IJsselvogels 1 – Weidevogels 1   21-24     Helaas (opnieuw) geen wedstrijdverslag ontvangen. Hoe is het mogelijk dat niemand van het 1e zich geroepen voelt om, als Sam een keer geen tijd heeft, een (kort) wedstrijdverslag te maken. Jammer!! Een wedstrijd om des keizers baard, want beide teams waren al gedegradeerd. De start van het 1e was goed, het eerste schot betekende gelijk 1-0 dankzij Tamara en na de 1-1 waren het Lieke en Roos die 2-1 en 3-1 scoorden. Weidevogels was hierna 4x trefzeker, stand 3-5. Kevin 4-5 en Mike 5-7 hielden het 1e in de wedstrijd maar daarna was het Weidevogels, dat veel feller was, dat uitliep naar een 5-10 voorsprong. Roos 6-10 en Kevin 7-11 zorgden er voor dat het gat niet groter werd. Ondanks nogmaals doelpunten van Roos en Kevin was de ruststand 9-14. In de 2e helft behield Weidevogels steeds een ruime voorsprong en gaf het ons 1e geen enkel idee dat er wat te halen viel hierbij geholpen door een bijzonder matig en warrig fluitende leidsman die zijn eigen wedstrijd floot en zeker niet in ons voordeel. Sam 10-15, Mike 11-17 en Sam 12-18 hielden het verschil op steeds 6 á 7 doelpunten. De ingevallen junior Tim Plooster pikte ook zijn goaltje mee (13-18) waarna Tamara 14-19, Roos 15-20 en Kevin 16-21 het verschil op 5 brachten. Het 1e kroop iets dichterbij via Sam 17-21, Mike 18-22, Annelies 19-23 en Mike 20-24 waarna Kevin de eindstand op 21-24 bepaalde. Trainer/coach Berry zag Kevin 5x, Roos en Mike 4x, Sam 3x, Tamara 2x en Lieke, Annelies en Tim 1x scoren. Jammer dat het 1e na 1 seizoen alweer is gedegradeerd naar de 2e klasse na vorig seizoen een fantastisch seizoen met een kampioenschap te hebben afgesloten. Deze afdeling was echter loodzwaar en ik weet zeker dat dit de zwaarste 1e klasse van de 8 was. 

IJsselvogels 2 – Weidevogels 2   12-16    De laatste thuiswedstrijd, de laatste zaalwedstrijd, de laatste wedstrijd met barman Jur, de revanche tegen Weidevogels. Uit hadden we een flater geslagen, dus we hadden wat goed te maken in de return. We begonnen redelijk met een gelijk opgaande stand met 1-1 door invaller Benjamin en 2-1 door Evi. Daarna 2 tegen goals waarin wij daarna ook weer antwoordde door Benjamin en David: 4-3. Helaas ontbrak het doorzettingsvermogen en scherpte om de lijn verder te zetten en Weidevogels te killen. We gingen met 4-5 helaas de rust in. Helaas slecht rustwater gedronken, want we kwamen de rust uit en meteen liep Weidevogels uit, zelfs na de gelijkmaker van Stan (5-5), naar 5-10. Even terugschakelen, time-out. Meer spelen, meer in dienst spelen, sneller iets neerzetten en lopen voor elkaar. Met wat wissels erbij wisten we te scoren en zelfs het nog heel spannend te maken via 3x David, 1x Wesley, 1x Cecile kwamen we op 10-11 dichtbij. Helaas mocht ook dit niet baten en bleven de punten uit. Eindstand 12-16. Goals: David 4, Broer & Zus Slingerland 2, Wesley 1, Jesca 1, Stan 1, Evi 1. Coen.

Erasmus 2 – IJsselvogels 3   18-24     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Het 3e toog naar Rotterdam om daar tegen Erasmus 2 aan te treden. De 2e plaats was al veilig gesteld maar het geeft altijd een lekker gevoel om de zaalcompetitie met een overwinning af te sluiten. Na 1-0 opende Dirk voor het 3e de score, 1-1, en na 3-1 achter was het opnieuw Dirk die met 2 doelpunten het 3e weer naast Erasmus schoot, 3-3. Nog even stribbelde Erasmus 2 tegen tot 5-5 met doelpunten van Victor en de vierde van Dirk. Daarna liet het 3e zien waarom ze dik verdiend op de 2e plaats staan. Robin scoorde 5-6 en 5-7 en na 6-7 waren het Luc en 2x Manon die er 6-10 van maakten. Na 7-10 een sterke fase van het 3e dat via Dirk 7-11, Robin 8-12, Esther 8-13, Heidi 8-14 en nogmaals Robin uitliep naar een 8-15 ruststand. Dit verschil bleef de hele 2e helft op het scorebord staan en de overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Manon 8-16, Robin 10-17, Victor 10-18 en Dirk 11-19 zorgden zelfs nog voor een iets grotere voorsprong. Bij 12-19 scoorde Jeanine zelfs een strafworp, 12-20, en Dirk 13-21 waarna Jeanine de smaak te pakken had en 14-22 en 16-23 scoorde waarna Mike de eindstand op 18-24 bepaalde. Jullie hebben een uitstekend seizoen gedraaid met een terechte 2e plaats door 2x van KCC 5 te verliezen (terechte kampioen) en 2x van Nieuwerkerk 3 te winnen. De doelpunten kwamen deze wedstrijd van Dirk 7x, Robin 5x, Manon en Jeanine 3x, Victor 2x en Luc, Esther, Heidi en Mike 1x.

