Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 11 maart 2023

Afgelopen zaterdag was weer een lange korfbaldag. Half 9 ’s morgens van huis, half 9 ’s avonds thuis met tussendoor een uurtje thuis geweest om te eten. Om 9.00 uur de wedstrijd F1 tegen KOAG F2 gefloten. Leuk potje, 1e helft gelijkwaardig (7-7) maar omdat onze F1 7 spelers had en KOAG maar precies 4 konden die van ons doorwisselen terwijl die van KOAG de 2e helft toch wel een beetje moe werden. Waar in de 1e helft de vele kansen niet werden benut was F1 in de 2e helft loepzuiver waardoor het verdiend met 21-12 won. Hierna E3 tegen RWA E5 gezien. Opnieuw een heer niet aanwezig maar gelukkig wilden Morgan en Kika invallen die net daarvoor met E4 had gewonnen. Rust 0-1 achter. In de rust kwam Cas er alsnog in, eindresultaat 3-1 winst met 3 doelpunten van Cas. Omdat ik moest wachten op Cécile, die met E1 naar Rhoon was om tegen RWA E2 te spelen, kon ik heel de 1e helft van D1 zien. D1 keurig gedeeld 2e en GKV D1 op de 6e plaats met pas 1 overwinning. Uit werd maar met 8-10 gewonnen, een lastige tegenstander dus voor D1. Zonder de zieke Ayub (en dat scheelt meer dan die bekende slok) kwam D1 in no-time met 1-5 achter en zag het geen kans om dichterbij te komen. Eindstand 10-14, weg 2e plaats, jammer en niet nodig. C1 heb ik gemist, hoopte op een overwinning op “buur” Nieuwerkerk C2 maar gezien de 4-9 uitslag was Nieuwerkerk C2 dit keer duidelijk de betere waardoor C1 nu hekkensluiter is. Toen ik de sporthal weer binnenkwam stond B1 met 1-4 achter tegen het ongenaakbare ONDO B1 dat er in deze afdeling met kop en schouders bovenuit steekt. Jullie boden uitstekend tegenstand, hielden zelfs lang de aansluiting (tot 7-10) om aan het eind toch te capituleren (8-16). Hierna was het tijd voor A1, het 2e, het 1e en als klapstuk het 6e. A1 had nog wat goed te maken tegen Fortuna A2. Uit werd het 16-16 en waren er zeker winstkansen maar had aan het eind ook kunnen verliezen. Nu een goed uit de startblokken komend A1 dat over de gehele wedstrijd de betere ploeg was en verdiend met liefst 19-12 won waardoor het volgend seizoen opnieuw in de Overgangsklasse is te bewonderen. Klapstuk was natuurlijk het mooie afstandsschot van Benjamin die in de laatste seconde vanaf de middenlijn 19-12 scoorde. Complimenten A1! Ook het 2e begon sterk tegen het Zeeuwse Tjoba 2 en hield dit tot halverwege de 2e helft vol. Met 16-9 denk je dat de wedstrijd is gespeeld maar met Zeeuwen weet je het nooit, die blijven doorvechten. De 19-17 zege was terecht maar wat lieten jullie je in de eindfase aftroeven. Wouter 7x en Cécile 5x hadden hun vizier op scherp staan. Jeffrey sterkte en beterschap. Hierna het 1e tegen Tjoba 1, bij winst zou het 1e op gelijke hoogte komen. De 13-11 ruststand had vertrouwen moeten geven maar binnen enkele minuten in de 2e helft stond het ineens 13-15. Na 16-19 kwam het 1e uitstekend terug en nam het dankzij achtereenvolgens Christiaan, Tamara, Kevin (scoorde liefst 8x) , Christiaan en Mike zelfs een 21-19 voorsprong met nog 9 minuten te spelen. Na 21-20 keurde scheidsrechter Odijk en doelpunt van het 1e af waarna Tjoba aan de andere kant 21-21 scoorde. Mike zorgde weer voor 22-21 (had 23-20 moeten zijn) met nog 5 minuten op de klok en de scheidrechter raakte het spoor steeds meer bijster. Doelpunt van Kevin werd onterecht afgekeurd en 2 strafworpen werden niet gegeven waarna Tjoba de wedstrijd slim uitspeelde en met 24-26 beide punten mee naar Zeeland nam. Verliezen kan gebeuren maar een scheidsrechter die zo’n negatief stempel op de wedstrijd drukt is bijzonder jammer en dat verdiende het 1e zeker niet. Hierna de laatste wedstrijd en wat voor een wedstrijd. Het op de 2e plaats staande 6e tegen koploper ’t Capproen 3 uit Hellevoetsluis. Uit met 12-7 verloren wat de enige nederlaag tot nu toe was. Onder aanvoering van goalgetter Edo kwam het 6e goed uit de startblokken en nam het een 4-1 voorsprong die tot de rust niet meer in gevaar kwam, 9-5. Een goede 2e helft zorgde voor een ruime 14-6 overwinning waardoor het 6e de leiding overneemt van ’t Capproen 3. Dit was een echte teamprestatie wat ik zaterdagavond zag en ook een compliment aan coach Ruud die iedere wedstrijd trouw aanwezig is en alle koppies altijd de goede kant op weet te krijgen. De resultaten:

