Hoe vloog de bal – zaterdag 27 oktober 2018

Hoe vloog de bal ….. (t/m zaterdag 27 oktober 2018.

De laatste zaterdag op het veld was een goede, alle seniorenploegen wisten hun wedstrijd te winnen en dat is wel eens anders geweest deze 1e helft veldcompetitie. Vooral de 12-15 overwinning van ons vlaggenschip in Den Haag op GKV 1 was een hele dure. De onderste plaats werd hierdoor overgedaan aan Maassluis 1 en je gaat een stuk lekkerder de zaal in met 4 punten uit de laatste 2 wedstrijden. Ook het 2e haalde een nuttige 6-9 overwinning binnen op OZC 2 waardoor het met 8 uit 8 redelijk veilig in de middenmoot staat. Het 3e won in Zwijndrecht van hekkensluiter Albatros 4 en behoort tot de kampioenskandidaten. Het 4e is zelfs koploper door zelf thuis ruim van Meervogels 4 te winnen terwijl concurrent KCR 5 onderuit ging tegen Vitesse 4. Het 5e sloot de 1e helft veldcompetitie goed af door thuis nipt met 9-8 van kampioen RWA 7 te winnen, nu deze lijn proberen voort te zetten in de zaal. Wat was dat jammer en sneu voor A1. Uit ingemaakt worden door koploper Fortuna A2 en nu lange tijd de bovenliggende partij met zelfs winstkansen. Jammer dat de scheidsrechter die 200% strafworp niet durfde te geven bij een 6-7 stand en nog iets meer dan 1 minuut te spelen, jullie hadden minimaal 1 punt verdiend, jammer! De resultaten:

GKV (H) 1 – IJsselvogels 1   12-15     1e klasse E     7e plaats     8   2   0   6   4   99-127
Deze zaterdag stond GKV op het programma. Wij hadden al een keer tegen deze ploeg gespeeld dit seizoen, maar wisten toen niet te winnen ondanks het betere spel door het ontbreken van doelpunten. De vraag was dus of wij het weer het goede spel op de mat konden leggen met daarbij de doelpunten om dit keer de wedstrijd binnen te slepen. Er werd scherp begonnen aan de wedstrijd je kon echt zien dat niemand hier weg wilde gaan zonder de 2 punten. Vooral in de verdediging stond het erg goed en wisten wij weinig ruimte weg te geven aan GKV, maar doordat het balletje er bij ons in het begin nog niet echt in wilde bleven wij een beetje achter de feiten aan lopen en kwam GKV op een voorsprong van 2 punten (7 – 5). Aan het eind van de eerste helft kwamen wij dan eindelijk lekker op gang en wisten er in een redelijk korte tijd nog 4 te maken wat ertoe heeft geleid dat wij met een 7 – 9 voorsprong de rust in gingen. Iedereen was er na rust op gebrand dat wij de voorsprong niet meer zouden weggeven na rust en dat zag je ook goed in het spel terug van ons. Toch wisten wij het balletje er niet in te leggen terwijl ze er aan de andere kant wel in gingen. Hierdoor kon GKV terug komen tot een gelijkspel (9 – 9). De rest van de wedstrijd bleef het erg spannend. Wij wisten steeds op 1 punt voorsprong te komen, maar wisten niet door te drukken waardoor GKV steeds de gelijkmaker wist te maken. Dit ging door tot de slotfase van de wedstrijd toen er een score van 12 – 13 op het scoreboord stond. Wij hebben toen in de niks meer weggegeven in de verdediging en wisten zelf nog 2 ballen erin te schieten waardoor wij met een voorsprong van 3 doelpunten (12 – 15) de wedstrijd heel lekker konden afsluiten. Groeten, Leon.

