Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 22 oktober 2022

Complimenten, alle teams hebben een wedstrijdverslag ingeleverd, klasse. Sommige wel wat laat waardoor ik bang was om op woensdagmorgen nog gauw zelf de laatste verslagen te moeten maken maar dat was gelukkig niet nodig.

A.s. Zaterdag de laatste veldcompetitiedag voordat we de sporthal in gaan. Graag de wedstrijdverslagen doormailen voor maandagavond 22.00 uur naar s.slingerland@planet.nl

Van de oefenwedstrijden in de zaal hoeven geen wedstrijdverslagen te worden gemaakt en doorgemaild.

DVS ’69 1 – IJsselvogels 1   20-14     Zaterdag mocht IJsselvogels 1 het opnemen tegen DVS’69. Na de mooie overwinning van de week ervoor op ALO was dit een goede gelegenheid om de goede vorm door te trekken. Al snel in de wedstrijd bleek dat het een moeizame pot ging worden. Lange tegenstanders die ook nog eens achterverdedigden. Over de eerste helft kan ik erg kort zijn. Die was collectief gezien gewoon slecht te noemen. Afspraken werden niet altijd nagekomen en er werd op sommige momenten niet slim gespeeld. We maakten het DVS gewoonweg te makkelijk. Ruststand 11-7 achter. In de rust was coach Berry erg duidelijk. Wat we in de eerste helft hadden laten zien was ver onder de maat (gewoon slecht dus). Als we überhaupt aanspraak wilden maken op de punten moest het heel anders. In eerste instantie was die boodschap begrepen want na 2 snelle goals in de tweede helft was het gat nog maar 2 doelpunten en niet veel later slechts 1. Was het dan nog mogelijk? Helaas bleek DVS ook in de tweede helft scherper. Ze kwamen tot makkelijkere kansen en wijzelf kwamen nooit echt lekker in de wedstrijd. Toen DVS van 12-11 uitliep naar 15-11 was er weer een serieus gat geslagen. En helaas kwamen we dat gat niet meer te boven. Eindstand 20-14. Terecht verloren! Feit is wel dat we dit veldseizoen te wisselvallig zijn. Dat zal in de zaal beter moeten! Zaterdag nog 1 wedstrijd op het veld tegen KIOS waar eerder 14-14 tegen werd gespeeld. Er is dus zeker iets mogelijk. De doelpunten kwamen zaterdag van Mike 5x Sam 3x Leon 2x Roos 1x Cecile 1x Christiaan 1x en Kevin 1x. Door Sam.

DVS ’69 2 – IJsselvogels 2   13-14     Zaterdag 22 oktober. Het 2e moet vandaag naar Hendrik- Ido Ambacht spelen tegen DVS 69 2 . Van tevoren wisten wij dat het een moeilijke pot zou worden. We beschouwen de wedstrijd als een finale die gewonnen moest worden om bovenin mee te doen in de poule. Afgelopen wedstrijden hadden wij helaas verloren en vandaag wilden wij laten zien wat we in huis hebben. We begonnen de wedstrijd teleurstellend en kwamen al snel op een grote achterstand. Kregen veel doelpunten tegen en scoorde zelf weinig. Het lag denk ik met name aan de focus en de wil om te winnen. Natuurlijk willen wij willen maar lieten dit niet echt zien. Na een teleurstellende 1e helft was de ruststand 11-5 . Ik weet niet wat Peter in de rust heeft gezet maar in de 2e helft schoten wij uit de startblokken. We hadden de rollen omgedraaid en wisten te scoren. Al snel kwamen we terug met onder andere doelpunten van Merel, Jeffrey, Annelies, Coen en invaller Tim uit de A1 die goed inviel! Het werd 11-10 en het gat was haast gedicht. DVS wist te scoren en zo bleven wij steeds achter een achterstand van 2 punten aanhikken. Het werd 12–11 en toen 13-11 en toen begonnen wij het onszelf erg moeilijk te moeilijk. Wij lieten zien dat wij wilden winnen en ons uiterste best deden om op voorsprong te komen. Dit lukte uiteindelijk na een spannende laatste 15 minuten met behulp van de invallers uit het 1e: Cecile, Kevin en Sam. Tot in de laatste minuut maakte Sam de 13-14 . Iedereen superblij met het resultaat. Nog even volhouden en de 2 punten waren binnen. De scheids floot af en iedereen was blij. Het was leuk om te zien hoe iedereen zich terugknokte na de rust met een grote achterstand om toch de overwinning te pakken. Ik (Dano) was helaas geblesseerd uitgevallen maar ben trots op het team hoe zij zich herpakt hebben en met veel passie en inzet toch gewonnen hebben. Vanaf de zijlijn was het leuk om naar te kijken en hoop ook dat andere dat vonden. Het was zonde om het zo spannend te laten worden want wij waren zeker de betere ploeg maar achteraf toch blij met de punten . Ik wil de reserves en invallers bedanken voor de aanwezigheid. Volgende week KIOS thuis. Kom vooral gezellig kijken en aanmoedigen! Dano.

