Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 10 oktober 2020.

Na het slechte coronanieuws van gisterenavond is dit voorlopig weer de laatste “Hoe vloog de bal ……”. De korfbalcompetitie is direct stil komen te liggen en niemand weet wanneer deze een vervolg krijgt. De grote vraag is natuurlijk ……, gaat de zaalcompetitie door? Ik heb in ieder geval grote twijfels. Natuurlijk is het fijn dat er door de jeugd kan worden doorgetraind en dat we de binding met onze jeugdleden houden maar een wedstrijd spelen is toch het allerleukste. Competitie spelen mag niet maar onderlinge wedstrijdjes met leden van de eigen vereniging mag wel dus ….. Zullen we toch wat vaker mix-toernooien moeten organiseren en dan inclusief vriendjes en vriendinnetjes, sla je twee vliegen in één klap. Iedereen kan wedstrijdjes spelen en er komen meer kinderen in aanraking met de korfbalsport. Misschien een idee voor de Technische Commissie.

Er werd afgelopen zaterdag ook nog gekorfbald. Het 1e gaf tegen WION 1 de overwinning uit handen, na 3 wedstrijden trotse ongeslagen koploper, na 6 wedstrijdenmiddenmoter met nog maar 3 punten verschil met de degradatieploegen, oppassen! Het 2e incasseerde zijn tweede nederlaag door uit in Leiderdorp van Velocitas 2 te verliezen. Hulde voor het 5e dat het eerste punt in de wacht wist te slepen en dat tegen kampioen Twist 6. Het 6e werd verzet maar zag WION 6 winnen en dus kampioen worden, 2e is ook al heel netjes! A1 uit tegen Korbis A1 werd bij een 9-6 achterstand gestaakt vanwege de vele regenval. Ook bij jullie komt er tot nu toe niet uit wat er volgens mij inzit. Complimenten voor E2 dat de belangrijke uitwedstrijd tegen Weidevogels E1 in Bleiswijk met maar liefst 5-14 wist te winnen waardoor beide teams evenveel verliespunten hebben. De resultaten:

WION 1 – IJsselvogels 1   19-18     Na de wedstrijd van IJsselvogels 1 afgelopen zaterdag was er maar 1 woord heel toepasselijk bij de gespeelde wedstrijd: onnodig. Onnodig verloren, onnodige overtredingen gemaakt, onnodige doelpunten tegen gekregen en heeeeel onnodig 2 punten laten liggen in Rotterdam Ommoord. Als je de hele eerste helft de betere ploeg bent en vlak voor rust met 8-12 voorstaat, mag je die voorsprong natuurlijk nooit weggeven. Helaas gebeurde precies het tegenovergestelde en wist WION vlak voor rust nog snel 3 goals te maken. Niet alleen hield dit WION in de wedstrijd maar kreeg deze ploeg hierdoor ook enorm veel vertrouwen en vechtlust. Voor ons was de opdracht in de tweede helft dus duidelijk: opnieuw beginnen en de wedstrijd alsnog binnen halen. Helaas was het woord van afgelopen zaterdag onnodig want na een spannende tweede helft waarbij we 5 minuten voor tijd met 16-18 voorstonden, verliezen we de wedstrijd uiteindelijk met 19-18.. Heel veel meer woorden ga ik niet vuil maken aan deze wedstrijd. Uiteraard ook de credits naar WION die zich gewoon heel goed hebben teruggevochten en de juiste mensen zochten in de aanval. Voor ons is het zaak om weer met opgeheven hoofd aan de start van de volgende wedstrijden te verschijnen als is het maar de vraag wanneer dat is. Op het moment van schrijven lijkt het erop dat de teamsport weer gecancelled wordt.. enorm balen dus! Hopelijk valt het mee en kunnen we weer snel het veld op met z’n allen. Door Sam.

