Hope vloog de bal …… t/m zaterdag 22 april 2023.

De eerste zaterdag buiten voor de 2e helft veldcompetitie werd er één met vele gezichten. In de ochtend heerlijk weer met een lekker zonnetje en nauwelijks wind. Tegen het middaguur veranderde dat en nam de bewolking toe met vele harde en minder harde buien tot gevolg. De één had geluk en de ander had pech met het weer. Zo liep het 3e om 16.00 uur thuis volop in de regen te spelen terwijl het 1e in Zeeland genoot van het mooie weer en als je dan ook nog eens met 14-18 weet te winnen van Fortis 1 dan kan je dag natuurlijk niet meer stuk, bijzonder knap IJsselvogels 1 en nu volhouden de laatste 5 wedstrijden. Waar ik ook erg blij mee was dat was de overwinning van C3!! Na in de zaal alle wedstrijden te hebben verloren werd er nu met 4-3 gewonnen van Weidevogels C2, wat zal dat een lekker gevoel zijn geweest, eindelijk weer eens gewonnen, klasse en ga zo door!! Het was toch een hele goede dag voor IJsselvogels want van de deze dag 16 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 12 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er slechts 3 een nederlaag. Een prima prestatie met zijn allen en nu proberen vast te houden dan kunnen we een hoop kampioenschappen vieren. De resultaten:

Fortis 1 – IJsselvogels 1   14-18     Na een toch teleurstellend zaalseizoen mocht IJsselvogels 1 weer verder op het veld. Voor de eerste wedstrijd van het tweede gedeelte van de competitie mocht het gelijk afreizen naar het verre Zeeland voor het duel met Fortis. Thuis werd hier 13-7 van gewonnen dus kansen lagen er zeker. De voorbereiding was alles behalve optimaal. Door wat vertraging op de weg was iedereen een halfuur voor aanvang aanwezig. Met de lange heenreis nog in de benen mochten we aan de wedstrijd gaan beginnen. De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op. Fortis opende snel de score waarna wij de 1-1 wisten te maken. Daarna werd er om en om gescoord en ging het lange tijd gelijk op. Vanaf 3-4 stonden wij de gehele eerste helft aan de goede kant van de score. Bij 5-8 hadden we zelfs de mogelijkheid om een gat van 4 doelpunten te slaan maar helaas was Fortis in deze fase scherper. Ze kwamen langzaam terug waardoor we de rust in gingen met een minimale voorsprong, 9-10. Aanvallend was het prima, verdedigend moesten we deze wedstrijd gaan binnenslepen. Direct na rust de 9-11 waarna het tot 11-12 weer erg gelijk opging. Vanaf dat moment wisten wij nog een tandje bij te schakelen en liepen we via een 0-5 run uit naar 11-17. Het gat was 6 en de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Fortis was niet meer bij machte om nog in te lopen en wij speelden lange en slimme aanvallen waarmee we de wedstrijd langzaam binnen wisten te halen. Eindstand 14-18! Een prima overwinning die we echt als team behaald hebben. Iedereen speelde perfect in zijn/haar functie en daar had de tegenstander geen antwoord op. Een goed begin van de hervatting van de veldcompetitie. Nu nog volhouden.. De doelpunten werden gemaakt door Sam 7x Wouter 6x Mike 3x Kevin 1x en Merel 1x. Bedankt aan Wouter en Merel voor het meespelen. Beiden deden het zeker niet onverdienstelijk. Ook David, Jeffrey en Cecile bedankt voor het reserve zitten! Door Sam.

KCC / CK Kozijnen 5 – IJsselvogels 2 is uitgesteld naar dinsdag 9 mei, aanvang 20.45 uur.