Zelf had ik het scoreverloop van het 1e al ontvangen en omdat ik dinsdagavond nog niets ontvangen had heb ik zelf al een verslag(je) gemaakt. In Den Haag moest het 1e het opnemen tegen GKV 1 waarvan thuis werd verloren maar in een wedstrijd waar zeker meer ingezeten had. Trainer/coach Glenn de Vries ziet het 1e met de week beter spelen en na 2 wat ongelukkige nederlagen (Maassluis 14-16 en Phoenix 10-9) werd vorige week de eerste overwinning (ONDO 20-18) in de wacht gesleept. Dat zoiets vertrouwen geeft bleek afgelopen zaterdag. Na 1-0 achter waren het Leon en Coen die de achterstand ombogen in een 1-2 voorsprong. Via een benutte strafworp van Christiaan en een doelpunt van Eva hield het 1e de voorsprong vast, 3-4. Hierna was het GKV dat drie keer achtereen wist te scoren 6-4. Gelukkig bleef het 1e erin geloven en dankzij 3 doelpunten van Mike en 2 van Christiaan stond het 1e in de rust keurig met 7-9 voor. Helaas begon de 2e helft niet zo denderend want GKV wist de 7-9 achterstand om te buigen in een 10-9 voorsprong. Mike scoorde 10-10 en toen Kimberley 10-11 en Leon 10-12 scoorden begon het 1e er echt in te geloven. Het werd nog 11-12 waarna Coen 11-13 scoorde en na 12-13 was het eerst Leon die 12-14 en even later Coen die 12-15 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. Na 0 uit 6 en nu 4 uit 8 ziet de ranglijst er ineens heel anders uit en dat met nog 6 wedstrijden in de 2e helft veld te gaan. Zo ga je toch een stuk lekkerder de zaal in en lijkt trainer/coach Glenn het team net op tijd op de rails te hebben gezet. Mike 4x, Leon, Coen en Christiaan 3x en Eva en Kimberley 1x namen de productie voor hun rekening.

OZC 2 – IJsselvogels 2   6-9     Res. 2e klasse N     4e plaats     8   4   0   4   8   93-91
In Rotterdam had het 2e nog wat goed te maken tegen het op gelijke hoogte staande OZC 2 waarvan thuis onnodig werd verloren. Tijd voor revanche! De start was uitstekend want via Dyonne, Wietze en Mike D. zag trainer/coach Wim Korving het 2e een 0-3 voorsprong nemen. Helaas werd hierna 17 minuten lang niet gescoord waardoor OZC kon terug komen tot 2-3 waarna Wietze de ruststand op 2-4 bepaalde. Na de rust scoorde Karlijn gelijk de 2-5, nog even kwam OZC terug tot 3-5 maar 2 doelpunten van Stan zorgden voor een veilige 3-7 voorsprong. Hierna werd er weer 13 minuten niet gescoord waardoor OZC kon ophalen tot 5-7 maar dankzij de 5-8 door Victor en 6-9 van Jeffrey gingen de punten mee naar Moordrecht waardoor het 2e nu netjes 4e staat met kans op meer.

Albatros 4 – IJsselvogels 3     15-17     Res. 3e klasse V     3e plaats     8   4   2   2   10   127-108
Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Thuis werd het na een tumultueuze wedstrijd 18-18 met een (negatieve) hoofdrol voor de scheidsrechter. In Zwijndrecht werd het opnieuw een doelpuntrijke wedstrijd die in een 15-17 overwinning voor het 3e eindigde waardoor de weg naar boven weer is ingeslagen. Typerend voor het 3e is dat van de nrs. 1 en 2 vrij ruim wordt gewonnen en dat het tegen lager geplaatste teams (dure) punten laat liggen. Benieuwd wat jullie in de komende zaalcompetitie gaan presteren.

