Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 17 juni 2023.

Liefst 24 wedstrijden weer in deze laatste week van de veldcompetitie en wat voor een wedstrijden. Nadat het 3e en A1 zich al laten huldigen als kampioen kwamen daar afgelopen zaterdag C2, C3, E1 en F1 bij. C2 had het in eigen hand en speelde thuis tegen het Haagse Dunas C2 dat bij winst kampioen zou worden. Bij 5-6 vertrok ik van het veld om dan later te horen dat C2 met 10-9 had gewonnen en dik verdiend kampioen was geworden. C3 moest zelf thuis winnen van Meervogels C3 en was dan afhankelijk van het resultaat van koploper Nieuwerkerk C5 tegen hekkensluiter Weidevogels C2 en laat nu C3 zelf winnen en heel verrassend Nieuwerkerk C5 thuis met 2-3 zien verliezen van de hekkensluiter. Dus ook C3, toch wel enigszins verassend, kampioen geworden na in de zaal nog met 0 punten als laatste te zijn geëindigd, klasse C3!!! E1 had het niet zelf meer in de hand, het moest zelf in De Lier winnen van Valto E2 terwijl koploper Dunas E1 uit moest verliezen van Nieuwerkerk E6. En …., E1 boekte een fantastische 13-29 zege terwijl Nieuwerkerk E6 voor een stunt zorgde door thuis met 10-8 van koploper Dunas te winnen waardoor zowel onze E1 als Dunas E1 gedeeld kampioen werden. F1 was al kampioen maar maakte er een bijzonder spannende wedstrijd van tegen het Haagse HKV/Ons Eibernest F1 dat zich niet zomaar gewonnen wilde geven en uitstekend tegenstand bood. Pas in de laatste periode lukte het F1 om de zege veilig te stellen waardoor ze ongeslagen kampioen werden en een kampioensfeestje konden gaan vieren. Gefeliciteerd allemaal!!!

IJsselvogels 1 – DVS ’69 1 17-15 Zaterdag stond de allerlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma, de thuiswedstrijd tege n DVS waar uit nog onnodig van werd verloren.. Ook een bijzondere wedstrijd door het afscheid van een aantal spelers. Extra reden dus om te winnen! Om 15.30 (toen het nog steeds erg warm was) konden we beginnen. De wedstrijd kwam ietwat moeizaam op gang. Het schotpercentage lag te laag en de aansluiting in de aanval was niet altijd even goed. Verdedigend gaven we DVS zo nu en dan toch teveel ruimte waardoor ze bij konden blijven. DVS had ook besloten om de hele wedstrijd een soort anti-korfbal te spelen (achterverdedigen, vanaf de middenlijn/zijlijn schieten en naar binnen rammen). Dit maakte het voor het publiek ook niet leuker om naar te kijken. DVS liep in de beginfase uit naar een 1-4 voorsprong. Tijd om even een tandje bij te schakelen. Er werd nu beter geschoten en verdedigend beter gesloten. DVS had hier zichtbaar moeite mee en wij kwamen doelpunt voor doelpunt dichterbij. Bij 6-6 stond het weer gelijk en bij rust hadden we zelfs een 8-6 voorsprong. Op tijd orde op zaken gesteld dus. In de tweede helft werd er om en om gescoord maar vanaf 10-9 konden we uitlopen naar 14-9. DVS was in deze fase niet scherp en wij wisten daarvan te profiteren. De rest van de wedstrijd kwam onze voorsprong niet meer in gevaar. DVS wist nog enigszins dichterbij te komen maar verder dan een verschil van 2 doelpunten kwamen ze niet. In de laatste 10 minuten ook passend afscheid genomen van Kevin, Tamara, Mike en Leon die volgend jaar niet meer in de selectie zullen spelen. Eindstand 17-15 en afgesloten met 2 punten! Een wisselvallig seizoen komt ten einde, op naar volgend jaar! De doelpunten werden deze laatste wedstrijd gemaakt door Mike 5x Sam 4x Kevin 4x Christiaan 2x en Tamara 1x. Door Sam.

