Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 18 maart 2023.

Het zijn zware tijden …… je zal maar supporter van IJsselvogels en Ajax zijn …… het kan niet altijd feest zijn (misschien volgend seizoen weer!!). Waar moet ik beginnen ……, met het kampioenschap van A2 of met de degradatie van het 1e (of de handhaving van het 2e). Lezen jullie zelf maar want bijna alle teams hebben weer een wedstrijdverslag gemaakt, probeer dit nog 2 zaterdagen vol te houden dan zit het zaalseizoen 2022-2023 er weer op. De resultaten:

Maassluis 1 – IJsselvogels 1 17-16 Afgelopen zaterdag was het do or die voor IJsselvogels 1. Er moest gewonnen worden van directe concurrent Maassluis 1 om handhaving nog mogelijk te kunnen houden. Bij verlies zou het doek na 12 speelrondes al vallen. Iedereen was gebrand om deze pot tot een goed einde te brengen en de punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Maassluis had een goed tactisch plan verzonnen waarbij er veel nadruk was gelegd op het voorverdedigen. Dit zorgde ervoor dat wij onze schoten ver aan de buitenkant moesten nemen en de heren van Maassluis veel mee konden vangen. Daarbij hadden we ook nog eens pech in de afronding en dat resulteerde in een lage score. Pas na 10 minuten viel ons eerste doelpunt maar gelukkig schoot de tegenstander ook niet al te scherp. Desalniettemin liepen we wel achter de feiten aan. De tegenstander profiteerde en ging met een 9-4 voorsprong de rust in. Het zou een lastig verhaal gaan worden maar niks was onmogelijk. Nog 25 minuten alles geven en wie weet… De tweede helft die volgde was ontzettend hectisch. Meermaals verwarring rondom de schotklok en jurytafel, een zeer warrig fluitende scheidsrechter en dan ook nog een heer van de tegenstander die de duels niet schuwde waarbij Chris ook nog eens geblesseerd uitviel. Ondanks alle consternatie kwamen we in die tweede helft wel beetje bij beetje dichterbij. Maassluis leek het helemaal kwijt te zijn. Zou het dan nog kunnen? Op 14-15 leek de wedstrijd helemaal te kantelen toen we voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Helaas bleken we niet in staat om (niet voor de eerste keer dit seizoen) door te drukken en de punten veilig te stellen. Bij een 17-16 stand kregen we nog 1 aanval om minstens een punt te pakken. Een aantal goede kansen werden nog gecreëerd maar het mocht niet baten. Eindstand 17-16 en dat betekent degradatie. Heel zonde en ook onnodig. Toch te weinig punten gepakt op de momenten dat het echt moest.. Maar eerlijk is eerlijk, het heeft ons op momenten ook niet meegezeten. We zullen ons hier toch bij neer moeten leggen en met opgeheven hoofd dit zaalseizoen afmaken. Een seizoen waarin we (naar mijn mening) zeker hebben laten zien op dit niveau thuis te horen. Volgend jaar dan maar weer promotie? We gaan het zien 😉 Door Sam.

Maassluis 2 – IJsselvogels 2 20-11 Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Tjoba en een week met goede intensiteit te hebben getraind, dachten we de wedstrijd goed in te gaan. Maar helaas begonnen we de wedstrijd in Maasluis niet gefocust. Zo kwam Maasluis op een snelle voorsprong van 2-0, wat altijd een naar begin van een wedstrijd is. Dankzij de doelpunten van Wouter, Coen en Cecile werd het gelijk en gaf het scorebord 3-3 aan. We gingen met een zeer matige, maar gewonnen eerste helft (5-6) de rust in. Vanaf de start van de tweede helft verloren we onze focus compleet. Maassluis profiteerde daarvan en scoorde 10 doelpunten zonder dat wij een doelpunt wisten te maken. Zodoende kwamen zij met 14-6 voor te staan. Door de doelpunten van Coen, Wouter en Cecile kwam de stand op 14-9, hierdoor leken we het nog even waar te maken. Maar helaas liep Maasluis uit en scoorde wij nog maar één doelpunt, een schot gemaakt door Stan. Uiteindelijk verloren we met 20-11. Ik wil de invallers: Jeanine, Bas en Luc nog bedanken voor het meegaan naar en het spelen van deze wedstrijd. Doelpunten: 3x Wouter, 2x Coen en Cecile, 1x Stan en David. David.

