Hoe vloog de bal – zaterdag 27 februari 2016

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 27 februari 2016).

Opnieuw een wel heel beperkt wedstrijdprogramma met maar 3 wedstrijden en dat allemaal vanwege de voorjaarsvakantie. B3 speelde een heel belangrijke uitwedstrijd, E4 mocht niet teveel problemen hebben met Vriendenschaar E5 terwijl F2 een zware opgave stond te wachten uit tegen Gemini F1. De resultaten:

IJsselvogels 1 heeft nog twee mooie wedstrijden voor de boeg. A.s. Zaterdag speelt het thuis tegen nr. 2 Vriendenschaar 1 uit Hardinxveld-Giessendam en de week erop uit tegen koploper Tilburg 1 dat dan waarschijnlijk al kampioen is. Van beide tegenstanders werd de vorige keer verloren dus …..

A.s. Zaterdag 5 maart 2016 aanvang 18.40 uur IJsselvogels 1 – Vriendenschaar (H) 1 in de Zuidplas!

IJsselvogels 2 ontvangt thuis om 17.20 uur Vriendenschaar 2 uit Hardinxveld-Giessendam. De nrs. 3 t/m 7 kunnen allemaal nog degraderen. Wij staan 3e met 13 p. en de tegenstander staat 5e met 11 p. terwijl de nrs. 6 en 7 beiden 10 p. hebben met allemaal nog 2 wedstrijden te spelen.

IJsselvogels 3 kan zich a.s. zaterdag thuis om 19.50 uur in veiligheid spelen als het van het puntloze Excelsior 3 uit Delft weet te winnen.

IJsselvogels 4 neemt het zaterdag in Gouda op tegen Gemini 2 dat al kampioen is geworden. Wat is er nu leuker dan van de kampioen winnen, succes!

IJsselvogels 5 is al zeker van de 2e plaats en speelt zaterdag tegen hekkensluiter PKC/SWKGroep 11.

IJsselvogels G1 is al uitgespeeld en is op een keurige 2e plaats geëindigd, klasse!

Met 3 punten achterstand en nog 2 wedstrijden te gaan lijkt voor IJsselvogels A1 het kampioenschap uit zicht. De tegenstander voor zaterdag, Fortuna / Delta Logistiek A2, is hier mede verantwoordelijk voor omdat A1 daar dure punten liet liggen, kans op revanche dus a.s. zaterdag, aanvang 16.05 uur.

IJsselvogels A2 zit even in een wat mindere fase maar daar kan zaterdag verandering in komen als thuis wordt afgerekend met hekkensluiter GKV / Enomics A2. De 3e plaats is nog steeds haalbaar.

IJsselvogels A3 speelt komende zaterdag in Dordrecht de topper tegen nr. 2 Oranje Wit A4 dat 4 punten minder heeft met nog 2 wedstrijden te spelen. Zaterdag minimaal 1 punt pakken, het liefst natuurlijk gewoon winnen, en jullie zijn de enige en echte kampioen, succes!

Ook voor IJsselvogels B1 staat er zaterdag een kraker op het programma. Ongeslagen koploper Sporting Trigon B1 uit Leiden komt op bezoek en heeft een doelsaldo van +134 tegen onze B1 van +18. Uit werd het een duidelijke nederlaag maar dat kwam voor een groot deel omdat toen Roos geblesseerd uitviel en er geen reserve aanwezig was. Laat maar eens zien wat jullie in huis hebben!

IJsselvogels B2 is met DeetosSnel B4 en Springfield B1 in gevecht om de 3e plaats en laat nu de eerstgenoemde a.s. zaterdag naar Moordrecht komen. Jullie hebben het helemaal zelf in de hand.

Het wedstrijdverslag over IJsselvogels B3 van de coaches Bas en Wouter gaat als volgt: De B3 mocht zaterdag dé kampioenswedstrijd van ELKV in Etten-Leur proberen om zeep te helpen. Met vijf eigen spelers, vier invallers uit de B2, Sanne op krukken en twee coaches gingen wij er recht op af. Bij winst maakten wij zelf nog geringe kans op het kampioenschap, bij gelijkspel niet meer maar was ELKV ook nog niet kampioen. De thuiswedstrijd tegen ELKV was rete spannend. 5-2 voor in de rust en uiteindelijk 7-8 verloren, super zonde. Wij wilde revanche. Helaas was het voor de B3 niet mogelijk om te trainen omdat de zaal niet was gehuurd. De vorige keer dat de B3 van te voren niet heeft kunnen trainen was dat ook direct te merken in de wedstrijd, dus Bas en Wouter baalde al als een stekker, zeker bij deze belangrijke wedstrijd op het programma. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen was het inderdaad te zien dat er niet was getraind, al ging iedereen er wel voor. Clarissa (B2) scoorde de 0-1, maar ELKV reageerde met twee mooie schoten. 2-1 rust, alles was nog mogelijk. In de tweede helft zette ELKV de stand op 3-1 waar Thomas een mooie 3-2 van wist te maken. Vlak voor het eindsignaal scoorde ELKV de 4-2 wat de eindstand werd en hun kampioenschap bepaalde (iets wat zij niet eens wisten). Vele kansen (inclusief twee stippen) gingen er net niet in bij IJsselvogels, ontzettend jammer. Met minder druk en vol goede moed strijden wij nu voor de 2e plek! Via deze weg willen wij Douwe en Clarissa bedanken voor het invallen voor deze wedstrijd en tegelijkertijd Remon en Thomas bedanken voor het invallen van de afgelopen wedstrijden: dank jullie wel!

