IJsselvogels 1 verliest nieuwjaarswedstrijd

De eerste thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 in 2017 werd gespeeld op 7 januari tegen Valto 1 uit de Lier. Met alle sponsoren en een hoop publiek op de tribunes wilde IJsselvogels een goede wedstrijd spelen. Het belang van de wedstrijd was groot. Beide ploegen hadden tot dat moment vijf punten en zou met een overwinning afstand nemen van de onderste plekken.

Met Victor op de plek van Jary, Dirk op de plek van Nathan en Eva weer terug in de basis startte IJsselvogels de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Valto maar voor één ding was gekomen; de overwinning. Na 2 minuten spelen stond het 0-2. IJsselvogels knokte zich terug tot 4-4, maar direct liep Valto uit naar 5-8. Een korte periode waarin beide ploegen scoorden tot 9-11. Het tempo bij Valto ging omhoog en IJsselvogels kon niet volgen. Onoplettendheden, foute schoten, persoonlijke fouten en een zuiver schietend Valto leidde tot een ruststand van 10-17. Een slechte eerste helft waarbij IJsselvogels bezweek onder de druk. In de rust werd duidelijk dat we een tandje bij moesten zetten en harder moesten vechten om van deze tegenstander te winnen.

Het begin van de tweede helft was hetzelfde spelbeeld als de eerste helft: een makkelijk spelend en scorend Valto tegen een slecht spelend IJsselvogels, tussenstand 12-22. Bij IJsselvogels ging het tempo omhoog en werd de korf wat makkelijker gevonden waardoor IJsselvogels door doelpunten van Kevin, Eva en Leon terugkwam tot 16-22. Wederom een aantal fouten in de verdediging waardoor Valto tot scoren kon komen; tussenstand van 16-24. IJsselvogels kon opnieuw beginnen en had nog 15 minuten te spelen. Valto dacht de overwinning al binnen te hebben, maar bij IJsselvogels ging het tempo nog een tandje hoger. Victor, Dirk, Manon, Hannah en Kevin scoorden en IJsselvogels was teruggekomen tot 21-25. Na de 21-26 van Valto was IJsselvogels weer aan de beurt. 22-26 door Kevin, 23-26 door Leon, 24-26 door Karen en de 25-26 door Dirk. Nog 1 minuut te spelen en IJsselvogels was bijna teruggekomen van een enorme achterstand. In de verdediging werd een overtreding geforceerd; vrije bal voor Valto. MIS! IJsselvogels kreeg nog één kans voor de gelijkmaker maar helaas viel deze niet, waardoor de punten gingen naar het team uit de Lier.

Feit blijft dat IJsselvogels een kansloze wedstrijd speelde door een slechte start. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht op het programma. Vitesse staat met 1 punt onderaan de ranglijst, waardoor een overwinning noodzakelijk is. Dus koppies erbij en laat het spel zien van de tweede helft. Vechten als leeuwen en rust in de aanval!