Hoe vloog de bal …… t/m 21 mei 2022.

IJsselvogels 1 – Luno 1 18-7
Afgelopen zaterdag had IJsselvogels 1 iets recht te zetten tegen Luno 1. Uit werd met 15-15 gelijk gespeeld na een dramatische eerste 50 minuten.. We waren het ook aan onze stand verplicht om dik te winnen. Bij winst zou het kampioenschap ook nog eens heel dichtbij komen. Alle reden dus om volle bak te starten! In de beginfase leek het echter verdacht veel op de uitwedstrijd. De 1-0 en 1-1 vielen snel maar daarna stokte het aanvallend. Vooral het eerste verdedigingsvak had moeite de korf te vinden. Kansen werden genoeg gecreeërd, maar het vizier stond niet op scherp. Doordat we het verdedigend wel allemaal goed op orde hadden bleef de wedstrijd onder controle. Via 7-4 werd de ruststand 7-5. Eigenlijk was de opdracht heel simpel.. scoren, scoren, scoren! Dat we beter waren was wel duidelijk (we moesten het alleen nog even waarmaken). Direct na rust vielen de 8-5 en 9-5 en was het gedaan met het verzet van Luno. Over de rest van deze tweede helft valt ook niet heel veel bijzonders te schrijven. Aanvallend scoorden we nu wel zoals we dat kunnen en verdedigend bleven we stabiel spelen. Luno had in hun aanval weinig meer in te brengen en scoorde in de tweede helft slechts 2x. Doordat wij nog 11x de korf wisten te vinden floot de scheidsrechter af bij een 18-7 stand (al vind ik persoonlijk dat het laatste doelpunt van invaller Stan wel had mogen tellen 😉 Geen hele spectaculaire wedstrijd maar wel weer 2 belangrijke punten. Doordat de Vinken verloor van KZ is het gat met de nummer 2 nu maar liefst 6 punten. Atlantis moet nog tegen het nog puntloze EKVA en zal daar winnen. Desalniettemin blijft onze voorsprong op hen dan nog steeds 5 punten waardoor we aankomende zaterdag uit in Vinkeveen het kampioenschap al veilig kunnen stellen. Hopelijk staan er zaterdag tijdens deze kampioenswedstrijd weer veel rood-witte supporters langs de lijn! Ben benieuwd 🙂 De doelpunten tegen Luno werden gemaakt door Sam 5x Mike 3x Roos 3x Kevin 2x Tamara 2x Christiaan 2x en Eva 1x. Door Sam

IJsselvogels 2 – Luno 2 11-10 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

GKV / Enomics 3 – IJsselvogels 3 14-19 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen

IJsselvogels 4 – De Meervogels 4 is uitgesteld.

IJsselvogels 5 – KOAG 5 7-17
Een paar meter naast de wedstrijd van het 1e was het 5e bezig met een spannende wedstrijd. Veel toeschouwers van het 1e konden het ook niet laten om soms een blik te werpen op wat het veld ernaast gebeurde. Een spannende wedstrijd met kansen over en weer. De winst kon lang beide kanten op, maar helaas toch de laatste minuut de overwinning weggeven waardoor de uitslag uitkwam op 7-17 voor KOAG. Laten we verder maar niks zeggen over hoe de wedstrijd écht ging 😉 … Op naar volgende week! Tom en Nikki 2x, Boas, Lisa en Remon 1x. Groetjes Dennis

