Hoe vloog de bal ….. t/m dinsdag 21 september 2021.

Wat was dat weer genieten afgelopen zaterdag. Niet alleen vanwege het mooie nazomerweer maar ook vanwege alles wat zich op en rondom onze sportvelden afspeelde. De sfeer, de gezelligheid en als dan ook de meeste uitslagen de goede kant op vallen dan kan het niet meer stuk. Het 1e speelde een goede pot thuis tegen De Danäiden 1 uit Leiden en behield dankzij een 23-19 zege z’n ongeslagen status. Het 2e herstelde zich van de uitglijder van vorige week door thuis van het sterke Velocitas 2 uit Leiderdorp te winnen met, wat mij betreft, een hoofdrol voor Stan Sinot. Het 3e behaalde z’n eerste overwinning en lijkt op stoom te komen. A1 en A2 wonnen allebei ook hun tweede wedstrijd en lijken deze veldcompetitie hoge ogen te gaan gooien. We zijn benieuwd. Van de deze week 21 gespeelde wedstrijden werden er 12 gewonnen en 9 verloren. De grootste overwinningen kwamen op naam van A1 dat met 21-7 van Korbis A1 won en van F1 dat in Ridderkerk met 3-17 te sterk was voor KCR F2. De resultaten:

IJsselvogels 1 – KZ Danaiden 1     23-19    Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 op het programma. Veel publiek, zon, weinig wind en een vermakelijke pot van 2 voor ons ….. een ideale dag om een wedstrijd te spelen zou je denken. De tegenstander van vandaag was KZ Danaïden uit Leiden wat tijdens onze voorbereiding werd omschreven als een ploeg met lange mannen en goede schutters. Toen onze tegenstander het veld opgelopen kwam, leek dat eerste wel mee te vallen.. Desalniettemin zouden we ons gewoon aan ons strijdplan moeten houden en ervoor moeten zorgen dat de 2 punten niet mee naar Leiden zouden gaan. Al snel in de wedstrijd bleek wel dat het minder makkelijk zou gaan dan vorige week tegen EKVA. KZ speelde fysiek onder de korf en had een paar slimmigheidjes waar wij in het begin nog geen grip op hadden. Gelukkig was ook onze start goed. Net als vorige week moest de doelpuntenmachine in eerste instantie een beetje op gang komen maar toen dat eenmaal in orde was, bleven onze doelpunten gelukkig vallen. In de eerste helft liepen we langzaam uit, maar echt los van KZ kwamen we niet. Integendeel, KZ wist een paar minuten voor rust het gat te verkleinen tot 2 doelpunten en de wedstrijd lag weer volledig open. Zo leek het althans! Na twee goed uitgespeelde aanvallen die keurig werden afgerond door Kevin werden de kleedkamers toch opgezocht bij een 11-7 voorsprong voor ons. In de tweede helft was de opdracht eigenlijk vrij simpel: scherp blijven (voor)verdedigen en aanvallend de kansen af blijven maken. Direct in de tweede helft wisten we onze voorsprong meteen uit te breiden en leek de wedstrijd al beslist bij 15-7. Het is jammer (zeker voor ons doelsaldo) dat we vanaf dit punt niet nog verder uit wisten te lopen en dat KZ de schade juist minder wist te beperken. Om eerlijk te zijn, nadat 50 minuten alles was gegeven was het niet meer dan logisch dat de vermoeidheid aardig toesloeg en we over het geheel niet meer super scherp waren. Uiteindelijk was er niks aan de hand want bij 23-19 floot de scheidsrechter af en konden we de punten in Moordrecht houden! Volgende week reizen we af naar Vleuten voor een ontmoeting met Fiducia 1. Gelukkig hebben we deze week weer alle tijd om deze tegenstander eens goed te analyseren zodat we over een week hopelijk weer 2 punten kunnen bijschrijven. De goals werden gemaakt door Mike 6x, Kevin, Sam, Christiaan 5x Eva en Merel 1x.  Sam.

A.s. Zaterdag 25 september spelen zowel het 1e als het 2e tegen het beiden nog ongeslagen Fiducia 1 en 2 in Vleuten (Fietiomare Oost). Ze kunnen best wat support gebruiken denk ik a.s. zaterdag. Het 2e speelt om 14.10 uur en het 1e de topper tegen Fiducia 1 om 15.30 uur.

