Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 13 mei 2023.

Afgelopen zaterdag een korfbaldag die je, wat het weer betreft, iedere zaterdag hoopt mee te maken. “s Morgens om 8.15 uur Benjamin bij de korfbal afgezet die met E3 om 9.00 uur in Waddinxveen moest spelen. Om 10.00 uur E4 en om 11.00 uur E1 gefloten. Twee leuke wedstrijden, E4 was erg spannend tegen een gelijkwaardige tegenstander. Leuk en leerzaam (voor de kinderen) om Manon te zien en horen coachen, de nadruk lag op het onderscheppen van de bal en niet alleen maar op het verdedigen en je handjes braaf omhoog houden. Daarna E1, een team dat echt aan het groeien is en elkaar steeds beter weet te vinden met een 15-6 zege op Valto E2 als eindresultaat. Hierna A1 thuis tegen KCC A2. Wat was de 1e helft een drama!!! Zonder Tim en Benjamin mag toch geen reden zijn om zo matig te spelen, ruststand 1-3 achter! Gelukkig een veel betere 2e helft, de geblesseerde Benjamin erin en een vakwissel droegen bij aan de uiteindelijke 11-7 overwinning en de ongeslagen status van A1. Het 2e kunnen jullie hieronder lezen, daar kan ik kort over zijn. Daarna het 1e tegen koploper ONDO 1 uit Middelburg. Een flitsende start, 5-1 voor. Daarna een duidelijk mindere fase en in de rust ineens met 7-11 achter. In de 2e helft weer een uitstekend 1e dat echt goed speelde en weer langszij wist te komen en zelfs met 18-17 en 19-18 de leiding nam. Zou het dan toch gaan gebeuren …, een kleine kans van onze kant werd gemist en ONDO scoorde aan de andere kant 19-19 en even later ook 19-20. De laatste aanval van IJsselvogels leverde nog zeker 4 doelpogingen op maar helaas. Wat had ik jullie graag een puntje gegund en dat hadden jullie ook dik verdiend, daar was iedereen het na de wedstrijd over eens, zelfs de scheidsrechter die een goede pot floot. Helaas, helaas, jullie hebben laten zien met de bovenste mee te kunnen, nog 4 wedstrijden te gaan dus …..  De resultaten:

IJsselvogels 1 – ONDO (M) 1   19-20     Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels 1 het opnemen tegen koploper ONDO 1 uit Middelburg. Zouden we voor een klein stuntje kunnen zorgen? Met een temperatuur die inmiddels aardig was opgelopen (en dat was te merken) begonnen we aan de wedstrijd. In de beginfase waren we vrij scherp. Onze schoten vielen makkelijker en ONDO was nog niet heel zuiver in de afronding. Bij een 4-1 tussenstand leek het erop dat er zeker kansen voor ons lagen. Helaas schakelde de tegenstander vanaf dat moment een tandje bij. Onze aanvallen verliepen moeizamer en verdedigend zakte het beetje bij beetje in. Tot 5 minuten voor rust konden we aardig bijblijven maar een korte tussensprint vlak voor de rust zorgde ervoor dat ONDO inmiddels een voorsprong van 7-11 had gepakt. Met die stand werden ook de kleedkamers opgezocht. Er zou aan onze kant wat gas bij moeten om nog zicht te houden op minstens een puntje (of misschien zelfs 2). Er brak vervolgens een spannende tweede helft aan waarbij wij langzaam maar zeker dichterbij kwamen. De doelpunten vielen makkelijker en er werd prima verdedigd (soms nog net iets teveel ruimte weggegeven). Na de 17-17 wisten we via de 18-17 zelfs weer op voorsprong te komen. Zou het dan kunnen? 18-18, 19-18, 19-19, 19-20.. Nog een laatste aanval op de gelijkmaker maar… helaas. Scheids fluit af en we staan toch enigszins onverdiend met lege handen. Een puntje was hier toch verdiend. Maar ja, zo werkt het niet en beide punten gingen met ONDO mee naar Middelburg. Zonde! De laatste 5 minuten van de eerste helft bleken toch cruciaal, daar hebben we het weggegeven. Leermoment voor de volgende keer en dan houden we de punten wel hier. Alle invallers bedankt voor het meespelen. De doelpunten kwamen zaterdag van Mike 5x Sam 5x Kevin 5x Tamara 2x Lieke 1x en Christiaan 1x. Door Sam.

KCC / CK Kozijnen 5 – IJsselvogels 2   12-14     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 2e leek in Capelle ad IJssel een makkelijke en ruime overwinning te behalen op KCC 5 dat de punten goed kon gebruiken in de strijd tegen degradatie. Na een 3-10 ruststand leken de punten binnen maar waar in de 1e helft de aanvallen goed werden neergezet leek het in de 2e helft allemaal los zand. In plaats van de rust te bewaren schoten we de meest onmogelijke ballen met veel balverlies tot gevolg waardoor we de tegenstander zelf in de wedstrijd hielpen. Als de wedstrijd nog 5 minuten langer had geduurd had ik het nog moeten zien. Wouter 5x en Cécile 3x hadden een belangrijk aandeel in de overwinning. Helaas heb ik het zelf het scoreverloop dankzij de regen niet bijgehouden.

IJsselvogels 2 – ONDO (M) 2   10-17     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Zonder Wouter (de avond ervoor getrouwd), zonder Merel (met haar hand in het gips), zonder Cécile (in de basis bij het 1e) en zonder David begon het 2e thuis tegen ONDO 2. Uit in Zeeland was het 2e de sterkste maar deze wedstrijd had het 2e weinig in te brengen. Van het begin af aan achter de tegenstander aangelopen, geen schot, geen afvang en tja ……, dan is het lastig korfballen. Zelfs bij de vrije ballen werd de korf niet geraakt en de schoten die ik zag waren allemaal van minimaal 10 tot 12 meter afstand. Snel vergeten deze wedstrijd en op naar de volgende a.s. zaterdag tegen KOAG 3.

