Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 12 september 2020.

De tweede speeldag verliep een stuk minder gunstig dan de eerste speeldag. Gelukkig wonnen het 1e en 2e wel maar daarna was het kommer en kwel. Van de 22 gespeelde wedstrijden wonnen er maar 6, speelde er 1 gelijk en leden er liefst 15 een nederlaag. We hebben wel eens betere zaterdagen gekend. Het maakt ook duidelijk dat de klasseverschillen in de poules erg groot zijn. Neem afgelopen zaterdag het 6e, een jonge ploeg die gewoon leuk wil korfballen, wordt ingedeeld bij Avanti 11 een veel oudere ploeg die puur speelt om de tegenstander te intimideren. Gelukkig was Ruud aanwezig om de gemoederen te sussen en het 6e te motiveren (voor zover dat mogelijk was). Neem D3 afgelopen zaterdag. Onze D3 (het laagste team wat wij hebben in de D) speelt tegen Avanti D2 die ook nog een D3, D4, D5 en D6 hebben. Bij navraag bij de Bond blijkt dat zij bij de teamopgave ongeveer hetzelfde puntenaantal hadden. Al vaker gezegd dat die puntenaantallen een pure aanfluiting is en totaal niets met eerlijkheid te maken hebben. Genoeg geklaagd. De resultaten:

Helaas waren onderin een aantal teams die niets hebben ingeleverd, jammer, een kleine moeite, een groot plezier! Doormailen voor maandagavond 10.00 uur naar Wim, s.slingerland@planet.nl.

IJsselvogels 1 – DOT 1   17-12     Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels 1 de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen DOT 1 uit Oss. Na de winst in de openingswedstrijd tegen SDO en de goede donderdagtraining was er veel vertrouwen in het team om opnieuw punten te pakken. We begonnen de wedstrijd daarom ook erg scherp. Na een 1-1 tussenstand liepen we al vrij snel uit naar een 4-1 voorsprong. De aanvallen waren erg gevarieerd met goede kansen (en uiteraard goals) en er werd goed sober verdedigd waardoor het verschil in de eerste helft werd uitgebouwd naar 5. Met een 12-7 ruststand leek er niks aan de hand en was het doel om de wedstrijd in de tweede helft zo snel mogelijk binnen te slepen. Vrij snel in de tweede helft viel de 13-7 waarna het spel helaas wel inzakte aan beide kanten. Wij wisten onze voorsprong niet verder uit te breiden maar ook DOT kon in deze fase geen vuist maken. Gelukkig waren we in het laatste deel van de wedstrijd nog scherp genoeg om de wedstrijd rustig uit te spelen en de punten in Moordrecht te houden. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter af bij een 17-12 eindstand. Opnieuw kunnen we 2 punten bijschrijven. Uiteraard zijn er genoeg verbeterpunten (zeker gezien de tweede helft) maar het belangrijkste is dat we nog ongeslagen zijn in de competitie. We gaan er alles aan doen om dat volgende week zo te houden als we langsgaan bij hekkensluiter DKB in Best. We gaan ervoor zorgen dat we weer 2 punten mee kunnen nemen vanuit Brabant naar het mooie Moordrecht. De goals tegen DOT werden gemaakt door Mike en Roos 4x, Sam en Victor 2x, Wietze, Christiaan, Lieke, Eva en Tamara 1x. Door Sam.