IJsselvogels 2 – DVS ’69 2 22-15 De laatste wedstrijd van het seizoen. De laatste wedstrijd van onze Coen!! Lekker 3 weken op vakantie geweest maar toch zonder trainen een basisplaats bemachtigen als scheidsrechter!!!! Gelukkig was het minder warm dan vorige week maar toch nog te warm. Een koud biertje van beter geweest. De wedstrijd ging nergens meer om dus het was heerlijk vrij uit korfballen en met elkaar plezier maken en toch wel de punten willen pakken. We begonnen matig. Wouter schoot aan het begin meer duiven dan korf. Helaas kwamen we 0-1 achter maar lukte het Wouter toch om de korf te vinden 1-1. Cecile liet even zien hoe het moest en klapte er direct 2 in. Hoppa 3-1. DVS dacht zijlijn schieten zijn we goed in en kwam terug 3-2 maar Evi die schiet sneller dan haar schaduw 4-2. Aanhaken werd direct weer gescoord 4-3. Toen kwam er het mooiste doelpunt van de wedstrijd jaja Cecile!!! Die strafworp zat er in!!! 5-3. Daarna 6-3 en 7-3 van Wouter en Sanne. DVS vond dit te veel verschil en maakte de 7-4 en 7-5. Dat moest gelijk goed gemaakt worden door Evi en Stan 9-5. DVS kon er nog 1 scoren voor de rust maar wij stonden daar boven en scoorde er nog 2. Ruststand 11-6. 2de helft begon en ipv inzakken gingen we bijpakken. 12-6 Evi en 13-6 Jesca koud in het veld eerste schot raak! Lekkere binnenkomer. DVS moest wel mee maar bleef haken. 13-7. Wouter had naast alle duiven toch ook wel de korf gevonden. 14-7 en 15-7. Nu waren we moe en zakte we iets in. DVS zag een kansje en ineens 15-10. Evi Jeffrey en David breide dat weer recht door allemaal een goaltje te maken. 18-10 kassa wedstrijd binnen dan kunnen we wel de scheidsrechter laten spelen. Scheidsie Coen werd vervangen door Leon (thanks voor het fluiten) en Coen mocht nog even balletje schieten op de plek van Stan. Balletje schieten werd ook duiven schieten. Je moet namelijk wel scoren in je afscheidswedstrijd. Dat is schietend niet geluk maar op de vierkante meter vrij komen voor de doorloper en deze ook nog is er in gooien lukte wel. 20-13 en iedereen ontplofte ja hoor joopie had gescoord. Missie geslaagd!!! Nu mag je er weer uit! Publiekswissel om je nog 1 keer in het zonnetje te zetten. Veel plezier in 3 en jij gaat ons zeker missen. DVS scoorde nog en daarna gingen David en Stan nog even een puntje maken en werd de eindstand 22-15. Heerlijke wedstrijd en goede afsluiter van het seizoen!!! Heb genoten van jullie en volgend jaar gaan we verder! Geniet van de vakantie en de opkomende selectie periode zet je beste beentje voor!! Scoreverloop Evi 5x, Cecile en Wouter 4x, Sanne, David en Jeffrey 2x, Jesca, Stan en Coen 1x. Groetjes van Papa!

Juliana 2 – IJsselvogels 3 15-15 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 3e was al kampioen terwijl er voor Juliana 2 uit Oud-Gastel ook niets meer op het spel stond omdat ze als nr. 3 niet mee in te halen waren en eveneens promoveren..

IJsselvogels 4 was vrij.

IJsselvogels 5 – DES 6 11-6 Deze week een wedstrijd die verplaatst was naar de woensdagavond. DES 6 uit Delft kwam op bezoek in Moordrecht. IJsselvogels was erg gemotiveerd om nog wat punten te verzamelen in de laatste twee wedstrijden. Voor de wedstrijd stonden we nog met lege handen. DES had al wat punten verzameld op de ranglijst en was terug te vinden in de middenmoot. Het begin was duidelijk voor IJsselvogels. Boas en Peter brachten de score naar 2-0. Er werd al gelijk goed verdedigd waardoor DES niet lekker in het spel kon komen. Nadat DES na 10 minuten iets terug deed kreeg Lisa een stip mee. Deze werd beheerst in de mand gelegd en zo was het 3-1. De entertainment waarde in de eerste helft was hoog door de vele onderscheppingen, Peter die een vrije bal scoorde en Erik met zowel een mooie toverbal als een doorloop. In de rust stond IJsselvogels dan ook verdiend voor met 6-2. Ook na de rust ging IJsselvogels door met scoren. Boas bracht de score naar 8-2 met een schot en een doorloopbal. DES gaf na deze punten weer wat tegengas maar echt spannend werd het niet meer. Boas veroorzaakte met een mooie loopactie een vrije bal. Deze werd door Louanne beheerst afgemaakt. Even later waren Boas en Louanne samen ook verantwoordelijk voor de 10-4. Na deze score ging IJsselvogels het wat rustiger aan doen. De buit was binnen. De eindstand was 11-6 en de eerste punten zijn binnen! Zaterdag zou IJsselvogels 5 nog een wedstrijd spelen tegen Fortuna 7 maar door een te kort aan spelers bij de tegenstander ging deze wedstrijd niet door. Hierdoor heeft Dennis afgelopen woensdag zijn laatste wedstrijd gespeeld voor IJsselvogels. Namens het gehele team: Dennis bedankt voor alle mooie momenten en we zien je vast nog wel af en toe langs de lijn. Emily.

IJsselvogels 5 – Fortuna / Delta Logistiek 7 11-10 Het 5e steeg een plaatsje ten kosten van Trekvogels 3 en eindigde zo op een 6e plaats. Afsluiten met 2 overwinningen is natuurlijk altijd leuk.

Nieuwerkerk 5 – IJsselvogels 6 16-8 Afgelopen zaterdag speelde het 6e tegen Nieuwerkerk. We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou gaan worden ondanks de insider informatie van onze coach Ruud. Het doel van de wedstrijd was het als een elastiekje blijven bij de tegenstander. Als snel bleek dit in het warme weer een heuse uitdaging. Nieuwerkerk begon de wedstrijd sterk met de 1-0. Edwin wist hierna snel de 1-1 te scoren waardoor de eerste minuten van de wedstrijd nog best spannend waren. Al snel werd duidelijk waarom Nieuwerkerk 3e stond en wisten zij dan ook van mooie afstanden een paar goals erin te gooien. Lotte en Finn onze Rijkaart van Cappelles van de dag wisten de schade nog te beperken waardoor we met zo’n 7-3 achterstand de rust in zijn gegaan. Ondanks de achterstand probeerde we na een korte rust zo veel mogelijk terug te komen. Helaas bleek dit net niet voldoende. Na nog een doorloper van Sanne, een mooie vrij bal van Finn en nog rake schoten van Stan, Annelie en Tom, is het uiteindelijk 16-8 geworden. Een gezellige wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten. Maar helaas wel zonder punten weer het hele eind naar huis mogen gaan. Groetjes Sanne.

