Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 24 december 2022.

Een heel beperkt wedstrijdprogramma i.v.m. de Kerstdagen. Maar 3 teams kwamen deze week in actie en dat was dan nog allemaal op donderdagavond. Van C1
ontving ik nog een nagekomen wedstrijdverslag wat ik de vorige keer niet kon openen, bedankt Floortje. De resultaten:

Vriendenschaar 2 – IJsselvogels 4   17-8
Inhalen – op ons verzoek overigens -, donderdagavond 21u, uit, bespreking. Oh, ik mis er nog één…..Leonie. Ah, daar is Leo. Nou, en of ze er was… 😉
stuiterend als Teigetje (u weet wel: die rubberen druktemaker bij Winnie the Poeh) in zijn beste dagen. Iets met een prijs winnen, druk met en op d’r telefoon, de hele kleedkamer overgenomen, moet een hele speciale prijs zijn geweest. Wellicht toiletpapier met een afbeelding van de kerstman met ondeugende ogen? Een vingerplant? Geen idee. Zo goed en kwaad uitgelegd wat we van Vriendenschaar konden verwachten, die had ik van dichtbij gezien op het veld tegen het 3e. Om gelijk duidelijk te zijn, die uitleg is niet overgekomen…………….. 10-0, ja, ja, na 20 minuten. Oude kwaal, te veel passfouten en geen rebound in de verdediging. Tijd voor dubbele wissel, niemand verbaasd dat Teigetje daar bij was. Verzachtende omstandigheid was dat met name de dames van Vriendenschaar serieus goed rendement haalden in die fase. Uiteraard is het nooit meer een serieuze wedstrijd geworden, via 12-2 met de pauze geëindigd op 17-8. Treffers van Anne en Jelle S 2x, Manon, Teigetje, Rob en Jelle R 1x. Edwin.

IJsselvogels A2 – Luno A1   19-5     Onze vaste reporter Marco is op vakantie, het complete wedstrijdverslag houden jullie dus nog te goed.

Voor de zaal een oefenwedstrijd tegen deze zelfde tegenstander gespeeld en gewonnen met iets van 20-2. Wij ongeslagen bovenaan, zij puntloos onderaan. Zal wel weer een makkie worden. Halverwege de 1e helft stond het echter 4-5 voor Luno A1. Zij hadden duidelijk wat bijgeleerd terwijl de onze er te makkelijk over dachten en hun schot hadden thuisgelaten. Net voor de rust keerde het tij al een beetje met een 8-5 ruststand als gevolg. Na de rust was A2 heer en meester en, ondanks nog enkele gemiste strafworpen, werd er met 19-5 gewonnen na nog met 4-5 te hebben achtergestaan. Jullie blijven in de race om de 100% taart. Wim.

IJsselvogels A3 – Fiks A2   10-6     Vandaag speelden we tegen Fiks A2. We begonnen de wedstrijd met 2-0 voorsprong (een schot van Thomas en van Willeke). De tegenpartij antwoordde hierop met een doelpunt 2-1. Met een mooie doorloopbal scoorde Lucas de 3-1. Fiks maakte de 3-2, waarna Willeke de 4-2 maakte. Fiks maakte de 4-3, waarna Luna antwoordde met de 5-3. Na de rust scoorde Fiks de 5-4, waarna Willeke met een mooi schot de 6-4 maakte. Hierna antwoordde Fiks weer met een doelpunt 6-5, waarna wij weer twee doelpunten maakte (een van Lucas en een van Thomas). Hierna maakte Fiks de 8-6 en maakte Jesse en Lucas het af met 10-6. 1x Luna, 1x Jesse, 2x Thomas, 3x Lucas, 3x Willeke. Bedankt invallers! Noa.

Nieuwerkerk C2 – IJsselvogels C1   7-11     Het begon met een doelpunt tegen waarna snel een doelpunt van Rico volgde, een prima begin dus. Snel daarna kwamen er twee doelpunten van Floortje van Grieken. Na de eerste helft stond het 2-5 met nog een doelpunt van Blessing erbij. We gingen de tweede helft in met goede moed en dat was blijkbaar terecht, want al snel werd er door David gescoord. Daarna kwam weer een doelpunt tegen maar ook één van Sil. De wedstrijd eindigde met een mooie stand van 7-11 met nog wat doelpunten van David en Floortje van Grieken. We hebben gewonnen!  Floortje V.