Hoe vloog de bal – zaterdag 28 april 2018

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 28 april 2018.

Een heel beperkt wedstrijdprogramma waarin alleen de wedstrijdteams het veld in moesten. Alle 6 de teams zitten in zwaar weer en ieder puntje is meegenomen in de strijd tegen degradatie, we hebben wel eens betere tijden gekend. Het 1e liet zich in Westzaan afslachten tegen middenmoter Roda 1 waarvan thuis, eerder dit seizoen, met 19-21 werd verloren, nu werd het 31-8. Volgens mij is dit de grootste nederlaag die ons 1e ooit heeft geleden in de 55-jarige historie. Ook het 2e kon het niet bolwerken in Westzaan tegen Roda 2. Het 3e deed goede zaken door uit van ADO 2 te winnen waardoor het weer enkele plaatsjes stijgt maar nog niet definitief veilig is. Het 4e deed eveneens goede zaken door Triade 2 thuis ruim te verslaan en ook zij kunnen omhoog kijken. A2 leed een pijnlijke nederlaag uit in Dordrecht tegen Movado A1 door met 11-10 het onderspit te delven en dat hadden juist de broodnodige puntjes geweest op weg naar handhaving. A3 blijft ongeslagen door thuis met 7-5 van Albatros A4 te winnen. De resultaten:

Roda 1 – IJsselvogels 1   31-8     Helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag ontvangen. Thuis, eerder dit veldseizoen, met 19-21 van Roda 1 verliezen en nu met maar liefst 31-8 op je kl… krijgen. Bijzonder pijnlijk maar gelukkig leed hekkensluiter Vitesse 1 ook een (17-16) nederlaag en blijft ook Twist 1 uit Vlaardingen binnen afstand. De volgende thuiswedstrijd op zaterdag 12 mei tegen Vitesse 1 wordt cruciaal in de strijd tegen degradatie, heel veel succes IJsselvogels 1 en supporters … laat je zien en vooral horen!

Roda 2 – IJsselvogels 2   13-11     Ook het 2e heeft de punten keihard nodig. In Westzaan waren er tegen Roda 2 zeker mogelijkheden maar opnieuw liet het scorend vermogen, en dan met name in het tweede aanvalsvak, duidelijk te wensen over. Na 30 minuten stond het 5-5 met 3 doelpunten van Daan en 1 van Coen en Tamara maar had het tweede aanvalsvak het gaatje nog niet kunnen vinden. Na 6-5 bepaalde invalster Karen de ruststand op 6-6. Na 7-6 was het Daan die in de 6e minuut 7-7 scoorde waarna er opnieuw 15 minuten niet werd gescoord waardoor de tegenstander kon uitlopen naar een beslissende 11-7 voorsprong. Wietze scoorde 11-8 en na 12-8 waren het Daan, met zijn 5e treffer, en Coen die de achterstand terug brachten tot 12-10 met nog enkele minuten te spelen. Na 13-10 was het Anouk die in de laatste minuut 13-11 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. Bij winst had het 2e op 1 punt van Roda 2 en 2 punten op KCR 3 kunnen komen, nu is het gat met nog 3 wedstrijden te spelen 4 punten op KCR 3 en 5 punten op Roda 2 en dat in de Res. 2e klasse!

ADO 2 – IJsselvogels 3   15-18     Helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag ontvangen. Eerder dit seizoen had het 3e enorm uitgehaald tegen ADO 2 uit ’s Gravendeel en thuis met 32-9 gewonnen. Nu werd het 15-18 en dat waren hele dure punten in de strijd tegen degradatie waarin nog minimaal 2 punten nodig zijn om zich definitief te handhaven (eveneens in de Res. 2e klasse).

