Hoe vloog de bal – zaterdag 5 januari 2019

Hoe vloog de bal …… zaterdag 5 januari 2019.

Ondanks dat er de laatste 2 weken niet getraind werd waren er afgelopen zaterdag toch nog 4 teams die in de Zuidplas hun korfbalkunsten mochten vertonen en het merendeel gelukkig met succes. Wat mij wel opviel is dat er van de 9 leiders en leidsters van deze 4 teams er maar 1 aanwezig was, klasse Roos! Bij de overige teams waren allemaal invalcoaches aanwezig, bedankt Russell (en Cécile) bij B2, Patrick bij D2 en Nikki bij D3. Nu maar hopen dat vanaf zaterdag alle trainer/coaches weer bij de wedstrijden van hun eigen team aanwezig kunnen zijn. Voordeel was wel dat ik zondag al van alle teams een wedstrijdverslag en/of scoreverloop had ontvangen, het kan dus wel ……. dank je wel Sandra (Russell), Patrick, Nikki en Roos. De resultaten:

IJsselvogels B2 – Vriendenschaar (B) B3   19-2     De eerste wedstrijd in 2019 voor de B2. Het was niet te merken dat er ruim 2 weken niet getraind was. De tegenstander maakte geen enkele kans. Met gelegenheidscoach Russell, geassisteerd door bijna een voltallig C1, denderde de B2 over Vriendenschaar heen, met als eindstand 19-2. Gescoord: Isa 5x, Tim 4x, Lieneke 3x, Nils 2x, Wesley 2x, Sander 2x, Anna 1x. Hopelijk wordt de B2 het komend seizoen ingedeeld in een wat zwaardere poule, zodat de wedstrijden wat meer spanning opleveren en er ook meer geleerd kan worden. Voorlopig staat de B2 strak bovenaan in hun poule. Sandra.

IJsselvogels D2 – Vriendenschaar (B) D2   10-8     D2, zonder de trainer/coaches Stefan en Luc maar met invalcoach Patrick langs de lijn, ontving thuis Vriendenschaar D2 uit Bodegraven dat een plaatsje lager op de ranglijst stond met 4 uit 3 tegen ons 5 uit 3. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook al was dat mijns inziens niet helemaal nodig geweest want ik vond jullie veel beter maar verdedigend lieten jullie nogal wat (domme en onnodige) steekjes vallen en ook aanvallend hadden jullie veel meer kunnen scoren als jullie wat rustiger hadden gespeeld en wat beter op elkaars kansen hadden gelet. Nu ging het vaak te gehaast en werd de eerste (moeilijke) kans gelijk op de korf geschoten terwijl met wat meer overleg en rust jullie veel meer en betere kansen hadden kunnen creëren. Invalster Luna scoorde al snel 1-0 en na 1-1 was het Ayoub die 2-1 en 3-1 op het scorebord zette. Vriendenschaar gaf zich niet zomaar gewonnen en wist weer op gelijke hoogte te komen, 3-3. Julian scoorde 2 mooie doelpunten hetgeen 4-3 en 5-3 betekende waarna Rico de ruststand op 6-3 bepaalde. Na de rust scoorde Sahra 7-3 en leek de overwinning binnen. Niet goed (voor)verdedigen zorgde ervoor dat Vriendenschaar genoeg kansen kreeg om terug te komen tot 7-6. Een mooi afstandsschot van Ayoub betekende 8-6 waarna Sahra uit een korte kans 9-6 scoorde. Na 9-7 was het Rico die met een mooi schot 10-7 maakte waarna Vriendenschaar D2 de eindstand op 10-8 bepaalde. Jullie staan nu keurig op de 1e plaats al kan Avanti D3 nog op gelijke hoogte komen. Jullie hebben een leuke ploeg met best veel scorend vermogen maar probeer in de wedstrijd ook goed naar elkaars kansen te kijken, hetzelfde geldt trouwens ook voor het uitbrengen van de bal vanuit de verdediging naar de aanval. Dankzij Ronald Rook kunnen jullie alle doelpunten nog eens terugzien. Bedankt Ronald.

IJsselvogels D3 – Terda D1   11-5     Vandaag mocht ik als gelegenheidscoach de D3 coachen. Eerste wedstrijd van een nieuwe jaar. Mike was niet bij de wedstrijd aanwezig. De rest van het team stond weer vol enthousiasme op het veld! Na het fluitsignaal wist de tegenstander als eerste het gaatje van de korf te vinden, maar dit lieten we ons gelukkig niet gebeuren. Sven en Wilmer wisten, met meerdere mooie diepen ballen, ervoor te zorgen dat we met 5-2 de rust in gingen. Na de rust was het vooral de opdracht om zo door te blijven gaan, nog iets beter vrij te lopen en goed te bekijken wie er kan schieten. Dit is goed gelukt! We hebben er in de tweede helft 6 weten te scoren. Eindstand was 11-5, doelpunten van Sven 7x, Wilmer 2x en Wessel 2x. Ik vond het leuk om jullie te coachen! Nikki.

IJsselvogels E2 – Maassluis E3   5-6    Deze zaterdag speelde IJsselvogels E2 tegen Maassluis E3. Alles kon gebeuren aangezien we gelijk stonden met Maassluis. Met 2 afmeldingen waren wij erg blij dat Sil met ons mee wilde spelen op zijn vrije zaterdag! In de wedstrijd zagen we zeker terug dat zij een gelijkwaardige tegenstander waren, steeds wanneer IJsselvogels scoorde, scoorde Maassluis ook, het ging gelijk op tot 3-3. Er zaten zeker goede aanvallen tussen maar het gooien en vangen zakte soms wat in. Verdedigend ging het zeker ook goed maar toch scoorde Maassluis er 3 achter elkaar wat er voor zorgde dat wij met 3-6 achter stonden. Dat liet IJsselvogels niet zo maar gebeuren, er werd nog 2 keer gescoord maar helaas was dat niet genoeg om de wedstrijd te winnen, in de laatste minuut was de bal bij Maassluis, en die waren zij niet van plan om nog af te geven aan ons waardoor de eindstand helaas op 5-6 bleef. 2 goals zijn gemaakt door Evy en 3 goals zijn op naam van invaller Sil. Door Roos .