IJsselvogels 3 – Reeuwijk 2   21-11     Vooraf: IJ3 bovenaan, nummers 2 tegen elkaar, en vorige keer in een bar slechte wedstrijd gelijkgespeeld tegen Reeuwijk. Na Jeanine is nu ook Esther aangesloten. Leuk en het geeft ons extra mogelijkheden! Karen is even afgehaakt en werkt aan de toekomst van de vereniging :). Daarnaast Jesse weer aan boord, dus heeeeeel veel heren. Van de week afspraken over gemaakt, we willen ten slotte eerste worden, maar graag eensgezind en zo leuk mogelijk voor iedereen. Al gaat het ongetwijfeld ergens wringen de aankomende wedstrijden. Op het oog een experimentele opstelling, tactiek en rolverdeling toegelicht en vooraf gevraagd om met veel energie te spelen (harder werken op het veld). Niets te veel gevraagd, prachtig uitgevoerd! Eerste helft genoten van het baltempo en de verdedigende controle. 13-5 en wedstrijd in de tas. Na de pauze werd de regen nog vervelender en zakte het baltempo c.q. had Reeuwijk het iets beter voor elkaar. Ook hier een 21-11 uitslag. De productie is niet helemaal bijgehouden, ik denk plusminus, ongeveer deze verdeling: Robin 5x, Manon, Luc, Bas en Jesse 3x, Esther 2x, Victor en Anne 1x. Edwin.

IJsselvogels 4 – KCR 6   21-11     Wedstrijden van het 3e en 4e beginnen altijd al in het begin van de week. Waarom? Hebben we complete teams? Het antwoord op de laatste vraag = default “Nee”. Dan begint het grote regelen. In willekeurige volgorde: Bellen, whatsappen, wedstrijdschema andere teams checken, afstemmen met Peter (2e, hoe is het bij de selectie?), overleg CTZ, bedreigen, smeken, omkopen :D. Het wonderlijke is: “Het komt altijd goed”. Dan naar de wedstrijd. Die begon 15 min later, KCR miste wat poppetjes. Tijdens-de-babbel-vooraf iets gezegd over gooien, en lengte van het schot…………., de volgende keer gebruik ik een megafoon . 0-3 na 2 minuten, oeps, gelukkig prikte Myrle snel de belangrijkste goal van de middag binnen en bij 3-3 aansluiting gevonden. Time-out, korte boodschap, 5 seconden en weer door. Dat werkte als verse olie en de machine kwam op gang, 9-6 met de rust. KCR kwam nog een keer terug tot 2 verschil, daarna snel uitgelopen en afgesloten bij 21-11. Mooi is het grote aandeel damesgoals! De treffers kwamen van Edwin 5x, Myrle, Iris en Leonie 4x, Jesse 2x, Stef en Rob 1x, Edwin.

IJsselvogels 5 was vrij.

Excelsior 10 – IJsselvogels 6 is uitgesteld naar dinsdag 16 mei, aanvang 20.00 uur.

IJsselvogels MW1 – Vriendenschaar MW2   7-11    Op een mooie woensdagavond stond de 1e wedstrijd voor het midweek team op het programma. Het midweek team speelt alleen op het veld dus er zaten een paar maanden pauze tussen nu en de vorige wedstrijd.. Op enkele plaatsen was het team ook gewijzigd tov vorig jaar: Sandra kan helaas (nog) niet meedoen en Casper was er ook niet bij. Hiervoor in de plaats wervelwind Mark als ex-korfballer die 5 jaar geen wedstrijd had gespeeld en nu stond te popelen om weer een potje  mogen spelen, Judith die in de B-jeugd haar laatste korfbalwedstrijd speelde en Olga die veel balervaring heeft maar niet zozeer in het korfbalspel. De wedstrijd tegen Vriendenschaar begon in nieuwe tenues met Hendrik, Ruud, Christa en Olga als verdedigend vak en Patrick, Matthijs, Marieke en Judith als aanvallend vak. Mark, Joost en Marloes op de bank. Het was duidelijk dat de verdediging nog wat aan elkaar moest wennen want het stond vrij snel 0-3. Nou moet ik wel zeggen, zij hadden windje mee en wij hadden wind tegen. Hendrik brak de ban voor IJsselvogels met een prima schot en Patrick volgde al snel zijn voorbeeld: 2-3. Vervolgens kreeg Vriendenschaar vleugels en scoorde doelpunt 4,5,6 en 7 waardoor de ruststand 2-7 was. Vervolgens wisselen van korf waardoor wij wind mee kregen en zij wind tegen. Marloes, Mark en Joost waren inmiddels in de ploeg gekomen om het team een nieuwe impuls te geven. Die laatste gaf direct zijn visitekaartje af door 4-7 te scoren middels een korte kans. Ook Ruud en nogmaals Joost scoorden met een prima afstandsschot waardoor IJsselvogels weer kon inlopen tot 5-8. Vriendenschaar scoorde 5-9 met een stip waarna Marieke de rood witte brigade naar 6-9 bracht, ook met een stip, en Hendrik naar 7-9. Toen was de koek een beetje op bij de rood witten waardoor Vriendenschaar de 7-10 en 7-11 kon scoren. Helaas, 1e wedstrijd niet kunnen winnen, volgende keer nieuwe kansen. Alle supporters bedankt voor de support en graag tot de volgende keer! Olga.

