Hoe vloog de bal – zaterdag 25 januari 2020

Hoe vloog de bal …… zaterdag 25 januari 2020.

Er waren deze dag diverse belangrijke gebeurtenissen, zo verloor het 1e de strijd om de  koppositie van Weidevogels 1. Gelukkig verloor nr. 3 DSO ook waardoor het gat 4 punten blijft. Het 2e won als nr. 7 van koploper Weidevogels 2, een bijzonder knappe prestatie. C2 behaalde dankzij een 14-9 zege op Avanti C3 de eerste punten en deed de laatste plaats aan hen over. Er is gelukkig geen enkele ploeg meer die in deze zaalcompetitie nog op 0 punten staat. D1 won niet alleen met 9-5 van Weidevogels D1 maar mocht ’s avonds ook oplopen aan de hand van PKC / SWKGroep 1 dat in Alphen ad Rijn het korfballeague duel tegen Tempo 1 speelde. Door de nederlaag van het 1e is IJsselvogels E5 de enige ploeg die nog in het bezit van een 100% score is waardoor zij de overheerlijke slagroomtaart van Bakker Johan hebben gewonnen. Van de 18 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 8 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van het 3e dat thuis met liefst 29-16 won van ONDO 2 uit Oost-Souburg.  Topscoorder van de week werd Bas de Bruin uit het 3e met liefst 9 treffers, een persoonlijk record Bas? De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen van het 5e, A1, A2, C2, E2 en E4.

Wedstrijdverslagen van zaterdag 1 februari graag doormailen voor maandagavond 21.00 uur met een uitloop tot dinsdagavond 21.00 uur. Het liefst voor maandagavond zodat ik alles op tijd af kan hebben.

Weidevogels 1 – IJsselvogels 1   22-18    Zaterdag was het dan zover de langverwachte topper in de 3e klasse H tussen Weidevogels 1 uit Bleiswijk en IJsselvogels 1. Inzet: de koppositie en al bijna zeker van promotie bij winst. Vol goede moed gingen we het veld in, na de nipte nederlaag op het veld zouden we de punten nu meenemen naar Moordrecht! De wedstrijd begon wat zenuwachtig en Weidevogels begon scherper waardoor ze een 3-1 voorsprong namen. Helaas moest ik zelf na 4 minuten het veld verlaten door een enkelblessure waardoor Jesse (die al bijna een hele wedstrijd in het 2e had gespeeld) in het veld kwam en goed inviel. De eerste helft ging vervolgens erg gelijk op. Weidevogels nam steeds een voorsprong om vervolgens te zien hoe wij steeds gelijk kwamen. Er werd van beide kanten goed korfbal gespeeld en de wedstrijd kon beide kanten opvallen. We gingen de rust in met een nipte achterstand, 11-10. Wat er in de rust gezegd is weet ik niet maar beide ploegen kwamen gefocust het veld op voor de tweede helft. Weidevogels leek in het begin van deze tweede helft even weg te lopen maar we herstelden dit knap en kwamen terug tot 15-14. Helaas ging het toen mis.. een doelpuntloze periode van onze kant, de blessure van Victor die niet verder kon en Weidevogels dat, de korf wel nog wist te vinden.. Ineens stond het 20-15 en had de ploeg uit Bleiswijk een gat geslagen. We herstelden ons wel maar dit kwam helaas te laat waardoor we het gat niet meer konden dichten. Eindstand 22-18. Ongelooflijk jammer dat deze wedstrijd werd verloren aangezien we heel lang ook kans maakten op de overwinning maar goed, er is geen man overboord! Doordat DSO verrassend verloor van Haarlem staan we nu op een tweede plaats met 12 punten met maar liefst 4 punten (!!) voorsprong op de nummer drie. Even balen van de verloren wedstrijd maar dan weer vol goede moed door want de wedstrijd was ook van onze kant ook gewoon goed! Zaterdag wacht Oranje Nassau waar uit in de eerste speelronde met 31-15 van werd gewonnen. Ik hoop dat iedereen net als ik het 1e aan komt moedigen op weg naar promotie naar de 2e klassen, want dat is nog steeds het doel! Sam.

