Hoe vloog de bal – 07-december-2013

Hoe vloog de bal ….. (zaterdag 7 december 2013).

Met liefst 22 wedstrijden was er een aardig druk wedstrijdprogramma, gelukkig was Sinterklaas weer het land uit zodat de wedstrijdsecretarissen het weer wat rustiger hadden. Van de 22 wedstrijden werden er 8 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 11 een nederlaag. De grootste overwinning was dit keer voor F1 dat met 14-0 van PKC/Hagero F1 won en ook de topscoorder van de week komt uit dit team want Willem ten Hove scoorde maar liefst 7x. De resultaten:

In Eindhoven kon IJsselvogels 1 één helft goed tegenstand bieden tegen koploper DSC. Hoewel DSC de eerste helft wel het betere van het spel had wist IJsselvogels goed bij te blijven en kon het tot de rust de schade tot 15-11 beperken. In de tweede helft schakelde koploper DSC een tandje bij hetgeen teveel was voor IJsselvogels. Aanvallend had IJsselvogels veel moeite om tot scoren te komen waardoor er met 24-14 werd verloren. Dirk Rijneveld 6x, Hans Brouwer en Kevin Berghout 3x en Jasper Marck 2x scoorden de doelpunten voor IJsselvogels dat a.s. zaterdag om 17.00 uur thuis speelt tegen het op de 3e plaats staande HKV/Ons Eibernest uit Den Haag.

IJsselvogels 2 speelde in Papendrecht tegen koploper PKC/Hagero 4. Met de weer herstelde Victor in de gelederen kwam het 2e voortvarend uit de startblokken en nam brutaal een 0-3 voorsprong. Nadat PKC weer op 3-3 gekomen was ging het in de 1e helft gelijk op waarbij de ploegen om en om op voorsprong kwamen, ruststand 9-8. Na de rust liep PKC uit van 10-9 naar 13-9 en was het gat geslagen. Het pleit voor het 2e dat ze terug wisten te komen tot 13-12 hetgeen ook de eindstand werd. Scoor je de eerste 3 en de laatste 3 doelpunten en dan win je nog niet, rare sport dat korfbal. Zal het dan a.s. zaterdag gaan gebeuren? Succes 2e! Victor 3x, May, Peter en Wim 2x en Eva, Lieke  en Pieter 1x scoorden de doelpunten voor het 2e dat nog op zijn eerste puntje wacht.

IJsselvogels 3 ontving thuis Oranje Wit 3 uit Dordrecht en dat is een ongeveer gelijkwaardige tegenstander. Het begin was duidelijk voor het 3e dat met 5-2 en 7-5 voorkwam maar de ruststand was alweer gelijk, 9-9. Na de rust steeds tegen een kleine achterstand aangekeken en bij 12-12 leek het een puntendeling te worden, helaas scoorde Oranje Wit alsnog de 12-13 waardoor beide punten naar Dordrecht gingen. Als ik het scoreverloop bekijk dan vraag ik me af of er ook dames meegespeeld hebben want daar komen alleen de heren op voor (zowel bij het scoren als het doorlaten). Pieter 5x, Erwin Kr. 4x, Bas 2x en Berry 1x maakten de doelpunten voor het 3e.

Ook IJsselvogels 4 speelde thuis, hier was KCR 5 uit Ridderkerk de tegenstander. Heel de wedstrijd achter de tegenstander aangelopen. Na een 1-4 en 3-7 achterstand brak de rust aan bij een 5-8 stand. Na de rust bleef het gat 3 punten tot 10-13 maar daarna kwam het 4e dichterbij tot zelfs 12-13 en leken er kansen te komen op meer. Helaas scoorde KCR hierna weer 2x en werd het gat weer 3 waarna er met 13-15 werd verloren ondanks 5 doelpunten van Sander, 2 van Sijmen, Stef en Matthijs en 1 van Laura en Sascha. Gezien de stand op de ranglijst is er nog niets aan de hand.

In Zwijndrecht stond IJsselvogels 5 eerst in de verkeerde zaal (jullie zijn door de jaren heen niet de eerste die dat in Zwijndrecht overkomt) maar was het gelukkig toch op tijd in de goede sporthal. Ook hier een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Albatros 8 in het begin het betere van het spel had maar na met 6-5 te hebben achter gestaan liep het 5e uit naar een 6-9 voorsprong. Na 8-11 kwam Albatros goed terug en zelfs op gelijke hoogte, 11-11 waarna Sylvester het winnende doelpunt scoorde en de punten toch mee naar Moordrecht gingen, netjes gedaan 5e! Marc en Renee scoorden 3x, Sylvester 2x en Lisanne, Karin, Denise en Cornel 1x. Na een tijd uit de running te zijn geweest vanwege een blessure doet het me goed dat Denise weer is gaan korfballen.