IJsselvogels 4 – Triade 2   16-7     IJsselvogels 4 trad aan zonder Leonie (vakantie) en weer met de herstelde Carlo (enkel) tegen Triade 2 uit Groot Ammers. Doel vooraf, snel afstand nemen en de wedstrijd naar je hand zetten. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar IJsselvogels 4 had nog wat goed te maken na de afgelopen 3 nederlagen en Rob scoorde als eerste (1-0), maar vanzelf ging het niet de eerste 15 minuten, na de 1-1 maakte Tom de 2-1, welke direct werd gevolgd door de 3-1 van Wilco. Daarna werd er door beide teams 8 minuten niet gescoord en maakte Rob de 4-1 waarbij de gewenste voorsprong werd gepakt. Alleen die was binnen 4 minuten teniet gedaan door Triade 2 (4-4). Even was er sprake van lichte twijfel, maar Rob maakte daar direct een einde aan door nummer 3 en 4 door de mand te schieten (6-4). Laura zette IJsselvogels 4 weer op de goede weg (7-4) en verdedigend stond het daarna als een huis, waardoor de aanvallen op elkaar stapelden. Ook het tempo ging omhoog in de aanvallen en Wilco (8-4) en Roos (9-4) profiteerde van de verkrijgen ruimte in het vak. In de rust maar 1 punt besproken, niets aan het toeval overlaten en doordrukken. Na de 9-5 gaven de dames de knock-out, Nikki (10-5), Laura (11-5) en Lydia (12-5). Het doorwissel systeem van IJsselvogels 4 deed weer goede zaken en Cindy (als echte reserve) nam de plek in van Lydia. Na de 5e van Rob (13-5) was de wedstrijd helemaal gespeeld en was het zaak om het doelsaldo op te krikken. Laura prikte haar 3e binnen (14-5) welke werd gevolgd door de 2e van Tom (15-6) en Wilco (16-7) zette de eindstand op het scorebord. Wederom een teampresentatie met leuke en vlotte aanvallen welke met hoog tempo op de mat werden gelegd. Kleine domper was de enkelblessure van Nikki en hopelijk valt deze blessure mee, want we hebben je nodig!! Top 4 notering is het doel en als laatste duel op her programma staat de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper op het programma. Kan je nu al vast verklappen, dit wordt een wedstrijd met de bal onder het shirt, want wij gaan stunten tegen RWA 5! De doelpunten werden gemaakt door: Rob (5), Tom (2), Wilco (3), Laura (3), Roos (1), Nikki (1), Lydia (1). Van Marco.

Movado A1 – IJsselvogels A2   11-10     Afgelopen zaterdag  speelden we tegen Movado waar we de vorige keer met 11-10 van gewonnen hadden. We begonnen goed en Sam en Lars wisten allebei 2 keer te scoren waardoor we met 0-4 voor kwamen te staan. Movado ging hierna ook scoren maar er bleef lang een verschil van 3 punten in ons voordeel door een doorloopbal van Lars en een schot van Sam (3-6) Tijdens de tweede helft begon Movado steeds dichterbij te komen maar Lars en Sam wisten beiden weer te scoren waardoor we met 2 punten voor bleven staan (6-8) Na nog een schot van Lars stond het 7-9. Hierna wist Movado echter 3 keer achter elkaar te scoren waardoor zij nu met één punt verschil voor stonden (10-9) Dyonne wist met een doorloopbal de gelijkmaker te scoren. Helaas werd het laatste doelpunt van de wedstrijd gescoord door Movado wat zorgde voor de eindstand van 11-10. Tijdens deze wedstrijd wist Lars 5x te scoren, Sam 4x en Dyonne 1x. Annelie.

IJsselvogels A3 – Albatros A4   7-5     Koploper A3 ontving woensdagavond thuis Albatros A4 uit Zwijndrecht. Het begin was duidelijk voor A3 dat dankzij Edo en Lotte al snel een 2-0 voorsprong nam en toen Sam en Anna de voorsprong uitbouwden tot 4-0 leek er geen vuiltje aan de lucht. Na 4-1 was het Lotte die 5-1 en Sam die 6-1 scoorde waarna Albatros de ruststand op 6-2 bepaalde. Na de rust bleef A3 het betere van het spel houden, kreeg genoeg kansen maar de bal wilde er niet meer in. De tegenstander scoorde 6-3, 6-4, 6-5 en oei wat werd dat spannend. Gelukkig was het Sanne die de bevrijdende 7-5 scoorde waardoor beide punten in Moordrecht bleven en A3 ongeslagen aan de leiding blijft.

A.s. Zaterdag 5 mei is er geen wedstrijdprogramma en kunnen we allemaal genieten van een weekendje rust.