Hoe vloog de bal – 30 september 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 30 september 2017.

IJsselvogels E1 en F2 KAMPIOEN! De eerste kampioenen zijn binnen, E1 was afgelopen zaterdag de eerste die feest kon vieren en F2 is onbereikbaar voor de concurrentie maar zal het waarschijnlijk a.s. zaterdag vieren (of misschien vrijdag tijdens de training). A.s. Zaterdag spelen B1 (10.00 uur thuis), C2 (11.30 uur thuis) en D1 (10.30 uur thuis) hun kampioenswedstrijd. Ook G1 staat ongeslagen bovenaan maar voor dit team staat geen wedstrijd meer op het programma deze 1e helft veld.

10.00 uur   kampioenswedstrijd   IJsselvogels B1 – Albatros B1

10.30 uur   kampioenswedstrijd   IJsselvogels D1 – KCR D1

11.30 uur   kampioenswedstrijd   IJsselvogels C2 – KCC / SO natural C2

Er werden deze week 21 wedstrijden gespeeld waarvan er 9 werden gewonnen en 12 verloren. De grootste overwinning kwam opnieuw op naam van B1 dat met liefst 3-20 van Nieuwerkerk B1 wist te winnen. Topscoorder van de week werd Tiddo de Jonge die in E2 liefst 9x scoorde. De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 1e (onbegrijpelijk, de eerste overwinning van het vlaggenschip en het boegbeeld van de vereniging), het 3e,  A2 (dinsdag), E2 (zowel donderdag als zaterdag), E4, en F1. Jammer voor de desbetreffende teams (lees spelers en speelsters)!

Vitesse 1 – IJsselvogels 1   18-19   Helaas niets ontvangen! Een duel die zich afspeelde in de onderste regionen in de 1e klasse met Vitesse 1 puntloos onderaan en IJsselvogels 1 en Twist 1 met 1 punt net daar boven. De start van het 1e was goed en het wist zelfs tot twee keer toe 5 punten voorsprong te pakken. Vitesse knokte zich goed terug in de wedstrijd en wist de achterstand zelfs om te bouwen in een voorsprong van enkele malen 1 punt. Toch was het gelukkig ons 1e dat beide punten mee naar Moordrecht wist te nemen door nipt met 18-19 te zegevieren.

Vitesse 2 – IJsselvogels 2   gestaakt bij de stand 2-5 vanwege plassen op het kunstgrasveld.

TOP (A) 3 – IJsselvogels 3   15-13  Helaas niets ontvangen! In Arnemuiden speelde het 3e om de koppositie tegen het nog ongeslagen TOP 3. Bij winst zouden beide teams de koppositie delen. Helaas werd er met 15-13 verloren waardoor het 3e nu 4 punten achter staat op TOP 3 en 3e staat.

Vriendenschaar (H) 5 – IJsselvogels 4   uitgesteld.

IJsselvogels 5 – KCR 6   5-16   Het 5e begint de wedstrijd met goede moed. Uit heeft het 5e  net aan verloren van KCR 6, dus een overwinning zou mogelijk moeten zijn. Helaas begon KCR veel sterker en had meer ervaring. Een wedstrijd waarin de scherpte er ook niet was, zorgde voor een eindstand van 5-16. Peter 2, Karin, invalster Merel en Lisa 1 scoorden de doelpunten. Van Dennis.

IJsselvogels MW1 – Korbatjo MW1   5-16   Na een hectische voorbereiding, vanwege alle gezelligheid van het schoolkorfbaltoernooi, mocht het midweekteam aantreden tegen Korbatjo. Dat het een lastige wedstrijd zou worden was al gebleken vorige keer (22-6 bij de uitwedstrijd), maar het midweekteam kwam goed mee de eerste helft. Dit vooral omdat de verdediging het heel goed deed. 1-0 voor dankzij een stip van Matthijs. Korbatjo kreeg meer grip op de wedstrijd en maakte er 4 op rij. Maar het was Ineke die de ruststand op het bord zette met een schot 2-4. Na de rust had Korbatjo een slimme omzetting bij de heren waardoor het verdedigen moeilijker werd. 2-5. De aansluiting bleef door een schot van Aniek. 3-5. Helaas was dit niet genoeg en Korbatjo ging stevig door naar 3-9. Ineke nog met de 4-9. Korbatjo naar 4-12. Rob met een technisch zeer goed uitgevoerd schot 5-12. Maar Korbatjo was echt een maat te groot. Eindstand 5-16. Als coach moet ik wel zeggen dat ik vind dat jullie een goede wedstrijd gespeeld hebben. Verdedigend sterk, maar ook aanvallend hebben jullie een aantal mooie aanvallen laten zien. En ondanks de vele wisselingen in de samenstelling beginnen jullie aardig op elkaar ingespeeld te raken. Ook alle invallers weer bedankt! En op naar a.s. dinsdag om bij Twist de eerste punten te gaan behalen. Joost.