IJsselvogels 1 – Tjoba 1 24-26 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen, foei!! De doelpunten zijn wel bijgehouden en werden gescoord door Kevin 8x, Mike 5x, Christiaan 4x, Sam 3x, Tamara 2x en Roos en invalster Cécile 1x. Zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen Maassluis 1 waarvan thuis met 20-22 werd verloren. Er is nog niets verloren maar dan zal er zaterdag wel gewonnen moeten worden, succes!

IJsselvogels 2 – Tjoba 2 19-17 Het was zaterdag 11 maart. Vandaag kwamen de Zeeuwse gasten uit het kleine dorpje S-Heer Hendrikskinderen op bezoek. Vandaag de taak voor het 2e om de laten zien dat wij daadwerkelijk kunnen korfballen en de teleurstellende uitwedstrijden van afgelopen 2 weken herpakken. Gek genoeg heeft het 2e met uitwedstrijden maar één punt gepakt. Toevallig was dat tegen Tjoba. Toen was het een moeizame wedstrijd waar wij moeilijk tot scoren kwamen en het verdedigend achterwege lieten. Wij moesten laten zien dat wij beter zijn dan hun. Simpelweg gebeurde dit ook. Wij kwamen al snel op een 2-0 voorsprong wat omkeerde naar een 2-3 achterstand. Klein minpuntje van de wedstrijd maar al gauw pakte onze spelers hun korfbalskills weer op en kwamen zo al snel op een 7-3 voorsprong. Door goed verdedigend werk en motiverend naar elkaar te communiceren bleef deze voorsprong van 4 punten eigenlijk de hele wedstrijd hetzelfde. Aanvallend had Tjoba weinig te vertellen en kwam hun spel niet goed uit te voeten en verdedigend hadden zij niet alles op orde. Wij waren beter en lieten dat met overtuiging zien. Ik vond het leuk om te zien hoe iedereen zijn/haar doelpunten vierden en echt als een team. Zo kunnen wij veel meer bereiken en hierdoor hebben wij ook eerder belangrijke punten gepakt tegen betere tegenstanders. Komende 2 weken staan weer moeilijke uitwedstrijden op het programma en kunnen dit aandachtspunten daarbij zeker meenemen. Een domper van deze wedstrijd was dat Jeffrey geblesseerd uitviel. Hopelijk is hij weer fit om ons team te versterken. Ondanks dat ik vaker de blessurebank warm houd ipv dat ik speel vond ik het weer een leuke wedstrijd om te kijken met gezellig veel publiek en een drijfveer. Met sportieve groet, Dano .

ADO 2 – IJsselvogels 3 17-12 Vorige keer op basis van centimeters en kilo’s dominant geweest, niet perse goed gespeeld. Nu met de nodige wijzigingen en minder cm/kg op pad. Winstwaarschuwing afgegeven voor het enthousiaste en op loopvermogen gebaseerde spel van ADO. Daar moesten we toch even aan wennen…….., 5-1 na 4 minuten en te makkelijk het schot uit stand weggegeven en te weinig rebound. Time-out, verdedigend veel beter, slechts 5 tegentreffers in de rest van het eerste bedrijf. Echter aanvallend onmachtig, (te) weinig goede kansen gecreëerd, passing…….pfffff (al weet ik dat ik daar snel iets van vind), gevolg…. schot van te ver en te kort. 10-5 en toch het idee dat het goed zou komen. Na de rust weliswaar overwicht en beter, nooit dichtbij genoeg gekomen om ADO echt zenuwachtig te maken (wel de kansen voor gehad). Met 12 treffers kun je geen zaalwedstrijden winnen. Afgesloten bij 17-12 met goals van Robin 3x, Jeanine, Manon, Bas, Luc 2x en Mike 1x. Oh ja, kannetje = zaterdag 😋 Edwin.