Reeuwijk 2 – IJsselvogels 3   12-12     Direct maar duidelijk zijn: “Oef, dat was matig”. Alle ingrediënten vooraf aanwezig voor een vervelende avond. Avond? Ja, inhalen, op ons verzoek trouwens, waar Reeuwijk sympathiek aan meegewerkt heeft. Narrige wind, koud, niet de eigen trainingsavond, tegenstander die spelers uit 1 in kan laten vallen, kantine dicht bij aankomst, net zulk beroerd kunstlicht als op de Verlenging. Ondanks dat eerlijk gezegd alle vertrouwen dat het goed zou komen, want Reeuwijk zeer stroef gestart en wij vrolijk 10 uit 5. Prrrrrrrrrrt, starten, direct een treffer van de onzen, maar al snel werd duidelijk dat we er niet goed in zaten. Veel (plaats)fouten, onduidelijke loopacties, verre schoten, toch steeds op voorsprong en hoopte/rekende een aantal keer dat het gat 4 goals zou worden…. Niet, en slechts 6-8 bij de thee. Bij Reeuwijk kwamen successievelijk de versterkingen binnen de lijnen en het overwicht van voor de rust kantelde naar een meer gelijkwaardige wedstrijd. Ondertussen zelf een verdedigende wissel toegepast en het klassieke aanvalsduo in de eerste aanval bij elkaar gebracht. Het bleef stroperig, natuurlijk vallen er dan “dooie” ballen aan de overkant binnen en bij 11-10 zelfs op achterstand, het zou toch niet zo’n avond worden? Gelukkig niet, 12-12. Wellicht aan het eind van de rit een belangrijk puntje. Karen 4x, Dirk 3x, Heidi, Luc, Bas, Anne en Tim 1x. Edwin.

IJsselvogels 3 – Juliana 2   18-8     Ja, en dan op zaterdag nummer 2 Juliana erachteraan. Een ploeg die ons niet echt lag de laatste jaren. Wij, altijd op achterstand tegen hen. Zij, tactisch slim tegen ons. Voorsprong, vertragen, lengte gebruiken. Herfstvakantie, 2 dames afwezig en weken geleden al geanticipeerd hierop. Nilfisk – de stofzuiger – op de plaats en in dezelfde rol als Heidi en mini-Ploos voor de schotkracht op de plek van Karen aan de andere kant. Achteraf – lekker makkelijk -, precies zoals gehoopt. De gewenste energieke start werd op de mat gelegd, en met name de 1e Verdediging onderscheidde zich. Nauwelijks een serieuze kans weggegeven en veel aanvoer voor de aanval. 2-0, vakwissel, en één minuut later door dezelfde 1e verdediging 4-0 door 2 afstandsschoten van de dames. Het duurde tot de 22e minuut voordat Juliana het geel doorboorde en 9-3 met de rust. Juliana opende rap na rust met 2 snelle treffers….., nee toch?…Nee! 6x IJ3-goal door 6 verschillende spelers en haast kabbelend naar het einde bij 18-8. Oh ja, er was er één jarig, taart smaakt altijd beter bij dit soort resultaten. Dirk 5x, Jeanine, Robin en Bas 3x, Mike 2x, Manon en Anne 1x. Edwin.