DES 4 – IJsselvogels 4   14-18   Het was een wat latere wedstrijd in Den Hoorn. Afgelopen drie wedstrijden heeft IJsselvogels 4 gepresteerd. Drie keer gewonnen en dat moesten er vier worden. Want, dan zouden we nog derde kunnen worden. Rob en Wilco hadden het berekend, als we met zeven verschil zouden winnen dan werden we derde. Een missie en motivatie om er keihard voor te gaan. Het ging helaas iets minder gemakkelijk dan bedacht. Allereerst, de wedstrijd voor ons was flink uitgelopen. Maakt niet uit, we waren toch iets later aangekomen, meer tijd om voor te bereiden. Daarna kwamen we erachter dat DES ook in rood en wit speelden. De scheids was duidelijk maar fair, wij moesten in zwart spelen. O nee, Leonie was toch niet fit genoeg om te spelen.  Maar we hadden een joker bij ons. Vierde veteraan Aniek Stormbroek was meegevraagd als wissel, maar mocht dus haar rentree maken in het vierde. Goed, nu de wedstrijd. We begonnen flitsend en drukten gelijk onze stempel op de wedstrijd. Een vliegende Aron scoorde twee prachtige goals. Daarna Jelle S. twee keer dodelijk van afstand. 0-4 na tien minuten. Deze eerste paar goals bleken erg belangrijk voor de rest van de wedstrijd. Het ging redelijk gelijk op. Na nog twee goals van Jelle S. en een van Rob stond het bij rust 5-7. In de rust duidelijk aan elkaar verteld wat er beter moest. Zonder coach Ed was een geen coach aanwezig, maar dit pakten we goed op. We begonnen de tweede helft weer sterk. Pascal scoorde na 5 seconden een mooie bal van afstand. Daarna was het een wisselwerking van goals. Wij scoorden, zij scoorden. Maar het lukte ons om de vier goals voorsprong te behouden. Dit bouwden we zelfs uit naar een zes goals voorsprong na doelpunten van Aron, Myrle en invaller Manon. Hierna werd het toch weer even spannend. DES maakte een aantal mooie goals en verminderden de voorsprong naar drie goals. Geen zorgen, Rob versiert een mooie stip die hij er fabuleus in werkt. Met nog drie minuten te gaan zat het in de pocket. Invaller Robin maakte de laatste aan de kant van IJsselvogels. Eindstand? 14-18. Hebben we toch maar even gedaan. Helaas geen zeven doelpunten verschil, maar we hebben laten zien dat IJsselvogels een ploeg is om te vrezen. Hopelijk kunnen we deze vorm meenemen naar het veld. Invallers Aniek, Robin en Manon heel erg bedankt! Met vier goals van Jelle S., drie goals van Aron en Rob, twee goals Pascal en Jelle R. een goal van Marina, Robin, Myrle en Manon. Groetjes van Jelle  S.

IJsselvogels 5 was vrij.

ONDO 7 – IJsselvogels 6   19-21    Afgelopen zaterdag was het dan zover onze laatste wedstrijd om het kampioenschap tenminste dat dachten we. Al voor de wedstrijd bleek het dat wij kampioen waren doordat onze concurrent ‘t Capproen zijn wedstrijd had verloren. Dan ga je toch wel met een ander gevoel de wedstrijd in, des ondanks wilden we natuurlijk nog steeds graag winnen. Edo zette alvast het goede voorbeeld neer en scoorde de eerst goal van de wedstrijd 0-1. Edwin kwam als snel daarna met de 0-2. Na de 1-2 brachten Lotte de stand op 1-4. Maar met een comfortabele 3 punten voorsprong is de wedstrijd toch wat minder spannend. Dus schoot ONDO de 2-4 en 3-4 erin. Hierna scoorde weer Lotte en Edo waardoor het 3-6 stond in de rust. Ik denk dat dit de laagste stand is die wij als team het afgelopen seizoen hebben gehad in de rust. Maar na een praatje van Ruud gingen we weer vol voor de wedstrijd en was het doel de voorsprong wat meer te verhogen en te wedstrijd in eigen hand te houden. Helaas kwam ONDO al snel met de 4-6 en 5-6 waarna dit keer Edo en Stan de 5-8 regelde. Daarna ging de wedstrijd nog meer gelijk op met de 6-8, 6-9 door Tom, 7-9 ONDO en 7-10 Edo. Voor wat extra spanning aan het einde van de wedstrijd is ONDO nog een keer teruggekomen naar 9-10. Maar hier was weer Lotte die de 9-11 scoorde. Edo die een stip cadeau kreeg van de scheids en deze mooi afmaakte waardoor het 9-12 was en Edwin wist de laatste van IJsselvogels 6 te scoren 9-13. Uiteindelijk is het 11-13 geworden en kon het kampioenschap officieel gevierd worden in Moordrecht. Als deze 11-13 niet overeenkomt met de doorgegeven uitslag van de scheids kan dat kloppen waarom hij 19-21 heeft ingevuld weten wij ook niet. Maar deze wedstrijd is echt alleen gewonnen met 6x een goal van Edo, 3x Lotte, 2x Edwin, 1x Tom en 1x Stan. Op naar het veld waar we ons uiterste best gaan doen voor weer een heerlijke taart en ons 5e kampioenschap in 2 jaar. Sanne.

