IJsselvogels 1 wint opnieuw

IJsselvogels 1 wint opnieuw

IJsselvogels 1 – DES 1

Op de 9 mei stond de een na laatste thuiswedstrijd van IJsselvogels op het programma. DES uit Delft was de tegenstander. Op de ranglijst is alles nog mogelijk, zo kunnen beide ploegen nog 2e worden, maar ook nog 7e. Dit zou degradatie betekenen. DES heeft momenteel 1 punt meer behaald dan IJsselvogels.

Afgelopen zaterdag waaide er een stormachtige wind door Nederland en zo ook over het veld van IJsselvogels. Beide ploegen konden zich instellen op scherp verdedigend werk, want korte kansen en doorloopballen zouden het verschil gaan maken. IJsselvogels is de laatste tijd in goede doen en zou dit vandaag weer willen laten zien. De eerste aanval was dit meteen duidelijk. Na lang balbezit en meerdere kansen scoorde Kevin de openingstreffer via een afstandsschot. Niet veel later bracht een dame van DES beide ploegen weer op gelijke hoogte 1-1. Door de harde wind werd er vaak te hard geschoten. Dit resulteerde in lange aanvallen van beide ploegen. Jasper zette via een doorloopbal het vlaggenschip weer op voorsprong. Maar door een fout in de verdediging kon er via een korte kans weer gelijk gemaakt worden. Na de gelijkmaker duurde het een tijd voordat er weer gescoord werd. Het vak met Karen, Lieke, Victor en Kevin kwamen moeilijk tot scoren en Manon, Eva, Jasper en Hans hielden het goed dicht in de verdediging. Tot 5 minuten voor tijd stond het nog 2-2. Na twee goede aanvallen van IJsselvogels konden Victor en Kevin, na goed dubbelen, een verschil van twee doelpunten op het scorebord zetten. Jasper schoot er ook nog één in en zo kon IJsselvogels met 5-2 gaan rusten.

Na de rest waren de eerste aanvallen van beide ploegen ontzettend lang. Zo had IJsselvogels in ongeveer 9 minuten korfbal maar twee keer de bal in de aanval gehad. Maar via een schot van Kevin en een doorloopbal van Karen kwam IJsselvogels 7-3 voor. Dit vak had het verdedigend ook zwaar, DES speelde de dames goed uit en kwamen weer terug tot 7-5. Victor maakte een einde aan de wedstrijd door 2 rake schoten 9-5. Hans maakte door een rake strafworp het laatste doelpunt van de wedstrijd (10-6).

Dit zijn twee belangrijke punten voor IJsselvogels. Met 13 punten uit 12 wedstrijden staat IJsselvogels gedeeld derde. Door het gelijke spel van Vriendenschaar tegen Vitesse kunnen ze volgende week in Hardinxveld kampioen worden tegen IJsselvogels. Wij gaan er alles aan doen om het kampioenschap nog een week uit te stellen.

Doelpunten: Victor, Kevin 3x Jasper 2x, Karen en Hans 1x