IJsselvogels 4 – Gemini 2   13-12     Na de slachtpartij van vorige week, nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen Gemini 2. Die maken weinig doelpunten, maar krijgen er ook weinig tegen. De wekelijkse husseltombola voor de opstelling en afgesproken scherper en met veel inzet te beginnen in vergelijking met een week eerder. Deze ronde Mariska erbij (feitelijk de originele versie van de hiervoor genoemde Nilfisk) en die plofte vlotjes – tot haar eigen schrik – de eerste van afstand binnen. Tot 3-3 ging het gelijk op, vervolgens onze sterkste fase met veel aanvallende en verdedigende rebound en rap door naar 7-3. Met de pauze 9-4 en alles onder controle, toch? In de rust al de aanstaande wissels besproken en weer verder waar we gebleven waren. Gemini dacht daar duidelijk anders over. Wisseltje hier, wisseltje daar (Gemini 1 en A1) en Gemini kroop dichterbij, ondertussen nam de onrust in het spel toe bij IJ4. Aan enthousiasme geen gebrek, iets te druk in de bovenkamer. Iris leek met de fraaie 11-9 verlossing te brengen, maar 1 minuut later 11-11. Zelf inmiddels ook aan de (niet geplande) wissels geslagen, Manon bij het duo J&J gezet, die dat op de juiste manier waardeerden en allebei succesvol afdrukten, 13-11 en nu toch wel binnen? Nou, niet helemaal, presentje uitgedeeld, 13-12 en klotsende oksels voor de laatste 2 minuten, pfff. Treffers van Jelle S en Edwin 3x, Lieneke 2x, Mariska, Jelle R, Laura, Stef en Iris 1x. Een ongekende 7 punten voor de winterstop! Edwin.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels 6 – NIO 3   11-10    Op woensdag avond 19 oktober moest het 6e een inhaalwedstrijd spelen tegen NIO 3. Nadat NIO op de zaterdag niet kon, en eigenlijk ook vandaag niet, hadden ze maar het halve 2e meegenomen om tegen ons te spelen. Dit mocht natuurlijk niet baten, want de wedstrijd begon en Edo legde er gelijk 1 in. Toch was NIO wel een sterke tegenstander, dit bleek dan ook uit de 1-1 die erin gemikt werd. Lotte maakte de 2-1. Helaas was er toen een momentje voor ons dat het scoren niet lukte, maar bij NIO wel. Dit resulteerde in een 2-4 achterstand. Annelie en Lotte trokken het weer recht met een paar fenomenale balen, 4-4. Edo maakt het 5-4, we staan weer op winnen. De strijd is alleen nog lang niet gestreden. Het wordt weer 5-5, Lotte maakte de 6-5. Het was bijna rust, maar de tegenstander maakte er nog even 6-7. Na een goed praatje van onze bank gingen we de 2e helft in. Het werd 6-8. Wederom weer geweldige ballen van Annelie en Lotte wat ervoor zorgt dat het weer gelijk staat. Jelle R is er klaar mee, en keilt er zo 2 in, het staat 10-8. We maken het nog even spannend voor de kijkers en het wordt weer 10-10. Gelukkig maakt Angela de winnende treffer en daarmee is het spelletje voorbij. Dikke shout-out naar onze invallers: Dennis, Peter en Jelle R. Stan.