IJsselvogels 3 – ODO 2 17-15 Het 3e ontving thuis ODO 2 uit Maasland, Door de nederlaag van vorige weekzijn de kansen op het kampioenschap praktisch verkeken maar je weet nooit. Dus ook deze wedstrijd proberen te winnen en dan maar afwachten wat de concurrentie doet. ODO 2 bleek een taaie tegenstander die zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Dirk en Heidi scoorden al snel 1-0 en 2-0 maar het tweede aanvalsvak had duidelijk meer moeite om tot scoren te komen. Na 2-2 was het Dirk die in no-time 3-2 en 4-2 scoorde waarna het andere vak begon mee te scoren. Liefst 3 treffers van Robin en 1 van Dirk en Mike zorgden voor een 9-6 ruststand. Na de rust eerst 9-7 voor Dirk met zijn 5e doelpunt 10-7 scoorde. ODO naderde tot 10-9 maar doelpunten van Jeanine, Bas, Dirk en Victor zetten een 14-9 voorsprong op het scorebord. Wedstrijd gespeeld verwacht je dan maar ODO kroop weer dichterbij tot 14-12 en het was weer een wedstrijd. Manon van afstand en Robin uit een flitsende doorloopbal scoorden 15-12 en 16-12 en na 16-13 scoorde Dirk 17-13 waarna ODO 2 de eindstand op 17-15 bepaalde. Trainer/coach Edwin noteerde liefst 7 doelpunten van Dirk, 4 van Robin en 1 van Heidi, Mike, Jeanine, Bas, Victor en Manon. A.s. Donderdag 23 maart speelt het 3e om 21.15 uur thuis tegen Nieuwerkerk 3 om de 2e plaats, succes 3e! Wim.

IJsselvogels 4 – Valto 5 23-13 Het 4e speelde thuis tegen hekkensluiter en het nog puntloze Valto 5 uit de Lier. Van het begin af aan liet het 4e er geen twijfel over bestaan deze wedstrijd graag te willen winnen. Edwin opende de score, 1-0, waarna Jelle R. de 2-1 voor zijn rekening nam. Valto scoorde nog 2-2 maar dat was eigenlijk hun laatste wapenfeit. Stef, Edwin, Jelle R. en Jelle S. zorgden met hun doelpunten voor een 6-2 voorsprong en die voorsprong zou alleen maar groter worden. Edwin 7-3, Myrle 8-3 en Jelle R. zetten het 4e op een riante 9-3 voorsprong waarna invalster Marieke en 2x Jelle S. de ruststand op 12-5 bepaalden. In de 2e helft ging het 4e heerlijk door met scoren terwijl ook de tegenstander af en toe een goaltje wist mee te pikken. Jelle R. 13-6, Marieke 14-7 en 15-7 en Jelle S. 16-7 maakten het gaatje steeds groter. Na 17-9 was het invalster Iris (uit A2) die onder luid gejuich 17-9 scoorde waarna Myrle, Edwin, opnieuw Myrle (waren mooie afstandsschoten!), Léonie, Edwin en Jelle R. de eindstand op 23-12 bepaalden waardoor het 4e nog steeds 5e staat. Twee punten achter op nummer 3 en 1 punt voor op nummer 6. Dat worden nog 2 spannende laatste wedstrijden. Edwin en Jelle R. scoorden 5x, Jelle St. 4x, Myrle en Marieke 3x en Stef, Iris en Léonie 1x. Wim.