Twist 2 – IJsselvogels 3   8-9    Hier was naar uitgekeken! IJ3 op pole-position en Twist op de bagagedrager, met 2 punten als verschil. Winnen betekende een comfortabele uitgangspositie voor de laatste wedstrijden, anders billenknijpen tot het eind. Als coach van te voren over 3021 dingen nagedacht. Schijncontrole, want wedstrijdspanning, wind en hoe-de-man-in-zwart fluit zijn ongrijpbare factoren. Wind? Maar voor de Verlenging was het toch heerlijk. Nou, in de bouwput bij Twist stond een narrig windje die de wit oranje strandbal vrolijk liet dwarrelen. Eerste schot bij Twist direct binnen en de eerste aanvallen bij de onzen meer dan stroef. Wel rebound, maar te weinig (bal)tempo en geen gevoel op het schot. Twist hielp ons een groot handje door strafworpen te missen (die “wedstrijd” zouden wij uiteindelijk winnen) en na 16 minuten toch de 1-1. Nadat we in het klassement stippen-missen de stand gelijk hadden getrokken, werd het spel beter en pakte we het initiatief. Tussendoor een time-out om de veelvoud aan strafworpen en vrije ballen in te perken. De scheids was heel bepalend hierdoor (gelukkig wel 2 kanten op) echter met een aantal emo-tijgers in het veld niet perse goed voor IJ3. Met de rust 3-5 (echt waar). Vlotjes door na 3-7 met meer swung in de 1e aanval en eerlijk gezegd dacht ik “buit-binnen”…… mis gerekend, 2e aanval schoot weliswaar enorm veel, maar zonder mik en puntje voor puntje kwam Twist dichterbij om bij 8-8 weer langszij te komen. Deze gelijkmaker is toch wel een van de meest curieuze die ik in 143 jaar korfbal heb meegemaakt. Wat dan? De scheids geeft – nog eens – een strafworp aan Twist en wijst in alle consternatie ineens naar de middenlijn als teken dat het een doelpunt is……………Iedereen wist dat dat niet zo was…………Gedoe…..camera langs de lijn, scheids wil niet kijken (geen VAR bij mandjebal), aanvoerders bij scheids, die vraagt om eerlijk en sportief antwoord. Die van Twist geeft doodleuk aan dat zij dacht van wel….. Pinokkio kan hiervan leren. Aan de aanvoerster gevraagd of ze al een afspraak had staan bij een bekende opticienketen? De scheids besluit uiteindelijk dat er toch een strafworp genomen moet worden, en respect voor de dame, die feilloos de 8-8 binnengooit. Nog kleine 10 minuten, stuiterende reserves, en allerlei scenario’s in mijn bovenkamer. Beslissing genomen, ik laat het zo staan en soms heb je ook gewoon geluk als coach. Mini-Ploos viel goed in, maar pakte 2 verkeerde schotmomenten in die fase, krijgt dat te horen, en bedenkt bij het bijna-3e-verkeerde-moment net op tijd niet doen, passt op Jesse (die eigenlijk helemaal niet zo goed inviel) en die schiet van veel te ver, veel te hoog (ijs aan de bal) en ploft zo de winnende binnen, 8-9! Bekend gezegde in de sport: “Slechte wedstrijden winnen, dan word je kampioen”. De kleine productie werd verzorgd door Manon, Heidi, Dirk 2x, Victor, Mike en Jesse 1x. Edwin.

Twist 3 – IJsselvogels 4   10-8     Zelfde plek, anderhalf uur eerder, speelde IJ4 tegen Twist 3. Twist ligt op koers om kampioen te worden met slechts 1 uitdager over. Nee, niet IJ4…. Zoals gebruikelijk waren de centimeters – met name bij de mannen –  oneerlijk verdeeld en dat resulteerde in meer balbezit voor Twist. Daarnaast hadden ze hun huiswerk gedaan. Ja, ja, deze onvolprezen rubriek wordt ook in Vlaardingen gelezen. Mandekking voor the-grumpy-old-man en 2 meter-nog-iets daarachter voor het kapen van het schot. De eerste aanval ging daar goed mee om, genoeg goede kansen, helaas te weinig rendement. 3 treffers met de rust, 100% strafworpen (IJ3 eat your heart out). Twist schoot ook niet met scherp en hier eveneens 5-3 met de rust, maar dan voor de blauwen. Na de pauze haakte het vierde continu aan en als blauwdruk voor de volgende wedstrijd 8-8 met kleine 10 minuten te gaan. Had Stefke op dat moment een stip moeten krijgen?? Ik denk het wel…. Een herenwissel bracht uitkomst voor Twist, 4 schoten, 2 goals en 10-8. Jammer, een puntje snoepen was misschien wel terecht geweest. De goals kwamen van Edwin 3x, Jelle S 2x, Rob, Jelle R en Myrle 1x. Edwin.

IJsselvogels 5 – DES 6 is niet gespeeld.

