Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 11 juni 2022

IJsselvogels 1 – Atlantis 1 26-19
Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels in een heerlijk zonnetje (met een aardig windje) aantreden tegen Atlantis 1 nadat vorige week het kampioenschap al veilig was gesteld. De druk was er volledig af en het kon een vrij wedstrijdje korfbal worden tegen een tegenstander waar uit niet heel gemakkelijk van werd gewonnen (21-24 winst toen). Ondanks de vrij harde wind werd er deze wedstrijd met scherp geschoten. Tot 5-5 ging het gelijk op maar daarna wisten we vrij eenvoudig het eerste gaatje te slaan naar 8-5. Helaas werd er niet altijd even scherp verdedigd waardoor Atlantis toch enigszins bij kon blijven. Na 30 minuten spelen was de ruststand 10-6. De opdracht in de rust werd als volgt: zelf boven de 20 doelpunten uitkomen en de tegenstander onder de 10 houden. Dat eerste lukte vrij aardig, dat tweede een heel stuk minder. Ergens ook logisch want de druk was er volledig af. In het veld was dit ook te merken want het was een vrij ontspannen tweede helft. Aan beide kanten werd er makkelijk en veel gescoord. Via 15-10 en 22-15 werd er uiteindelijk toch vrij eenvoudig gewonnen met 26-19. Opnieuw 2 punten in de pocket, waarmee we onze voorsprong op de rest nog maar weer eens wisten te vergroten. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Reeuwijk en daarna een paar weken rust waarna we ons voor kunnen bereiden op een nieuw seizoen maar dan in de 1e klasse! De doelpunten werden zaterdag gemaakt door Kevin 7x Lieke 4x Tamara 4x Mike 3x Christiaan 2x Leon 2x Roos 2x Eva 1x en Sam 1x. Door Sam.

IJsselvogels 2 – Fiks 3 12-20
Een wedstrijd met weinig op het spel, dit was ook te zien in het scoreverloop. Terwijl er goede kansen werden gezocht was het rendement te laag om op voorsprong te komen, met een achterstand van 6-7 gingen we de rust in. Na de rust wist Fiks uit te lopen en konden wij het niet meer volgen, te veel korte kansen gemist en veel fouten rond de korf. Met een eindstand van 12-20 konden we toch nog van de zon genieten. Doelpunten zijn gemaakt door: Jeffrey 4x, Robin 3x, Anouk Luc Merel en David 1x en nog 1 onbekende. Invallers bedankt voor jullie inzet! Jeffrey.

Tjoba 3 – IJsselvogels 3 17-15
Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De wedstrijd van de waarheid voor ons 3e dat deze veldcompetitie uitstekend presteert. Bij winst zouden ze kampioen worden, bij een gelijkspel zouden ze 1 punt voorsprong houden op tegenstander Tjoba 3 met nog 1 wedstrijd te gaan, bij verlies zou de tegenstander de koppositie overnemen. Op tijd vertrokken naar het Zeeuwse ’s Heer-Hendrikkinderen, de thuishaven van de tegenstander van vandaag Tjoba 3. Drie reserves (Annelies, Cécile en Tim) uit A1 meegenomen die daardoor niet met hun eigen team mee konden spelen, trainer/coach Edwin ging mee waardoor hij niet met het 4e kon spelen, kortom, alles gedaan om niets aan het toeval over te laten. Maar helaas, ondanks een gelijk opgaande strijd was het aan het eind toch Tjoba 3 dat aan het langste eind trok waardoor ze de koppositie hebben overgenomen met nog 1 wedstrijd te gaan. Het is nog steeds mogelijk, wij moeten winnen van hekkensluiter DSO 2 terwijl Tjoba 3 moet verliezen van middenmoter GKV 3 waarvan ze de vorige keer verloren maar of dat zaterdag ook zal gebeuren …… Wim.

IJsselvogels 4 – De Meervogels 4 13-12
Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Een belangrijke overwinning van ons 4e in de strijd tegen degradatie. De verschillen tussen IJsselvogels 4, De Meervogels 4 en KCR 5 zijn klein, elk puntje is meegenomen. Na uit nipt, en onnodig, van deze tegenstander te hebben verloren bleef het 4e deze wedstrijdgelukkig aan de goede kant van de score waardoor ze alles in eigen hand hebben. Wim.