IJsselvogels 4 was vrij.

Velocitas 6 – IJsselvogels 5 19-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels 6 – ’t Capproen 3 14-6 Deze wedstrijd was misschien wel dé belangrijkste van het seizoen. Naast dat deze tegenstander onze directe (en eigenlijk ook enige) concurrent is, hadden we aan de uitwedstrijd in Hellevoetsluis geen goede herinneringen. Het was tijd voor revanche en tijd om de kans op het kampioenschap weer in eigen hand te hebben. Voor het begin van de wedstrijd stond ’t Capproen namelijk nog bovenaan in de poule met drie punten meer en één wedstrijd meer gespeeld. Onze motivatie om te winnen was gelijk bij het begin van de wedstrijd duidelijk. Al tijdens de allereerste aanval scoorde Edo met een doorloopbal na goed teamwork de 1-0 en even later was ook hij verantwoordelijk voor de 2-0. Na een snelle tegengoal voorkwam Tom met de 3-1 dat ’t Capproen echt terug kon komen. Door de 4-1 van Edo werd de voorsprong nog verder uitgebreid. Dankzij weer een doelpunt van Tom (jongens wat een afwisseling in doelpuntenmakers toch weer) stond er even later 5-2 op het scorebord. Toch wist ’t Capproen nog even dichterbij te komen met 5-3, maar daar dachten drie dames anders over. Angela, Sanne en Annelie scoorden binnen drie minuten drie keer en zorgden voor een stand van 8-3 en voor blije gezichten binnen het team. We merkten namelijk al dat hoe vrolijker wij werden, hoe meer de tegenstander gefrustreerd werd op hun eigen spel. Onze blijheid was ook niet onlogisch, want op dat moment kwamen we qua aantal doelpunten al verder dan de vorige wedstrijd tegen dit team. Die keer bleven we steken op maar zeven doelpunten en dat is erg weinig aangezien ons gemiddelde rond de 15 per wedstrijd ligt… Maar goed, verder met de wedstrijd: na de 8-3 werd het nog 8-4 en 9-5 door een schot van Edo. De ruststand was dan ook 9-5, wat een redelijk comfortabele voorsprong is in deze intense en vermoeiende wedstrijd. Tijdens het warmlopen hadden we al gezien dat de tegenstander wel zes wissels op de bank had zitten en waarschijnlijk veel verse spelers zou inzetten in de tweede helft. Wij hadden slechts één reserve (bedankt voor het invallen Jelle!). Ruud kwam daarom, zoals gewoonlijk, in de rust met een goede opmerking en vertelde ons dat ’t Capproen het voor ons als een uitputtingsslag zou proberen te maken. De tactiek werd om in de aanval genoeg rust te creëren, niet teveel acties willen maken en juist van afstand te gaan schieten, zodat er genoeg energie was om het aantal tegengoals laag te houden. Dat is ons natuurlijk gelukt, want in de hele tweede helft hebben we maar één tegendoelpunt gekregen. Zelf besloten we eerst lekker uit te lopen naar 12-5 dankzij goals van Lotte, Annelie (echt een prachtig afstandsschot!!) en Edwin met een halve pirouette. Dat ene doelpuntje van ’t Capproen werd de 12-6 waarna Stan en Tom zorgden voor een einduitslag van 14-6. We hebben met z’n allen hard gewerkt hiervoor en maar weer eens laten zien dat we echte kampioenskandidaten zijn. Na deze winst staan we namelijk nog één puntje achter, maar hebben dus ook een wedstrijd minder gespeeld. Bij een overwinning volgende week, nemen wij de koppositie weer over en kunnen we door ook de laatste twee wedstrijden te winnen kampioen worden! Angela .