KCR A1 – IJsselvogels A1   14-17     A1 speelde afgelopen zaterdag in Ridderkerk tegen nr. 3 KCR A1 en dat bleek thuis al eerder een lastige tegenstander te zijn met makkelijk scorende dames en snelle heren. Nadat we ’s morgens hadden genoten van een heerlijk zonnetje begon het aan het begin van de middag te regenen. KCR kwam duidelijk beter uit de startblokken, de eerste aanval van KCR duurde precies 1 minuut en werd afgerond met een doelpunt, 1-0. Na de 2-0 waren het Tim en Isa die van afstand de stand weer gelijk trokken, 2-2. De eerste aanval had moeite met elkaar te vinden en leverde na ieder schot gelijk de bal in waardoor KCR veelvuldig kon aanvallen met een 4-2 achterstand als gevolg. Isa scoorde uit een strafworp 4-3 en na 5-3 was het Rosa die uit een korte kans de 5-4 voor haar rekening nam. Tim was intussen geblesseerd uitgevallen na een val op het kunstgras en vervangen door Benjamin, beterschap Tim, nu maar hopen dat het meevalt.  KCR bleef deze 1e helft de bovenliggende partij door meer energie in de wedstrijd te stoppen en over meerdere schijven te scoren. Na 6-4 scoorde Benjamin van afstand 6-5 waarna KCR uitliep naar 8-5. Een benutte vrije bal van Jesca en een mooi afstandsschot van Isa (zijn 3e) brachten de ruststand op 8-7. A1 mocht de 2e helft de uitbal nemen en als je dan 5x achter elkaar binnen 3x overspelen de bal verspeelt dan is er ergens toch wel iets goed mis. KCR A1 profiteerde hier goed van door weer uit te lopen naar een 10-7 voorsprong en ik moet eerlijk zeggen dat ik me al een beetje had neergelegd bij de eerste nederlaag voor A1. En dan …… een mooi schot van Rosa 10-8, een hele verre van Anne 10-9 en een benutte strafworp van Yana 10-10 en alles was weer mogelijk, dat is ook A1, terugkomen uit een ogenschijnlijk verloren positie, heel knap!! Het werd 11-10 voor KCR waarna Benjamin en Jesca het op hun heupen kregen. Het was inmiddels (bijna) gestopt met regenen. Jesca benutte een mooie doorloper van onder de korf, 11-11 waarna Benjamin van afstand A1 voor het eerst op voorsprong zette, 11-12. Na 12-12 scoorde Jesca van afstand 12-13 en na 13-13 was het Benjamin die met 2 verre afstandsschoten 13-14 en 13-15 scoorde en toen Jesca eveneens van afstand 13-16 scoorde was het gat geslagen. Een laatste stuiptrekking van KCR betekende 14-16 maar gelijk daarna scoorde Benjamin, met zijn 5e treffer, vanaf de zijlijn de 14-17 binnen hetgeen ook de eindstand werd. Klasse zoals jullie je de 2e helft hersteld hebben, heel knap!! De coaches Mark en Victor noteerden 5 doelpunten van Benjamin,4 van Jesca, 3 van Isa, 2 van Rosa en 1 van Tim, Anne en Yana. Jullie gaan  nu met 2 punten voorsprong op VEO A1 en 6 punten op KCR A1 en Achilles A1 alleen aan de leiding. Wim.

IJsselvogels A2 – DES A1 is uitgesteld naar donderdag 4 mei, aanvang 19.25 uur.

