IJsselvogels 1 – Vriendenschaar 1

Datum: 18 – 02 – 2017

Deze zaterdag was het een hele belangrijke wedstrijd voor IJsselvogels in de strijd tegen degradatie. IJsselvogels moest alles op alles zetten om vandaag te winnen en dat werd dan ook gedaan. Het 1e startte scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en speelde de eerste helft goed. Het wist de score naar een 9 – 5 voorsprong te tillen. Helaas kon IJsselvogels deze voorsprong niet vasthouden voor de rust. Vriendenschaar schoot nog 3 keer met scherp, waardoor de spelers de rust in gingen met een stand van 9 tegen 8. In de tweede helft moest IJsselvogels vanaf minuut 1 dus al weer 100% bij de les zijn, want de hete adem van de spelers van Vriendenschaar was al weer te voelen.

Het aanvallende spel van IJsselvogels bleef in de 2e helft nog steeds goed en verzorgd, waaruit genoeg kansen gecreëerd werden. Het scoren bleef alleen uit, wat natuurlijk wel nodig is als je voor wil blijven staan. In de verdediging viel echter de concentratie een beetje weg en Vriendenschaar maakte hier dankbaar gebruik van. De tegenstander uit Hardinxveld Giessendam maakten zijn kansen wel af, waardoor IJsselvogels al redelijk snel tegen een aardige achterstand aankeek. Het stond toen 10 – 16 in het voordeel van de bezoekers.

Het was dus tijd voor een stevige inhaalslag en dit gebeurde ook. Door invaller Dirk Rijneveld en speelster Kimberley Verbeek van Mourik, die met scherp schoten, wist IJsselvogels het nog tot een stand van 16 – 17 te brengen. Helaas kon ons 1e er niet meer overheen knallen en werd het uiteindelijk 16 – 20 voor Vriendenschaar.

Doelpunten werden gemaakt door: Kevin(5x), Kimberley(4x), Dirk(2x) en Hannah, Karen, Nathan, Eva en Leon(1x)