Velocitas 2 – IJsselvogels 2   16-14    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  Op de livestream begon bij mij de wedstrijd met een 13-14 voorsprong. Na 14-14 zag ik Janneke een mooie goal (soort omdraaibal) scoren die om onbegrijpelijke redenen door de scheidsrechter werd afgekeurd waarna Velocitas met 2 schoten de eindstand op 16-14 bepaalde. De laatste (minimaal) 12 minuten niet meer gescoord.

KVS / Maritiem 4 – IJsselvogels 3   22-6    En nee, dat is geen typefout, wat een ellende op zaterdagmiddag. Hoe kwam het zover? Als eerste, zij kunnen ballen! 10-tallen jaren Hoofdklasse ervaring in het team en dat zag je terug.  Als tweede, de omstandigheden waren ruk, keiharde plensbui rondom het begin van de wedstrijd, ikke knetterkoude onderarmen en polsen ondanks ski shirt (doorweekt), maar……………… de omstandigheden zijn voor iedereen gelijk! Dus slecht excuus. Als derde, beroerde instelling, op voorhand al verloren, mijn praatje te ontspannen, dat werkt niet bij IJ3, die moeten eerst als eten in een snelkookpan klaar gestoomd worden en dan losgelaten worden op etensborden met een roedel hongerige pubers aan tafel. Als laatste, zie punt 1. Niets positief? Zeker wel:
1. Je kunt natuurlijk het beste beroerd spelen tegen de koploper, of het nu 22-6 of 18-13 wordt, het blijft 0-punten.
2. Het wereldrecord te kort schieten is sinds zaterdag in onze handen 😭.
3. Robin (IJ2) speelde 2 complete wedstrijden en was aanvallend de meest opvallende speler.
4. A.s. zaterdag is altijd beter! En dat zal nodig zijn, kansen – denk ik – tegen KCC!
Treffers van Robin 3x, Anne, Manon en Mike 1x. Gr., Edwin.

IJsselvogels 4 – HKC (Ha) 4   8-10     Van het vierde weet ik niets deze keer, dat overlapte met IJ3. Edwin. Als trouwe verslaggever Edwin één keer niet in de gelegenheid is een stukje te schrijven zou het natuurlijk heel fijn zijn als iemand anders dat één keer overneemt. Helaas, helaas …..

IJsselvogels 5 – Twist 6   6-6     Laatste wedstrijd van het buiten seizoen tegen Twist. Gelukkig maar, want het weer zat ons niet mee. Karlijn zei na de wedstrijd: “eerste deel van de eerste helft was niet best, daarna ging het steeds een beetje beter”. Dit omschrijft eigenlijk precies zoals het was. We stonden al snel 0-3 achter, maar de rust gingen we in met stand van 3-4 (goals van Nikki, Karlijn en Boas). Na de rust hebben wij de wedstrijd gewonnen, helaas is dat niet wat telt. We hebben wedstrijd afgesloten met 6-6 (goals Stan, Edo en Nikki). Op naar de zaal! Heren van het 6e wederom bedankt voor het invallen! Nikki.

IJsselvogels 6 – OZC 3   zou verzet worden naar zaterdag 24 oktober maar zal nu helemaal niet meer worden gespeeld.

