Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 3 oktober 2020

Een gedenkwaardige zaterdag. Ik denk dat het  voor het eerst in 10 jaar was dat ik geen wedstrijd heb gezien van Cécile en/of Benjamin en één van de weinige keren dat ik een thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 heb gemist, lang leve corona! Het is niet anders. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik daar, gezien de (natte) weersomstandigheden ook niet echt rouwig om was al had ik de 25-11 overwinning van A1 op Weidevogels A1 graag met eigen ogen gezien, knappe prestatie. De meeste teams hebben het moeilijk in hun poule. Toch zijn er ook teams die nog een kans maken op het kampioenschap zoals het 6e, ja, echt waar, voor het eerst in de senioren spelen en dan gelijk kans maken op het kampioenschap al zijn jullie wel afhankelijk van puntverlies van WION 6. B1 heeft zaterdag in Barendrecht genoeg aan een punt tegen Vitesse B1, thuis werd het 12-4. E2 heeft nog een klein kansje als het uit van Weidevogels E1 weet te winnen waarvan thuis met 6-8 werd verloren, jullie zijn zeker niet kansloos. En natuurlijk onze jongste trots de F1. Jullie staan samen met Nieuwerkerk F5 ongeslagen bovenaan en laat dat nu net de laatste tegenstander zijn, succes F1! Het 1e t/m 4e en de A1 spelen wedstrijdkorfbal en gaan na de zaalcompetitie door met de 2e helft veld. MW1, B2, B3, C1, D2 en E1 doen goed mee in hun poule terwijl de overige teams, het 5e, A2, C2, D1, D3, E3 en E4 het erg moeilijk hebben. Nu maar hopen dat jullie in de zaal in een wat gelijkwaardiger afdeling zitten. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er maar 6 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er maar liefst 13 een nederlaag. De grootste overwinning was wederom voor F1 dat met 18-0 van Kinderdijk F2 wist te winnen. De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 6e, B2 (2x), C1 en E3.

IJsselvogels 1 – Tilburg 1   17-27     Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels 1 het opnemen tegen oude bekende Tilburg. Vorig seizoen kregen we er flink van langs tegen deze ploeg dus dat moest anders deze keer. Door de nieuwe maatregelen (geen publiek) en de stromende regen was het toch een beetje een trieste bedoening op het veld.. en hoe mooi is het dan dat er uit het niets een livestream werd geregeld via Facebook! Voordat ik over de wedstrijd ga praten wil ik bij deze Sam Klijn namens het 1e (en ik weet zeker ook namens het 2e) bedanken voor het last minute regelen van de livestream en het filmen ervan. Op deze manier kon men thuis toch meekijken met de wedstrijden van de selectie. Topper! Maar goed, dan de wedstrijd.. die in tegenstelling tot vorig seizoen (toen na 10 minuten al 2-10 achter geloof ik) nu wel een echte wedstrijd was. We schoten uit de startblokken waardoor we na 2 aanvallen met 2-0 voorstonden. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen en werd er over en weer gescoord in een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. Net voor rust wisten we de stand op 11-11 te zetten en was het absoluut nog niet duidelijk wie hier 2 punten ging pakken. Ook het begin van de tweede helft ging gelijk op maar Tilburg werd steeds sterker naar mate de wedstrijd vorderde.. en ja, als we dan zelf ook nog eens teveel opgelegde kansen missen, maken we het onszelf wel heel lastig. Het laatste kwartier was het over en uit. Tilburg schoot een gigantisch hoog schotpercentage en hier hadden wij geen antwoord meer op. Vanuit alle hoeken en standen vlogen de ballen aan Tilburgse zijde erin en na 60 minuten floot de scheidsrechter af bij een (in mijn ogen enigszins geflatteerde) 17-27 eindstand. Conclusie van deze wedstrijd is: eerste drie kwartier een hele goede pot gespeeld waarin we zeker gelijkwaardig waren maar het laatste kwartier liet Tilburg zijn klasse zien en waren ze simpelweg beter dan wij. Hoe deze ploeg heeft verloren van SDO en DOT (waar wij van wonnen) is mij echt een raadsel en zeker het vragen waard als wij na de zaal richting het zuiden mogen. Op naar komende zaterdag als we op bezoek mogen bij het wisselvallige WION uit Rotterdam. Wat mij betreft is het weer eens tijd om 2 punten bij te schrijven. Door Sam.