IJsselvogels 6 – VEO 6   11-8     Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels 6 in de mega hitte een wedstrijd tegen VEO. Al voor de wedstrijd waren twee emmers koud water aan de zijkant neergezet, maar dit mocht niet baten. De wedstrijd verliep al snel niet al te best. Niet omdat we niet scoorden, of omdat we geen voorsprong hadden, maar omdat het zo ontiegelijk warm was en iedereen geen conditie meer had door de vakantieperiode :). Sanne wist het eerste doelpunt van de wedstrijd erin te leggen, een stip. De tegenstanders kwamen terug met een doelpunt, 1-1. Daarna brachten Tom (met een afstandsschot) en Stan IJsselvogels op voorsprong, 3-1. Stan wist zijn doelpunt met één handje in de korf te leggen. Peter en Mick, onze trouwe invallers uit het vijfde) wisten allebei een schot erin te mikken, 5-1. Ook Annelie wist een stip te scoren. Het was een goede dag voor stippen, want alle stippen uit de wedstrijd zijn geraakt. Angela wist nog een mooie doorloper te maken met een fantastische assist van Sanne. Inmiddels waren we allemaal uitgeput en was de wedstrijd waarschijnlijk niet om aan te zien in traagheid en vermoeidheid. VEO wist daardoor ook een beetje terug te komen tot 8-5. Peter en Lotte schoten er nog allebei één in. Daarna hadden we een gouden wissel. Jelle S was uit zijn eigen wedstrijd gekomen en speelde een gedeelte van de tweede helft, maar wist er wel binnen 1 aanval even twee in te knallen. De eindstand was 11-8. Terwijl Ruud nog even van zijn vakantie geniet en lekker in het zonnetje zat, sleepten wij de eerste twee punten van het seizoen binnen. Hopelijk is Edo weer helemaal beter volgende week en is Edwin weer in Nederland (en Ruud natuurlijk ook). Tot volgende week! Lotte.

ADO MW1 – IJsselvogels MW1   14-7     MW1 speelt dit veldseizoen in een nieuwe poule. Na successen in de laatste jaren waarschijnlijk wat hoger ingeschaald, die puntenscores van het KNKV beginnen door te werken. Geen regiowedstrijd bij Tempo maar een uitwedstrijd naar ’s Gravendeel bij ADO MW1. Ik kon me niet herinneren dat ik er was geweest, maar in de auto werden herinneringen opgehaald (de verhalen uit het verleden worden natuurlijk alleen maar groter en beter). Maar we leven in het nu en beginnen weer op 0-0, na een lange rit en een stevige wandeling vanaf de parkeerplaats naar de auto (dat was zelfs zo ver, dat Patrick die even langs de auto terug wilde eerst een fiets leende bij een van de aanwezige locals). Casper weer fit, althans aanwezig, Mark met klachten afwezig en dit seizoen voorlopig ook zonder Sandra maar verder compleet met z’n elven (Marieke Christa Marloes Olga Judith / Joost Patrick Ruud Hendrik Casper Matthijs). Scheidsrechter was Jeroen van de Rovaart, ooit nog trainer bij het 2e van IJsselvogels. Volgens goede traditie kwamen we eerst op achterstand, meteen ook maar 3-0 waarna na een klein kwartier eindelijk werd tegengescoord. Hendrik kreeg richting de zijlijn een bal slecht aangespeeld maar wist ‘m vanuit de broekzak wel door de korf te krijgen: het blijven unieke kwaliteiten. 3-2 door Matthijs (schot) en 3-3 door Marieke (stip) en de schade was weer gerepareerd. En ook meteen weer snel schade opgelopen, binnen een paar minuten weer 5-3 achter en via 6-3 en een goal van Joost (6-4) was het bij rust nog wel te overzien. Na rust scoorde Hendrik 6-5 en leek er weer aansluiting mogelijk maar ADO had wat meer routine en bij IJsselvogels was het moeizaam om tot (goede) kansen te komen. Via 8-5 nog een schot van Joost (lekker op twee benen: 8-6) maar ADO liep uit naar 12-6 en toen was het wel gespeeld. De goals vielen niet meer. Treffer van Casper achter de korf (12-7) en nog twee ADO-goals (14-7) voor de statistieken: we konden het in de tweede helft niet meer bijbenen. Gelukkig wel een leuke tegenstander en een sportieve wedstrijd maar de tegenstander was een tandje completer. Op 24 mei gaat de midweekcompetitie verder bij studentenkorfbalvereniging Erasmus. Matthijs.

IJsselvogels G1 – Movado G1   1-2     Vandaag mocht de G1 weer in actie komen. Met dat heerlijke weer was dat gelijk al een Feestje. De eerste wedstrijd was tegen Movado. Een pittige tegenstander. David haalde alles uit de kast om geen bal door te laten maar helaas eerste putje tegen. Mariëlle is de stille kracht in het team, vandaag stilletjes door de spanning van de wedstrijd, ze speelt super goed, en gaat ervoor! Rene rent de benen uit zijn lijf om de tegenstander voor te zijn. Mooi schot , maar net niet. Ze maken het spannend. Helaas een schot tegen. Ook Vera en Paul hebben een goed samenspel, schot van Vera…….pfff bijna. Maar daar komt Femke in actie, redder in nood en …..Raak. Wat een prachtig schot! Yes !. Rode koppie’s en zweet op het voorhoofd. Enorm goed hun best gedaan allemaal. 1-2 voor Movado. Even pauze en lekker lunchen in het zonnetje of de schaduw voor wie dat wilt. En gelijk even kijken wie de volgende tegenstander is. GKV, ze zitten vlak bij ons te lunchen, gelijk een gezellig praatje gemaakt. Marendah geniet zichtbaar van het samen zijn. Ook Alex is alle spanning te boven, maakt grapjes en kletst gezellig mee.

