IJsselvogels niet in staat om het DSC moeilijk te maken.

 

Na twee overwinningen op rij en het verlies tegen Nieuwerkerk vorige week stond vandaag de wedstrijd tegen koploper DSC op het programma. Deze koploper is volgens menig man de beste ploeg uit deze overgangsklassepoule en verdient na een 2e plek vorig jaar misschien wel het meest het kampioensschap. IJsselvogels daarin tegen moet het hebben van hoogstwaarschijnlijk de 7e plek en zal zich dan op moeten maken voor een degradatieduel. Zaak voor IJsselvogels om dus een goede wedstrijd te spelen, ondanks het verschil in rang.

Na een snelle 0-1 achterstand maakte Kevin het zijn tegenstander erg lastig om te verdedigen door zijn snelle acties en scoorde hierdoor de 1-1. Vervolgens kreeg het aanvalsvak van Victor, Jasper, Mariska en Hannah weinig tijd om een aanval op te zetten en door onder andere fouten in de aanval en verdediging kon DSC vrij makkelijk de 1-2 en de 1-3 maken. Aanvallend kon het vak van Dirk, Kevin, Marina en Karen dit weer goed maken door snel de 2-3 en 3-3 te maken. Vervolgens was IJsselvogels verdedigend te zwak om het DSC moeilijk te maken. Door achter te verdedigen werd geprobeerd om het spel van DSC te vertragen en de spitsen daardoor in 1-1 stelling te brengen. Helaas maakte IJsselvogels de fout om respectievelijk de 3-4, 3-5 en 3-6 door een vrije bal, korte kans en doorloopbal door te laten. Dirk scoorde nog de 4-6 maar weer zette DSC aan via 4-7, 4-8 en 4-9. Door nog even aan te haken via Kevin, Jasper en Marina kon IJsselvogels bij blijven tot 7-11. Voor rust zette DSC nog eenmaal aan om een definitief einde aan de wedstrijd te maken tot een ruststand van 8-15.

Vooral de tweede helft bloedde in het begin dood. De onmacht van IJsselvogels was zichtbaar in het spel. Ook werd weinig van elkaar geaccepteerd en dit leidde een sterke periode van DSC in. DSC was in staat met mooie aanvallen, snelle combinaties en goede doelpunten uit te lopen tot een eindstand van 15-26.

De komende weken zullen beslissend zijn voor het 1e team uit Moordrecht. Helaas is degradatie van ons 2e naar de 2e klasse een feit. Zaak om hier volgend jaar het beste van te maken! IJsselvogels 1 zal moeten beseffen dat veel van de komende weken afhangt, ze zullen met elkaar ontzettend hard moeten werken aan het spel, de beleving en mooie overwinningen. Hier heeft het ook het publiek hard voor nodig. Graag zien we u bij de waarschijnlijk nog 3 te spelen wedstrijden. Uit tegen HKV, thuis tegen Tjoba en bij de eventuele degradatiewedstrijd voor handhaving op dit mooie niveau voor onze vereniging! Laat u horen en steun onze vereniging en het 1e team!