Geen wedstrijden de afgelopen week, wel het uitgestelde wedstrijdverslag van vaste reporter Marco ontvangen over de vorige week gespeelde wedstrijd van A2.

IJsselvogels A2 – Luno A1   19-5

Na de mooie uitzege bij Dunas A1 was het zaak om de uitgestelde wedstrijd tegen Luno A1 te winnen. Willem en Lienke waren afwezig door kerstfestiviteiten en Yana & Benjamin namen de honneurs waar in de basis. In de oefenwedstrijd een zeer ruime uitslag neergezet en het gevoel bij iedereen was, dat doen wij wel even. Een juiste mindset maar dan moet je wel energie in de wedstrijd stoppen en dat vergat de A2 even te doen in de 1e helft. Een enthousiast Luno A1 hield gelijke tred en nam steeds verrassend een voorsprong. Na het eerste doelpunt van de wedstrijd (1-0) door Finn liep IJsselvogels A2 achter de feiten aan en werd het steeds gelijk door doelpunten van Lotte (2-2), Benjamin (3-3), Sander (4-4), Iris (5-5). Na 20 minuten ging IJsselvogels A2 beter spelen en met name het 2e aanvalsvak kon de korf makkelijker vinden. Ruststand 8-5. In de rust was het gevoel beduidend anders dan voor de wedstrijd, maar had wel een betere uitwerking in het spel. Tempo ging aanvallend omhoog en verdedigend werd er weinig weggegeven. Kleine samenvatting van de 2 helft. IJsselvogels A2 scoorde 11 doelpunten en hield Luno A1 van scoren af door geconcentreerd te verdedigen. Ik weet dat de wedstrijd geen voldoening gaf door het scoreverloop in de 1e helft, maar dat kan gebeuren tegen een mindere tegenstander en weten nu dat gretigheid elke wedstrijd gebracht moet worden. Eindstand 19-5 en 7 spelers die hebben gescoord waarbij de dames maar liefst 10 doelpunten voor hun rekening namen. Mooi om te zien dat iedereen kan scoren en dat geeft vertrouwen voor de aankomende wedstrijden, want de 100% taart competitie blijft een doelstelling van IJsselvogels A2. Gaan we meedoen om de bovenste plaats? Dan zullen er nog kleine stapjes gemaakt moeten worden in het spel wat we (volgens de trainer 😉 ) willen spelen en dit beter moeten gaan uitvoeren. Had ik verwacht dat we bovenaan zouden staan na 4 wedstrijden? Nee, maar dat is de verdienste van het hele team!  De laatste doelpunten van IJsselvogels A2 in 2022 werden gemaakt door: Iris (4), Lotte (3), Lieneke (3), Benjamin (3), Sander (3), Finn (2) en Tim (1). Wij wensen iedereen veel korfbalplezier in 2023!! Marco.

A.s. Zaterdag 7 januari 2023 staat het “Glow in the dark” spektakel op het programma en dat belooft weer iets bijzonder speciaals te worden, zorg dat je er bij bent!!! Tijden staan als het goed is elders in deze nieuwsbrief en hier

Vanaf zaterdag 14 januari 2023 gaan we weer verder met de zaalcompetitie na 3 lekkere luie weken vakantie. Maandag 9 januari beginnen de trainingen weer.