IJsselvogels 6, MW1, E3 en F1 KAMPIOEN!! Daar kan C2 nog bij komen als het de inhaalwedstrijden weet te winnen. Het 6e werd vorige week al kampioen en had graag afgelopen zaterdag van De Meervogels 8 gewonnen, helaas eindigde deze wedstrijd in een nederlaag. Ik hoop wel dat dit een leukere wedstrijd was dan de vorige keer thuis (ben bang van niet!). MW1 en E3 hebben een leuk verslag gemaakt en zo hoort het ook, zeker als het een kampioenswedstrijd betreft. En F1 won met 13-16 van RWA waardoor het samen met Nieuwerkerk F1 kampioen werd, gefeliciteerd allemaal! Afgelopen zaterdag om 9.00 uur D2 tegen KCR D2 gefloten, helaas nipt met 3-4 verloren. Hadden zeker kans om te winnen. Enkele tips: probeer meer samen te spelen, niet alleen die lange ballen er overheen, kijk naar de kansen van een ander die er beter voor staat. Daarna D1 tegen Phoenix gefloten, leuke pot, jullie de beter korfballende ploeg en makkelijk scorend, Phoenix misschien iets beter in het samenspel door hun strakke manier van gooien, als jullie dat ook gaan leren worden jullie NOG beter! Daarna om half 1 A1 tegen Dijkvogels A1 om daarna gelijk door te rijden naar Mijdrecht waar het 1e de topper tegen koploper Atkantis speelde. Bleek A1 een uur later te beginnen op verzoek van de tegenstander. Dijkvogels A1 bleek een harde ploeg die het fysieke zeker niet schuwde, Tim geblesseerd uitgevallen en minimaal enkele weken uitgeschakeld, Jesca geblesseerd maar kon gelukkig verder. Na een wat moeizame start gelukkig ruim met 16-8 gewonnen door een goede 2e helft. Daarna snel naar Mijdrecht, na enkele wegversperringen in Alphen ad Rijn eindelijk aangekomen bleek de wedstrijd al een poosje bezig. Geen spijt van de lange rit, wat een gave wedstrijd was dat en pure propaganda voor de korfbalsport!! Ons 1e steeds aan de goede kant van de score maar een goed spelend en zuiver schietend Atkantis dat steeds wist aan te sluiten en soms zelfs op gelijke hoogte wist te komen. Bij 20-20 zei ik al tegen René (Boere, leuk dat je aanwezig was) wie nu het eerst scoort pakt de overwinning. Gelukkig scoorde ons 1e die om daarna zuiver schietend uit te lopen naar 20-24 en te winnen met 21-24. De koppositie overgenomen en zaterdag wacht thuis concurrent Reeuwijk 1 dat op maar 1 punt staat en twee jaar geleden twee keer van werd verloren.

A.s. Zaterdag 23 oktober   –   15.30 uur   –   IJSSELVOGELS 1 – Reeuwijk 1   –   komt dat zien!!!!!

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 5e, 6e, B1, B2, C1 (2x), D3, E1 en E2.