IJsselvogels 2 – Pernix 4   10-17     Afgelopen zaterdag mochten we tegen Pernix 4 een wedstrijd spelen. Het was een regenachtige dag. De wedstrijd begon niet goed. Met een 0-2 achterstand. Gelukkig maakte Leon de 1-2 waardoor we weer dichterbij kwamen. Helaas scoorde Pernix de 1-3. We moesten nu wel gaan scoren anders werd het gat te groot. Uiteindelijk gingen de doelpunten vallen waardoor we tot 4-4 uitkwamen. Jammer genoeg scoorde Pernix 5 doelpunten achter elkaar. Het gat was nu te groot. De ballen gingen er maar niet in. De tweede helft konden we niet meegaan met Pernix het gat was te groot en de doelpunten vielen helaas niet. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd jammer genoeg verloren met 10-17. Op naar zaterdag en dan wel de 2 punten weer binnenhalen. Doelpunten zijn gemaakt door: Leon, Stan, Robin 2x Jeffrey, Janneke, Anouk , Annelies 1x . Angela.

KOAG 3 – IJsselvogels 3   8-14     Originele vertrektijd half 10. Oh, speelt je zoon zo vroeg? Nou nee, KOAG 3 – IJ3 is om 11:00 uur geprogrammeerd…… en voor wie mijn bioritme kent, half 10 is gelijk aan midden in nacht, ergens tussen REM-slaap en de dag beleven. Zelfs iemand gevonden die reserve wil zijn, Robin: dank!! Aankomst in Krimpen natuurlijk veel te vroeg, Corona regels, kantine dicht, regen, nauwelijks mensen, dug-out gespot, daar passen alleen 10 mensen gestapeld in en dat schijnt dan weer niet de bedoeling te zijn….. Leuk en tip: Bij KOAG stond een futuristisch apparaat waarmee die lompe voetstukken verplaatst kunnen worden, diezelfde 10 man heel intelligent naar gekeken, “hoe zou dat werken”? Gelukkig een jonge dame van nog geen 10 jaar die een live demo verzorgde. Handig! Een leuke onderbreking in een voor de rest sfeerloze ambiance, maar er moest eigenlijk wel gewonnen worden, beide teams met 2 punten uit 4 potjes. Gerefereerd aan de spelbeleving van vorige week en gelijk een kickstart, 0-4 na ruim 10 minuten en daarna …… Pijn-aan-de-ogen-korfbal, resultaat slechts 4-5 met de rust…… Dat mocht vooral de 1e aanval zich aanrekenen, boos worden heeft geen zin zeggen ze op de cursus, toch gedaan, was ten slotte zelf onderdeel van die 1e aanval. Tactiek aangepast: “alle ballen op mini-Ploos en dat betaalde uit”. Dikke pluim voor de 2e helft van neef Luc, zichzelf weggecijferd, reboundkoning en mee gescoord. De 1e verdediging kan sowieso terugkijken op een goede wedstrijd, lengte overwicht benut en op 1 minuut na altijd controle gehad. Voor jullie geldt alleen dat treffers binnen de 7 meter ook gewoon voor 1 tellen, toch? Kirsten 5x, Bas 4x, Mike 2x, Manon, Esther en Luc 1x zorgen voor de 14 treffers, KOAG kwam tot 8 goals, 8-14. Gr,. Edwin.

Korbis 3 – IJsselvogels 4   18-13     IJ4 overlapte door de reistijd deels met IJ3 en eigenlijk alleen de 2e helft gezien. Tegenstander Korbis 3 is een bekende opponent van de laatste jaren en als ik het goed heb, staan zij net wat vaker aan de goede kant van de uitslag.  ’s Ochtends een vleugje Covid19 gedoe bij IJ4, een snifje, wat nu? Toch afgezegd, juiste keuze! Plek moet opgevuld worden, dat viel niet mee, groepsapp ontploft, maar gelukt, waarvoor dank! Een kleine achterstand tijdens het praatje halverwege, wisseltje hier, wisseltje daar, tot 14-13 aan het elastiek gebungeld. Echter Korbis had eveneens een goed bezette bank en bracht de nodige versterkingen in. Vanaf de zijlijn beschouwd een terechte zege voor hen, 18-13. Dan maar zaterdag van de 0 af, als de volgende IJ4 klassieke tegenstander naar De Verlenging komt, HKC4. De 13 werden geproduceerd door Laura R, Rob, Leonie en Jelle S. 2x, Jelle R., Pascal, Melvin, Wils, en Manon 1x. Edwin.