KCR 5 – IJsselvogels 4 16-12
Vandaag stond de wedstrijd tegen KCR 5 op het programma. Voor ons een belangrijke wedstrijd om te zorgen dat we niet op de laatste plek in de poule zouden eindigen. Zonder coach (Edwin was met het 3e mee naar Zeeland), maar met 5 heren en 4 dames reisden we af naar Ridderkerk. We begonnen redelijk voortvarend aan de wedstrijd. Het liep eigenlijk wel prima en we kwamen 4 punten voor te staan. Niks aan de hand zo op het eerste gezicht. Helaas raakte Laura (van Nieuwkoop) geblesseerd en kon niet meer verder spelen. Bij gebrek aan dames moesten we toen met 7 tegen 8 spelen. KCR kwam terug en pakte de voorsprong. Door wat wissels bij de heren probeerden we het tactisch zo goed mogelijk neer te zetten, maar het scoren lukte niet echt meer. Wel complimenten aan Jesca, Rob en Stef die het met z’n drieën nog best goed uithielden tegen 4 tegenstanders. Zeker Jesca, die er al een wedstrijd op had zitten in deze warmte en dan ook nog eens tegen 2 dames spelen! Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 16-12 voor KCR. De doelpunten werden gemaakt door: Jesca (5), Rob (4), Stef (1), Leonie (1), Jelle S. (1) Laura R

IJsselvogels 5 – KCR 9 is niet gespeeld.

IJsselvogels 6 – Nikantes 3 13-4
Afgelopen zaterdag speelde het 6e tegen Nikantes. Dat zou, gezien de stand, een niet al te moeilijke wedstrijd worden. Al vrij snel stond het 2-0 door Angela en Edo en wisselden de vakken. Dit vak had nog minder tijd nodig voor 2 doelpunten. Binnen 2 minuten scoorde Lotte 2x en maakte er 4-0 van. De rest van de eerste helft verliep goed. Edo maakte de 5-0, we gunden Nikantes nog een doelpuntje en Lotte maakte er 6-1 van. Dat was dan ook de ruststand. Natuurlijk had Ruud weer een goed praatje en stelde ons het doel dat we de 12-2 wel konden gaan halen. Als extraatje werd ons een rondje drinken beloofd voor elk doelpunt dat we in de laatste 5 minuten zouden maken. Na de sterkte peptalk gingen we weer aan de slag. De tegenstanders begonnen goed aan de tweede helft door direct de 6-2 te scoren. Edwin vond dit niet gepast en scoorde na een paar minuten de 7-2. Na een paar minuten kwamen toen weer de tegenstanders met een antwoord en stond het 7-3. Toen vond het 6e het aantal gegeven kadootjes genoeg en gingen aan de slag. Annelie scoorde 8-3 en Lotte de 9-3. Edo kwam vervolgens weer met de 10-3 en Sanne volgde dat voorbeeld met de 11-3. Het andere vak was weer aan de beurt. Lotte kwam met haar 5e doelpunt waardoor de stand op 12-3 stond. Stan sloot de doelpunten van IJsselvogels af met zijn goal. De tegenstanders kwamen nog met een ere puntje om de wedstrijd af te sluiten. De eindstand was 13-4 geworden. Helaas waren onze doelpunten niet in de laatste 5 minuten gevallen. Ruud en Boas waren nog wel zo aardig om ons alsnog een gratis drankje te geven. Gerealiseerd door Lotte 5x, Edo 3x, Angela, Edwin, Annelie, Sanne 1x. Waar Tom met zijn hoofd was weten we niet. We vermoeden dat hij met zijn hoofd in een reflectiewolk zat. Aankomende zaterdag hebben wij onze kampioenswedstrijd tegen Weidevogels. Tom zorg ervoor dat je uit de wolken bent! IJsselvogels 6e.