IJsselvogels G1 was vrij,

IJsselvogels A1 – Fortuna | Delta Logistiek A2 19-12 De vorige wedstrijd tegen Fortuna eindigde na een paar tegenslagen in een gelijkspel. In deze return wedstrijd wilden we dan ook graag laten zien dat wij de betere ploeg waren. Rosa opende de score met een korte kans en daarna scoorde Fortuna de 1-1. We kwamen op een voorsprong van 3-1 door een strafworp van Ben en een schot van Anne, maar Fortuna kwam al snel weer op gelijke stand door 2 snelle goals. De A1 kwam langzaam maar zeker wat beter in de wedstrijd en kon Fortuna vooral verdedigend goed onder controle houden. Fortuna maakte namelijk nog maar 2 goals hierna, terwijl IJsselvogels er nog 6 maakte via Tim, Jesca, Wesley en Ben. We gingen dan ook met een 9-5 voorsprong de rust in. Het was zaak om zo te blijven verdedigen en nog iets meer goals in de aanval te maken. Fortuna scoorde de eerste goal na rust en Yana scoorde een strafworp (10-6). Het lukte IJsselvogels een lange tijd niet om de voorsprong naar 6 doelpunten uit te breiden, omdat Fortuna elke keer weer de aansluiting zocht. Het stond intussen 14-10 met doelpunten van Rosa, Tim, Wesley en Ben. De A1 zette nog even aan en Jesca en Wesley wisten via schoten de stand op 16-10 te brengen. Toen scoorde Ben nog een korte kans en Joran een strafworp, waardoor het 18-12 werd. Dit leek de eindstand te worden totdat Benjamin in de allerlaatste seconde nog even een goaltje van de middellijn meepakte (19-12). Met deze punten blijven we op een mooie 3e plek staan! De goals werden gemaakt door Benjamin 5x, Wesley 4x, Rosa 3x, Jesca 2x, Tim 2x, Joran 1x, Anne 1x, Yana 1x. Yana.

Luno A1 – IJsselvogels A2 10-18 Een dag op stap met IJsselvogels A2, eerst richting Waddinxveen, auto gehuurd om met z’n allen richting Den Haag te rijden. Meedoen aan de protesten? Nee, om de wedstrijd Dunas A1 – Madjoe A1 te kijken, want het zou zomaar kunnen gebeuren dat de titelkansen van IJsselvogels groter worden. En bij binnenkomst stond het al 2-0 en Dunas A1 stond de hele wedstrijd voor en maakte het aan het einde van de wedstrijd wel heel spannend, maar trok de overwinning over de streep (15-14) en kon IJsselvogels A2 zich opmaken voor de rit naar Linschoten om tegen Luno A1 te spelen. Ik moet zeggen, dit ritje werd met een glimlach gereden. Praatje vooraf was niet echt nodig, want het team was gebrand op een eigen overwinning tegen de nummer laatst. Lienke kon gelukkig weer aansluiten bij het team na een vervelende enkelblessure en speelde weer haar eerste minuten. We waren bewust van het enthousiaste spel van Luna A1 en begonnen de wedstrijd met een doelpunt van Iris (0-1), de 1-1 werd vakkundig weggepoetst door Lieneke (1-2) en Lotte (1-3). Invalster Flo speelde een uitstekende wedstrijd en scoorde na een vlot lopende aanval de 1-4. Het spel van Luna A1 is trager dan we gewend zijn en had zijn weerslag op ons eigen spel. Het liep niet echt vanzelf en na de 1-5 van Flo, kwam Luna A1 terug tot 3-5. Klein moppermoment op de bank en dit werd goed gepareerd door doelpunten van Willem (3-6), Finn (3-7) en Tim (3-8). Gaatje geslagen en gingen de rust in met een 4-8 voorsprong. De 2e helft begon uitstekend door een doelpunt van Willem (4-9). Na doelpunten van Iris (4-10) en Sander (4-11) was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en was er maar 1 opdracht, de 16 doelpunten. Maar dat was een kwestie van tijd. Finn (6-12), Lotte (7-13), Willem (8-14), Lieneke (8-15) en Tim (8-16) volbrachte deze opdracht en in de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Willem (9-17) en vaste invaller bij IJsselvogels A2, Lucas de 18e, eindstand 10-18. Met 9 spelers, Willem (4), Flo (2), Iris (2), Lieneke (2), Tim (2), Finn (2), Lotte (2), Sander (1), Lucas (1) op het scoreformulier was het meer dan een plezierige middag, we staan 4 punten los van de concurrentie en kunnen ons opmaken voor het laatste doel, kampioen worden. Het zal niet vanzelf gaan, maar we weten wat er verlangt wordt van elkaar. En dat is plezier hebben, want dat is ook IJsselvogels A2. Na de wedstrijd het volgende (bekende) ritje naar MAC Moordrecht en daarna richting Zoetermeer voor de afsluiting van deze dag, met een heuse kwalificatie en sprintrace in de kart! Ik moet zeggen, een paar spelers transformeerde in agressieve rijders, een gaatje = kans op inhalen 😉 en sommige zaten voor het eerst in de kart en werden steeds fanatieker of vonden het wel best 🙂 Laatste ritje was letterlijk volle bak en kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag! Eerst aankomende zaterdag tegen TOP A3 en daarna de kraker tegen nummer 2 Madjoe A1 in eigen huis. We zijn er klaar voor en rekenen op jullie steun vanaf de tribune! Tot zaterdag, Marco.