GKV / Enomics G1 – IJsselvogels G1  2-3     Iedereen is weer opgeladen en we gaan er weer voor. Issam is de marathon aan het rennen op het veld. Zijn tegenstander kan hem nauwelijks bijhouden. Met succes, hij scoort. Wat een feest. Vlak daarna een mooi schot van René. Helaas verdedigt. En dan puntje tegen… Anouk gaf aan iets minder fit te zijn, maar ze gaat er 100% voor, wat een bikkel. Issam blijft rennen en wederom met succes, weer een punt voor IJsselvogels. Ruud en Jeroen wisselen elkaar af en dat gaat prima. Vera helpt ze door te roepen dat de handen omhoog moeten. Met succes, het verdedigen gaat boven verwachting. Badr gaat voor elke bal met buikglijders en al. Door dat nare kunstgras liggen beide knieën open. Maar het doet hem niets, ook een bikkel. Vandaag letterlijk bloed zweet en gelukkig geen tranen. GKV is in actie en weet te scoren. IJsselvogels moet er weer bovenop zitten. En dan is daar René met een ijzer sterk schot. En als de scheidsrechter de wedstrijd affluit, is IJsselvogels de echte winnaar 2 – 3 voor IJsselvogels Het was een super leuke dag. Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door sport verslaggever; PAUL. Sandra.

IJsselvogels A1 – KCC / CK Kozijnen A2   11-7     Afgelopen zaterdag speelde wij tegen KCC A2. De wedstrijd begon niet zo goed. KCC scoorde de eerste doelpunt 0-1. Jesca kwam daarna met een mooi afstandsschot 1-1. KCC scoorde daarna de 1-2 en de 1-3. Dit was de eerste helft. Er zijn niet veel doelpunten gevallen de eerste helft. We gingen in de rust een goed gesprekje voeren om weer alles te geven om te kunnen winnen, want we staan ongeslagen bovenaan. De tweede helft begon, we kregen gelijk 2 strafworpen mee allebei gemaakt door Jesca, daarmee kwamen we weer op een gelijkspel 3-3. Het duurde even, maar we kwamen weer  een beetje op gang met de schoten en Wesley maakte toen de 4-3 en Yana met een strafworp 5-3. Lisa maakte daarna een korte kans 6-3. KCC scoorde 6-4. Benjamin kwam weer met een mooi doelpunt 7-4. KCC maakte weer een doelpunt 7-5. Jesca kwam weer met een mooi schot 8-5. KCC scoorde weer 8-6. Rosa kwam met een mooi afstandsschot 9-6. KCC maakte weer een doelpunt 9-7. Wesley en Jesca maakte de wedstrijd af met 2 mooie doelpunten 11-7. Einde wedstrijd. Doelpunten: Jesca 5x, Wesley 2x, Lisa Yana Rosa en Benjamin 1x. De meiden  waren in deze wedstrijd de topscoorders!!    (Lisa)

IJsselvogels A2 – DES A1   12-16     IJsselvogels A2 ontwaakt uit de zaal roes, 2 weken niet getraind en dan de uitgestelde wedstrijd van 22 april inhalen op een doordeweekse dinsdagavond. Zaal en veld, dat zijn 2 aparte dingen voor IJsselvogels A2, zwaar veld door de regen en wij zijn mooi weer korfballers. De start was nog veelbelovend, Willem (1-0) en Tim (2-2), maar DES A1 liep uit naar een 2-5 voorsprong. Kleine inhaalslag door Lieneke (3-5), Finn (4-6) en Tim (5-6), maar het was weer DES vlak voor rust de voorsprong uitbreiden (5-8 ruststand). Direct na rust een klein tikkie verwerken (van 5-9 naar 6-11 van Lieneke). In de opvolgende 10 minuten liet IJsselvogels A2 zijn klasse weer zien door op te halen naar 12-14 door doelpunten van Finn 3x, Sander, Lotte en Willem, helaas was hiermee de pijp leeg en de beentjes volgelopen. Mooi moment was de rentree van Quinty Kalmeijer, welke na ongeveer 2 jaar blessureleed weer in het veld stond! DES (toch enigszins nerveus geworden) kon de punten meenemen uit Moordrecht, eindstand 12-16. Voor IJsselvogels A2 staat er nog maar 1 echte wedstrijd op het programma en dat is a.s. zaterdag tegen Nieuwerkerk A2! De doelpunten werden gemaakt door Finn (4), Willem (2), Lieneke (2), Tim (2), Lotte (1) en Sander (1). Marco.

Nieuwerkerk A2 – IJsselvogels A2   12-6    Het grote vraagstuk binnen IJsselvogels A2 is, kunnen wij nog van betekenis zijn in de veldcompetitie? Wie kunnen wij nog dwars zitten voor de bovenste plek en één van de titelkandidaten is Nieuwerkerk A2. Dus ging IJsselvogels A2 met vertrouwen richting Nieuwerkerk, in het achterhoofd dat Lucas reeds een wedstrijd in de benen had bij B1, Jesse op de bank met ook een wedstrijd in de benen bij A3 en Willem kwam net voor tijd aanrijden, met ook een wedstrijd in de benen bij A1. Ideaal? Niet echt en welke invloed zou de warmte hebben op het team? Het begin was voor IJsselvogels A2, maar het duurde ongeveer 5 minuten voordat het eerste doelpunt viel van de wedstrijd en het was Finn (0-1) die de score opende. Het was even zoeken in het eerste aanvalsvak waar Lucas op de plek van Willem begon, maar snel zijn draai kon vinden en een uitstekende eerste helft speelde. Finn wist de korf nogmaals te vinden en zette IJsselvogels A2 op een 0-2 voorsprong. Direct na de 1-2 scoorde Sander de 1-3 maar IJsselvogels A2 kon deze voorsprong niet vasthouden en stond het 10 minuten later 3-3. Lieneke scoorde net voor de rust de 3-4 en hiermee ging IJsselvogels A2 de rust in. Dan de 2e helft, die kunnen we snel vergeten, focus niet bij het spel en tuurlijk spelen de wissels een rol van betekenis, maar 2 doelpunten scoren in één helft dat is niet voldoende om mee te spelen voor de winst. Nieuwerkerk rook zijn kans en pakte de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen, wat resulteerde in een 12-6 verliespot. Iedereen chagrijnig en op basis van de eerste helft zat er veel meer in. Volgende week de instelling van de eerste helft tonen en laten zien dat we om kunnen gaan met wisselende omstandigheden. Voor de statistieken, de doelpunten kwamen van Finn (2), Tim (2), Lieneke (1) en Sander (1). Marco.