IJsselvogels C1 neemt het zaterdag thuis op tegen kampioen Fortuna / Delta Logistiek C1, zit er misschien een verrassing in, ik ben benieuwd!

Voor IJsselvogels C2 staat er zaterdag nog het één en ander op het spel n.l. de 2e plaats. GKV / Enomics C3 uit Gorinchem heeft 13 punten en wij 12 punten, Bij winst pakken jullie de 2e plaats, bij ieder ander resultaat blijven jullie 3e.

In Bodegraven een duel tussen de twee bovenste teams met dien verstande dat IJsselvogels D1 nog ongeslagen (20 uit 10) is en een doelsaldo van +107 heeft terwijl Vriendenschaar D1 16 punten en een doelsaldo van +27 heeft. Laat nu maar eens zien wie de enige en echte kampioen is!

Thuis lukte het IJsselvogels D2 nog om Olympia D1 uit Spijkenisse een punt afhandig te maken door met 5-5 gelijk te spelen. Inmiddels staan wij 5e en staat Olympia D1 gedeeld bovenaan en strijden zij om het kampioenschap. Jullie hebben vaker voor een verrassing gezorgd dus wie weet ….

In Papendrecht moet IJsselvogels D3 het a.s. zaterdag opnemen tegen ongeslagen kampioen PKC / SWKGroep D4 (getraind door André Simons). Thuis werd het een ruime nederlaag maar dat kwam door het vele en onnodige balverlies. Nu wat zuiniger spelen en probeer de bal wat langer in de ploeg te houden.

Koploper IJsselvogels E1 neemt het zaterdag in Bodegraven op tegen nr. 5 Vriendenschaar E1, het verschil in doelsaldo is liefst 209 doelpunten. Het 200ste doelpunt zit er aan te komen.

Ook kampioen IJsselvogels E2 speelt in Bodegraven. Hier scheelt het doelsaldo maar liefst 247 doelpunten. Jullie moeten de 250 doelpunten kunnen halen in deze zaalcompetitie, zet ‘m op!

IJsselvogels E3 neemt het thuis op tegen Vlaardingen E1, beide teams hebben 8 punten al had de tegenstander daar een wedstrijd minder voor nodig. Bij winst kunnen jullie nog als 3e eindigen.

Van trainer/coach Jelle St. ontving ik het volgende wedstrijdverslag van IJsselvogels E4: Op een zeer vroege zaterdagmorgen stond de E4 al weer klaar voor een wedstrijd tegen Vriendenschaar E5. De tegenstander waarvan ze de vorige wedstrijd 25-1 hadden gewonnen. De incomplete E4 (alleen Jesse en Lienke waren er) begon de wedstrijd moeizaam. Met maar 3 goals voor en eentje tegen in de rust (1-3). Gelukkig begonnen ze de tweede helft veel beter. Met onder andere Lienke die er op een gegeven moment er 4 achter elkaar erin schoot. Eindstand: 2-11, met 6 goals van Lienke, 4 goals van Lotte en 1 van Suus. Korfschieten werd gewonnen met 3-5, met 3 van Lienke en 2 van Lotte. Invallers Lotte en Suus en invalcoach Louanne bedankt!

IJsselvogels E5 is de enige ploeg die niet hoeft te spelen a.s. zaterdag.

IJsselvogels E6 krijgt het zaterdag zwaar als het uit tegen Korbis E4 speelt dat nog kampioenskansen heeft. Goed naar elkaar kijken, goed verdedigen en de kansen proberen af te maken en wie weet …..

IJsselvogels F1 heeft nog 2 kansen om van die hatelijke “0” af te komen en als beloning een heerlijke slagroomtaart te winnen. De tegenstanders zijn de nrs. 4 en 5 op de ranglijst, er zijn dus volgens mij zeker mogelijkheden. Eerst tegen nr. 5 PKC F2 en dan tegen nr. 4 KCC F1, doe je best allemaal!

Van coach Jelle R. ontving ik een kort wedstrijdverslag van de uitwedstrijd van IJsselvogels F2 tegen het sterke Gemini F1 uit Gouda. We begonnen met een 3-0 achterstand. Daarna maakte Flo een doelpunt helaas werd het daarna 5-1. Gelukkig scoorde Flo en Ester allebei. Helaas lieten we ze toen gaan tot 9-3. Flo scoorde er nog eentje maar tevergeefs. Eindstand 13-4. Doelpunten: Flo 3x en Ester 1x. Korfschieten 3-3. Helaas is niet bijgehouden wie de doelpunten met korfschieten maakte.

Wim Slingerland.