IJsselvogels 5 – Paal Centraal 3 9-10 IJsselvogels 5 speelde thuis tegen Paal Centraal 3, het beloofde een pittige wedstrijd te worden omdat de vorige wedstrijd maar net gewonnen was. IJsselvogels moest even inkomen en Paal Centraal liep al snel uit tot de 0-2 daarna door een schot van Louanne de 1-2. Helaas liep het steeds meer op tot 1-7. IJsselvogels moest een tandje bijzetten en kwam tot de rust op 4-7 door goals van 2x Peter en Boas. In de rust een felle toespraak, dit is nog niet verloren !! Na onwijs fanatiek de tweede helft werd het 5-7 door een goal van Erik. Paal Centraal liet er ook geen gras over groeien en scoorde er gelijk 2 achter elkaar 5-9. Dennis liet het er niet bij zetten en door 2 goals van hem kwam IJsselvogels dichterbij 7-9. IJsselvogels liet de moed niet zakken en door nog 2 goals van Mick en Peter werd het 9-9 ! Gelijk spel !! Helaas in de laatste minuten nog een tegen goal en werd de eindstand 9-10 … IJsselvogels heeft hard gewerkt in de tweede helft, helaas net niet genoeg . Lou.

Twist 7 – IJsselvogels 6 10-11 Scheidsrechtertje, Scheidsrechtertje, Scheidsrechtertje wat moeten we nou met je aan. Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels 6 tegen Twist 7 uit in Vlaardingen. Voor de mensen die in het afgelopen jaar hier hebben gespeeld weten ze dat er een fascinerende grote koepel staat. Die qua temperatuur fantastisch was. Dus zo begonnen we ook met het warmlopen en inschieten in een goeie 27 graden. Na het oud en vertrouwd praatje van Ruud gingen we vol enthousiasme en zweet de wedstrijd in. Voor de wedstrijd nog begon kwam de scheidsrechter nog even een praatje houden over zijn blessure en dat hij niet heel snel was (hartstikke vervelend natuurlijk, maar persoonlijk zou ik toch iets dichter bij staan dan 3,5km), maar vooralsnog begonnen we de wedstrijd. Door de koepel kwam er niks qua geluid doorheen dus na 37x roepen “ik zie je” stonden we alsnog 1-0 achter, maar dat schreeuwen maakt Sanne allemaal niet uit want die schoot er binnen een paar minuten de 1-1 binnen. Na een leuk om en om spelletje stond het na 25 min 5-5 met doelpunten van Lotte, Edo, Tom en Angela. Annelie vond dat we de eerste helft toch nog wel met een voorsprongetje moesten eindigen dus die scoorde de 5-6 er nog in. En de 5-7 werd ook gescoord door Annelie “toch scheids??”, maar tevergeefs die werd niet meegeteld omdat de timer naast het korfbalveld al op 0 stond. Rust. Ruud vond dat we het erg moeilijk voor ons zelf maakte en dat er meer tempo achter moest zitten. Nadat we ons herpakt hadden en de oceaan van ons voorhoofd hadden geveegd konden we weer aan de slag. De 2de helft begonnen we gelijk sterk met een voorsprong van 5-9 met doelpunten van Stan, Edo en Edwin. Persoonlijk vonden we dat wedstrijd toch iets leuker was als het een beetje spannend was dus Twist mocht van ons even vrij uit schieten tot de 9-9. De 9-10 werd door Lotte erin gegooid met een prachtig schot. De spanning moest er natuurlijk in blijven zitten dus Twist scoorde de 10-10 nog in de laatste 5 min. Met knijpende billen zagen we hoe Edo de 10-11 in de laatste minuut erin schoot, die aangegeven was door de scheids. Gelukkig vond de scheids dat er nog een minuutje blessuretijd bij mocht dus dat was weer fantastisch. Edwin maakte het nog af met de 10-12 “toch scheids??”, maar tevergeefs die werd niet meegeteld omdat de timer in zijn hand al op 0 stond. Daarnaast hebben we goednieuws “tromgeroffel” we staan nu officieel op de eerste plaats. Nu nog volgende week en 1 april winnen en dan zijn we dit binnen seizoen weer kampioen jeeee. Ik wens iedereen een fijne week en tot volgende keer. Tom.