Phoenix A2 – IJsselvogels A3 17-5 De wedstrijd begint met een stip tegen, 1-0. Dan loopt het lang niet zoals het zou moeten en krijgen we een hoop goals tegen helemaal tot aan de 8-0. Gelukkig legt Thomas aan het einde van de eerste helft nog een bal in de mand dus eindigt de eerste helft met 8-1. De tweede helft begint met een goal tegen, 9-1. Dan Sahra met een schot naar de 9-2. Stip tegen, 10-2. Drie tegen goals, 13-2. Jesse scoort en het is 13-3. Dan 14,15,16 en 17-3. Nils krijgt een stip mee en legt deze vakkundig binnen, 17-4. Thomas sluit ten slotte de wedstrijd af met de 17-5. Jesse.

IJsselvogels B1 – ONDO B1 8-16 Deze week stonden we tegenover de nummer 1 uit onze poule Ondo. Op het veld speelt deze club in de hoofdklasse en nu staan ze ongeslagen op de eerste plaats, dus een lastige wedstrijd gegarandeerd. Maar wel een wedstrijd waar we veel van hebben kunnen leren. Daarom ging het onze coaches deze week vooral om dat we de taken goed uitvoerden en als een echt team de wedstrijd uitspeelden. Deze verwachting werd al snel waargemaakt, we kwamen namelijk 1-6 achter. De enige goal aan onze kant was wel een mooie, een omdraai bal van Lucas. Door een doorloopbal van Marnick gingen we met 2-7 de rust in. Chris en Robin vertelde ons dat ze zeker niet ontevreden waren, maar dat het toch nog wel wat beter kon en we ons eigen spel moesten blijven spelen. Ook werd ons het plan verteld dat Sven er in de aanval werd ingewisseld voor Wilmer. Dus met goede moed de tweede helft in. Na de 2-8 kwam er een serie van onze kant met een doorloopbal en een schot van Luna en een bovenhands schot van Nora stond het 5-8. Met een omdraai bal van Luna en een schot van Sven stond het 7-10 dus weer drie puntjes verschil. Na weer een serie doelpunten van Ondo en een schot van Nora stond het 8-13. Helaas hebben we het hierna weggegeven en is de wedstrijd geëindigd in 8-16. We hebben deze week zeker geen slechte wedstrijd gespeeld en als we volgende week op dit niveau blijven spelen nemen we zeker de punten mee naar huis!! Nora.

IJsselvogels C1 – Nieuwerkerk C2 4-9 Het begon goed met gelijk een doelpunt van Blessing. Daarna al snel de 1-1 maar we namen weer de voorsprong door een doelpunt van Floortje van Grieken. Toen kwam Nieuwerkerk met een grote sprong terug en stonden we achter met 2-6. We probeerde nog wat doelpunten te maken maar uit eindelijk eindigden we met 4-7. Sil.

Olympia C1 – IJsselvogels C2 6-4 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels C3 was vrij.

IJsselvogels D1 – GKV D1 10-14 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Wel de doelpunten bijgehouden, deze werden gescoord door Fleur 3x, Wessel 2x en Noortje, Tamara, Lucas en Thijme 1x terwijl doelpunt nr. 10 niet op het formulier stond.

