IJsselvogels 1 doet opnieuw goede zaken!

IJsselvogels 1  – Valto 1                                                                                                                                             25-04-2015

Op zaterdag 25 april stond de thuiswedstrijd tegen Valto 1 op het programma. In de Lier was de uitslag 16-14 in het voordeel van Valto. Het vlaggenschip van IJsselvogels is echter met veel vertrouwen uit de zaal gekomen en is de laatste weken zeer goed op dreef. Na de zaal is er nog niet verloren en zijn er al 7 wedstrijd punten gepakt in de tweede helft veld. De punten zijn nog steeds hard nodig, om degradatie te voorkomen.

Victor Blanken begon vandaag in de basis voor de geblesseerde Nathan Marck. Het begin van beide ploegen was scherp. Kevin opende met een korte kans de score, maar de aanval daarna stond het direct weer gelijk. Zo liep het gelijk op tot 4-4. Daarna schakelde IJsselvogels een tandje hoger. Onder leiding van twee doelpunten (afstandsschot en vrije bal) van Karen en een afstandsschot van Jasper werd er een gat geslagen. Valto bracht de score terug naar 7-5. Daarna wist Kevin twee keer en Hans een keer te scoren, waardoor er een gat van 5 doelpunten was. De ruststand was 12-6 in het voordeel van de Moordrechtenaren.

In de rust werd aangegeven dat we niet mochten verslappen. Valto zou meer druk gaan geven en het tempo verhogen. Toch kon IJsselvogels niet voorkomen dat Valto terugkwam tot 2 doelpunten verschil (13-11). IJsselvogels werd op tijd wakker en via Kevin werd de score 14-11. Hierna was IJsselvogels niet meer te stoppen en met goed veldspel  werd via Hans en Jasper de tussenstand  16-12 bereikt.  Valto wist dit gat niet meer te verkleinen. Hans bracht opnieuw met een mooi schot de eindstand van 20-15 op het scorebord.

Met deze overwinning is IJsselvogels weer een stap dichterbij handhaving gekomen. In poule 1 E staan alle ploegen dicht bij elkaar. Vriendenschaar gaat aan kop met 15 punten. Vervolgens komen Valto, Vitesse en DES met 12 punten. IJsselvogels staat 5e met 11 punten en houdt daarmee Korbatjo (10 punten), Fortis (9 punten) en KOAG (5 punten) onder zich.

Coach Edwin Visser zag vandaag Kevin 7x, Hans 6x, Jasper en Karen  3x en Victor 1x scoren.