IJsselvogels 2 – Luno 3   20-5     Je weet wel, wanneer je de frituursnacks niet lang genoeg doorbakt, dan heb je een slappe hap. Diezelfde frituursnacks zo was de start van de wedstrijd tegen Luno 3. Oh oh dat was niet best. Twee aanvallen van Luno waren goed voor 2 goals in de eerste 2 minuten. Erachteraan werd nog een 3e geprikt. Stand 0-3 na 5 minuten spelen. TIME-OUT! roept Berry. Ik zal zijn quotes niet citeren, maar het kwam neer op die frituursnacks. En zo geschiedde. Jeffrey verloste ons van de 0 met een afstandsschot. Daarna was het andere vak waar o.a. Annelies de achterstand rechtboog naar een 3-3. Dit bouwden we verder uit naar 6-3. Met een niet zo denderende tussenstand gingen we de rust in. Aanvallend moest het veel simpeler en effectiever zijn: (duidelijke) vang neerzetten en schieten. Verdedigend kregen we het al steeds meer onder controle. Uit de rustblokken kwam Coen naar binnen en gooide af op Robin, Robin maakt af. Daarna 2x Leon in het andere vak, daarna Cecile die erin gewisseld wordt en scoort. Hoppa, 10-3, gat geslagen. De rest van de wedstrijd was geen wedstrijd meer, want er werden maar liefst 12 doelpunten achter elkaar gescoord voordat Luno weer een puntje bij noteerde: 17-4. Eindstand 20-5. Doelpunten: Robin 5, Leon 4, Jeffrey 2, Annelies en Loisanne 3, Coen, Evi en Cecile 1. Coen.

RWA 4 – IJsselvogels 3   16-15     Jammer! Het eindresultaat bij RWA 4 – IJ3, 16-15 na een (coachbril) interessante wedstrijd. Bij RWA veel oud 1 spelers en dus schotkracht plus de nodige lengte al heeft het 3e daar zelf ook genoeg van. Wederom met Peter en zonder Dirk (au-knie). Een flitsende openingsfase, razend rap 1-4 voor en net zo snel weer 6-4 achter, waarbij RWA knap veel scoorde buiten de 8 meter zone. Vervolgens een gelijk opgaand 2e deel van de 1e helft en 12-10 met de rust. In de pauze een tip-top-tip van jubelteen en aanpassing in het verdedigen  om de RWA-productie naar beneden te brengen.  Dat werkte prima, echter de onzen wisten de bovenkant van de mand helemaal niet meer te vinden. Dus toch 4 goals achter……, echter veel baltoevoer voor de aanvallers door snelle verdedigende rebound en opeens vielen ballen weer binnen, 15-15 vlak voor tijd. Toch geen puntje, een slimme actie onder de korf en fraaie one-hander zorgde voor de ietwat zure 16-15. Niet getreurd, het was een veel betere wedstijd dan vorige week, dat komt goed.  Kirsten 4x, Peter en Bas 3x, Manon en Mike 2x, Anne 1x. Gr., Edwin.

Twist 3 – IJsselvogels 4   12-9    Op voorhand een tegenstander die we kunnen inschalen bij de bovenste 3 plekken. Hadden vorige week ook bij HKC gewonnen en dat is een ploeg waar het vierde het altijd lastig tegen heeft. Een prachtige accommodatie, “vers” kunstgras en de oudere uitvoering van Aron de Zwart in het veld tegen mij. Voor de helderheid 2 meter plus! Niet alleen lang, maar ook poepzuiver met 3 uit 4, grrrr. Dat betekende dat de 1e verdediging het zwaar had, want naast deze NBA-korfballer stond jong spul met veel atletiek in de benen…… Ondanks dat een vlotte voorsprong, omdat de 1e twee doelpogingen worden gepromoveerd tot treffers. Er volgt nog een derde (1-3), waarna het achter de feiten aanlopen begint.  7-5 met de rust en nog de hoop dat een verbetering wellicht tot een goed resultaat zou leiden. Nou, dat was niet zo….. Twist bleef de beter spelende partij, waarbij het laatste kwartier vanuit IJ4-perspectief een stuk beter was. Eindstand 14-10, Jelle R, 4x, Edwin 3x, Rob 2x en Jelle S. 1x. 2 lastige tegenstanders gehad, verwacht dat we nog een aantal ploegen treffen waar de winstkansen hoger liggen.  Gr., Edwin  .