IJsselvogels 6 – WION 5 9-7
Een hele goede morgen. Vandaag de alles beslissende pot voor een lekker hapje eten. Vandaag was de wedstrijd tegen Wion 5 op de velden van IJsselvogels. We hadden al voorspeld dat het een spannende pot werd, omdat we de voor afgaande wedstrijden tegen hun of gelijk of hadden verloren. Onze Coach Ruud begon de wedstrijd met de bekende Quote “Zei zijn goed, maar wij zijn beter” En zo begonnen we de wedstrijd ook met in de eerste helft gelijk een voorsprong van 5 punten met doelpunten van Angela, Edo, Tom, Lotte en nog een keer Angela. In de tweede helft kwam Wion terug. Met de 5-1 en 5-2. Maar daar was Annelie het niet mee eens en die schoot gelijk de 6-2 erin. De 7-3 was van Sanne. Gelijk door met een vakken wissel en daar kwam Stan eindelijk met zijn doelpunt. De stand was 8-3, maar toen ging het mis. Onze energie begon op te raken en Wion werd sterker in het schot. De laatste 5 min werden nog spannend want het stond ineens 8-7. Gelukkig kwam Lotte nog met een prachtig schot. Eindstand 9-7 met doelpunten van: 2x Angela, 1x Edo, 1x Tom, 2x Lotte, 1x Stan, 1x Sanne, 1x Annelie. Nog even een duidelijke uitleg over het hapje eten. Als wij 3 wedstrijden gelijk of zouden winnen nam onze Sponsor ons mee uit eten. Dus ken je nog een lekker restaurant of snackbar. App het mij (Tom) even door via tel: 0624191529. Ik wens u allen nog een prettige weekend en een fijne week toegewenst en tot de volgende keer. met vriendelijke groet, IJsselvogels 6e.

IJsselvogels MW1 – Oranje Wit MW1 9-8
Halverwege mei, mooi weer, tijd voor een woensdagavondwedstrijdje met de Midweek. Zonder Marloes in de lappenmand (beterschap) en Ruud in de hangmat tegen Oranje Wit. Zij hadden ook 2x gewonnen en zo te zien bij het inschieten zitten ze ook op korfbal. We konden niets anders doen dan lekker korfballen en vertrouwen op wat we kunnen. Binnen een halve minuut 1-0 door Matthijs en na 1-1 snel 2-1 door Hendrik (vandaag weer op z’n eigen schoenen). Het bleek geen voorbode van een doelpuntrijke eerste helft, hoewel het na 13 minuten 3-3 stond wisten we de eerste helft niet meer te scoren en was het aan een goede verdediging te danken dat het maar 3-4 was bij rust. De wedstrijd onder leiding van Stefan en Oranje Wit verbaasde zich af en toe over de overtredingen die in de “Midweek Korfbal League” ook opeens bestraft werden. Desondanks een vriendelijke wedstrijd onderling, maar wel één die ergens om ging. Snel 3-5 meteen na rust, Patrick scoorde van afstand 4-5 maar Oranje Wit liep uit naar 4-7. En had ik vorige week in het verslag Casper uitgebreid gecomplimenteerd (had ik nooit moeten doen natuurlijk), vandaag was er geen schot en geen vang en dat maakte het lastig. Even uitrusten voor Casper zou ‘m vast goed doen. Vanaf 4-7 een rush door goals van Hendrik, Marieke, Joost en Hendrik betekende opeens een 8-7 voorsprong maar daar moest hard voor gestreden worden. De verdediging deed het heel goed en gelukkig vielen de schoten nu binnen. Met nog drie minuten op de klok bij een 8-7 stand een strafworp voor Oranje Wit, die niet binnenviel en in de aanval erna scoorde de weer ingevallen Casper toch zijn goaltje en kon er gejuicht worden met 9-7. Nog 1 tegentreffer (9-8) maar de wedstrijd werd opvallend volwassen uitgespeeld waardoor de punten in Moordrecht bleven. Dat kwam uit de tenen! Hendrik 3x, Joost 2x, Patrick, Marieke, Casper en Matthijs scoorden vandaag. Voorlopig is MW1 koploper maar er volgt nog een pittige ronde returns! Matthijs.

IJsselvogels G1 was vrij.