IJsselvogels 4 – Meervogels/Fisica 4   21-10     Res. 4e klasse N     1e plaats   7   6   0   1   12   107-69
In de aanloop naar de laatste wedstrijd van de 1ste helft veld moest er e.e.a. (door)geschoven worden bij de dames. Manon ging met het 2de mee en Marlinde & Leonie wisten dat zij hierna nog met het 3de moesten meespelen. Zo heeft iedereen zijn belang(en), het 1ste die strijd tegen degradatie en voor elk punt strijd, het 2de dat heel graag in de 2de klasse wil blijven spelen, het 3de dat weer heel graag wil promoveren naar die 2de klasse en dan IJsselvogels 4? Er wordt hier en daar geroepen van, ach het is het 4de maar, gelukkig kunnen wij zelf het meest erom lachen. Joh, wij zijn het 4de maar en moeten niet teveel in ons hoofd halen. Ik kijk daar na de wedstrijd tegen De Meervogels 4 toch iets anders tegen aan. Ook bij afwezigheid van Manon stond er een team wat een doel heeft, we willen leren, we proberen de opdrachten uit de training in de wedstrijd te laten terugkomen. Tuurlijk gaat dat niet altijd zoals we zelf willen of we van elkaar verwachten, maar dat er een team staat is wel overduidelijk. Voorafgaand aan de wedstrijd kwam de uitslag door van medekoploper KCR 5, die nipt verloor van Vitesse 4 (12-11) en mocht IJsselvogels zich niet laten verrassen door De Meervogels 4. Cindy rondde een prima aanval af met een schot (1-0), helaas viel niet gelijk de 2-0 en scoorde De Meervogels de 1-1. Vanaf dat moment ging het lopen bij IJsselvogels 4 en scoorde we binnen 10 minuten 5x, Melvin (2-1), Marlinde (3-1), Stef (4-1), Rob (5-1) en Laura (6-1) zette IJsselvogels op een gewenste voorsprong. Verdedigend werd er zeer weinig weggegeven en liep het 4de, na de 6-2, uit naar een riante voorsprong door Rob (7-2 & 8-2) gevolgd door Wilco (9-2), Stef (10-3), Rob (11-3) en een one-handed achterwaartse doorloopbal van Melvin (12-3) betekende een ongekende ruststand. Doorgaan in de 2de helft, dat was de opdracht, maar hoe moeilijk is dat na zo’n 1ste helft. Kan je verklappen, dat is best moeilijk. Wilco scoorde nog wel de 13-3, maar binnen no-time stond het 13-6. Kleine onderbreking en de neuzen weer de goede kant op, opdrachten weer oppakken en dit laten zien. Dan ben je als coach gewoon trots dat iedereen voor elkaar wil werken en het baltempo ging ophoog waardoor de doelpunten weer makkelijk vielen. Wilco (14-6), Rob (15-7), Wilco (16-7), Melvin (17-7), Rob (18-8), Laura (19-8), Leonie (20-9) en Melvin (21-10) zette de eindstand op het scorebord. Wederom heeft iedereen gescoord en dat is de kracht van dit IJsselvogels 4! Hierbij willen wij alle invallers, reserves bedanken voor het meespelen, meegaan of zelfs rijden en hopelijk zijn jullie in de zaal ook weer bereid om bij ons in te vallen of reserve te staan. Tja, wij zijn dan maar IJsselvogels 4, maar hebben maar 1 doel voor ogen na de zaalcompetitie, promoveren naar de reserve 3de klasse. Of wij daar iets te zoeken hebben? Geen idee, hangt af van de poule indeling, maar 1 ding weet ik zeker, er zal een team staan die wil leren en nog niet het plafond heeft bereikt. Op naar de zaal!! De doelpunten kwamen van: Rob (6), Melvin (4), Wilco (4), Laura (2), Stef (2), Marlinde (1), Leonie (1) en Cindy (1). Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 – RWA 7   9-8    Senioren Poule 098     4e plaats   6   2   0   4   4   48-65
De laatste wedstrijd van het veldseizoen werd begonnen. IJsselvogels had de vorige keer met 14-7 van RWA verloren. IJsselvogels had als opdracht om scherp aan de wedstrijd te beginnen en niet gelijk achter te komen staan. De vorige wedstrijd waren RWA en IJsselvogels ongeveer even sterk maar gingen de schoten bij RWA er in en bij IJsselvogels juist niet. Hopelijk kon dat deze wedstrijd anders. RWA was wat vertraagd waardoor IJsselvogels meer tijd kreeg om zich te focussen op de wedstrijd. De wedstrijd werd begonnen en Mick scoorde gelijk de 1-0 waarna RWA gelijk antwoordde met de 1-1. Tom maakte daarna de 2-1 en de 3-1. Mick voegde hier de 4-1 aan toe. Mick en Tom waren op dreef RWA voelde dat ze hier een eind aan moesten maken wilden ze hun kampioenschap met winst vieren. Ze scoorde dan ook de 4-2. Tom maakte daarna de 5-2 waarna RWA de ruststand op 5-3 bepaalde. In de rust was de opdracht de aanval nog wat scherper en meer communicatie in de verdediging. IJsselvogels begon na de rust weer goed door een schot van Mick (6-3). Helaas begon IJsselvogels hun concentratie te verliezen en scoorde RWA de 6-4. IJsselvogels wist een stip te krijgen, deze werd ook gescoord door Lisa. Daarna begon RWA wat meer grip op de wedstrijd en scoorde de 7-5 en 7-6. IJsselvogels merkte dat ze weer wat scherper moesten worden om nog te kunnen winnen. Peter en Dennis scoorde dus de 8-6 en de 9-6. nu moest IJsselvogels de boel nog zien dicht te houden. RWA wist vlak voor tijd de 9-7 te scoren, en ze ronde de wedstrijd af met een paniek schot vanaf de middel lijn die op wonderbaarlijke wijze in de mand viel. Daarna klonk gelijk het eindsignaal. Dit betekende dus dat IJsselvogels de wedstrijd heeft gewonnen en dat RWA hun laatste wedstrijd heeft verloren. Ze moesten dus hun kampioenschap vieren met een verlies. Tijdens de wedstrijd is er 3x door Mick gescoord, 3x door Tom, 1x Lisa, Peter en Dennis. Annelie bedankt voor het invallen. Met vriendelijke groet, Boas van Voorst.