Merwede MW1 – IJsselvogels MW1 5-13
Het was weer woensdag, MW1 mocht weer op pad. Ruud terug van vakantie, Sandra weer terug, Casper had eens géén andere sport beoefend vlak voor de wedstrijd, Hendrik had zijn schoenen bij zich en Olga was voor de derde keer op rij mee als vijfde dame, je zult denken wat kan er DAN nog misgaan? Heel goed, de shirts. Die lagen nog keurig bij iemand in de gang. (Regel)neef Hendrik ging het oplossen en met dank aan zeer behulpzame mensen bij Merwede was er binnen enkele minuten een tas vol shirtjes. Knalgeel, dus we moeten elkaar goed kunnen zien vandaag. Verder leek alles er wel klaar voor: lekker weer om te korfballen. Het eerste kwart ging gelijk op: twee stippen van Matthijs zorgen voor een 0-2 voorsprong maar Merwede pakt het over naar een 4-2 stand. Dat ging een beetje moeizaam, de tegengoals vielen wat ongelukkig maar er werd vooral veel misgeschoten en dat kon niet aan de shirts liggen. Vanaf dat moment nemen de IJsselvogelsdames het scorend over: het duo Casper/Hendrik bleef samen op 0 goals in deze wedstrijd, maar door hun werk kon naar hartenlust worden geschoten door de knalgele dames: Christa 4-3 en Sandra 4-4. Marieke en Patrick zorgen voor 4-6 waarna weer Christa voor de 4-7 ruststand zorgt. Vijf goals op rij en het vertrouwen dat er velen kunnen scoren vandaag. Na rust heel lang geen goals, maar toen bekroonde Ruud zijn trainingsstage in Zuid-Spanje met een mooie afstandstreffer (4-8). In het laatste kwartier vielen de goals weer wat makkelijker. Joost (4-9) en Matthijs (4-10) scoorden het definitieve gat en toen kwam het moment van de ingevallen Olga die niet alleen 30 speelminuten pakte, maar ook van afstand haar eerste officiële goal binnenschoot: 4-11. Na de 5-11 schoten Sandra en Matthijs de eindstand op het bord: 5-13. Leuke pot, goede scheids, prima tegenstander, zoals gebruikelijk eerst op achterstand gekomen en daarna dik verdiend gewonnen. 1 tegengoal na rust, al voor de derde keer dit seizoen (hoewel Merwede wel heel veel doorloopballen miste na rust). Acht doelpuntenmakers: Matthijs 4x, Sandra 2x, Christa 2x, Marieke, Patrick, Ruud, Joost en Olga vonden het knalgele mandje. Misschien kwam dat toch door de kleur van de shirts… Matthijs.

Dijkvogels A1 – IJsselvogels A1 16-16
Helaas geen wedstrijdverslag en of scoreverloop ontvangen. Zonder Annelies, Cécile en Tim maar met Lieneke en Yana in de basis begon A1 aan de wedstrijd tegen Dijkvogels A1 in Maasdijk dat nog volop in een degradatiestrijd is verwikkeld. Als deze wedstrijd dan ook nog door een scheidsrechter van Dijkvogels wordt gefloten dan …… jammer, dat dit zo’n invloed op de wedstrijd kan hebben. Onderling een leuk en sportief duel maar als je 3 á 4 snijballen van de thuisploeg door de vingers zie, de thuisploeg diverse strafworpen en vrije ballen geef tegen 0,0 voor IJsselvogels, geen enkele strafworp maar ook in 60 minuten tijd geen enkele vrije bal meegehad, dat zegt genoeg denk ik. Gelukkig scoorde David in de laatste minuut 16-16 waardoor de thuisploeg gelukkig niet won en ook nog niet veilig is. Isa bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met liefst 5 doelpunten (een p.r.?) terwijl Benjamin de laatste 18 minuten erg goed inviel en ook nog even 3 doelpunten voor zijn rekening nam. Verder zag ik Jesca, Wesley en David meerdere keren en Lieneke scoren. Donderdagavond de laatste thuiswedstrijd om 20.00 uur tegen Maassluis A1, succes! Wim.