IJsselvogels MW1 – Albatros / Conventus MW1   14-8
Woensdag 7 oktober trad ons eerste midweekteam aan tegen Albatros midweek 1. De lichten hadden wat moeite met opstarten evenals het midweekteam.
Omdat Albatros thuis in het zwart speelde en wij van Zwijndrecht gewend zijn dat ze in het rood wit spelen dachten wij……. Tja en als midweeks gaan denken dan gaat het fout. Daar stonden twee [ploegen in het zwart en een scheids in het felgeel. Turbo Marieke sprong op de fiets en regelde de rood witte shirts en zo begonnen we iets vertraagt aan wat nu blijkt onze laatste wedstrijd van de competitie. Gelukkig kon Patrick weer proberen om wat minuten te spelen en als hij een beetje om zijn blessure heen speelde ging het redelijk. Na een kwartiertje verstandig de bank weer opgezocht. De eerste tien minuten moesten we even wennen aan de iets veranderde vakken en kwamen we al snel met 0-1 achter, maar nog sneller volgde Hendrik met een schot. Nog een kleine tegenstribbeling van de tegenstander, maar Ijsselvogels had duidelijk het betere spel. Er werd sneller rond gespeeld, pases kwamen aan en de heren waren goed op schot. Casper, Hendrik, Joost, Casper, Casper. Met 6-2  de rust in geeft een lekker gevoel. Rinske komt erin voor Sandra en Marieke geeft aan dat ze ook heel graag een keertje wil scoren. Vol goede moed de tweede helft in. Een schot van Hendrik treft doel (korf) en de one ander van Joost leek er een uit zijn jonge jaren. Waar je om vraagt moet natuurlijk gerealiseerd worden en zo maakt Marieke de 9-2. Een schitterend afstandsschot van de tegenstander viel er perongeluk in, maar Hendrik zette dit weer recht door direct te scoren. Bij Albatros loopt alles iets soepeler en via 10-4, 11-4 (stip van Casper), 11-5, 12-5 Joost, 12-6, 13-6 Casper, 13-7, 14-7 Hendrik fluit Marijn af op 14-8.
Een heerlijke pot gespeeld en als de maatregelen een weekje later waren ingegaan hadden we gewoon tweede kunnen worden in deze leuke poule. Marijn bedankt voor het fluiten en midweekteam tot op het dorp, of wellicht met een pubquizje digitaal. Groet Sandra

Korbis A1 – IJsselvogels A1   9-6 (gestaakt vanwege het weer). Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Een belangrijke wedstrijd voor A1 dat zonder David en Marijn speelde. Bij winst behoren tot de bovenste 4, bij een nederlaag afdalen naar de laatste 4, een wezenlijk verschil.

Ten Donck A1 – IJsselvogels A2   6-8    Vandaag stond op het programma Ten Donck, eerder hadden we net aan verloren dus nu werd het tijd voor revanche. Lieneke geblesseerd dus Wesley in de basis. Hij scoorde ook de openingsgoal 0-1. Even later stond het 1-1. Sander scoorde de 1-2, maar helaas scoorde hun de 2-2. Iris scoorde nog wel de 2-3 maar Ten Donck scoorde er nog een paar en dat bracht de stand in de rust op 5-3. Een achterstand van 2 die makkelijk in te halen was want we speelden zeker niet slecht. Na de rust scoorde Iris meteen de 5-4. Helaas scoorde Ten Donck nog wel de 6-4, dat was ook gelijk de laatste goal van hun. Sander maakte de 6-5, Lisa de 6-6 en de inmiddels ingevallen Joran scoorde 2 keer en zette de stand op 6-8. Als je het aan mij vraagt dik verdiend, we speelden gewoon beter dan hun. Wesley, Joran, Yana bedankt voor het reserve zitten/ invallen. Lieneke sterkte met je blessure! Nu a.s. dinsdag tegen Nieuwerkerk de laatste pot, hopen dat we het veldseizoen mooi kunnen afsluiten met een overwinning (zal lastig worden maar onmogelijk is het zeker niet ;). Iris.

Nieuwerkerk A3 – IJsselvogels A2   16-5    Deze wedstrijd werd dinsdagavond (13-10) gespeeld en omdat er voorlopig geen “Hoe vloog de bal ……” meer uitkomt heb ik de uitslag maar gelijk meegenomen. Nieuwerkerk A3 was al kampioen terwijl A2 het met een 3e plaats keurig deed.

Vitesse B1 – IJsselvogels B1 De kampioenswedstrijd zou worden verzet naar donderdag 22 oktober maar door de coronamaatregelen is deze wedstrijd komen te vervallen. Conclusie: IJSSELVOGELS B1 KAMPIOEN!