Atlantis 1 – IJsselvogels 1   21-24     Afgelopen zaterdag stond er een hele belangrijke wedstrijd op het programma voor IJsselvogels 1, namelijk die tegen koploper Atlantis uit Mijdrecht. Nadat er punten werden gemorst tegen Luno en De Vinken was het van groot belang dat er vandaag gewonnen zou worden. Bij winst zouden we terug op plek 1 komen, bij verlies stond ons een plekje in de (grote) middenmoot te wachten met al 3 punten achterstand op de koploper. Kortom, genoeg redenen om de wedstrijd binnen te slepen. Nadat coach Berry de boel even flink op scherp had gezet kon de wedstrijd beginnen. Een betere start hadden we niet kunnen hebben. Het eerste schot van Tamara trof gelijk doel, net als de korte kans van Kevin in de tweede aanval. Een droomstart en een 0-2 voorsprong. De rest van de eerste helft werden er goede aanvallen gespeeld. De juiste schoten werden genomen, de rebound was vaak goed verzorgd en niet onbelangrijk, er werd veel gescoord! Helaas waren we verdedigend niet altijd even goed bij de les waardoor Atlantis bij kon blijven. Bij 7-11 hadden we het definitieve gat eigenlijk al kunnen slaan maar de ploeg uit Mijdrecht bleef aan het elastiek hangen. Na 30 minuten korfbal werden de kleedkamers opgezocht bij een 12-13 ruststand in ons voordeel. De opdracht die we meekregen was eigenlijk vrij simpel: aanvallend zo door blijven gaan en de wedstrijd op verdedigend vlak winnen door net wat scherper te zijn. Wat volgde was (opnieuw) een enorm spannende tweede helft die zeer gelijk opging. De hele tijd wisten we een voorsprong te pakken maar Atlantis wist het gaatje steeds klein te houden of gelijk te komen. Bij een stand van 20-20 brak er een doelpuntloze periode aan aan beide kanten. In die fase had de wedstrijd beide kanten op kunnen vallen maar gelukkig werd het de onze. Na een 0-3 run was de wedstrijd beslist. In de laatste 2 minuten wisten beide ploegen nog een keer te scoren wat resulteerde in een 21-24 overwinning! We mogen onszelf na deze wedstrijd weer de trotse koploper van de poule noemen. Nu is het zaak om die koppositie vast te houden en aankomende zaterdag niet weg te geven als Reeuwijk op bezoek komt. We kunnen de steun hard gebruiken dus hopelijk staat het komende zaterdag weer lekker vol langs de lijn. De doelpunten kwamen deze zaterdag van Mike 5x Sam 5x Kevin 5x Leon 3x Roos 2x Eva 1x Lieke 1x Tamara 1x Christiaan 1x. Door Sam.

Fiks 3 – IJsselvogels 2   17-18    Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Fiks 3 op het programma. Een onbekende ploeg, maar aan de uitslagen te zien een gelijkwaardige tegenstander. Belangrijk dat we deze wedstrijd winnen om bovenin mee te blijven doen! Het begin van de wedstrijd was dan ook gelijk goed, met een 1-5 voorsprong leken we op een grote overwinning af te gaan. Maar Fiks dacht daar anders over en kwam terug naar 3-5. Toen wij de 3-6 scoorde was het belangrijk dat we een verschil van minstens 3 doelpunten probeerde vast te houden. Dat lukten ons een lange tijd, maar helaas konden we dit niet volhouden. We lieten Fiks terugkomen van 9-13 naar 12-13 en iets later zelfs 14-14. De laatste 10 minuten van de wedstrijd werden dus nog erg spannend. Gelukkig was daar Anouk met 2 hele belangrijke doelpunten achter elkaar, 14-16! Hierna scoorde invaller Roos de 14-17 en dachten we dat we weer veilig waren, maar opnieuw lieten we Fiks terugkomen naar een gelijkspel, 17-17. De laatste seconden waren aangebroken en daar was voor de 2e keer dit seizoen Jeffrey met het winnende doelpunt!! 17-18! Hierdoor staan we nu op een mooie 2e plek in de poule met volgende week Reeuwijk op het programma. De doelpunten werden gemaakt door: Anouk, Robin en Jeffrey 5x, Coen 2x en Roos 1x. Dyonne.