IJsselvogels 2 – Velocitas 2     15-11    IJsselvogels 2 mocht zich afgelopen week klaarstomen voor de wedstrijd tegen Velocitas 2. Na het verlies van vorige week zaterdag, waren we allen vastberaden een goede pot neer te zetten. We begonnen de wedstrijd fel en drie van onze mannen wisten achtereenvolgend de 1-0 (Stan), 2-0 (Jeffrey) en 3-0 (Coen) te scoren. Dat is hoe je een wedstrijd wilt beginnen. Velocitas schrok hier een beetje van en moest wat extra gas bij geven. Dit zorgde ervoor dat de stand vloog naar de 6-4.  De eerste 20 minuten van de eerste helft gaven we alles wat we hadden, waardoor Velocitas moeite had ons bij te benen. De laatste 10 minuten begonnen wij wat in te zakken, waardoor Velocitas wist terug te komen tot de 8-7 ruststand. In de rust gaf Peter ons allemaal een groot stuk Pepper X (de heetste peper van de wereld), waardoor we wel moesten vlammen in de tweede helft. Velocitas wist stiekem ook wat uit Peters tas te snoepen, waardoor er ineens twee goals van Velocitas in vlogen; 8-10. Dit mocht niet gebeuren, en Coen & Evi maakten de stand weer gelijk tot de 10-10. Velocitas wist geen antwoord meer te geven, waardoor IJsselvogels wist uit te lopen tot een stand van 15-11, waarmee de wedstrijd werd beëindigd. Een zeer sterke wedstrijd, wat getuigd van wilskracht en vertrouwen. Hopelijk aankomende week weer knallen tegen Fiducia. Goals van: Stan (5x), Jeffrey (2x), Robin (3x), Coen (2x), Sanne (1x), Evi (1x) en Dionne (1x). Anouk.

RWA 5 – IJsselvogels 3     3-15     De tweede competitiewedstrijd voor het 3e begon al met het verzamelen op een welpen tijd. Rond 10 uur gingen wij naar het zon overgoten Poortugaal op bezoek bij de lange heren RWA. Aangekomen bij de club was Mike zijn veldschoenen vergeten… Geen lekker begin dus, gelukkig had Casper nog wel wat in zijn auto liggen. Met een assortiment nog groter dan Starshoe hadden we een goed paar schoenen gevonden om op te spelen. Wel was slim opgemerkt door Kirsten dat we reserve shirts mee moesten nemen i.v.m. de overeenkomende kleuren van het shirt van de tegenpartij. Hier was de scheids ons zeer dankbaar voor. Nog even bespreken en kunnen beginnen aan de wedstrijd. Onze opdracht was de tegenstander naar buiten te drukken en ze lange ballen te laten gooien en hiervandaan van de zijlijn de ballen nemen. Met succes, een 0-3 voorsprong stond op het bord. Hiermee kon het 3e gaan uitbouwen. Verdedigend waren we ijzersterk en konden zo de tegenstander flink onder druk zetten. (Victor misschien nog een extra training verdedigen, die 66,6% van alle doelpunten doorliet). Met een 2-8 voorsprong de rust in, en de opdracht kregen om op deze manier door te gaan ballen. Begonnen we aanvallend wat slordig met een-schots aanvallen. Maar konden snel doorpakken en de wedstrijd rustig uitspelen. Met een eindstand van 3-15. Complimenten aan het team die verdedigend als een huis stond. Victor 5x, Kirsten 3x, Anne 3x, Bas 2x, Casper en Mike 1x. Groet, Mike.

KCC | CK Kozijnen 6 – IJsselvogels 4     14-10     Het 4e kon het in Capelle ad IJssel niet bolwerken tegen KCC / CK Kozijnen 6 en keerde met een 14-10 nederlaag huiswaarts. Na 2 wedstrijden staat KCC ongeslagen bovenaan en jullie punt loos laatste maar wat zegt dat na 2 wedstrijden?! Gewoon zaterdag van Korbis 3 proberen te winnen, succes!