IJsselvogels A3 – Twist A2   11-6    Zaterdag 22 april moesten wij tegen Twist A2 spelen. Het vertrouwen was hoog voor de wedstrijd en we wilden allemaal weer een schone lei na het niet zo goede zaalseizoen. De wedstrijd begon goed en we hadden veel kansen, we kregen helaas snel de 0-1 tegen maar de A3 reageerde ook weer snel met de 1-1 gemaakt door Thomas. Iedereen in het team had vandaag het gevoel dat we konden gaan winnen en dat was ook echt te zien! Doordat deze motivatie er onwijs goed was kwamen de 2-1 van Jesse en 3-1 van Sarah op het scorebord te staan. Toen kwam de regen met bakken uit de lucht en we hadden hier redelijk veel moeite mee gelukkig voor ons de tegenstander ook. Helaas hebben we tot de rust niet kunnen scoren maar kregen we nog wel de 3-2 tegen. Ruststand 3-2. Al snel na de rust werd de 3-3 binnen geschoten door de tegenstander, gelukkig hadden we Finn die meespeelde en de 4-3 en 5-3 scoorde. Die aanval daarop was ook gelijk weer raak voor ons met dit keer Nils die de 6-3 scoorde. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en creëerde veel kansen het enige ding was nog de kansen afmaken, dat gebeurde toen uiteindelijk ook met Luna die de kans afmaakte voor ons. De tussenstand was nu 7-3 en de eerste aanval daarna schoot Finn zijn derde binnen, en zette de tussenstand op 8-3. De aanval was goed bezig en koos de juiste kansen uit, en dat werd uiteindelijk beloond door Jesse die de 9-3 maakte. De 10-3 kwam vlak daarna, gescoord door Thomas. Door rommelig uitverdedigen en mooie afstandsschoten kwam de stand weer op 10-6. Gelukkig was het al laat in de wedstrijd en wisten we dat de winst al binnen was, Finn zorgde met de 11-6 voor het slotakkoord. Een goed begin van het veldseizoen nu de 2 punten in Moordrecht bleven! Invallers ook onwijs bedankt!! De doelpunten door Finn 4x Jesse 2x Thomas 2x Sarah, Nils en Luna 1x. Door Thomas.

Excelsior B1 – IJsselvogels B1 is uitgesteld naar woensdag 31 mei, aanvang 19.30 uur.

IJsselvogels C1 – Achilles C1   9-7     Na een verloren oefenwedstrijd de week er voor tegen dezelfde tegenstander was er veel motivatie om te winnen vandaag. Dit was zeker in de eerste helft te zien met een score van 5 tegen 2. Na de rust werd er goed doorgepakt zoals ik de rust besproken met gelijk een doelpunt. Hierna zakte het helaas in en kwam Achilles terug tot 7-5 maar na even de koppen bij elkaar gestoken te hebben met 9-7 gewonnen. 3x Christian 2x David 2x Sil 1x Blessing 1x Floortje V. Grieken. Jelle.

IJsselvogels C2 – Twist C1 (oefenwedstrijd)   Vandaag (zaterdag 15 april) speelden we onze eerste buitenwedstrijd van het seizoen tegen Twist uit Vlaardingen. Het was een oefenwedstrijd. We moesten tegen moeilijke tegenstanders maar we deden het nog heel goed. Rosalie speelde vandaag voor het eerst mee. De tegenstander maakte veel schoten die moeilijk waren om tegen te houden. Met de rust stond het 0-3, maar toen de tweede helft begon wisten wij nog aardig terug te komen tot 2-3. De doelpunten waren van Lieke Kool en Senne. Maar daarna ging de tegenstander er wel met veel doelpunten vandoor. Lieke Kool scoorde nog een keer. De eindstand was 3-10. Volgende week begint de competitie. Door Lucas Rijlaarsdam.

IJsselvogels C2 – Valto C3   5-2    De wedstrijd begint met als vakken: Lilly, Lieke K, Lucas en Sid als aanval. En Senne, Tess, Rosalie en Elisa als verdediging. IJsselvogels ging goed van start. Na ongeveer 7 minuten maakte Sid het 1-0. Helaas maakte Valto het snel 1-1. Rosalie maakte het even later 2-1. Een paar minuten voor rust scoort Tess nog met een mooi afstandsschot. Na rust gaan weer met volle energie verder. Valto begint met de bal. De bal gaat snel naar de overkant waardoor het aanvalsvak kan gaan scoren. Het lukt Lilly met een afstandsschot. Dat maakt het 4-1. Sid scoort even later en maakt het 5-1. Tess mag een stip nemen. Helaas is de stip mis. Net voor het einde maakt Valto het nog 5-2. Valto had veel kansen maar die hebben ze niet benut. Een goede overwinning voor de C2. Elisa.