IJsselvogels Recreanten/Midweek – IJsselvogels B1   10-14     Eindelijk een zaalwedstrijd voor het mix-team van de Recreanten en het Midweekteam. Na 5 maanden training in de sporthal werd het zaalseizoen afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen onze eigen B1 die heel het seizoen naast ons trainde. Nou ja ……. vriendschappelijk …… de appjes vooraf lieten duidelijk zien dat beide teams toch wel erg graag wilden winnen. Met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar (?) bij de één en 14 jaar bij de ander was er toch wel enig leeftijdsverschil en dat was ook wel een klein beetje terug te zien in de wedstrijd. Waar de “oudjes” even tijd nodig hadden om op gang te komen kwamen de “jonkies” als een komeet uit de startblokken en binnen 4 minuten stond het al 0-3 voor B1 dankzij Lucas, Wilmer en Marnick. Een mooie doorloopbal van Judith betekende 1-3 en zorgde voor luid gejuich vanaf de tribune waar nog aardig wat mensen zaten omdat we gelijk na het 1e speelden. Wilmer, Flo en Marnick zorgden voor een 1-6 voorsprong voor B1 en een grote “inmaakpot” leek in de maak. Het was opnieuw Judith die van afstand 2-6 scoorde gevolgd door Olga die uit een mooie combinatie met Christa van onder de korf 3-6 scoorde. Hierna weer een serie van 3 goals voor B1 via Flo, Luna en Wilmer (was zuiver deze avond) waarna Patrick de ruststand op 4-9 bepaalde. Even uithijgen en proberen op te laden voor de 2e helft. Flo bracht met haar 3e treffer de stand op 4-10 waarna onze voorzitter André een mooie dieptepass gaf op Marieke die de doorloopbal vanuit de ruimte bekwaam afrondde en 5-10 scoorde. Een korte kans van Eline betekende 5-11 waarna de “oudjes” aan een inhaalrace begonnen. Ze waren inmiddels warm gedraaid en met 6 dames en 6 heren waren er ook voldoende wissels om af en toe even rust te nemen. Uit een korte kans scoorde Patrick 6-11, Christa beloonde het goede aangeefwerk van Hendrik met 7-11 door een doorloopbal te benutten. Hierna volgden twee mooie afstandsschoten van Marieke waardoor het ineens 9-11 stond. Voor de vierde keer lukte het B1 om een serie van 3 doelpunten achter elkaar te maken via Lieke, Timo en nogmaals Wilmer waarna Judith met haar 3e doelpunt vanaf de stip voor een 10-14 eindstand zorgde en een goed fluitende scheidsrechter Matthijs voor het einde floot. Wie speelden er deze wedstrijd allemaal in het Recreanten/Midweekteam: Dames – Christa Starreveld, Olga van Zaanen, Marieke Tolhoek, Jeanette Rijlaarsdam en gezusters Judith (Berkhout) en Esther v.d. Helm en bij de heren: Ruud Pijpers, Hendrik Rijneveld, Patrick v.d. Ham, André van Grieken, Mark van der Veen en Walter de Bruijn. Coach was deze wedstrijd de geblesseerde Casper Hofman waarvoor nogmaals hartelijk dank en scheidsrechter Matthijs Alderliesten die de wedstrijd goed aanvoelde en goed floot en natuurlijk ook dank aan IJsselvogels B1 die er een leuke en sportieve wedstrijd van maakte (en af en toe een klein beetje gas terg nam volgens mij). En dan hadden we nog flink wat afzeggingen dus ….. De Recreanten en wie van het Midweekteam extra wil trainen kunnen op maandagavond van 20.00 – 21.00 uur terecht op het veld met ingang van maandag 17 april, iedereen is welkom. Het Midweekteam neemt op woensdagavond deel aan de Midweekcompetitie waarin het 3 wedstrijden thuis en 3 wedstrijden uit speelt. Wim.

IJsselvogels G1 – Tempo G2  
5-5    De eerste wedstrijd tegen Tempo was best een moeilijke wedstrijd. We kwamen achter met 1-5. Maar doordat we achter stonden waren we gemotiveerder dan ooit. We gingen goed overspelen en in de verdediging werd de deur op slot gegooid. En toen scoorden we 2-5 en daarna werd het 3-5, 4-5 en toen had Jonas de bal en besloot van heel ver te schieten achter de korf en hij
ging er wonderbaarlijk genoeg in! Toen hadden we  het gevoel dat er nog wat te halen viel, maar helaas pindakaas…gelijkspel. Jonas.

