Hoe vloog de bal – zaterdag 29 februari 2020

Hoe vloog de bal …… zaterdag 29 februari 2020.

Opnieuw een rustig korfbalweekend i.v.m. de voorjaarsvakantie. Er kwamen maar 4 teams binnen de lijnen waarvan ook nog eens de helft vergat een wedstrijdverslag wen/of scoreverloop in te leveren, jammer! Met nog 4 zaalweekenden te gaan loopt deze zaalcompetitie langzaam maar zeker ten einde. Voor wie staat er nog wat op het spel?

Het 1e heeft promotie naar de 2e klasse in eigen hand.
Het 2e heeft nog minimaal 3 punten nodig om uit de degradatiezorgen te blijven.
Het 4e staat fier bovenaan met 1 punt voorsprong op Korbis 3 en HKC 4. De bovenste 2 promoveren.
Het 5e moet zelf alles winnen en dan moet koploper Meervogels 6 nog een punt laten liggen.
A1 staat gedeeld bovenaan, moet zelf alles winnen en dan hopen dat Reeuwijk A1 een punt verliest.
B1 moet nog minimaal 3 punten halen om uit de degradatiezorgen te blijven.
D1 heeft alles in eigen hand, zeker als het thuis van Excelsior D1 weet te winnen. Zou knap zijn!
E5 staat keurig bovenaan maar na 7 overwinningen volgde verlies en een gelijkspel, volhouden nu!

VZOD 1 – IJsselvogels 1   10-27     Zaterdag mocht IJsselvogels de competitie hervatten in een uitwedstrijd tegen VZOD in Kudelstaart. Thuis werd met maar liefst 38-13 gewonnen van deze ploeg dus het was duidelijk dat wij de favoriet waren. De eerste helft verliep echter niet zo makkelijk als gedacht. Ondanks dat de aanvallen goed waren vielen de doelpunten niet makkelijk. Het schotpercentage lag aan onze kant te laag. Hierdoor kon VZOD lang bijblijven. Gelukkig wisten we voor rust nog een gat van 4 doelpunten te slaan. Ruststand 6-10. Voor iedereen was onze taak duidelijk, verder uitlopen en met overtuiging de winst pakken. Het begin van de tweede helft was erg goed. Binnen no-time hadden we 4x de korf gevonden en het verzet van VZOD was gebroken. Verdedigend zat de boel op slot en de aanvallen waren goed en afwisselend waardoor het verschil steeds groter werd. Na een klein dipje halverwege de tweede helft trapte IJsselvogels nog een keer goed het gaspedaal in waardoor er met 10-27 gewonnen werd, uiteindelijk dus een eenvoudige overwinning. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen Haarlem 1 op het programma. Bij winst op deze ploeg kan promotie ons bijna niet meer ontgaan dus we kunnen alle support goed gebruiken. Bij deze wil ik ook nog de meegereisde supporters bedanken! Jesse, Mike, Jelle, Daan, Stan, Lisa, Aniek, Stefan en de familie van Lieke bedankt! Hopelijk tot volgende week in de Zuidplas! Sam.

A.s. Zaterdag 7 maart  –  aanvang 14.45 uur  –  IJsselvogels 1 – Haarlem 1  –  in de Zuidplas.

Als “Team van de “Week” fungeren de Vrolijke Vogels, dat is zeker een bezoekje waard!!

Nieuwerkerk A2 – IJsselvogels A2   19-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Valto C5 – IJsselvogels C3   9-4     Deze wedstrijd moesten we tegen Valto. De tegenstanders waren erg fel maar wij waren iets feller in de eerste helft en hun in de tweede helft. Ze scoorden veel in de laatste helft. Het was een spannende wedstrijd. Groetjes Isha. Willeke 2x en Eline en Sven 1x scoorden de doelpunten.

Olympia E3 – IJsselvogels E5   4-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.