KOAG A1 – IJsselvogels A1 17-14 Afgelopen zaterdag speelde de A1 uit in Krimpen tegen het welbekende KOAG. KOAG al zeker van degradatie en wij al zeker van handhaving, dan zou je zeggen dat wij hier ook de favoriet moeten zijn. Helaas is IJsselvogels A1 en uitwedstrijden een slechte combinatie. De kansen zijn er altijd wel maar het afmaken van die kansen is het 2e. Ondanks dat begonnen we de wedstrijd erg sterk. Door goals van Wesley, Joran en Benjamin wisten we de stand al snel naar 0-3 te brengen. Na 2 tegengoals was het Wesley die de stand naar 2-4 bracht en Isa zette de stand na 5 minuten op 3-5. 5 goals na ongeveer 5 minuten is een goed begin. Als je de 15 minuten daaropvolgend alleen geen goal weet te maken dan geef je het toch al behoorlijk uit handen. Van een 3-5 voorsprong gaan we ineens naar een 9-5 achterstand. Wetend dat we de vorige wedstrijd tegen KOAG terugkwamen van een 4 goals achterstand was er nog geen vuiltje aan de lucht te bevinden. Na een korte kans van Isa lukte het ons lastig het verschil te verkleinen. Wesley bepaalde de ruststand met een schot even later op 11-7. Na rust was het spel een stukje beter maar zeker niet waarvoor we zouden tekenen. Aanvallen werden slecht geoorganiseerd en er werden veel overhaaste beslissingen genomen. Na 2 goals van Benjamin en 1 van Wesley wisten we langzamerhand dichterbij te komen. Helaas krijg je dan snel daarop weer 3 goals om je oren wat de stand naar 16-10 bracht. Yana, Rosa en Tim wisten de score nog naar 16-13 te brengen maar helaas was het te laat. Isa bepaalde de eindstand op 17-14. Zelf kwamen we simpelweg veel te kort om hier een resultaat te behalen. Nou moet ik ook zeggen dat je ook een goed voorbeeld kon zien van ‘hoe fluit je een wedstrijd dood’ genoeg drinkpauzes gehad in elk geval want meneer wist niet echt hoe alles werkte. Volgende week onze revanche tegen Vitesse pakken dan maar! Goals kwamen van Wesley (4), Isa en Benjamin (3), Joran, Yana, Rosa en Tim (1). Benjamin.

IJsselvogels A2 – TOP | IAA fresh A3 22-17 IJsselvogels A2 – TOP A3 uitslag 22-17 en dit bleek opeens de kampioenswedstrijd te zijn in de rust, want naaste concurrent Madjoe A1 verloor thuis van Korbis A2 met 11-12 en opeens kon IJsselvogels A2 KAMPIOEN worden. De eerste helft kende een perfecte start met doelpunten van Iris (1-0 & 2-0) en Lieneke (3-0), ofwel de dames namen het voortouw. De voorsprong werd steeds verder uitgebouwd, maar IJsselvogels A2 moest hiervoor wel diep gaan, want TOP A3 bood prima tegenspel. Willem (4-1), Lieneke (5-2), Willem (6-3), Finn (7-3), Lieneke (8-3) en Willem (9-4) maakte de doelpunten binnen 20 minuten. In de laatste 10 minuten hield IJsselvogels A2 het gat op 5 punten door Lieneke (10-5 & 11-5) en Sander (12-7). In de rust was het uitblazen want we moesten echt aan de bak. Voordat de 2e helft van start ging, even op sportlink kijken en stond het er echt…Madjoe verliest met 11-12 en voordat het echt doordrong dat wij nu opeens voor de titel stonden te spelen. Focus weg, 12-10 en was het weer een wedstrijd en bij TOP was het geloof weer terug. Maar dit IJsselvogels A2 toont altijd veerkracht en Sander (13-11), Willem (14-11) en Lieneke (15-12) hielden de voorsprong in tact. Credits voor TOP A3 welke niet opgaf na doelpunten van Willem (16-13 & 17-13) en kwam zelfs terug tot 17-15. Ondertussen was er een ware broer – zus strijd gaande, waar Lieneke 8x scoorde, maar Willem maakte in de laatste minuten van de wedstrijd nog 2 doelpunten en besliste de strijd met 9 doelpunten. Eindstand 22-17….