Albatros G1 – IJsselvogels G1   4-4    De tweede wedstrijd tegen Albatros was ook best wel moeilijk. We kwamen eerst 0-1 achter. Toen werd het 1-1. En toen kwamen we steeds 1 voor maar maakte Albatros steeds gelijk. We waren ook wat zenuwachtig omdat we kampioen konden worden. Helaas is dat niet gelukt en werd ook dit een gelijkspel. Het was flink balen. Bij de G1 speelden deze keer mee: Fleur, Janita, Vera, Anouk, Marenda, Jeroen, Ruud, Paul, Issam, Alex en Jonas. En Femke is naar ons komen kijken terwijl ze zelf niet speelde. Top! Verslag door Jonas.

IJsselvogels A1 – DeetosSnel A1   16-13     Er stond als afsluiting van de competitie nog een leuk potje op ons te wachten, DeetosSnel A1 thuis. Zij moesten winnen om degradatie te voorkomen, terwijl wij al weken zijn uitgespeeld. Maar wij doen niet aan cadeautjes geven. Dat Deetos moest, werd snel duidelijk, elke goal vierde zij uitgebreid en zij namen dan
ook steeds de voorsprong. Ruststand: 6-7. Bij ons stond het verdedigend aardig, afgezien van enkele kleine miscommunicaties, maar 7 tegengoals zijn zeker niet slecht. De 6 goals die wij zelf maakte waren daarentegen niet voldoende en dat moest 2de helft beter. Vlak na rust sloegen ze voor het eerst een gaatje, 7-10. Geen stress bij ons, alles nog in de hand, vooral niet de paniek laten toeslaan. De wedstrijd kroop naar het einde terwijl wij moeizaam terugkwamen tot 11-11. Met nog 6 minuten op de klok nam Deetos de leiding weer over. Yana
scoorde de gelijkmaker en niet lang daarna nam Benjamin nog een goaltje voor zijn rekening, onze eerste voorsprong van de wedstrijd. Die gaven wij natuurlijk niet meer uit handen en Jesca en Isa gaven de genadeklap, 15-12. Dat het doek gevallen was voor Deetos was duidelijk waarneembaar bij de 15-13, toen een doodse stilte door de zaal galmde. Wesley sloot het zaalseizoen goed af met de 16-13. Prima resultaat, goede competitie gedraaid en een fantastische 3de eindklassering. Een mooi seizoen om trots op te zijn. Goals: 5x Benjamin, 4x
Isa, 3x Wesley, 1x Rosa, Yana en Jesca. Tim.

De Meervogels A1 – IJsselvogels A2   31-20    Jullie lezen het goed, uitslag 31-20 voor De Meervogels A1. Lang verhaal, korte versie. Afgelopen week niet getraind, want er stonden belangrijkere zaken op het programma. Kampioensetentje o.a. en is geen excuus want de focus was aanwezig om een goede wedstrijd te spelen. Tot 4-7 was er geen hele grote invloed
door de leidsman, maar die dacht bij zichzelf, ik sta hier voor mezelf te fluiten en zal eens alle plezier uit deze wedstrijd fluiten. Resultaat 14-11 ruststand. Na rust hetzelfde beeld, de 10 meter looplijn van de leidsman werd een loopgraaf en alles mocht aan de zijde van De Meervogels A1 en wij vonden het wel mooi geweest, absoluut geen enkele betekenis van een
“wedstrijd” en keken al naar buiten of de zon al aan het schijnen was voor de 2e helft veld. Nooit in staat geweest om aanspraak te maken op de overwinning door een ontketende heer van De Meervogels welke ongeveer de helft van de doelpunten voor zijn rekening nam en uit alle standen de korf wist te vinden. Niets dan hulde en had meer glans gekregen indien het een echte wedstrijd had mogen worden. Actie van dag kwam toch van IJsselvogels A2 waar invaller Lucas een verdedigende rebound pakte, naar het aanvalsvak keek, de bal over 30 meter keurig op de stropdas van Lieneke passte en Lieneke deze assist wist om te zetten in de eindstand 31-20. Wedstrijd doel behaald van 16 doelpunten en 18,4 doelpunten per wedstrijd over de gehele zaalcompetitie is een zeer uitstekend gemiddelde. Doelpunten werden gemaakt door Willem (6), Tim (4), Lieneke (4),  Iris (3), Lucas (2) en Sander (1). Op naar het veld 😉 Marco.