A.s. Zaterdag 1 februari 2020 / aanvang 16.30 uur / IJsselvogels 1 – Oranje Nassau 1 uit Amstelveen

Weidevogels 2 – IJsselvogels 2   11-13     EINDELIJK!! Vandaag de wedstrijd tegen koploper Weidevogels 2. Op het veld ook al tegen gespeeld en deze in een spannende pot gewonnen met 1 verschil. De laatste tijd loopt het niet bij het 2e waardoor we in de onderste regionen staan. Trainingen gaan goed, maar het komt er gewoon niet uit. En of dat het nu was dat we tegen de koploper speelde of dat het er nu wel ineens uit kwam weet ik niet, maar wat een heerlijke pot heeft het 2e neer gezet afgelopen zaterdag. Volop strijd tot net over het randje……Maar zeker wel een verdiende overwinning. Verdedigend zeer sterk doordat we vandaag ook weinig (stomme) fouten maakten. Geconcentreerd 60 minuten lang spelen, voorverdedigen waar het moest en ook het af en toe achter verdedigen op precies de goede momenten was een genot om te zien. Ook aanvallend (ondanks weinig doelpunten) was het goed vandaag. Goed passen was een opdracht die goed is uitgevoerd, maar ook de meerdere doelpogingen die we achter elkaar konden nemen was in orde. Kortom de afgesproken doelen kwamen er vandaag weer eens uit. Vandaag was ook weer de gehele ploeg compleet en (redelijk) fit nadat er weken lang niet compleet getraind en gespeeld kon worden wegens blessures. Toch altijd lekker om je vaste keuzes op de bank te hebben en in te kunnen zetten. A.s. zaterdag weer een thuiswedstrijd tegen Albatros. Uit geheel onnodig gelijk tegen gespeeld. Eindstand 11-13. Doelpunten: Wietze 4x, Coen 2x, Janneke 1x, Stan 4x, Jesse 2x

——————————————————————————————

Zaterdag 01-02-2020

15.20u

IJsselvogels 2 – Albatros 3

Rest mij nog het volgende: Iets wat ik bij deze nog wel wil vermelden is dat wij onze A1 zeer dankbaar zijn met reserve zitten en zelfs mee trainen met de selectie waar en wanneer dit ook maar nodig was. En uiteraard ook de overige invallers bedankt voor het compleet maken van het 2e. Ook ontzettend leuk om te zien dat er IJsselvogels supporters afgelopen zaterdag bij de wedstrijd van 2 aanwezig waren. Enkele al tijdens het begin, maar ook enkele die al eerder kwamen om daarna het 1e nog te zien. Dank jullie wel, dit heeft zeker geholpen voor de overwinning van 2. Berry.

