Hoe vloog de bal – zaterdag 25 april 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 25 april 2015).

IJsselvogels E1 en E2 kampioen!!! En beiden in de 1e klasse van het district Zuid-West zodat we met IJsselvogels de toekomst rooskleurig tegemoet kunnen zien. Het was trouwens toch een uitstekende dag voor IJsselvogels want ook het 1e, 2e en het 3e behaalden belangrijke overwinningen. Van de 24 gespeelde wedstrijden deze week werden er maar liefst 15 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er maar 6 een nederlaag. Het enige minpuntje was opnieuw het weer, donderdag en vrijdag kon je nog genieten van een heerlijk zonnetje en hoge temperaturen, zaterdag was het weer koud en bij de wedstrijd van het 1e regende het zelfs even. De grootste overwinning was opnieuw voor E5 dat net als vorige week Vriendenschaar E5 als tegenstander had, werd het toen 2-22, dit keer werd het 16-1 en dat was net 1 doelpunt beter dan de 22-8 overwinning die E1 behaalde op KOAG E1 en van E2 die met dezelfde cijfers van Korbis E1 won. Bij beide teams betrof het de kampioenswedstrijd. Onbetwist topscoorder van de week werd Willem ten Hove uit E2 die deze wedstrijd maar liefst 15x scoorde en dan keurde ik er nog een aantal af anders had hij (bijna) de 20 gehaald, sorry Willem., De resultaten:

IJsselvogels 1 nam het thuis op tegen nr. 2 Valto 1 uit De Lier waarvan uit met 16-14 werd verloren. Tot 4-4 ging het gelijk op waarna Karen van afstand en een vrije bal (feilloos zonder de korf te raken) het 1e op een 6-4 voorsprong zette. Na 7-5 was het Kevin die met 2 mooie afstandsschoten 8-5 en 9-5 scoorde en het gaatje was geslagen. Ruststand 11-6. Karen (12-6) en Hans (13-7) bouwden de voorsprong verder uit maar op dat moment haperde beide aanvallen. Valto profiteerde hiervan door terug te komen tot 13-11 en er weer een wedstrijd van te maken. Gelukkig hield het 1e het hoofd koel en liep het weer uit naar een 15-12 en 18-14 voorsprong om uiteindelijk verdiend met 20-15 te zegevieren. Trainer/Coach Edwin zag Kevin 7x, Hans 6x, Karen en Jasper 3x en Victor 1x scoren. Door deze zege is het 1e weer wat dichterbij handhaving gekomen maar omdat alles een beetje in elkaar schuift kunnen ze met 11 punten zowel naar boven (nr. 2 Valto 1 heeft 12 punten) als naar beneden (nr. 7 Fortis 1 heeft 9 punten) kijken. Met nog wedstrijden tegen DES 1 en Fortis 1 thuis en nog uit tegen koploper Vriendenschaar 1 is het 1e met 11 punten uit 11 wedstrijden nog niet veilig. Er was deze wedstrijd een vrouwelijke scheidsrechter te bewonderen en dat zien we niet vaak, zeker niet op het niveau van IJsselvogels 1. Hoewel ik het zeker niet altijd met haar eens was hield ze zich in deze fysieke wedstrijd toch vrij goed staande en floot ze haar eigen wedstrijd al had ze de coach van de tegenpartij wel een waarschuwing mogen geven voor constant commentaar op de leiding. Waar Kevin om iets pietluttig een gele kaart kreeg kon de coach rustig zijn gang gaan, een minpuntje!

IJsselvogels 2 deed thuis uitstekende zaken door koploper Valto 2 zijn 2e nederlaag toe te brengen. Helaas heb ik geen wedstrijdverslag ontvangen maar zag ik wel Jary het laatste doelpunt scoren waardoor de punten verdiend in Moordrecht bleven.