IJsselvogels 3 – Tjoba 3   20-15     Of je nu niveautje breedte-korfbal, mid-week, hoofdklasse of reserve 2e klasse speelt; als de nrs. 1 tegen nrs. 2 tegenover elkaar staan, beloven dat vaak “hete” potjes te worden! Zo mocht Tjoba 3 (tot nu toe alles gewonnen) vanuit Zeeland naar Moordrecht afreizen om tegen ons 3e (1 verliespunt) te spelen. Spanning? Nou, eerlijk gezegd niet echt. Het vertrouwen overheerst en dat is denk ik niet onterecht als je kijkt naar de wijze waarop we spelen én trainen. Echter, Tjoba is geen onbekende club voor velen van ons, want denk nog maar eens terug aan de ontmoetingen ‘vroeger’ met o.a. de gebroeders Westmaas, over hete potjes gesproken.. Ja heet was deze pot ook al gelijk vanaf de eerste minuut, want na een 1-0 voorsprong, kwamen we 1-3 achter. Deze achterstand bogen we om naar 4-3 vóór, echter vergaten we door te drukken. Tjoba heeft een sterk gebalanceerd team met o.a. ervaring, snelheid en doelpuntvermogen. Zodoende wisten zij (met enige hulp van ‘de man in het zwart’) de score weer naar eigen hand te zetten (5-6). Het was stuivertje wisselen: 6-6, 6-7, 7-7, 8-7. En dit herhaalde zich: 8-8, 8-9, 9-9, 9-10, 10-10, 10-11, 11-11, tot aan de 12-11. Dit was hét moment om toe te slaan. Het 1e aanvalsvak verdedigde in deze fase erg sterk, maar het 1e verdedigingsvak had nu juist wat moeite met afronden. Ik liet me na afloop vertellen dat er 8(!) minuten niet is gescoord in deze fase van de wedstrijd?! Casper was deze week al kampioen geworden met midweek-team en voelde zich kip-lekker. Het leek coach Edwin en assistent-coach Bas daarom ook goed om Casper even in dit vak in te brengen en ja hoor, hij maakte al snel de 13-11 uit een prachtig afstandsschot. Jesse (welke 6 weken met een tas van 60 kilo had rondgelopen in de bergen) had nog wat energie over (ja echt!!) en mocht de beste heer gaan uitschakelen, die alá Dirk de ballen erin schoot (je kent het wel: vingers in de neus, maar toch prikken). Jesse deed dit met zijn vak uitstekend. Zo konden we dat kleine beetje overwicht tot uiting brengen in de score, want na de tussenstanden 14-12 en 15-13 sloegen we een gaatje naar 17-13. *knak* hoorde we… Gelukkig was het niet een been, maar de, toch wel enigszins, verloren hoop van onze tegenstander die zichtbaar (en hoorbaar) werd. Zodoende konden we de wedstrijd relatief ontspannen uitspelen tot 20-15 en daarna met z’n allen genieten van deze heerlijke overwinning! Een echte teamprestatie, zoals dat eigenlijk elke week is, maar ook zeker deze wedstrijd weer nadrukkelijk zichtbaar was. Complimenten ook naar o.a. de sportiviteit van Tjoba 3. Eén ding is zeker: de competitie is nog niet gespeeld… Anne 3x, Dirk 3x, Casper 4x, Manon 2x, Heidi 1x, Jesse 2x, Victor 4x. Gr. Victor

IJsselvogels 4 – KCR 5   21-11    Na een aantal kansloze affaires en wat zure verliespartijen, was daar de primeur voor IJ4! De eerste winstpartij, KCR5 stond met het zelfde aantal punten 😇 even uitzichtloos op de ranglijst. Voordat we kunnen korfballen eerst de wekelijkse beschouwingen: “Wie zijn er (niet)?” “Wie kopen we om, om mee te doen?” Deze keer een juf en de barman van dienst (echt waar!). Na de beschouwingen begint het formatieproces – dat verloopt gelukkig een stuk vlotter dan in Den Haag -, 2 opties, kiezen en starten maar. Het begin was direct al bijzonder, 2 teams die normaal veel moeite met scoren en nu na 5 minuten al 3-3. Stef – afwezig trouwens – volgt de zeer dynamische groepsapp en meldt in de app “al bijna even veel goals als vorige week”. Denk je soms, “poeh, poeh, het zit ook niet mee”, nou ……… vandaag wel. Ik turf voor de rust zogenaamde Duitsers en een rijtje treffers zonder Rebound (oeps niet gezien, maar hij zit). Hopperdepop 12-8 en nee dat was niet de eindstand, we waren pas halverwege. In het tweede deel was de 1e verdediging de bovenliggende partij, nauwelijks een goal tegen en zelf vlotjes tot treffers komen. Klasse! Ja, ik weet het, 1 zwaluw en zo, maar het is/blijft gewoon leuk om af en toe aan de goede kant van de streep te eindigen. Eindstand, heus waar, 21-12 met goals van Melvin 5x, Laura R, Marina en Jelle S 4x, Laura vN 2x, Leonie en Edwin 1x. Edwin.