IJsselvogels C3 – Weidevogels C2   4-3     Onze eerste wedstrijd buiten. Het zonnetje schijnt. Neolina scoort al snel de eerste. Toen scoorde de tegenstander 2 keer. Maar Aaliyah maakte de 2-2. In de 2e  helft scoorde Jildou de 3-2. En daarna scoorde tegenstanders weer en was het 3-3,  Spannend! Toen scoorde Suzan de 4-3. En daarna werd er niet meer gescoord. Wat ons het hele binnen seizoen niet lukte, maar nu wel. We hebben GEWONNEN! Elisa bedankt voor het invallen. Groetjes Ruben.

Dijkvogels D1 – IJsselvogels D1   15-9     Met Maxim en Mila voor de afwezige Ayub en Mike (blessure) ging IJsselvogels D1 op bezoek bij Dijkvogels D1. Met IJsselvogels D1 verslaggever Arjan van Zaanen op de tribune ging IJsselvogels D1 goed van start met doelpunten van Tamara (1-1) en Wessel (1-2) met een mooie schijnbeweging. Onze verslaggever zag dat Dijkvogels feller was en ook hele mooie afstandsschoten zag, helaas waren deze allemaal van Dijkvogels (6-2). Thijme scoorde met een mooi afstandsschot de 6-3 en dit was ook de ruststand. Na de rust begon IJsselvogels D1 goed aan de 2e helft met een mooie actie van Tamara, helaas tegen de korf en dit was het begin van een aanvalsoffensief van IJsselvogels D1 met 4 schoten op en tegen de korf, in de actie daarna scoorde Maxim met een afstandsschot (6-4). Alleen scoorde Dijkvogels binnen 5 minuten 3x (9-4) waarna Wessel een doorloopbal maakte (9-5) en het verschil was gemaakt, dacht Dijkvogels. Na de 10-5 scoorde Noortje met een korte kans de 10-6 en scoorde Wessel gelijk bij de volgende aanval (10-7). Alleen mist IJsselvogels felheid in deze periode van de wedstrijd om dichterbij te kunnen komen. Na de 11-7 scoorde Fleur een mooi schot en liep Dijkvogels D1 helaas uit naar een 14-8 voorsprong. Fleur scoorde ook de laatste voor IJsselvogels (14-9) en Dijkvogels zette de eindstand op het scorebord (15-9). Volgende keer meer van onze vaste verslaggever :). Eva.

IJsselvogels D2 – KVS / Groeneveld Keukens D2   9-4    Afgelopen zaterdag speelde de D2 tegen KVS/Groeneveld Keukens D2. Een tegenstander, die we nog niet eerder tegengekomen zijn. We spelen dit buitenseizoen in een poule met 4 nieuwe tegenstanders, waaronder Korbis, Fortuna en dan KVS. De wedstrijd begon al vroeg in de ochtend om 9 uur. De kinderen waren nog een beetje slaperig en aan het wakker worden. De kinderen hadden goed zelfstandig ingeschoten en konden na het bij elkaar rapen van wat shirtjes (want we hadden de shirtjestas niet) toch beginnen. Jeffrey floot de wedstrijd. De wedstrijd begon en de bal was veel in het bezit van IJsselvogels. Echter, er viel maar geen doelpunt. Zowel aan de kant van IJsselvogels als aan de kant van KVS bleef het spel in het begin erg liggen. Ondanks dat Maxim en Daniel samen met hun dames veel pogingen deden, bleef het afronden maar niet lukken in eerste instantie. Toch mocht uiteindelijk na de 8ste minuut het eerste doelpunt vallen, gemaakt door Maxim. In de wedstrijd werd er sterk verdedigd en maakte de tegenstander amper kans om een schotpoging te maken. IJsselvogels D2 onderschepte de bal vaak al een paar seconden nadat de bal in het verdedigde vak belandde. Vooral Amy en later Angoulina hadden een erg lange dame. Amy wist goed uit te stappen en toch op deze manier een aantal keer vrij te komen voor een doorloop bal. Angoulina gooide harde hoge ballen over haar dames heen, die goed aankwamen. Al met al was het een goede wedstrijd, waar ook Nienke aardig wat doelpunten wist te maken. Ik heb helaas geen scoreverloop, maar de einduitslag was 9-4 in het voordeel van IJsselvogels. IJsselvogels weet het buitenseizoen dus goed af te trappen. We gaan aankomende weken eerst vakantie vieren, maar volgende keer spelen we tegen Korbis D5. Korbis heeft al gewonnen tegen Fortuna/ Delta logistiek D4 en staat met ons samen dus bovenaan. Korbis wist met 4-12 te winnen. Hopelijk weten wij er volgende keer één meer te maken van korbis en kunnen we ook dit jaar een kampioenschap naar binnen halen, maar deze keer in de D2 en D3, in plaats van alleen de D3! Fijne vakantie en tot volgende keer. Lotte.