RWA 6 – IJsselvogels 5     11-12     Donderdag 16/9: Eindelijk weer een competitiewedstrijd voor het 5e. We starten met een uitwedstrijd tegen een bekend team RWA 6. Hier hebben we al wat vaker tegen gestaan en weten ondertussen wat de sterke en zwakke plekken zijn, hier moet het 5e dus alleen nog gebruik van weten te maken. De wedstrijd begint gelijk met een 1-0 achterstand, voor het 5e dus nu de taak om de achterstand om te zetten naar een voorsprong. Mick begint met de inhaalslag alleen weet RWA hier gelijk een antwoord op te geven (2-1). Boas zorgt voor de 2-2 waarna ook RWA weer een punt weet te scoren (3-2). Hierna was het Aniek die de gelijkmaker maakte (3-3) en was het daarna Lisa die de rust stand bepaalde op 3-4. De punten gaan weer de goede kant op en het 5e heeft de smaak te pakken. Na de rust waren het Louanne en Remon welke de volgende punten scoorde (3-6). RWA waagde weer een poging om de achterstand in te perken (4-6). Louanne en Peter wisten hierna weer 2 punten te scoren en zette de stand op 4-8. RWA wist weer een puntje te scoren en daarmee het gat weer iets kleiner te maken alleen was het Aniek die hierna het gat weer terug bracht naar 4 punten. Weer wist RWA een punt te scoren maar dit keer was het Peter die het gat weer terug bracht naar 4 punten (6-10). Het 5e dacht dat ze de wedstrijd al hadden gewonnen, echter liet RWA zien dat ze niet zomaar verslagen werden en kwamen weer op 1 punt voorsprong (11-10). Gelukkig waren het Mick en invaller Tom S. welke de winst toch terug brachten naar IJsselvogels. Eindstand 11-12. Tijdens deze wedstrijd is er gescoord door: Mick 2x, Aniek 2x, Louanne 2x, Peter 2x, Remon, Boas, Lisa, Tom s. Invallers Aniek, Lotte RvC en Tom s. heel erg bedankt. Van Boas

IJsselvogels 5 – Nieuwerkerk 8     6-13      Zaterdag 18/9: Alweer de 2e wedstrijd deze week, vandaag mochten we het opnemen tegen Nieuwerkerk 8. De wedstrijd begon met 2 punten van Remon (2-0) waarna ook Nieuwerkerk 2 punten scoorde (2-2). Weer was het Remon welke de bal door de korf wist te krijgen (3-2). Hierna was het weer aan Nieuwerkerk om de punten te scoren (3-3 en 3-4). Peter wist de gelijkstand weer te bereiken met het scoren van de 4-4. Hierna had Nieuwerkerk de overhand en brachten ze de stand naar 4-9. Iris probeerde het gat nog te dichten door de 5-9 te scoren, maar het 5e kreeg geen controle meer over de wedstrijd. Het 5e wist nog wel het laatste punt te scoren en hiermee de wedstrijd te bepalen met een stand van 6-13. Laten we hopen dat het de volgende keer wat soepeler loopt. Tijdens de wedstrijd is er gescoord door: Remon 3x, Peter 1x, Iris 1x onbekend. Invaller Iris heel erg bedankt. Van Boas.

Avanati / Post Makelaardij 11 – IJssel vogels 6     8-15     Hallo mensjes, afgelopen zaterdag speelden wij, het enige echte IJsselvogels 6 uit tegen Avanti 11. Ondanks de spanning na vorige keer gingen we er vol goede moed in! Het eerste doelpunt viel natuurlijk door onze one and only top scoorster Sanne. Daarna werd het nog 1-1, maar we liepen al snel uit naar 1-5 met doelpunten van Annelie, Lotte 2x en weer Sanne. In de rust vertelde onze topper van een coach Ruud dat we keigoed speelden, gaf ons nog wat tips en we gingen weer knallen. In de 2e helft gingen we goed van start door de doelpunten van Edo en Stan, wat een geweldigen schoten waren dat. Daarna is het scoreverloop verdwenen. Door nog 2 goals van Sanne, 1 van Tom, 1 van Lotte, 1 van Jelle, 2 van Angela, 1 van Stan en 1 van Edo. Kortom was een toppertje van een wedstrijd. Ik wens ieder van jullie een heerlijke avond en een goed weekend. Met de groeten van een hoopje ongeregeld. O ja trouwens eindstand was 8-15.
Ps – Jelle bedankt voor het invallen <3
Pps – de 15 goals zijn van ons.
Ppps – We vinden het moeilijk om er een einde aan te breien.