IJSSELVOGELS A2 pakt titel in de 2e klasse en mag zich huldigen tot KAMPIOEN!! Normaliter scoren wij over meerdere spelers, maar afgelopen zaterdag waren het Willem (9), Lieneke (8), Iris (2), Sander (2) en Finn (1). Aanstaande zaterdag speelt IJsselvogels A2 thuis tegen nummer 2 Madjoe A1 om 14.10 uur en aansluitend staat de taart klaar, ongeacht wat de uitslag is geworden, maar wij hebben nog een klein rekeningetje openstaan dus zijn gebrand op een overwinning. Tot a.s. zaterdag in de Zuidplas. Marco.

IJsselvogels A3 – ALO A1 10-15 De wedstrijd begon goed, waardoor Levi de eerste goal had gemaakt met een schot, maar daarna ging het iets slechter met verdedigen, waardoor de tegenstander er 4 had kunnen maken en daardoor de uitslag 1-4 werd, maar geen zorgen wij kwamen weer terug, waardoor Levi de 2-4 maakte. Toen ging het weer iets slechter en daardoor scoorde de tegenstander er 2, met als uitslag de 2-6. Wij vonden dat niet leuk, dus kwamen weer terug met 2 goals, een schot van Jesse en een schot van Sahra, waardoor het 4-6 stond. Daarna scoorde de tegenstander er ook weer eentje voor de 4-7, Sem scoorde de 5-7 met een schot net voor de rust en zo stonden we in de eerste helft achter met 5-7. Na de rust scoorde Alo gelijk weer en werd het 5-8. Maar Jesse scoorde daarna gelijk met een schot de 6-8. Toen kwam Alo weer met de terugslag en scoorde de 6-9, maar toen kwamen wij ook terug en Nils scoorde de 7-9, daarna scoorde Alo weer en stond het 7-10. Levi scoorde met een schot en zorgde voor de 8-10, daarna ging het iets slechter in de verdediging en daardoor scoorde Alo er 2, wat zorgde voor de 8-12, maar Jesse was er weer en scoorde zijn derde goal, waardoor het 9-12 werd. Alo vond dat niet heel leuk er kwam terug met 3 goals, wat als gevolg zorgde voor de 9-15. We moesten nog 1 min en in die min scoorde Nina nog net een goal en werd het 10-15, waardoor de definitieve eindstand 10-15 werd. Sahra.