Sporting Delta B2 – IJsselvogels B2   13-11     Vandaag speelde IJsselvogels B2 tegen Sporting Delta. De vorige keer hadden we thuis 8-7 gewonnen, dus uit wilden we ook graag de winst pakken. We begonnen al meteen goed, we kregen een strafworp die erin werd gegooid. Jammer genoeg kwamen de 1-1 en de 2-1 daar al snel achteraan en stonden we niet meer voor. Gelukkig werd het door twee mooie schoten weer 2-2, en daarna vielen ook de 2-3 en 2-4. Maar de tegenstander was niet slecht en maakte de gelijkmakers. 4-4. Zo ging het de hele tijd door eigenlijk, we waren aan elkaar gewaagd. Met het einde van de wedstrijd in zicht was het 9-9, spannend dus. Jammer genoeg vielen toen de 10-9, de 11-9 , de 12-9 en de 13-9. Gelukkig maakten we nog de 13-10 en 13-11 en sloten we de wedstrijd nog met een iets tevredener gevoel af. Het resultaat is jammer, maar het was een goede wedstrijd dus we mogen tevreden zijn. De doelpunten zijn gemaakt door Mink (2), Willem (3), Tim (4), Lotte (1) en Benjamin (1). Benjamin, Lienke en Willeke hebben ingevallen en ook goed gespeeld. We zijn uiteindelijk derde geworden in de poule, maar in de zaal gaan we weer 100% voor het kampioenschap met z’n allen! Jesse.

IJsselvogels B3 – KCC / CK Kozijnen B2   5-9     Deze wedstrijd speelde  we tegen KCC B2. KCC scoorde er gelijk 4 afstandsschoten. Meteen daarna scoorde Justin een korte kans en Lienke een korte kans 2-4. Nadat de tegenstander nog een keer gescoord had was het rust. Na de rust scoorde Willeke meteen een doorloopbal 3-5. De tegenstander scoorde weer een afstandsschot 3-6. Daarna scoorde Justin weer met een doorloopbal 4-6. De tegenstander antwoordde daar weer op met een doorloopbal 4-7. Jesse scoorde een afstandsschot 5-7. Daarna scoorde de tegenstander twee keer, met een eindstand van 5-9. Bedankt Sahra voor het invallen. Justin 2, Lienke 1, Willeke 1, Jesse 1. Vriendelijke groet, Noa van Voorst.

Kinderdijk C1 – IJsselvogels C1   12-3    Hallo allen, en welkom bij een nieuw verslag van de C1. Na twee weken van afwezigheid is coach Jelle weer keihard aan de slag gegaan om een geweldig verhaaltje voor jullie te schrijven. Het was afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het veldseizoen voor de C1. Helaas was het kampioenschap niet meer mogelijk en degraderen ook niet. Maar om de laatste wedstrijd toch even te winnen van Kinderdijk was het grote doel. De vorige wedstrijd tegen Kinderdijk werd knap gelijk gespeeld. Want zij stonden bekend als de ploeg die elke wedstrijd er minstens 10 scoorden. Dus IJsselvogels ging met veel vertrouwen de wedstrijd in. Helaas had Kinderdijk er heel veel zin in deze wedstrijd. Ik heb geen idee wat ze die kinderen daar te eten geven, maar dat zouden we ook moeten doen bij IJsselvogels. De ene na de andere bal vloog vanaf de zijlijn er in. Aan het begin van de wedstrijd was het nog mogelijk voor IJsselvogels om de tegenstander bij te houden qua goals. Door onder andere goals van Luna, Eline en Lucas bleef IJsselvogels in de race. De ruststand was 6-3. Na de rest was het echter al snel klaar. Kinderdijk zette de C1 erg onder druk. Het lukte de C1 niet om aanvallend nog iets neer te zetten. We kwamen uit bij de zijlijn en wij waren helaas niet goed in het schieten vanaf deze afstand. Kinderdijk bleef gewoon makkelijk doorgaan. Ze waren duidelijk de betere ploeg in deze wedstrijd. Het koppie ging hangen bij de C1 en na nog geen 10 minuten in de tweede helft bleek dat er niet heel veel meer te halen viel. De eindstand werd uiteindelijk 12-3. Helaas niet meer kunnen scoren in de tweede helft. We wisten dat het een lastige wedstrijd werd tegen Kinderdijk, maar we hebben het onszelf ook niet makkelijker gemaakt. Erg balen, maar gewoon door blijven gaan. Het was een goed eerste veldseizoen van de C1, met wat ups en downs. Laten we hopen dat we in de zaal nog mogen spelen, maar dat wordt nog wel even afwachten. We gaan het allemaal nog wel zien. Allen bedankt voor het support en natuurlijk Lieke bedankt voor het invallen! Groetjes van coach Jelle.