IJsselvogels 3 – ONDO (M) 2   29-16     Het geheim van IJsselvogels 3? Dat heet korfbal intelligentie en is moeilijk te omschrijven. Zoals vaak beschreven, uurtje trainen, maar op zaterdag worden de knikkers verdeeld. Het niet willen verliezen of beter gezegd, de absolute wil om te winnen in combinatie met de reeds genoemde intelligentie, dan heb je van die zaterdagen dat alles goed valt. Ondo 2 uit Middelburg is helemaal geen verkeerde ploeg, maar gingen vol de wedstrijd in en overliepen zichzelf een beetje. Als je dan zelf makkelijk de korf vindt, dan staat het binnen 5 minuten 4-1 door doelpunten van, 1-1 Esther, 2-1 Mike, 3-1 Anne, 4-1 Dirk. ONDO 2 kon door 2 snelle doelpunten weer aansluiten, maar krijg gelijk de eerste tik te verwerken doordat IJsselvogels 3 scoorde via 5-3 Mike, 6-3 Bas, 7-3 Kirsten, 8-3 Mike. Even een kleine onderbreking door een botsing van Bas, waardoor z’n arm blijkbaar weer recht was komen te staan en gelukkig voor Erwin kon Bas de wedstrijd verder uitspelen. Hans Brouwer was in het veld gekomen voor een deel van team wintersport en is het absoluut nog niet verleerd. Verdedigend stond het als een huis en de doelpunten vielen makkelijk binnen via  9-4 Dirk, 10-4 Bas, 11-5 Hans, 12-5 Bas, 13-5 Bas, 14-5 Hans. In de rust de puntjes op de i en lekker doorgaan waar we gebleven waren, scoren over alle schijven. 15-5 Anne, 16-5 Dirk, 17-5 Bas, 18-6 Mike, 19-7 Bas, 20-8 Mike, 21-8 Bas, 22-8 Dirk, 23-8 Manon, 24-10 Bas. Klein dipje richting het einde van de wedstrijd, maar als coach moet je tegen dit team niet zeggen dat ze… want dan gaat het gas er weer op en weet je dat het goed zit. 25-14 Hans, 26-14 Hans, 27-15 Bas, 28-15 Mike en 29-16 Dirk. Tuurlijk blijf je kritisch, want het kan altijd beter, maar deze 2 punten zijn het resultaat van teamgeest en elkaar het gunnen. Team wintersport (Erwin – Heidi) weet wanneer het voldoende is en hebben alles gegeven en draaide Hans & Manon moeiteloos mee in de wedstrijd. Feitelijk is dat IJsselvogels een buitengewoon resultaat heeft neergezet in de 1ste helft van dit zaalcompetitie met 9 punten uit 7 wedstrijden en kan a.s. zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Swift 2 uit Amsterdam de definitieve handhaving bewerkstelligen. 2de deel van het zaalseizoen? Elke wedstrijd willen winnen 😉 en de bovenste 3 dwars willen zitten, want niemand krijgt de punten cadeau. De doelpunten werden gemaakt door: Bas (9), Mike (6), Dirk (5), Hans (4), Anne (2), Manon (1), Kirsten (1) en Esther (1). Marco.

IJsselvogels 4 – Nikantes 2   18-11     Een tussenwedstrijd richting de kraker a.s. zaterdag tegen mede koploper HKC 4, maar moest er wel even gewonnen worden van Nikantes 2 uit Hoogvliet. Zo’n wedstrijd kan 2 kanten op, of je hebt het moeilijk omdat je meer ruimte krijgt of het wordt een makkelijke middag. IJsselvogels 4 begon uitstekend aan de wedstrijd met 4 doelpunten binnen 6 minuten, 1-0 Laura R, 2-1 Jelle St., 3-1 Jelle St. 4-1 Cindy maar kreeg het gedurende de 1e helft toch moeilijk omdat Nikantes 2 bij kon blijven met de doelpunten. Het spel was beduidend beter verzorgd bij IJsselvogels 4, maar ja, je moet wel die bal erin schieten, want daar gaat het spelletje uiteindelijk om.. want 10 minuten later stond het 6-7 ondanks doelpunten van 5-3 Jelle St. en  6-4 Laura R. Gelukkig is IJsselvogels 4 een ploeg die kan schakelen en werd er verdedigend een tandje bijgeschakeld en de focus was weer aanwezig in de afronding door doelpunten van 7-7 Laura R, 8-7 Jelle, 9-7 Jelle en de 10-7 van Melvin betekende de ruststand. Collectief de verdedigende taken blijven uitvoeren en aanvallend de juiste kansen zoeken. Na de moeizame 1e helft was de 2e helft veel beter verzorgd. Door doelpunten van Laura R 11-7 en Jelle 12-8 was het gaatje geslagen maar Nikantes kwam nog 1x dichterbij tot 12-10, maar daarna was het gedaan. Via doelpunten van Laura v N 13-10, Jelle R 14-11 & 15-11 en weer Laura v N 16-11 was de wedstrijd gespeeld. Jelle Stormbroek prikte z’n zevende doelpunt binnen voor 17-11 en Laura Rijneveld opende de score en sloot de wedstrijd af met haar vijfde doelpunt 18-11. Doordat de top 3 wist te winnen, blijft het ongekend spannend en is er nog niets beslist. Wij gaan ons opmaken voor de kraker tegen HKC 4 en zien jullie graag a.s. zaterdag om 18.50 uur in de Zuidplas! De doelpunten werden gemaakt door Jelle S (7) Laura R (5), Laura v N (2), Jelle R (2), Melvin (1) en Cindy (1). Marco.