IJsselvogels MW1 – De Meervogels MW1     15-6    Op 15 september mocht ook MW1 starten met de competitie. Liefst drie weken trainen waren al mogelijk, sommigen hadden die allemaal gebruikt en anderen kwamen goed uitgerust naar het veld toe, terwijl er ook al spelers op zaterdag hadden meegespeeld. Tegenstander De Meervogels was de eerste tegenstander en bleek zeker in de beginfase een tegenstander waartegen het wennen aan spelen van competitie mogelijk was. Heel veel kansen in de beginfase, maar de doelpunten lieten op zich wachten. Uiteindelijk brak Hendrik met 2 goals de ban en na goals van Casper, Matthijs, Marieke, Joost en Lotte hadden er op 7-0 al zes spelers gescoord. Na de 7-1 zetten Marieke en Joost met twee doorloopballen de 9-1 ruststand op het bord. Grote marge en het verschil was ook wel groot, hoewel wissels bij De Meervogels de wedstrijd wat meer in evenwicht gingen brengen. Na rust was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, werd er volop doorgewisseld en werd de conditie getest. Via een 11-4 tussenstand werd er met 15-6 gewonnen, na rust kwamen er nog meer namen op het scoreformulier: Ruud, Sandra en Christa voegden zich in het rijtje. Soepele zege en fijn dat we weer competitie kunnen spelen! Negen doelpuntenmakers: Hendrik 3x, Joost 2x, Marieke 2x, Sandra 2x, Ruud 2x, Matthijs, Casper, Lotte en Christa scoorden. Allemaal ‘heel’ gebleven en in de volgende weken tegen Albatros/Conventus MW1 en Vitesse MW1 met daarna de returns. Matthijs Alderliesten .

IJsselvogels G1 komt a.s. zaterdag voor het eerst in actie en zijn te zien op ons eigen korfbalveld in Moordrecht. Om 11.15 uur spelen ze tegen Dijkvogels G2 en om 12.00 uur tegen Tempo G2, succes!

KCR A1 – IJsselvogels A1     10-14

Na een dikke overwinning van Korbis vorige week, gingen we met zijn allen met goede moed richting Ridderkerk. Helaas gingen we stroef van start en kwamen we niet lekker in het spel. Er kwamen te veel overbodige paasfouten voor en we waren slordig in de verdediging. Gelukkig scoorde Dano het eerste doelpunt wat het team toch wat vertrouwen gaf. Deze werd direct gevolgd door een doelpunt van de tegenstander. KCR is een ploeg die alleen nog met de vernieuwde korfbalbal speelt, dit was voor ons even wennen. Het doelsaldo liep gelijk op tot 3-3. Hierna wisten we door te pakken met een schot van invaller Benjamin, twee schoten van Dano en een schot van Lieneke. Dit bracht ons tot een stand van 5-7. Met deze stand gingen we de rust in. Helaas liep Cecile een blessure op aan haar duim en kon zij daardoor de tweede helft niet hervatten. We begonnen langzaam maar zeker wat beter te spelen, maar maakten te veel overbodige fouten. De scheids was streng en floot al snel voor een strafworp. Nadat dit zeven keer was gebeurd, hadden wij hier beter op moet anticiperen. Gelukkig bleven we vertrouwen houden in elkaar. Dit zorgde voor een eindstand van 10-14. Hierdoor namen we de twee punten mee terug naar Moordrecht. Ik ben trots en blij dat we hebben gewonnen! Het was een wedstrijd om veel van te leren! Doelpunten gemaakt door: 5x Dano, 3x Tim, 2x Jesca1x Isa, 1x Lieneke, 1x Benjamin en 1x Joran

