Hoe vloog de bal – 24 mei 2014

Hoe vloog de bal ….. (t/m zaterdag 24 mei 2014).

IJsselvogels 1 gedegradeerd! Maar …… IJsselvogels 3 promoveert en B3, F1 en F2 kampioen! Er was vreugde en verdriet afgelopen zaterdag. Door een nipte 14-13 nederlaag in Leiden tegen Sporting Trigon 1 kwam het 1e 1 punt tekort om er een beslissingswedstrijd uit te slepen. Ondanks dat het 3e net geen kampioen werd promoveert het wel als één van de beste nrs. 2. Zonder te spelen werd B3 kampioen omdat koploper Reeuwijk B2 een ruime nederlaag leed tegen KCC/Delta Logistiek B3 waardoor deze 3 teams gezamenlijk kampioen werden. F1 werd kampioen in de 1e klasse en dat is de hoogste klasse van de F-teams door KOAG F1 met niet minder dan 10-0 te verslaan. Spannender was het bij F2 dat uit tegen Nieuwerkerk F2 speelde. Beide teams stonden bovenaan, na een 0-3, 1-4 en 2-5 voorsprong kwam Nieuwerkerk nog gevaarlijk dichtbij tot 4-5, maar toen was het gelukkig tijd en werd F2 alleen kampioen. Van de 26 gespeelde wedstrijden werden er 12 gewonnen en 14 verloren waaronder veel nipte nederlagen maar ja, ook dat zijn nederlagen. De grootste overwinning was zonder twijfel voor D2 dankzij een 2-16 zege op KCC/Delta Logistiek D3. Topscoorders van de week werden Rob Reijm uit het 4e, Jeffrey Berlijn uit de B1 en Willem ten Hove uit F1 met allemaal 5 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 gedegradeerd! In de zaal kwam er nog een beslissingswedstrijd aan te pas tegen Sporting Trigon om te beslissen wie er zou degraderen uit de Overgangsklasse. Op het veld kwam ons 1e net 1 punt te kort om er een beslissingswedstrijd uit te slepen. Helaas, helaas, soms moet je wel eens één stap terug doen om er twee vooruit te maken, laten we hopen dat dat bij het 1e ook het geval is. In Leiden werd nipt met 14-13 verloren van datzelfde Sporting Trigon dat zich dankzij een sterke eindsprint wel wist te handhaven. Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen omtrent het scoreverloop en de doelpuntenmakers. Volgend jaar weer gewoon District 1e klasse.

In Sassenheim won IJsselvogels 2 nipt met 11-12 van TOP/Justlease.nl 5 waardoor ze op een keurige 2e plaats zijn geëindigd met 5 punten achterstand op kampioen Albatros 2. Ook hier helaas geen wedstrijdverslag ontvangen.

IJsselvogels 3 gepromoveerd! Dankzij een nipte 11-10 overwinning op ONDO 2 uit ’s Gravenzande is ons 3e op een keurige 2e plaats geëindigd achter kampioen ADO 2 waarvan deze veldcompetitie wel twee keer werd gewonnen. Helaas liet het 3e tegen mindere ploegen 5 punten liggen waardoor het 1 punt tekort kwam om zich kampioen te mogen noemen. Omdat ook de beste nrs, 2 promoveren mag het 3e het volgend seizoen in de Res. 2e klasse gaan proberen, gefeliciteerd. Makkelijk ging het deze wedstrijd niet want ONDO 2 bleek een taaie rakker te zijn. Via 4 doelpunten van Erwin, 3 van Wilco, 2 van Pieter en 1 van Louise en Brenda werd een nipte 11-10 overwinning behaald.

IJsselvogels 4 leverde thuis een knappe prestatie tegen het Goudse Gemini 2 door na een 7-5 ruststand en een 8-8 tussenstand uit te lopen naar een 15-8 voorsprong en een 15-10 eindstand. Rob nam weer 5 doelpunten voor zijn rekening, Hendrik 4, invaller Christiaan 2 en Lydia, Stef, Laura en Sascha 1. Jullie zijn op een fraaie 3e plaats geëindigd.