IJsselvogels A1 – Velocitas A1   15-20   Zaterdag moesten we tegen Velocitas A1. Het was een belangrijke wedstrijd omdat wij konden uitlopen in de stand en zij op gelijke hoogte konden komen met ons. Het begin was helaas voor Velocitas, ze kwamen met 4-8 voor. Daarna kwamen we langzaam terug maar gelijk komen lukte niet. In de tweede helft was Velocitas net steeds iets beter en de schoten vielen aan onze kant moeizaam. Velocitas liep langzamerhand steeds verder uit tot het 13-19 stond. Er werd nog een paar keer gescoord maar helaas werd de eindstand 15-20 waardoor we nu echt op moeten gaan passen voor degradatie. De doelpunten werden gemaakt door Jesse 5x Sam 3x Jelle R 3x Jelle S 2x Laura 1x Merel 1x. Van Sam.

IJsselvogels A2 – Movado A1   11-10   Helaas niets ontvangen! Dinsdag ontving A2 het eveneens nog puntloze Movado A1 uit Dordrecht, het werd een gelijk opgaande en spannende wedstrijd die door A2 nipt met 11-10 werd gewonnen.

IJsselvogels A2 – Twist A1   13-17  Zaterdag speelden we tegen Twist. We begonnen allebei scherp aan de wedstrijd en het ging een tijd gelijk op. Zij scoorden 0-1 waarna Sam scoorde zodat het weer 1-1 stond. Daarna kregen we twee doelpunten tegen maar Evi scoorde de 2-3. Hierna wisten zij weer te scoren zodat het 2-4 stond maar na doelpunten van Annelie, Lars en Esmee stond het 5-4. Ze scoorden de gelijkmaker en daarna nog een zodat het 5-6 stond. Lars scoorde nog een keer waardoor de stand 6-6 werd. Hierna wisten ze helaas een voorsprong op te bouwen tot 6-12. Dyonne schoot toen 2 keer raak waardoor we terugkwamen tot 8-12. Hierna is er een 9e doelpunt gemaakt maar we weten helaas niet door wie. Dyonne scoorde later weer zodat het 10-13 kwam te staan. Hierna scoorde Twist nog een keer maar direct daarna schoot Dave raak waardoor de score 11-14 werd. Helaas wist Twist nog een keer te scoren waardoor ze weer een grotere voorsprong kregen. Maar Dyonne en Stefan schoten allebei raak waardoor we terugkwamen tot 13-15. Helaas wisten zij er hierna nog twee te scoren en werd de eindstand 13-17. We hebben onszelf verbeterd in de tweede helft en konden daardoor goed terugkomen.

Gemini A2 – IJsselvogels A3   5-15   In Gouda speelde A3 de return tegen Gemini A2 waarvan de vorige keer thuis met 5-9 werd verloren. Het gelijkspel vorige week tegen de koploper heeft A3 goed gedaan want ze kwamen goed uit de startblokken. Via Edo, Lotte, Amber en Sanne nam A3 een 0-4 voorsprong. Gemini kwam terug tot 3-4 maar gelukkig maakte Stan 3-5 waarna 3 doelpunten van Edo en 2 van Sanne voor een riante 3-10 voorsprong zorgden. A3 bleef goed spelen en liet Gemini niet dichterbij komen waardoor er dankzij 4 doelpunten van Sanne en Edo, 3 van Amber en 2 van Lotte en Stan keurig met 5-15 werd gewonnen, dankzij deze zege staan jullie nu boven Gemini A2.