IJsselvogels MW1- ADO MW1 9-13 De laatste wedstrijd van MW1 dit seizoen is tegen ADO MW1. Uit ruim verloren tegen een ploeg die al jaren voornamelijk op zaterdag samenspeelt. Veel spelers in de uitwedstrijd, maar die waren ook allemaal mee naar Moordrecht gekomen voor een zomeravondwedstrijd. Joost afwezig (sterkte thuis), Marloes weer terug voor een halve wedstrijd en verder compleet. Nieuwe doorwisselschema’s maken duurde langer dan de warming-up maar het is gelukt. Lage zon (toch zon-tegen beginnen maar ja je speelt de 2e helft naar de bar toe en dat moeten we ook niet veranderen nu Christa dat bijna zelf kan onthouden). Snel 0-2 achter, maar daarna heel degelijk verdedigingswerk dat ervoor zorgde dat Ruud en Casper uiteindelijk van afstand de bal konden binnenschieten: 2-2. Helaas ook weer vrij snel 2-4 maar wie anders dan Ruud (zijn vorige week genoemde rol als nestor wordt twijfelend als eretitel en geuzennaam gedragen) schoot van afstand binnen: 3-4. Foutje bij een vrije bal tegen werd afgestraft (3-5) maar vlak voor rust maakt Marieke 4-5. Nog helemaal in de wedstrijd dus, even de puntjes op de i (en wat extra slokjes water) in de rust en dan weer door. De eerste paar minuten heb ik gemist, ik was nog even in de kantine, maar ik zag Patrick en z’n tegenstander wat mopperend op elkaar door het veld lopen. De frustratie bij Patrick werd echter wel omgezet in twee fraaie schoten van afstand die met een ferme juichkreet werden begroet: 6-6. Zijn tegenstander pareerde direct met 6-7 waarna Hendrik 7-7 binnenschoot. In het laatste kwart had ADO toch net wat meer schot en breedte (ervaring) in het team maar het was zeker een prima tegenstander om tegen te spelen, goede sfeer, lekker korfballen. Scheidsrechter Marijn had denk ik een makkelijke avond, zoals het hoort natuurlijk (maar fijn dat je er was in de warmte!). Twee keer drie goals op rij van ADO (van 7-7 naar 7-10 en van 8-10 naar 8-13) waren uiteindelijk beslissend, tussendoor scoorde Matthijs van afstand en hij zette ook de eindstand op 9-13. De laatste minuten vielen er geen goals meer, ondanks aanmoedigingen van beide banken. Lekker potje, flink gezweten, ook door de warmte. Patrick, Ruud en Matthijs 2x, Hendrik, Marieke en Casper 1x voor de goals. Leuk veldseizoen ondanks dat er voornamelijk is verloren, binnenkort afsluiting met barbecue. Voor Olga, Judith en Mark het eerste buitenseizoen als volledig teamlid, en met alle anderen erbij volgend seizoen weer een midweekteam. Van uw vaste verslaggever van dit seizoen. Matthijs.

IJsselvogels G1 was vrij.

IJsselvogels A1 – Maassluis A1 16-9 Voor onze laatste wedstrijd van het seizoen met deze A1 mochten wij thuis aantreden tegen Maassluis A1. Na ons kampioenschap hadden we besloten om voor de laatste wedstrijd lootjes te trekken voor de vakken en om de 12,5 minuten te wisselen, zo kreeg iedereen evenveel speeltijd en konden we dan toch een keertje niet in de vaste vakken spelen. Met de sfeer zat het meer dan goed, onze sponsor Krabbendam kwam van tevoren langs met een super leuke sjaal voor ons en al onze supporters (en nog belangrijker, een fles champagne 😉 ) en met dit heerlijke weer beloofde de wedstrijd een leuke te worden. Het spel zelf was niet heel bijzonder, zoals gewoonlijk goed verdedigend werk verricht en ook aanvallend liep het goed. Maar wat zat de sfeer er goed in zeg: elke mooie actie werd aangemoedigd vanaf de zijlijn met de sjaaltjes, in het veld werd er alleen maar gelachen en de coaches hoefden zich alleen zorgen te maken dat ze niet verbrandden aan de zon. Na het laatste fluitsignaal en dus dit fantastische seizoen moest er dan helaas iets gebeuren waar wij al heel het jaar tegenop keken: afscheid nemen. Anne, Lisa, Yana en Coaches Mark, Lieke en Victor mochten dit seizoen als de laatste markeren: Lisa en Yana gaan naar de senioren, Anne gaat voor haar studie naar Den Haag, Mark had zijn laatste seizoen bij IJsselvogels (als coach in ieder geval), Lieke gaat een ander team doen en Victor gaat helaas weer op skivakantie ;). Even een korte recap van dit jaar: op het veld gepromoveerd naar de overgangsklasse en in de zaal derde geworden in de overgangsklasse! Volgend jaar belooft het weer een hartstikke leuk seizoen te worden, dus kom ook volgend jaar weer gezellig kijken bij de A1! Naast dat we dit jaar een fantastisch seizoen hebben gedraaid als team, denk ik dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat het vooral een super gezellig jaar is geweest met dit team met echt een leuke groep, dat het volgend jaar net zo leuk en gezellig mag worden! Als laatste, alle supporters en invallers bedankt voor jullie steun dit jaar! PS, de doelpunten vandaag kwamen van: 5x Jesca, 4x Isa, 2x Benjamin en Tim en 1x Yana, Rosa en Anne. Jesca.

