IJsselvogels 1 vervolgt haar dievenpad

Vorige week werd tegen het altijd stugge Zeeuwse Fortis een nipte 22-23 overwinning behaald. Deze week stond wederom een ontmoeting met een Zeeuwse ploeg op het programma. Ditmaal kwam het wat onbekendere Swift uit Middelburg op bezoek. Swift, tijdens het inschieten onder de indruk van de sfeervolle Zuidplas, is de competitie begonnen met een nipte overwinning op VEO. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Na een bevlogen speech van coach Mark, die genoeg kracht had om 25 huishoudens van stroom te voorzien, stond het weerslag.nl-achttal klaar om de strijd te beginnen. Helaas was niet iedereen even scherp na het eerste fluitsignaal, want de binnen 8 seconden verdiende stip werd door de (overigens prima leidende) scheidsrechter niet gegeven. Aan de andere kant ging er meteen een afstandsschot in, waarna Hans in de aanval een ditmaal wel gegeven stip verzilverde. 1-1, de toon was gezet.

Via een 2-1 voorsprong ging het naar een 2-4 stand voor Swift. Hierna werd er om en om gescoord tot 5-7, waarna een sterke fase van IJsselvogels de achterstand omboog naar een 9-7 en 13-9 voorsprong. Vervolgens brak een wat mindere periode aan van de Moordrechtse formatie, waardoor Swift aan kon haken tot een 13-11 ruststand.

In de rust kon IJsselvogels bijkomen en genieten van Johans magische mandarijntjes en Tony’s wonderwater. Door coach Mark werden nog wat punten op de i gezet. De boodschap was duidelijk:  de duels moesten feller aangegaan worden en de scherpte moest terug.

Begin tweede helft was deze boodschap nog niet helemaal bij iedereen binnengekomen. Tegenover 2 goals van IJsselvogels zette Swift er 5 neer, wat leidde tot een 15-16 achterstand. Vervolgens kwam IJsselvogels weer met 17-16 en 18-17 voor. Dat was de laatste keer dat IJsselvogels op voorsprong zou komen. De spelers van IJsselvogels hadden het conditioneel wat zwaarder, waardoor het verdedigend net niet scherp genoeg was. Na een 18-18 en 19-19 tussenstand kwamen de Zeeuwen op een 19-21 voorsprong. IJsselvogels koesterde hoop na de 20-21 aansluitingstreffer, maar dan moesten de Zeeuwen wel afgeremd worden.

Drie minuten voor tijd kwam Swift op een 20-22 voorsprong en leek de ploeg vastbesloten deze niet meer uit handen te geven. Inmiddels was rebound-pinchhitter Jary in het veld gekomen. IJsselvogels was erop gebrand de huid zo duur mogelijk te verkopen en begon met de moed der wanhoop aan een slotoffensief. Via een slimme omdraaibal van Marina kwam IJsselvogels een punt dichter bij een punt en ging de bal naar de aanval van Swift. Die nam haar tijd om een lange aanval op te zetten. Dankzij een slimme loopactie en wat geluk kwam de bal binnen de 5 meter bij een Swiftheer terecht, die niet twijfelde en schoot. De bal ging recht op de korf af en je kon een speld horen vallen in sporthal de Zuidplas. Vriend en vijand zullen de bal al geteld hebben, maar op miraculeuze wijze kaatste de bal uit de mand en kwam IJsselvogels weer in balbezit. Een poging van afstand ging helaas mis, maar vanuit de rebound nam Jary met een grote stap naar achteren de bal mee, mikte en… scoorde! De Zuidplas ontplofte, het stond weer gelijk. In de daarop volgende aanval van Swift werden er niet echt kansen meer gecreëerd en toen floot de scheidsrechter af. Met wat geluk en heel veel doorzettingsvermogen heeft IJsselvogels een punt overgehouden aan deze spannende wedstrijd. Vooral de neutrale toeschouwer (die waarschijnlijk niet aanwezig was) zal genoten hebben.

“Het was eigenlijk hetzelfde als vorige week”, aldus die-hardsupporter Elly, die een 100% aanwezigheid heeft in de zaal. “Een sterke start, met vlak voor en na rust een dip, waarbij we aan het eind weer sterk zijn, vooral mentaal. Vorige week stelen we 2 punten mee en deze week eigenlijk ook één.”

14nov_1e

Volgende week komt WION op bezoek in sporthal De Zuidplas. Deze ploeg is zeker geen onbekende van IJsselvogels. Op het veld werd (wederom in de laatste minuut) een 16-17 overwinning behaald. Tot nu toe staat de Ommoordse ploeg in de zaal zonder punten onderaan, dus WION zal extra gebrand zijn op een overwinning. IJsselvogels 1 rekent op uw steun!

Zaterdag 21 november 17.40 uur: IJsselvogels 1 – WION 1