Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 27 april 2019

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 27 april 2019.

Afgelopen zaterdag geen wedstrijdprogramma i.v.m. Koningsdag. Ook a.s. zaterdag is er geen wedstrijdprogramma waarna doordeweeks enkele uitgestelde wedstrijden moeten worden ingehaald en er 5 weken achtereen een volledig competitieprogramma is.

Alleen van Wim Korving, trainer/coach van het 2e, nog een nagezonden scoreverloop ontvangen van de wedstrijd van zaterdag 20 april.

IJsselvogels 2 – Vriendenschaar (B) 2   13-8     Voor het 2e een uitermate belangrijke wedstrijd, bij winst zou ruim afstand worden genomen van de degradatieplaatsen, bij verlies zou het gaatje nog maar 2 punten bedragen met de onderste plaats. Belangrijke wedstrijd dus. Jeffrey opende de score en na de 1-1 was het Jesse die het 2e opnieuw op voorsprong zette. Vriendenschaar beschikte over 2 aanvallend vrij makkelijk schietende heren, zaak om deze uit te schakelen. Na de 2-2 een uitstekende periode van het 2e waarin het dankzij doelpunten van Mike, Jeffrey, Jesse en Kimberley uitliep naar een mooie 6-2 voorsprong waarna Vriendenschaar 2 de ruststand op 6-3 bepaalde. Na de rust scoorde Mike 7-3, jammer dat het 2e hierna stil viel hetgeen Vriendenschaar de kans gaf om dichterbij te kruipen en zelfs op gelijke hoogte te komen, 7-7. Weg mooie voorsprong en weer opnieuw beginnen. Daan zorgde met 2 doelpunten weer voor een 9-7 voorsprong waarna Vriendenschaar nog één keer tegen scoorde, 9-8, maar dat was gelukkig hun laatste wapenfeit. Verdedigend had het 2e hun zaakje goed onder controle. Mike scoorde de bevrijdende 10-8 waarna Jesse en Daan het 2e deden uitlopen naar 12-8. Merel had de eer om de eindstand op 13-8 te bepalen waardoor het 2e nu op een keurige 4e plaats staat met maar 2 punten achterstand op de 2e plaats. Ga zo door 2e!

IJsselvogels MW1 – Atlantis MW1   10-10     MW1 mocht op woensdag 24 april de competitie aanvangen tegen Atlantis MW1. Een bekende uit de eerste helft van de veldcompetitie. Door wat afwezigen bij vooral de heren (blessures bij Erwin, René, Matthijs en dit veldseizoen spelen we ook zonder Hendrik) was het puzzelen voor de eerste competitiewedstrijd. Remon wilde als 5e heer graag aansluiten: bedankt! Verder vandaag in de wedstrijdselectie: Marieke, José, Christa, Sandra, Marloes, Rinske, Joost, Patrick, Ruud en Casper. Waar op zaterdagmiddag nog druk werd gesmeerd met zonnebrandcrème, was het op deze avond schuilen voor de regen. Maar alle bikkels (inclusief Marijn die dus voor ons in de regen komt fluiten) gingen het veld gewoon in! MW1 kwam snel met 2-0 achter maar via een schot van Remon en een prachtige doorloopbal van Ruud werd de stand na lang aanvallen weer gelijkgetrokken. Toch wist Atlantis makkelijker de kleine kansjes te vinden en af te maken en doordat ze wat slimmer waren bleef MW1 achter de feiten aanlopen. Het verschil bij rust was nog te overbruggen, 4-5 door een korte kans van José en een afstandsschot van Joost. Na rust was het aanvalsspel van IJsselvogels wat rustiger, maar verdedigend kregen we snel 2 goals tegen: 4-7. Met Casper, die inmiddels gearriveerd was en met de rust Remon had vervangen, en Joost als doelpuntenmakers werd een 4-7 achterstand omgebogen in een 9-7 voorsprong, waarbij vooral de laatste twee schoten van Casper van grote afstand en precisie waren. Toch kwam Atlantis weer op gelijke hoogte en na 9-9 en een zeer spannende slotfase werd door scheidsrechter Marijn afgefloten met een 10-10 eindstand. Casper (4x), Joost (3x), Ruud, Remon en José scoorden vandaag. Na een korte lentestop is op 8 mei de volgende wedstrijd van MW1, bij Fortissimo in IJsselstein. Matthijs.