Hoe vloog de bal …… zaterdag 25 juni 2022.

Afgelopen zaterdag deden 3 jeugdteams mee aan een toernooi van Vriendenschaar in Hardinxveld-Giessendam. Van alle 3 de teams is een verslagje ingeleverd en er zijn zelfs enkele foto’s beschikbaar. Verslag E1 – Toernooi Vriendenschaar Hardinxveld-Giessendam. Zaterdag 25 juni, de dag van het toernooi bij Vriendenschaar. Na wat moeilijkheden omtrent het inschrijven konden we gelukkig toch nog meedoen. Om deze reden werd de E1 helaas is een poule ingedeeld die niet echt uitdagend was, hierover later meer.

De spirit was in ieder geval aanwezig, iedereen had er zin in. Helaas moesten we Floris missen door een ongelukje met zijn longboard, gelukkig wilde Jonathan met ons meedoen. Onze eerste wedstrijd vond plaats in ronde 3, in poule E3 tegen Oranje Wit E3. Tijdens deze wedstrijd werd al snel duidelijk dat de tegenstanders in deze poule geen partij voor ons zouden zijn. Dit kwam mede doordat veel teams al speelde met de nieuwe teamindeling en wij nog met de oude. De E1 was dus niet alleen elke wedstrijd beter dan de tegenstander, maar ook groter en sterker. De eerste wedstrijd werd dus ook simpel gewonnen, het werd maar liefst 17-0. Na wat gegeten te hebben werden we opgeroepen voor de volgende wedstrijd tegen Movado E2. In deze bleek maar weer eens hoeveel voordeel je hebt met lengte in korfbal. Iedere speler uit onze E1 was meer dan een kop groter dan zijn directe tegenstander, hierdoor kon E1 blijven schieten totdat er uiteindelijk ééntje in ging (complimenten voor het goede afvangen). Eindstand: 11-0. Na weer een korte rustperiode stonden we al weer op het veld voor de 3e wedstrijd. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Vriendenschaar (H) E3. Ook deze wedstrijd werd makkelijk gewonnen, en dit terwijl Vriendenschaar de hele wedstrijd met 5 kinderen speelde. Complimenten voor de E1 hoe ze dit opgelost hebben. Eindstand: 13-0. We kunnen dus concluderen dat deze poule een flink niveau te laag was voor onze E1. Achteraf zeiden de kinderen dat ze het ook wel eens leuk vonden om zo dik te winnen, dus gelukkig was dit voor hen geen probleem. Nadat we de beker voor de 1e plek in ontvangst hadden genomen, gegrabbeld hadden in de grabbelton en een ijsje gegeten hadden was het alweer tijd om naar huis te gaan. We kunnen terugkijken op een leuk en geslaagd toernooi, voor de spelers die niet in de E blijven volgend seizoen veel succes in de D, en voor de rest tot volgend seizoen!  Joran en Wesley.

Verslag F1 – Vandaag stond er een toernooi op het programma bij Vriendenschaar. Helaas zonder Jazz dus speelden we 4 wedstrijdjes met zijn viertjes. Onze eerste wedstrijd was tegen Oranje Wit F1 en die werd met 5-0 gewonnen. We moesten nog eventjes de korf vinden maar na deze wedstrijd hadden we de korf gevonden hoor. Goals werden gemaakt door Ilse, Eva (2), Daan en Yannick. Onze 2de wedstrijd was tegen Vriendenschaar F1. Als snel kwamen we erachter dat wij de betere ploeg waren dus stond het na 1 kwart al 0-9. Wij hebben het 2de kwart daarom veel geoefend met het passen en doorloopballen. De eindstand werd 1-14 en Ilse scoorde nog een mooie doorloopbal. Yannick (3), Ilse (5), Eva (3), Daan (3). De volgende wedstrijd tegen DeetosSnel F1 was eigenlijk hetzelfde, het stond na 1 kwart alweer 6-0. Dus ook hier gingen we op de doorloopballen oefenen. Eindstand 13-0 door goals van Eva (4), Ilse (3) met weer een doorloopbal, Daan (1), Yannick (5). Onze laatste wedstrijd was de lastigste in onze poule, GKV F1. En dit was een spannende hoor 0-1 Eva, 1-1, 1-2 Daan met een doorloopbal, 1-3 Yannick. Helaas kwamen ze terug tot 3-3, gelukkig scoorde eva net voor rust de 3-4. Na rust werd het 4-4, toen liepen wij uit naar 4-7 (Daan met een doorloopbal, Yannick, Daan). Toen werd het 5-7 en al daarna scoorde Eva de beslissende 5-8 en GKV zette de eindstand op 6-8. Uiteindelijk zijn we eerste geworden in de poule en hebben wij een beker gekregen en mocht iedereen een reuze bellenblaas pakken. F1 bedankt voor het gezellige jaar en Cecile en ik vonden het mooi om te zien hoe jullie zijn gegroeid.

Verslag F2/F3 – het eerste wedstrijdje was tegen Oranje Wit uit Dordrecht en kwamen we al snel 2-0 achter, daarna werden wij beter en kregen we veel meer kansen dan de tegenstander. Helaas mocht de bal er niet in het eerste potje. We verloren dus 2-0. Het tweede wedstrijdje was GKV uit Gorinchem de tegenstander en zij waren een stuk beter. Zij wonnen uiteindelijk ook de poule. We verloren met 8-1, door nog een goal van superspeelster Ilse van F1. Drie keer is scheepsrecht, dit keer kwamen we namelijk 3-0 voor tegen Movado uit Dordrecht, door goals van Vajen en Thijmen. De tegenstander scoorde 3-1 en wij meteen 4-1. Toen dachten sommige dat we al gewonnen, oeps. Ze scoorde in de laatste 5 minuten 4-2 en vlak daarna 4-3, dus het werd weer spannend. Terwijl de omroeper al had gezegd dat de scheidsrechters mochten affluiten, scoorde zij in de allerlaatste seconde de 4-4. Dat was zuur, maar we hadden tenminste een punt. De laatste wedstrijd was tegen Vriendenschaar en we begonnen goed aan de wedstrijd. We kwamen 3-0 voor. Na de vorige wedstrijd deze voorsprong weg gegeven te hebben bleef iedereen goed zijn best doen. Uiteindelijk werd het een makkelijke overwinning met 6-0 door goals van Vieve, Vajen en Thijmen. Met 3 punten uit 4 wedstrijden was het een leuk toernooi met gewaagde tegenstanders. Bijna iedereen heeft gescoord en dat is ook leuk! Met deze einduitslag werden we 3e en mochten we een mooie beker mee naar huis nemen. Goed gedaan allemaal! Van Tim.

Dit was weer de laatste Hoe vloog de bal …… van het seizoen 2021-2022. Iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage aan deze rubriek heeft geleverd, hartelijk dank!!!