Hoe vloog de bal ZATERDAG 04 DECEMBER 2021

Zoals verwacht was er afgelopen zaterdag een heel beperkt wedstrijdprogramma omdat er na 17.00 uur geen wedstrijden meer gespeeld mogen worden en het KNKV besloten heeft het wedstrijdkorfbal geen doorgang meer te laten vinden. Alleen de Ereklasse, hoogste niveau van Nederland mogen nog braaf trainen en spelen. Het breedtekorfbal mag gewoon doorgaan tot uiterlijk 17.00 uur omdat daar geen promotie en/of degradatie aan verbonden is. De resultaten:

Reeuwijk 1 – IJsselvogels 1 21-22 (nagekomen verslag zoals beloofd door Sam) Op zaterdag 27 november mocht IJsselvogels 1 in de eerste zaalwedstrijd aantreden tegen concurrent Reeuwijk 1. Op het veld werd heel dik gewonnen met 26-15. Helaas was onze voorbereiding op de zaalcompetitie niet ideaal. De selectie werd geplaagd door corona waardoor er minder getraind kon worden en de oefenwedstrijd werd afgeblazen. Al met al niet de meest ideale omstandigheden. Ondanks dit gegeven was de boodschap van coach Berry heel duidelijk, namelijk gewoon 2 punten pakken. Dat bleek deze wedstrijd makkelijker gezegd dan gedaan.. De start van de wedstrijd was van beide kanten prima. Er werd veel en snel gescoord en beide ploegen stonden tot 3-3 gelijk. Daarna hadden wij het betere van het spel en liepen we langzamerhand uit naar een gat van 4 doelpunten. Bij 6-10 hadden we de mogelijkheid om net als op het veld al in de eerste helft een beslissend gaatje te slaan. Helaas was Reeuwijk vandaag aan stuk gretiger dan op het veld en vochten ze zich terug in de wedstrijd. Bij ons werden er minder goede keuzes gemaakt en waren we niet altijd scherp genoeg met als gevolg dat Reeuwijk puntje voor puntje dichterbij kwam. Ik kan ook wel stellen dat de rust op een erg goed moment voor ons kwam. Bij een tussenstand van 11-13 werden de kleedkamers opgezocht. Dan de tweede helft.. als ik die in 3 woorden moet omschrijven zouden dat chaotisch, hectisch en zenuwslopend zijn. Dit kwam de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede. Het leek in de eerste fase van de tweede helft ook helemaal mis te gaan. Reeuwijk had de geest en pakte een 17-15 voorsprong. Maar opnieuw lieten wij zien dat we als ploeg mentaal een stuk sterker zijn geworden (ondersteund door een fanatiek 2e op de bank). We vochten ons terug in de wedstrijd en wat volgde was een enorm spannende eindfase waarin niet te zeggen was wie de wedstrijd zou gaan winnen. In de laatste minuut leken we de laatste aanval uit te kunnen spelen maar de scheidsrechter floot voor tijdrekken (wel complimenten aan de beste man om het feit dat hij deze wedstrijd waar de emoties soms de overhand namen erg goed onder controle had). Zo kreeg Reeuwijk nog een laatste kans om de 22-22 te maken. En toen.. na nog 1 laatste schot maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Enorme ontlading aan onze kant want wat hebben we hard voor deze 2 punten moeten knokken maar ze zijn toch maar mooi binnen. 21-22 winst! Dank ook aan het 2e die ons echt door de slotfase hebben heen geschreeuwd. We mochten met 4 punten op zak weer naar Moordrecht! We weten niet wanneer en of we de volgende wedstrijd mogen spelen maar deze pot is toch maar mooi binnen! De doelpunten kwamen van: Sam 5x Tamara 4x Mike 4x Lieke 3x Kevin 3x Leon 2x en Roos 1x. Door Sam