KOAG A2 – IJsselvogels A3   8-8     Zaterdag speelden we tegen KOAG. De wedstrijd ging goed van start met Thomas die de 0 – 1 erin gooide. Helaas lukte het de tegenstander om hier 1-1 en 2-1 van te maken. Finn maakt hier vervolgens 2-2 van. Hierna duurde het heel erg lang voordat er gescoord werd. De kansen waren er wel, maar ballen werden net niet lekker afgemaakt. Intussen lukte het KOAG wel om de 3-2 te scoren. Na een tijdje maakt Willeke de 3-3. KOAG maakt 4-3, Finn 4-4. Vlak voor de rust krijgt Noa het nog voor elkaar om een doelpunt te maken, wat resulteert in een ruststand van 4-5. Ondanks dat ons balbezit aanzienlijk hoger was dan die van KOAG, gingen de ballen er gewoon niet in. In het begin van de tweede helft scoort Thomas al vrij snel, wat zorgt voor een stand van 4-6. Helaas lukt het ons opnieuw niet om te scoren, waardoor KOAG er uiteindelijk voor zorgt dat het 7-6 staat. Willeke scoort de 7-7. Met nog twee minuutjes op de klok lukt het KOAG om 8-7 te maken. Gelukkig is anderhalve minuut genoeg om een doelpunt te maken. Dit bewijst Jesse dan ook door er een afstandsschot te scoren. Dit zorgt voor een eindstand van 8-8. Nils.

IJsselvogels B1 – Fortuna / Delta Logistiek B2   9-12    Deze zaterdag was de eerste wedstrijd van het veldseizoen dus deze winnen betekent gelijk bovenin mee draaien. We waren dan ook allemaal gebrand om te winnen. Op de bank zaten Marnick en Blessing (Flo had familie weekend). Van te voren tijdens de bespreking nog de laatste dingen doorgesproken, maar het meeste was al gezegd want tijdens de trainingen hebben we ons zo goed mogelijk voorbereid op het spel van Fortuna. Ook weer deze keer lag naast de tactiek de nadruk op het spelen als een écht team. Na het fluitsignaal maakte Fortuna de eerste goal, waarna er maar liefst drie doorloopballen in werden gegooid door Lucas, Luna en Sven. Hiermee stond het 3-1. Het zag er goed uit voor ons, maar daar dacht Fortuna anders over, dus na nog een schot van Sven en een stip van Lucas gingen we met 5-5 de rust in. Het ging niet heel slecht maar er waren toch zeker nog wel een paar verbeter puntjes en dan maakte Chris ook goed duidelijk. Op tijd aansluiten, niet in hetzelfde tempo alles doen en goed timen met ervoor snijden waren de belangrijkste verbeter punten deze keer. Na nog een snel bekertje limo gingen we de tweede helft in. Ook deze werd geopend door Fortuna en na een mooie korte kans van Luna stond het 6-6. Het liep al niet meer heel soepel en het ging bij Fortuna juist een beetje beter dus na een schot van Timo stond het 7-9. Gelukkig kwam toen onze geweldige reserve Blessing erin en ja hoor in de eerste aanval scoorde ze gelijk de eerste bal die ze kreeg. Na nog een schot van Timo was het 9-9, spannend… Helaas wist Fortuna er nog een paar in te mikken en is de wedstrijd geëindigd in 9-12. Niet onze beste wedstrijd maar zeker ook niet onze slechtste. Weer een aantal verbeterpunten waar we aan kunnen werken voor de volgende wedstrijd. Blessing super bedankt voor het invallen. Op naar volgende week!! Nora

KCC / CK Kozijnen C1 – IJsselvogels C1   5-7     Zaterdag speelde de C1 tegen KCC C1.. De wedstrijd begint en na enkele minuten staan we voor met een mooi schot van Rico, jammer genoeg liet de verdediging er daarna gelijk een door en stond het gelijk, maar toen kwam IJsselvogels in een ritme en scoorde 4 goals achter elkaar 1-2 Jaël, 1-3 Luuk, 1-4 Floortje Vink en 1-5 David. Toen scoorde de tegenstander er weer een maar het maakte niet uit want toen kwam de 2-6 Jaël, 2-7 David, 2-8 Rico en 2-9 Sil op het einde maakte kcc nog drie snelle goals, maar toen floot de scheidsrechter en de eindstand was 5-9. Luuk.

Dunas C2 – IJsselvogels C2   3-3     In Den Haag speelde C2 de uitwedstrijd tegen het onbekende Dunas C2. Het weer was mooi maar er stond daar wel veel wind over het veld. Dunas kwam beter uit de startblokken en nam een 2-0 voorsprong. Twee mooie afstandsschoten van Lieke K. en Eliza zorgden voor een 2-2 ruststand. Beide teams deden niet voor elkaar onder dus het beloofde een spannende 2e helft te worden. Tess zette C2 voor het eerst op voorsprong door van afstand de 2-3 voor haar rekening te nemen. Helaas scoorde Dunas hierna alsnog de gelijkmaker, 3-3, hetgeen ook de (terechte) eindstand werd.