IJsselvogels Midweek 1     Midweek Poule 027   2e plaats   6   2   1   3   5   61-63

IJsselvogels G1     G-korfbal Poule 04     2e plaats   4   2   1   1   5   12-8

IJsselvogels A1 – Fortuna / Delta Logistiek A2   6-7   1e klasse F   5e plaats   8   3   0   5   6   86-108
Wat waren we dichtbij een stunt zaterdag… En wat hadden we een punt verdiend, maar helaas. Koploper Fortuna A2 wist met 6-7 te winnen en nam de twee punten mee naar Delft. Met Annelies en (de eenmalig teruggekeerde) Remmert in de basis begon IJsselvogels A1 aan de wedstrijd. Vorige keer werd er met 24-11 verloren dus iedereen was op z’n hoede en super gemotiveerd om zich dit keer niet van het veld te laten spelen. Het begin van de wedstrijd was voor ons. Het eerste schot viel er meteen in. Daarna ging de wedstrijd de hele tijd gelijk op, tegen alle verwachtingen in. Fortuna liep maar niet weg en bij ons bleef iedereen zich aan het tactisch plan houden. Ruststand 4-5. Na rust weinig goals, maar veel spanning. Nadat Fortuna op 6-6 kwam door een zeer discutabele strafworp kon het alle kanten op. Helaas voor ons viel het de kant van de tegenstander op. De 7-7 viel maar niet en  Fortuna won de wedstrijd. Echt balen, aangezien wij net zo goed hadden kunnen winnen. Toch mogen we ongelooflijk trots zijn op onszelf, bijna gelijk spelen tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat (samen met ONDO) is een hele knappe prestatie en we gaan vol vertrouwen naar de zaal! Annelies, Remmert, Evi, Cecile en Tom bedankt voor het meespelen en reserve zitten. Na 8 wedstrijden staan we 5e met 6 punten, al had er meer ingezeten.. Na de zaal gaan we vol voor de 4e plek in deze 1e klasse poule en dat moet zeker gaan lukken, maar nu eerst op naar de zaal! Van Sam.

IJsselvogels A2     Junioren Poule 28     2e plaats     6   3   1   2   7   41-34

IJsselvogels B1     B-Asp. 1e klasse L     4e plaats     6   0   1   5   1   54-76

IJsselvogels B2     B-Asp. Poule 076     1e plaats     6   6   0   0   12   76-24