IJsselvogels A3 – TOP | IAA fresh A4   7-7    Zaterdag speelde IJsselvogels A3 de laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen TOP. Vorige keer hadden we hiervan verloren, maar sindsdien zijn we als team echt wel beter met elkaar gaan spelen en dus gingen we de wedstrijd in met de overtuiging deze te winnen. Helaas begon Top sterk en stonden we uiteindelijk
0-4 achter. We hadden wel goede kansen, maar we lieten veel liggen op de afronding. Tot Nils een korte kans onder de korf wist te scoren voor de 1-4. Helaas lukte het TOP om de 1-5 te scoren. Ondanks dat we 4 punten achter stonden, speelden we vanaf dit moment wel sterker. Dit werd meteen bewezen door Jesse die de 2-5 scoorde en vrij vlot daarna Nina met de 3-5. Noa wist een doorloopbal te scoren waardoor de rust begon met een stand van 4-5. Zeker niet slecht, zeker met het idee dat we eerder in de wedstrijd 4 punten achter stonden. Na een motiverende speech van coaches Eva en Edo begon de tweede helft. TOP begon deze tweede helft sterk door twee doelpunten te scoren wat resulteerde in 4 – 7. Jesse maakt hier 5-7 van. Het einde van de wedstrijd was ontzettend spannend. Voor een lange tijd werd er niet gescoord. Echter kregen wij wel steeds meer balbezit, mede door invalster Blessing die erin slaagde meermaals de balllijn van de tegenstander te verdedigen. Dit resulteerde dat Willeke met een mooi afstandsschot 6-7 en daarna met nog enkele minuten op de
klok 7-7 scoorde. Het lukte zowel ons als Top niet meer om nog een doelpunt te maken in de laatste paar minuten, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijk spel. Zeker geen slechte prestatie, TOP staat namelijk 3 plekken boven ons. Al met al zeker geen slecht eind van het zaalseizoen, als we zo het veld op gaan gaat het helemaal goedkomen! Blessing bedankt voor het invallen. Groet, Nils.

IJsselvogels B1 – Fortuna / Delta Logistiek B2  
14-12     Jaja je ziet het goed staan, we hebben gewonnen!!! Op deze maandagavond was iedereen erg gespannen want dit was dan echt onze laatste wedstrijd in de zaal en natuurlijk is een wedstrijd door de weeks heel anders dan een wedstrijd op zaterdag. Daarom kregen we ook de opdracht van Robin en Chris om goed warm te lopen zodat we geen  blessures zouden oplopen. We wisten nog van de vorige wedstrijd uit bij Fortuna dat ze heel veel druk gaven dus de oplossing hier voor was snel de bal laten gaan en er veel voor snijden, voor zowel de heren als de dames. Dus iedereen vol spanning het veld op. De eerste minuten zag je gelijk terug wat we besproken hadden, we kregen super veel druk en de aanval kwam niet echt lekker op gang. We begonnen de wedstrijd met vier doelpunten van Fortuna. Ons eerste doelpunt kwam deze avond van Wilmer die werd gevolgd door een mooie stip van Flo wat de stand zette op 2-4. Na een schot van Timo kwam er weer een hele reeks van Fortuna, hierdoor werd de stand  3-8. Toen hadden we eindelijk door hoe we
nou een goede aanval konden neer zetten en met een stip van Timo, een korte kans van Nora, een doorloopbal van Lucas en een korte kans van Eline was de rust stand 7-8 en stonden we er nog maar eentje achter!! Chris en Robin vertelden ons dat ze tevreden waren met hoe goed we terug waren gekomen maar dat er nog zeker verbeterpunten waren en we dit echt moesten vol houden. Ook word Marnick er in de aanval ingewisseld voor Sven en Luna voor Lieke. We begonnen de tweede helft met een korte kans van Marnick en ook een van Lucas.
Daarna volgde een goal van Fortuna en stond het 9-9, nu werd het spannend. Na twee schoten van Timo en een koelbloedige stip van Lucas stond het 12-9 we kwamen eindelijk voor!! Na een schot van Marnick stond het 13-10 en gingen we de laatste paar minuten in. Fortuna maakte er nog twee en Luna schoot er nog eentje in en we wonnen met 14-12!!!!!! Super gedaan jongens, we zijn echt super goed terug gekomen en hebben er echt hard voor gestreden. Natuurlijk zijn er ook nog verbeterpuntjes maar we gaan in ieder geval op een positieve manier naar het veld. Lekker bezig jongens!!! Nora.

IJsselvogels C1 – PKC | SWKGroep C2   4-15     We begonnen de wedstrijd zoals altijd met goede moed maar al snel werden er drie doelpunten tegen gescoord. Toen scoorde Jaël een mooi afstandsschot waarna er weer twee doelpunten tegen werden gemaakt. Na de rust maakte Rico nog een vrije bal en Jaël een korte kans. Er werd een doelpunt tegen gemaakt waarna Sil een afstandsschot scoorde maar toen eindigde de wedstrijd toch met 4-15. Groetjes Floortje. V.