De Meervogels C3 – IJsselvogels C3   2-8    Vandaag was de wedstrijd Meervogels C3-IJsselvogels C3. De wedstrijd begon ongeveer om 14:15. Het was heel heet dus we waren allemaal al snel moe. Als eerste scoorde de tegenstander, waardoor het 1-0 stond, toen scoorde Neolina en werd het 1-1. Daarna scoorde Masaa een mooi doelpunt en stond het 1-2. En toen scoorde Dylan waardoor het 1-3 stond. Toen was het rust. Iedereen was moe en blij dat het rust was om even wat te drinken. Toen de wedstrijd weer begon scoorde eerst de tegenstander weer, maar daarna scoorde Aaliyah een mooi doelpunt en stond het 2-4. Toen wisselde de vader van Jildou Sarah en dat was heel goed, want ze scoorde daarna 2x en toen stond het 2-6. Toen scoorde Aaliyah nog een keer en werd het 2-7. Als laatste scoorde Jildou nog en was de eindstand 2-8. We hebben gewonnen ondanks de hitte. We hebben nu 2x op rij gewonnen. Bedankt voor het coachen vader van Jildou en moeder van Suzan. Neolina.

IJsselvogels D1 – RWA D1   11-9     De wedstrijd van de D1 was vandaag wat later dan normaal gewend en het zonnetje scheen flink, dus het was warm op het veld. Of het daaraan lag of andere oorzaken waren weet ik niet maar IJsselvogels begon wat slapjes aan de wedstrijd en stond snel 0-1 achter door een doorloopbal van de tegenstander. Gelukkig bleken de rood witten daarna wel wakker geschud want Ayub scoorde de gelijkmaker. RWA was fel en de verdediging had hier moeite mee. RWA kon daardoor weer op voorsprong komen maar Tamara maakte de gelijkmaker en na de wissel van vak zetten Fleur en Maxim IJsselvogels op voorsprong. 3-2 en 4-2. Iedereen die dacht dat de ban hiermee gebroken was, had het mis want RWA kwam terug tot 4-3 via een gemiste stip maar wel de korte kans hierna gescoord. Het bleef gelijk op gaan: Ayub scoorde 5-3, RWA 5-4, Ayub 6-4; RWA 6-5 (stip) en 6-6 en toen stond het weer gelijk. Noor was intussen in het veld gekomen en scoorde vrij snel een mooie bal waardoor er weer een voorsprong genomen werd: 7-6. RWA kwam terug tot 7-7. Een goal van Wessel werd afgekeurd ivm verdedigen, deze tegenstander verdedigde overigens fel en dicht op het lichaam wat de IJsselvogel kids niet altijd goed konden oplossen. Eva zette D1 weer op voorsprong maar RWA maakte vrij snel de gelijkmaker: 8-8. Zo bleef het spannend tot het einde. Vlak voor tijd dan de beslissende treffers? Fleur scoorde van afstand een prachtige bal waar ze zelf verbaasd over was (tenminste zo leek dit vanaf de kant): 9-8 en vlak daarna de 10-8 van Thijme. Opluchting en ontlading bij het team want nu leek de overwinning wel binnen. RWA kon nog de 10-9 maken en Fleur scoorde in het fluitsignaal de 11-9 maar deze waren voor de statistieken want de zwaar bevochten overwinning van D1 was binnen!   Volgende week wacht een zware pot als het ongeslagen Maassluis op bezoek komt in Moordrecht. Maxim, bedankt voor het invallen en Mike, sterkte met je blessure! Groetjes, Olga.

Korbis D5 – IJsselvogels D2   8-8     Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels D2 dichtbij hun wedstrijd spelen bij Korbis. Doordat Korbis inmiddels een grote vereniging is geworden, hebben ze helaas ruimte te kort op het kunstgrasveld. Al snel kwam er een trainer naar ons toe met de mededeling dat we vandaag op gras zouden spelen. Dus onder niet ideale omstandigheden gingen we de wedstrijd van start. Maar de kinderen gingen er wel met volle moed in, omdat ze de vorige wedstrijd voor de vakantie ook hadden gewonnen. De tegenstanders wisten na twee aanvallen de 1-0 te maken, maar Maxim corrigeerde dit foutje snel met een eigen doelpunt. IJsselvogels en Korbis liepen in het begin aardig gelijk op van 2-1, naar 2-2 weer van Maxim! Maxim wist ook de 2-3 en de 2-4 te scoren. Hij was lekker op dreef met goede dames onder de paal om hem te ondersteunen in zijn doorloopballen. Vooral de 1-1 was een erg leuk doelpunt om als trainer te zien. In de training voor de wedstrijd hebben we een openingsbal geoefend en ja hoor! Binnen 5 seconden lag na het fluitsignaal de bal in de korf. Kyra maakte een mooie 2-5. De kinderen leken een aardige voorsprong te hebben, maar na de rust gingen de kinderen van Korbis anders spelen. Er werd meer geduwd en de scheids floot hier niet voor. Ook werden er meer langere meiden in het veld neergezet. Maxim en Carice wisten de stand nog redelijk hoog te houden met 4-7 en 4-8, maar hierna kwamen de tegenstanders flink terug. We waren het met regelmaat helaas niet eens met de ‘onervaren’ scheids, die veel zag in het voordeel van Korbis. De eindstand werd 8-8. Niet helemaal verdiend. De tegenstanders waren gelijkwaardig aan IJsselvogels, maar toch was IJsselvogels vandaag echt wel beter. Een andere scheids had waarschijnlijk een andere uitslag opgeleverd. Maar we moeten het positief zien: we nemen toch weer een puntje mee naar IJsselvogels. Lotte.