IJsselvogels 1 – Erasmus 1 niet gespeeld

IJsselvogels 2 – Erasmus 2 niet gespeeld

De Meervogels 3 – IJsselvogels 3 niet gespeeld

IJsselvogels 4 – Albatros 4 niet gespeeld

Nieuwerkerk 10 – IJsselvogels 5 niet gespeeld

KCR 11 – IJsselvogels 6 10 18 Afgelopen zaterdag hoefde IJsselvogels 6 zich niet te vervelen, want ze mochten gelukkig een wedstrijd tegen KCR 11 spelen. Een goede voorbereiding is eigenlijk wel iets wat voor de wedstrijd moet gebeuren, echter waren wij te druk bezig met in een kringetje staan en vragen naar elkaars lievelingskleuren. De wc voorzieningen waren bij KCR niet erg goed. Jelle ondervond dit omdat hij op de wc had gebroed. Al met al was dit uiteraard een fantastisch serieus begin, toch viel onze eerste goal er al snel in. Het maakte ons allemaal super blij, want Edo rende met gemak zijn tegenstander voorbij. (0-1) Wij waren blij met onze goal, ook al was onze voorsprong niet zo groot. Dit was echter helaas van korte duur, omdat KCR toch opeens raak schoot. (1-1) Dit was toch wel balen, dus het was nu de taak aan het andere vak om onze voorsprong terug te halen. Meer gaan schieten, dat was voor Annelie deze wedstrijd -net als elke andere wedstrijd overigens- het plan. En deze wedstrijd bleek dat dat best goed kan. Er werd veel ruimte gegeven waardoor de stand zeker niet bij 1-1 is gebleven. De 2-1 was al snel een feit maar door een goal van RKC waren we wederom onze voorsprong kwijt. (2-2) Niemand had zin in een spannende strijd, we willen gewoon winnen, dus voor goals van onze kant was het nu echt wel tijd. Zo’n gelijke stand was niet goed voor onze hartslagen, we moesten snel scoren, maar dat hoefden we Edo niet twee keer te vragen. Het was dan ook tot ons grote plezier, dat onze voorsprong verdubbelde, van twee goals naar vier. Nu konden we wat ontspannen, we gingen weer goed. De voorsprong was terug en hopelijk gingen we nu de winst tegemoet. Korte kansjes, daar deed Tom deze wedstrijd niet aan, want wanneer Tom schoot kwam hij al gauw op de zijlijn te staan. Dit was echter geheel volgens ons plan, want het afmaken van de goals, daar kon hij deze wedstrijd wel wat van. Een prachtige goal van Lotte maakte van een voorsprong van 4 punten een feit, na een mooie actie was haar tegenstander haar volledig kwijt. Het afmaken van deze kans gebeurde geheel zonder stress, deze goal van Lotte was voor IJsselvogels alweer goal nummer zes. Een tegengoal van RKC viel in het niet omdat onze Edo wederom met gemak goal nummer 7 erin schiet. Het was weer de beurt aan het andere vak. Een vak waar het ook zeker aan goals niet ontbrak. Alweer een afstandsschot van Tom wekte bij de tegenstander al grote frustratie, maar dit was zeker niet Tom’s enige prestatie. Vlak voor de rust staat Tom helemaal vrij, deze afstand om vanaf te schieten leek ons allemaal een heel karwei. Maar zowaar, hij zat en daar doe je dan als RKC weinig tegen, Tom zette onze ruststand op een indrukwekkende 3-9. Op de tweede helft had Ruud’s verhaaltje veel invloed. De eerste aanval begon dan ook goed. De bal verliet Edo’s hand en landde precies in de mand. (3-10) De tegenstanders hadden hierop een antwoord: goal nummer vier (4-10) Maar met onze voorsprong van 6 goals, speelden wij verder met veel plezier. De bal was erg licht dus dit was zeker even wennen, we gooiden hierdoor soms te hard waardoor we soms even moesten rennen. Ook stuiterde de bal hierdoor erg gek en dit was vervelend want tsjonge jonge, Annelie is hierdoor in een duel om de bal vol zelfvertrouwen onder de bal door gesprongen. In het moment was zij hier zeker niet content, maar achteraf bleek het toch wel een grappig moment. Ondertussen onderschepte het vak van Sanne, Angela, Edo en Jelle veel ballen waardoor het vak van Stan, Tom, Lotte en Annelie veel kon gaan aanvallen. Annelie compenseerde dit gelukkig met nog een spetterend doelpunt (4-12), doordat ze haar tegenstander geen tijd had gegund. De goal hierna was echter een ander verhaal. Ze nam haar tijd voor het schot, en ook royaal. Een solide 5 seconden heeft ze gewacht met de bal in haar handen, voordat ze hem eindelijk besloot te schieten en hij tot haar verrassing ook nog eens in de korf belandde. In de volgende aanval had Edo het weer op de korf gemunt en beloonde zichzelf met weer een mooi doelpunt. (4-13) De tegenstanders vonden dit niet zo leuk en maakte in onze serie een breuk. (5-13). Tom kon wederom niet van dichtbij schieten. Dit komt omdat hij de grootste is onder de deugnieten. Hij beloonde zichzelf wel met een perfecte bal en hierdoor veranderde het scorebord naar een groter getal. (5-14) Hierna kwamen de tegenstanders met een hevig geknal en was het verschil in punten een kleiner aantal. (7 – 14) De tegenstanders van Edo waren hierna gaan dutten, Edo maakte hier gebruik van door zijn vrije worp op een leuke manier te benutten. (7- 15) RKC kwam hierna direct terug met een mooi schot (8-15), vervolgens kwam Annelie die een klein gaatje in de verdediging had gespot. De tegenstanders hadden op haar geen grip en hiervoor kreeg ze dus ook een stip. Annelie benutte deze kans en deed een vreugdedans. Een tegenstander van KCR nam zijn team op de rug en kwam na een schot goed terug. (9-16) Na wat overleg tussen Edo en Sanne, waren we uitgekomen op wat slimme plannen. Hiermee zetten we Sanne’s tegenstander op het verkeerde been, zodat Sanne op een andere plek verscheen. En na een mooi schot, waren we erg blij met ons complot. (9-17) Het laatste antwoord kwam van de tegenstander (10-17), Lotte wist de oplossing als geen ander. Ze mikte de haar laatste bal erin en dit was het einde van de zin. (10-18) Edo schoot tijdens het fluitsignaal de bal tegen de rand, in de mand. Helaas zei de scheids nee, en telde hij niet mee. (10 -19) Het einde komt nu echt in zicht dit was ons mooie gedicht. (7/8x Edo, 4x Tom, 4x Annelie, 2x Lotte, 1x Sanne) Annelie, Sanne en Edo .