IJsselvogels C2 – Korbis C2   6-4    Vandaag spelen we om 11 uur tegen Korbis C2 uit Waddinxveen. We wilden vandaag heel graag winnen. Iedereen was aanwezig en fit en we hadden 2 reserves:  Thijme en Fleur uit de D1. We begonnen goed. We speelden snel rond en de 1-0 werd snel gemaakt door Lucas. De 2-0 kwam van mij, Lilly en de 3-0 van Senne. We speelden dus best goed. Veel kansen maar ook wat foutjes maar toch na de rust 3-1 en toen door twee mooie ballen van Sid 4-1 en 5-1. Ook Korbis ging beter spelen en 5-2 Lieke S 6-2 en nu moesten we volhouden 6-3 6-4 en gelukkig floot de scheidsrechter af na een mooie leuke wedstrijd. Groetjes Lilly.

IJsselvogels C3 – ODO C2   2-9    Afgelopen woensdag mocht de C3 om 17:15 de wedstrijd inhalen tegen ODO C2. ODO was al kampioen in onze poule en wij hielden al even het laatste plekje warm in de poule. Ondanks het feit dat alle spelers al een hele schooldag achter te boeg hadden was de energie bij alle spelers goed te merken en stonden ze soms letterlijk te
springen om te gaan spelen. ODO wist als eerste te scoren waardoor het 0-1 stond. Daarna wist Sarah de 1-1 erin te gooien. De score is zo gebleven tot aan de rust waarbij IJsselvogels echt heeft laten zien wat ze kunnen. In de 2e wist ODO ineens toch erg goed het gaatje in de korf te vinden waardoor het uiteindelijk 2-9 is geworden met nog een hele mooie goal van Ruben ertussendoor. Sanne.

Dunas C4 – IJsselvogels C3   9-3    Op zaterdag mocht de C3 tegen een wat gelijkwaardigere tegenstander spelen als we keken naar de stand in de poule. Dunas staat één na laatste en wij wilde toch graag nog ons ene puntje halen. Na de sporthal in Den Haag op deze vroege ochtend gevonden te hebben ging de C2 fanatiek van start. Dunas wist al snel de 1-0 te scoren, maar Aaliyah scoorde al snel daarna de 1-1. Hierna kwam er een nieuwe heer (spelend als dame) in voor Dunas en ging het erg snel met de score. Met 7-1 gingen we de
rust in. In de 2 helft herpakte IJsselvogels zich en wist Dunas er maar 2 te scoren 9-1. Maar Aaliyah vond toch dat de IJsselvogels C3 meer verdiende en schoot nog 2 hele mooie ballen in de korf waardoor het uiteindelijk 9-3 is geworden. Helaas geen punten binnen kunnen halen, maar als we alleen de 2e helft tellen toch een soort van gelijk gespeeld. Op naar het buitenseizoen met hopelijk wat meer gelijkwaardige tegenstanders. Sanne.

ALO D1 – IJsselvogels D1   7-12     Na een enerverende reis (superdrukte onderweg en 1 auto op verkeerde plek (veld ipv hal) kwamen we aan bij Sporthal Ockenburgh voor de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Voor D1 stond niets meer op het spel alleen de eer. Of dat de oorzaak was of dat er iets anders speelde weet ik niet maar het team begon slapjes. Het verdedigende vak (Thijme, Mike, Fleur en Eva) had het zwaar met de vele doorloopkansen die er kwamen. Ik moet ook zeggen, er werd niet heel goed op ingespeeld en we lieten de tegenstanders lekker doen waar ze goed in waren wat resulteerde in een 0-2 achterstand. Gelukkig kon Wessel iets terugdoen en werd het 1-2 maar ALO kwam weer met een doorloop: 1-3. Vakwissel: 1e balcontact van Mike en hij dacht: laat ik maar eens schieten: raak: 2-3. Alsof hiermee de ban gebroken was want via een vrije bal uit het boekje (Thijme /Fleur en een tegenstander die niet wist wat hij moest doen want geen verdediging) komt de stand op 3-3 waarna ALO weer scoort met 2 doorlopers: 3-4 en 3-5. Vervolgens liet het aanvalsvak zien dat wij de doorloop ook beheersen en kon Fleur 2x scoren op aangeven van Thijme en Mike. ALO scoort weer, daarna direct een korte kans van Thijme die in de korf gaat waardoor we gaan rusten met 6-6. Werner sprak de kids even goed toe en vertelde hoe ze die doorloopballen beter konden aanpakken. Start 2e helft met Elin in het veld voor Tamara. Het aanvalsvak met Wessel, Ayub, Elin en Noortje was inmiddels warmgedraaid en de doelpunten vielen snel achter elkaar door goed samenspel van zowel de meiden als de jongens. Wessel en een hattrick van Ayub zorgden ervoor dat wij iets rustiger op de bank zaten: 9-6. De verdediging had nu zijn zaakjes ook beter op orde door meer voor te verdedigen, waardoor deze helft er niets gescoord werd door ALO. Laatste kwart startte met een gemiste doorloopbal van Fleur maar die maakte ze goed door direct de korte kans wel te scoren. Het verdedigingsvak moest dit kwart alle zeilen bijzetten om ALO onder de duim te houden maar deed dit knap: slechts 1 tegendoelpunt en veel missers van ALO (maar dat dwing je af
natuurlijk). Het laatste doelpunt van de zaalcompetitie werd gemaakt door Fleur vanaf heel ver, knap gedaan! Eindstand: 12-7 in het voordeel van onze rood-witte kids met wisselend spel maar wel hard gewerkt en een verdiende overwinning. Op naar het laatste deel van het veldseizoen! Olga.

