Hoe zal de bal gaan vliegen in de zaal?

Hoe zal de bal gaan vliegen in de zaalcompetitie seizoen 2017-2018?

IJsselvogels 1 – 2e klasse F – Vorig jaar gedegradeerd uit de 1e klasse is ons 1e dit jaar de enige 1e klasser op het veld. ALO Den Haag, Swift Amsterdam en Haarlem spelen op het veld 2e klasse en Ten Donck Ridderkerk, Movado Dordrecht, Sporting West Westzaan en Dubbel Zes Den Haag spelen 3e klasse. ALO 1,  Swift 1 en IJsselvogels 1 lijken de titelkandidaten maar dan zal het 1e wel meer moeten gaan scoren want daar ligt het grote manco. Dubbel Zes wordt laatste.

IJsselvogels 2 – Res. 1e klasse E – Ons 2e speelt in de zaal juist weer een klasse hoger dan op het veld waar het onderaan staat en gezien de tussenstanden van de andere teams zou ons 2e kansloos laatste moeten worden. Toch denk ik dat het 2e in staat is in deze zware poule te overleven. VEO 2 is als Overgangsklasser op het veld één van de titelkandidaten samen met Fortis 2 en Valto 2.

IJsselvogels 3 – Res. 2e klasse N – Een pittige poule voor ons 3e waar Nieuwerkerk 3, speelt op het veld Overgangsklasse, de grote favoriet is met Weidevogels 2 en Velocitas 2 als concurrenten. IJsselvogels 3 is outsider en zou best wel eens voor een verrassing kunnen zorgen mits de ploeg “heel” blijft.

IJsselvogels 4 – Res. 4e klasse T – Gezien de uitslagen en tussenstanden op het veld lijken HKC 4 en IJsselvogels 4 de titelkandidaten in deze klasse maar vlak een Nexus 2 en Vitesse 4 niet uit terwijl Triade 2 voor ons 4e ook altijd een lastige tegenstander is.

IJsselvogels 5 – Breedtekorfbal poule 029 – Hier lijken KCR 8 en Avanti 12 de sterkste teams al lijken Merwede 8 en Gemini 3 hier nauwelijks voor onder te doen. Nieuwerkerk 11 is de grote onbekende, zij speelden niet op het veld en acteren alleen in de zaal (of er is een team doorgeschoven dan zou dit het 10e kunnen zijn). Voor het 5e lijkt een plaats in de middenmoot al een hele prestatie.

IJsselvogels G1 – poule 004 – G1 werd op het veld ongeslagen 1e en lijkt in de zaal opnieuw hoge ogen te gaan gooien met Tempo G2 als lastigste tegenstander.

IJsselvogels A1 – Jun. 1e klasse E – RWA A1 speelt als enige ploeg op het veld Overgangsklasse en zal samen met ONDO A1, Avanti A1 en Weidevogels A1 voor het kampioenschap gaan strijden. Excelsior A1 lijkt hier de zekere degradant en IJsselvogels A1 zal met PKC A3 om de 5e plaats gaan vechten.

IJsselvogels A2 – Jun. 2e klasse K – KOAG A1, Avanti A2 en De Meervogels A2 gaan voor het kampioenschap terwijl onze A2 met de overige 5 teams om de 4e plaats gaat strijden.

IJsselvogels A3 – Breedtekorfbal Jun. Poule 031 – Achilles A3 is de enige in deze afdeling die met een plus doelsaldo de veldcompetitie afsloot, de overige 6 teams lijken aan elkaar gewaagd, een plaats in de middenmoot moet mogelijk zijn voor ons jonge A3.

IJsselvogels B1 – Asp. 1e klasse F – Na een uitstekende 1e helft veld (12 uit 6 en een doelsaldo van 110-43) zou B1 opnieuw een hoge klassering moeten kunnen halen. Als je dan zaterdag (gelukkig maar een oefenwedstrijd) met 6-18 van KOAG B1 verliest en die worden maar 3e in een poule met o.a. Maassluis B1 dan zie ik Maassluis B1, Valto B1 en Merwede B1 als de titelkandidaten met IJsselvogels B1, KCC B2 en Fortuna B2 die om de 4e plaats gaan strijden terwijl Nieuwerkerk B1 en Weidevogels B1 de staartploegen worden.

IJsselvogels C1 – Asp. 1e klasse F – Nieuwerkerk C1, ACKC C1 en Merwede C1 lijken hier de titelkandidaten met IJsselvogels C1 en Korbis C1 die wel eens voor een verrassing zouden kunnen zorgen.