IJsselvogels A1 – Nieuwerkerk A1 niet gespeeld

Twist A1 – IJsselvogels A2 niet gespeeld

Fortuna | Delta Logistiek B2 – IJsselvogels B1 25-13 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Delft kon B1 het duidelijk niet bolwerken tegen Fortuna / Delta Logistiek B2. Het zal voor jullie een bijzonder lastig seizoen worden waarin ieder behaald punt er één is. Probeer er in ieder geval iets van op te steken en wie weet ….., succes in ieder geval!

IJsselvogels C1 – Korbis C1 9–13 Hoog tempo vanaf het begin.. Van beide kanten zaten ze er boven op. De teams gaven elkaar weinig ruimte en het opzetten van een goede aanval was een moeilijke opgave. Verbeten koppies waar de gedrevenheid van afstraalde. In de eerste helft wisten Timo 2x en Luna de bal in de korf te schieten voor IJsselvogels. Maar het aansluitingsschot volgde elke keer snel. Direct na rust scoort Korbis de 3-4. IJsselvogels krijgt kansen maar schieten net niet zuiver genoeg. Jammer want kansen zijn wel om direct de gelijkmaker te kunnen scoren. Korbis profiteert en maakt 3-5. Hun schot is net iets zuiverder. Blessing komt er in voor Lara. Gelukkig volgt er wat aansluiting door een omdraaibal van Sven, hij weet de bal goed in de korf te mikken, 4-5. Helaas krijgen ze direct de 4-6 om de oren. IJsselvogels raakt wat sneller de bal kwijt waardoor Korbis net meer het spel domineert en de bal sneller naar het aanvalsvak krijgt. Maar IJsselvogels blijft doorzetten. Marnick krijgt een korte kans en benut deze mooi en maakt de 5-6. Het is spannend! Luna heeft een goede dame tegen zich. Luna weet haar een paar keer goed te stoppen. Toch wist deze dame met een fraai snel schot de 5-7 op het bord te zetten. Gelijk daar achteraan volgt de 5-8 helaas. IJsselvogels krijgt zeker kansen, maar schieten minder zuiver. Ook is IJsselvogels soms net iets slordiger qua passing en balverlies. Sven en Luna krijgen kansen maar helaas gaan ze er net niet in. Gelukkig kan even later Blessing de korf wel vinden en de 6-8 scoren. Tijdens het scannen valt de 6-9 en de 7-9 die Timo wist te maken. (Weet niet precies hoe..). IJsselvogels kreeg een stip mee. Luna nam de stip geconcentreerd maar kreeg de bal helaas niet in de korf, zonde! Had even fijn geweest om dichterbij te komen. Direct daarna maakt Korbis de 7-10. Door goed samenspel wordt Blessing aangespeeld die goed vrij kwam en de 8-10 wist te scoren. Snel volgende de 8-11 en de 8-12. IJsselvogels kreeg nog een vrije bal die door Luna werd verzilverd. 9-12. Met nog een klein beetje tijd op de klok was het uitzicht op een gelijkspel weg en maakte Korbis de 9-13. Het was een spannende pot waarbij IJsselvogels gestreden heeft en Korbis net iets beter was. Manon van Kerkhof.