Avanti / Post Makelaardij A2 – IJsselvogels A1 16-9 Het is zaterdag 21 mei. Voor de A1 staat er een moeilijke maar oh zo belangrijke wedstrijd op het programma. Avanti A2. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om nog kampioen te kunnen worden. Wij wisten dat Avanti een goede ploeg was en dat zij het ons niet gemakkelijk zouden maken. Met een niet compleet team en de hele week niet goed getraind te hebben waren wij begonnen aan de wedstrijd in Pijnacker. We begonnen slecht en kwamen al snel op een 3-0 achterstand. Wellicht wat gebrek aan focus maar we bleven ervoor gaan. We hadden ten minste één doel en dat was winnen! Al gauw kwamen wij wat beter in de wedstrijd. Het stond 4-2 toen David er 2 maakte en wij dus op gelijke hoogte kwamen. De wedstrijd was nog niet gespeeld. Het liep gelijk op en gingen de rust in met een 6-5 achterstand. Na de rust kwamen we goed uit de startblokken en kwamen wij zelfs voor met 7-8 na een hele lange tijd gelijk te staan of achter. Avanti was aanvallend goed bezig en kwam al snel weer voor te staan met 9-8. Als counter maakte Annelies weer een goal en stond het weer eens gelijk. Na de 9-9 ging het er slecht aan toe. Wij wisten niet meer te scoren en Avanti was aanvallend erg goed bezig. Het waren een moeizame laatste 15 minuten waarin Avanti er maar liefst nog 7 scoorde en wij helemaal niks meer. De wedstrijd eindigde in een treurige 16-9 eindstand. Iedereen baalde enorm en er zat niets meer op dan treurig naar huis gaan. Einde seizoen voor de A1 nu zij niet meer kampioen kunnen worden. We gaan er het beste van maken door uiteraard de komende 3 wedstrijden gewoon te winnen. Komen jullie kijken? Dano.

IJsselvogels A2 was vrij.

Achilles B1 – IJsselvogels B1 11-7
In Den Haag moest IJsselvogels B1 het opnemen tegen het eveneens nog puntloze Achilles B1. Na de 1-0 was het Rosa die met haar eerste doelpunt voor 1-1 zorgde. Achilles liep weer uit naar 3-1 maar twee doelpunten van Rosa zorgde weer voor een gelijke stand, 3-3. Na 4-3 achter kwam ook het eerste verdedigingsvak tot scoren via Lucas hetgeen 4-4 betekende. Rosa was goed op schot en scoorde opnieuw 2x waardoor B1 in de rust met 4-6 voorstond. Zou het dan eindelijk gaan gebeuren ……. Helaas dacht Achilles hier anders over en boog de 4-6 achterstand om in een 8-6 voorsprong. Via Lucas, 8-7, stribbelde B1 nog even tegen maar het was Achilles die de eindstand op 10-7 (volgens de Bond 11-7) bepaalde. A.s. Zaterdag revanche tegen deze zelfde tegenstander in Moordrecht?. Trainer/coach Christiaan vond jullie verdedigend een uitstekende wedstrijd spelen. Rosa 5x en Lucas 2x scoorden deze wedstrijd de doelpunten.

Achilles B2 – IJsselvogels B2 13-8
We begonnen de wedstrijd niet heel goed, onze passing en communicatie waren niet echt goed waardoor het 3-0 werd. Maar toen kwam Luna met een afstandsschot en werd het 3-1. Achilles scoorde er weer 2 punten bij waardoor het 5-1 werd. Kort daarna scoorde Luna met een afstandsschot de 5-2 en Sahra met een doorloopbal de 5-3. Achilles scoorde er weer 4 punten bij, waardoor we de rust in gingen met 9-3. Na de rust ging het iets slechter in de verdediging, hierdoor scoorde Achilles de 10-3. Maar toen kwam Noa weer met een korte kans en scoorde er weer eentje bij, waardoor het 10-4 werd. Luna maakte de 10-5. Maar helaas kwam Achilles weer terug met 1 punt, waardoor het 11-5 werd. Sahra maakte de 11-6 met een afstandsschot. Achilles kwam weer terug met 2 punten, maar Sahra scoorde daarna weer gelijk de 13-7. In de laatste 10 minuten ging het echt goed. De passing en communicatie ging veel beter waardoor Timo de laatste doelpunt kon maken en daarmee de eindstand 13-8 werd. Sahra.