IJsselvogels A2 was vrij.

Twist A2 – IJsselvogels A3 9-5 De 1ste helft. Het was een zonnige dag, een inhaalwedstrijd, het begon aardig rustig, iedereen moest er effe inkomen, inspelen, toen dat was gebeurd begonnen we allebei flink te score, en IJsselvogels gingen als een malle achterverdedigen, toen dat was gebeurd was er pauze. De 2e helft begon weer aardig rustig, maar Twist ging al vrij snel goede aanvallen neerzetten, dat konden wij natuurlijk ook, dus wij gingen Twist volgen met goede aanvallen, maar helaas had Twist betere schotpercentage waardoor ze uiteindelijk wonnen met 9-5. Dank aan de C1 dames voor het invallen en reserve zijn!! Levi .
Zelfs een dubbel verslag ontvangen van de inhaalwedstrijd van A3 van afgelopen donderdagavond: Vak 1: Noa/ Floortje/ Thomas / Nils Vak2: Blessing / Sara/ Jesse / Levi Wissels: Jael en Floortje. Afgelopen donderdag op naar Vlaardingen met een heerlijk zonnetje. A3 was aangevuld met de dames van de C1 die allen een halve wedstrijd gingen open. Alle hulde aan die dames want die hadden er ook al een pittige training van Mark Glissenaar op zitten. Laura en Anita waren gelegenheidscoaches en Ruud van Nieuwkoop assistent coach. A3 trok ten strijde in de warmte. Er waren goede aanvallen, maar helaas bleven de doelpunten achterwege, dus in de rust stond A3 met 5-0 achter. Uiteraard in de rust goed gedronken en aanwijzingen ontvangen van de coaches, dus vol goede moed de tweede helft in. In de tweede helft vielen de doelpunten wel, Nils scoorde de 5-1, Jesse de 5-2. Helaas bleek Twist toch te sterk en na de 6-3 van Nils, 7-4 van Blessing (mooi samenspel met Sara), 7-5 van Jesse (mooi afstandsshot) gingen we toch als verliezende partij het veld af met 9-5. Invallers van de C1 enorm dank dat jullie d’r waren, bedankt Anita en Laura voor het coachen. Jesse (of Anita).

IJsselvogels A3 – KOAG A2 18-14 A3 speelde haar laatste wedstrijd tegen KOAG A2. Met 3 invallers en 1 reserve van de B1 konden we starten. Instructie aanval: verzorg je rebound neerzet want schieten kunnen we maar we hebben even paar keer nodig om hem erin te schieten. Zogezegd en……… zo gedaan! A3 speelde een superwedstrijd. De rebound werd goed ingevuld en met een scherpe meekijkende Jesse in het ene vak en Lucas in het andere vak werden ook de wegstuiterende ballen gevangen. Paar keer schieten en hop dan valt hij wel. Het waren vooral de afstand schoten vandaag van het hele team maar daarnaast ook 2 mooie onehanders van Lucas. De doelpuntenmakers: Nils 3x, Thomas 1x (en nog supermooie buzzer-non-beater die erin ging maar waarbij de bal net niet los was bij fluiten), Jesse 5x, Sarah 1x, Luna 3x, Levi 1x, Flo 1x, Lucas 3x. Superleuke laatste wedstrijd! Stefan .

Fortuna / Delta Logistiek B2 – IJsselvogels B1 16-6 Ja mensen daar is die dan, de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. We vertrokken deze keer lekker vroeg (8.15) dus met slaperige koppies de auto in. Eenmaal in Delft aangekomen was iedereen al weer wakker en klaar voor de wedstrijd. De wedstrijd ging eigenlijk nergens meer over en ons doel was dan ook om het seizoen leuk af te sluiten met een positieve en leuke wedstrijd. Natuurlijk zou een overwinning daar aan meewerken, maar dit stond niet op nummer één van onze doelen. Wat wel op nummer één stond was zorgen dat Fortuna er niet vandoor ging met het kampioenschap. We gingen het veld op met een positieve en gezellige sfeer. Deze week zaten Luna en Lucas op de bank. De wedstrijd werd geopend met een doorloopbal van Flo. Bij Fortuna merkte je dat de druk hoog lag, maar dit hield ze niet tegen. Na vijf doelpunten maakte Marnick nog een korte kans en met 5-2 gingen we de rust in. De coaches vertelde ons dat ze vonden dat we echt super goed stonden te verdedigen en dat 5 doelpunten tegen krijgen helemaal niet zo erg is. In de aanval liep het helaas wat minder goed, dus met een paar tips gingen we het veld weer op. De tweede helft begon met een stip van Marnick en na drie doelpunten van Fortuna was de stand 8-3. Ondertussen waren er een paar wissels geweest en de vakken werden hierdoor lekker gehusseld. Na een stip en een schot van Timo was de stand 10-5. Fortuna had het te pakken en lieten zien dat zei het kampioenschap verdiende en na nog een schot van Marnick is de wedstrijd geëindigd in 16-6. We hebben echt goed ons best gedaan en ik wil nog mijn complimenten geven aan Marnick hoe goed hij heeft staan spelen! Ik wil onze geweldige coaches Chris en Robin nogmaals heel erg bedanken voor het super leuke seizoen en ook een bedankje naar de supporters die alle wedstrijden achter ons hebben gestaan! Bedankt voor alle invallers die ons hebben geholpen zodat al onze wedstrijden dit jaar door konden gaan! Als laatste wil ik nog zeggen dat ik echt heel trots ben op het team! We zijn zo erg gegroeid dit jaar als team en ook iedereen als individuele speler. Het was een super leuk jaar en hopelijk hebben alle lezers van hoe vloog de bal kunnen meegenieten. Tot volgend seizoen!!! Nora .