Excelsior B1 – IJsselvogels B1 14-7 Zaterdag 18 maart kwart over één vertrokken we met z’n alle naar Delft. Dit keer niet voor Fortuna maar voor Excelsior. We hoopten het goede spel van vorige week mee te nemen en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Helaas waren we deze week niet zo op schot. We kwamen achter met 2-0 en door een mooi schot van Eline werd het 2-1. Het ging zeker niet slecht alleen haalden we niet hetzelfde schotpercentage als Excelsior. Hier door gingen we met nog een schot van Marnick met 6-2 de rust in. We kregen het advies van Robin om onze koppies niet te laten hangen hoe vaak de bal ook mis ging want hij moest en zou een keer gaan vallen. Dus met dit in onze gedachten begonnen we aan de tweede helft. Eerst weer twee doelpunten tegen maar door een doorloopbal van Luna werd het 8-3. Na nog twee doelpunten van Excelsior kwamen er twee van onze kant een stip van Timo en nog een mooi schot van Marnick. Helaas konden we Excelsior hierna eigenlijk niet meer bijhouden. Maar na drie doelpunten van hun kant kwam er bij ons toch een mooie actie. Marnick ging voor een doorloop bal maar werd overgenomen door de andere heer waardoor Wilmer helemaal vrij stond dus Marnick gooide de bal gelijk en Wilmer maakte hem super af. Na nog een schot van Nora is de wedstrijd geëindigd in 14-7. Helaas, het was niet onze beste wedstrijd. We hadden super veel kansen die we niet hebben benut. Maar volgende week pakken we die Waddinxveense club wel!! Nora.

KVS | Groeneveld Keukens C1 – IJsselvogels C1 20-8 We waren allemaal gespannen voor deze wedstrijd tegen de koploper. Ondanks dat we zelf laatste staan gingen we er toch met volle moed in. We hebben uiteindelijk wel verloren met een score van 20-8 met doelpunten van Blessing, Floortje vG, Luuk, Sil, Chris en Rico. Floortje v. Gr.

Maassluis C2 – IJsselvogels C2 6-4 Afgelopen zaterdag speelde de C2 uit tegen Maassluis. Voor ons speelde het eerste, wat helaas verloor. Dat was heel jammer en we wilden nu extra graag van Maassluis winnen. Aan onze kant begon de wedstrijd goed. Lieke S scoorde de 0-1. Helaas scoorde de tegenstander snel de 1-1 en stond het weer gelijk. Even later bracht Lucas de C2 weer op voorsprong met een mooie doorloopbal. Daarna hadden we veel pech met veel kansen die er net niet in wilden, en zo gingen we de rust in met een 1-2 voorsprong. Maassluis maakte na rust de gelijkmaker van afstand. Weer veel kansen die er net niet ingingen aan onze kant, totdat Senne de 2-3 maakte. Na de 3-3 van de tegenstander bleef het lang spannend en werd er goed verdedigd aan beide kanten. Helaas maakte Maassluis vlak voor het einde de 4-3 en de 5-3 en het lukte niet meer om de wedstrijd te winnen. Senne maakte het nog spannend door de 5-4 te scoren, maar gelijk daarna besliste Maassluis de wedstrijd op 6-4. Er had misschien meer ingezeten, maar we blijven het proberen! Lieke S.

IJsselvogels C3 – Reeuwijk C1 3-10 Vandaag was de wedstrijd IJsselvogels C3-Reeuwijk C1. In de eerst helft schoten we vaak op de korf, maar gingen ze telkens net mis. De tegenstander scoorde er wel 4. Daarna was het rust en stond het 0-4. Toen de tweede helft begon hadden we allemaal weer veel energie. Nadat de tegenstanders nog 3 doelpunten hadden gescoord kwam Dean en die scoorde een mooi doelpunt. De tegenstander scoorde er nog twee en daar kwam Dean weer met nog zo’n mooi doelpunt. De tegenstander scoorde er toen nog 1 en daarna scoorde Neolina. Aan het einde van de wedstrijd was het 3-10. Helaas niet gewonnen. Het leek wel alsof er een deksel op onze korf zat. We hadden zoveel kansen, maar ze gingen er telkens net niet in. Het was wel een leuke en sportieve wedstrijd. Bedankt moeder van Sarah en vader van Jildou voor het coachen. Neolina.