IJsselvogels D3 – Thor D1 is uitgesteld naar zaterdag 6 mei, aanvang 10.00 uur.

Nieuwerkerk E6 – IJsselvogels E1   5-15     Vroeg uit de veren en op naar Nieuwerkerk voor toch wel een revanche wedstrijd. Afgelopen week goed getraind op het snelle aanvalsspel en de doorloopbal verdedigen. Eva uit E2 mee als reserve voor Yannick welke in het gips zit na een lelijke val, Eva bedankt voor het reserve zitten en Yannick beterschap en hopelijk herstelt de breuk snel. Dan de start van de wedstrijd, dat was een droom start, binnen 4 minuten voorkomen met 0-4 door doelpunten van Jonathan (2), Daan en Ilse. Maar wat ging het verdedigen super goed, veel ballen werden er tussenuit getikt of gevangen. De snelle omschakeling met strakke passing was om te genieten, Jonathan en Daan bepaalden de tussenstand (1-6). 2e kwart bleef IJsselvogels E1 goed verdedigen en kreeg maar 1 doelpunt tegen, waarbij de voorsprong werd uitgebouwd naar 2-9 door doelpunten van Daan, Jonathan en Jazz. Ook in het 3e kwart konden Jazz, Jonathan, Ilse en Daan elkaar makkelijk vinden, alleen stond het vizier niet helemaal meer op scherp. Voldoende kansjes en goed spel, alleen de korf werd gevonden door Jonathan en Ilse, tussenstand 3-11. Het laatste kwart was erg goed van IJsselvogels E1, met elkaar de aanval opzetten en goed naar elkaar kijken. Leuk om te zien dat de trainingsoefeningen terug komen in de wedstrijd! De eindstand (5-15) werd bepaald door Daan, Jonathan (2) en Ilse met een heuse doorloopbal op snelheid uit het aanvalsspel. De doelpunten werden gemaakt door Jonathan 7, Daan 4, Ilse 3 en Jazz 1 een mooie teamprestatie. Mooi begin van de competitie en na de vakantie 2 thuiswedstrijden tegen 2 onbekende tegenstanders, Dunas E1 en Valto E2. Cécile & Marco.

IJsselvogels E2 – Korbis E7   13-13     Zaterdag 22 april, 11 uur. IJsselvogels E2 staat klaar om aan de wedstrijd tegen Korbis te beginnen. Het is het begin van de nieuwe veldperiode, die maar weer eens gekenmerkt wordt door kou en regen. Dit weerhield E2 er echter niet van om positief in het veld te staan en vol voor de winst te gaan. Tenminste, dit was de eerste 2 minuten te zien. Na deze 2 minuten zakte het spel in en was de felheid compleet verdwenen. Dit resulteerde dan ook in een 2-7 achterstand na het eerste kwartje. Goals gemaakt door Aiden en Timo. Na het eerste kwartje Anna-Belle er helaas uit met een blessure aan haar scheenbeen waar ze al een tijdje last van had. Invalster Ilse uit de E1 erin en door. Na 2 goals van Ilse en een goal van Eva geloofden we er allemaal weer in, de stand inmiddels 5-7. Helaas kwam daar weer een run van Korbis dat in het tweede en derde kwartje uitliep naar een 6-12 voorsprong, maar houd je vast want het vierde kwart beloofde een spectaculair kwart te worden. Na de 7-12, 8-12, 9-12, 10-12 en 11-12 van Ilse was de E2 weer helemaal terug in de wedstrijd. Korbis counterde met de 11-13, maar na nog 2 snelle goals in de laatste minuut van Eva eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, 13-13! Wat mij betreft een hele goede prestatie gezien de stand na het 3e kwart. Over het algemeen hadden we deze wedstrijd makkelijk kunnen en misschien ook wel moeten winnen. Wel moet gezegd worden dat het ons ook niet altijd mee zat in de afronding, maar goed dat is eigenlijk geen excuus. Op naar de volgende wedstrijd, na eerst twee welverdiende weken vakantie. Ilse bedankt voor het invallen, dat mag best vaker :). Nog even de goals op een rijtje: Ilse (8), Eva (3), Timo & Aiden (1). Joran.