IJsselvogels C1 – KVS / Maritiem C1 14-7
In de zaal gelijk gespeeld en verloren van KVS. In de veldcompetitie staan we bovenaan met 1 punt verschil op KVS. Deze pot is belangrijk. Gelukkig kon Lara weer meespelen. Het was weer fijn dat Rico en Floortje Vink na de eigen wedstrijd reserve kwamen zitten bij de C1 (bedankt). De C1 kreeg van Katja en Luc de opdracht fel te beginnen. De nieuwe vak indeling werkte goed want al snel had Luna er twee in liggen (schot en stip). Sven had zijn schot ook weer meegenomen na hem weken kwijt te zijn. Daarna was het weer Luna met een doorloop en schot. De tegenstander had veel moeite om Luna te verdedigen waardoor Floortje een mooie vrije kans kreeg en die loep zuiver benutte. Ook het andere vak stond lekker te spelen. Blessing zorgde voor de onderscheppingen en Nora was ook weer bepalend in haar vak, Sven stond lekker af te vangen en Timo schoot er nog twee in. Rust 8-3. In het overleg besproken dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat we geconcentreerd weer het veld in moesten gaan. De tweede helft liep minder soepel. Het baltempo ging naar beneden. Schieten tegen de wind in was al meerdere keren afgeraden door Luc, maar toch blijven proberen. Echt in de problemen kwamen we niet meer door twee schoten van Sven en Marnick. Aan het einde nog een slim balletje van Sven over de heer van Timo heen die Timo daarna van dichtbij af maakte. Eindstand 14-7. Fijn hoor 3 punten los. Rico en Floortje Vink spaarde liever de krachten voor het ouder-kind toernooi voor de C teams van die middag. Komende zaterdag ouder-kind toernooi voor de D teams. Doelpunten: Luna 5, Sven 3, Timo 3, Floortje 1, Marnick 2. Patrick.

IJsselvogels C2 – NIO C2 7-13
Vandaag speelden we thuis tegen NIO C2 en we zouden compleet zijn. Echter toch wat verwarring en misten we 2 spelers. Gelukkig was iedereen toch nog gekomen. Dus moesten we snel omkleden en inschieten om toch nog op tijd klaar te staan. Het eerste fluitsignaal en al snel bleek dat we aan elkaar gewaagd waren. Het werd 1-0 en 2-0, 2-1 en 3-1. Niets aan de hand zou je denken. Maar NIO kreeg steeds meer vat op de wedstrijd en van 3-2 naar 3-3. Toch weer even de focus terug en 4-3. Maar toen kwamen er wat pijntjes bij een ieder en moesten we nog wat wisselen. De vakken liepen minder goed en de schoten gingen er helaas niet meer in. 4-4 en ze liepen uit tot 4-8. Gelukkig toch weer een doelpunt en 5-8. Daarna waren ze gewoon beter en de eindstand is 7-13 geworden. Sil scoorde 3x Rico 2x Christian 1x en 1 weet ik niet. Barbara.