IJsselvogels C2 – Nikantes C1   Deze wedstrijd zou worden verzet naar donderdag 15 oktober maar is door de coronamaatregelen komen te vervallen.

KOAG D1 – IJsselvogels D1   9-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. KOAG D1 bleek deze wedstrijd opnieuw de betere ploeg waardoor jullie op een gedeelde 3e plaats zijn geëindigd.

IJsselvogels D2 – Nieuwerkerk D4   4-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Net als de uitwedstrijd bleek kampioen Nieuwerkerk D4 opnieuw een maatje te groot voor jullie. Met een 3e plaats en 5 punten uit 6 wedstrijden deden jullie het zeker niet slecht.

Vriendenschaar D1 – IJsselvogels D3   15-2    Het was dan zo ver: de laatste veldwedstrijd voor IJsselvogels D3. We sluiten het seizoen af met een wedstrijd tegen Vriendenschaar D1 dat momenteel op de tweede plek stond. De wedstrijd begon en al snel merkten we dat Vriendenschaar D1 een stel scherp schietende heren had, zelfs van lange afstand. En ja, als die ballen er dan ingaan kan je er vrij weinig aan doen. We konden de korte kansjes rond de paal goed verdedigen en die werden dan ook afgefloten door de scheidsrechter maar het zat hem in die afstandsschoten. Al snel opende vriendenschaar de wedstrijd door er een te scoren. Eline wist kort daarop langs haar dame te rennen en haar actie mooi af te maken met een goal. Het stond weer gelijk. Maar toen begonnen de afstandsschoten erin te vallen terwijl wij wat moeite hadden met het overgooien en het opzetten van een aanval. Dat was erg jammer maar aan de afstandsschoten was vrij weinig te doen. In de tweede helft kwam gelukkig nog een goal van onze invaller Sid die de bal er door middel van een korte kans in wist te leggen. Helaas hield het daarna op met de goals van onze kant. Vriendenschaar wist er nog een aantal in te gooien wat de eindstand op 15-2 zette. We hebben hard ons best gedaan en we wisten nog twee mooie goals te maken. We moeten nog wel even oefenen met het gooien en vangen maar daar hebben we alle tijd voor als we straks weer de zaal ingaan. Lucas en Sid, bedankt voor het invallen! Coaches van de D3.

IJsselvogels E1 – Refleks E1   6-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Net als in de uitwedstrijd kon E1 het ook thuis niet bolwerken tegen een sterker Refleks E1 dat zich niet voor niets tot kampioen mocht laten kronen. Dit zijn wel de wedstrijden waar jullie veel van kunnen leren, verliezen is niet erg (hoort bij sport) maar probeer er wel iets van op te steken.