IJsselvogels 3 is in een spannende titelrace gewikkeld met Korbis 2 dat maar geen misstap wil maken. Vandaag was het lastige KCC/Delta Logistiek 4 de tegenstander en dat is een niet te onderschatten tegenstander. Tot 4-4 ging het gelijk op waarna KCC uitliep naar 4-6. Via 2 doelpunten van Berry en een benutte strafworp (dankzij Brenda) benut door Dirk nam het 3e weer een 7-6 voorsprong. Nog één keer kwam het 3e achter (7-8) maar daarna stoomde het 3e in één keer door naar een 13-8 voorsprong en een 15-9 ruststand. Na de rust kwam deze voorsprong niet meer in gevaar en dankzij 7 doelpunten van Berry, 5 van Dirk, 4 van Bas, 3 van Anne en 1 van Pascal, Louise en Erwin werd er een keurige 22-15 overwinning behaald, klasse 3e! Zaterdag 9 mei komt Korbis 2 op bezoek, aanvang 14.00 uur.

IJsselvogels 4 speelde in Vlaardingen tegen angstgegner Oranje Nassau/Spirit 4 dat ook in de zaal net een maatje te groot bleek. Een wat moeizame 1e3 helft werd afgesloten met een 4-3 ruststand, Na de rust werd gelijk een 4-6 en 5-7 voorsprong genomen maar helaas kon deze niet worden vastgehouden en zag Oranje Nassau/Spirit 4 kans om de achterstand om te buigen in een 9-7 voorsprong. Toch lukte het het 4e om weer op gelijek hoogte te komen, 9-9, maar daarna was het toch de tegenstander die de wedstrijd met 11-9 wist te winnen ondanks 2 doelpunten van Ernst, Rob, Wilco en Alex en 1 van Lydia en dat allemaal onder toeziend oog van coach Matthijs.

De wedstrijd Nikantes 4 – IJsselvogels 5 werd uitgesteld.

Na de ruime 10-3 overwinning van IJsselvogels 6 vorige week op Nieuwerkerk 12 speelde het nu uit tegen deze zelfde tegenstander. Na een 2-0 achterstand scoorden Sylvester, Tobias en Denise waardoor de achterstand werd omgebogen in een 2-3 voorsprong. De ruststand werd echter 3-3. Na de rust was het Roos die eerst 3-4 en daarna ook de 3-5 scoorde en hoewel Nieuwerkerk nog 4-5 maakte gingen beide punten mee naar Moordrecht.

IJsselvogels G1 was vrij.

IJsselvogels A1 ontving thuis Blauw Wit A1 uit Kloetinge. Deze tegenstander staat 3e en doet het boven verwachting goed. Onze A1 heeft het, vooral thuis, erg moeilijk en ieder puntje is dan ook meegenomen. Van de tot nu toe behaalde 6 punten is er maar 1 thuis behaald, dat zegt genoeg denk ik. Na 1-2 achter kwam A1 knap met 4-2 en zelfs 7-3 voor en niets leek de eerste thuisoverwinning in de weg te staan. Helaas bleek Blauw Wit geen cadeautjes weg te geven en, zoals echte Zeeuwen betaamt, vochten ze voor wat ze waard waren en ondanks dat A1 steeds een voorsprong nam stond er aan het eind toch een 10-10 gelijkspel op het scorebord waar een overwinning zeker mogelijk was geweest. Christiaan en invaller Daan 3x, Leon 2x en Linda en Stan 1x namen de doelpunten voor hun rekening. Met nog 3 duels voor de boeg staan jullie nu 6e en spelen jullie nog thuis tegen nr. 4 en 7 en uit tegen nr. 8 dus ….. jullie hebben het nog helemaal in eigen hand, succes!

De wedstrijd Sporting Delta A2 – IJsselvogels A2 werd uitgesteld naar a.s. zaterdag.

Voor een positieve verrassing zorgde IJsselvogels A3 door uit in Schiedam medekoploper Nexus A2 zijn eerste nederlaag te bezorgen. Makkelijk ging dat niet want na 1-1 door Mick liep Nexus uit naar een 5-1 voorsprong waarna invaller Jelle de ruststand op 5-2 bepaalde. Na de rust was A3 niet meer te houden en dankzij doelpunten van achtereenvolgens Maarten (5-3), Mick (5-4), Manouk (5-5) en opnieuw Jelle (5-6) stond er ineens een voorsprong op het scorebord. Nexus scoorde hierna 6-6 hetgeen ook de eindstand leek te worden. Mick dacht hier echter anders over en zette A3 met zijn 3e doelpunt op een 6-7 voorsprong hetgeen ook de eindstand werd en waardoor IJsselvogels A3 nu alleen aan de leiding gaat, klasse A3!