IJsselvogels C2 – Asp. 2e klasse G – C2 gaat deze zaalcompetitie de meeste kilometers maken n.l. 1050 km met 2 uitwedstrijden in Middelburg en 1 in Goes en dan speel je “maar” 2e klasse, belachelijk! Movado C1 werd ongeslagen kampioen in de 1e klasse en lijkt de grote favoriet met Swift C1, KCC C2 en IJsselvogels C2 als mogelijke outsiders.

IJsselvogels C3 – Breedtekorfbal Asp. poule 057 – Zal C3 in de zaal de eerste punten van het seizoen gaan behalen? Korbis C3, Vriendenschaar C3 en TOP C6 lijken voor het kampioenschap te gaan, KOAG C4 en IJsselvogels C3 zijn aan elkaar gewaagd en je weet maar nooit.

IJsselvogels D1 – Breedtekorfbal D-Pup. Poule 001 – Hier lijken Kinderdijk D1 en Valto D1 de sterkste teams met KOAG D1 en IJsselvogels D1 die in staat zijn voor een verrassing te zorgen.

IJsselvogels D2 – Breedtekorfbal D-Pup. Poule 024 – Van deze poule werden Korbis D2, Dubbel Zes D1 en ODO D3 op het veld ongeslagen kampioen, de overige teams lijken gelijkwaardig dus een plaatsje in de middenmoot (en misschien hoger) moet mogelijk zijn.

IJsselvogels D3 – Breedtekorfbal D-Pup. Poule 065 – Nikantes D2 werd als enige ploeg ongeslagen kampioen en aangezien IJsselvogels D3 hier twee keer met kleine uitslagen van verloor zou D3 voor een verrassing kunnen zorgen. Triade D2 en Conventus D2 lijken eveneens om het kampioenschap te gaan strijden.

IJsselvogels E1 – Breedtekorfbal E-Pup. Poule 003 – Dat kan een leerzaam zaalseizoen worden voor IJsselvogels E1 dat met allemaal topteams is ingedeeld en een plaatsje in de middenmoot zou al een uitstekende prestatie betekenen.

IJsselvogels E2 – Breedtekorfbal E-Pup. Poule 063 – In deze poule lijken Nieuwerkerk E3, Futura E3 en Avanti E4 (werden op het veld allemaal ongeslagen kampioen) de grote kanshebbers maar toch zie ik onze E2 in staat af en toe voor een verrassing te zorgen. Als jullie 4e kunnen worden zou het knap zijn.

IJsselvogels E3 – Breedtekorfbal E-Pup. Poule 043 – Onze E3 staat een zwaar zaalseizoen te wachten met enkele sterke tegenstanders als Fortuna E2, Excelsior E1 en Korbis E2. Ook de andere tegenstanders zijn niet mis en ieder puntje wat behaald wordt zou al klasse zijn, succes E3!

IJsselvogels E4 – Breedtekorfbal E-Pup. Poule 117 – Ik denk dat deze poule voor E4 een stuk leuker (en minder sterk) is dan de poule waar jullie op het veld in speelden. Allemaal onbekende tegenstanders die op het veld ook weinig in de melk te brokkelen hadden behalve Weidevogels E4 dat 2e werd. De overige teams werden allemaal laatste in hun afdeling dus …… alleen de tegenstanders komen wel van ver zoals o.a. Oegstgeest, Voorburg, Zoetermeer en Delft.

IJsselvogels F1 – Breedtekorfbal F-Pup. Poule 025 – Met 2 sterke tegenstanders, Korbis F1 en Nieuwerkerk F1 in de poule lijken de andere ploegen, behalve het arme Reeuwijk F1, redelijk aan elkaar gewaagd. Het zou heel knap zijn als jullie op de 3e of 4e plaats kunnen eindigen.

IJsselvogels F2 – Breedtekorfbal F-pup. Poule 035 – Na het kampioenschap op het veld zijn jullie van poule 102 nu geplaatst in poule 035 waar jullie o.a. tegen Avanti F1, Weidevogels F1, Korbis F2 en Nieuwerkerk E2 moeten spelen. Ook voor jullie wordt het een leerzaam zaalseizoen en wie weet wat voor een stunt jullie dit zaalseizoen voor ons in petto hebben, succes in ieder geval!

IJsselvogels F3 – Breedtekorfbal F-Pup. Poule 068 – In jullie poule zitten 4 teams die er al een helft veldcompetitie op hebben zitten en dus al een beetje op elkaar ingespeeld zijn terwijl IJsselvogels F3, Avanti F3 en Valto F4 nieuw zijn en voor het eerst competitie gaan spelen. Benieuwd hoe jullie het gaan doen, zet ‘m op F3!

Wim Slingerland.