Vitesse 5 – IJsselvogels 5   12-8    IJsselvogels 5 mocht zich opstellen tegen Vitesse, zoals bij veel teams was het een uitdaging om voldoende reserves te kunnen regelen. Gelukkig konden Marieke, Matthijs en Marijn het 5e versterken in de hoop punten mee te kunnen nemen naar huis. Nadat het eerste fluit signaal gegeven was moest het 5e nog wat op scherp komen te staan, de 1-0 liet dan ook merken dat we dit snel moesten doen om te voorkomen dat we achter de feiten aan gingen lopen. Tom wist het 1e punt voor het 5e dan ook te maken. Al snel volgde Vitesse weer met een punt waarna Boas weer de gelijkmaker scoorde. Na behoorlijk wat heen en weer spel zonder punten was het Louanne die de 2-3 scoorde, waarna de 2-4 door Tom gemaakt werd. Een gat van 2 is dan wel fijn maar het is net niet groot genoeg, zeker niet als Vitesse aan een inhaal slag begint en de stand op 5-4 zet. Tom zag het juiste moment om een punt te maken en wist de inhaalslag van Vitesse te doorbreken (5-5). Na de 6-5 compenseerde Marijn dit door de 6-6 te scoren. Vitesse merkte dat het 5e moeite had om een gat te slaan en scoorde dan ook de 7-6 en de 8-6. Karlijn wist te scoren en zette de stand op 8-7. Vitesse kreeg wat meer controle over de wedstrijd en bleef scoren (11-7). Marijn deed nog een poging om het gat kleiner te krijgen maar de tijd begon te dringen. Vitesse kreeg het laatste woord en scoorde de 12-8. De punten zijn gemaakt door 3x Tom, 2x Marijn, 1x Boas, 1x Louanne en 1x Karlijn. Invallers nogmaals heel erg bedankt. Van Boas.

Avanti / Post Makelaardij 11 – IJsselvogels 6   12-8   IJsselvogels 6 mocht afgelopen zaterdag spelen tegen Avanti 11. 12-8 verloren helaas. Merkwaardige wedstrijd die we graag willen vergeten. De wedstrijd begon al slecht omdat de scheidsrechter niet was komen opdagen en hierdoor de coach van Avanti 11 moest gaan fluiten. Een coach die geen ervaring had als scheidsrechter (we bl even benadrukken dat we het wel waarderen, omdat zonder de wedstrijd helemaal niet door was gegaan). De wedstrijd begon en al snel merkten we dat Avanti 11 een aardig agressieve insteek had op de wedstrijd. Duwen, op de tenen staan, knijpen, niks was te gek. Een onsportieve wedstrijd vanuit Avanti’s kant vinden wij. IJsselvogels 6 bleef relatief rustig, wel met flink wat frustraties na en tijdens de wedstrijd. Gelukkig hadden we onze inval coach Ruud mee (wie ons eigenlijk normaal gesproken altijd met veel plezier fluit), hij hield ons rustig en zorgde voor een meer positieve energie in ons team. Hij bleef ons aanmoedigen om toch een positieve houding te hebben. We zijn erg blij dat hij ons heeft gecoacht, bedankt Ruud. Op zich speelde IJsselvogels 6 niet slecht, het zat gewoon allemaal niet mee. Veel kansen die we hadden moeten krijgen werden helaas gemist door de onsportieve tegenstanders, een onervaren scheids (die op zich wel haar best deed) en gewoon een heleboel frustratie en ongeluk. Tot nu toe kijken we niet zo uit naar 3 oktober, wanneer we nog een wedstrijd moeten spelen tegen Avanti 11, maar gelukkig is dat een thuiswedstrijd met een echte scheids. IJsselvogels 6.