IJsselvogels C1 – Albatros C2 8-7 We wilden deze wedstrijd tegen Albatros C2 allemaal heel graag winnen om alsnog 2e te eindigen in onze poule. Na de 1e helft stonden wij met 1 punt voor. Met goede moed gingen wij door naar de 2e helft. In de 2e helft vielen er van beide kanten weinig doelpunten. Maar we hebben uiteindelijk gewonnen met een score van 8-7. Groetjes C1, Floortje v Gr.

IJsselvogels C2 – Dunas C2 10-9 Zaterdag om elf uur moesten wij onze kampioenswedstrijd tegen Dunas spelen. Zij konden ook nog kampioen worden, dus het kon een spannende wedstrijd worden en dat werd het! Dunas kwam al snel in de wedstrijd op 0-2 voorsprong. Gelukkig opende Lucas de score voor ons, 1-2. Maar Dunas had de smaak te pakken en scoorde 1-3 en 1-4. Kon dit nog goed komen? We moesten erin blijven geloven en we hadden veel publiek die ons kwam aanmoedigen, dus dat gaf weer de power die we nodig hadden. Lieke S en Lieke K scoorde snel achter elkaar 2-4 en 3-4. Dunas scoorde 3-5. Daarna verliep de score 4-5 Senne, 4-6. Net voor de rust wisten Lucas en Lieke K de korf nog te raken. We gingen 6-6 de rust in. Met gelijk spel zouden we ook al kampioen worden. Dus dit nu vasthouden! Na de rust wist Dunas toch nog 2x de korf te vinden en liepen weer uit naar 6-8. Nu de moed erin houden. We kregen nog een laatste water pauze tussendoor, wat ons goed deed. Daarna liepen we uit met doelpunten van Rosalie, Lieke K en 2 van David (waaronder een stip). De laatste minuut scoorde Dunas nog, eindstand 10-9. KAMPIOENNNNNNNN!!! Een mega spannende wedstrijd, maar gestreden tot het einde!! David, bedankt voor het invallen! Rosalie.

IJsselvogels C3 – De Meervogels C3 8-4 Afgelopen wedstrijd was het IJsselvogels tegen Meervogels. Als Nieuwerkerk zou verliezen en wij zouden winnen konden we nog gedeeltelijk kampioen worden maar hier hadden wij weinig vertrouwen in omdat Nieuwerkerk bijna alles gewonnen had. Masaa scoorde de 1-0. Masaa scoorde daarna ook de 2e met een mooie doorloopbal. Sarah scoorde de 3-0. Daarna maakte de tegenstander nog de 3-1. Toen kwam Ruben met de 4-1. Daarna scoorde Neolina de 5-1 na vele mooie kansen. Toen wilde Lynn ook scoren en scoorde zij de 6-1. De tegenstander wist nog even 2 keer te scoren, 6-3. De spanning moest er toch een beetje in blijven. Neolina die ging voor haar 2e goal en scoorde de 7-3. Ruben kreeg ook nog zijn 2e goal en scoorde de 8-3. De tegenstander wist nog 1 keer te scoren waardoor het 8-4 is geworden. Later op de dag bleek Nieuwerkerk toch verloren te hebben. Waardoor we onverwachts toch KAMPIOEN zijn. Einde. Groetjes Sanne en Ruben.

RWA D1 – IJsselvogels D1 14-6 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Na 4 wedstrijden stond D1 keurig op de 1e plaats en een kampioenschap lag in het verschiet. De laatste 2 wedstrijden werden echter met grote cijfers verloren, weg kampioenschap. Jammer want jullie hebben best een leuke en goede ploeg maar dan moeten wel alle koppies de goed richting opstaan. Een gedeelde 2e plaats is zeker niet slecht maar er had meer ingezeten.

IJsselvogels D2 – Korbis D5 4-7 Afgelopen zaterdag speelde de D2 een wedstrijd tegen Korbis D5. Op 13 mei hadden we deze tegenstanders al gezien en was de uitslag uitgelopen tot een gelijkspel. Vandaag had IJsselvogels echter een slechtere dag in de warmte. Al snel kwamen we namelijk op 0-2 achter te staan. Gelukkig wist Shaam na een aantal keer rond te spelen met haar medespelers een bal vanuit de verte in de korf te schieten. De tegenstanders bleven goed op dreef en scoorde nog 3 doelpunten. Selin en Carice wisten tussendoor vrij snel achter elkaar ook nog twee doelpunten te maken, waardoor het 3-5 stond. Twee punten achterstand valt in te halen in het algemeen, maar we merkten dat de koelte van de vroege ochtend wegging en het aardig warm werd. Het tempo van IJsselvogels verzwakte en er werd door de tegenstanders erg veel mooie afstandsschoten gemaakt. Carice wist er nog een in te gooien in de vorm van een doorloopbal. Er werd in een paar seconde een aangeef neergezet en Carice wist haar tegenstander zo voorbij te lopen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-7. Een moeilijke pot, met lange tegenstanders en een hoop pech. Veel kansen, maar weinig doelpunten. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. De 14 kids waar we afgelopen periode mee hebben getraind zullen nu weer terecht komen in een team van 8-10 kinderen. Veel kinderen uit het team mogen volgend jaar richting de C, en een enkeling blijft hangen in de D. Op naar de selectietrainingen en het nieuwe seizoen! Lotte.

