij de 25 te trakteren, maar dat is helaas niet gelukt. Mvg, Stan Kreft.