Albatros / Conventus MW1 – IJsselvogels MW1   14-12     Met geweldig weer en genoeg auto’s vertrokken we zonder Corona, maar met mondkapjes naar Zwijndrecht. Het was een leuke wedstrijd. Mooi om te zien dat Hendrik weer vrolijk mee kan spelen na de blessure. We speelde tegen een team met ervaring. Gelukkig hebben wij die ook en dat was hard nodig. Het score verloop ging in het begin gelijk op tot 2-2 door Casper en Joost. Daarna verloren we de controle over de wedstrijd en liepen ze uit naar 6-2. Gelukkig hebben wij Ruud want die zorgde met twee afstandsschoten voor de rust stand van 6-4. (jammer dat Joost de stip miste kort voor rust). In de tweede helft maakte we elke keer wel de aansluitingstreffer, maar helaas kregen we er daarna ook gelijk weer één om onze oren. Tot 13-12 met punten van Rinske, Casper (4x), Hendrik, Joost en Sandra bleef het spannend. Zouden we dan toch het verdiende punt kunnen meenemen? Helaas wist Albatros nog een keer te scoren en was de spanning uit de wedstrijd 14-12. Goed gespeeld en vooral zo doorgaan. Patrick.

IJsselvogels A1 – KOAG A1   18-22     Wij gingen met goeie moed op de al iets wat warme zaterdagochtend opwarmen voor een kraker tegen KOAG A1. Na een paar Johan Cruijff achtige uitspraken bij het bespreken. Veel raak geschoten ballen bij het inschieten begonnen we. Maar desondanks kwamen we op een achterstand. 0-1. Gelukkig kregen we vrij snel daarna een vrije bal mee, die Dano uiteraard benutte. Daarna vielen er maar liefst 5 schoten. Het was er alleen maar ééntje aan de goede kant. Zo kwamen we op een 2-5 achterstand. Daarna stonden we niet goed op te letten en kregen we een doorloopbal om onze oren maar scoorde we er aan de andere kant weer een. Daarna was het even rustig en kwam onze tegenslag. We scoorden een hoop. En verdedigden eventjes beter. We kwamen op gelijke hoogte met 7 doelpunten. 7-7 dus. We scoorden 2 korte kansen, eentje van Evi en eentje van Annelies (die ondanks tegenslag echt een goede wedstrijd speelde) en kregen 1 schot tegen. We gingen met een 9-8 voorsprong de rust in. Na een flinke beker limonade naar binnen te hebben geklokt, al luisterend naar de wijsheden van onze coaches. Gingen we met goeie moet maar vermoeide benen de tweede helft in. We begonnen nog goed en hielden de voorsprong vast. Maar toen keerden het tij en stonden we niet meer goed te verdedigen. We scoorden nog maar weinig en kregen 8 tegendoelpunten. Het stond 12-17. Alle ballen van KOAG vlogen erin en we lieten onze koppies met een beteuterd gezicht naar beneden zakken. Annelies en Evi scoorde nog een paar keer maar de ballen bleven erin vliegen aan de verkeerde kant. Met een eindstand van 18-22 gaan we proberen de komende week weer extra hard te trainen om volgende week het advies van onze coaches om 2x de eerste helft te spelen ter harten te kunnen nemen. Marijn.

IJsselvogels A2 – Nieuwerkerk A3   4-11     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels B1 – Korbis B1   10-7     Hoe kun je wedstrijden winnen? Punt 1: De absolute “gretigheid” hebben om winst af te dwingen! 2e punt: randzaken doen er niet toe. Hoe lastig dit soms kan zijn, maar hier heb je geen invloed op (hoe graag je dat soms ook wil) en je focus houden op zaken waar je wel invloed op hebt. Iedereen die de wedstrijd heeft gezien, kan concluderen dat randzaken zeker invloed had op het spelbeeld. Dan komen wij bij punt 3: niet goedschiks dan maar lelijk winnen. Het was wel duidelijk, afgelopen zaterdag, dat Korbis B1 niet gekomen was om als speelbal te fungeren. De 1-0 van Isa viel lekker binnen in de 2e minuut, maar het duurde 10 minuten voordat de 2-0 door Joran werd gescoord. Korbis bleef in het spoor (2-1) en Benjamin scoorde na een vlotte aanval de 3-1. Eerst gaatje geslagen, maar niets was minder waar. Korbis B1 kon goed bijblijven en kwam zelfs langs zij (3-3). Rosa dacht de ruststand op het scorebord te zetten (4-3) maar een doelpunt tegen in de laatste minuut, betekende 4-4. Na rust eerst achter komen (4-5) maar eindelijk vielen de doelpunten dan toch en stond IJsselvogels B1 weer aan de goede kant van de score door Jesca (5-5) en Benjamin (6-5). In een fase waar je beter bent, wordt het verschil gemaakt door “gretigheid”, “focus” en “lelijk” te zijn. Verdedigend werd er niets weggegeven in de laatste 20 minuten. De doelpunten blijven schaars en hebben veel energie gekost, maar uiteindelijk tellen alleen de 2 punten en die werden veilig gesteld door Jesca (7-6 / 8-6), Rosa (9-7) en Yana (10-7). Voordat  iedereen denkt dat wij een stippen complex hebben, dat hebben wij niet en ze zijn bewaard voor a.s. zaterdag tegen Vitesse B1, mede koploper in onze poule. Een interessant potje zullen wij maar zeggen! De doelpunten werden gemaakt door: Jesca (3), Rosa (2), Benjamin (2), Isa (1), Joran (1) en Yana (1). Pieter & Marco.