IJsselvogels G1 was vrij en is nog steeds in de race om de 100% taart.

KCC/Delta Logistiek A2 – IJsselvogels A1   16-16, verder helaas geen informatie ontvangen.

IJsselvogels A2 ontving thuis KOAG A2 uit Krimpen ad IJssel en dat is niet één van de favoriete tegenstanders van A2. Tot 4-4 ging het gelijk op maar daarna liep KOAG uit naar 4-8 om uiteindelijk met 6-17 te zegevieren, duidelijk! Alex en Leon 2x en Linda en Christiaan 1x konden met hun doelpunten de nederlaag niet voorkomen.

In Capelle ad IJssel speelde IJsselvogels A3 uit tegen KCC/Delta Logistiek A4 en dat was op het veld één van de concurrenten. Met gelegenheidsleider René Prins langs de lijn zag het daar ook in de 1e helft naar uit want de ruststand was pas 3-3 mede dankzij onrustig spel van onze kant. In de 2e helft liep het een stuk beter en toen A3 van 5-6 uitliep naar 5-11 was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 6-14 met 4 doelpunten van Remon, 3 van Tom, 2 van Iris en Mike en 1 van Nikki, Eline en Peter. Ook de reserves Karlijn en Jesse kregen nog speeltijd.

IJsselvogels A4 speelde thuis tegen KOAG A3 en de eerste helft speelde A4 zonder meer goed maar vergat het de kansen af te maken waardoor het in de rust met 4-7 achterstond. Het begin van de 2e helft was helaas verre van goed waardoor KOAG kon uitlopen naar een 4-11 voorsprong om uiteindelijk met 7-14 te winnen. Jammer want er waren deze wedstrijd kansen op meer. Jodie, Daan en Mike A. scoorden 2x en Mick 1x.

IJsselvogels B1 speelde in Maassluis tegen de plaatselijke B1 en dat ging zeker de 1e helft goed. In de rust stond het 4-6 maar helaas werd er in de 2e helft niet altijd even slim gespeeld waardoor Maassluis terug kon komen en een 8-8 gelijkspel uit het vuur kon slepen. Een klein beetje teleurstellend gezien het goed spel in de 1e helft. Jeffrey 4x, Noël 3x en Mike 1x scoorden.

IJsselvogels B2 speelde thuis een goede wedstrijd tegen KCC/Delta Logistiek B2 en leek zelfs een overwinning te gaan behalen. Na een 3-3 ruststand kwam B2 eerst met 3-4 achter maar herstelde het zich goed door een 6-4 voorsprong te nemen. Nadat KCC 6-5 had gescoord scoorden ze in de laatste minuut helaas alsnog de gelijkmaker, 6-6. Wietze 2x en Aniek, Robert, Donald en Juliëtte 1x scoorden voor B2 dat dicht bij de eerste overwinning was.

IJsselvogels B3 speelde de belangrijke wedstrijd tegen het nog ongeslagen Trekvogels B2. Op het veld werd hier al van gewonnen maar zou dat ook in de zaal lukken? Na een 0-2 achterstand zorgden Joris en Maaike voor een 2-2 ruststand. In de 2e helft zetten Maarten en Toni B3 op een 4-2 voorsprong maar Trekvogels kwam goed terug door weer op gelijke hoogte te komen, 4-4. Gelukkig hadden Martijn en Dani het vizier nog op scherp staan en zorgden zij met hun doelpunten voor een verdiende 6-4 overwinning waardoor B3 mee blijft doen om de koppositie.

IJsselvogels C1 was vrij.

In Waddinxveen speelde IJsselvogels C2 de uitwedstrijd tegen Korbis C2 en dat is voor IJsselvogels vaak een lastige tegenstander. Na 1-0 achter scoorde Siebe 1-1 maar daarna kwam Korbis opnieuw op voorsprong. Stefan, Esmee, Annelie en Loiasanne bogen met hun doelpunten de 2-1 achterstand om in een 2-5 voorsprong waarna Korbis de eindstand op 3-5 bepaalde. Jullie blijven 2e!

IJsselvogels C3 was vrij.

IJsselvogels D1 nam thuis tegen Sporting Delta D2 al snel een 2-0 voorsprong en niets leek een overwinning in de weg te staan. Ook niet toen Sporting Delta langszij kwam, 2-2, want in de rust stond D1 met 5-3 voor. De 2e helft bleek zonder Loisanne de angel uit het spel en liet D1 zich gewillig naar de slachtbank leiden. Sporting Delta was veel feller, vocht voor iedere bal, had meer variatie in de aanval en maakte de kansen ook nog eens goed af, eindstand 7-10. Bij D1 zat er geen diepgang in het spel, het spel oogde erg simpel, er werd nauwelijks bewogen en er kan niet op een beginbasis worden teruggevallen. Loisanne en Thirza scoorden 2x en Dano, Patrick en Remmert 1x. Er is nog veel werk aan de winkel!