IJsselvogels 5 – Weidevogels 5   10-11     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Kampioenskandidaat IJsselvogels 5 tegen hekkensluiter Weidevogels 5, dat was deze wedstrijd echter niet te zien. Nu zijn de resultaten van het 5e toch al redelijk wisselend, deze wedstrijd wist het 5e alleen bij 3-2 en 4-3 een keer voor te komen, verder keek het steeds tegen een achterstand aan. Via Louanne, 2x Peter en (invaller) Ruud nam het 5e een 4-3 voorsprong die echter werd omgebogen in een 4-7 achterstand en een 6-9 ruststand (doelpunten Karlijn en Remon). Na de rust werd het 6-10 waarna het 5e aan een inhaalrace begon. &-10 door Tom, 8-10 door Tom en 9-10 door Remon. Na 9-11 was het invaller Jelle R. die de eindstand op 10-11 bepaalde, een dure nederlaag in de race om het kampioenschap.

IJsselvogels G1 was vrij maar speelt  a.s. zaterdag in Barendrecht twee wedstrijden tegen Vitesse G2 uit Barendrecht en Velocitas G2 uit Leiderdorp. Heel veel succes allemaal en maak er een leuke middag van.

Ook een mix van het Midweekteam en de Recreanten komt a.s. zaterdag in actie. Zij spelen om 18.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen Reeuwijk in sporthal de Meerkoet in Reeuwijk, succes!

PKC / SWKGroep A3 – IJsselvogels A1   16-16     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Dat kan wel eens een duur puntje zijn dat A1 in Papendrecht liet liggen tegen PKC A3. Nu behoort PKC A3 wel tot de betere teams in jullie afdeling maar na een 0-4 voorsprong werd de wedstrijd een klein beetje uit handen gegeven en daar maakte PKC handig gebruik van. Jullie hebben alles nog in eigen hand maar het punt voorsprong zijn jullie kwijt. Verder niets ontvangen betreffende de wedstrijd.

GKV (DH) A2 – IJsselvogels A2   16-12     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Zo speel je de week ervoor de sterren van de hemel en win je met 17-11 en zo verlies je van de hekkensluiter en het nog puntloze GKV A2 met 16-12. Dat kan allemaal gebeuren bij A2. Verder helaas geen informatie.

Nieuwerkerk B1 – IJsselvogels B1   20-12     Afgelopen zaterdag moesten we tegen Nieuwerkerk spelen. We begonnen de wedstrijd niet zo goed en kwamen snel 2-0 achter. Tim P scoorde een vrije bal en het werd 2-1. Nieuwerkerk scoorde er weer 2 waardoor het 4-1 stond. Het werd daarna 4-2 door een mooi schot van Lisa. Cecile en Tim P scoorde allebei een vrije bal wat de stand op 6-5 bracht. Nieuwerkerk liep een beetje uit en het werd 9-5. Voor rust scoorde Tim P nog van afstand en maakte Cecile nog een korte kans. We gingen met 11-7 de rust in. In de rust zeiden onze invalcoaches Karlijn en Lisa, omdat Stan en Jesse er niet bij konden zijn, dat we positief moesten blijven en gaven ze nog wat andere tips. Gelijk aan het begin van de 2e helft scoorde Joran de 11-8. Ook scoorde Cecile nog een goal van afstand. Nieuwerkerk scoorde de 13-9, 14-9 en de 15-9 omdat ze een stuk zuiverder waren dan wij. Ondanks dat het even niet zo lekker liep bleven we wel positief naar elkaar. Cecile en Joran scoorden nog een stip waardoor het 17-11 stond. Uiteindelijk werd het 20-12 met nog 3 goals van Nieuwerkerk en een vrije bal van Joran. Tim P en Cecile 4x. Joran 3x. Lisa 1x. Yana.