IJsselvogels B2 – Nieuwerkerk B2   5-3     Na een moeizame start toch goed uitgespeeld. Nieuwerkerk startte met de 0-1 en 0-2 d.m.v. verre schoten. Finn antwoordde met een fraai schot. 1-2. 1-3 door  Nieuwerkerk. Tim 2-3 met een doorloop bal. Na de rust begonnen we goed met een schot van Lotte. 3-3. Nieuwerkerk kon niet veel meer maar wij hadden er wel zin in. Een afstandsschot van Willem zette ons op voorsprong. 4-3. Finn maakte de 5-3 met een schot. Met nog 8 minuten op de klok en 2 punten voor hoefden wij niet zo hard meer te werken. Goed verdedigen was het enige en dat deden we. Eindstand 5-3. Groetjes Willem ten Hove.

IJsselvogels B3 – KOAG B2   5-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

KCC / CK Kozijnen C1 – IJsselvogels C1   6-5    Op de vroege zaterdagochtend speelde IJsselvogels C1 hun tweede wedstrijd in de competitie. De tegenstander? KCC C1. Ondanks dat het nog erg vroeg was, begon de wedstrijd C1 gelijk scherp. Na een 1-0 achterstand scoorde Lucas de gelijkmaker. Na de 1-1 kreeg de C1 de smaak te pakken en liep uit. Al snel stond het 2-4 door goals van Sven, Marnick en Luna. De C1 bleef scherp verdedigen, maar de goals vielen niet meer. De ruststand werd uiteindelijk 3-4 voor IJsselvogels. Hierna viel de wedstrijd erg stil. KCC kreeg door hoe ze de C1 aan moesten pakken en de aanvallen liepen moeizamer. KCC begon juist makkelijker te aanvallen. IJsselvogels kreeg het lastiger verdedigend maar hielden goed vol. Echter moest er ergens een goal vallen en dat was aan de kant van KCC. Het stond 4-4 en de tijd begon te dringen voor beide ploegen. De C1 begon weer beter aan te vallen, maar de goal kwam maar niet. Uiteindelijk scoorde KCC de 5-4. Een goede wedstrijd van de C1, zeker verdedigend. Als ze hun vorm van de eerste helft door hadden gezet, was er een andere winnaar gekomen. Helaas was de focus even weg en kon KCC met de twee punten van het veld aflopen. De goals kwamen van Lucas, Marnick, Luna en Sven. Invallers Wilmer en Sahra bedankt! Groetjes van coach Jelle.

KOAG C1 – IJsselvogels C2   12-2     Vandaag moesten we uit naar Krimpen aan den IJssel. Het was een wat mindere wedstrijd waar in we al snel op achterstand kwamen, mede door onnodig balverlies door IJsselvogels. De tegenstanden was wel aardig op dreef zodat we al snel 6-0 achter stonden. Sahra scoorde vlak voor rust de 6-1. De tweede helft begonnen we wel wat sterker. Na de 7-1 scoorde Sahra de 7-2. Hierna zakte we toch weer in en scoorde KOAG punt na punt. De einstand werd uiteindelijk 12-2. Aankomende week weer goed trainen zodat we volgende week weer kunnen KNALLEN! Blesssing bedankt voor het invallen 😉 Groetjes Sven.