WION D1 – IJsselvogels D3 13-7 D3 had zelfs nog 2e kunnen worden maar kampioen WION D1 bleek deze wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Toch hebben jullie een leuk seizoen gedraaid met als afsluiting de wedstrijd tegen Juliana D3. Op vrijdagavond mocht IJsselvogels D3 een wedstrijd inhalen tegen Wion D1. Kyra, Laela, Mila, Meryam en Carice mochten mee. Ook invalster Selin ging voor de zekerheid mee. Sinds Wion maar één D team was sta je altijd tegenover erg gevarieerde tegenstanders. Vorige keer hadden we al verloren tegen Wion met 6-10. We wisten daarom dat het een lastige pot zou worden. De tegenstanders waren dit keer ook weer erg gevarieerd, met een aantal heren die erg snel en tactisch waren, maar ook een aantal relatief nieuwe spelers. Waar wij 6 dames mee hadden, waren de heren bij Wion D1 in overschot. Nog voordat de wedstrijd begon had Meryam zichzelf al nat gegooid met water om even af te koelen, het was immers op deze vrijdagavond nog steeds 27 graden in het zonnetje. We merkten tijdens de wedstrijd dat de tegenstanders beter tegen de hitte konden en sneller speelden naar de overkant. Carice, Kyra, Laela, Selin en Mila wisten er gelukkig met zijn 5en nog aardig wat doelpunten in te gooien, maar dit was helaas onvoldoende om de tegenstanders te verslaan. De einduitslag van de wedstrijd was 13-7. Helaas ben ik vergeten het scoreverloop bij te houden in alle chaos. We namen helaas geen punten mee naar Moordrecht. Maar ik heb stiekem al gekeken naar de uitslag van 4 dagen later en daar wisten we overtuigend Juliana D3 te verslaan. Dus toch nog een goede afsluiting van het seizoen. Op naar volgend seizoen! Lotte 

IJsselvogels D3 – Juliana D3 15-6 Op een hete ochtend mochten we dan voor de laatste keer dit seizoen spelen, voor sommige kinderen de laatste keer in de D en sommige zie ik volgend jaar weer. Voor ons stond niks meer op het spel dan alleen de eer. Maar Juliana moest winnen om kampioen te worden. Maar ze misten wel 2 goede kinderen daardoor hadden wij eigenlijk de overhand en lieten we zien hoe goed we eigenlijk zijn complimenten van de coaches!! Na 5 minuten scoorde de tegenstander pas doordat wij zo goed verdedigde en hun snelle aanval niet konden doen en wij ze helemaal zoek speelde. Daniël scoorde 1-1 en vlak daarna Nienke 2-1 en Jack de 3-1. Na 10 minuten hadden ze het toch wel een beetje heet en moesten ze een beetje op adem komen. Maar daarna gaven we gas en scoorde Mila de 4-1 en de 5-1. Daniël scoorde daarna met een mooi afstandsschot de 6-1 en zo stonden we ineens voor. De tegenstander wist niet meer wat ze moesten doen en wij maakte daar mooi gebruik van. Eerst scoorde ze de 6-2 na een foutje van ons. Nienke scoorde een mooi schot (7-2) Jack een mooie doorloopbal (8-2) en Amy die nog niet gescoord had de (9-2) en tegenstander scoorde nog 2 goals en dachten aan een comeback en toen stond het na 30 minuten 9-4. De D3 ging hier goed mee om en speelde de wedstrijd netjes uit en er werd nog een aantal keer gescoord. De 10-4 van Mila, 11-4 van Jack en de tegenstander scoorde nog de 11-5. Jack scoorde de 12-5 en de 13-5 en Daniël de 14-5 en Jack beloonde zijn goede wedstrijd met nog een doelpunt (15-5) de laatste goal was voor Juliana die baalde dat ze niet kampioen waren geworden en helemaal op waren. Bedankt D3 voor dit jaar, in de zaal kampioen geworden en op het veld mooi afgesloten in een zware poule. De coaches zijn trots op jullie dat jullie elke week weer hebben geschakeld tussen 1 klein vak en 2 vakken. Sommige van jullie zie ik volgend jaar misschien nog en de rest veel succes in de C! Mila en Daniël nog bedankt voor het meespelen, 2 wedstrijden gespeeld in deze hitte en toch heel goed gespeeld harstikke bedankt. De trotse coaches Willem en Lieneke.