IJsselvogels A2 was vrij.

IJsselvogels B1 – KCR B1 9-12
Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. B1 speelde thuis tegen kampioenskandidaat KCR B1 uit Ridderkerk waarvan uit vrij ruim werd verloren. Dit keer bleef de score beperkt hetgeen een compliment waard is. Helaas heb ik verder niets over de wedstrijd gehoord dus laat ik het hierbij. Voortaan gewoon zelf een stukje inleveren dat moet toch mogelijk zijn bij een B1-team. Wim.

IJsselvogels B2 – Dunas B1 1-6
We hadden veel moeite in de eerste helft met uitverdedigen. Tweede helft ging alles wel wat beter, maar er waren veel mooie afstand schoten die er in gingen bij ons. De communicatie kon wel echt beter en de verdediging. Genoeg kansen hadden we wel maar helaas niet veel doelpunten. De stand werd uiteindelijk 1-6 verloren. Isha.

KVS / Maritiem C1 – IJsselvogels C1 10-7
Vorige week donderdag speelde C1 de eerder uitgestelde wedstrijd in Scheveningen tegen KVS / Maritiem C1. Bij winst zou C1 onbereikbaar worden voor de concurrentie en dus al kampioen zijn. Nadat thuis met 13-7 van deze tegenstander werd gewonnen bleek het deze avond een stuk moeilijker te gaan. Na 1-0 was het Floortje die van afstand 1-1 scoorde. KVS nam een 3-1 voorsprong maar Luna zorgde uit een doorloopbal voor 3-2 en Sven even later uit een mooie omdraaibal voor 4-3. KVS liep weer uit naar een 6-3 voorsprong maar een afstandsschot van Luna en een benutte vrije bal van Timo zorgden voor een 6-5 ruststand. Alles was nog mogelijk. Na de rust liep KVS uit naar 8-5. Luna scoorde van afstand 8-6 en na 9-6 was het opnieuw Luna die uit een fraaie doorloper met 1 hand 9-7 scoorde waarna KVS de eindstand op 10-7 bepaalde. Helaas nog geen kampioen, wie weet zaterdag als Excelsior C1 uit Delft op bezoek komt. Wim.

IJsselvogels C1 – Excelsior C1 6-2
Hoe zou C1 de nederlaag van donderdagavond tegen KVS hebben verwerkt? In de 1e helft een solide C1 dat nauwelijks kansen weg gaf en dankzij afstandsschoten van achtereenvolgens Lara, Luna en Sven met een 3-0 voorsprong de rust in ging. In de 2e helft ging C1 rustig door. Een korte kans van Sven, die z’n schot weer heeft teruggevonden, betekende 4-0. Na 4-1 was het Nora die van afstand 5-1 scoorde. Excelsior deed nog wat terug, 5-2, waarna Sven met zijn 3e goal van afstand de eindstand op 6-2 bepaalde. Nu was het afwachten wat concurrent KVS C1 in Leiden tegen Pernix C1 zou doen. Laten ze nu verliezen waardoor C1 keurig KAMPIOEN is geworden, gefeliciteerd allemaal, knap gedaan spelers, coaches en trainers. Wim.

Twist C2 – IJsselvogels C2 9-10
Er is snel gescoord door Rico in de eerste tien minuten 0-1. Mooi schot na een diepe bal. Al gauw scoorde de tegenstander ook! 1-1. Toen maakte Sil een mooie doorloop bal. 1-2. Tegenstander scoorde 2-2. Een stip Rico mocht die nemen. Hij scoorde hem dus werd het 2-3 voor ons. Niet veel later scoorde Sven een mooie bal van verre afstand! 2-4. Later kregen we een stip mee die Sil mocht nemen en die scoorde hij ook! 2-5. Toen rust. Na de rust maakte Lieke een mooie doorloop bal en die scoorde ze ook! 2-6 toen scoorde de tegenstander er 5 achter elkaar erin! 7-6. Maar toen maakte Floortje het gelijk met een mooie bal van afstand. 7-7. Tegenstander nog een keer gescoord 8-7. Christian maakte een mooie doorloop bal en werd het 8-8. De tegenstander scoorde weer! 9-8 Rico kreeg een strafworp mee en die scoorde hij 9-9. In de laatste minuten maakte Sil nog een mooie doorloop bal en werd het 9-10! Eindstand 9-10 voor ons! Jael.