IJsselvogels 5 – Vitesse 5   10-13     Vandaag mocht IJsselvogels 5 het opnemen tegen Vitesse 5. Bij hun uit werd er verloren met 12-8 laten we hopen dat het vandaag beter gaat. Helaas konden we wegens blessures en ziekte niet alle heren en dames van het 5e op het veld zetten. We hebben dus maar wat versterking gevraagd van onze ondertussen vaste invallers van het 6e en Jelle R. Gelukkig waren deze enthousiast en hadden ze nog wel zin om nog een wedstrijd te spelen. Toen ook nog bleek dat Jelle S. en de dames van het 6e bleven hadden we een gevulde bank. Met de maximale bezetting en dus alle opties open werd er begonnen aan de wedstrijd. Het zag er niet zo goed uit voor het 5e/ half 6e. Vitesse bleef maar scoren 0-1, 0-2, 0-3, waar gaat dit stoppen? 0-4, 0-5, 0-6, Dit gaat fout waar blijven de punten? 0-7, O kijk daar komt het eerste punt 1-7. Weer scoorde Vitesse (1-8), 1 punt is niet voldoende om te winnen jongens. Kijk daar is de rust even kijken wat de bank aan verbeter punten heeft. Eigenlijk gaat het redelijk alleen willen de ballen er gewoon niet in. Na de rust is het Louanne die de 2-8 scoort. Misschien moeten we wat wisselen. Kijk nu gaat het beter Jelle S. maakt de 3-8 en de 4-8. Vitesse doet een poging om het scoren te doorbreken (4-9). Nu is het Tom S. die scoort, Jelle S. laat zich van zijn goede kant zien en legt er weer 2 in. (7-9) Kijk dit gaat de goede kant op. Het gat wordt kleiner en kleiner. Louanne vind weer de korf en zet de stand op 8-9, een punt verschil, we zijn er nog niet jongens maar de winst is bijna te ruiken. Vitesse merkt ook dat dit gaat gebeuren en wordt weer scherp, 8-10, 8-11, 8-12, … waar is dat gat nu gebleven? Edo maakt zich nog even boos, we waren zo dicht bij dan laat je dat toch niet liggen…, Hij legt vervolgens de laatste 2 punten voor IJsselvogels in de mand. (10-12) Vitesse doet er nog een schepje boven op en scoort de laatste punt van de wedstrijd en bepaald hiermee de stand op 10-13. Helaas, er is hard gestreden, de 2e helft liet zien dat wat er ook gebeurt het is altijd nog mogelijk om zelfs de grootste achterstand in te halen. Heel erg bedankt aan alle invallers, zonder hen had deze wedstrijd nooit gespeeld kunnen worden. De punten zijn deze wedstrijd gemaakt door: 4x Jelle S., 2x Edo, 2x Louanne, 1x Tom S., 1x Boas. Van Boas.