IJsselvogels 6 – ONDO (G) 7   14-8    Afgelopen zaterdag mochten we weer aan de bak voor onze 2e wedstrijd van de week. Na de overwinning van woensdag hoopten we ook weer vandaag de punten binnen te slepen en de strijd aan te gaan voor de 3e plek. IJsselvogels begon gelijk goed door 2 goals van Edo. 2-0. Maar ONDO wist de 2-1 even later er in te schieten. Stan volgde dit met de 3-1 en Edo was lekker op dreef vandaag en schoot de 4-1 er in. Daarna scoorde ONDO de 4-2. Waarna Tom IJsselvogels verder op voorsprong bracht door de 5-2 en 6-2 erin te schieten. ONDO scoorde nog 1 keer en met 6-3 gingen we de rust in. Belangrijk voor de 2e helft zou het volhouden zijn en de overmacht in de wedstrijd behouden. In het verleden hebben wij gemerkt dat wij dit helaas wel eens weg kunnen geven. Daarnaast mochten we de 2e helft op de wat lager paal spelen, door het ingezakte putje. ONDO speelde hier op eigen verzoek eerst mee. De 2e helft begon goed met een goal van Sanne de 7-3. Daarmee lijkt er een aardig gat geslagen te zijn maar ONDO begon toch ineens veel te scoren de 7-4, 7-5 en 7-6 vlogen er snel achter elkaar in. Angela vergrote de voorsprong weer door de 8-6 de score waarna ONDO nog 1 keer dichterbij kwam door de 8-7 te scoren. Stan scoorde de 9-7 en volgens het scoreverloop volgde hier ook een lichte hartverzakking voor onze coach Ruud. Maar de score van IJsselvogels werd al snel weer verhoogd door een goal van Edwin 10-7, doorloper van Angela 11-7, stip door Annelie 12-7 en een pracht schot van Stan 13-7. ONDO wist nog een keer te scoren waardoor het 13-8 stond. Maar Sanne maakt de laatste goal van de wedstrijd door de bal er in de laatste minuten in de schieten eindstand 14-8. Een mooie uitslag om het seizoen mee af te sluiten en zeker eentje waar we blij mee zijn na de late vrijdagavond. Op naar het zaalseizoen. Sanne.

IJsselvogels MW1 – Korbis MW2   11-7     Woensdagavond 19 oktober, MW tegen Korbis MW2. Dat we verwend zijn dat Wim of André normaal altijd vroeg bij de korfbal is op woensdagavond, bleek weer toen we vlak voor half 8 bij een dicht hek stonden. Marloes dacht zelfs dat we uitspeelden toen ze aan kwam fietsen en een groepje teamgenoten zag staan. Gelukkig zijn er sleutels in de ploeg en konden we een paar minuten later samen met de tegenstander naar het veld wandelen voor de core-business tegen Korbis. Een ander team dan in de heenwedstrijd en met name aan de dameskant bij de tegenstander minder levensjaren en meer loopvermogen in de ploeg, vergeleken met de vorige keer. Bij ons Casper afwezig (niet eens vanwege een andere sport, maar vanwege liesklachten die hij bij het 4e opliep) en Sandra die langdurig uitgeschakeld is met een scheurtje in de peesplaat. Sandra wel langs de lijn (uiteraard samen met Sylvia), Nikki in de ploeg, Olga als invaller. Ondanks de andere samenstelling vanaf de start solide verdedigen en lang aanvallen en eens NIET met 1-0 achter, Hendrik schoot uit alle hoeken de bal naar de korf en er was veel rebound. De treffers konden ook niet uitblijven, Ruud schoot op twee benen de bal van afstand raak en Hendrik verdubbelt de voorsprong: 2-0. Korbis was echter niet van plan zich weg te laten spelen (gelukkig niet) en scoorde uit de volgende twee aanvallen twee keer (de tweede aanval van IJV had maar 1x aangevallen en kon weer gaan verdedigen). Korbis ook naar 2-3 en Hendrik met de gelijkmaker. Joost valt in en schiet in de eerste aanval raak en na de specialiteit van Marieke maakt ze zelf de verdiende strafworp. Een technisch hoogstandje van Ruud leidt niet tot een goal, maar wel Hendrik met de 6-3 en van afstand Patrick met de 7-4 ruststand. De laatste 22 minuten maar 1 tegengoal en daar moeten we dan maar mee doorgaan en lekker mee blijven scoren. Het veldoverwicht was er wel, de grote voorsprong nog niet en zo bleef het, ook in de tweede helft, lang spannend. Telkens 4 verschil, 3 verschil en dus werd het via Joost (8-4), Matthijs (9-5), Patrick (10-6) en Matthijs (11-7) een zege met 4 punten verschil. Leuke pot, verdiend gewonnen en een lekker potje ballen zo, misschien iets eerder de wedstrijd moeten beslissen. Hendrik 3x, Patrick, Joost en Matthijs 2x en Marieke en Ruud voor de goals. Op de stip van Marieke na allemaal (mannen)goals van afstand ondanks het briesje over het veld. Inhaalwedstrijd tegen kampioen Tempo nog op de planning ergens in de ‘herfstvakantie’ en dan naar de warme zaal. Matthijs.