Nieuwerkerk D2 – IJsselvogels D1   13-9     Zaterdagochtend vroeg (vroeg??? Ja vroeg!!!) verzamelden we iets over 8 bij de Zuidplas. Allemaal vrolijke koppies maar ook nog een beetje slaperige oogjes, want het was toch best een beetje… vroeg ja! Helaas was Christiaan nog niet van het hoesten af en moesten we het zonder hem doen deze wedstrijd. Ayub en Thijme uit de E1 gingen gelukkig met ons mee. Evi nam de plek van André in. Alle 3 erg Bedankt! Om 8.15 uur de auto’s in en op naar Nieuwerkerk. Het kleine stukje in de auto zorgde er voor dat de spelers al wat meer wakker in Nieuwerkerk aankwamen. Even shirts aan, inspelen en gaan! De wedstrijd begon gelijk in een goed tempo. De bal werd op hoog tempo rondgespeeld en iedereen nam goed deel aan het spel. Verdedigend deden we het ook prima. De ouders aan de kant hadden snel door dat dit een mooi potje zou kunnen worden. Nou dat werd het… het was spannend. Er werd over en weer gescoord, dan een puntje voor en weer gelijk, dan weer een punt tegen en weer gelijk. Ondanks dat het team nog niet zo lang samen is weten ze elkaar goed te vinden, dat is mooi om te zien. Ook zie je dat de spelers leren van de trainingen, gooien en direct lopen komt er al steeds meer in! Tot 7-7 ging het gelijk op, daarna had Nieuwerkerk toch het betere van het spel.  IJsselvogels was net een stapje trager, vergaten in te stappen als de bal naar een van hen gegooid werd, waardoor Nieuwerkerk er tussen kon komen en balbezit overnam. Soms gooiden we een bal net te slap naar een teamgenoot waardoor hij onderschept werd en Nieuwerkerk hiervan profiteerde. Ondanks dat bleef IJsselvogels knokken en wist IJsselvogels nog aardig wat kansen te creëren, helaas gingen ze er niet zo makkelijk in. Nieuwerkerk schoot de bal er wel in en wist de wedstrijd daardoor te winnen met 12-9. Maar hé! Qua inzet kan je de D1 niets verwijten, ze bleven knokken en kansen creëren, we zagen verbeten koppies in het veld en vechtlust tot het laatste fluitsignaal. Dat was hartstikke mooi om te zien! En er moeten altijd verbeterpunten zijn anders weten Sam en André niet waar ze op moeten trainen 😉 #leukewedstrijd #trotseouders, groetjes Manon.

IJsselvogels D2 – Kinderdijk D3   4-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels D3 – Avanti / Post Makelaardij D2   0-15     Afgelopen zaterdag heeft D3 een pittige wedstrijd gespeeld tegen Avanti D2, een team met heel veel langere spelers. Tegen lange spelers spelen is natuurlijk nooit makkelijk, het gooien wordt belemmerd en de schoten bereiken vaak de korf niet. De D3 heeft ondanks het lengteverschil ontzettend hun best gedaan, maar helaas werd het harde werk niet beloond met welverdiende doelpunten. De bal hooghouden en uitstappen is natuurlijk als een wedstrijd als deze essentieel, maar het lukte de D3 deze keer niet. Er werden deze wedstrijd alleen doelpunten gemaakt aan de kant van Avanti. Toch zijn we stiekem best wel een beetje trots, want ondanks dat we op een moment 0-10 achterstonden lieten de kinderen hun hoofden niet hangen en gingen gewoon door met spelen.  Als coaches zijn wij trots op de inzet van onze spelers en we gaan volgende week weer gezellig trainen en er aankomende zaterdag een leuke wedstrijd van maken! Annelie en Lotte.