KVS | Groeneveld Keukens D1 – IJsselvogels D1 10-6 Vandaag moesten we uit naar KVS in Den Haag. We mochten uitslapen want we hoefden pas om 11.45uur te verzamelen. Om 13.00uur begon de wedstrijd. De eerste helft ging wat moeizaam van start, we stonden al snel met 2-0 achter. We hadden veel balverlies omdat we te veel diepe ballen speelden, die werden onderschept door de tegenpartij. KVS verdedigde erg sterk waardoor wij weinig kans hadden tot schieten. Thijme wist 2x te scoren maar daar bleef het tot de rust bij. KVS wist wel te scoren met rust stonden we met 7-2 achter. Na een peptalk in de rust, ging de tweede helft een stuk beter. We wisten elkaar beter te vinden en speelde sneller de bal rond. Door mooie doelpunten van Elin, Thijme, Fleur en Eva zijn we toch nog mooi teruggekomen tot de eindstand 10-6.Lucas bedankt voor je invalbeurt! Helaas verloren, maar volgende keer gaan we hopelijk weer met de winst naar huis! Groetjes Noor.

IJsselvogels D2 – Nieuwerkerk D4 6-5 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Levert D2 een topprestatie door koploper Nieuwerkerk D4 hun eerste nederlaag toe te brengen en dan niemand die een wedstrijdverslagje inlevert, FOEI! De start van D2 was uitstekend want ze namen een 4-0 voorsprong, helaas is er in het regiehokje niet bijgehouden wie er scoorden, jammer! Nieuwerkerk kwam terug tot 4-2 maar daarna liep D2 weer uit naar een 6-2 voorsprong. Ik denk dat het laatste gedeelte superspannend was want Nieuwerkerk scoorde 6-3, 6-4 en zelfs 6-5 ,aar gelukkig bleef het daarbij waardoor D2 zelfs nog volop kansen heeft om als 4e te eindigen, zet ‘m op!

IJsselvogels D3 – Dunas D2 26-4 Scherp beginnen was het advies dat Willem en ik jullie gaven voor de wedstrijd. Ik kan jullie vertellen dat deze 5 meiden het echt heel goed hebben gedaan! Na 10 minuten stond het al 9-0. En in de rust stond het 17-2. Jullie hebben heel goed gekeken naar de kansen van een ander, waardoor iedereen heeft gescoord deze wedstrijd! Jullie mogen trots zijn op het resultaat. (26-4). Volgende week spelen we tegen WION D1 onze kampioenswedstrijd, het gaat zeker niet makkelijk worden, maar zoals Lotte jullie altijd vertelt: zij zijn goed maar wij zijn beter😉 Tot volgende week! Doelpunten zijn gemaakt door: Kyra (9) Laela (6) Mila (5) Carice (4) en Meryam (2). Lieneke.

IJsselvogels E1 – KCC | CK Kozijnen E3 35-11 Misschien een beetje saai, maar afgelopen zaterdag geen bijzonderheden voor / tijdens / na de wedstrijd IJsselvogels E1 – KCC E3. In de trainingen wordt het steeds meer een aandachtspunt, een doorloopbal uit een actie. Dat we kunnen korfballen, dat weten wij en gaan steeds beter samenspelen. Het zou tegen KCC E3 dus meer een trainingswedstrijd worden dan een echte wedstrijd. In het 1e kwart was daar weinig van te merken, want de spelers stonden op scherp en zeer efficiënt in de afronding. Geen tijd voor de aanwijzingen vanaf de kant en stond het na 10 minuten al 10-2 voor IJsselvogels E1. Tijdens het korte praatje het aandachtspunt toch even benadrukt en de spelers gingen hiermee aan de slag in het 2e kwart. Lange bal eruit en snel spel werd steeds beter uitgevoerd. Ruststand 15-4. Het 3e kwart was het beste kwart van de wedstrijd, proberen in de aansteun te komen en direct de doorloopbal inzetten. Het ging steeds beter en IJsselvogels E1 bleef een zeer hoog schotpercentage houden, tussenstand 24-7. Ook in het laatste kwart vielen de doelpunten gemakkelijk, maar de mooiste kwam van Ilse na snelle uitbraak en rake doorloopbal. De eindstand werd bepaald door Jonathan na een razendsnelle uitbal, 35-11. De doelpunten verdeling van deze 35 is als volgt: Jonathan (11), Daan (9), Ilse (6), Yannick (5) en Jazz (4). Helaas won Nieuwerkerk van Vitesse en kunnen geen kampioen meer worden maar wij vinden IJsselvogels E1 de beste van de poule. Nog een laatste wedstrijd tegen KCR in de zaal en daarna naar het veld met als doel, de bovenste plaats! Cécile & Marco