IJsselvogels C1     C-Asp. 1e klasse H     1e plaats     6   5   0   1   10   60-28
C1 speelde vorige week de laatste veldwedstrijd in Pijnacker tegen Avanti C1. Een voor ons onbekende ploeg die in de middenmoot stond terwijl wij met VEO C1 om het kampioenschap strijden. Met trainer Edwin als invalcoach voor Peter begon C1 uitstekend aan de wedstrijd en binnen 2 minuten had Benjamin met 2 mooie schoten C1 al op een 0-2 voorsprong gezet. Nog geen 3 minuten later stond het al 0-4 dankzij 2 mooie schoten van Willem, tijd voor een time-out van de tegenstander die niet wist wat hen overkwam, 5 minuten gespeeld en al een 0-4 stand op het scorebord. Hierna kreeg Avanti wat meer grip op de wedstrijd, aanvallend kwamen we wat moeilijker tot schot maar verdedigend stond het als een huis. Dominique scoorde van halve afstand 0-5 waarna Benjamin met zijn 3e treffer, eveneens van halve afstand, 0-6 op het scorebord tevoorschijn toverde. Na 19 min. lukte het Avanti om van afstand 1-6 te scoren waarna Willem, eveneens met zijn 3e treffer, de ruststand op 1-7 bepaalde. De 2e helft was van een iets minder niveau. Wesley scoorde van afstand nog wel 1-8 en na 2-8 waren het Jesca en Joran die van afstand 2-9 en 2-10 scoorden. Avanti scoorde 3-10, Wesley 3-11 waarna Avanti in de laatste minuut de eindstand op 4-11 bepaalde. Al met al een goede wedstrijd waarbij vooral de 1e helft van een uitstekend niveau was. Nu proberen dit vast te houden in de zaal waar jullie, behalve oude bekende Korbis C1, allemaal nieuwe ploegen uit de regio Utrecht tegen zullen komen.

IJsselvogels C2     C-Asp. Poule 038     2e plaats     6   3   2   1   8   37-23

IJsselvogels D1     D. Pup. Poule 008     2e plaats     6   4   0   2   8   39-52
Nagekomen verslag van Eline van de kampioenswedstrijd van vorige week woensdag: Verslag wedstrijd Korbis D1 – IJsselvogels D1  Helaas hebben we verloren, maar we hebben ons best gedaan. Korbis  was ook goed dus het was moeilijk om van hun te winnen . Het is ook jammer dat we een hele slechte scheids hadden. Het schot van Lucas was goed en die van Stijn ook . Ik heb er ook 1 gescoord. Iedereen heeft zijn best gedaan, maar helaas zijn we geen kampioen. Misschien worden we wel in het zaalseizoen kampioen. Nog bedankt voor het invallen Stijn en Flo  en het was leuk dat er allemaal mensen kwamen kijken en ons aanmoedigen. Groetjes Eline.

IJsselvogels D2     D-Pup. Poule 082     1e plaats     6   5   0   1   10   49-22

IJsselvogels D3     D4-Pup. Poule 09     3e plaats     6   2   0   4   4   30-71
Nog een verslag van de wedstrijd van D3 van vorige week ontvangen. Afgelopen zaterdag moest de D3 weer tegen Ten Donck D1. De D3 kwam met opgeheven hoofd het veld op na de 0-6 winst de vorige keer. De D3 startte de wedstrijd in de aanval niet sterk. Hierdoor bleef het een lange tijd 0-0 staan. Vlak voor het eind van de eerste helft scoorden Wilmer 2x en Sven 1x waardoor we de rust in gingen met 3-0. De tweede helft begon de D3 vlijmscherp. De doelpunten vlogen de tegenstander om de oren. Ze waren niet opgewassen tegen de snelheid en de goed scorende spelers! Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 0-9 overwinning! De doelpuntenmakers waren: 4x Sven, 3x Wilmer, 2x Wessel. De D3 heeft een erg goede wedstrijd gespeeld. Naast de 9 doelpunten die we hebben gemaakt hebben we ook nog eens de nul gehouden! De verdediging was op en top ? Op naar het zaalseizoen! Groetjes, Remon.

IJsselvogels E1     E-Pup. Poule 034     2e plaats     6   3   1   2   7   43-43

IJsselvogels E4     E-Pup. Poule 139     4e plaats     6   0   0   6   0   7-37

IJsselvogels E5     E-Pup. Poule 171     3e plaats     6   2   0   4   4   8-31

IJsselvogels F1     F-Pup. Poule 015     3e plaats     6   2   0   4   4   69-66