IJsselvogels C2 – KCC | CK Kozijnen C2 niet gespeeld

IJsselvogels D1 – Nieuwerkerk D3 10 2 De 1e helft: De wedstrijd begon niet zo goed 0-1 goal door Nieuwerkerk, maar IJsselvogels sloeg terug met 1-1 Uiteindelijk werd het ook 2-1 voor IJsselvogels daarna 3-1 4-1 ,5-1 .Met Nieuwerkerk die er nog 5-2 van maakte. 2e helft: IJsselvogels begon sterk met een heleboel schoten die er net niet ingingen, maar Nieuwerkerk had het moeilijk, de bal werd iedere keer onderschept door IJsselvogels. Uiteindelijk werd het 6-2 en 7-2 8-2 en toen kwam er voor een tijdje geen doelpunten, want de ballen van IJsselvogels gingen er iedere keer net niet in. Nog maar 4 minuten en de wedstrijd was bijna over maar IJsselvogels sloeg hun slag met een 9-2 en 10-2 in maar 1 minuut. Uiteindelijk floot de scheidsrechter op zijn fluit en het was afgelopen. Eindstand: 10-2 voor IJsselvogels. We weten niet het scoreverloop, maar de doelpunten werden gemaakt door Ayub, Senne en David 2x en Luuk, Fleur, Rosalie en Lieke 1x.. Door David.

Dunas D1 – IJsselvogels D2 14 9 Zaterdag op bezoek bij het onbekende Dunas in Den Haag. Op papier een sterke ploeg en vorige week hadden ze net als wij een nipte overwinning geboekt. Stan en Tom konden helaas niet mee en dus nam Léonie het stokje over. De opdracht was voorverdedigen en de bal direct klemmen en niet laten stuiteren. Na de warming-up begonnen we met Lucas, Lilly, Sarah, Eline in de eerste aanval en Daan, Sid, Masaa en Jildou in de eerste verdediging. De eerste verdediging had het heel erg lastig en het stond dan ook snel 3-1. Maar als we niet zo goed ons best hadden gedaan, dan had het wel 5-0 kunnen zijn. Lilly opende onze score en schoot 3-1 erin. Dunas bleef goed gooien, vangen, snel overspelen en vrijlopen en wij konden het moeilijk bijbenen. Zo kwamen we 6-1 achter. We wisselden van functie. Nu ging het bij ons aanvallend een stukje makkelijker. Sid scoorde 6-2, toen werd het 7-3. Maar hierna hield de 2e verdediging het heel goed dicht en konden wij scoren. Sid 7-3, Daan 7-4 en Masaa met haar eerste wedstrijd doelpunt 7-5! Rust. In de rust veel complimenten gegeven, want ondanks dat we achter stonden waren we echt goed bezig en werd er goed voorverdedigd. Echt een leuke pot om naar te kijken. Na rust scoorde Dunas gelijk 8-5, maar Lucas zette de stand weer op 2 verschil, 8-6. Maxime kwam erin voor Eline en nu ging de score echt heen en weer. 9-6, 9-7 Maxime, 9-8 Lucas, 10-8. Echt heel spannend, we kregen wel een beetje stress en hierdoor verslapte de aandacht een beetje en werd er in de aanval slecht naar elkaar over gegooid. Dat was echt zonde, maar het overgooien ging ook moeilijk, omdat de tegenstander er goed voor stond. Ook Nienke heeft nog even gespeeld voor Masaa. Dunas maakte gebruik van onze verslapping en scoorde makkelijk 11-8 en 12-8. Jildou scoorde nog de 12-9, maar dit mocht niet meer baten. Uiteindelijk werd het 14-9. Ik ben echt heel trots op jullie dat jullie je zo kranig verweerd hebben en jullie je koppies niet hebben laten hangen. De tegenstander was echt beter en dan zo goed bij kunnen blijven, petje af. We blijven trainen op het voorverdedigen, want hier is nog meer winst te behalen. Maar voor vandaag goed gedaan. Wees trots op jezelf. Lucas en Sid 2x en Lilly, Daan, Masaa, Maxime en Jildou 1x. Léonie.

GKV | Enomics E1 – IJsselvogels E1 30 12 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Vorige week thuis nog keurig met 12-8 van KCR winnen en nu met zo’n monsterscore ingemaakt worden door GKV / Enomics E1 dat vorige week had verloren. Ra, ra, ra.