Weidevogels D1 – IJsselvogels D1 8-6 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Korbis D3 – IJsselvogels D2 8-8 Na 2 gewonnen wedstrijden met 4 punten bovenaan, kwamen de praatjes van de D2 goed los. Kom op jongens zij hebben verloren van RWA en wij gewonnen, we gaan ze pakken. En we moeten wel kampioen worden hoor! Na een goede voorbereiding en met veel vertrouwen gingen we de wedstrijd in. Korbis begon en doordat wij zo goed verdedigden konden zij de bal niet kwijt en konden wij snel de bal onderscheppen. Het eerste aanvalsvak had in het begin een beetje last van de verdediging van Korbis, maar na wat tips liepen we zonder bal naar binnen en waren er volop kansen. En scoorde Lucas na een tijdje 0-1. Helaas had Korbis direct een tegen antwoord door de 1-1 te maken. En dit zouden we meer meemaken. Wij scoorde en zij direct er achteraan. Of andersom Na de 1-1 vakwissel. Korbis kwam op voorsprong, maar Jildou scoorde een mooi doelpunt 2-2 en zo gingen we de rust in. Net voor rust viel Lilly uit met een enkelblessure en kwam Massaa in de ploeg. Succes Lilly het leek mee te vallen, maar doe rustig aan. In de rust met een lekker bekertje limonade besproken dat we verdedigend zo verder moesten gaan en aanvallend naar de goede kansen moesten kijken en geduldig moesten zijn. Sarah en Aaliyah gingen eruit en Thijme en Ayub kwamen erin. Ook bij Korbis wisselden ze wat. Het werd direct een andere wedstrijd. Alles ging heel snel en Eline scoorde een prachtige doorloopbal 2-3. En toen kreeg Korbis de bal, een heel goed heertje in de aanval en Sid en Thijme waren wel even overrompeld. 3-3, 4-3. Gewisseld van heer en overnemen waar nodig pakte goed uit. Wij speelden Ayub in het andere vak slim uit en hij scoorde 4-4 en 4-5 met 2 mooie doorloopballen. Het andere vak had het beter onder controle, maar kon de 5-5 niet voorkomen. Toen kwam Ayub weer met een doorloopbal 5-6, maar Korbis kwam al snel op 6-6. Ayub scoorde de 6-7 en toen wisselde we van vak. Hadden we in de verdediging iets meer lucht maar ook wij waren iets minder scherp dan in de 1ste helft en helaas kwam Korbis toch weer op gelijke hoogte 7-7. Goed aangevallen, veel kansen, maar minder rendement dan het 1ste aanvalsvak. Maar we bleven door gaan en de verdediging hield het keurig dicht. Met een mooi schot maakte Thijme 7-8. Maar Korbis zou Korbis niet zijn in de wedstrijd en scoorde netjes de 8-8 binnen. Zodat we, helaas voor ons, de punten moesten verdelen. Wat KCC en RWA gedaan hebben weten we op dit moment nog niet, maar doordat we een wedstrijd meer hebben gespeeld, staan we nog bovenaan. . Ga zo door D2. Groetjes Léonie.