IJsselvogels B1 kwam deze week zelfs twee keer binnen de lijnen. Dinsdagavond speelde het thuis tegen Refleks B1 en dat was een lastig te bespelen tegenstander. Na 1-0 door Nooirtje nam Refleks uit Rijswijk een 1-3 voorsprong waarna Merel de ruststand op 2-3 bepaalde. Na de rust scoorde Jesse de 3-3 waarna Refleks weer uitliep naar een 3-5 voorsprong. Goals van Dave en opnieuw Jesse zorgden toch nog voor een verdiend 5-5 gelijkspel waarmee coach Victor zich tevreden toonde. Zaterdag was ongeslagen koploper Phoenix B1 uit Zoetermeer de tegenstander en net als dinsdagavond werd het ook nu een ongekend spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Na een 3-3 ruststand ging het tot 5-5 steeds gelijk op waarna Phoenix voor het eerst een gat sloeg naar 5-8. Via Jesse en de ingevallen Karlijn kwam B1 terug tot 7-8 maar helaas scoorde Phoenix hierna 7-9 waarna Jesse de eindstand op 8-9 bepaalde. Jesse 3x, Jelle 2x en Merel, Dyonne en Karlijn 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels B2 kon het in Rhoon niet bolwerken tegen RWA B3 en keerde met een 6-3 nederlaag huiswaarts. Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen dus blijft het hierbij.

IJsselvogels C1 won vorige week thuis de topper met 7-5 van het tot dan toe nog ongeslagen Weidevogels C1 uit Bleiswijk. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen deze zelfde tegenstander op het programma dus dat beloofde weer spektakel. Het vuurwerk kwam in het begin echter alleen van Weidevogels C1 dat een 3-0 voorsprong nam. Doelpunten van Remmert, Angela en Loisanne zorgden weer voor een 3-3 gelijke stand maar door 3 weggevertjes in de verdediging stond het in de rust toch weer 6-4 voor Weidevogels. De afgesproken tactiek pakte in de 2e helft goed uit en dankzij o.a. 4 doelpunten van de loepzuivere Lars werd de 6-4 achterstand omgebogen in een 7-9 voorsprong. Hierna kwam Weidevogels steeds tot op 1 punt maar gelukkig wist C1 de voorsprong vast te houden en zag trainer/coach Hans ze met 10-11 winnen dankzij liefst 6 doelpunten van Lars, 3 van Angela en 1 van Loisanne en Remmert waardoor jullie nu samen met Dijkvogels C1 aan de leiding staan en is dat niet de ploeg waar jullie nog wat tegen goed te maken hebben …..?

Thuis tegen koploper Olympia C1 uit Spijkenisse bleek IJsselvogels C2 niet bij machte de punten thuis te houden. Na een 0-3 ruststand begon C2 in de 2e helft wel mee te scoren maar verder dan 2 doelpunten van Casper en 1 van Remon kwam C2 helaas niet waardoor er met 3-8 werd verloren van deze betere tegenstander.

Toen ik in de rust van IJsselvogels C3 tegen Movado C2 uit Dordrecht wegging stond C3 keurig met 3-0 voor en leek het af te stevenen op een ruime overwinning. Toen ik ’s middags de wedstrijdformulieren ging ophalen zag ik ineens een 3-3 eindstand staan. Wat zat er bij jullie in de limonade of de thee? Ondanks het gelijkspel doen jullie nog steeds mee om het kampioenschap maar dan verder geen misstap meer maken al hebben jullie het niet meer zelf in de hand. Clarissa, Stan en Edwin scoorden vandaag de doelpunten.