Nexus 3 – IJsselvogels 5   12-16     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Na thuis van deze ploeg te hebben verloren, hun enige overwinning tot nu toe, werd nu uit in Schiedam duidelijk met deze ploeg gewonnen. Met 6 uit 6 staan jullie nu bovenaan maar jullie zijn uitgespeeld en dommige andere teams spelen nog 2 á 3 wedstrijden.

De Meervogels 8 – IJsselvogels 6   10-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het al kampioen zijnde 6e gunde De Meervogels 8 hun revanche voor de eerder geleden nederlaag in Moordrecht (na het schoolkorfbaltoernooi). Zal opnieuw geen leuke wedstrijd zijn geweest vrees ik, of is het meegevallen omdat ze nu voorstonden en wonnen?

De Meervogels MW1 – IJsselvogels MW1   4-17     MW1 had woensdagavond 13 oktober een uitwedstrijd naar Zoetermeer. Sabine raakte overdag geblesseerd, gelukkig kon Sanne last-minute mee zodat er ook bij de dames kon worden doorgewisseld. Binnen 20 minuutjes op een duister en schimmig korfbalterrein bij een kantine van toch een hoofdklassevereniging. Een herfstavond, bladeren op het veld en dat veld was ook nog eens ouderwets 60*30 meter groot. Brede glimlach bij Hendrik, lekker draven. Voor de rest betekende het gewoon veel meer saaie meters lopen om die bal uit het vak of bij de korfzone te krijgen. Tegenstander Meervogels was niet bij machte lange aanvallen neer te zetten en de wedstrijd verliep langzaam als ook onze kansen er niet invallen. Sterspeler Marloes opende de score, gevolgd door scores van Sanne en 2x Casper, waarvan de laatste vlak voor rust. Een 0-4 tussenstand in Zoetermeer en het gevoel dat er toch wel wat meer goals gemaakt konden worden (aan beide kanten, maar zeker bij ons). Dat gebeurde gelukkig ook: na 0-6 scoorde Meervogels zelfs 2x en via 2-6 werd het 2-11. Gemoedelijke tegenstander, die ook wel inzag dat het kwaliteitsverschil groot was. Na de 4-11 voor Meervogels nog zes goals van IJsselvogels en een ruime overwinning mee naar huis. Twee hoogtepunten in de tweede helft die eruit sprongen: de tip-in goal van Hendrik na een slimme assist van Casper en een schitterende actie van Marloes die een doorloopbal technisch perfect afrondde. Tien spelers en liefst negen doelpuntenmakers vandaag: Matthijs 4, Joost 3, Casper 2, Marloes 2, Hendrik 2, Sanne, Ruud, Marieke en Sandra scoorden. Het hardst werd er echter gejuicht door Christa, die terug in Moordrecht uit de auto sprong met het nieuws dat de andere uitslag in de poule bekend was en dat MW1 voor het eerst in de historie kampioen is geworden. Dat zal een mooie huldiging worden volgende week na de wedstrijd (20:30 uur thuis tegen Albatros/Conventus MW1, er zijn nog kaarten beschikbaar). Matthijs.