IJsselvogels 6 – Avanti / Post Makelaardij 11   10-10

IJsselvogels MW1 – Oranje Wit MW1   10-10     Woensdag avond mochten we weer de wei in. De tegenstander van vorige week was nu weer onze tegenstander en staat ongeslagen bovenaan. Vorige week konden we lang bij blijven, maar toch verloren met 10-9. Het is echt een goede tegenstander, maar ons spel wordt ook steeds beter. We begonnen de wedstrijd voortvarend met een korte kans van Rinske en een schot van Hendrik. Onze tweede aanval had meer moeite met scoren, maar de tegenstander niet. Sandra speelde echt een top wedstrijd. Ze onderschepte heel veel ballen en was haar tegenstandster op alle vlakken de baas. Joost wist in de eerste helft nog twee keer te scoren met een schot en een stippie. De ruststand was 4-6. Met een paar slimme wissels kreeg ons tweede aanvalsvak ook meer kansen. Melvin en Marieke zorgde voor de 6-6. Joost wist met een doorloopbal/1-hander de stand weer gelijk te trekken. Marieke en Hendrik scoorde nog een keer. Helaas kwamen op het laatst nog achter met 9-10. Gelukkig was het onze RUUUUUUD die de 10-10 maakten. We kregen nog een kans op 11-10, maar helaas floot Stefan toen af. Met een gelijk spel tegen de nummer 1 voelde het voor ons als een overwinning. Stefan bedankt voor het fluiten. Marvin bedankt voor het invallen en het goede warmlopen van een uur thanks to mister C. Scores Joost 3, Hendrik 2, Marieke 2, Melvin 1, Rinske 1 en Ruud 1. Patrick.

IJsselvogels G1 was vrij.

IJsselvogels A1 – Weidevogels A1   25-11     Het was zaterdagmiddag 3 oktober. De eerste wedstrijd na de nieuwe persconferentie waarin bekend werd gemaakt dat er geen supporters meer mochten kijken bij wedstrijden. Erg jammer! Ook was het de eerste wedstrijd na de verloren wedstrijd tegen Fortissimo. Een dramatische wedstrijd die we maar snel moesten vergeten. Vandaag moesten we tegen Weidevogels. Een ploeg waar we al vaker tegen gespeeld hadden en toch wel hoge verwachtingen van hadden. Na een goede voorbereiding op de wedstrijd en met elkaar het een en ander besproken te hebben begon de wedstrijd. Het begin liep gelijk op. Vielen al gauw veel doelpunten en stond al snel 4-4. Daarna liepen wij uit. Onze aanvallen verliepen goed en kwamen makkelijk tot scoren. Aanvallend kreeg Weidevogels weinig kansen doordat wij goed aan het verdedigen waren. Hierdoor stonden we al gauw 6 doelpunten verschil. Toen gebeurde het ……… David blesseerde zichzelf aan zijn enkel maar moest de wedstrijd hervatten omdat we geen heren reserve hadden staan. Erg balen maar voor iemand met een manke poot heeft hij het goed gedaan. Isa is vanuit de B1 zo snel mogelijk naar IJsselvogels gekomen om voor hem in te vallen. Bedankt! Na een goede eerste helft was de ruststand 16-7 in het voordeel van IJsselvogels. De 2e helft liep wat minder soepel. We maakten onze kansen niet af, terwijl het verdedigend wel goed bleef gaan. Zo bleef het ene vak langer aanvallen en het andere vak langer verdedigen. Weidevogels was er na een dikke achterstand wel klaar mee maar wij gingen gelukkig wel vrolijk door met ons lachwekkende aanvalsspel. Ik denk dat iedereen die speelde van IJsselvogels A1 wel heeft genoten van de wedstrijd en ook enorm gelachen  ( Ik hoop de coaches Peter en Victor ook )  Goed voor het team om na een dramatische wedstrijd tegen Fortissimo dit te compenseren met een uiteindelijk 25-11 overwinning op Weidevogels. De hoge verwachtingen die we van Weidevogels hadden bleken toch geen realiteit te zijn. Op naar de volgende wedstrijd tegen Korbis A1 in Waddinxveen die we ook gewoon weer gaan winnen. Ik heb er in ieder geval van genoten en veel gelachen in deze wedstrijd. Bedankt voor het lezen en tot ziens Dano.

Nieuwerkerk A3 – IJsselvogels A2   verzet naar dinsdag 13 oktober, aanvang 19.00 uur.