IJsselvogels C4 had het thuis erg zwaar tegen ’t Capproen C2 uit Hellevoetsluis dat ook nog over enkele B-spelers bleek te beschikken tegen bij ons bijna allemaal 1e-jaars C. Uiteraard is dat niet leuk, de 0-5 nederlaag snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd want met nog 2 wedstrijden te spelen moet die hatelijke “0“ natuurlijk wel weg, doe je best C4!

IJsselvogels D1 was vrij,.

Ook IJsselvogels D2 kwam deze week twee keer binnen de lijnen. Donderdagavond speelde het thuis tegen Nieuwerkerk D3 dat met 5-2 werd verslagen en waar ik Iris de eerste goal en Kirsten de laatste uit een strafworp zag scoren. Helaas heb ik van deze wedstrijd geen verslag ontvangen waardoor ik niet weet wie er nog meer scoorden, sorry! Afgelopen zaterdag was het lastige Vriendenschaar D2 in Bodegraven de tegenstander. Gelegenheidscoach Liesbeth zag D2 een uitstekende wedstrijd spelen en een 0-7 voorsprong nemen. Pas na 1-10 begon Vriendenschaar D2 mee te scoren waardoor er een 4-12 eindstand op het scorebord kwam te staan. Door deze fraaie overwinning staat D2 nu alleen bovenaan al krijgt het in Reeuwijk D1 nog een lastige tegenstander. Iris scoorde deze wedstrijd 4x, Tobias 3x en Kirsten, Marijn, Anna en de invallers Lieneke en Kris 1x.

Vorige week met 6-2 uit van Reeuwijk D2 verliezen en afgelopen zaterdag thuis met 7-0 van deze zelfde tegenstander winnen, ra, ra, hoe kan dat?! Bij IJsselvogels D3 is alles mogelijk, dat bleek afgelopen zaterdag maar weer eens. Corné nam de 1-0, 2-0 en 3-0 voor zijn rekening, Cars scoorde 4-0 waarna Rosa 5-0, 6-0 en 7-0 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. Door deze overwinning staan alle 4 de teams in deze poule met 4 punten gedeeld 1e of laatste, het is maar net hoe je het bekijkt. Jullie kunnen dus nog steeds kampioen worden!

IJSSELVOGELS E1 KAMPIOEN! Een echte kampioenswedstrijd werd het helaas niet, daarvoor was het klassenverschil te groot. Voor het talrijk opgekomen publiek met zelfs veel opa’s en oma’s maakten jullie er een leuke wedstrijd van en gezien de 5 doelpunten van Lisa en Joran en 4 van Anne, Tim en Sander werden de doelpunten keurig verdeeld. De 22-8 eindstand zegt voldoende. Jullie staan nu 4 punten voor met nog 2 wedstrijden te gaan en hebben dus eigenlijk nog 1 punt nodig uit de laatste 2 wedstrijden om alleen kampioen te worden maar omdat leidster Kirsten er de volgende wedstrijd niet bij is hebben we jullie afgelopen zaterdag alvast gehuldigd. Het korfschieten werd met 8-3 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Sander (100%), 2 van Anne en Joran en 1 van Lisa. Gefeliciteerd E1!!!

IJSSELVOGELS E2 KAMPIOEN! Na vorige week al met 8-17 van Korbis E1 te hebben gewonnen in Waddinxveen kwam deze ploeg vandaag naar Moordrecht voor zijn laatste kans. Blijkbaar hadden ze de moed al opgegeven want de beste heer (althans de meest scorende) stond reserve. E2 liet er opnieuw geen twijfel over bestaan wie de sterkste was en via 4-0 in het eerste kwart stond er in de rust al een 12-0 voorsprong op het scorebord. Na de rust ging E2, onder aanvoering van goalgetter Willem, rustig verder en liep het via 16-1 uit naar een 22-3 voorsprong. Dat de tegenstander hierna nog 5x scoorde mocht de pret niet drukken, de winst was met 22-8 een feit en het kampioenschap was binnen. Willem was deze wedstrijd niet te houden en scoorde liefst 15x, Jesca en Benjamin beiden 3x en Dominique 1x. Het korfschieten werd met 6-1 gewonnen dankzij 3 benutte strafworpen van Jesca en Benjamin die beiden een 100% score haalden. Ook jullie gefeliciteerd en uiteraard coach André!