IJsselvogels E3 – Reeuwijk E2   3-8     Afgelopen zaterdag mocht de E3 hun veldseizoen beginnen om 9 uur tegen Reeuwijk E2. Een team dat wij voorheen ook al in de zaal zijn tegengekomen, daar hebben we toen 2x van gewonnen. Zonder Vajen maar met Fenne Mae begonnen we de wedstrijd dus in een iets andere samenstelling. De 1e 10 minuten gingen van start en het was echt niet om aan te zien. Er werd niet gelopen voor een bal, niet vrijgelopen, slechte kansen. Zo kan ik helaas nog wel even doorgaan. Na het 1e kwart was daardoor ook een stand van 0-3 zichtbaar. Snel vergeten en op naar het 2e kwart dan maar. In het 2e kwart ging het al iets beter. Met name verdedigend begonnen ze het te begrijpen. Helaas lukte het hier alleen nog steeds niet om te scoren. Ruststand was daardoor dus 0-4. Het 3e kwart ging het gelukkig beter. Het aanvallende spel kwam meer tempo in en daardoor was het Cas die de stand naar 1-4 bracht. Helaas liepen ze daarna weer uit door slap verdedigen van ons wat de stand naar 1-6 bracht. Na de 1-6 was het Fenne Mae en Cas die de stand naar 3-6 brachten. Is er dan nog een comeback mogelijk? Helaas, Reeuwijk scoorde nog 2 goals en brachten de eindstand op 3-8. Matige wedstrijden zitten er helaas ook tussen. De goals kwamen van Cas (2) en Fenne Mae (1). Benjamin.

Maassluis E4 – IJsselvogels E4 (oefenwedstrijd) Met een mooi zonnetje reden we zaterdagmorgen (zaterdag 15 april) richting Maassluis waar we de eerste wedstrijd op het veld zouden spelen. Na een mooi zaalseizoen nu op het veld waar we met hele andere elementen te maken hadden. Het zonnetje, de wind,  een andere ondergrond.  Dat was even wennen. Weer even zoeken met het overspelen, de snelheid erin houden, kijken wie er vrij staat en het vinden van de korf. Bij vlagen ging dat steeds beter.  Miliani scoorde het enige doelpunt van onze kant. De uitslag werd uiteindelijk 13-1 voor Maassluis.  Het korfschieten (waar er prachtige doelpunten vielen) werd door ons gewonnen met 4-6… Het was een leuke wedstrijd met prachtig weer. Lekker trainen op het veld dan moet het weer een mooi seizoen worden!! Joyce.