IJsselvogels 5 ontving thuis Olympia 6 uit Spijkenisse. Cornel bleek het korfballen nog niet te zijn verleerd en zette het 5e al snel op een 2-0 voorsprong. Ruststand 3-1. Na de rust was bijna ieder schot raak waardoor het 5e uitliep naar een 10-1 voorsprong om uiteindelijk met 11-3 te zegevieren dankzij 4 doelpunten van Cornel, 2 van Lisanne en Denise en 1 van Marc, Karin en Sylvester. Smet op de wedstrijd was de “bewuste” overtreding van de dame van Karin waardoor Karin hard met de paal in aanraking kwam. Gelukkig kon ze weer lopend het veld verlaten, sterkte en beterschap Karin. Jullie zijn op een keurige 2e plaats geëindigd achter het ongeslagen Nieuwerkerk 11.

IJsselvogels G1 was vrij.

In Dordrecht won ongeslagen kampioen IJsselvogels A1 met 9-23 van puntloze hekkensluiter Sporting Delta A2. Ook van deze wedstrijd helaas geen verdere informatie ontvangen.

IJsselvogels A2 kwam duidelijk tekort tegen nr. 2 Maassluis A1. Na 5-0 scoorde invaller Dennis 5-1 maar daarna liep Maassluis A1 uit naar een grote 9-1 voorsprong. Hierna begon A2 steeds beter te korfballen en via 4 doelpunten van Leon, 2 van Dennis en 1 van Alex werd het uiteindelijk 13-6.

Van de wedstrijd Vlaardingen/Ridderhof A1 – IJsselvogels A3 is het wedstrijdverslag tot 1-2 bijgehouden maar daarna bleef het papier helaas leeg. Tom 0-1 en Remon 1-2 scoorden, de overige doel[punten moet ik jullie helaas schuldig blijven, o ja, de eindstand werd 11-9.

In Bodegraven had kampioen IJsselvogels A4 maar één doel en dat was ongeslagen blijven. Na een snelle 0-3 voorsprong leek dat een eenvoudige opgave maar tegenstander Vriendenschaar A3 gaf zich niet zomaar gewonnen en haalde op tot 4-4, ruststand 4-6. Na de rust werd het 6-6 en 7-7 waarna Mick alsnog het winnende doelpunt scoorde, 7-8, waardoor A4 inderdaad ongeslagen bleef. Mike scoorde deze wedstrijd 4x en Daan en Mick 2x. De twee trotse coaches Kevin en Marco bedanken A4 voor een leuk en gezellig maar vooral leerzaam korfbalseizoen!!

IJsselvogels B1 kwam dinsdagavond in Barendrecht in actie voor de halve finale van de beker waarin het twee klasse hoger spelende Vitesse B1 de tegenstander was. Kwam het door de spanning of door de snelle achterstand, feit was dat B1 niet goed in de wedstrijd zat met als gevolg een 9-1 achterstand met alleen een doelpunt van Jelle (de 5-1). In de 2e helft kwam Anouk erin en zij scoorde gelijk 9-2. Het begon hierna steeds beter te lopen, verdedigend zat het veel beter in elkaar en aanvallend werden nu wel de kansen afgemaakt waardoor B1 na een 13-4 achterstand kon ophalen tot een 13-8 eindstand, de 2e helft dus eigenlijk met 4-7 gewonnen, jammer van de 1e helft maar jullie hebben de 2e helft laten zien wel degelijk goed te kunnen korfballen. Jeffrey en Mike 2x en Jelle, Anouk, Noël en Jesse 1x scoorden. Zaterdag was in Maasland ODO B1 de tegenstander en dat ging om de 2e plaats. Met gelegenheidsleidster Elle langs de lijn (dat was lang geleden denk ik Elle) kwam B1 goed uit de startblokken en nam het een 2-6 voorsprong. Helaas kon deze niet worden vastgehouden en kwam ODO weer langszij en zelfs op een 7-6 voorsprong. Gelukkig schrok B1 op tijd wakker en won het toch nog netjes met 7-10 via 5 doelpunten van Jeffrey, 2 van Noël en 1 van Jelle, Jesse en Laura.

IJsselvogels B2 bood goed tegenstand tegen kampioen Maassluis B2 dat pas in de 2e helft afstand kon nemen omdat de schoten bij B2 er niet meer ingingen. Tot 3-3 en 4-4 ging het keurig gelijk op maar daarna werd het gaatje geslagen naar 4-7, eindstand 5-9 met doelpunten van Luuk, Merel, Wietze, bij de 2e een vraagteken en het 5e doelpunt stond er niet op, sorry!