Ten Donck D1 – IJsselvogels D2 10-3 Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels D2 tegen Ten Donck D1. Een moeilijke pot, omdat het een heel groot team is en er veel gewisseld wordt. Om de 12 en een halve minuut stonden de kinderen uit de D2 tegen een nieuwe tegenstander. Bovendien waren de meeste tegenstanders een kop groter. De wedstrijd begon al snel niet erg gezellig door een onsportieve tegenstander en een onervaren scheids, die nergens voor fluit. Ondanks dit hebben de kinderen hun best gedaan. Er kwamen alleen weinig aanvallen op gang, omdat het gooien en vangen bemoeilijkt werd door de verdediging van de tegenstander. Er zijn deze wedstrijd 3 doelpunten gemaakt. Twee doelpunten zijn gemaakt door Kyra, die erg scherp was deze wedstrijd. Ook Mila wist een derde doelpunt te maken. De tweede helft was beter dan de eerste helft. Er werden namelijk maar drie doelpunten doorgelaten. De kinderen kregen de trucjes van de tegenstander door. We kunnen weer aankomende week hard gaan trainen op het vrijkomen. Tot volgende week tegen onze buren uit Nieuwerkerk. Lotte.

Avanti | Post Makelaardij D5 – IJsselvogels D3 2-27 Spelen tegen de nummer laatst dan denk je vaak daar gaan we wel even van winnen. Vandaag dachten de kinderen ook zo want Avanti had nog 0 punten en vorige keer hadden we ook dik gewonnen. Maar zo leek het niet op in het begin van de wedstrijd. We kwamen gelijk 1-0 achter en na de eerste 10 minuten stond het 1-5. We speelde nog een beetje slordig maar het ging beter. Iedereen scoorde mee en we pakte de goede kansen. En ondanks dat de tegenstander laatste stond deden ze nog goed mee. Iedereen was goed aan het verdedigen en zo kregen we maar eindelijk 2 doelpunten tegen. De stand was 2-27. De doelpunten kwamen van Maxim (10) Nienke (8) Amy (6) Jack (3). Willem.

Mag je bij de E en de F ook in een periode wisselen?

Ja dat mag, het liefst niet maar het is niet verboden. Ik heb hierover op 17 nov. vorig jaar een briefwisseling gehad met het KNKV, deze gaat als volgt:

Beste KNKV,

Ik floot een tijdje geleden IJsselvogels E1 – RWA E1 waarbij de coach van RWA E1 in de laatste periode na 5 minuten een speler wilde wisselen. Aangezien ik al ruim 40 jaar fluit en bij de F en de E nog nooit een wissel tijdens een periode had meegemaakt zei ik dat de 4 periodes bij de E bestemd zijn om juist kinderen de volle 10 minuten te laten spelen en alleen bij een blessure o.i.d. een blessure toe te staan. De coach van RWA was behoorlijk gepikeerd en zei dat dit wel mocht van de Bond. Ik weet echter niet beter dan dat dit niet mag en dat daarvoor juist 4 periodes van 10 minuten zijn ingesteld. Nu blijkt uit onderstaand mailverkeer tussen de coach van RWA en het KNKV dat tussen de regeltjes door te lezen is dat dit wel mag! Ik ben bang dat wisselen, zeker in de laatste 10 minuten, als gevolg gaat hebben dat coaches toch nog op die manier gaan proberen te winnen en/of om het kampioenschap veilig te stellen. In de spelregels staat volgens mij niets over wisselen in de 4 periodes. Graag uw mening hierover en mocht dit inderdaad zijn toegestaan dan graag een duidelijke aanpassing van de spelregel. Met sportieve groet, KV IJsselvogels, Wim Slingerland.

Antwoord van het KNKV: Het mag, maar voor het overzicht bij de jongere kinderen zijn we juist in 4 kwarten gaan spelen om dat als wisselmomenten te beschouwen. Er staat echter nergens in de spelregels dat het niet mag dus ….. het mag! Het KNKV.

Ik zou zeggen maak er gebruik van indien nodig!!!!