Dat de ene week de andere niet is was ook te zien bij IJsselvogels E3. Vorige week werd thuis met 17-3 van Vriendenschaar E3 gewonnen en afgelopen zaterdag werd in Bodegraven een moeizame 5-7 overwinning behaald. Wel werd in he begin een 0-3 voorsprong genomen maar daarna begon Vriendenschaar mee te scoren, haalde op tot 2-3 maar gelukkig werd E3 op tijd wakker en liep het weer uit naar 2-5 en 3-6 al werd het bij 5-6 nog even knap benauwd. Gelukkig zag gelegenheidscoach Christa Martin de bevrijdende 5-7 scoren. Wesley en Martin 3x en Rosa 1x scoorden. Het korfschieten werd met liefst 4-9 gewonnen via 3 doelpunten van Simone en Martin (beiden 100%), 2 van Wesley en 1 van Rosa. Eigenlijk zijn jullie ook al een beetje kampioen want met nog 2 wedstrijden te gaan en 4 punten voor kunnen jullie niet meer worden ingehaald maar jullie hebben nog 1 puntje nodig om echt kampioen te worden.

IJsselvogels E4 deed wat het moest doen en dat was gewoon winnen van Vriendenschaar E2. Het werd een goede en leuke wedstrijd waarin E4 duidelijk het betere van het spel had en veel meer kansen kreeg. Dankzij 4 doelpunten van Olivier, 3 van Amber en 1 van Isa en Finn zagen de leidsters Tamara en Anouk E4 met 9-1 winnen waardfoor het nog steeds 2 punten achter staat op koploper KCC/Delta Logistiek E2. Het korfschieten werd met 5-5 gelijk gespeeld met 2 doelpunten van Rianne en Finn en 1 van Isa.

IJsselvogels E5 blijft het eveneens uitstekend doen. Nu werd Vriendenschaar E5 met 16-1 aan de zegekar gebonden waardoor jullie de volgende wedstrijd kampioen kunnen worden. De leidsters Karlijn en Louanne noteerden 5 doelpunten van Tim, 4 van Lienke en Nils en 3 van Nienke. Ook het korfschieten werd gewonnen. Het werd 4-2 waarbij alleen de 3 treffers van Nils (100%) op het scoreformulier staan en helaas het 2e doelpunt is vergeten, sorry!

Vorige week thuis simpel met 6-2 van Korbis E3 winnen en nu tegen deze zelfde tegenstander met 4-0 achterstaan in de rust en dan met 8-2 verliezen, ra, ra, ra. Dat zijn van die onverwachte uitslagen waar je eigenlijk geen rekening mee houdt maar wat de sport ook wel weer leuk maakt dat niet alles voorspelbaar is. Pas na 8-0 konden Quinty en Maudy eindelijk het gaatje vinden waardoor het 8-2 werd. Het korfschieten eindigde in 3-3 met doelpunten van Levi 2x en Quinty 1x.

De wedstrijd IJsselvogels F1 – KJOAG F2 werd uitgesteld.

IJsselvogels F2 was vrij.

IJsselvogels F3 moest het in Nieuwerkerk ad IJssel doen zonder motor Mink die ziek in Gouderak achter bleef. Des te knapper is het dat dit jonge team toch met 4-6 wist te winnen van Nieuwerkerk F5 dankzij 2 doelpunten van Luna en Flo en 1 van Tiddo en Lieke die haar eerste velddoelpunt scoorde, netjes Lieke! Ook het korfschieten ging erg goed want via 2 doelpunten van Lieke, Luna en Flo en 1 van Tiddo werd er zelfs met 2-7 gewonnen en dat is voor jullie een uitstekende score, heel netjes F3! Jullie staan nu keurig 2e achter Maassluis F3 en die komt nog een keer naar Moordrecht dus ….., goed trainen en wie weet …., succes!

Wim Slingerland.