Nieuwerkerk B1 – IJsselvogels B1   3-20   De 1e returnwedstrijd werd vandaag makkelijk gewonnen uit bij buur Nieuwerkerk. De heenwedstrijd werd ook al makkelijk gewonnen, maar altijd waken voor onderschatting. Vandaag werden er toch wel weer een hoop kansen gemist waardoor de uitslag wel groot uit viel, maar eigenlijk veel groter had moeten zijn. Uitslag werd 3-20. Volgende week moet het dan echt gaan gebeuren, KAMPIOEN worden. Wat zou dat toch leuk zijn zeg. Zeker met deze ploeg die in is voor een dolletje, maar ook zeer serieus kan trainen en dan met name als het aan komt op 4-4. Af en toe een spelletje tussendoor maar ook tijdens de bandenrace (lees: geïmproviseerde speedladder) willen winnen. Als volgende week weer goed getraind zal worden en iedereen is zaterdag scherp voor het 1e fluitsignaal (ook er na!!) zou het toch moeten lukken. Maar in de uitwedstrijd toch 14 doelpunten tegen, dus zeker geen makkie. Uitgaan van eigen kracht, korte kansen afmaken en het spel spelen waar we goed in zijn. Doelpunten werden gemaakt door: Remmert 5x, Annelies 2x, Loisanne 2x, , Evi 1x, Dano 2x, Sam 4x, Thirza 1x en Kris 2x en 1 doelpunt is niet genoteerd.

ZATERDAG 7 OKTOBER KAMPIOENSWEDSTRIJD VAN IJSSELVOGELS B1.

IJSSELVOGELS B1 – ALBATROS B1   –   7 OKTOBER   –   10.00 UUR   –   BE THERE

IJsselvogels C1 – Nieuwerkerk C1   6-10   Vandaag staat een thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk C1 op het schema. Na twee gewonnen wedstrijden tegen Vriendenschaar (B) C1 staat IJsselvogels nu op 4 punten. Nieuwerkerk C1 staat op een gelijk aantal punten. Dus de winnaar van vandaag kan het gat met twee punten vergroten. De vorige wedstrijd tegen Nieuwerkerk begon IJsselvogels goed aan de wedstrijd, helaas wist Nieuwerkerk in de tweede helft de wedstrijd te kantelen en de winst te pakken. IJsselvogels begon scherp aan de wedstrijd met goede kansen die helaas geen doelpunten opleverden. Integendeel tot Nieuwerkerk die de voorsprong pakt. Snel na de achterstand wist Anne met een mooi afstandsschot de gelijkmaker binnen te schieten. Het spel van IJsselvogels was aantoonbaar, alleen wisten we niet tot goede kansen te komen. Daardoor kon Nieuwerkerk uitlopen tot een 1-3 voorsprong. Willem verkleinde de achterstand tot 1 punt met een goed uitgespeelde korte kans. Tot aan de rust wist IJsselvogels niet meer te scoren. IJsselvogels ging met een 2 – 5 achterstand de rust in. Kort na rust wist Tim de spanning wat meer in de wedstrijd te brengen door te scoren. Uiteindelijk wist IJsselvogels de wedstrijd niet naar eigen hand te zetten en de tegenstander bleef met scherp schieten. Door een omdraaibal van Willem en een schot van Joran wist de C1 het gat te verkleinen naar 3 doelpunten verschil. Ook de tijd begon te dringen, waardoor IJsselvogels slordiger ging spelen om snel tot een kans te komen. Helaas viel er nog maar één doelpunt aan de thuis spelende partij. De wedstrijd is geëindigd in 6 – 10. Al met al een lastige wedstrijd. Leuk om te zien voor de coach en de ouders langs de lijn, is de gedrevenheid van de spelers en de doorzettingsvermogen tot aan het laatste fluitsignaal. Ook daar kunnen wedstrijden in de slotfase nog mee bepaald worden. De doelpunten zijn gemaakt door: Willem 2x; Anne, Tim, Joran en de ingevallen Dano scoorde allen 1x. Van Peter.

Weidevogels C1 – IJsselvogels C2   7-12   In Bleiswijk moest C2 aantreden tegen het lastige Weidevogels C1 waarvan thuis eerder dit seizoen met 5-3 werd gewonnen. Vorige week echter won Weidevogels thuis met 9-6 van medekoploper KCC C2, we waren dus gewaarschuwd. Leuk was dat onze mede-trainer/coach Jesse ons voor het eerst kon zien spelen. Na een afgekeurde goal van Lisa (zuivere goal, dame stond er never tussen) opende Weidevogels de score. Direct hierna maakte Iris gelijk, 1-1. Een strafworp tegen betekende 2-1 waarna Benjamin uit een bovenhandse doorloopbal de gelijkmaker scoorde, 2-2. Hierna brak voor C2 een goede fase aan hetgeen tevens de beloning was voor het goede spel. Iris van korte afstand, Wesley van halve afstand en Benjamin van flinke afstand zorgden voor een 2-5 voorsprong. Helaas werd hierna door ons een strafworp gemist waarna Weidevogels 3-5 scoorde. Schoten van korte afstand van Iris en Lisa zette C2 op een riante 3-7 voorsprong waarna Weidevogels uit een strafworp de ruststand op 4-7 bepaalde. Een benutte strafworp van Benjamin betekende 4-8, Weidevogels stribbelde nog even tegen, 5-8 maar vervolgens waren het Iris en Benjamin, beiden uit een strafworp, die de marge weer op 5 brachten, 5-10. Twee mooie schoten van Weidevogels betekende 7-10 maar Lisa maakte aan alle onzekerheid een einde door de 7-11 binnen te schieten waarna invalster Jesca als kleinste toch het laatste woord wilde hebben en 7-12 scoorde. Hierna kreeg ze ook nog een strafworp mee maar die werd helaas gemist (nietwaar Benjamin….). Op naar komende zaterdag als we thuis om 11.30 uur de kampioenswedstrijd spelen tegen medekoploper KCC C2, uit werd het 5-5 dus ……. Kom kijken!!!!!