RWA E2 – IJsselvogels E1 7-18 Kan IJsselvogels E1 zich mengen in de titelstrijd? Het debacle in en tegen Nieuwerkerk zit toch nog in het achterhoofd en hebben als doel om de beste van de poule te worden. We hoeven hiervoor geen kampioen te worden, maar wel binnen de marge van 2 wedstrijdpunten van Nieuwerkerk E6 te eindigen. De top 4 van de poule is even sterk en kunnen van elkaar winnen of verliezen. Eén van de top 4 ploegen is RWA E2 en was de tegenstander van afgelopen zaterdag. In de voorbereiding een botsing tussen Daan en Jonathan en helaas was de pijn te hevig voor Daan om te kunnen spelen en moest noodgedwongen de wedstrijd vanaf de bank bekijken. Het 1e kwart was gelijkwaardig met een uitstekend spelend RWA E2 waarbij 1 dame van heel ver raak kon schieten en bijna alle doelpunten voor haar rekening nam. Gelukkig hebben wij Jazz die wel het vizier op scherp had staan en Jonathan die echt op gang moest komen. Beide scoorde 2 doelpunten en de stand na het 1e kwart was 4-4. In het 2e kwart stond RWA E2 met 2 andere spelers in het veld en kon IJsselvogels E1 hiervan profiteren, geholpen door een beter schotpercentage aan onze kant stond het na het 2e kwart 10-5 voor IJsselvogels E1, doelpunten kwamen van Jonathan (4), Yannick en Jazz. In het 3e kwart scoorde Jonathan bijna elke kans en liep IJsselvogels E1 uit naar een 16-5 tussenstand. In het laatste kwart was het spel prima op orde, maar veel kansen werden gemist. Jonathan scoorde er nog lustig op los en scoorde nogmaals 3 doelpunten, waarbij Jazz haar 4e van de wedstrijd noteerde. Eindstand 20-7. Was het een one-man show van Jonathan met 13 doelpunten, niet helemaal want alle spelers kregen voldoende kansen, maar Jonathan was zeer scherp in de afronding. Jazz met 4 doelpunten speelde een uitstekende wedstrijd en Yannick scoorde 3 doelpunten. Ilse heeft haar doelpuntjes bewaard voor de laatste 2 wedstrijden. Nu afwachten wat aankomende zaterdag brengt, want heel misschien…. Marco & Cécile.

Nieuwerkerk E3 – IJsselvogels E2 17-3 Zaterdag 11 oktober, 9:15 vertrek vanaf de Zuidplas richting Nieuwerkerk aan den IJssel. Eenmaal aangekomen even kort inschieten en kijken bij andere wedstrijdjes. Na een tijdje begonnen we de wedstrijd tegen het ongeslagen Nieuwerkerk dat 10 wedstrijden had gespeeld en 10 gewonnen. Eerder kregen wij ook thuis al het deksel op de neus, 2-15 verlies. Dit weerhield ons er echter niet van om met vol goede moed aan de wedstrijd te beginnen. En met succes de eerste 3 kwarten konden we erg goed mee komen. Weliswaar 8-3 achter maar helemaal geen slecht spel. Goeie lange ballen van Timo, goed overzicht van Anna-Belle, snelle passing van Fenne Mae, steady verdediging van Aiden en mooie goals van Eva. Super leuk om te zien! Helaas zorgde het laatste kwart voor een geflatteerde uitslag van 17-3. Dit mede doordat we er voor kozen om Timo het laatste kwart eruit te halen, waardoor de energie die het team opbracht in de eerste helft totaal niet terug te zien was, met als gevolg dat Nieuwerkerk maar kon blijven scoren. We merken als coaches toch vaak dat er in ons team niet persé een gebrek is aan kwaliteit maar wel aan de energie die wordt geleverd en de wil om te winnen. Ook dit zijn punten waaraan we kunnen werken en dat gaan we ook zeker doen. We gaan inmiddels al weer op naar de laatste paar wedstrijdjes in de zaal dus hopelijk kunnen we er daarvan nog een paar winnen! Op naar volgende week! Joran.