IJsselvogels D3 – KCC / CK Kozijnen D3 5-3
IJsselvogels D3 is na vele weken hard werken erg goed op weg om kans te maken op het kampioenschap. Om deze kans nog groter te maken was het belangrijk dat de wedstrijd die vandaag op het programma stond, te winnen. Rond half 9 kwam onze tegenstander, KCC D3, het veld op lopen. KCC D3 staat op dit moment tweede in onze poule dus het beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden. Al tijdens het inschieten zagen we dat ze een aantal lange spelers in het team hadden en allemaal waren ze fel in de duels om de bal. Oftewel als opdracht: plezier hebben, laat je niet wegzetten, goed uitstappen wanneer je gooit en vooral ons eigen spel blijven spelen. De wedstrijd begon al met een hele lange aanval van IJsselvogels. Telkens als de bal werd afgevangen door KCC kon de aanval de bal weer onderscheppen voordat deze het aanvalsvak verliet. Zo ontstond er een aanval van zeker 3-4 minuten. Er werden veel kansen gecreëerd maar helaas mocht het nu nog niet zo zijn. Gelukkig voor ons bleven de goals aan de kant van KCC ook op zich wachten. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en het was duidelijk waarom KCC een welverdiende tweede plek in onze poule innam. Uiteindelijk was het Timo die voor IJsselvogels de eerste treffer raak schoot. Een goed begin voor IJsselvogels. Na 12,5 minuut was het tijd om van vak en van functie te wisselen. Het nieuwe aanvalsvak van KCC bleek te bestaan uit twee erg snelle en scherp schietende heren. Een aanval van KCC leidde dan ook tot de gelijkmaker. In het aanvalsvak van IJsselvogels werden goede aanvaller opgezet maar de goals vielen maar niet. Als ‘halfjes’ meetelden voor de stand wanneer een bal toch nog op het laatste moment uit de korf draait na een mooi schot, had dat ons toch een heleboel stress bespaard zaterdag. Maar helaas is dit niet het geval en omdat KCC geen last had van dit soort praktijken was de harde waarheid dat we met een 1-3 achterstand de rust in gingen. Gelukkig bleef IJsselvogels D3 positief in de rust en werd beseft dat een gat van 2 goals prima te overbruggen is. Een groot pluspunt is dat we erg veel voordeel hadden van de punten waarop we hebben getraind deze week: de duelleren voor de bal als je vang staat, en achter je eigen bal aan gaan wanneer je geschoten hebt. Dit moesten we vasthouden want dit zorgde voor die kansen die we nodig hadden in de tweede helft. In de eerste twaalf en een halve minuut van de tweede helft lieten de (geldende) goals van IJsselvogels nog op zich wachten. Een mooie goal van Nienke werd helaas afgekeurd dus aan de kant van IJsselvogels mochten we helaas geen goals bijschrijven. Gelukkig voor ons kon de eerste aanval van KCC ook geen treffers maken. Dit komt natuurlijk ook doordat de D3 bijzonder sterk stond te verdedigen. Ondertussen was het alweer tijd voor de laatste vakwissel en dat betekende dat er nog iets meer dan 10 minuten op de klok stonden. Terwijl KCC met een comfortabele 2 punten voorsprong kon spelen, werd het voor ons nu toch wel heel spannend. Het nieuwe aanvalsvak merkte dat ook. De druk nam toe en daarmee ook het tempo waarop gespeeld werd. Baltempo is goed maar niet alle gegooide ballen kwamen goed aan. Dit wist het aanvalsvak gelukkig te verbeteren terwijl er in de verdediging keihard werd gewerkt om alles dicht te houden en om de bal terug te veroveren wanneer deze door KCC was onderschept. Ik denk dat KCC in de laatste 10 minuten misschien 5-8 keer geschoten heeft waarvan zelfs één goal ook nog heel netjes verdedigd door IJsselvogels en daardoor ook terecht afgekeurd. Dit alles zorgde ervoor dat IJsselvogels D3 hele snelle aanvallen kon blijven opzetten. Door middel van het gebruik van diepe ballen stonden we vaak dicht bij de korf vrij en al dit harde werk begon hiermee zichtbare consequenties te hebben; namelijk heel veel makkelijke kansjes. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat er eindelijk weer een goal aan de kant van IJsselvogels zou vallen. Carice wist met een korte kans het gat tussen IJsselvogels en KCC te verkleinen tot 3-2. Met ongeveer 7 minuten te gaan nam de hoop op minstens een gelijkspel weer toe, bij zowel de D3 als de coaches. Nu ging het om het doorpakken van al het harde werk wat er door de D3 werd neergezet; de snelle aanvallen van het aanvalsvak en alle onderscheppingen van het verdedigingsvak die het vele aanvallen mogelijk maakten. KCC heeft in de slotfase van de wedstrijd geen kansen meer gehad terwijl aan de kant van IJsselvogels alleen maar kansen werden gecreëerd. Met nog 5 minuten op de klok was het wederom Carice die de gelijkmaker binnen schoot. De hele wedstrijd had IJsselvogels D3 de overhand. Het was zo jammer dat de stand dat tot nu toe niet reflecteerde. We hadden nog 5 minuten om te bewijzen dat wij echt de winst en de daarbij behorende twee punten voor de stand in de poule, verdienden. Ik denk dat dit voor ons allemaal één van de spannendste wedstrijden was die we ooit gespeeld, gezien en/of gecoacht hebben. De spelers van de D3 hadden echter hun draai gevonden en ondanks alle spanning bleven ze onvermoeid doorgaan met keihard werken in dat veld. De tijd bleef doortikken maar ook de goals bleven maar komen. Mike scoorde de 4-3 en bracht daarmee IJsselvogels voor het eerst na zo’n 30 minuten achterstand weer op een voorsprong. Dit kwam uiteraard met de nodige opluchting en vreugde. Toch wisten we dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Met nog anderhalve minuut te gaan kon er zeker nog een goal aan de kant van KCC vallen. Daarom was het ook het plan om in de aanval onze tijd te nemen en alleen hele zekere kansen te pakken. Maar de D3 had een beter plan: gewoon doorpakken op het tempo waarop ze al de hele tijd bezig waren en er gewoon nog eentje in mikken, want dat kan natuurlijk ook gewoon het potentiële probleem dat KCC ons nog zou kunnen evenaren, oplossen. Carice mikte in de slotfase van de wedstrijd nog even de 5-3 erin en dat was eigenlijk praktisch het einde van de wedstrijd. Natuurlijk eindigde dit met grote vreugde aan de kant van IJsselvogels en naar onze mening ook een heleboel terechte trots. Want wat hebben ze gestreden deze wedstrijd, zowel in de verdediging als in de aanval. Er werd keihard voor elkaar gewerkt, er werd positief naar elkaar gecoacht en je zag echt dat er vandaag een teamprestatie is neergezet. We zijn blij dat de eindstand op deze manier wel laat zien wie er de hele tijd aan de winnende hand was deze wedstrijd. 5-3, een hartstikke mooie prestatie van onze D3. Ietwat spannend gemaakt wel, maar met zo’n afloop kan je daar ook lachend op terugkijken. Voor nu kan de D3 met een glimlach terugkijken op de prestatie die is geleverd vandaag. En met dat idee in het hoofd gaan we een nieuwe week van training in, wetende dat volgende week zaterdag wij uit spelen bij KCC. Ondertussen weten we dat wanneer IJsselvogels D3 die wedstrijd wint, ze al niet meer in te halen zijn in de poule, ongeacht van wat er de rest van de weken gebeurt. Gelukkig kunnen wij deze wedstrijd positief en met enthousiasme gaan beginnen hopend op een gelijkwaardige eindstand maar dan met iets minder spanning ;). Van Lotte en Annelie .