Juliana D3 – IJsselvogels D3   15-8     Daar gingen we dan om half 9 s ´ochtends naar Brabant toe. Driekwartier later waren we er eindelijk in het zon overgoten oud Gastel. Na een kort praatje en inschieten gingen we van slag. Echter was de tegenstander wel een beetje scherper en zo stonden we na 10 min al 3-0 achter. Na een paar aanwijzingen over waar onze kansen lagen ging de wedstrijd verder. De wedstrijd kwam nu eindelijk op gang maar wel alleen voor de tegenstander want hun scoorde de 4-0 en daarna scoorde wij pas ons eerste doelpunt door Roan. Daarna scoorde de tegenstander 6 doelpunten achter elkaar. En scoorde Angoulina de 10-2. Na de eerste 20 minuten was iedereen al moe maar gingen we ervoor om er toch nog een leuke wedstrijd van te maken. In de laatste 20 minuten scoorde wij er weer op los maar dit was wel te laat. Roan was onze man of the match met 6 doelpunten, en Angoulina scoorde de andere 2 doelpunten. Deze wedstrijd snel vergeten en op naar de eerste overwinning in deze poule. Willem.

IJsselvogels E1 – Valto E2   15-6    Afgelopen meivakantie heeft de E1 gewoon door getraind om goed voorbereid te zijn voor de wedstrijd tegen Valto E2 en aankomende zaterdag tegen Dunas E1. Gezien de groei die de E1 dit seizoen doormaakt, blijft training noodzakelijk om verder te komen. Yannick is gelukkig weer uit het gips en staat letterlijk te popelen om weer mee te mogen doen, maar moet nog even geduld hebben. Dus dezelfde 4 spelers stonden op het formulier als de eerste wedstrijd en begonnen een beetje onwennig aan het eerste kwart. Jonathan zette IJsselvogels E1 wel op voorsprong (2-0) maar het ging allemaal niet vanzelf. De kansjes werden te gehaast genomen, waardoor de schoten niet zuiver waren en bij de tegenstander liep een dame die makkelijk uit beweging de schoten wel er in schoot en stond IJsselvogels E1 ineens met 2-3 achter. Ilse scoorde gelukkig net voor het fluitsignaal de 3-3 en was het duidelijk wat IJsselvogels in het 2e kwart moest doen. Achteraf gezien was het 2e kwart de beste 10 minuten van de wedstrijd. Er werd heel goed verdedigd en had Ilse de dame heel goed onder controle en ging het aanvalsspel van IJsselvogels E1 steeds beter lopen en hierdoor werden de kansen ook beter benut en ging het scoren weer vanzelf. Jazz (4-3), Jonathan (5-3), Ilse (6-3 en 7-4) en Jazz (8-4) vonden de korf, maar vanaf de kant was genieten hoe de spelers elkaar makkelijk konden vinden. In de rust even de laatste aanwijzingen en wij moeten zeggen, wat een energie kunnen de spelers brengen, aanvallen met z’n allen en gelijk terug indien de bal werd afgevangen door de tegenstander. Het werd nog eerst 8-5 maar door goed samenspel en de nodige kansen van alle spelers, scoorde Jonathan er 3 en Daan 1 en werd het 3de kwart afgesloten met een 12-5 voorsprong. In het laatste kwart was het zaak om de voorsprong vast te houden en mocht de E1 het rustiger aan doen omdat de warmte al goed voelbaar was. Jonathan scoorde er nog 2 en maakte er in totaal 8 en scoorde Jazz het laatste doelpunt voor IJsselvogels E1 en zette Valto E2 de eindstand op het scorebord, 15-6. Volgende week dus tegen Dunas E1 en bij winst heeft IJsselvogels E1 een mooi doel om voor te spelen! Jonathan (8), Ilse (3), Jazz (3) en Daan (1) scoorde de doelpunten, maar wat veel belangrijker is, was het samenspel en elkaar de bal gunnen! Cécile & Marco.

DES E1 – IJsselvogels E2   5-7     Vandaag naar Delft voor de wedstrijd tegen DES; voor ons een tamelijk onbekende tegenstander. De wedstrijd begon goed, want Eva wist direct in de eerste twee minuten twee keer te scoren. De tegenstander gaf zich echter niet gewonnen, want voor de rust stond het 3-4. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. De tweede helft ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk wist de E2 met 5-7 te winnen, mede door de goede aangeef ballen van Timo en Fenne-Mae en het mooie verdedigingswerk van Aiden en Anna-Belle. Extra compliment voor Anna-Belle, die ondanks haar blessure, toch de halve wedstrijd heeft gespeeld. De goals kwamen van Eva (7x). Judith

Korbis E9 – IJsselvogels E3   8-7  In de vroege ochtend mag de E3 hun wedstrijd spelen tegen Korbis uit Waddinxveen. Na een goede start was het Cas die de score wist te openen met de 0-1. Helaas merkte we al snel dat de felheid ontbrak. We zaten soms weer toe te kijken naar de mooie schoten terwijl we dan juist fel voor die bal moeten gaan. Dit resulteerde dan ook in de 1-1 en de 2-1. Gelukkig gaven ze niet op en waren het Vajen en Cas die de stand weer wisten om te draaien. Daarna was het weer de beurt aan korbis om de 3-3, 4-3, 5-3 en de 6-3 te maken. Dan zijn ze toch opeens behoorlijk snel uitgelopen zeg. Vieve liet dat niet toe en scoorde de 6-4 en 6-5. Het was weer spannend. Na de 7-5 was het Cas die de stand weer naar 1 bracht maar helaas was het niet genoeg. Korbis scoorde er nog een en wij maakte de laatste goal via Vajen. Helaas net weer te weinig. Op die felheid moeten we echt meer gaan oefenen. De goals kwamen van Cas (3), Vajen (2) en Vieve (2). Benjamin.