IJsselvogels E3 – RWA E5 3-1 Zaterdag speelde de E3 om 10 uur thuis tegen RWA. Wij konden met deze wedstrijd de 2e plaats veiligstellen, kampioen worden is helaas heel lastig nu. De wedstrijd begon maar helaas was Cas er nog niet. Door wat ongeregeldheden kwam Cas pas de laatste 20 minuten opdagen. De eerste 10 minuten werd er aan beide kanten goed verdedigd, vandaar ook de tussenstand van 0-0. De 10 minuten die daarna volgen veranderd er weinig, alleen weet RWA 1x te scoren. Bij rust was de stand dus 0-1. Cas kwam eraan en mocht gelijk zijn nieuwe shirtje aantrekken. 3x raden wie vervolgens de 1-1 scoort…. jawel, Cas. Na de 1-1 scoorde Cas even later de 2-1 en de 3-1 om daarmee de eindstand te bepalen. Morgan en Kika heel erg bedankt voor het meespelen! De goals kwamen vandaag alleen van Cas (3). Benjamin.

IJsselvogels E4 – Dunas E4 13-5 Afgelopen zaterdag stond er voor de E4 een spannende wedstrijd op het programma. Dunas uit Den Haag was de tegenstander. Evenveel punten, precies hetzelfde doelsaldo en de uitwedstrijd nipt verloren. Met Vajen op de bank omdat Miliani en Yente ziek waren begon de E4 aan de op papier spannende wedstrijd. Dat ‘spannend’ kunnen we wel weglaten, want de E4 heeft laten zien dat ze zich goed ontwikkeld hebben en Dunas makkelijk aankonden. Rosalie scoorde na een minuut de 1-0, gevolgd door de 2-0 van Kika waarna Rosalie haar tweede doelpunt maakte. Dunas liet dat niet zomaar gebeuren en kwam terug tot 3-3 en de spanning was eventjes terug. Kika schoot de E4 gelijk weer op een 4-3 voorsprong en Vajen, nog een keer Kika en Morgan bepaalden de stand halverwege op 7-3. Na zo’n eerste helft kan het eigenlijk niet meer fout gaan, en dat gebeurde ook niet. Vajen schoot er nog 3 in zodat de E4 op een mooie voorsprong van 10-3 kwam. Rosalie vond dit nog niet genoeg en besloot er zelf nog 3 in te schieten, wat de eindstand op 13-5 bepaalde. De E4 heeft in deze wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander heel goed gekorfbald, en een super mooie overwinning gepakt. Goed gedaan E4! De doelpunten werden gemaakt door: Rosalie 5x, Vajen 4x, Kika 3x en Morgan 1x. Tim.

IJsselvogels F1 – KOAG F2 21-12 Vandaag mocht het Team van de Week het opnemen tegen KOAG F2 in eigen huis. De vorige keer hadden we netjes gewonnen, maar wisten we niet uit te lopen omdat KOAG goed bleef aanhaken door hun superspeler. De wedstrijd begon gelijk goed met twee snelle doelpunten van Jake en Maud. Het aanvallen ging hartstikke prima, met veel kansen voor iedereen en er werd goed overgegooid, alleen het verdedigen net iets minder. Het leek ook wel alsof KOAG in de eerste helft gewoon niet kon missen, echt alles vloog erin! De F1 liet zich hierdoor niet gek maken en bleef goed aanhaken tot de 7-7. In de rust werden vooral verdedigend de puntjes op de i gezet, zodat het verdedigend helemaal vast stond en KOAG nauwelijks meer bij hun paal kon komen, of de F1 had alweer de bal onderschept. En waar KOAG in de eerste helft fenomenaal schoot, deed de F1 hier zeker niet voor onder, wat werd er goed geschoten zeg! Om het even in perspectief te zetten: de doelpunten vielen uiteindelijk zo snel dat de doelpuntenmakers niet meer bij konden worden gehouden langs de kant! Elk doelpunt werd uiteraard goed gevierd en jullie waren vooral in de tweede helft weer een genot om naar te kijken! In de avond was zoals hierboven al vermeld de F1 het team van de week en mochten ze het eerste ondersteunen tijdens het oplopen, inschieten op het grote veld, hadden ze de beste plek in de zaal en kregen ze frietjes in de rust van de wedstrijd van het eerste! Ook dat was weer super leuk en een nieuwe ervaring voor de F-groep. De doelpunten kwamen van: 7x Nathan 4x Maud, 3x Milou, 2x Jake en 1x Mats en nog vier extra doelpunten. Jesca.