IJsselvogels E2 – KCC | CK Kozijnen E2 5-8 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E2 ontving thuis KCC E2 en dat bleek een bijna gelijkwaardige tegenstander. Na iedere periode stond E2 1 doelpuntje achter en pas in de laatste periode wist KCC de zege veilig te stellen. Bij winst a.s. zaterdag op KCR E4 kunnen jullie nog op de 5e plaats eindigen waar nu KCR staat.

IJsselvogels E3 was vrij.

Avanti | Post Makelaardij E7 – IJsselvogels E4 5-9 Afgelopen zaterdag speelde de E4 tegen concurrent Avanti. Bij winst zou de E4 voor bijna 100% zeker eindigen op een 4e plaats. Hier wilden we met zijn allen vol voor gaan! De wedstrijd begon uitstekend met de 0-1 van Miliani. Na een tijd goed verdedigd te hebben scoorde Avanti de 1-1. Morgan schoot de E4 weer op voorsprong en Avanti maakte weer gelijk. Een spannend eerste kwart, maar de E4 wilde meer. In het tweede kwart scoorden Miliani en Kika, waardoor de E4 op 2-4 kwam. Avanti scoorde vlak voor de rust nog de 3-4 en zo bleef het een spannende wedstrijd. In het derde kwart werd aan beide kanten heel goed verdedigd, alleen Kika scoorde de 3-5. De E4 stond er nu goed voor. Nu moest de E4 nog één kwart volhouden, en dat lukte supergoed! Rosalie scoorde met een schot de 3-6. Bijna alle speelsters in de E4 spelen dit zaalseizoen hun eerste wedstrijden en dan is het natuurlijk zo dat sommige teams al iets verder zijn dan wij. Toch leert de E4 snel en worden ze steeds beter, en dat was goed te zien in de 3-7 van Rosalie. De laatste weken traint de E4 onder andere op de doorloopbal. Het lukt nog niet altijd even goed, maar na al een paar doorloopballen proberen zat deze er schitterend in! De E4 was terecht heel blij met dit doelpunt. Avanti scoorde weer, maar Miliani en Kika hielden de E4 op een mooie voorsprong. Avanti bepaalde de eindstand op 5-9. Met het korfschieten (3-6 winst) pakte Yente haar doelpuntje ook mee, waardoor iedereen heeft gescoord! Een hele goede wedstrijd van de E4, en de 4e plaats is een knap resultaat voor een nieuw team. De doelpunten kwamen van: Miliani 3x, Kika 3x, Rosalie 2x en Morgan 1x. Tim.

KCC | CK Kozijnen F2 – IJsselvogels F1 8-6 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Capelle ad IJssel moest F1 het opnemen tegen kampioen KCC F2. Thuis werd het een doelpuntrijke wedstrijd met KCC als duidelijk betere ploeg. Nu bood F1 veel meer tegenstand al moest het opnieuw zijn meerdere in KCC erkennen. Jullie zijn met 3 andere teams verwikkeld in een “gevecht” om de 2e plaats waarbij jullie voorlopig de beste papieren hebben. Het zou bijzonder knap zijn als jullie in je eerste korfbalseizoen gelijk op een keurige 2e plaats weten te eindigen, succes F1.