Vriendenschaar A2 – IJsselvogels A2     8-17    IJsselvogels A2 speelde de laatste wedstrijd van de 2e speelronde gisteravond in Bodegraven tegen Vriendenschaar A2. Na de klinkende overwinning op Dunas A1 is de aandacht gericht op het eigen spel en de opdrachten welke wij willen uitvoeren in het veld. Weinig kansen weggeven en vrijuit aanvallen waarbij iedereen vol overtuiging hun inspanning moet leveren. Leuk geschreven, zal je denken, maar kan na de wedstrijd van gisteren, hierover eerlijk zijn..er zit een goede kop op in dit team. Waarom? Focus op het korfballen en randzaken niet de overhand laten nemen. Ook na 11 minuten pas je eerste doelpunt maken, 1-1 Yana, het maakt niet uit want verdedigend staat het goed. Met een snelle tussensprint met doelpunten van Willem (1-2) en Sander (1-3) werd het eerste gaatje geslagen en gedurende de 1e helft werd het verschil in stand gehouden door doelpunten van Iris (1-4), Willem (2-5 en 2-6) en Tim (3-7). Na de rust ging IJsselvogels A2 vrolijk verder en binnen 5 minuten stond het 3-10 door doelpunten van Willem (3-8), Sander (3-9) en Yana (3-10). Wedstrijd gespeeld, maar het bleef lastig omdat Vriendenschaar niet op gaf en het de aanvallers van IJsselvogels niet makkelijk maakte. Een uitstekend spelende Willem prikte de 4-11 en 4-12 binnen en kon de overwinning IJsselvogels A2 niet ontglippen. Joran (5-13) en Willem met z’n 7de!! van de avond (6-14) krikte de score op en liep IJsselvogels uit naar een 8-17 overwinning door doelpunten van Joran (6-15), Lisa (7-16) en Benjamin (1). Wanneer je een team mag trainen en coachen waarbij iedereen zijn plekje heeft gevonden en elke week weer andere uitblinkers heeft, is moeilijk af te stoppen omdat alle spelers kunnen scoren, dan loop ik met plezier op het veld. Ook gisteravond weer 8 spelers die hebben gescoord en dat is lastig voor alle tegenstanders om ons te kloppen. Genoeg veren, a.s. zaterdag weer volle bak tegen Phoenix A1 thuis om 14.00 uur om de koppositie in de 2e klasse te behouden. De doelpunten: Willem (7), Yana (2), Sander (2), Joran (2), Lisa (1), Iris (1), Benjamin (1) en Tim (1). Tot zaterdag, Marco

Korbis B1 – IJsselvogels B1     16-7     In Waddinxveen kon B1 helaas geen vervolg geven aan de fraaie overwinning die het in het eerste competitieweekend behaalde. Korbis B1 bleek duidelijk de betere ploeg en won na een 8-2 ruststand uiteindelijk met 16-7. Voor onze B1 scoorden achtereenvolgens Mink 3-1, Lotte 4-2, Finn 10-3, Willeke 11-4, Mink 11-5, Mink 13-6 en Finn 15-7. Zaterdag gewoon koploper Avanti B2 proberen te verslaan en jullie zijn gedeeld koploper, succes!

IJsselvogels B2 – KVS | Maritiem B2     3-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. KVS B2 bleek niet voor niets nog ongeslagen te zijn en keerde met beide punten terug naar Scheveningen. Zaterdag wacht het eveneens nog puntloze KOAG B2, dus ……, succes|!

HKC C1 – IJsselvogels C1     10-6     De eerste officiële wedstrijd van de C1 dit seizoen. Net als vorig jaar ingedeeld in de 1e  klasse. Luna kan, naar verwachting, het hele buiten seizoen niet mee spelen door een blessure aan haar vinger. Heel veel beterschap. Wel top dat je erbij was voor de aanmoedigingen. Helaas hadden we daardoor geen wissels en werd het met deze hitte wel een zware wedstrijd. De tegenstander begon goed. Binnen een paar minuten stonden we al 3-0 achter. Nora en Blessing zorgden met een afstandsschot weer voor de aansluiting. Voor de rust kregen we er nog een paar tegen. Ruststand 5-2. Na rust ging IJsselvogels beter spelen. Al was het uitbrengen van de bal een aandachtspuntje. Door fanatiek verdedigen en geloof houden kwamen we terug in de wedstrijd. Door schoten van Nora, Blessing, Sven en Timo stond het 7-6. Helaas had de tegenstander nog veel reserve spelers op de bank zitten. De laatste 10 minuten was de kaars op en kon HKC nog een paar keer scoren. Als we nog iets beter op elkaar zijn ingespeeld moeten we zo’n wedstrijd ook kunnen winnen. Succes volgende week tegen KCC. Patrick.