IJsselvogels G1 – Vitesse G1   1-4     Met kleine oogjes maar met het gebruikelijke enthousiasme stond de G1 zaterdagochtend om 8.45 klaar voor vertrek bij de Zuidplas. Het was nog even spannend of er genoeg auto’s zouden zijn. Tot laat vrijdag avond werd nog naar een vijfde auto gezocht en gelukkig gevonden. Anita Vink stelde haar auto beschikbaar zodat we toch veilig naar Papendrecht konden afreizen. In Papendrecht bleek dat Tempo geen team op de been kon brengen zodat de wedstrijden een beetjes anders werden dan vooraf gedacht. Vol goede moed starten IJsselvogels G1 tegen de sterke ploeg van Vitesse. De eerste helft nam YV brutaal de voorsprong door een prachtige goal van Paul. De verdediging met Issam, David, Merenda en Jenita stond als een huis. Zodat we lang op voorsprong stonden. Net voor de wissel scoorde Vitesse de gelijkmaker, dus met een gelijke stand de tweede helft in. De dames van Vitesse in het aanvallende vak waren snel met lopen en handig met de bal. Fleur en Marielle hebben daarom hun meters wel gemaakt. Er werden nog drie goals ingeschoten door Vitesse. Super knap dat we tegen deze sterke ploeg ons zo staande hebben weten te houden. Geen pauze tussen de wedstrijden door, dat was wennen. De buiken begonnen te rommelen en er moest weer gespeeld worden.

IJsselvogels G1 – Nikantes G1   4-3    Nu stond Nicantes G1 tegenover ons op het veld. Wat een spannende wedstrijd was dit. Iedereen was aan elkaar gewaagd. David, die zijn eerste wedstrijd speelde had een super snelle heer. Maar deze heer was David regelmatig kwijt omdat David zo snel weg liep. De heer waar Alex tegen speelde schoot er twee prachtige ballen in en zo keken we de eerste helft al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Net voor rust maakte Issam een prachtige actie waar een nog mooier doelpunt uit voortkwam wat op de echte Issam manier werd gevierd. Na de rust vielen de schoten van Paul makkelijk binnen waardoor we weer op voorsprong kwamen 2-3. Onze uitgeleende Ruud, was de sterspeler in het aanvalsvak van Nicantes en scoorde de gelijkmaker 3-3. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, maar gelukkig vierde onze IJsselvogels dit prachtige doelpunt mee met Ruud. Nog 10 seconden op de klok de bal in ons aanvalsvak en Paul op dreef. Een schot, een doelpunt een eindsignaal, IJsselvogels G1 wint met 3-4 van Nicantes en dat werd luidkeels gevierd. Dinsdag vakantie dan nog 1 keertje buiten trainen en vanaf 2 november zien we jullie weer in de zaal. Sandra  .

Maassluis A1 – IJsselvogels A1   9-17 (Bekerwedstrijd)     Vorige week donderdagavond speelde we de bekerwedstrijd tegen Maassluis A1. Een ploeg waarmee we ook in de poule zitten op het veld. Ook hadden we er al een keer een oefenwedstrijd tegen gespeeld dus ze waren al bekend bij ons. We begonnen de wedstrijd goed met 2 doelpunten van Annelies. 0-2. Na de 1-2 scoorde Isa de 1-3 en Annelies de 1-4. Na 2 doelpunten tegen scoorde Tim een schot. 3-5. Na de 4-5 scoorde Annelies een stip en daarna kregen we 2 doelpunten tegen waardoor we opeens gelijk stonden. 6-6. Na een korte kans van Dano en een schot van Annelies gingen we de rust in met de stand 6-8. In de 2e helft maakte we het gelukkig wat minder spannend. We begonnen met een doorloopbal van Jesca, waarna Benjamin een schot scoorde. 6-10. Na de 7-10 scoorde Annelies en Evi de 7-12. Na een doelpunt van Maassluis scoorde Wesley 2 doelpunten, Evi 2 doelpunten en Joran die er net inkwam ook eentje. Hierdoor kwam de stand op 8-17. Het laatste doelpunt werd nog gemaakt door Maassluis en daarna was de wedstrijd afgelopen. 9-17. Dat betekent, op naar de volgende bekerwedstrijd en die zal waarschijnlijk 27 oktober plaatsvinden in Moordrecht tegen Albatros A1. Doelpunten zijn gemaakt door Annelies 6x, Evi 3x, Wesley 2x, Isa, Tim, Dano, Jesca, Benjamin en Joran 1x. Cécile.