Korbis B1 – IJsselvogels B1   20-17     Op basis van de stand zou het een makkelijke wedstrijd worden. IJsselvogels B1, trotse koploper en Korbis B1 puntloos onderaan. Scherp beginnen en snel de voorsprong pakken, dat was het plan. Alleen was zaterdagochtend in Waddinxveen er eentje die je weleens tegenkomt in het seizoen, zelf niet helemaal top spelen en een tegenstander die overtuigender was in de afronding. Waar IJsselvogels B1 altijd kan leunen op een sterke verdediging, was het nu zaak om grip te krijgen op de scoringsdrift van Korbis B1. We zullen de details weglaten, maar werkelijk alle ballen vlogen binnen bij Korbis B1 en wij moesten heel hard werken voor onze doelpunten. De eerste minuten ging gelijk op met scores van Isa (1-1), Benjamin (2-2) en Joran (3-3), maar na 15 minuten spelen stond het 9-4. Dit was even andere koek en moesten vol gas om de schade te repareren. Doelpunten van Joran (6-4), Yana (9-6) en Jesca (10-7) ten spijt, wij gingen de rust in met een 11-7 achterstand. Bij Korbis ongeloof door deze stand en bij IJsselvogels ook het ongeloof, want dit had niemand verwacht. Ook na rust helaas hetzelfde beeld, bij Korbis vielen de ballen makkelijker door de korf en IJsselvogels B1 bleef in de achtervolging door doelpunten van Benjamin (11-8 & 14-9). Jesca (15-10) en Tim (16-11 & 16-12) dichtte het eerste gaatje, maar moesten helaas direct 2 tegengoals incasseren (18-12). Met nog 10 minuten te spelen, zou je normaal zeggen wedstrijd gespeeld. IJsselvogels B1 ging overtuigender spelen, mentaal de knop om en gas erop. Nu vielen de doelpunten wel binnen door Tim (18-13 & 18-14) en Jesca (18-15 & 18-16) en werd het toch ineens spannend. Dat direct na de vakwissel de 19-16 werd gescoord was zuur en in de laatste 2 minuten werd er nog 2x gescoord, eerst door Korbis en als laatste door Jesca (20-17). Balen is licht uitgedrukt, maar de inzet in het laatste kwartier en bijbehorende beleving is geen reden tot twijfel. Tijdens het schrijven van dit stukje ging de app los, want directe concurrent speelde verrassend gelijk (8-8) en kunnen wij a.s. zaterdag (met een overtuigende wedstrijdinstelling) het kampioenschap binnen halen. Focus op de taken en vertrouwen hebben in eigen kunnen! De doelpunten werden gemaakt door Tim (5), Jesca (5), Benjamin (3), Joran (2), Isa (1) en Yana (1). Marco.

IJsselvogels B2 – Sporting Delta B2   8-7

Nieuwerkerk B2 – IJsselvogels B2   9-8

KCC / CK Kozijnen B2 – IJsselvogels B3   12-1     We begonnen de wedstrijd allemaal erg gemotiveerd  en we kregen de opdracht om geen doorloopbal door te laten gaan en dat ging erg goed want ze scoorde al gelijk met een schot en wij kregen wel kansen maar we scoorden niet en niet alle ballen kwamen goed aan en ze scoorde weer en dat 5 keer en toen was het rust en stond 6-0 toen even gepraat en toen gingen we weer veder en ze scoorden nog 2 keer en toen een mooie schot van Sem en stond het 8-1 en ze scoorden nog 4 keer en wij kwamen niet tot scoren en de wedstrijd eindigt met 12-1. Bedankt Sahra voor het invallen en snel op naar de volgende wedstrijd, Sijmen.

KOAG B2 – IJsselvogels B3   9-6     Dit keer speelden we tegen KOAG B2. We begonnen in de regen en kregen helaas gelijk een stip tegen. Na een mooi schot van Thomas werd het 1-1. Na nog 2 goals van de tegenstander was het rust. Na een bemoedigend praatje van de coach kwamen we sterk terug met 2 doorloopballen van Lienke. Na nog een schot tegen te hebben gehad scoorde Storm nog een stip 4-4. Helaas scoorde de tegenstanders daarna  4 afstandsschoten. Justin maakte nog een korte kans en stip 8-6. Maar in de laatste minuut scoorde de tegenstanders nog een keer, met eindstand van 9-6. Lienke 2, Justin 2, Storm 1, Thomas 1.Met vriendelijke groet, Sijmen.

IJsselvogels C1 – KCC / CK Kozijnen C1   7-4

IJsselvogels C2 – KOAG C1   2-11     Afgelopen zaterdag kreeg de IJsselvogels C2 KOAG C1 op bezoek. Het regende en er stonden ook bij ons helaas geen ouders langs de lijn om ons aan te moedigen. Maar vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. We speelden goed, maar KOAG was helaas te sterk voor ons. Wilmer en Tim konden voor ons scoren, naar KOAG wist de korf 11 keer te vinden. Dus helaas 2-11 verloren. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Nikantes C1 en gaan we gewoon opnieuw proberen om een wedstrijd te winnen. Groetjes Lieke Senden.