KOAG B2 – IJsselvogels B2   13-8     De B2 mocht op donderdagavond tegen KOAG B2 een wedstrijd opnieuw spelen. De vorige keer klopte de gemiddelde leeftijd bij KOAG niet. De wedstrijd was eigenlijk zeer vergelijkbaar. Beiden teams gingen gelijk op tot de 2e helft toen het 7-6 stond en er een heel vak werd gewisseld. Hierna liep KOAG uit naar uiteindelijk 13-8. De doelpunten: eerste helft hadden we veel doorlopers 2 van Willem en 2 van Sander, korte kans Rosanne en een schot van Lisa. 2e helft scoorden Willem en Sander nog een afstandsschot. Eigenlijk een prima resultaat en opvallend dat beiden vakken goed de aanval wisten op te zetten. Nog een bijzondere sidenote: de wedstrijd moest worden overgespeeld aangezien KOAG een te hoge gemiddelde leeftijd had de vorige keer. Helaas ging het dit keer wederom niet helemaal goed. Niet alle wissels waren ingevuld. Belangrijk dat we als verenigingen dat doen zodat de bond een goed beeld heeft van het spelniveau van de kinderen en daarmee de indeling van toekomstige competities…. Stefan.

IJsselvogels C1 – KCC C1   20-11     Vandaag de wedstrijd tegen de nummer laatst in de poule en de vraag was vooral, waren we in staat om het goede spel van vorige week door te zetten en het aantal doelpunten hoog te houden. Daar kunnen we kort over zijn, dat is gelukt (einduitslag 20-11). Als er dan kritiek te geven is dan is het misschien dat we de goals misschien iets te makkelijk weggaven waardoor KCC nog een respectabel aantal doelpunten kon maken. Maar hier waren ook gewoon een aantal prima goals bij die KCC niet elke week maakt gezien de stand op de ranglijst. Wel jammer dat we nog steeds bijna alle doelpunten maken uit schoten en nog niet laten zien waar we al enkele weken op trainen (doorlopers en vanuit de paal kansen creëren).  Tegen de moeilijkere tegenstanders (volgende week Albatros) zullen we meer gevarieerd moeten spelen om dit soort tegenstanders het ook moeilijk te maken. Flo was vandaag nog geblesseerd maar invalster Luna deed het ook prima! Ook Quinty viel prima in voor de geblesseerde Jesca in de tweede helft. Mink en Sven weer bedankt voor het reserve zitten! De doelpunten gemaakt door Benjamin (6x, maar ook 5 tegen 😊), Wesley (6x, vrijstaan is schieten maat!), Rosa (4x), Jesca (3x) en Stijn. In totaal 18 schoten, 1 stip en 1 doorloopbal…. André.

IJsselvogels C2 – Avanti / Post Makelaardij C3   14-9     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Haal je de eerste punten binnen en dan geen wedstrijdverslag, foei! Gelukkig mocht ik zelf deze wedstrijd fluiten omdat Boas niet kon en was ik getuige van deze eerste overwinning van C2. Jullie met 0 punten onderaan en Avanti C3 met 1 punt net boven jullie, een echte degradatiekraker dus. C2 kwam uitstekend uit de startblokken en nam via Finn, Justin, Jesse en Thomas binnen 10 minuten een 4-0 voorsprong. Hierna ging het om en om en via nogmaals Finn, Jesse en Justin stond C2 in de rust met 7-3 voor. Na de rust was het Lotte die 8-3 en Thomas die 9-3 scoorde. Hierna vielen de doelpunten weer om en om, Justin 10-4, Thomas 11-5, Justin 12-6, Thomas 13-6 en Justin 14-7 waarna Avanti de eindstand op 14-9 bepaalde. Een verdiende overwinning en ondanks dat Justin 5x, Thomas 4x, Finn en Jesse 2x en Lotte 1x scoorde kreeg toch iedereen de kans om een doelpuntje mee te pikken. Als jullie zo blijven spelen volgen er zeker meer punten, dat kan niet anders!