IJsselvogels E4 – KOAG E6   4-3     Afgelopen zaterdag begon de dag al goed met een heerlijk zonnetje en een stralend blauwe lucht. Ook vandaag zou de E4 weer zonder eigen coaches spelen, maar onverwachts was daar Manon (van CTZ) die het coachen deze wedstrijd op zich nam. Haar gedrevenheid, opbouwende kritiek, complimenten en enthousiasme hadden een gunstig effect op het spel van de dames van de E4. Onze dames begonnen energiek en enthousiast aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut viel het eerste doelpunt van de E4 gemaakt door Rosalie. Het balbezit was ongeveer fiftyfifty en een aantal minuten later volgde het eerste doelpunt van de tegenpartij en stond het 1-1. Niet veel later maakte Yente een mooie voltreffer, maar helaas was deze verdedigd en werd hij afgekeurd. In het tweede gedeelte van de wedstrijd was E4 iets meer aan de bal en ze gingen er enthousiast voor. Er volgden een aantal mooie pogingen, maar helaas was de tegenstander degene die het volgende doelpunt maakte. Nog geen minuut later volgde echter ons tweede doelpunt, gescoord door Miliani en was er een gelijkstand van 2-2. Het derde gedeelte van de wedstrijd was de E4 sterker dan KOAG en hadden onze dames beduidend meer balbezit. Er waren veel mooie pogingen, maar een doelpunt mocht steeds net niet lukken. Uiteindelijk kwam net voor de rust dan een voltreffer door Rosalie en kwam de E4 op voorsprong met 3-2 te staan. In het vierde en laatste gedeelte van de wedstrijd gingen beide partijen er voor. Onze dametjes van de E4 waren gedreven om deze wedstrijd te winnen en gingen er vol voor. En daar kwam ons vierde doelpunt, gescoord door Morgan. Ook de tegenstander maakte echter nog een doelpunt, waardoor de eindstand op 4-3 kwam te staan. Het was een heerlijke wedstrijd om te zien. Onder leiding van Manon lieten de dametjes van de E4 vandaag een goed samenspel zien, er werd goed verdedigd, er werden doorloopballen geprobeerd en er werd vlot overgespeeld. Eindstand: 4-3 (Rosalie 2x, Miliani 1x en Morgan 1x) Korfschieten: 1-2 Namens de E4, Claudia.

HKV / Ons Eibernest F1 – IJsselvogels F1   13-16     F1 ging compleet op pad helemaal naar Den Haag om hun 2e veldwedstrijd te spelen. De eerste wedstrijd had F1 gewonnen dus iedereen wilde graag de eerste plek verdedigen. Ook de tegenstander liet zien graag te willen winnen en vanaf het begin was het een felle wedstrijd waarbij IJsselvogels beter begon en terecht een voorsprong nam. Snel spel was de afspraak, dus bij balbezit niet wachten maar gelijk vrijlopen en snel gooien zodat de tegenstander geen tijd had om ons te verdedigen. Nou dat kon je wel aan Maud, Nikki, Milou, Luuk, Mats en Nathan overlaten. Met een paar goede aanvallen waren ze de eerste helft de betere ploeg en kwamen ze terecht steeds voor. HKV probeerde daarna hetzelfde als wij en ze kwamen mede door de Superspeler steeds terug in de wedstrijd, en waar het aanvallen heel goed ging vonden wij het snel terug verdedigen nog wel lastig waardoor de tegenstander af en toe makkelijk kon scoren. Zo werd het toch weer erg spannend toen ze 12-13 scoorden. In het laatste deel van de wedstrijd ging het er echt om en F1, dinsdag gewoon trainend in de stromende regen liet zien echte doorzetters te zijn. Ze schudden de Haagse tegenstander in de eindfase goed van zich af door een paar mooie scores van Milou die sowieso goed op dreef was. Goed blijven vrijlopen en netjes in de handen gooien! En snel terug verdedigen, wat super knap dat jullie dit allemaal steeds beter snappen. Ik ga volgende keer weer op een afstand van jullie genieten en dan kunnen de top-coaches Tim en Jesca weer aan de slag. Eindstand was uiteindelijk 13-16 in ons voordeel. Mark.

IJsselvogels F2 – Weidevogels F3   9-9     Na het goede resultaat van de vorige wedstrijd mocht de f2 weer een wedstrijd spelen na de vakantie. Vandaag was het tegen Weidevogels F3. We begonnen de wedstrijd super sterk met de goal van Sidney daarna volgde de 2-0 al snel door Davey. We hadden besproken dat de bal vanuit de verdediging snel naar de aanval moest zodat er veel kansen zouden komen. Lola gaat het vrijlopen steeds beter begrijpen, heel goed! Vivian scoorde de 3-0 toen mocht Weidevogels met een superspeler verder spelen. Hier hadden we aan het begin eigenlijk helemaal geen last van want we bleven maar scoren met nog 2 goals voor rust van Davey waardoor het 5-0 stond. Na even op adem gekomen te zijn gingen we weer snel door met scoren. Sidney had genoeg energie over en scoorde er 3 en toen stond het al 8-0 voor de rust. Hier konden we even wat drinken en bijkomen. Met een goed gevoel gingen we verder. Weidevogels was in de rust helaas ook goed opgeladen en ging opeens goed meescoren en maakte er snel 8-4 van, toen scoorde Tobias een mooie goal wat weer hoop gaf na. Na veel moeite te hebben met de 5de speler die steeds vrij kon staan scoorde Weidevogels de 9-9 wat niemand zag aankomen. Na nog een paar zenuwslopende minuten waarin veel kansen waren voor beide teams bleef het bij een gelijk spel. Iedereen heeft heel goed gespeeld en heeft veel inzet getoond. Nu nog een week goed trainen om zaterdag een belangrijke wedstrijd te spelen tegen Nieuwerkerk F5 en misschien wel boven in de poule te komen staan! Davey: 3, Sidney: 4, Tobias: 1, Vivian: 1. Groetjes Flo, Finn en Lucas.

Wim Slingerland.