IJsselvogels D1 – Nieuwerkerk D2   6-10     Vandaag de wedstrijd tegen de koploper en was de D1 in staat de goede tweede helft van vorige week mee te nemen naar deze week? Het antwoord was ja. Er werd hard gewerkt en de zelf bedachte aandachtspunten werden door de spelers goed ingevuld. Dit resulteerde in een 1-1 door Floortje, 2-1 door Rosalie en 3-4 door Luc met de rust. In de rust aangegeven dat we dit zo moeten volhouden en na de rust pakken we de draad weer op en gaan los met 4-4 door David, 5-4 door David en 6-5 door Rosalie met nog 8 minuten te spelen. En toen sloop er iets in het team dat ik zou omschrijven als ‘we kunnen deze wel eens gaan winnen gevoel’ en dat was funest. We verliezen de concentratie en zijn niet meer in staat om doelpunten te maken en krijgen 5(!) doorloopballen tegen in de verdediging. Einduitslag 6-10. Iedereen hard gewerkt  en moe dus daar heeft het niet aan gelegen. Goede zaken eruit halen en weer hard werken aan de mindere punten op de training komende weken. Groet, André.

Kinderdijk D3 – IJsselvogels D2   3-3     We speelden vandaag in en tegen Kinderdijk. De vorige keer hebben we net verloren, hopelijk kunnen we vandaag winnen. We begonnen de wedstrijd en Lucas scoorde best snel een stip 0-1. We wisselden van vak en Sid maakte de 0-2 met een schot. Kinderdijk scoorde ook en het was 1-2. Toen was het rust. Na de rust werd er lang niet gescoord en door ons goed verdedigd. Na de vakwissel scoorde Sid de 1-3. Helaas kon het verdedigingsvak het niet dichthouden en scoorde Kinderdijk de 2-3 en net voor tijd ook nog de 3-3. Gelukkig wel 1 punt, maar we hadden ook kunnen winnen. Doelpunten: Sid 2x en Lucas 1x. De vader van Evy bedankt voor het coachen. Groetjes Sid.

Avanti / Post Makelaardij D2 – IJsselvogels D3   24-1 Afgelopen zaterdag verzamelde IJsselvogels D3 al vroeg in de ochtend om richting Pijnacker te vertrekken voor de uitwedstrijd tegen Avanti D3. Van tevoren wisten we al dat het een pittige wedstrijd zou worden maar we vertrokken vol goede moed en met Sanne als invalcoach. Zodra de wedstrijd begon, merkten we al dat het gooien een moeilijke opgave ging worden sinds de tegenstanders bijna allemaal minstens een kop groter waren. Hierdoor werd het voor ons erg moeilijk om kansen te creëren. Dit terwijl Avanti lange ballen kon gooien en veel diep liep waardoor ze veel kansen konden creëren en die wisten ze ook af te maken. Daarbovenop kwam nog dat ook het weer niet meezat en dat we na een paar minuten spelen allemaal al flink doorweekt waren. Dit stopte IJsselvogels D3 echter niet van plezier maken en alsnog die inzet vast te blijven houden. En gelukkig werd die inzet nog wel beloond want Jeremy wist de bal er vanaf een flinke afstand in te schieten. Het was een moeilijke wedstrijd maar wij hebben als coaches gelukkig gezien hoe de spelers van de D3 de wedstrijd lachend uit hebben kunnen spelen. We hebben er samen ondanks de omstandigheden een leuke wedstrijd van kunnen maken en dat is ook waar het samen korfballen om draait.
Coaches van de D3.=