Reeuwijk D1 –  IJsselvogels D2 7-6. Weg 100% taart, helaas geen wedstrijdverslag ontvangen.

Ook IJsselvogels D3 speelde in Reeuwijk en wel tegen de D2. Na een matige 1e helft stond het 2-0 voor Reeuwijk en volgens de leiders, Dennis en Karin, was de 2e helft beter. Maar ….. hoe kan het dan 8-1 worden ….. was Reeuwijk ook ineens zoveel beter. Iris redde de eer door de 2-1 uit een strafworp te scoren.

IJsselvogels E1 speelde thuis een leuke en goede wedstrijd tegen Nieuwerkerk E1. Beide teams kennen elkaar al aardig door de jaren heen en dat was best leuk om te zien hoe sommige spelers en speelsters zich ontwikkelen. Na 1-0 door Joran en 2-2 door Lieneke brak de rust aan. Yana zette E1 in de 2e helft al snel op een 3-2 voorsprong maar daarna was het Nieuwerkerk dat uitliep naar 3-5 waarna Cécile de eindstand op 4-5 bepaalde.

Onder de bezielende leiding van gelegenheidsleidster Liesbeth (had je nog een stem over?) bood IJsselvogels E2 uitstekend tegenstand tegen koploper Maassluis E2 dat tot nu toe alles met grote cijfers won. E2 deed zeker in de 1e helft niet voor Maassluis onder en kreeg ook enkele mooie kansen. In de 2e helft maakten wij iets meer plaatsfoutjes en was Maassluis iets feller. Jammer dat ze in de laatste 10 minuten, dankzij een mooi afstandsschot, alsnog met 0-1 wonnen. Jullie hadden gezien jullie uitstekende inzet een punt verdiend!

Manon had dit keer zelf de eer om een keer IJsselvogels E3 te mogen coachen. De opdracht was snel doorgooien en schieten als je vrij staat. Volgens het wedstrijdverslag is er volgens Manon wel meer dan 100 keer geschoten dus daar heeft het niet aan gelegen. Na een wat moeizame 1e helft, 0-1, ging het in de 2e helft een stuk beter en werd er dankzij 3 doelpunten van invaller Tobias, 2 van Thirza en 1 van Tim keurig met 0-6 gewonnen. Maar ….. toch de volgende keer wat meer letten op de scherpte met het schot zodat alle schoten minimaal de mand raken, oké?

IJsselvogels F1 speelde thuis tegen hekkensluiter PKC/Hagero F1 waar op het veld al met 1-7 van werd gewonnen. Blijkbaar is IJsselvogels veel beter gaan spelen want nu werd het zelfs 14-0 en dat terwijl PKC na 6-0 zelfs met 5 spelers van hun tegen 4 van ons mocht spelen. Willem had de smaak weer te pakken en scoorde liefst 7x, Benjamin 5x en Jesca 2x terwijl Dominique er een paar keer dichtbij was maar die bal wilde er net niet in. Het korfschieten eindigde in 4-4 dankzij 2 doelpunten van Benjamin en 1 van Dominique en Willem.

In Ridderkerk speelde IJsselvogels F2 opnieuw een bijzonder spannende wedstrijd tegen KCR F1. Op het veld stond het met 3-1 achter en won F2 toch nog met 3-5, deze wedstrijd was nog veel spannender. Na een 2-0 achterstand scoorde Rosa 2-1 hetgeen ook de ruststand werd. In het 3e part scoorden voor F2 zowel Rosa als Olivier maar ook de tegenstander scoorde 2x, dus 5-3. In het 4e en laatste part scoorde Stijn 5-4 waarna KCR per ongeluk in hun eigen korf scoorde. 5-5. Als dan ook nog eens Olivier in de laatste 10 seconde het winnende doelpunt weet te scoren dan keert F2 gewoon met een 5-6 loverwinning huiswaarts, klasse F2 en Maaike en Lisa!
Het korfschieten werd 3-3 met 2 doelpunten van Rianne en 1 van Olivier.

IJsselvogels F3 was vrij en is nog steeds in de race om de 100% taart, samen met G1.

IJsselvogels F4 – DeetosSnel F2   6-2 en korfschieten 3-2. Verder helaas geen verslag ontvangen. Wel zag ik o.a. Lienke 3x en Storm 1x scoren, de overige doelpunten weet ik niet.