IJSSELVOGELS B3 KAMPIOEN! Zonder zelf te spelen werd B3 toch kampioen omdat koploper Reeuwijk B2 een ruime nederlaag leed tegen KCC/Delta Logistiek B3 waardoor alle drie deze ploegen op een gedeelde 1e plaats zijn geëindigd maar ….. onze B3 had het beste doelsaldo! Dus bij deze alsnog van harte gefeliciteerd allemaal en natuurlijk de leidsters Laura en Lisanne.

Sta je netjes met 6-3 voor, de 3e plaats voor het grijpen en dan toch tegenstander KCC/Delta Logistiek C2 met een 6-7 overwinning laten vertrekken, dat overkwam IJsselvogels C1 waardoor ze nu op een gedeelde 4e plaats zijn geëindigd. Noortje en Roos 2x en Danita en Lars 1x namen de doelpunten voor hun rekening waarbij de dames opvallend op schot waren.

Zou het nog puntloze IJsselvogels C2 de hatelijke “0” weg kunnen werken. Vrijdagavond werd in Vlaardingen uit gespeeld tegen Oranje Nassau C1 en dat werd een bijzonder spannende wedstrijd. Heel de wedstrijd bedroeg het verschil niet meer dan 1 doelpunt maar aan het eind was het toch Oranje Nassau C1 dat met 6-5 de meest gelukkige was. Daar konden ook de 2 doelpunten van Amber en Siebe en 1 van Annelie niets aan veranderen, jammer! Zaterdag was Reeuwijk C1 de tegenstander en het was jammer dat C2 gelijk met 0-4 achter kwam want gezien de 5-6 eindstand had er beduidend meer ingezeten als jullie scherper aan de wedstrijd waren begonnen. Ondanks 3 doelpunten van Stefan en 1 van Esmee en Siebe gingen de punten mee naar Reeuwijk en bleef C2, helaas, op de “0”.

Ook IJsselvogels C3 was bijzonder dichtbij het eerste punt. In Bodegraven speelde het tegen Vriendenschaar C3 een goede wedstrijd. Na 1-0 achter scoorde Kim 1-1 en zette Edo C3 op een 1-2 voorsprong. Helaas boog Vriendenschaar de achterstand weer om in een 3-2 voorsprong waarna Marije 3-3 scoorde. Het laatste woord was helaas toch voor Vriendenschaar C3 dat deze spannende wedstrijd met 4-3 wist te winnen. Jullie hadden minimaal een punt verdiend, jammer!

Wat een doelpuntrijke wedstrijd was dat afgelopen zaterdag bij IJsselvogels D1 – KOAG D1. Na 0-1 achter schoot D1 ineens loepzuiver en via 3x Remmert en 1x Kris, Annelies en Michelle nam D1 een ruime 6-1 voorsprong, ruststand 6-3. Na de rust scoorde Annelies 7-3, KOAG kwam dichterbij tot 7-5 waarna Annelies en Loisanne het gaatje weer op 4 brachten, 9-5. Na 9-6 was het opnieuw Loisanne die 10-6 scoorde maar KOAG gaf nog niet op en kwam bij 10-9 angstig dichtbij, Gelukkig werd dit ook de eindstand waardoor D1 op een gedeelde 4e plaats ie geëindigd en dat allemaal onder toeziend oog van gelegenheidsleidster Jantine. Fraaie prestatie D1!

In Capelle ad IJssel liet IJsselvogels D2 zien wel degelijk goed te kunnen korfballen en dat de nederlaag van vorige week een “foutje” was. Wel een duur “foutje” want dat kost jullie het kampioenschap en dat is heel jammer. Tegen KCC/Delta Logistiek D3 werd het na een 0-10 ruststand liefst 2-16 dankzij 4 doelpunten van Sylvia, 3 van Sanne, 2 van Lotte, Kars en Douwe en 1 van Tobias, David en Harm en dat allemaal met gelegenheidscoach Wietze langs de lijn. Misschien komt het ook wel omdat jullie deze wedstrijd niet hoefden te wisselen en jullie in een vaste opstelling konden spelen. Al met al zijn jullie op een gedeelde 2e plaats geëindigd.