IJsselvogels E1 – Nieuwerkerk E1   11-6     Wij hadden deze wedstrijd nog iets goed te maken omdat de uitwedstrijd bij Nieuwerkerk kansloos verloren werd. In die wedstrijd liet de E1 ook niet zien hoe ze kunnen spelen. Daarom het motto voor vandaag: verliezen mag maar niet op inzet, enthousiasme en felheid ! Nou dat hebben de kids goed begrepen want na 1 minuut scoorde Noortje het 1e doelpunt. Maar ook Nieuwerkerk liet zien dat ze wel degelijk goed kunnen korfballen: een lange jongen scoorde 2x met een afstandsschot. Aangezien hij dit tijdens de uitwedstrijd ook deed, moesten we ingrijpen en lieten Thijme toch verdedigen als deze jongen ver weg stond en als er dan een doorloopbal zou volgen, moest Ayub deze jongen ‘overnemen’ qua verdediging. Dit deden onze jongens prima, die lange jongen kwam niet meer tot scoren. Het was een spannende wedstrijd: Nieuwerkerk scoorde weer 2x waaronder een Moordrechts cadeautje (Ayub, pas stoppen als de scheids fluit he? Niet zelf de bal aan de tegenstander geven 😊) , Ayub kreeg vervolgens een stip mee die hij zelf verzilverde, Eva was zeer oplettend bij een fout van de tegenstander en strafte deze gelijk af: 5-4. Hiermee gingen we de rust in. Na de peptalk in de rust dat de kids vooral moesten volhouden qua verdediging en hun eigen kansen moesten pakken, schoten ze weer uit de startblokken: Ayub en Thijme scoorden beiden een mooie doorloopbal, Fleur gaf prima ballen aan en Noortjes verdediging stond als een huis. Einduitslag 11-6. Doelpunten gemaakt door Thijme 4x, Ayub 4x, Noortje 2x en Eva 1x. Jongens, wat een topwedstrijd hebben jullie gespeeld en wat een prima revanche voor die uitwedstrijd! Olga.

IJsselvogels E2 was vrij.

Avanti / Post Makelaardij E3 – IJsselvogels E3   8-7

Sperwers E1 – IJsselvogels E4   16-4     Een druilerige zaterdag ochtend voor de E4. Misschien werkte het weer vandaag wat tegen, want de regendruppels waren in dit geval interessanter dan de bal. De doelpunten vlogen ons om de oren. De eerste twee gespeelde helften lukte het IJsselvogels niet om te scoren. Maar daarna scoorde Timo drie doelpunten achter elkaar door mooi samenspel met zijn teamgenoten. Maar helaas was Sperwers toch te sterk voor de E4. Laela wist er gelukkig wel nog eentje te scoren waardoor we op een eindstand kwamen van 16-4. Vandaag staat de E4 weer een spannende wedstrijd te wachten, we gaan er weer vol goede moed in. Met vriendelijke groet, Merel.

IJsselvogels F1 – Kinderdijk F2   18-0     Vandaag werd Melle 7 jaar, als doel voor hem hadden we bedacht dat hij 7 goals moest maken want dat leek ons wel leuk.  De eerste kwart begon goed, Melle 1-0, Eva maakte de 2-0 en 3-0, Yannick scoorde de 4-0 en 5-0 en als laatst scoorde Melle de 6-0 in de eerste kwart. We deden het erg goed maar we waren niet op ons best maar het was goed genoeg. De tweede kwart begon en Melle was op dreef, hij scoorde de 7-0, 8-0 en 9-0, Yannick maakte de 10-0 en Melle sloot de tweede kwart af met 11-0. Nu het 11-0 stond wilden we iets meer over de dames spelen zodat hun ook gingen scoren. Yannick scoorde de 12-0, Jazz scoorde de 13-0 en ook Ilse scoorde 14-0 was de stand. De laatste kwart begon en Eva scoorde de 15-0, Melle de 16-0 (hij had er gewoon 7 gescoord🎊!), Eva scoorde de 17-0 en de afsluiter kwam van Ilse 18-0 was de eindscore. Iedereen had gescoord en daar zijn wij erg trots op! Vandaag schoten we niet heel zuiver maar het was gelukkig genoeg voor de 2 punten. Het korfschieten werd gewonnen met 6-2. 2 goals door Yannick, 2 goals door Ilse, 1 goal door Jazz, 1 goal door Eva. Het was erg leuk om te zien dat iedereen schoot wanneer ze vrijstonden en dat we steeds meer ballen ertussenuit pakken. Iris.