Valto E2 – IJsselvogels E1 13-29 IJSSELVOGELS E1 KAMPIOEN!! In de voorbereiding ging het maar over 1 ding, Nieuwerkerk E6 moet wel van Dunas E1 winnen hóór, want anders zijn wij geen kampioen. Beide wedstrijden werden op dezelfde tijd gespeeld en konden (achteraf gelukkig) niet van elkaar weten wat de stand zou zijn. Wederom een zeer warme zaterdag, maar IJsselvogels E1 had maar 1 doel, zelf winnen en maar kijken (hopen) wat er op het andere veld gebeurde. Het begin van de wedstrijd was nog voor Valto E2 waarbij wij steeds gelijk maakte, Ilse 1-1 en Yannick 2-2, gingen steeds beter spelen, scoorde mooie doelpunten en liepen uit naar een 3-7 tussenstand met doelpunten van Yannick (2-3), Ilse (2-4), Ilse 2-5), Yannick (2-6) en weer Ilse (2-7). Na de 4-7 scoorde Jazz (4-8) en na een hattrick van Yannick stond het ineens 4-11! Na de 5-11 scoorde Ilse 5-12 en zette hiermee de ruststand op het scorebord. Deed Jonathan niet mee in deze wedstrijd?? Die had even opstart perikelen, maar opende de score in het 3de kwart, 5-13 en was het sein voor “gas erop”, Yannick 5-14, Jonathan 6-15, Ilse 6-16, Yannick 6-17, Jazz 8-18, Yannick 8-19 en Ilse 8-20 vonden de korf. Valto E2 kon het tempo niet bijbenen, scoorde nog wel 5x in het laatste kwart, maar IJsselvogels E1 had het vizier alleen nog maar op de korf en ging als een sneltrein door met doelpunten maken (kon het amper bijhouden met opschrijven 😂). Ilse 9-21, Ilse 9-22, Yannick 11-23, Ilse 11-24, Yannick 11-25, Jonathan 12-26, Jazz 12-27, 12-28 Ilse en Ilse zette met haar 12 doelpunt de eindstand op het scorebord, 13-29. En wat heeft Nieuwerkerk gedaan? Dat was een vraag die wel tig keer werd gesteld richting auto. Kregen ineens een app-je in de groepsapp, Nieuwerkerk wint met 10-8 van Dunas en dat betekend………wij zijn kampioen……echt??…..staat het er echt??……JAAAAA!!!! Wij zijn kampioen op doelsaldo…….wat een ontknoping van dit veldseizoen. Wat een teamprestatie van deze toppers want iedereen krijgt de bal “gegund” om te mogen scoren en het doorgaan in deze wedstrijd heeft dus een kampioenschap opgeleverd. A.s. woensdagmiddag het kampioenschap vieren tijdens het afsluitende teamuitje, mooier kan niet!! De doelpunten samengevat: Ilse 12, Yannick 11, Jazz 3 en Jonathan 3. Super trotse trainer / coaches Cécile & Marco.

IJsselvogels E2 – KCC / CK Kozijnen E4 12-9 Zaterdag 17 juni speelde E2 zijn laatste wedstrijd van deze veldcompetitie tegen KCC. Vorige week nipt verloren waardoor het kampioenschap waarschijnlijk aan ons neus voorbij gaat. Wij konden vandaag alleen zorgen dat we zouden winnen en zo een mooie 2de plek in de poule veilig stellen (met nog kans op het kampioenschap bij verlies Korbis). We begonnen het eerste kwart niet goed waardoor we tegen een achterstand aan keken. Gelukkig pakte we het in de loop van de wedstrijd beter op. Het tempo ging omhoog en we begonnen de betere kansen uit te zoeken. In het 2de kwart kwamen we hierdoor al goed terug. We kwamen zelfs op voorsprong. Het laatste gedeelte van de wedstrijd leek KCC terug in de wedstrijd te komen maar wij scoorden lekker mee. Dit zorgde er voor dat KCC onze overwinning niet meer in gevaar bracht. We werden langs de lijn goed aangemoedigd door onze supporters en dit zorgde ervoor dat we uiteindelijk een 12-9 overwinning konden boeken. Onze complimenten voor de instelling van de spelers deze wedstrijd. Ze zijn tot de laatste minuut 100% gegaan (ondanks de hitte). De goals werden gescoord door 10x Eva, 1x Fenne Mae en 1x Annabel. Wij werden als coaches bedankt voor onze inzet voor het team. Erg bedankt daarvoor! Wij willen spelers en ouders ook nog een keer bedanken voor dit leuke en sportieve seizoen. Groetjes Joran en Wesley.

IJsselvogels E3 – Korbis E9 5-8 Afgelopen zaterdag was het ook voor de E3 hun laatste wedstrijd van dit veldseizoen. Een 2e helft veld die we snel weer moeten vergeten, na 5 wedstrijden staan we namelijk nog steeds op 0 punten. Gelukkig hadden de kids genoeg motivatie om vandaag lekker te knallen. De start was prima, we kwamen op 1-0 voorsprong en wisten lang mee te gaan. Helaas vielen bij ons de goals niet en wist de tegenstander hun kansen wel te benutten. Van een 1-0 voorsprong daalde het naar een 1-5 achterstand. Ondanks deze slechte fase konden ze er gelukkig prima bovenop komen. Winnen zat er vanaf hier niet meer in maar proberen de achterstand te verkleinen lukte gelukkig wel. Van 1-5 kwamen we terug tot een eindstand van 5-8. Geen slecht resultaat gezien de stand maar toch…. Heb vanaf speeldag 1 de kinderen een taart beloofd bij winst, positieve is dat mijn portemonnee nog vol zit 😉 Ondanks de mindere resultaten in het 2e helft veld mogen we terug kijken op een mooi jaar. In de zaal 2e geworden en 1e helft veld ook zeker niet ondermaats gespeeld. De meeste zie ik gelukkig volgend jaar nog. Supporters en spelers bedankt namens mij en Isa. Benjamin. O ja, de goals kwamen van Vajen (3), Thijmen (1) enne de tegenstander (1). Groetjes, Benjamin.