ZKV E1 – IJsselvogels E4   11-1    Afgelopen zaterdag speelde de E4 zonder eigen coaches met 4 vaste spelers (2 spelers waren helaas verhinderd) en een invalster tegen team ZKV E1. Hun eerste wedstrijd op het veld. En geen kunstgras zoals bij de oefenwedstrijd vorige week, maar echt gras met flexibele speelveldmarkering, dus dat was wel even heel anders spelen. Helaas waren niet alle dames helemaal fit, maar desondanks begonnen de dames enthousiast aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten had de tegenstander grotendeels de bal in bezit, maar onze dames verdedigden goed. Helaas viel in de eerste 10 minuten het eerste doelpunt voor ZKV E1. In het tweede deel leken onze dames wat terug te komen, was het balbezit ongeveer fiftyfifty en waren er enkele mooie schietpogingen. Helaas scoorde de tegenstander nog een drietal doelpunten en stond ZKV E1 met 4-0 voor. Vlak voor de tweede rust was daar echter ons eerste (en helaas enige) doelpunt, gemaakt door onze invalster Jazz uit de E1 en stond de score op 4-1. Na de tweede rust zakte het spel aan de kant van E4 helaas wat in en bleek ZKV E1 helaas te sterk voor de E4 en vielen er in het derde gedeelte nog eens drie doelpunten in het voordeel van de tegenstander. Tijdens de laatste rust begon het helaas ook nog te regenen, wat onze dames niet heel leuk vonden. Uiteindelijk werd de eindscore 11-1… De E4 heeft haar best gedaan, maar het feit dat niet iedereen fit was, er voor het eerst gespeeld werd op echt gras en er ook nog een regenbui overheen kwam, kwam het spel/de eindstand helaas niet ten goede. Desondanks zijn we uiteraard trots op onze dames. Nu snel op naar onze volgende wedstrijd! Eindstand: 11-1 (gemaakt door Jazz). Korfschieten: 2-3. Namens de E4, Claudia.

IJsselvogels F1 – DES F1   15-9     Nieuwe competitie, nieuwe kampioenskansen en kampioen worden willen de kinderen maar al te graag… De route daar naartoe begint thuis tegen DES F1, zij zijn zelf al kampioen geworden in de zaal en het zal dus niet de minste ploeg zijn waar we tegen spelen. Het begin was dan ook gelijkopgaand, na 10 minuten was de score 5-5. De daaropvolgende 10 minuten verdedigde we uitstekend, waardoor het spel van DES erg traag werd. Daardoor kregen wij ook weinig kansen en werd er slechts 1 goal gemaakt: 6-5 met rust. Na rust sloegen we dan eindelijk het verdiende gaatje van 3 goals, ondanks de eigen goal van Maud… Oepsie, gewoon rustig doorgaan. Met 10-8 gingen we richting de eindfase, niks aan de hand want zonder hun sterspeler had DES weinig te zeggen. Het gat werd steeds groter en we liepen snel uit tot 15-9. Een mooie, maar bovenal verdiende uitslag. De goals kwamen dit keer van: 9x Nathan, 2x Maud, 2x Mats en de laatste twee zijn helaas onbekend. Tim.

Eureka F1 – IJsselvogels F2   1-12     De allereerste wedstrijd van de F2 is een feit. Na een best lange tijd trainen mochten we eindelijk een wedstrijd spelen en wel tegen Eureka uit Rotterdam. De eerst opstelling was Tobias, Vivian, Lola en Jake. Sidney stond ernaast en Davey kon helaas niet meedoen omdat hij last had van zijn hand. Davey was wel komen kijken en heeft ons goed aangemoedigd. De langverwachte eerste goal die maakte Eureka. Maar gelukkig maakte Vivian de eerste goal voor ons, de gelijkmaker. Daarna scoorde Tobias, toen was het rust. Sidney kwam erin voor Jake. Na de rust hadden we echt het gaatje gevonden en ging het alleen nog maar beter. Vivian en Sidney scoorde allebei een keer en Tobias maakte zijn 4e goal. Hiermee werd de stand gebracht op 1-7. Hiermee had het hele team een goal gescoord behalve Lola en Jake. Toen hadden we een afspraak gemaakt dat alle ballen op Lola en Jake moesten zodat zij ook konden scoren. En ja hoor, Jake maakte de 1-8. Nu ook Jake een bal had gescoord gingen alle ballen over Lola. En Sidney was erg fanatiek, want als een ander teamgenootje schoot, dan riep hij: ‘ Nee, Lola moet schieten!’ Nadat we Lola met zijn allen hebben aangemoedigd scoorde ook zij een super mooie goal (1-9). Hierna scoorde Sidney nog 2x en Jake ook nog een keertje. Hiermee eindigde de wedstrijd met 1-12 voor IJsselvogels. Hoe tof is dit? Voor de meeste kinderen hun eerste wedstrijd en dan meteen zo’n geweldige overwinning, waarbij alle kinderen hebben gescoord. Wij zijn in ieder geval super trots op jullie en we hopen natuurlijk dat we dit de rest van het seizoen door kunnen zetten. Volgende keer tegen Weidevogels, we gaan dan weer knallen! Groetjes Flo, Finn en Lucas.