fluitje

Het seizoen is inmiddels achter de rug, mede dankzij alle scheidsrechters. In totaal zijn 198 wedstrijden die ons thuis zijn gefloten, door 46 verschillende scheidsrechters. Gemiddeld dus circa 4 wedstrijden per scheidsrechter over het gehele seizoen genomen. Toch redelijk te doen over het hele jaar toch?

Uitschieters zijn er altijd…bij de spelende leden Stan Sinot met 14 wedstrijden en Janneke ten Hove met 9 wedstrijden. Jammer dat Janneke stopt met korfballen… Bij de niet-spelende leden zijn de uitschieters Wim Slingerland met 20 wedstrijden, Marijn van der Hoog met 16 wedstrijden gevolgd door Matthijs Alderliesten met 13 wedstrijden.

Hoe is de verdeling over de teams: het 2e voert de ranglijst aan met liefst 42 gefloten wedstrijden, A2 (24 wedstrijden), het 3e en 5e (16), A1 (15), 1e (13), A3 (7) en het 4e (4) deden ook een duit in het zakje.

Man – 142 wedstrijden door 29 verschillende scheidsrechters = 4,9 wedstrijd/SR

Vrouw – 56 wedstrijden door 17 verschillende scheidsrechters = 3,3 wedstrijd/SR

Hopelijk volgend jaar meer vrouwen?!

 

Senioren – 92 wedstrijden, junioren – 46 wedstrijden en restant 60 wedstrijden door niet-spelende leden!

 

Ook leuk is om te vermelden dat we 35 wedstrijden hebben gefloten waarvoor eigenlijk de KNKV een SR zou moeten aanstellen. Samen met de SR’s die wekelijks voor IJsselvogels buiten de vereniging fluiten, heeft dit ertoe geleid dat we positief zijn geëindigd in de ROMP-regeling (regeling waarbij KNKV aangeeft hoeveel wedstrijden door een vereniging verplicht dient te fluiten op basis van het aantal teams wedstrijdkorfbal met evt. samenhangende boetes en bonus). Op het veld zijn in totaal 93 wedstrijden in het wedstrijdkorfbal gefloten/beoordeeld. In de zaal waren dat er 86, grote aantallen van zo’n 6-7 wedstrijden per speelronde en die zijn nodig om alle teams zonder puntenaftrek te laten starten en zonder boetes te kunnen starten aan het seizoen.

Tot zover even wat statistieken over de gefloten thuiswedstrijden van afgelopen seizoen. Iedereen bedankt voor zijn of haar inbreng en ik hoop dat ik volgend seizoen weer op jullie steun mag rekenen.

 

Marijn v/d Hoog