Weidevogels E1 – IJsselvogels E2   5-14     We begonnen goed in verdediging aan de wedstrijd maar we vergaten dat we zelf ook moesten scoren🙈 na 10 minuten hadden ze dan toch eindelijk het gaatje in de korf gevonden! Floris kwam met de 0-1 en Wessel met de 0-2. Floris die zijn dag heeft scoort er nog 2 en dat zorgde voor 2-4. En vanaf hier wordt het leuk! Want Daan die mikte er gewoon even 6 in🥳 Thijme 2 en Elin scoorde er ook 2! Dat maakte onze eind stand op 5-14! Wat een ongelofelijk mooie wedstrijd hebben we hier gespeeld. Volgende week kampioenswedstrijd tegen Korbis en dan gaan we ook knallen! Daan 6, Floris 3, Thijme en Elin 2, Wessel 1. Groetjes Lieneke.

IJsselvogels E3 – De Meervogels E2   6-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van deze doordeweekse wedstrijd. De Meervogels had 1 punt terwijl jullie nog op de 0 stonden. Een wedstrijd die gewonnen moest kunnen worden en dat deden jullie dan ook om enkele dagen later in de uitwedstrijd nogmaals, en nu met grotere cijfers, van deze tegenstander te winnen.

De Meervogels E2 – IJsselvogels E3   3-11     ‘Man man man, wat was het koud langs de lijn.’, sprak Dennis. Samen met Jeanette waren ze in de vroege morgen opgestaan om de kinderen naar Meervogels te rijden en te supporten. De laatste wedstrijd van het buiten seizoen, deze moesten we wel even winnen. Dit dacht Nienke ook, dus ze scoorde er gelijk één. Helaas kwam de tegenstander op een gelijk stand met een stip. Carice vond dit niet oké en scoorde er 2! De tegenstander gaf niet op en maakte er weer een gelijkstand van. Carice was in topvorm en liet het niet bij de 2 doelpunten zitten, maar scoorde er nog even 2. Ook Mike en Maxim waren van de partij, en gooide er allebei nog even 1 in, waardoor we op een tussenstand van 3-7 uit kwamen. De kinderen stonden goed voor, maar nu kwamen de 3e en 4e helft. Als coaches hebben we gezegd dat ze de focus vast moesten houden. Dit deden ze, Carice scoorde er nog 1 en Mike nog 2! Carice als topscoorder van de wedstrijd maakte de laatste goal. Eindstand 3-11 en een goede afsluiting van het veld. Tom St.

Eureka E1 – IJsselvogels E4   23-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van deze doordeweekse wedstrijd. In IJsselmonde moest E4 het opnemen tegen het veel grotere en sterkere Eureka E1 dat niet voor niets op de 1e plaats bleek te staan. Het feit dat jullie toch nog liefst 7x wisten te scoren vind ik al een prima prestatie, dat lukte afgelopen zaterdag tegen dezelfde tegenstander niet maar toen lieten jullie weer veel minder doelpunten door. Snel vergeten!

IJsselvogels E4 – Eureka E1   1-16     De laatste wedstrijd voor IJsselvogels E4 op het veld speelden we tegen Eureka E1. Eureka, die afgelopen dinsdagavond al kampioen was geworden.  Goed verdedigen was de belangrijkste opdracht die de kinderen mee kregen.  Die opdracht werd helaas niet helemaal goed uitgevoerd, 16 doelpunten kregen we tegen. Gelukkig wisten we zelf toch 1 doelpunt te maken, een mooi schot van Laela. Hopen dat we in de zaal (als we mogen spelen natuurlijk) de eerste winst binnen kunnen halen! Dyonne.

IJsselvogels F1 was vrij maar omdat de kampioenswedstrijd tegen Nieuwerkerk F5 a.s. zaterdag niet gespeeld mag worden zijn jullie dus zonder te spelen ONGESLAGEN KAMPIOEN geworden, van harte gefeliciteerd! Alleen Melle speelde vorig seizoen al competitie, Eva, Ilse, Jazz en Yannick kwamen allemaal over uit de Vrolijke Vogels en hadden nog nooit een korfbalwedstrijd gespeeld. Je zag jullie onder leiding van Cécile, Iris en Yana iedere wedstrijd groeien en het was een genot om jullie te zien spelen.