KVS / Maritiem D1 – IJsselvogels D1 8-5
Op een zonnige zaterdagmiddag begon de D1 aan de wedstrijd tegen KVS in Scheveningen. We startten zonder David, die de C1 moest helpen, zij moesten winnen om kampioen te kunnen worden, maar met Lieke op zijn plek. Dit scheelt al snel zo’n 20-25cm (?) wat onder paal erg handig bleek. Ondanks de lengte van Lieke kon KVS in de 1e kwart 2 doelpunten maken voordat D1 iets terug kon doen. Inmiddels was David gearriveerd (bedankt Janneke voor het heen en weer rijden!) en versierde binnen 5 minuten een strafworp die hij helaas miste. De volgende kans was wel raak: 2-1. KVS zette een tandje bij, speelde heel fysiek en was net iets feller in de duels waar onze D1 kids geen antwoord op hadden. Dat was jammer want D1 speelde echt niet slecht in de 1e helft en had zeker kansen. Met rust stond het 3-1 voor KVS en zagen we zeker nog mogelijkheden. Echter, de warmte en het harde, fysieke spel begon zijn tol te eisen in de 2e helft. Rosalie zorgde nog voor de 4-2. We probeerden met wisselen (bedankt Lucas, dat je wederom mee wilde!) nog wat te ontregelen in het spel bij KVS maar ook dat mocht niet baten. Het harde spel zorgde wel voor 2 strafworpen die Ayub en Luuk prima benutten maar KVS had een zeer goed spelende heer die vanaf afstand heel goed kon schieten, hij maakt er geloof ik 3 of 4 achter elkaar. Tegen het einde van de wedstrijd stonden we 8-4 achter en werd het spel slordiger, lange ballen werden gegooid die telkens onderschept werden en veel (onnodig) balverlies zorgde ervoor dat het geloof in een overwinning wegviel. Fleur maakte nog het 5e IJsselvogels doelpunt maar helaas klonk toen het eindsignaal al: 8-5 in het voordeel van KVS. Jammer jongens, KVS speelde een prima pot, wij speelden niet slecht maar soms miste deze interim coach (ondergetekende) het enthousiasme (feestje vieren als je scoort), de felheid en de absolute wil om te winnen. Als jullie dat de laatste 2 wedstrijden laten zien, dan zijn 4 punten uit 2 wedstrijden nog zeker mogelijk! Groetjes, Olga.

IJsselvogels D2 – KCC / CK Kozijnen D2 5-3
Vandaag de return op het programma tegen KCC. Jullie hadden er zin in, maar het was voor vele wel wat vroeg zo na het feest en nog een logeerpartij. Toen de wedstrijd begon moesten we ook wel even inkomen. Maar al snel ging het wat gemakkelijker en kwamen we door Lilly en Lucas op een 2-0 voorsprong. Hierna was het wisselen van kant en het 2e aanvalsvak had mooie kansen, maar kregen de bal er niet in. KCC kon wel het gaatje vinden en schoot de 2-1 erin. Toen was het rust. Na rust was het 1ste aanvalsvak weer aan de beurt en wederom Lilly en Lucas scoorden weer 4-1. Na de vakwissel scoorde Sarah de 5-1 en dan denk je toch kat in het bakkie. Maar KCC kwam terug, 5-2, 5-3. Gelukkig werd het niet echt meer spannend en blijf dit de stand. Nu afwachten wat RWA tegen Korbis doet, maar wat bleek hun wedstrijd werd uitgesteld en spelen pas de 22e. Zaterdag a.s. Spelen we onze kampioenswedstrijd tegen RWAD2 in Rhoon om 10.30. Bij winst of een gelijkspel hebben we het kampioenschap in handen. Zet hem op D2. Groetjes Léonie.