IJsselvogels C2 – Pernix C4     9-3     Voor vandaag stond Pernix op het programma. Helaas misten we een paar spelers maar gelukkig wilde Levi en Sarah van de B2 ons uit de brand helpen. Dank jullie wel. Al snel leek het erop dat dit een betere wedstrijd zou worden dan vorige week. We hebben veel geoefend met vierkant in de aanval en op goed gooien. Nou dat was al te zien! Top. Ook ballen onderscheppen ging weer erg goed. We hebben dan ook met 9-3 gewonnen. Levi en Christian ieder 2 doelpunten Sven 1 doelpunt en Rico 4 doelpunten. Hopelijk is iedereen er de volgende keer weer en wordt het weer zo’n mooie wedstrijd. Rico.

Korbis D1 – IJsselvogels D1     17-1     De bal vloog vandaag ietsjes minder dan de weken hiervoor, waarin ons team heeft laten zien grootse winnaars te zijn. Maar vandaag was de weerstand serieus groter dan hiervoor. Korbis was nu eenmaal sneller, fanatieker en beter georganiseerd dan onze IJssel toppers. De scheidsrechter wist de regels goed, maar moest even een tip krijgen om een spelleider te zijn. Voor de pauze stond het 9-0. Na de pauze wist Ayoub na een prachtige pass een geweldig doelpunt te maken. De scheids werd ook echt wat oplettender op het felle spel van Korbis, maar we hebben het niet beter weten te doen dan 17-1. Volgende keer beter. Een beetje trainen op uitstappen, de doorloop zien aankomen en sneller rond spelen. Maar verder: D1: jullie zijn toppers en laat je niet intimideren, maar geef ze van katoen! Groetjes, Lieke Kool.

IJsselvogels D2 – Korbis D3     9-2     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Een mooie overwinning van D2 op Korbis D3 Alleen weet ik helaas niet wie er allemaal gescoord hebben, wijs de volgende keer gewoon iemand aan voor een verslag (of een ouder mag natuurlijk ook). Zaterdag spelen jullie tegen KCR D2 en gezien de uitslagen ontlopen jullie elkaar niet veel, ben benieuwd!

KCC | CK Kozijnen D2 – IJsselvogels D3     10-3     Zaterdag 18 september mocht IJsselvogels D3 naar KCC. Ze speelden tegen KCC D2. Een moeilijke pot, want KCC had veel lengte mee in tegenstelling tot IJsselvogels. Helaas wilde het vandaag niet lukken. Aan het begin van de wedstrijd merkten we al snel dat het plaatsen niet goed ging. De tegenstanders vlogen er tussen en de ballen werden onderschept. Er vielen hierdoor erg veel doelpunten aan de kant van KCC. Gelukkig scoorden Carice drie prachtige doelpunten in de tweede helft. Waardoor we van de nul afkwamen. De tweede helft was zeker beter dan de eerste, we maakten meer gebruik van de ruimte, er kwamen meer kansen en er werden zelfs een paar ballen onderschept. Uiteindelijke eindstand was 10-3. Volgende week moeten we tegen Korbis.  We nemen dan de pepers mee, toch Elin😝. Op naar de volgende wedstrijd. Lotte en Annelie.