Maassluis A1 – IJsselvogels A1   10-22    Het is zaterdag 22 Oktober, de A1 staat vandaag tegenover Maassluis. Is het een ploeg met hoge verwachting? Nee zeker niet. Deze ploeg staat zeker niet bekend als concurrent of gevaar. Maassluis is vorig jaar ook meerdere keren door onze A1 van het veld geveegd. Dit is misschien ook 1 van de redenen dat we ze niet hoog hadden geschat. Ook hielp het dat ze in onze poule meerdere keren waren verslagen met doelpunten boven de 20. De wedstrijd begon… waren we scherp? Verdedigend, ja, maar aanvallend waren we de eerste 10-15 minuten zeker niet op onze top. De wedstrijd kwam dus ook moeizaam op gang. Benjamin opende de score met een schot, terwijl er aan de andere kant direct daarna de aansluiting werd gezocht en gevonden. Zo werd dit 2x herhaald. De stand staat op 3-3. Tandje erbij en door doelpunten van Yana en Isa komt de A1 op een 3-5 voorsprong. Maassluis komen nog op de 45 door een vrijebal, maar de A1 werd warm en de olie werd steeds harder door de motor gepompt. Doordat beide vakken nu draaide en een heerlijk spel liet zien, kwam de score al gauw op 4-8. Hier bleef het gelukkig niet bij. We joegen door. Met een mooie score van 5-12 gingen we de rust in. Waren we hier tevreden mee? Mwah, we komen tot de conclusie dat we er aanvallend nog meer uit kunnen halen. Na een bekertje ranja gingen we weer volle moed de 2e helft in. Zo begonnen we ook weer lekker door 2 doelpunten van Isa. Na een actie van Benjamin mocht Jesca haar vrijebal weer benutten en later gooit ze er ook nog een stip in. ‘heerlijk’. De A1 draait weer op volle toeren en gooien de ene na de andere bal er in. In de laatste 10 minuten worden de ‘supersubs’ Luna en Joran ingebracht. Joran scoort ook nog een heerlijk balletje van de zijlijn en zo eindigt de wedstrijd met een prachtige uitslag van 10-22. Een mooie pot in heerlijk weer. Kunnen we thuis de 30 halen? Isa 5, Jesca 4, Benjamin en Wesley 3, Rosa en Yana 2, Joran, Tim en Lisa 1. Luna bedankt voor het meedoen!! Isa.

IJsselvogels A2 was vrij.

Gemini A2 – IJsselvogels A3   12-11    A3 speelde donderdagavond 20 oktober tegen Gemini. Het gras was net die middag gemaaid en het was door de kou/dauw lekker glad. Kortom even aan wennen en op instellen. De eerste 10-15 minuten waren matig. We moesten wakker worden op meerdere vlakken. Terwijl wij nog aan het nagenieten waren van ons doelpunt en moesten wisselen floot de scheids al weer in aan de andere kant in…. en zo werden er 3 doelpunten van korte afstand vanwege vergeten te verdedigen gemaakt. En wat moesten we ook alweer doen als iemand schoot? In elk geval ervoor de tegenstander bezighouden zodat ze niet mee kunnen kijken met de vang en we zelf nog een keer de bal behouden. Dat in combinatie met een onnodige weggegeven strafworp maakte dat Gemini uitliep. Gelukkig herpakte A3 zich hierna met doelpunten van zover ik me herinner alle spelers. Noa had een schitterende ringloos schot en ook Sarah pikte haar eigen kans en daarmee direct een doelpunt mee. De 2e helft waren we scherper op het wisselen om de 2 doelpunten en was het inmiddels zo dat Gemini en IJsselvogels stuivertje wisselden. Helaas scoorde Gemini nog in het laatste stuk waardoor we verloren met 12-11. Wat goed ging was dat we over veel schijven scoorden, aan het voorverdedigen meer waren en er ook tempo was. In de aanval werd in de 2e helft actiever gespeeld waardoor de tegenstanders bezig waren met de spelers en minder kans kregen naar de vang te kijken. Kortom meer rebound gehad, meer schotkansen. Dank aan de reserve dames die goed invielen, top dat jullie mee wilden! Uitslag 12-11. Nu 2 weken niks en dan vanaf dinsdag 8 november weer trainen voor de zaal. Stefan.