 

ZKV D1 – IJsselvogels D2   9-1    Afgelopen week mocht IJsselvogels D2 naar ZKV. Een aardig stuk rijden voor een pittige wedstrijd. ZKV stond 1 plek boven ons. Maar een paar weken geleden hadden we ook gewonnen van de nummer 1. We gingen dus met hoop de wedstrijd in. Een goede warming-up en in ons standaard cirkeltje rekken en strekken. In de eerste helft ging de wedstrijd nog aardig goed, helaas liep in de tweede helft de tegenstander enorm uit. Laela en Kyra wisten met een mooie combinatie een doelpunt te maken. Laela sneed voor Kyra ervoor en Kyra maakte een goede in uit. In de eerste helft hadden we ook al gescoord. 2 doelpunten dus voor IJsselvogels. Maar in de einduitslag is er maar 1 punt ingevoerd door de scheids, erg jammer. Het maakt niet uit, want we hebben sowieso verloren, maar we mogen het doelpunt van Kyra niet vergeten! Moeilijke tegenstanders, gladde vloer en we hadden lengte door de lange dames van de tegenstander tekort. We stonden met regelmaat vast. In het buitenseizoen wordt het weer aardig doortrainen. MAAR met de D3 zijn we kampioen!!!!! Dus s’ middags hebben we lekker taart gegeten en kon onze dag niet meer stuk. Op naar het nieuwe (hopelijk niet te koude) nieuwe seizoen. Lotte.

KOAG D2 – IJsselvogels D3   3-22     Dat was het dan, de laatste zaalseizoen wedstrijd. Helaas konden de coaches er niet bij zijn maar coachte één van de ouders. Wij als coaches toch wel licht gespannen want we moesten deze winnen om gedeeld kampioen te worden. Uiteindelijk werd het een dikke overwinning! Gefeliciteerd IJsselvogels D3! Week in week uit hebben jullie mooi korfbal laten zien waarbij er veel mensen scoorden. De coaches zijn dik tevreden. Hierbij nog een verslag van de coachende ouder: 

Hallo Willem, Hierbij een kleine  samenvatting. D3 begon enthousiast aan het 1e kwart en nam een 7-1 voorsprong. In het 2e kwart kreeg de tegenstander iets meer grip op de wedstrijd en maakten wij de kansen niet af. Ruststand 9-2. Na de rust ging het hetzelfde als bij het 3e kwart wat slordig in de afwerking, waardoor we maar 3 punten scoorden. 12-9 Tijdens de wissel wilde D3 graag de 20 punten halen, maar gezien het 2e en 3e kwart leek dit wat optimistisch. Toch gingen ze er volledig voor! Punten werden nu wel gemaakt. Mooie afstandsschoten afgewisseld met korte kansen. Gevolg 10 doelpunten erbij in 1 kwart! Eindstand 22-3 (of 3-22). ) Doelpuntenmakers: Amy 8x, Maxim 7x, Nienke 5x en Jack 2x.

IJsselvogels E1 was vrij.

KOAG E1 – IJsselvogels E2   14-21     Op naar Krimpen aan den IJssel op de grappigste dag van het jaar. Vandaag stond de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma en wat zou het leuk zijn als wij deze laatste wedstrijd konden winnen. Helaas moesten wij het zonder Timo en Anna-Belle doen, maar gelukkig mochten wij Ilse en Yannick uit de E1 ‘lenen’. De wedstrijd begon snel en het tempo lag hoog. Beide teams waren gebrand om te winnen. Na het eerste kwart stonden we 4-3 achter en wisten Aiden (met een mooi afstandsschot) en Eva te scoren. Tijdens het tweede kwart voerde KOAG het tempo verder op en moest de E2 knokken om de achterstand niet te veel te laten oplopen. Dankzij goals van Fenne Mae, Yannick en Ilse stond het voor de rust 9-7. Tijdens de tweede helft kwam de E2 steeds beter in de wedstrijd en door goed samenspel werden er veel kansen gecreëerd en dat leidde tot mooie doelpunten van Ilse, Yannick en Eva. De laatste 10 minuten kreeg KOAG het zwaar, terwijl de E2 maar bleef rennen. Uiteindelijk werd er met 14-21 gewonnen in Krimpen aan den IJssel. Knap gedaan en leuk dat iedereen in deze wedstrijd wist te scoren! Op naar het veldseizoen! Goals van Eva (7x), Ilse (6x), Yannick (6x), Fenne Mae (1x) en Aiden (1x). Judith en Judith. 