Nieuwerkerk E1 – IJsselvogels E1     18-6   Op deze zonovergoten zaterdagochtend mocht ik als inval coach mee richting Nieuwerkerk om tegen de plaatselijke E1 te spelen, welke vorige week een klinkende overwinning boekte op Ondo E1 en IJsselvogels E1 een duur puntje uit de wedstrijd sleepte tegen Odo E1. Helaas zonder Melle (iets met quarantaine) en hoe zouden de verhoudingen zijn in het veld? De openingsfase was voor Nieuwerkerk E1 welke net iets feller de duels ingingen en scherp waren in de afronding. Na de 2-1 (Wessel) scoorde Nieuwerkerk E1 aan de lopende band en stond het in no time 8-1 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, nu was het zaak om het eigen te spel te verbeteren. Een goede fase van IJsselvogels E1 volgde met doelpunten van Eva (8-2), Tamara (9-3) en Wessel (9-4). Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht maar werden de kansjes net niet afgemaakt en konden de doelpunten van Wessel (12-5), Eva (14-6) en Tamara (15-7) het gat niet snel genoeg dichten, eindstand 16-7. Volgende week de draad weer oppakken en komt het vast goed, want jullie pakten de opdrachten goed op en gingen ermee aan de slag. Leuk om te zien maar jammer van het resultaat. Succes E1 volgende week!  Marco.

IJsselvogels E2 – Achilles E3     7-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Gelukkig niet zo’n grote uitslag als vorige week en dat moet vertrouwen geven voor a.s. zaterdag als jullie tegen ALO E2 spelen dat ook beide wedstrijden flink heeft verloren. Misschien het eerste puntje?

IJsselvogels E3 – Nieuwerkerk E9     10-1     Na de winst van vorige week tegen Korbis, mochten we vandaag lekker thuis spelen tegen Nieuwerkerk! Om half 9 verzamelen was voor iedereen (inclusief de coaches) een beetje wennen, maar door de goede warming up waar iedereen lekker goed en veel kon rennen, werd toch iedereen wakker. Van tevoren even goed schieten en bespreken om daarna te knallen! Het begon gelijk al goed, met een mooi doelpunt van Jonathan en 3 van Selin. Daarna was Anna-Belle aan de beurt met de 5-0 en maakte Amy zowel de 6-0 als de 7-0. Hierna scoorde Nieuwerkerk een keertje, maar dat lieten we ons niet nog een keer gebeuren. Na nog twee goals van Selin en eentje van Amy was de wedstrijd al klaar en had de E3 alweer een mooie winst behaald! Uiteindelijk 2-2 gespeeld bij de stippen, wat hartstikke netjes is! Wij als coaches zijn super trots op hoe goed jullie naar elkaar over gooien en hoe graag we wilden winnen met elkaar! Verder vinden we het heel knap dat jullie op zo een jonge leeftijd al zo goed aan het verdedigen zijn: ballen ertussen uit pikken, goed de tegenstander volgen en zo snel mogelijk de afvallende ballen van de paal pakken. Wat zijn we trots! Als we dit doorzetten, hebben wij er alle drie volste vertrouwen in dat we kampioen kunnen worden! Jesca.

KCR F2 – IJsselvogels F1     3-17     Vandaag stond KCR op de planning. Met een wat rommelige voorbereiding daar (konden niet inschieten en KCR kwam laat aan) begonnen we de wedstrijd. We hadden langere tegenstanders maar bleven ons eigen spel spelen. Yannick opende de score 0-1. Yannick (1) en Jazz (2) wisten beiden de korf nog te vinden en zette de eindstand in de eerste kwart op 0-4. De tweede kwart begon lekker met een goal van Daan, KCR wist ook de korf te vinden 1-5. Yannick en Eva zette de eindstand in de tweede kwart op 1-7. Ondanks dat KCR langer waren wisten wij toch ons eigen spel te spelen, knap gedaan F1. De derde kwart begon wat minder met een tegengoal 2-8. Ilse, Daan (2) en Yannick wisten de score op 2-12 te zetten. KCR scoorde hun laatste goal voor vandaag 3-12. Laatste kwart, nog even doorzetten op deze zonnige ochtend. Daan (2), Ilse en Eva (2) wisten allemaal nog de korf te vinden en zette de eindstand op 3-17. Iedereen gescoord!! Het korfschieten werd met 4-7 gewonnen door Eva, Ilse (2), Daan (2), Yannick en Jazz. Goals in de wedstrijd: Yannick 4, Jazz 2, Daan 6, Eva 3, Ilse 2. Iris.