IJsselvogels E1 – Weidevogels E1 11-11
Op zaterdag 21 mei moest de E1 tegen Weidevogels E1, vandaag met invalcoaches de vader van Wessel en de moeder van Eva. We begonnen enthousiast aan de wedstrijd, het weer was goed, lekker wat zon en weinig wind. Het eerste doelpunt kwam al snel van onze kant, Wessel scoorde de 1-0. Daarna liep de score snel op door doelpunten van Floris en Wessel en kwamen we op 3-0. Wessel wist nog 3x de mand de raken en ook Weidevogels scoorde 4x, , toen kwam het op 6-4. Net voor de rust scoorde Eva de 7-4. In de rust hielden de coaches een positieve peptalk en na een glaasje limomade konden ze er weer tegenaan. Tamara scoorde snel 2x achter elkaar, maar Weidevogels herpakte zich en het werd nog spannend. Ze kwamen gelijk te staan, Wessel en Eva scoorde allebei nog wel een keer, maar Weidevogels hield E1 bij en de eindstand is 11-11 geworden. Het was een leuke, enthousiaste wedstrijd en de E1 speelde goed samen met al leuke acties met doorloopballen en mooie schoten! Goed gedaan E1, op naar de volgende wedstrijd! Groeten van Werner, vader van Wessel.

