IJsselvogels wint laatste wedstrijd tegen Tjoba!

Op zaterdag 8 maart stond de laatste wedstrijd voor het vlaggenschip uit Moordrecht gepland. Deze werd gespeeld tegen het bekende Tjoba uit Zeeland. Vooraf aan de wedstrijd wist de ploeg van trainer Edwin Visser dat het volgende week een beslissingswedstrijd moet spelen tegen de nummer 7 uit de andere poule. De tegenstander was nog niet bekend.

Opdracht van IJsselvogels 1 was de scherpte die meer ingebracht moest worden. Vooral in verdedigend opzicht en aan het begin van de wedstrijd. Kevin Berghout begon voortvarend aan de wedstrijd en dit zou hij de gehele wedstrijd volhouden. Door zijn scores kwam IJsselvogels op voorsprong. Tjoba, dat al gehandhaafd was in deze competitie, kon in het begin goed bijblijven. Toch nam de ploeg uit Moordrecht het voortouw. Via doelpunten van Hannah Klijn en Karen Vonk Noordegraaf uit het andere vak kon IJsselvogels uitlopen naar een 4 doelpunten voorsprong in de eerste helft. (door ontbrekende cijfers was de exacte stand niet bekend bij rust). Vlak voor rust werd dit weer ongedaan gemaakt door de bezoekers uit Zeeland waardoor de ruststand gelijk was.

Vooral de tweede helft had IJsselvogels zijn zaakjes goed op orde. Vooral de mannen van Tjoba werden uitgeschakeld waardoor bijna alleen de doelpunten nog kwamen van Dirk-Jan Westmaas. Opvallend is dat deze ploeg altijd ontzettend correct speelt. IJsselvogels speelt de laatste jaren minimaal 2 wedstrijden in het jaar tegen deze ploeg en vooral de gezonde agressie met een hoog fair-play gehalte is kenmerkend voor de mannen en vrouwen uit ’s-Heer Hendrikskinderen. Door opnieuw vooral goed verdedigend werk van Victor, Jasper, Hannah en Karen en grote aanvallende krachten van Kevin, Dirk, Marina en Mariska kon IJsselvogels 10 minuten voor tijd uitlopen naar een veilige marge waardoor een eindstand van 20-18 tenslotte op het scorebord stond.

Na de wedstrijd werd bekend dat ook concurrent Sporting Trigon uit overgangsklasse B zijn wedstrijd had gewonnen zodat dit de tegenstander is van ons 1e team in de beslissingswedstrijd komende zaterdag. IJsselvogels 1 zal de goede lijn moeten doortrekken en er alles aan doen om volgende week zich te handhaven. De eerste goede stap is in ieder geval gezet!