IJsselvogels A1 – Dijkvogels A1   16-8     Afgelopen zaterdag speelde we tegen Dijkvogels A1. We hadden er wel eens eerder tegen gespeeld in de zomervakantie als oefenpotje, maar dat was toen nog met een team dat gemixt was tussen de A2 en A1. We gingen ontspannen de wedstrijd in en kwamen gelijk 2-0 voor door een korte kans van Dano en een schot van Annelies. Na 2 tegendoelpunten scoorde Yana de 3-2. Daarna scoorden Dano en Ben de 4-2 en de 5-2 en maakte Dijkvogels weer de 5-3. Voor de rust scoorde Dano nog als laatste de 6-3. Net als bij de bekerwedstrijd begonnen we in de 2e helft het weer wat minder spannend te maken. Daar komen ze…7-3 door Dano, 8-3 door Evi, 9-3 door Benjamin, 10-3 door Wesley, 11-3 door Dano, 12-3 door Jesca en 13-3 door Evi. Zo maak je dus een voorsprong😉. Op het laatst gingen we een beetje laks verdedigen, waardoor we nog 5 doelpunten tegen kregen. Ondanks die tegendoelpunten scoorde Jesca, Wesley en de invaller Tim S nog allemaal een doelpunt waardoor er een eindstand kwam van 16-8. Het was een leuke wedstrijd om te zien vanaf de kant (dit verslag komt namelijk van een geblesseerde op dat moment.). Net als bij de bekerwedstrijd had het in de 1e helft niet zo spannend hoeven zijn. Ondanks dat zij bredere en langer heren hadden stonden we wel ons mannetje en lieten we ons niet wegduwen. Netjes gedaan A1 en op naar de volgende wedstrijd! Doelpunten zijn gemaakt door Dano 5x, Wesley, Benjamin, Jesca & Evi 2x, Annelies, Tim S & Yana 1x. Cécile.

IJsselvogels A2 was vrij.

IJsselvogels B1 – Avanti / Post Makelaardij B2   9-24     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Uit met 9-6 verliezen geeft hoop voor de thuiswedstrijd. Als je dan deze uitslag ziet staan dan heb je (heel) weinig te vertellen gehad, snel vergeten!

IJsselvogels B2 – Olympia B1   3-17    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  Deze wedstrijd werd vorige week woensdagavond gespeeld, een veel te groot klasseverschil tussen de koploper en de nummer laatst, ook deze wedstrijd snel vergeten.

IJsselvogels B2 – KOAG B2   9-9     We begonnen gelijk goed met 2 goals van Willeke. De verdediging hield goed stand en het bleef een tijdje 2-0 staan. Totdat helaas in een korte tijd Koag er ook 2 scoorde. Maar we pakte ons terug en zette de score op 4-2 door 2 doelpunten van Storm en Willeke. Jammer genoeg scoorde de tegenstander weer, maar scoorde Isha en Storm ook weer en het stond 6-3. Toen was de rust. Maar na de rust wouden de ballen er maar niet in gaan, jammer genoeg bij Koag wel. En het staat 6-7 voor Koag.  Na een tijdje scoorde Willeke weer en bracht dat ons tot een gelijke stand van 7-7. Toen scoorde Koag nog een keer, maar Isha ook. Het staat 8-8. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok scoorde Koag. Gelukkig scoorde Willeke nog een keer, die ons op een eindstand van 9-9 bracht. Een gelijkspel. Willeke, Lienke en Floortje. Bedankt voor het invallen.

IJsselvogels C1 – Merwede Multiplaat C1   1-11     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Nog een wedstrijd die op woensdagavond werd gespeeld en waarin bleek dat onze C1 op veel fronten net tekort komt om redelijk mee te kunnen doen.