IJsselvogels E3 – ZKV E1   11-4     Afgelopen zaterdag speelde de E3 hun laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen ZKV E1. Met Daan als 5e speler beloofde het een leuke en hopelijk doelpuntrijke wedstrijd te worden. Het begin zat daarin alleen een beetje tegen. Na 10 minuten was de stand nog 0-0 en na 20 minuten klonk hetzelfde liedje. Op de helft van de wedstrijd zonder een enkele goal. Dat zie je nou ook niet vaak. Na de 0-1 tegen gehad te hebben wisten de kids dat er dus toch een gaatje in de mand zat. Gelijk daarna was het namelijk Vajen die de 1-1 maakte en Cas en Daan 2x die de stand naar 4-1 brachten. Na 2 tegengoals was het Daan weer die het gaatje op 3 wist te houden. 6-3 was hier de stand. Hiermee was gelijk het 3e kwart afgelopen en zag je de energie er weer vanaf spatten. De naam van Cas is tot nu toe nog niet zoveel benoemd. Ik zal het kort houden, de eindstand was 11-4 en Cas scoorde de laatste 5. Ook de laatste wedstrijd van het seizoen is daarmee dus gewonnen. Helaas geen kampioenen maar het kan ook niet elk jaar feest zijn. Op naar het veld, ik heb er zin in! De goals kwamen vandaag nog van Cas (6), Daan (4) en Vajen (1). Benjamin.

IJsselvogels E4 was vrij.

IJsselvogels F1 – ZKV F1   20-19        Vandaag nam de F1 het op tegen ZKV uit Zuidland. Bij onze vorige ontmoeting in Zuidland, liep ZKV heel de wedstrijd voor, maar wist de F1 in een fantastisch vierde kwart de stand gelijk te trekken, waarna we met 8-8 weer terug konden rijden naar Moordrecht. Net zoals de vorige keer had ZKV ook deze keer weer twee super lange dames mee (die ook allebei van boven hun hoofd konden schieten), waarna scheidsrechter Wim eerst moest controleren of deze dames überhaupt wel welpjes waren. We wisten dat zij veruit de sterkste spelers waren en dat de doelpunten dan ook van hen moesten komen, wat ook gelijk duidelijk werd in de eerste minuut, toen een van die twee dames de bal van boven haar hoofd erin schoot. Zou het dan echt zo een wedstrijd worden? Als antwoord op deze vraag schoot Milou onmiddellijk de gelijkmaker erin, waarna Nathan de 2-2, 3-2, 4-2 en 5-3 op zijn naam zette. Luuk stond echt als een superster te verdedigen en wist met zijn lange armen de dame meerdere keren te ‘blokken’. Ook Lola stond super te verdedigen, waardoor ook haar dame nauwelijks tot schieten toe kwam. Mede door de doelpunten en de goede verdediging, eindigde het eerste kwart in ons voordeel (6-4). Bij het tweede kwart kwamen beide lange dames erin, waardoor het nieuwe viertal niet een maar twee mensen super goed moest verdedigen. Maud en Nikky kregen deze taak en ook zij deden het hartstikke prima! Mats vloog weer eens door het veld heen en elke bal die op de grond stuiterde, was voor hem. Jake stond ook goed te verdedigen, maar zijn dame schoot echt bizar goed. De F1 ging de rust in met 7-7 (1x Nikky). Om de wedstrijd binnen te slepen, moest de F1 nog beter verdedigen dan dat ze al deden (want wat schoot ZKV zuiver zeg), feller op de rebound zijn en nog iets rustiger schieten, dan zou de F1 de winst eruit kunnen slepen. In het derde kwart bleef de wedstrijd gelijk opgaan en de F1 ging het laatste kwart in met een voorsprong van een punt, 15-14. Ook het vierde kwart was erg spannend en ZKV kwam voor met 16-17 met nog  4 minuten op de klok. Hierna volgde een goede run van IJsselvogels F1, die er alles aan deden om te winnen: 17-17 Maud, 18-17 Jake, 18-18, 19-18 Maud. De laatste twee minuten braken aan en eindelijk wist IJsselvogels haar voorsprong uit te breiden naar 20-18. ZKV had niet meer genoeg tijd om ons in te halen en de eindstand werd 20-19! ZKV stond voor de wedstrijd met een puntje een plek boven ons op de derde plek, waarna de F1 ZKV vandaag heeft ingehaald door deze gewonnen partij  en derde is geworden in de poule; wat een prestatie voor zo een nieuw team! Tim en ik zijn echt super trots op jullie, in dit zaalseizoen zijn jullie allemaal zoveel beter geworden, wat vandaag bekroond werd met de winst en de derde plek. Eerst een weekje vrij en daarna mogen we het veld weer op om ons eerste veldseizoen te spelen! De doelpunten kwamen vandaag van: 8x Nathan, 3x Maud, 2x Milou, 1x Nikky en Jake en nog 5 doelpunten extra. Jesca

 

 

PS: Vanaf het veldseizoen komt er ook een F2 die wedstrijden gaat spelen en met de groeiende groep F’jes zijn wij nog op zoek naar nieuwe trainers en / of coaches voor deze groep!

Wim Slingerland