Nieuwerkerk E2 – IJsselvogels E1   15-3     Vandaag moest IJsselvogels E1 tegen Nieuwerkerk E2. Ayub en Thijme waren al vroeg opgestaan, zodat ze met de D1 mee konden doen. Die speelden ook in Nieuwerkerk. Toen wij aankwamen, stonden ze gelijk en was het erg spannend. Thijme en Ayub hadden al gespeeld en moesten weg bij D1 voor de voorbereiding op hun eigen wedstrijd. Toen we even later keken, stond Nieuwerkerk opeens een paar doelpunten voor. Zouden ze dan toch niet zonder onze Thijme en Ayub kunnen 😉. Ondanks dat begonnen we de wedstrijd positief. Helaas werd dat snel omgeslagen, Nieuwerkerk bleek inderdaad net een maatje te groot. De goals vlogen ons om de oren en ze mochten alles doen. Alles lieten jullie toe. Ze mochten diepe ballen gooien, doorloopballen scoren, schieten van een korte afstand, zij waren helemaal de baas. Erg jammer, want wij zijn zoveel beter van jullie gewend en weten ook dat jullie echt beter kunnen! Vooral de passing was in deze wedstrijd erg lastig. Kwam ook wel een beetje omdat de tegenstander een stukje groter was, maar ook daarmee moeten wij kunnen omgaan. Een goed punt om op te trainen dus! Jammer dat jullie het een beetje op hadden gegeven, want wij zijn veel beter dan wat jullie zaterdag in Nieuwerkerk hebben kunnen laten zien! We gaan hard trainen ( en misschien iets minder giebelen ‘ Noortje en Fleur 😜😉 ) en dan weet ik zeker dat we het Nieuwerkerk de volgende keer veel lastiger kunnen maken. Want een 15-3 nederlaag laat ik niet nog eens gebeuren. We pakken ze gewoon!! De 3 goals werden gescoord door Noortje 2x en Thijme 1x. Groetjes Evi  en Thirza.

Korbis E3 – IJsselvogels E2   3-13  Korbis E3-IJsselvogels E2

Wij waren nog erg aan het ‘zoeken’ hoe we het beste konden verdedigen en aanvallen. Mila opende de scoore met 0-1. En Korbis maakte er gelijk 1-1 van. Oké een tandje erbij dan maar dachten wij. Daan scoorde de 1-2. Daarna hadden we 1 minuut rust. Na de rust begonnen wij een stuk scherper en scoorde Daan er 2! De tegenstander scoorde daarna een mooie afstandsschot. Jammer, moeilijk te verdedigen…
Weer rust. Na de rust begon kwamen we pas echt uit de startblokken! Wessel werd weer ingezet en liet meteen zien dat hij wilde winnen. Hij scoorde de 2-5, de 2-6, 2-7. Weer een minuutje rust. Dat maakte niet uit want wij gingen vrolijk verder met scoren. De 2-8 was ook weer gemaakt door Wessel. De 2-9 werd gemaakt door Daan. ( ik zei nog: ‘niet schieten!’ en toch schoot hij en gelukkig maar dat hij schoot want hij scoorde gewoon 🙂
Elin had 2 mooie schoten gescoord en plukte eenvoudig de balletjes er tussen uit. Het stond 2-11. Één ding was zeker, deze wedstrijd gingen we niet meer verliezen! En met dat in onze achterhoofd hebben we de wedstrijd keurig en geduldig uitgespeeld. Mila scoorde de 2-12 en Wessel mocht de wedstrijd afsluiten met 3-13!
Korfschieten was 6-8.
Een leuke en leerzame wedstrijd was het! We hebben het super gedaan met z’n allen!
Eindstand 3-13.
Score: Mila en Elin 2, Daan 3, Wessel 5.
Janneke

IJsselvogels E3 – Avanti / Post Makelaardij E3   5-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels E4 – Sperwers E1   9-12     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels F1 – KCC / CK Kozijnen F3   6-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.