Oranje Wit C1 – IJsselvogels C1   13-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Die Dordtse teams zijn allemaal een klasse te sterk voor jullie, hopelijk in de zaal een leukere indeling al zal dat in de 1e klasse niet mogelijk zijn. Nu maar hopen dat Luna er dan weer bij is, scheelt meer dan die bekende slok ……

IJsselvogels C2 was vrij en speelt dinsdag 26 oktober om 18.00 uur de kampioenswedstrijd uit tegen Nieuwerkerk C4. Daarna hebben jullie zaterdag 30 oktober eventueel nog een herkansing thuis tegen Pernix C4./ Succes volgende week dinsdag.

IJsselvogels D1 – Phoenix D1   12-7    De eerste goal viel snel. De eerste helft hadden we invaller Daan, dit kwam omdat Rosalie en Noortje er helaas niet bij konden zijn. Daan heeft het super goed gedaan. We waren niet fantastisch goed, maar we gingen de rust in met een 6-4 voorsprong. Vrij snel na de rust is invaller Lilly er in gekomen. Zo hebben alle invallers gespeeld, want bij rust werd Daan gewisseld voor invaller Lucas. Lucas heeft voor een mooie eindstand gezorgd namelijk 12-7. Senne.

IJsselvogels D2 – KCR D2   3-4     Een heerlijke frisse ochtend om het veldseizoen mee af te sluiten. Lilly, Sarah, Daan en Lucas starten in de aanval en Eline, Jildou, Masaa en Sid in de verdediging. 1e kwart maakte Daan vrij snel de 1-0 waardoor het spel open ging. Er werd goed rondgespeeld. In de 2e kwart wissel Suzan voor Sarah en Aaliyah voor Jildou. Aaliyah deed een keurige stip maar miste die helaas net. KCR kreeg vertrouwen en maakte de 1-1. Eline Aaliya, Masaa en Sid blijkt een goede combinatie. Eline kreeg mooie scoringskansen en er werd actief gespeeld. De peptalk in de rust had een positieve uitwerking op Lilly want zij maakte rap de 2-1. Wederom was dit voor KCR een motivatie om tegengas te geven en ze kwam terug met 2-2. Maar Lucas liet zich niet kennen en ging er vol in, hij maakte de 3-2! Een spannende wedstrijd, de 2 teams gingen gelijk op. Er werd samengewerkt en sportief gespeeld. De 4e kwart, het werd 3-3 , de aanval wordt strak ingezet maar helaas kwam daar de 3-4..De moed zakte in de kunstgrasschoenen…Er werd gezocht naar ruimte. Jildou en Daan probeerden de gelijkmaker te scoren. In de laatste minuut was daar een grote kans van Daan, welke we allemaal de korf inkeken. Jammer. Het bleef bij de 3-4. Goed gedaan! Een ontzettend leuk team mag trots zijn op deze aftrap van het seizoen. Op naar de zaal! door Judith.

Korbis D5 – IJsselvogels D3   7-8    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  D3 won in Waddinxveen nipt met 7-8 van Korbis D5 waar het thuis 6-6 tegen speelde. Jullie zijn op de 3e plaats geëindigd, op naar de zaalcompetitie met nieuwe kansen.

IJsselvogels E1 – ONDO (G) |E1   8-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De  nrs. 3 en 4 in de poule en uit met 12-8 verloren. Zonder enkele vakantiegangers stond E1 in de rust al 2-9 achter. De 2e helft verliep gelukkig een stuk(je) beter waardoor de nederlaag beperkt bleef tot 8-13. Was voor jullie een leerzame veldcompetitie, nu maar hopen dat jullie er iets van hebben opgestoken en dat het niet vanzelf gaat.

IJsselvogels E2 – ALO E2   5-12    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  Uit nipt met 7-6 verloren, dus ……. misschien kans op het eerste puntje? Helaas niet, ook deze wedstrijd bleek de tegenstander net iets slagvaardiger en makkelijker te kunnen scoren, snel vergeten en op naar de zaalcompetitie met, hoop ik, minder sterke tegenstanders.