IJsselvogels E2 – WION E2 6 15 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ik had hier twee gelijkwaardige teams verwacht met zelfs kleine winstkansen voor E2. WION E2 werd op het veld twee keer door E3 verslagen waarvan de laatste wedstrijd met hele grote cijfers. Dan verwacht je een spannende wedstrijd. In de 1e helft kon E2 vrij goed bijblijven en dankzij 2 doelpunten van Shaam en 1 van Kyra en Laëla stond het in de rust 4-7 voor WION E2. Nog niets aan de hand zou je zeggen, zeker niet toen Kyra gelijk na de rust 5-7 scoorde, maar toen …… WION wist hierna 8 doelpunten op rij te scoren en zo uit te lopen naar 5-15 waarna Kyra de eindstand op 6-15 bepaalde.

IJsselvogels E3 – RWA E3 8 7 Zaterdag 4 december speelde IJsselvogels E3 om 10 uur thuis tegen RWA E3. Wij hadden het idee dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. Ze hadden al 1x gewonnen. De wedstrijd begon en het was al snel 2-2. Jonathan en Anna-Belle hadden gescoord. Toen was het eventjes rust. In het tweede kwart liep de tegenstander uit naar 2-4. Gelukkig scoorde wij net voor de rust nog 2 doelpunten. Nog twee mooie schoten van Jonathan. We gingen de rust in met 4-4. Na de rust ging het snel naar 5-5. Ook de 5e bal is gescoord door Jonathan. Toen liep RWA weer uit naar 5-7. Wij gingen het laatste kwart in met al snel de 6-7 door Laela en de 7-7 door jonathan. Toen scoorde Jonathan nog een keer. De wedstrijd was afgelopen met een eindstand van 8-7. Het was een zeer spannende wedstrijd. Wij als coach zijn trots op de E3. Laela bedankt voor het invallen. Laela 1x, Jonathan 6x en Anna-Belle 1x scoorden de doelpunten. Nina.

KOAG F1 – IJsselvogels F1 10 43 Vandaag stond KOAG op het programma. We hadden er zin in aangezien de wedstrijden van jeugdteams door mogen gaan.. Nou we begonnen hoor, na de eerste kwart stond het maar liefst 4-13, Jazz (4), Daan (2), Ilse (4), Yannick (3). We waren begonnen hoor maar liefst 13 goals in 10min tijd.. 🤯. De 2de kwart eindigde in 5-22 door goals van Eva (3), Yannick (2), Ilse (3). Ook hoorde we dat Nieuwerkerk F1 had verloren dus dat was geweldig nieuws, nu nog onze wedstrijd verder spelen en lekker doelpuntjes maken. De 3de kwart eindigde in 8-28. Niet heel veel doelpuntjes maar we speelden wel gewoon goed alleen de ballen gingen er deze keer niet allemaal in. Daan (2), Yannick (4). Nu nog een eindsprint.. nou dat hebben ze zeker gedaan zeg de eindstand die Heidi en ik hebben bijgehouden was 10-43 maar Koag heeft 2 goals gemist dus die hadden 10-41. Goals werden gemaakt door Ilse (3), Daan (5), Yannick (4), Eva (3) met een heel mooi ver schot 😉. Het korfschieten werd ook gewonnen met 3-8 en goals werden hier gemaakt door Daan (2), Yannick (2), Ilse (2), Eva (1) en Jazz (1). Hier een overzicht van het aantal goals pp tijdens de wedstrijd: Jazz 4, Daan 9, Ilse 10, Yannick 14 en Eva 6. Goed gedaan F1! Je ziet dat iedereen kan scoren, nu naar de volgende wedstrijden en stiekem hopen op iets spannendere wedstrijden😆. Iris.

IJsselvogels F2 was wederom vrij.

WION F1 – IJsselvogels F3 4–20 Afgelopen zaterdag nam de F3 het op tegen de F1 van Wion. Na de afgelopen wedstrijden hadden ze er weer veel zin in en dat was ook zeker te merken op de heenweg. Al erg veel gezelligheid en gekke praat in de auto. Eenmaal aangekomen gingen we omkleden en de zaal in. Even balletje schieten en dan tegenstander uitzoeken en beginnen met spelen. Ze begonnen erg lastig en kwamen voor het eerst op achterstand 1-0. Het werd 1-1, 1-2, 2-2 en het werd 2-3 met rust voor IJsselvogels. Na een goed praatje van Isa en Benjamin ging het weer als een geoliede machine. Al snel vergrootte de F3 de voorsprong. Het werd 2-8 met de tweede rust en ze werden steeds enthousiaster. Een genot om naar te kijken. IJsselvogels won met 4-20. De doelpunten werden gescoord door Vajen 9, Cas 7 en Vieve 4. Isa.