IJsselvogels D3 bood in Reeuwijk goed tegenstand tegen de plaatselijke D2 die deze wedstrijd kampioen konden worden. Iris zette D3 zelfs op een 0-1 voorsprong maar helaas scoorde de tegenstander hierna nog 3x waardoor de eindstand 3-1 werd. Reeuwijk D2 werd kampioen terwijl D3 genoegen moet nemen met een 6e plaats.

IJsselvogels E1 speelde thuis tegen koploper PKC/Hagero E1 dat bij winst kampioen zou worden. Evi zette E1 op een 1-0 voorsprong maar daarna liep PKC uit naar 1-4. Nog even stribbelde E1 tegen door een doelpunt van Cécile waarna PKC/Hagero E1 de eindstand op 2-5 bepaalde waardoor zij alleen kampioen werden omdat KOAG gelijk speelde tegen KCC. Onze E1 werd helaas laatste met 0 punten maar hopelijk hebben jullie weer wat bijgeleerd.

IJsselvogels E2 begint steeds beter te spelen. Nu werd KOAG E2 met niet minder dan 1-6 verslagen en dat dankzij liefst 6 doelpuntenmakers. Daar ligt ook gelijk de kracht van dit E2 dat ze allemaal kunnen scoren. Wesley, Kirsten, Isa, Iris, Marijn en Lisa waren vandaag de doelpuntenmakers waardoor E2 op een keurige 2e plaats eindigde met 8 uit 6, netjes E2!

IJsselvogels E3 kwam ook in deze laatste wedstrijd iets tekort waardoor ze met 0-5 van KOAG E3 verloren en met 0 punten op de laatste plaats zijn geëindigd. Gezien de 4 gescoorde doelpunten in 6 wedstrijden weten we gelijk wat het manco bij jullie is en dat is het maken van doelpunten oftewel het afmaken van de kansen!

IJSSELVOGELS F1 KAMPIOEN!!! Met gelegenheidsleider André langs de lijn omdat Jeanine en Esther zelf met A1 moesten spelen, liet F1 er vandaag geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. KOAG F1 kwam duidelijk tekort en werd afgetroefd op een stukje inzet en een stukje samenspel dat bij F1 veel beter verzorgd was. Willem 5x, Jesca 3x en Benjamin verzorgden deze dag de productie waardoor F1 met 10-0 won en zo terecht, gedeeld met KCC/Delta Logistiek F1, kampioen werd. Het korfschieten werd met 7-5 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Jesca, 2 van Benjamin en 1 van Dominique en Willem. Van harte gefeliciteerd F1, ik heb van jullie genoten, klasse!

IJSSELVOGELS F2 KAMPIOEN!!! Gelukkig konden de leidsters Maaike en Lisa wel bij de kampioenswedstrijd van F2 aanwezig zijn want hier kon zowel Nieuwerkerk F2 als onze F2 kampioen worden. Beide ploegen stonden bovenaan met 8 uit 5. Het begin was duidelijk voor F2 dat via Stijn, Finn en Rosa een 0-3 voorsprong nam. Na 1-3 was het Stijn die 1-4 scoorde en na 2-4 was het Finn die 2-5 scoorde, niets aan de hand zou je zeggen. Nieuwerkerk scoorde achter 3-5 en zelfs 4-5 maar verder liet F2 het gelukkig niet komen zodat ze in het hol van de leeuw kampioen werden, knap gedaan F2! Ook jullie nogmaals gefeliciteerd. Het korfschieten eindigde in 5-5 met 3 doelpunten van Stijn en 2 van Rianne.

IJsselvogels F3 verloor met 9-0 van Nieuwerkerk F3 maar ondanks de grote uitslag speelde F3 al een stuk beter en zie je het spel vooruit gaan. De tegenstanders zijn alleen te goed om echt tegenstand te kunnen bieden. Het korfschieten werd helaas nipt met 3-2 verloren waarbij de leidsters opnieuw zijn vergeten de namen te noteren, jammer, kleine moeite, groot plezier.

IJsselvogels F4 ontving thuis kampioen Vriendenschaar F2 en bood waardig tegenstand getuige de 2-4 eindstand dankzij doelpunten van Storm en Jesse. Klopt het dat het korfschieten in 0-0 eindigde, heeft er echt niemand kunnen scoren? Dan weet ik wel waar jullie heel goed op moeten gaan trainen. Jullie zijn op een keurige gedeelde 2e plaats geëindigd en dat vind ik een goede prestatie.

Wim Slingerland.