Nikantes E1 – IJsselvogels E2 7-12
Zaterdag 21 mei speelde we tegen Nikantes E1 we moesten deze winnen om echt op nummer 1 te staan en dat is ons ook gelukt. Na de warming-up gingen we beginnen en Kyra zat er lekker in vandaag ze scoorde gelijk de 1e, 0-1, Shaam scoorde toen de 2e 0-2. Nikantes scoorde ook toen stond het 1-2 , maar Kyra liet dat niet toe en scoorde toen 3 achter elkaar het stond toen 1-5 voor de rust. Na de rust scoorde Kyra er nog één 1-6. Shaam zat er vandaag ook lekker in en scoorde er 3 achter elkaar in toen stond het 1-9 voor de rust scoorde Nikantes de 2-9. Het was rust en ik had niks te klagen het ging super goed ik was erg trots op ze. De rust was voorbij en Shaam scoorde er nog één in 2-10. Nikantes scoorde er toen nog 2 achter elkaar en het stond toen 4-10, maar Kyra scoorde voor de rust nog even de 4-11 der in. Rust. Nikantes scoorde na der rust de 5-11. En toen scoorde Kyra voor de laatste keer nog even de 5-12 der in:)) Nikantes scoorde toen nog 2 achter elkaar der in en toen stond het 7-12 en dat was einde wedstrijd. Ik ben erg trots op jullie, op naar de buiten kampioenschap Kyra en Shaam waren de topscoorders van de wedstrijd: Kyra- 7 en Shaam 5. Lisa.

KCR E3 – IJsselvogels E3 21-3 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

ONDO (G) F1 – IJsselvogels F1 10-10 Als inval coach met de F1 naar ’s Gravenzande om tegen Ondo F1 te spelen. We hadden het kunnen weten, Ondo F1 speelt op gras, voor mij een vergane herinnering (flashback met rietenmand en 3e vak) maar dat ter zijde. IJsselvogels F1 begon niet geheel scherp aan de wedstrijd, na de 2-0 maakt Eva de aansluitingstreffer (2-1), maar daarna was F1 niet bij machte om het energieke Ondo F1 af te stoppen met als resultaat een 5-1 achterstand na het 1e kwart. Het spelen met een superspeler is één van de voordelen en deze regel bracht IJsselvogels weer terug in de wedstrijd met doelpunten van Jazz (5-2) en Ilse (5-3). De inhaalrace was gestart en bij e rust was het gat alweer gedicht door doelpunten van Daan (6-4) en Yannick (6-5). De oplettende lezer kan opmerken dat alle spelers van de F1 bij de rust hadden gescoord. Het 3e kwart was ijzersterk van F1 en kwam zelfs op 7-9 door doelpunten van Jazz (7-6) en Daan (3x). Alleen de 3 tegendoelpunten in de laatste 2 minuten was jammer, maar wel terecht. In het laatste kwart was de spanning te snijden. Ilse scoorde de 10-10 en in de laatste 6 minuten was het aan beide kanten billen knijpen maar een doelpunt viel niet. Een terechte uitslag en nog volop in de race voor het kampioenschap waarbij RWA F1 na zaterdag is afgehaakt maar de andere 3 teams kunnen allemaal van elkaar winnen en verliezen. De verschillen zijn klein en juist hier leren de kids het meeste van. De doelpunten werden gemaakt door: Daan (4), Jazz (2), Ilse (2), Eva (1) en Yannick (1). Marco

IJsselvogels F2 – Weidevogels F2 2-23 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels F3 – RWA F2 4-5
F3 ontving vandaag RWA F2 uit Rhoon/Poortugaal. RWA F2 bood goed tegenstand terwijl F3 een beetje slordig speelde waardoor er niet veel kansen konden worden gecreëerd en daar ligt juist meestal de kracht van F3. Ook werd vaak van te ver geschoten en omdat wij de ballen niet zelf afvingen waren we de bal na ieder schot gelijk kwijt. RWA profiteerde hiervan en nam zelfs een 1-4 en 2-5 voorsprong. Ondanks dat F3 nog netjes terugkwam tot 4-5 lukte het net niet om nog een puntje uit het vuur te slepen. Volgens mij scoorde Vajen 3x en Vieve 1x. Zaterdag spelen jullie uit tegen deze zelfde tegenstander, goed je best blijven doen, goed naar elkaar kijken wie de beste kansen heeft en nu die ballen in het mandje gooien, oké! Succes zaterdag. Wim.