IJsselvogels C3 – Maassluis C3   4-13   De C3 speelde zaterdag thuis tegen de nummer 3: er zouden dus kansen kunnen liggen voor de nummer 4 van de competitie. De C3 begon de wedstrijd goed, zeker aanvallend was een verbetering te zien ten opzichte van de week ervoor. Net na het startsein kwam IJsselvogels achter met 0-1 door een mooi afstandsschot van de tegenstander. Maar Storm maakte al snel gelijk. Daarna liep de tegenstander uit in de eerste helft naar 2-8, waarbij Nils het tweede doelpunt scoorde tegen een moeilijke heer. Na de rust maakte IJsselvogels wat meer foutjes, ook al is dat aan de eindstand niet te zien: 4-13. De laatste twee doelpunten van de wedstrijd werden door Nina en Nils gescoord. Al met al een prima wedstrijd tegen een tegenstander die kortom een te hoog niveau had. Roos Graafland

KOAG D1 – IJsselvogels D1   uitgesteld.

IJsselvogels D2 – Korbis D2   1-11   Vandaag mocht de D2 thuis tegen Korbis spelen. De vorige keer hadden we hier van verloren, dus we moesten scherp beginnen. Helaas is dat niet zo uit gepakt als wij hadden gehoopt. Korbis was goed op dreef en maakte een paar mooie doorloopballen en afstandsschoten. Wij waren daarentegen nog niet helemaal wakker. We leverden veel ballen in en wisten niet te scoren te komen. In de rust (stand 0-6) flink wat aandachtspunten door genomen, waaronder het gooien en vangen. Dit moest echt stukken beter. Korbis zette hun spel door en wisten ook in de tweede helft meteen twee doelpunten te maken. Hierna wist Lotte met een mooi schot ook nog één goal te maken. Korbis liet zich hierdoor niet afleiden en wist nog drie doelpunten te maken, waardoor de eindstand 1-11 werd. Helaas niet een wedstrijd zoals gehoopt. Volgende keer beginnen we scherper en dan hopen dat we de punten wel thuis te kunnen houden! Karin en Nikki.

Nikantes D1 – IJsselvogels D3   7-5   Vandaag mochten we het opnemen tegen de koploper van de poule, thuis hadden we helaas met 2-4 verloren dus het was tijd voor een revanche, na een heel sterk begin stonden we met 0-2 voor, maar toen de tegenstander in het tempo kwam maakten zij een 4-2 ervan. Na een 4-3 van Lucas kon het nog spannend worden, maar IJsselvogels verloor hun concentratie met gevolg dat het gras interessanter werd dan de bal, want ja, wij hadden alleen kunstgras en hier kon je het gewoon uit de grond trekken. Na het fluitsignaal stond het 7-5 en Nikantes werd kampioen, snel weer naar huis en op naar de volgende wedstrijd om punten te pakken. Doelpunten gemaakt door: Sahra 2x, beide Lucassen en Sem 1x. Van Stefan.