IJsselvogels D3 – KOAG D3 10-3
IJSSELVOGELS D3 KAMPIOEN! – Nadat vorige week al duidelijk werd dat voor IJsselvogels D3 de kans op het kampioenschap er heel goed in zat, was het vandaag tijd om onszelf van het kampioenschap te verzekeren. Hiervoor was winst of gelijkspel voldoende. Maar met veel enthousiasme en motivatie gingen we uiteraard voor de winst. Met een 4-7 overwinning tegen KOAG al in de pocket, wisten we dat een winst zeker mogelijk was. De wedstrijd begon al fantastisch met een aanval van minstens 5 minuten omdat de bal gewoon telkens weer onderschept werd door de aanval. Met zo’n overhand in de wedstrijd was het slechts een kwestie van tijd voordat de eerste goals aan onze kant zouden gaan vallen. Mila maakte als allereerste een goal voor IJsselvogels door de bal in het mandje te gooien. Daarmee was het begin van onze voorsprong gemaakt. Deze voorsprong werd vervolgens uitgebreid door niemand minder dan Jack die met een mooie actie vrijkwam en zijn allereerste goal in een wedstrijd ooit scoorde. Een goal van KOAG werd vervolgens gevolgd door niet één, niet twee, maar drie goals van Mike. Hierbij is het wel waard om te vermelden dat de derde goal een stip was die volledig op officiële manier is genomen. En zo ging IJsselvogels D3 met een tussenstand van 5-1 de rust in. Ook na de rust bleven we maar scoren. Het eerste aanvalsvak wist via twee goals van respectievelijk Maxim en Timo goed toe te werken naar het doel van 10 goals voor deze wedstrijd. In het andere vak was het Nienke die een welverdiende goal mooi binnenschoot. Onze Dylan wist voor de tweede wedstrijd op rij te scoren en hiermee was de 9e goal aan de kant van IJsselvogels een feit. Met nog een paar minuten op de klok waren we zo dicht bij de 10 goals. Het lukte Mike om binnen de tijd nog de 10e goal erin te schieten. Hiermee was de wedstrijd dan ook gespeeld. Dit alles ging met het nodige en welverdiende applaus van het publiek. Dit was tenslotte ook een prestatie om trots op te zijn. D3 is erin geslaagd om zo vroeg in hun seizoen al het kampioenschap praktisch te verzekeren. Als coaches kunnen wij zeggen dat wij een ploeg hebben zien spelen die in een korte tijd bijzonder veel gegroeid is. In de zin van verbetering van het spel en bewegingsvaardigheden maar ook zien wij dat er veel positief naar elkaar gecoacht wordt tijdens de wedstrijden. De D3 mag trots zijn op wat ze dit seizoen hebben laten zien en zijn dan ook heel terecht kampioenen geworden in hun poule. Gefeliciteerd D3! Annelie.

Weidevogels E1 – IJsselvogels E1 9-9
Zaterdag 11 juni mocht de E1 van IJsselvogels het wederom opnemen tegen Weidevogels uit Bleiswijk. 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn. Dus het beloofde weer een spannend potje korfbal te worden. Het begin was eigenlijk helemaal niet spannend want we kwamen met 0-3 voor door scores van Wessel en Floris. Dat is nog eens uit de startblokken komen! Weidevogels had wel een antwoord op deze stand want ze kwamen terug tot 2-3. Wessel maakte de 2-4 waardoor er toch weer een gaatje ontstond. Niet voor lang want Weidevogels maakte 3 scores op rij en zo stond het 5-4 voor de vogels uit Bleiswijk. Eva maakte gelijk, wat weer hoop gaf. De 6-5 werd helaas gemaakt maar Wessel had het echt te pakken vandaag en scoorde de 6-6. Over aan elkaar gewaagd gesproken……. We kwamen weer 1 punt achter maar maakte het ook wéér goed! Wessel was nu degene die de gelijkmaker binnenschoot. 7-6 van Weidevogels en 7-7 van Wessel, hierna 2 punten achterstand opgelopen dus 9-7. Zou het nog recht getrokken kunnen worden door E1? Nou ja hoor…..door 2x Wessel stond een eindstand van 9-9 op het bord. Jonathan viel het laatste kwart in en dat was fijn. Bedankt voor het meegaan Jonathan! En zo gingen we met elkaar met een punt terug naar Moordrecht. Aankomende zaterdag nog een wedstrijd, thuis tegen Nieuwerkerk. Daar kijken we weer naar uit! We gaan er weer voor met elkaar. Groetjes Wesley.