WION E2 – IJsselvogels E3   2-17   Vandaag mochten wij uit tegen Wion spelen in de late ochtend, waar zowel de kinderen als de coaches heel blij mee waren. Jammer genoeg kon coach Willeke niet bij deze kampioenswedstrijd zijn aangezien zij een eigen wedstrijd had, maar het was al leuk genoeg dat ze bij de huldiging kon zijn en dat de E3 even kon kijken naar het ‘grotemensenkorfbal’ dat door haar coach werd gespeeld! Na een lange tijd om in te schieten, begonnen we aan de wedstrijd: nadat we in de eerste 5 seconden gelijk een doelpunt tegen kregen, herpakte de E3 zich meteen en liepen we uit van 1-0 achter naar (en ja ik meen het)  1-16 voor! En dan is het toch leuk om te zien hoever wij al gekomen zijn als team en hoeveel beter het ondertussen al gaat! De opdrachten van tevoren werden goed uitgevoerd zodat we snel weer konden aanvallen, er werd rustig geschoten en we wachtten tot we de juiste kansen hadden gecreëerd, waardoor het mogelijk werd om zo goed uit te lopen. Uiteindelijk werd de eindstand 2-17, wat een uitslag (8x Amy, 3x Anna-Belle, 3x Selin, 2x Jonathan en 1x Aiden)! Snel terug naar Moordrecht voor de huldiging waar iedereen van Stefan (nog bedankt!) een medaille, certificaat en een lekker stukje taart kreeg! Gefeliciteerd jongens, jullie hebben het kampioenschap verdiend. Jesca

RWA F1 – IJsselvogels F1   13-16     Afgelopen zaterdag speelde de F1 hun kampioenswedstrijd tegen RWA F1. Een wedstrijd die ze wel moesten winnen als ze kampioen wilde worden, want Nieuwerkerk F1 had al eerder tegen KCR F2 gespeeld en die had al gewonnen. Zonder er al te veel druk op te leggen begonnen we met de wedstrijd. Het eerste doelpunt in het 1e kwart werd gemaakt door Jazz. Daarna scoorde Ilse de 0-2. Na de 1-2 scoorde Yannick de 1-3 en Jazz de 1-4. Met deze stand gingen we het 2e kwart in. In het 2e kwart scoorde Jazz de 1-5 die erg op schot was vandaag! Na 2 tegendoelpuntjes scoorde Yannick de 3-6 en na de 4-6 scoorde hij ook nog de 4-7 en de 4-8. Toen gingen we de rust in. In het 3e kwart scoorde Yannick de 4-9 en RWA weer de 5-9. Na de 5-10 van Ilse scoorde de tegenstanders weer 2 doelpunten, 7-10. We waren nog niet van ze af…, want in het laatste kwart scoorde RWA de 8-10. Daarna scoorde Yannick weer heel snel de 8-11 en toen lieten we het zelfs even lopen, want het werd zelfs 10-11. Gingen we het kampioenschap toch nog weggeven? Gelukkig scoorde Yannick daarna de 10-12 en Ilse de 10-13 en 10-14. Pfieu…weer een gaatje gelukkig. Daarna maakte RWA weer 2 doelpunten waardoor het weer even spannend werd, maar Ilse zorgde voor de genadeklap door nog 2 doelpunten te maken, waardoor de eindstand uiteindelijk 13-16 werd. We waren KAMPIOEN!!!! Ondanks de spannende wedstrijd was het een erg leuke wedstrijd om te zien. We vochten voor de bal en lieten zien dat we er stonden. Ook zag je dat als we gewoon 4 tegen 4 tegen RWA speelde, zonder de superspeler, we zeker de overmacht hadden. En het kampioenschap hebben ze zeker verdiend. Net als de taart die we na afloop even hebben geconsumeerd😊. Het veldseizoen is nu afgelopen, dus op naar het zaalseizoen, weer lekker warm in de sporthal! Het korfschieten werd 2-3 door doelpunten van Yannick 2x en Daan 1x. De doelpunten in de wedstrijd zijn gemaakt door Yannick 7x, Ilse 6x en Jazz 3x. Cécile.