IJsselvogels C3 – Valto C5   12-5     Vandaag een leuke wedstrijd tegen Valto C5. Het begon met 1-0 door een mooi schot van Lucie! En 2-0 nog een schot van Lucie. Er werd gewisseld van helft en met een doorloopbal van Willeke werd het 3-0 met nog een schot van Willeke werd het 4-0. De tegenstanders scoorde 4-1. Na de rust een doorloopbal van Lucie 5-1. Quinty die er voor Maya was ingekomen scoorde een korte kans. Daarna een schot van Isha 6-1, een doorloopbal van Willeke 7-1. Sven en Wilmer scoorde ook waardoor de stand op 10-1 kwam. De tegenstanders scoorde toen een paar keer 10-4. Lucie scoorde er nog twee 12-4 en met een laatste schot van de tegenstanders werd de eindstand 12-5! Willeke.

IJsselvogels D1 – Weidevogels D1   9-5     De wedstrijd begon moeizaam: Weidevogels kwam al snel voor met 0-1. Al snel volgde de tweede treffer en werd de voorsprong voor Weidevogels groter 0-2. Na een vakwissel scoorde Timo de 1-2 na een stip. Weidevogels sloeg terug en maakte 1-3. Na een mooie doorloopbal van Timo werd het 2-3. En zo ging de D1 de rust in. In de rust werd de D1 even toegesproken door de coaches. Luna ging eruit en Eline (uit de C3) kwam erin. Eline scoorde een korte kans, waardoor de stand 3-3 werd. Al gauw maakte Weidevogels er 3-4 van, maar dat liet de D1 niet op zich zitten en maakte dankzij Sven de stand weer gelijk met 4-4. Niet lang daarna maakte Eline met een doorloopbal de stand voor het eerst in het voordeel van IJsselvogels: 5-4! Na een vakwissel maakte Timo er 6-4 van met een prachtig schot. Al snel volgde een doorloopbal van Timo en werd het zelfs 7-4. Weidevogels scoorde 7-5, maar IJsselvogels bleef definitief de voorsprong behouden. Timo maakte nog twee doorloopballen en bracht de stand op 9-5. Kortom: na een moeizaam begin, liet IJsselvogels D1 zien dat ze veel kwaliteit in huis hebben! Marnick.

IJsselvogels D2 – Weidevogels D3   8-1    Zaterdag moest IJsselvogels D2 het opnemen tegen Weidevogels D3. Na de overwinningen van vorige week had de D2 de smaak te pakken en was het doel heel duidelijk, een 3e overwinning pakken! Meteen vanaf het eerste moment bleek dat wij het betere team waren, maar ja.. je houdt de tegenstander zelf in de wedstrijd door je kansen niet af te maken waardoor het bij rust (maar) 3-0 stond. In de rust was het vrij duidelijk dat ondanks de voorsprong niemand tevreden was met hoe het ging. Koppies omhoog en vol energie de tweede helft in. De tweede helft werd het verschil steeds groter en Weidevogels had geen antwoord op ons spel. Het afmaken van de kansen bleef een dingetje maar gelukkig stond er na 50 minuten een 8-1 stand waardoor de 3e overwinning ook binnen is! Lekker bezig! David en Lilly weer bedankt voor het reserve zitten en invallen! Sam.

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 was vrij maar ik ontving nog wel een wedstrijdverslag van de wedstrijd van een week geleden tegen Korbis E2: Het was een zaterdagochtend  en het was een leuke wedstrijd. Zoals gewoonlijk begon IJsselvogels E1 slecht. Geen idee waarom maar onze E1 kan niet altijd even goed starten. Zo kwam de E1 op een achterstand. Na het eerste kwart herpakte de E1 zich en bleven ze maar scoren. Door goed aanvallen en maar blijven scoren betekende het een grote overwinning op Korbis E2. Dit is goed voor het vertrouwen van de E1 en kunnen ze focussen op de volgende wedstrijd tegen Meervogels. De eindstand werd maar liefst 22-10 met 13 doelpunten van David ! Een ontzettend leuke wedstrijd en leuk om naar te kijken. Dano.