KCR E1 – IJsselvogels E1 15-9
In Ridderkerk moest E1 het opnemen tegen koploper KCR E1, een vrij fysieke ploeg waar onze E1 altijd een beetje moeite mee heeft. Via Eva nam E1 een 0-1 voorsprong en dankzij 2 doelpunten van Wessel ging het tot 3-3 gelijk op. Daarna liep KCR uit naar een 8-3 voorsprong en was het gat geslagen. Ondanks nog doelpunten van Wessel (8-4), Floris (9-5 en 10-6), Wessel (10-7) en Floris (12-8) was het Eva die met de 15-9 de nederlaag niet kon voorkomen. Zaterdag nog proberen om revanche te halen thuis tegen Nieuwerkerk E2 dan kunnen jullie misschien nog wel 3e of zelfs 2e worden, succes! Wim.

WION E1 – IJsselvogels E2 8-18
Zaterdag 11 juni was de kampioenswedstrijd van de E2, iedereen had er erg veel zin in om voor de 2e keer kampioen te worden. In het begin van de wedstrijd hadden ze het een beetje lastig Wion stond namelijk al met 2-0 voor toen scoorde Shaam gelukkig de 2-1 en daarna scoorde Wion weer 3-1. Shaam en Laela scoorde de 3-3 dus stond het gelukkig gelijk maar daarna scoorde Wion weer 4-3. Voor de rust scoorde Laela nog de 4-4 er in. Na de rust scoorde wion er 2 achter elkaar er in 6-4. Laela scoorde er 2 achter elkaar er in en Kyra ook nog 2 voor de rust 6-8. Rust. Ik had ze nog wat dingetjes uitgelegd wat beter kon en daar luisterde ze goed naar, want Laela scoorde na de rust de 6-9. De afgelopen trainingen hebben we geoefend om voor elkaar voor te komen en Laela deed dat voor Daniel en hij sprint naar binnen voor die doorloopbal en ja hoor, hij was raak 6-10. Het was erg mooi om te zien. Na die mooie actie wou Shaam en Kyra er ook nog 1 scoren 6-12. Kyra zat er zo goed in dat ze 3 goals in 1 min scoorde 6-15. Rust. Na de rust scoorde Kyra er nog 1 in 6-16. Wion scoorde er ook nog twee 8-16. Laela en Kyra scoorde allebei er nog eentje in 8-18. Daarmee zijn wij kampioenen geworden yeeeyyyyNog alle goals bij elkaar: Daniel: 1 mooie doorloopbal, Shaam: 3 goals, Laela: 6 goals en Kyra: 8 goals. Timo helaas 0 maar hij was ontzettend goed bezig ben erg trots op jullie allemaal:). Lisa.

IJsselvogels E3 – OZC E1 9-7
Het was een warme dag en de hele E3 stond om half 10 op het veld. Na goed te hebben warm gelopen en even te hebben ingeschoten begon de wedstrijd. Binnen enkele minuten werd er gescoord door Amy, 1-0 voor ons! Na nog een mooi schot van Jonathan stond het 2-0. In de 2e helft scoorde we ook gelijk weer en dat maakte de stand 3-0. Doordat er een klein ongelukje met Jonathan gebeurde moest er helaas even gewisseld worden en dat pakte niet goed uit voor onze score, 3-4 voor OZC. Maar gelukkig speelde Jonathan in de 3e helft wel weer mee. Selin maakte het gelijk, een stand van 4-4. Na nog een aantal goals van OZC en van onze E3 begonnen we aan de laatste helft met een score van 6-6. Maar de E3 liet zich niet zomaar pakken! Na 2 mooie schoten van Amy en Jonathan stond het 8-6 voor ons, en het laatste goal van OZC viel en op de valreep een mooie korte kans van Selin! De E3 won deze wedstrijd met een mooie score van 9-7! Goed gespeeld allemaal! Jonathan 4x, Amy 3x, en Selin 2x. Willeke.