KOAG E6 – IJsselvogels E4 6-2 Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de E4. De E4 wilde vandaag nog 1 keer laten zien wat ze sinds het begin van de zaal allemaal hebben geleerd. In het begin ging het nog redelijk gelijk op, maar de tegenstander profiteerde van de foutjes die wij maakten en zo stond het na het eerste kwart 2-0. Aan beide kanten werd weinig weggeven en dan is het jammer dat wij de kansen niet afmaken en zij wel (We geven de felle zon die in de eerste helft vol in onze ogen scheen de schuld 😉 In het tweede kwart werden we slordig met veel passfouten en zo kon KOAG uitlopen naar 5-0. Wij kunnen echt wel een stuk beter dan dit maar het kwam er in de eerste helft niet uit. In de tweede helft ging het al een heel stuk beter. De tegenstander schoot een mooie bal vanaf de zijlijn erin wat de 6-0 betekende, maar daarna begon het bij ons te lopen. KOAG kreeg misschien ook last van de zon in de ogen of was het gewoon de E4 die uitstekend stond te verdedigen? Wij zorgden aan onze kant voor de ene na de andere kans, en het was wachten op de doelpunten. Miliani scoorde 2 keer snel achter elkaar en de kansen bleven maar komen. KOAG vreesde voor een comeback van ons en deed de deksel op de korf, of tenminste zo leek het want alle schoten en doorloopballen gingen er maar niet in! Qua kansen hadden we meer verdiend, maar onze mindere eerste helft maakte ons uiteindelijk kansloos voor de overwinning. De laatste wedstrijd van het seizoen eindigde zo in 6-2. Thomas en ik zijn als coaches erg trots op wat we als team hebben bereikt. We begonnen pas in de zaal met een bijna volledig team van meiden die nog nooit hebben gekorfbald, maar door hun leergierigheid en enthousiasme hebben we veel mooie wedstrijden neer kunnen zetten! Nu lekker van de vakantie genieten en volgend jaar weer knallen. Tim.

IJsselvogels F1 – HKV / Ons Eibernest F1 11-9 Het was de laatste wedstrijd van dit seizoen en deze behoort ook tot een van de spannendste wedstrijden. Hoewel het kampioenschap al twee speelronden hiervoor was gehaald, wilde we echt winnen, zodat we deze veldcompetitie zouden afsluiten met een 100% winstpercentage! Het begin van de wedstrijd verliep stroefjes, HKV is zeker niet de slechtste ploeg en dat resulteerde in een aantal pass-fouten aan onze kant. Milou scoorde nog de 1-0, maar de 1-1 en 1-2 vielen snel. Wij scoorde de gelijkmaker, HKV de 1 verschil, dit proces herhaalde zich tot 5-5, met goals van Nathan, Maud en Mats. Met de 5-5 stand begon het laatste kwart. Vooral het gooien van (verre) ballen ging beter. We kwamen nog wel achter, 5-6, 6-6 Milou, 6-7, maar het tempo lag al een stuk hoger dan eerder. We scoorde onze 7de, 8ste (Milou), 9de (Nathan) en 10de (Mats) goal. Een tactische wissel van HKV maakte geen grote impact meer en de wedstrijd eindigde in 11-9, na de laatste treffer van Milou. Daarna mocht er het kampioenschap gevierd worden! Het kampioensdiploma, de medaille, het cadeautje van de sponsor en natuurlijk de taart mochten in ontvangst worden genomen en hopelijk hebben de kinderen nog lang kunnen nagenieten. Jesca en ik hebben dat in ieder geval wel gedaan! 🙂 Wij zijn trots op de progressie van dit jaar en natuurlijk de gezelligheid van alle 6. Voor een deel veel plezier in de E en voor de rest tot volgende week! De goals kwamen van 4x Milou, 3x Nathan, 2x Mats, 1x Maud en nog een keer 1x van een van deze 4. Tim.

Weidevogels F3 – IJsselvogels F2 15-12 Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels f2 een wedstrijd tegen Weidevogels f3, de ploeg waar wij vorige keer gelijk tegen speelde. Davey en Vivian waren helaas ziek en konden er niet bij zijn. We hadden een sterk begin met de doelpunten van Sidney en Tobias 1-4 en het goede samenspel van ons alle gingen we tevreden het eerste kwart in. Toen ging Weidevogels weer scoren en kwamen ze terug en stonden we 11-5 achter. Er zat weinig spel in bij Weidevogels het enige wat ze deden was de bal rollen naar de paal en schieten en toch lukte het Weidevogels om veel te scoren. Doordat we goed konden uitrusten in de rust gingen we weer scoren Tobias 11-6 en Sidney 12-7, 12-8 en 12-9. Weidevogels ging ook weer scoren waardoor het gat te groot werd om nog terug te komen. Tobias sloot de wedstrijd af met 2 mooie doelpunten 15-11 en 15-12. Ondanks dat we de wedstrijd verloren hebben, zijn 12 doelpunten erg veel en zijn we gedeelte 2e plaats geëindigd met weidevogels.

Wim Slingerland.