Dijkvogels E2 – IJsselvogels E2   9-10     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Zo’n spannende wedstrijd spelen en dan geen wedstrijdverslag inleveren, hoe kan dat nou ……! Beide ploegen stonden gedeeld 4e met 4 punten uit 5 wedstrijden, Dijkvogels scoorde veel meer (52 om 30) maar liet ook veel meer doelpunten door (73 om 42). Helaas ben ik niet bij de wedstrijd aanwezig geweest waardoor verdere informatie ontbreekt, jammer!

IJsselvogels E3 was vrij.

IJsselvogels E4 – Maassluis E5   6-14     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Beide teams hadden 4 punten al had onze E4 daar 5 en Maasluis 4 wedstrijden voor nodig. Dat beide teams ongeveer even sterk zouden moeten zijn was deze wedstrijd niet te zien. Maassluis speelde veel sneller, was feller en schoot veel meer (en zuiverder) waardoor ze met ruime cijfers, 6-14, wisten te winnen. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels E5 was vrij maar zag IJsselvogels 1 verliezen waardoor E5 de trotse bezitter werd van de 100% taart die a.s. zaterdag na de thuiswedstrijd tegen NIO E3, aanvang 9.00 uur, zal worden uitgereikt (na de wedstrijd hoor anders eten jullie hem al op voor de wedstrijd, niet zo’n goed idee).

IJsselvogels F1 – Valto F1   5-7    Vandaag stond Valto op het programma, op papier zouden we die gewoon ‘makkelijk’ moeten winnen alleen het werd toch wat lastiger dan dat we dachten. Het 1ste kwart begon en we kwamen al snel achter elkaar 0-2 achter. Gelukkig wist Tamara haar korte kans af te maken en stond het 1-2. We kregen nog een goal tegen maar Wessel scoorde gelukkig wel de 2-3 voordat het 1ste kwart klaar was. In de helft zeiden we dat we echt feller moesten zijn want het stond dan wel 2-3 maar we speelden echt niet goed. Het 2de kwart begon en het was niet echt een doelpunt rijke kwart want er  werd maar 1 doelpunt gescoord en dat was door Valto, 2-4. Ook het 3de kwart was met weinig doelpunten namelijk ook maar 1, gelukkig werd de goal wel door Eva gescoord en stond het weer 3-4. De laatste kwart begon en we moesten echt goed gaan spelen want anders verspillen we onnodige punten en dat willen we niet hebben. Wessel scoorde al snel de 4-4. Helaas wist Valto weer tot 4-6 te komen, Wessel scoorde nog wel de 5-6 maar Valto zette de eindstand op 5-7. Het korfschieten werd dan wel ‘dik’ gewonnen namelijk met 6-3, 2 goals door Wessel, 1 door Eva, 1 door Sem, 1 van Floris en 1 van Tamara. We hebben wel allemaal gescoord tijdens het korfschieten alleen jammer dat we dit niet in de wedstrijd deden. Het was absoluut niet onze beste wedstrijd en het moet echt beter, maar ik weet dat we goed spel kunnen spelen en dat hebben we ook al laten zien dus ik verwacht dat het wel goed komt. Aankomende zaterdag moeten we tegen Fortuna, Fortuna heeft evenveel punten als ons dus het zal een spannende wedstrijd worden en hopen dat we dan beter spel spelen. Iris.

IJsselvogels F3 – ’t Capproen F1   4-14    Vandaag een wedstrijd waarin we de eerste drie kwarten echt een leuk spel hebben laten zien. F3 wist de juiste  speler te vinden en liep goed vrij. We wisten dan ook 4x te scoren (Quinten 2x, Melle 1x en Laela 1x). Het scorebord stond op 4-8. Het laatste kwart waren we deze flow een beetje kwijt, eindstand 4-14. Volgende keer is het belangrijk dat we de ballen in één keer in de handen weten te gooien, waarbij alle spelers vrij blijven lopen.  Nikki.