Nieuwerkerk F1 – IJsselvogels F1 12-7
Na vorige week nipt van ONDO F1 te hebben verloren moest F1 vandaag winnen van Nieuwerkerk F1 om nog mee te doen om het kampioenschap. Thuis werd na een uitstekende wedstrijd met 9-6 gewonnen, wat zou het vandaag worden. In de eerste periode scoorde alleen de goed spelende Jazz, 0-1. De tweede periode ging een stuk minder want in de rust stond het ineens 5-1 voor Nieuwerkerk F1. Ook in de 2e helft was Nieuwerkerk F1 duidelijk de

bovenliggende partij en ondanks doelpunten van Ilse (5-2), Eva (9-3), Ilse (11-4), Eva (12-5), onbekend (12-6) en Ilse (12-7) kon F1 de achterstand niet meer goed maken. Zaterdag de laatste wedstrijd thuis tegen RWA F1, uit werd het 12-12, benieuwd wat het zaterdag wordt, succes! Wim.

IJsselvogels F2 – Nieuwerkerk F4 4-8
Vandaag speelde we tegen Nieuwerkerk, waar we de eerste wedstrijd 4-2 van verloren. Vandaag begonnen we een stuk beter dan toen! We kwamen 0-1 achter maar daarna scoorde Thijmen de 1-1. Vervolgens scoorde Yente een heel mooi schot waardoor het 2-1 werd. Daarna duurde het lang voordat er gescoord werd, maar gelukkig maakte Fenne-Mae een mooie bal na een counter. Nieuwerkerk scoorde de 3-2 en was het rust. Het was jammer dat we er niet meer hadden gescoord, want dat hadden we wel verdient door het goede spel! Vlak na rust scoorde Nieuwerkerk ze helaas wel en werd het 3-4 en ze liepen in de 10 minuten daarna uit tot 3-6. Meteen vanaf het uitnemen van de bal gooide Fenne-Mae de bal over de tegenstanders heen naar Jesse, die hem er ook mooi in schoot: 4-6. Daarna scoorde wij niet meer en verloren we met 4-8. Ik ben super trots op ze hoe, zeker de eerste helft, hebben gespeeld. Jammer van de einduitslag maar een leuke wedstrijd. Doelpuntenmakers: 1x Yente, Fenne-Mae, Jesse, Thijmen. Van Tim.

Olympia F2 – IJsselvogels F3 5-18
Afgelopen zaterdag was het om 9.45 de beurt aan de F3 om in Spijkenisse de 2 punten te pakken tegen Olympia F2. Na een goed begin kwam de stand al snel op 0-4, hier en daar zakt het soms een beetje in en dan zie je ook dat ze snel tegengoals kunnen krijgen. Gelukkig viel dat vandaag heel erg mee. Mede doordat Olympia simpelweg hun ballen er niet in schoot. Na 2 tegengoals en nog een goal van Cas waren de 1e 10 minuten afgelopen en stond de stand op 2-5. De 2e 10 minuten begon een stuk beter, na goed samenspel en hier en daar ook echt hele mooie goals gescoord te hebben brachten ze de stand naar 3-9. In de rust weer het bekende zinnetje dat ze met z’n alle die bal moeten afvangen. Soms doen ze dat ook uitstekend hoor maar er zitten ook genoeg momenten dat ze rustig aan het kijken zijn hoe mooi de bal is. Na rust bleven ze gewoon door scoren en kwamen ze door Cas en Vieve op een 4-13 stand. De laatste 10 minuten werd gelukkig ook doorgeknald en daardoor brachten ze de stand naar 5-18. Einde, F3 is na de nederlaag van Vitesse al zeker van het kampioenschap. En dat mag komende zaterdag gevierd worden. De goals kwamen vandaag van Cas (10), Vajen (4), Vieve (3) en Maud (1). Benjamin.