IJsselvogels 1 wint in slotminuut van VEO 1

Op zaterdag 17 januari 2015 werd de eerste thuiswedstrijd van IJsselvogels  1 in 2015 gespeeld. Tegenstander was VEO uit Voorburg.  De uitwedstrijd werd overtuigend gewonnen. Om nog enig zicht op de bovenste plaatsen te behouden moest er vandaag gewonnen worden. VEO staat op de laatste plek, dus zij wilden er alles aan doen om IJsselvogels het zo moeilijk mogelijk te maken.

Bij de eerste thuiswedstrijd van het jaar worden alle sponsoren uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd te komen bezichtigen. De tribunes van sporthal De Zuidplas waren vol.

Doordat Jasper (enkel) en Jary (schouder) geblesseerd zijn, mochten Victor Blanken en Dirk Rijneveld beginnen aan de wedstrijd. VEO begon sterk aan de wedstrijd en IJsselvogels gaf in de verdediging te veel ruimte. VEO kwam  op een 2-0 voorsprong, die bijna de gehele wedstrijd werd vastgehouden. Na bijna 10 minuten spelen scoorde Eva Haasbroek eindelijk met een mooi afstandschot de eerste goal voor IJsselvogels. Victor maakte na een goede actie van Kevin een weergaloze goal en bracht de stand terug tot 3-3. Verdedigend werden veel fouten gemaakt. VEO kon makkelijk overeind blijven door korte kansen en  doorloopballen te scoren. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam het vlaggenschip meer in haar spel. In het vak van Victor, Kevin, Hannah en Karen werden vooral de dames uitgespeeld. Zij hadden veel over ten opzichte van de dames uit VEO 1. Het lukte IJsselvogels om terug te komen tot 8-8, maar direct nadat het gelijk was scoorde VEO weer. Net voor rust kon Dirk met een vrije bal de ruststand van 9-10 op het scorebord zetten.

Ook in de 2e helft ging het bij IJsselvogels niet vanzelf. De spelers en speelsters moesten hard werken om niet te ver op achterstand te raken. Toen de wedstrijd op het einde liep stond er nog steeds een achterstand van 2 punten op het scorebord. IJsselvogels kreeg steeds meer grip op de aanvallen van VEO. Er werd veel beter verdedigd en het aantal schotpogingen van VEO verminderde.  Met nog 5 minuten te spelen bracht IJsselvogels de stand gelijk. VEO kwam met een schot op 16-17. Na een goede aanval lukte het Hannah om een stip te veroorzaken, die Kevin kon benutten en daarmee de stand weer gelijk bracht. Nog 2 minuten te gaan en de spanning was hoog. Verdedigend stond het goed. Nathan maakte een goede actie en werd gehinderd bij het nemen van een doorloopbal, waardoor de bal weer op de stip kwam. De goed spelende Dirk ging staan en scoorde. Hij zette daarmee de eindstand van 18-17 op het scorebord. Mooi dat de punten in eigen huis zijn gebleven, waardoor IJsselvogels zich handhaaft in de top 4 van de ranglijst.

Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen koploper RWA uit Rhoon gepland.

Doelpunten: Dirk 6, Kevin en Victor 3, Eva, Karen en Nathan 2