IJsselvogels 1 start met overwinning in Zeeland.

Het zaalseizoen 2015-2016 begon voor IJsselvogels 1 met een verre uitwedstrijd tegen Fortis 1. Op het veld werd overtuigend gewonnen met 16-21 in Oost-Souburg.

Na een vervelende blessure heeft Hans Brouwer zijn plekje terug weten te bemachtigen in het eerste van IJsselvogels. Dit gebeurde ten kostte van Peter Berlijn. Dit zorgde voor wisselingen in de vakken. De eerste aanval bestaande uit Manon, Nathan en Hans begonnen scherp aan de wedstrijd. en vrije bal en opende met haar doelpunt het zaalseizoen. Fortis wist gelijk tegen te scoren 1-1. Tot 3-3 liep het gelijk op. Door 2 schoten van de sterk spelende Karen en een schot van Nathan nam IJsselvogels en 3-6 voorsprong. De voorsprong kon vast worden gehouden tot 6-8. Hierna kwamen er fouten in het spel en verdedigend werden de doelpunten wat gemakkelijk weggegeven. Door 5 achtereen volgende doelpunten van Fortis stond het opeens 11-8. Door twee doelpunten van Kevin en een van was de ruststand 13-11 in het voordeel van de Zeeuwen.

De tweede helft begon met een doelpunt van fortis (14-11). Het belang van de wedstrijd was groot. Beide ploegen wilde de eerste twee punten van het zaalseizoen pakken. IJsselvogels kwam sterk terug met doelpunten van Hans, Karen, Kevin en pakte zo weer de voorsprong (14-15). Tot 18-18 liep het gelijk op, waarna Fortis weer wist uit te lopen naar een 20-18 voorsprong. IJsselvogels bleek mentaal sterk te zijn en gingen door tot het einde. Verdedigend ging het op slot en aanvallend werd er verzorgt gespeeld, wat resulteerde tot een tussenstand van 21-21 met nog 5 minuten te spelen. Fortis kreeg een wat dubieus gegeven strafworp. Gelukkig voor IJsselvogels werd de strafworp niet benut. IJsselvogels kreeg hierna ook een strafworp die aanvoerster Marina verzilverde. Met een mooi afstand schot zorgde Karen 2 minuten voor tijd met haar zevende doelpunt voor een 21-23 tussenstand in het voordeel van de Moordrechtenaren. De wedstrijd werd goed uitgespeeld. Nog een korte kans van fortis zorgde voor de 22-23 eindstand.

Een wedstrijd die op en neer golfden werd gewonnen door het vlaggenschip van IJsselvogels. De punten werden gevierd met de meegereisde supportster Elly Klijn en de schreeuwende / coachende reserves Peter Berlijn en Jeanine Plooster in de kantine van Fortis. De spelers van IJsselvogels hebben een goede wedstrijd gespeeld, waarin we mentaal sterk waren. Dit moet vastgehouden worden. Volgende week staat wederom een Zeeuwse ploeg te wachten. In ‘’de Zuidplas’’ spelen zowel IJsselvogels 1 als 2 tegen Swift. De selectie kan uw steun goed gebruiken.

Doelpunten: Karen 7x, Kevin 5x, en Hans 4x, Nathan 2x en Marina 1x