IJsselvogels E1 – Vitesse E3   16-9   En het vijfkoppig monster is kampioen! Afgelopen zaterdag speelde de E1, alias het vijfkoppig monster, de kampioenswedstrijd tegen Vitesse. En tjonge jonge wat hielden ze de spanning erin. Het monster had wat moeite om de rust te bewaren, de zenuwen de kop in te drukken en zoals een monster betaamt “de grot te bewaken”. Mede namens onze stabiele benjamin Nora die erg goed stond te verdedigen gingen we met 1 punt voor de rust in. De gemoederen en de bloeddruk van menig ouder en coach Patrick  liepen hoog op maar ineens kregen Sven, Luna, Nora, Timo en Marnick de smaak te pakken, werden er “vogels” (ik weet nu dat dit een doorloop is) geprobeerd en afgemaakt en konden we gelukkig het kampioensfeestje vieren. Na het uitdelen van de diploma’s, de medailles en de geweldige kampioensshirts kwamen ook de coaches Remmert en Sam uit Nieuwerkerk om mee te delen in de feestvreugde en nog een stukje taart mee te eten. E1 en de coaches onwijs gefeliciteerd. Wat een kanjers zijn jullie! Jullie laten wekelijks zien wat plezier en fanatisme in het korfbalspel is. Super tof om naar te kijken. Luna 7x, Sven 5x, Marnick 2x, Timo 2x. Van Katja.

Gemini E1 – IJsselvogels E2   0-4   Helaas niets ontvangen! Donderdagavond speelde E2 tegen het nog puntloze Gemini E1 waarvan zaterdag thuis met 7-2 werd gewonnen. Nu werd het 0-4 voor A2 waardoor ze in de race blijven om het kampioenschap mits er van Nieuwerkerk E3 wordt gewonnen.

IJsselvogels E2 – Nieuwerkerk E3   3-5   Helaas niets ontvangen! De ongeslagen koploper kwam op bezoek, uit werd eerder dit seizoen met 6-1 verloren maar daarna heeft E2 alle wedstrijden gewonnen. Helaas, helaas, Nieuwerkerk E3 bleek vandaag met 3-5 net iets beter en zal het kampioenschap binnen gaan halen met onze E2 als goede 2e.

Vriendenschaar E2 – IJsselvogels E3   6-14   Vandaag moest IJsselvogels E3 tegen vriendenschaar E2.We begonnen de wedstrijd heel goed. Het verdedigen kon beter maar de aanvallen gingen goed. Na 10 minuten stonden we 0-7 voor. Na de rust scoorde de tegenstander iets meer. Daarna zakte het helaas een beetje in maar we bleven wel scoren. Tiddo scoorde zelfs een doorloopbal. De eindstand is 6-14 geworden. Heel goed gedaan allemaal, we zijn trots op jullie! Tiddo scoorde 9 keer, Rico scoorde 4 keer, en Lieke 1x. Van Angela.

IJsselvogels E4 – ONDO (G) E8   0-6   Helaas niets ontvangen! Tegen de ongeslagen koploper kwam E4 duidelijk iets tekort. Zelfs de eer kon niet worden gered, volgende keer beter. Jullie spelen nog 2 wedstrijden tegen KCR E7 en Vitesse E5, succes verder!

IJsselvogels F1 – KCR F1   5-11   Helaas niets ontvangen! Uit werd met 7-4 van deze tegenstander verloren en F1 is daarna veel beter gaan spelen dus …… Helaas kon Myrthe niet coachen en had ze Anouk geregeld als vervangster. Ik zag een klein stukje van de wedstrijd met alleen maar lange ballen gooien die allemaal voor de tegenstander waren, niet slim. Het werd 5-11 voor KCR dat nu 2e wordt. Zaterdag tegen kampioen Korbis F1 laten zien dat jullie wel degelijk kunnen korfballen, succes!

IJsselvogels F2 – Excelsior F2   10-1  Op de zaterdag ochtend begonnen de F2 aan de kampioenswedstrijd. Wat een spannende pot zou worden, omdat de F2 vorige keer 0 – 0 had gespeeld. Maar al snel maakte de F2 het eerste doelpunt. De tegenstander scoorde niet lang daarna ook een doelpunt en het stond 1-1. Helaas moesten wij door naar ons eigen wedstrijd en konden we de rest niet zien. Bedankt voor het coachen Barbara! Na de 1-1 begon de F2 uit te lopen en eindigde met een stand van 10- 1. Dat betekent kampioenschap !! Super goed gedaan! Met 9 punten uit 5 wedstrijden zijn we onbereikbaar voor de concurrentie dus eigenlijk zijn we al gewoon kampioen. De taart hebben we zaterdag al gehad, misschien dat we jullie op vrijdag tijdens de training verder huldigen als ook jullie leidsters Lotte en Amber er bij zijn want zij kunnen zaterdag weer niet mee (zelf spelen met A3). De doelpunten zijn gemaakt door 4x lucas, 3x Lilly, 2x Daan, 1x Florian.

 

Wim Slingerland.